Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 22:16   #2341
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

alb, takiego czegoś to nie jadłam.
Stary 2014-10-21, 22:23   #2342
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
alb, takiego czegoś to nie jadłam.
Burgera w sensie mięso mielone wołowe ale nie w bułce i do tego kapusta może można by to było nazwać sznyclem albo kotletem mielonym, ale bez panierki i pieczony a nie smażony
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:25   #2343
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

padam….. byle do piątku, byle do piątku a nie do soboty ciężki ten tydzień
smerfetka a no wkopałam się, wkopałam, ale i wykaraskałam. W ciągu godziny zrobiłam dwie blachy i jutro tylko przystroję…..
kleo za wizytę
Montanka, Tommorow dzisiaj lepiej się czuję nie kłuje nic, ale skurcze się pojawiają…..
simonee nie będę ograniczała cytrusów
askaa śliczna komoda
teja za wizytę ale numer z tym lekarzem
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:49   #2344
Myszunia19
Zakorzenienie

u nas w szpitalu nie ma zadnego znieczujenia jedynie w przypadku cesarki. chyba wpadłam w panike. a do drugiego szpitala mam daleko ale mama by wpadla w szał jakbym rodziła gdzie indziej a ona pracuje na ginekologii.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:52   #2345
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu nie ma zadnego znieczujenia jedynie w przypadku cesarki. chyba wpadłam w panike. a do drugiego szpitala mam daleko ale mama by wpadla w szał jakbym rodziła gdzie indziej a ona pracuje na ginekologii.

Damy radę a nie wykorzystasz swojego "asa w rękawie" skierowania na cc?
Taka adrenalina pewnje bedzie ze kazdy bol zniesiemy
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 23:02   #2346
simonee
Zakorzenienie

Moja malutka lekko mnie zaskoczyła nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141021_224657.jpg (44,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-10-21, 23:06   #2347
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Moja malutka lekko mnie zaskoczyła nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
Stary 2014-10-21, 23:10   #2348
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha zaczyna się ALIENowato :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 23:13   #2349
simonee
Zakorzenienie

Kinga czyli to początek?
Zdziwiłam się ale to było fajne i poprawiło mi to humor.
Stary 2014-10-21, 23:29   #2350
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ellyunia a nie starazolin?;p

Preparaty w tabl z żelazem marnie sie wchłaniaja tak naprawdę. Najlepiej z czerwonego miesa takze dobrej jakości wołowina jest polecana ja nieraz jem ale to jak jestem w domu rodzinnym to robię takie zamowienie na obiad hehe;p buraki piją nawet chorzy na nowotwór w celu poprawienia wyników krwi.

Elvira nie wiem jaki model masz z Microlife ale ja chce kupic taki niebieski,bezdotykowy- zawsze mi dobrze mierzył temp
Taki wlasnie mam, biało-niebieski bezdotykowy. Zapłaciłam 125 zł w aptece ok 5 lat temu. A nie jestem zadowolona bo chyba z dwa razy mnie oszukał, miałam goraczke, czułam ze mam a pokazywał ze nie mam, wyjęłam stary sprawdzony rtęciowy i sie okazało ze mam jednak i to dosc duza. Wiec potem niby go uzywalam ale mu nie wierze i zawsze mierze drugi raz innym. Z tego względu mam chyba z 4 termometry w domu. Ale czaję sie jednak na brauna do ucha.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Tez nieraz mam takie gule, ale nie az takie duze, no ale jednak moj nie taki silny bo 4 tyg młodszy

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 23:30   #2351
Myszunia19
Zakorzenienie

Dusiolka wolałabym nie być cięta. Miałam nadzieję choć na gaz rozweselający
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 00:03   #2352
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość

Chwalę się jak fajnie wyszła nam stara komoda z jyska koloru wenge przemalowana na jasnoszary+żółty teraz jeszcze łóżeczko i pierdółki typu literki na ścianę
Świetnie wyszła, gratuluję zdolności

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
osz Ty, podziel sie

wiesz skądś się te kawały biorą hihi.
Moja też mówi, ze tyle juz mam, ze mi wystarczy (a mam moze kilka rzeczy na 56, kilka na 62 i kilka bodziaków z krótkim rękawkiem na 68/74 łącznie bedzie z 10 haha).
I widze, ze moja mama to sie garnie do kupowania, to ręcznik, to kocyk, to pieluchy itp (i chce nam jeszcze kase dac poźniej), a tesciowa jakos sie nie garnie, ale ja nic od nikogo nie wymagam.

to dobrze
oj, moze na żołądek lepiej herbate niż kawe?
Moja mama to samo, co chwilę coś przynosi, wczoraj siata z SH i dziś też

A kawkę piję tylko Mama Coffe i ona raczej żołądka nie podrażnia, bo nie ma w składzie kofeiny

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
WIecie co nie przyszedł mój fotelik CabrioFix ale to akurat dobrze- podjechali się rodzice spytać czy jest i się okazało, że dostali dzisiaj ofertę nowych kolorów na 2015 rok - jest już na stronie, wczoraj byłam i była jeszcze stara kolorystyka.
I wybierzemy z nowych kolorów - bo wszedł śliczny granat, błękitny i różowy. ALe mój mąż chce neutralny kolor na przyszłość w razie w więc pewnie ten granat lub błękitny weźmiemy Bardzo fajnie, że weszły takie kolorki
Czasem warto poczekać My zdecydowaliśmy się na bordo, może średnio pasuje do biało-granatowego wózka, ale za to do tapicerki w samochodzie jak znalazł

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ellyunia mnie ostatnio wieczorami zgaga dopada i to taka, że nie mogę zasnąć, bo mam wrażenie, że będę zionąć ogniem!

Smerfetka dzielna kobietko za glukozę

Kinqaa może coś Ci zaszkodziło? Bardzo Cię męczy?

Kleo no to fantastycznie, maleństwo pięknie rośnie
Rzeczywiście takie podgadywanie musi być wkurzające, a gdzie jest powiedziane, że NA PEWNO?!...

Aska świetnie ta komoda Wam wyszła !!!

Ma.ko płaszczyk może nie najpiękniejszy, ale ładnie leży i u góry jest ładnie dopasowany, a brzuszek skrywa. Jak za takie pieniądze to przechodzę w nim listopad i grudzień, a szkoda było mi kasy na coś nowego.
marynarska pościel bardziej wpadła mi w oko
Świetna jest ta pościel. Wiecie ja mam już chyba z 7 kompletów, starczy mi na całą gromadkę dzieci chyba

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ja też piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1
maluch leży lekko ukośnie, ale główką w dół.

I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!

Gratki za wizytę Teja a Ty będziesz miała w końcu chłopca czy dziewczynkę? Bo już się pogubiłam
Ale kurka zrobili Cię z tym lekarzem, współczuję bardzo Sama bym się nieźle wkurzyła

Cytat:
Akrolowa, kurcze super ten płaszcz!! mi się bardzo podoba!

simonee, ja też sobie nie wyobrażam "okresu śnieżnego" bez mandarynek
W Tesco mandarynki są teraz po 2,99 zł (chyba do jutra), wczoraj kupiłam ostatnie 1,5 kg. Są przepyszne, bardzo słodziutkie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
mi sie te posciele wzorzyste bardzo nie podobaja i nic takiego nie kupuje. W ogole zadnej poscieli tylko przescieradlo. Gorzej ze nie widzialam jeszcze zadnego spiworka co by sie nadawal - ma ktos???
A co do klinu to sie zastanawiam i nie wiem czy to w koncu dobre czy nie dobre.
Ja mam śpiworek taki na zimę (z odpinanymi rękawkami) Sterntaler. Niestety jest drogi, ale czasem ktoś okazyjnie wystawia na Allegro. Dla mnie wykonanie i jakość materiału super, polecam

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja zamówiłam na allegro 3 przescieradla frotte, fajne, miłe w dotyku nie są szorstkie. wzięłam 2 białe i 1 błękitne.
Ja też zamawiałam frotte, w 5.10.15

Cytat:
no spadła mi okropnie tylko nie wiem dlaczego AŻ tyle
ja to dziwne te wyniki jakies mam

Glukoza na czczo 4,45 mmol/l
Glukoza po 1 godz. 6,39mmol/l
Glukoza po 2 godz. 5,41 mmol/l
Cytat:
Dusiolka, miałam morfo ogólną więc żelaza tam nie ma :/
a co do norm to tak:
na czczo: 3,9-5,5
po 1h do 11,1
po 2h do 7,8
nie ma dolnych granic tylko górne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

a pozatym nie miałam pojęcia że tak potrafi hemo spaść

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

aż mnie głowa z nerwow boli ;(

Eee dziewczyny to co ja mam powiedzieć jak mój wynik po 1 godzinie jest mniejszy, niż po 2 godzinach?? Też myślałam, że po takiej dawce cukru po godzinie powinien skoczyć, a potem opaść, a u mnie jest na odwrót Ale położna i lekarka oglądały wyniki i mówią, że wszytsko jest oki

Byłam dziś na szkole rodzenia i mieliśmy zajęcia z doulą. Bardzo mi się podobały, babeczka bardzo fajnie opowiadała nam "historie porodowe", w jakich miała okazje uczestniczyć.

Któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam nicka) zamawiała legginsy u tej babeczki: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9867281. Ja też zamówiłam "legginsy ciążowe z panelem bez gumki", wczoraj przyszły i jestem bardzo zadowolona. Materiał fajny, z takim delikatnym połyskiem, moim zdaniem dobrej jakości.
Ostatnio (z 3 tygodnie temu) w Netto były rewelacyjne legginsy ciążowe za 20 zł, termiczne (ocieplane takim meszkiem od środka), z połyskiem- no super. Ale czym się zorientowałam już nigdzie ich nie było w moim rozmiarze, bo ponoć rozeszły się zaraz pierwszego dnia.
I na pocieszenie zamówiłam legginsy termiczne (też z takim delikatnym połyskiem) firmy gregx. Niestety 3 razy droższe, ale teraz będę chodzić głównie w leggach, bo oprócz 3 spódniczek ciążowych i 2 par spodni nie wchodzę w nic. Planuję jeszcze zakup sukienki

A jeszcze się pochwalę, że przed chwilką kliknęłam ciążowy, zimowy, wełniany płaszczyk z H&M Miałam nie kupować płaszcza, bo mam jedną taką luźniejszą puchówkę, ale ona jest baaardzo ciepła i pewnie bym się niej gotowała w listopadzie. A niestety w innych płaszczykach (nie ciążowych) już ciężko się dopinam. Obym tylko trafiła z rozmiarem, bo wzięłam mniejszy rozmiar, ale ostatnio jak mierzyłam puchówki ciązowe w H&M to wydawały mi się ogromne. Mój standardowy rozmiar wisiał jak namiot

Powoli zbieram się do snu, bo rano jadę na badania. Kolorowych snów Dziewczyny:cm ok:

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 06:25   #2353
Ewka:D:D
Rozeznanie

witam z samego rana ja dzis wizyta i psrawdzanie wynikow u lekarza

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 06:46   #2354
pepa_
Rozeznanie

czesc
wczoraj na glos wypowiedzialam, ze dobrze mi spi, a dzis pobudka 4.30 w ciagu dnia mala jakos nie byla za bardzo aktywna za to odrobila wieczorem i w nocy- niby to takie fajne, ale pospalo by sie dluzej

Ewka
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:33   #2355
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

moje dziecko "zaspało" do przedszkola

Zbieramy się i później do dentysty

simonee hehe ostatnio miałam tak, ale mniejsze
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:47   #2356
Eirene1987
Zakorzenienie

hej ho

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Jesli ten to niestety nie przeszedł badan na grupie kobiet w ciazy (subst w nim zawarta) takze z wielka ostrożnością bym go brała. Wiadomo ze nie znalazłyby sie żadne ochotniczki do takich eksperymentów w czaje ciazy;p
chyba mało które leki są testowane na kobietach w ciąży. która kobieta by się zgodziła na takie eksperymenty dlatego pewnie na każdym leku profilaktycznie jest napisane żeby poradzić się lekarza albo nie stosować.

Cytat:
eirene,czyli te książki pod nogami czy ten klin powinien być cały czas tak? juz od pierwszych dni?
oj tez bym chciała juz poród i Maluszka przy sobie
no ja miałam od pierwszych dni. szkoda mi było na poduszkę 25zł haha to podkładałam książki stare.

Cytat:
oglądałam własnie porodówke i jestem przerażona tym bólem. Ja nie wiem jak ja to wytrzymam
nie myśl o tym pomyśl że na końcu czeka cię mega nagroda

Cytat:
hehe alien super widok uwielbiam teraz patrzeć na brzuch - mój też zaczyna się wypychać

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
moje dziecko "zaspało" do przedszkola
to już????

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:48   #2357
kleo111
Zakorzenienie

Ja tez sie witam, niewyspalam sie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
witam z samego rana ja dzis wizyta i psrawdzanie wynikow u lekarza
Powodzonka

Instagram
Stary 2014-10-22, 08:57   #2358
simonee
Zakorzenienie

Szczury mi się śniły

Elvira maluszki z każdym dniem nabierają siły

Kleo fajne leginsy ja kupiłam na rynku ale takie rajtuzowate. Kleo Doula mówiła ile kosztuje jej towarzystwo przy porodzie?

Lilijka no to pięknie zaczął się dzień zaspanie to poważna sprawa

Eirene ja też lubię patrzeć na brzuch
Stary 2014-10-22, 09:07   #2359
alb
Zadomowienie

Cytat:
To na pocieszenie dla mamusi żeby się nie martwiła

Cytat:
Dlatego ja nigdy nie oglądałam tych programów o porodach. Nie ma co się oszukiwać - poród boli i to Ci każda kobieta powie - ale poziom bólu to już sprawa indywidualna. A poza tym jak już się zacznie to nie ma odwrotu i nie ma takiej opcji że nie wytrzymasz. Większość moich znajomych wspomina poród bez traumy więc chyba nie jest tak źle.
Stary 2014-10-22, 09:14   #2360
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Aska ja juz znalazłam fajnego sprzedawce na all - jedna literka 15zł, ale nie ma mi kto zrobic, więc zamówię. Od razu u tej samej babki girlandę na okno kupie
I literka tez kazda inna hehe

ejjj, mój lapek sam cofnął strone i wcięlo mi 3/4 wypowiedzi

karoloo no tez nie wiem dlaczego te ceny takie wysokie. Mniejsza ilosc materiału niż w pościeli dużej, a dwa razy drożej ehh.
dudiolka ta jest 5 el - kołdra z poszewką, poduszka z poszewką i ochraniacz na szczebelki. Żadnych baldachimów i innych pierdół nie chcemy,
akrolowa co Ty gadasz, super ten płaszczyk
ja nie chciałam kupować, ale chyba jednak tez bede musiała sie za czyms rozejrzeć na all. Bo do lumpka nawet nie mam w czym wyjsc haha
teja za wizyte
suszarka nie martw się tak. Ja tez mam czasem schizo - jak np. zjadłam na grillu u znajomych oscypka. Nie mozemy sie aż tak nakręcać
tommorow moja bratowa mówi, ze ejdnej bliźniaczne podpasował avent, a druga nie mogła sobei z nim poradzić i pije z lovi. Ale wypróbowali chyba wszystkie dostępne na rynku firmy
Kinqaa chyba wczoraj był taki dzień jakiś ciężki
fashion a ja sie zastanawiam czy lepiej pościel 90x120 czy 100x130 i chyba ta większą wezme właśnie
smerfetka mi na początku też ta pierwsza się podobała, ale druga jest w stylu marynarskim tą z motherhood kupie kiedys na zmiane
super, żę glukoza w normie to jedz buraki, czerwone mięsko
mmgi kule bede zamawiała tutaj http://www.cottonovelove.pl/COTTON-BALL-LIGHTS,c,1 kontaktowałąm się z tą babeczką przez fb i bardzo sympatyczna, pomoze dobrac kolorystyke itp
Getry za 30zł super. Niby mają być jak 120 z lycry, ale dla mnie to połączenie takich bawełnianych z lycrą -super. W ogóle nie prześwitują nawet jak sie zapomne i założe białe gacie haha. I nosze je nawet do krótkich bluzek I fajna rzecz której szukałam - mają panel bez gumki na górze, więc nic nie uciska w brzuszek. Ja wzięłam największe, ale następnym razem wezme chyba o rozmiar mniejsze. A w pepitke chyba kupie ale w przyszłym miesiącu
Martusia dzięki za info. Kupon już pobrany z info ze do wykorzystania do 4 listopda, więc bedzie zniżka na pościel
elvira a do czego to jajo?
Myszunia mam tak samo. Siadam do nadrabiania i w trakcie robi się więcej o 2 strony haha'
kleo ja zamawiałam od tej babki i z jednych jestem zadowolona, ale z tych po 12zł średnio. Ale bede miała w czym siedzieć w domu
A jaki rozmiar u niej brałaś?
o matko, ja mam teraz jedne jeansy dobre (ciut za duże) bo drugie schowałam, bo mnie ugniatały pod biustem, jedne getry, jedne dresy i jedne typowo letnie spodnie z h&m które nie sa ciazowe ale są spoko pod brzuszek tez bym chciała jakąś spódniczke ale szkoda mi kasy jak w domu siedze.
ewka za wizyte

Ja dziś w miare ok spałam
miałam isc na spacer, ale strasznie wieje i zimno i po prostu nie mam w czym haha.
Moze tato mnie dzis odwiedzi to nie bede sie nudziła

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:23   #2361
kleo111
Zakorzenienie

ma.ko ja wzielam L/XL, ale one sie tak ciagna, ze zalowalam ze nie kupilam mniejszych
Ale gdybym chciala wymienic to znowu 20 poszloby mi na przesylki Te termiczne z gregx wzielam M/L,bo niby tez sie ciagna

Instagram
Stary 2014-10-22, 09:23   #2362
simonee
Zakorzenienie

Alb wczoraj na SR była mowa o porodzie normalnie słabo mi było jak powiedziała o nacinaniu u 99% u pierworodek
Stary 2014-10-22, 09:35   #2363
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
ma.ko ja wzielam L/XL, ale one sie tak ciagna, ze zalowalam ze nie kupilam mniejszych
Ale gdybym chciala wymienic to znowu 20 poszloby mi na przesylki Te termiczne z gregx wzielam M/L,bo niby tez sie ciagna
No właśnie ja zrobiłam tak samo - wzielam największe, a teraz widze, ze spokojnie mozna było wziąć mniejsze.
I zastanawiam się co z tymi w pepitkę M czy XL

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:48   #2364
askaa02
Rozeznanie

Dzien dobry

ewka za wizyte

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
płaszczyk może nie najpiękniejszy, ale ładnie leży i u góry jest ładnie dopasowany, a brzuszek skrywa. Jak za takie pieniądze to przechodzę w nim listopad i grudzień, a szkoda było mi kasy na coś nowego.
Świetny płąszczyk za świetną cenę, sama takiego szukałam, ale trqafił się inny, bardziej militarny za 30zł i też jestem zadowolona i już chyba się muszę na niego przesiąść wszystko się robi za małe

Cytat:
ale mega naprawdę małe alienki

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Aska ja juz znalazłam fajnego sprzedawce na all - jedna literka 15zł, ale nie ma mi kto zrobic, więc zamówię. Od razu u tej samej babki girlandę na okno kupie
I literka tez kazda inna hehe

mmgi kule bede zamawiała tutaj http://www.cottonovelove.pl/COTTON-BALL-LIGHTS,c,1 kontaktowałąm się z tą babeczką przez fb i bardzo sympatyczna, pomoze dobrac kolorystyke itp
Też choruję na te kule, ale jeszcze się powstrzymuję zobaczę jak wyjdą te literki, jak ustawię łóżeczko i wtedy zadecyduję

Cytat:
Alb wczoraj na SR była mowa o porodzie normalnie słabo mi było jak powiedziała o nacinaniu u 99% u pierworodek
Nam ostatnio pokazywała film z porodówki (nie poród, ale jak wyląda oddział) w moim mieście i nie wyglądało to zbyt kolorowo, no i dotarło do mnie, że to już niedługo przeciez... łapię stresika, oj łapię
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:59   #2365
ewka555
Zakorzenienie

heeej ..
znów się nie wyspałam, ręce dalej mi w nocy puchną, nie wiem co jest.
a jeszcze mam dzis gosci, idę jakies ciasto upiec..

pozniej Was ponadrabiam, teraz oczy mi się przymykają ;p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:59   #2366
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Dlatego ja nigdy nie oglądałam tych programów o porodach. Nie ma co się oszukiwać - poród boli i to Ci każda kobieta powie - ale poziom bólu to już sprawa indywidualna. A poza tym jak już się zacznie to nie ma odwrotu i nie ma takiej opcji że nie wytrzymasz. Większość moich znajomych wspomina poród bez traumy więc chyba nie jest tak źle.
dokładnie nie ma się co bać pozytywne nastawienie jest najważniejsze. ja sobie powtarzam że jak już jestem w ciąży nie ma opcji urodzisz muszę boleć będzie ale do przeżycia. i zaraz zapomnę o tym poza tym nagrodą jest mały bąbelek i to jest najpiękniejsze

Cytat:
niestety często to się zdarza. ja też byłam nacinana - nic to nie boli naprawdę. nie czuć tego na skurczu.
gdyby mnie nie nacięła mogłabym popękać i wtedy goi się dużo gorzej. a tu ładnie mi zszyła lekarka i dziś śladu nie ma po nacięciu.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:03   #2367
alb
Zadomowienie

Cytat:
No ale czy to nacinanie to taka tragedia jest? Szybko się zagoi i lepsze to niż niekontrolowane pęknięcie.
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ewka za wizyte

Świetny płąszczyk za świetną cenę, sama takiego szukałam, ale trqafił się inny, bardziej militarny za 30zł i też jestem zadowolona i już chyba się muszę na niego przesiąść wszystko się robi za małe

ale mega naprawdę małe alienki

Też choruję na te kule, ale jeszcze się powstrzymuję zobaczę jak wyjdą te literki, jak ustawię łóżeczko i wtedy zadecyduję

Nam ostatnio pokazywała film z porodówki (nie poród, ale jak wyląda oddział) w moim mieście i nie wyglądało to zbyt kolorowo, no i dotarło do mnie, że to już niedługo przeciez... łapię stresika, oj łapię
Ja właśnie przed pierwszym porodem się tak bardzo nie stresowałam bo przecież trzeba urodzić bo jak inaczej moje podejście się trochę zmieniło później, ale takie przypadki jak mój to są raczej wyjątki od reguły
Stary 2014-10-22, 10:09   #2368
czarnadamaxd
Rozeznanie

Wczoraj mi stuknął 30 tydzień
Stary 2014-10-22, 10:10   #2369
ewka555
Zakorzenienie

ma.ko a co to za kule, co linka wkleiłaś :P?
sorry, nie mam teraz czasu, żeby się wczytywać, a strasznie mnie te kule zainteresowały
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:10   #2370
dusiolka
Zakorzenienie

Eirene prosze czytaj ze zrozumieniem. Napisałam ze żadna kobieta nie zgodziłaby sie na takie eksperymenty. Istnieje cos takiego jak klasyfikacja Lekow w ciazy na rożne kategorie i tym samym mozna określić ze mocna stosować normalnej, co z ostrożnością a czego w ogole. Takze nie lubie pouczeń na moje tematy.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości