Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 11:25   #2401
AsiaW**
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Ale napięcie z rana...ehm
Byłam na szmatach i się obkupilam w 2 kurtki, ceratke do przewijania, 2z pieluszki tetrowe i to takie świetne ze ho ho bo z tych porządnych grubych i koszule do szpitala rozpinaną.

To są te kurtki. Mam nadzieje ze choć jedna będzie do końca...
świetne te kurteczkiklask i:

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:27   #2402
TOMORROW
Zakorzenienie

Hej, ja na chwilę tylko, bo zaraz przyjedzie koleżanka ze swoim bąblem

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
a po co są w ogóle te kliny?
oprócz tego, co już było napisane (ulewanie) to jeszcze ludzie chwalą, że sie sprawdza w czasie choroby z katarkiem

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
aż poszłam sprawdzić, no faktycznie starazolin, ale przyblondyniłam
a my tu mdlejemy po kolei

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja mam taki https://www.medansklep.pl/Termometr-Microlife-NC100/50/ Microlife nc100 - u nas się sprawdza
ja też ten kupuję, ale będę używać tylko do ciała
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Moja malutka lekko mnie zaskoczyła nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
ej, mi tak robi coraz częściej, ruszyć się wtedy nie mogę, tak boli, a mąż "I co cię tam tak boli?"
On myśli, że nasze organy wewnętrzne wyparowały na czas ciąży....
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Taki wlasnie mam, biało-niebieski bezdotykowy. Zapłaciłam 125 zł w aptece ok 5 lat temu. A nie jestem zadowolona bo chyba z dwa razy mnie oszukał, miałam goraczke, czułam ze mam a pokazywał ze nie mam, wyjęłam stary sprawdzony rtęciowy i sie okazało ze mam jednak i to dosc duza.
jest sporo wymogów, które trzeba spełnić przy takich termometrach, np. nie mierzyć po: kąpieli, po przyjściu z dworu, po wypiciu i zjedzeniu czegoś, na wilgotna skórę itd.
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Świetna jest ta pościel. Wiecie ja mam już chyba z 7 kompletów, starczy mi na całą gromadkę dzieci chyba

Eee dziewczyny to co ja mam powiedzieć jak mój wynik po 1 godzinie jest mniejszy, niż po 2 godzinach?? Też myślałam, że po takiej dawce cukru po godzinie powinien skoczyć, a potem opaść, a u mnie jest na odwrót Ale położna i lekarka oglądały wyniki i mówią, że wszytsko jest oki
7 kompletów?
no to masz tak jak ja tą krzywą, ja mam gin jutro (moja mama też ma taką krzywą i jej lekarz powiedział, że ma opóźnione wchłanianie)
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Niestety z farmaceutami też nie jest lepiej - ostatnio pani w aptece się mnie pytała czy można brać espumisan w ciąży i nie była to młoda dziewczyna tylko taka już starsza że powinna wiedzieć takie rzeczy.
w aptece pracują farmaceuci (czyli magistrowie) i technicy po 2-letniej szkole (mogą nawet nie mieć matury), po której NIC nie umieją, jak się sami nie douczą potem, to są tylko takimi podawaczami niestety

i tak jest super jak wiedzą co jest na co, bo o działaniach niepożądanych czy interakcjach to już można tylko pomarzyć (ale zdarzają się wyjątki)

Cytat:
napisałam do mnie Linda, że jest u rodziców cały czas. Teraz juz jest wszystko u niej w porządku ale była w szpitalu odnośnie cukrzycy bo Mały jej nie rosł, dopiero waży 970g i dlatego woli być u rodziców i mama jej gotuje pełnowartościowe jedzonko, teraz już się dużo lepiej czuje ale siedzi poza domem cały czas.
Macie od niej pozdrowienia dla Was i Dzidziusiow
o, to dobrze, że ok
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:33   #2403
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Ale napięcie z rana...ehm
Byłam na szmatach i się obkupilam w 2 kurtki, ceratke do przewijania, 2z pieluszki tetrowe i to takie świetne ze ho ho bo z tych porządnych grubych i koszule do szpitala rozpinaną.

O no to udane zakupy Fajne kurteczki. Ja wylicytowałam nową sukienkę ciążową za 15 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4700334594.jpg (71,0 KB, 10 załadowań)
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:33   #2404
suszarka
Buc

czeeeeść.
Stary 2014-10-22, 11:35   #2405
Karoloo
<3 <3 <3

hej

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:43   #2406
Martusia1499
Rozeznanie

Ale się dziś źle czuję Mam ambitny plan zrobić ruskie, ale nie wiem kiedy zdążę się za to zabrać i skąd wezmę siły
Stary 2014-10-22, 11:45   #2407
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
w aptece pracują farmaceuci (czyli magistrowie) i technicy po 2-letniej szkole (mogą nawet nie mieć matury), po której NIC nie umieją, jak się sami nie douczą potem, to są tylko takimi podawaczami niestety

i tak jest super jak wiedzą co jest na co, bo o działaniach niepożądanych czy interakcjach to już można tylko pomarzyć (ale zdarzają się wyjątki)
W aptece koło mnie jest chyba tylko jedna wykwalifikowana osoba - kierownik. A reszta to masakra. Nie lubię tam kupować, ale mam najbliżej. Kiedyś jedna z pań na moją prośbę o czopki z paracetamolem (bo córka przyjmowała już ibuprofen, ale gorączka nie spadała) zaproponowała mi nurofen
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:45   #2408
madzikuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
O no to udane zakupy Fajne kurteczki. Ja wylicytowałam nową sukienkę ciążową za 15 zł
Ładniusia
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:48   #2409
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
czeeeeść.
hej

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej
hej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:55   #2410
akrolowa
Zadomowienie

Wstałam po 10! Ale w nocy obudziłam się jakaś taka zdenerwowana, w sumie nie wiem czym, nie pamiętam, żeby coś mi się śniło, ale normalnie takie nerwy miałam, że aż się popłakałam. zadzwoniłam do męża-ma nocki, chwilę porozmawialiśmy, potem zrobiłam sobie herbatę i poszłam spać i dalej nie wiem o co mi chodziło.

Simonee
no niezłe malutka akrobacje poczynia u mnie w okolicach pępka spokój, za to czasem tak bardzo wysoko mnie rozciąga, że mam wrażenie, że zaraz pęknę
Ma.ko dzięki ja każdy jaki znalazłam standardowo kierowałam pytanie do sprzedawcy jaka jest szerokość na wysokości brzuszka bo w moim ulubionym lumpku w nic się nie mieściliśmy
Aska super, że też udało Ci się coś znaleźć. Ja teraz bez niego na pewno byłabym uziemiona patrząc na to co się za oknem dzieje!
Elvira to rozpoczyna się wielkie odliczanie
Stary 2014-10-22, 11:57   #2411
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Ale się dziś źle czuję Mam ambitny plan zrobić ruskie, ale nie wiem kiedy zdążę się za to zabrać i skąd wezmę siły
może za chwilę przejdzie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Wstałam po 10! Ale w nocy obudziłam się jakaś taka zdenerwowana, w sumie nie wiem czym, nie pamiętam, żeby coś mi się śniło, ale normalnie takie nerwy miałam, że aż się popłakałam. zadzwoniłam do męża-ma nocki, chwilę porozmawialiśmy, potem zrobiłam sobie herbatę i poszłam spać i dalej nie wiem o co mi chodziło.
ojej.... może coś ci się przyśniło i nie pamiętałaś tego albo z tęsknoty za mężem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:03   #2412
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Mam b. podobną do tej drugiej

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Super kiecka

Dobre zakupy dziewczyny
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:05   #2413
alb
Zadomowienie

U nas pogoda taka że się wszystkiego odechciewa. Miałam dzisiaj posprzątać ale mi się nie chce spod kołdry wychodzić na obiad idę do teściowej to przynajmniej gotować nie muszę.
Stary 2014-10-22, 12:09   #2414
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Elvira położna powiedziała ze zazwyczaj widzą że krocze pęknie wiec same nacinają bo w większości przypadków naturalne pęknięcie jest w stronę odbytu co równa się z okaleczeniem do końca życia, nawet nie chciałam o nic pytać co to znaczy jak wygląda itp. Jedynie mam zamiar zapytać o żel porodowy czy on serio może coś pomóc.
Nacinają tez w strone odbytu ale troche ida w bok na koncu. A z tym pęknięciem to rożnie bywa. Moja kol pękła w bok. Dziwne troche ale prawdziwe. Teraz mowi ze ja boli na zmianę pogody, a to było 3 lata temu wiec juz jej tak zostanie pewnie.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Hej, ja na chwilę tylko, bo zaraz przyjedzie koleżanka ze swoim bąblem

oprócz tego, co już było napisane (ulewanie) to jeszcze ludzie chwalą, że sie sprawdza w czasie choroby z katarkiem

a my tu mdlejemy po kolei

ja też ten kupuję, ale będę używać tylko do ciała

ej, mi tak robi coraz częściej, ruszyć się wtedy nie mogę, tak boli, a mąż "I co cię tam tak boli?"
On myśli, że nasze organy wewnętrzne wyparowały na czas ciąży....

jest sporo wymogów, które trzeba spełnić przy takich termometrach, np. nie mierzyć po: kąpieli, po przyjściu z dworu, po wypiciu i zjedzeniu czegoś, na wilgotna skórę itd.

7 kompletów?
no to masz tak jak ja tą krzywą, ja mam gin jutro (moja mama też ma taką krzywą i jej lekarz powiedział, że ma opóźnione wchłanianie)

o, to dobrze, że ok
Ja zawsze mierzylam w domu, nie po przyjściu z dworu, nie po kąpieli i nie na mokra skore. Mozna powiedzieć ze cały czas go testuje, bo jak tylko czuje sie za goraco to mierze nim i zwykłym, wiec testy juz trwają 5 lat i nie wiem czy sie kiedys skończą i mu zaufam.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:12   #2415
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
U nas pogoda taka że się wszystkiego odechciewa. Miałam dzisiaj posprzątać ale mi się nie chce spod kołdry wychodzić na obiad idę do teściowej to przynajmniej gotować nie muszę.
miałam dokładnie takie same plany Normalnie nic mi się nie chce a pogoda depresyjna

Jeszcze mi się komórka zepsuła (nagle przestała działać) i jestem odcięta od świata

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 12:12   #2416
heffitka84
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ale lecicie z tym wątkiem, pół dnia w pracy nadrabiam

Czy robicie USG genetyczne III trymestru? (zalecane między 28 a 32 tc)
Ja miałam USG genetyczne I i II trymestru i zastanawiam się nad III-cim, ale pewnie warto co?
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:18   #2417
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja miałam USG genetyczne I i II trymestru i zastanawiam się nad III-cim, ale pewnie warto co?

Nie robię,a Tez miałam te 2 poprzednie robione. Lekarz który je robił stwierdził sam ze to ostatnie juz nie jest takie dokładne, a wszystkie pomiary i tak zawsze moja gin prowadząca robi co wizytę.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:19   #2418
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

smerfetka jak bedziesz pisałą do Lindy, to Ją pozdrów
bajlaga
ja na I śniadanie zjadłam bułke z serem białym i pomidorem, a na II płatki z mlekiem
asia za tydzien
elvira aa to fajna sprawa
klaski
pepa ja co prawda nie jestem bajlaga ale ja tak to właśnie odczuwam
wow, mi zostałó 73 ale nci nie oglądam hehe
mmgi polecam się na przyszłość hehe.
Ja wzięłam większe niz nosze zazwyczaj i na prawde mogły być mniejsze, więc radze brać takie jak przed ciążą bo ten panem jest mega elastyczny i delikatny i bez gumki wiec nie uwiera
super sukienka
simone moja znajoma dwa razy rodziła naturalnie i dwa razy ją nacinali.
madziku super zakupy
sliczne te płaszczyki
heffitka mi moja gin ostatnio robiłam w 29 i wszystko było ok, wiec nie ide.

Ja wczoraj wieczorem ugotowałam krem z dyni, to teraz ide spac aż mąz nie wróci

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:21   #2419
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

elvira ja jestem w bok nacieta, na szczęście nie boli ale ja chyba tak mam, bo kolano po artroskopii też mnie nie boli na pogodę.

U nas dziś zupa ogórkowa.

Kupiłam pozytywke do łóżka, sporo za wcześnie ale byla okazja, niech leży, jeść nie woła.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:22   #2420
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Nie robię,a Tez miałam te 2 poprzednie robione. Lekarz który je robił stwierdził sam ze to ostatnie juz nie jest takie dokładne, a wszystkie pomiary i tak zawsze moja gin prowadząca robi co wizytę.
Rozumiem jak dobrze pamiętam ty masz wizyty prywatne, prawda?
Ja mam wszystko na fundusz i mają podstawowy sprzęt USG (w każdym razie mniej wypaśny niż ten gdzie robią USG genetyczne), zatem w moim przypadku jak robię genetyczne to się bardzo dokładnie dowiaduje
W każdym razie myślę że zrobię te genetyczne dla świętego spokoju
Stary 2014-10-22, 12:26   #2421
dusiolka
Zakorzenienie

To teraz mi prosze napisac czy kupujecie te takie karuzele nad lozeczko z misiami itp? Bo nie wiek czy cos takiego lepiej kupic czy jakas osobna grzechotkę miękka czy cos innego..

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Heffitka tak ja wszystko prywatnie robię. Gin prywatnie tez jakiegoś super nowoczesnego sprzętu jak ten od gen nie ma,ale zawsze wszystkie pomiary sa wykonywane. Na ostatnim gen lekarz powiedział ze wszystko dobrze i mamy sie cieszyć ciaza wszystko nagrane,książeczka ze szczegółowym opisem zrobiona,nawet echo serca zrobiłam takze przebadana z każdej strony;p
Stary 2014-10-22, 12:31   #2422
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Wczoraj mi stuknął 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ahoj ale się nie wyspałam, a jaka dołująca pogoda, w dodatku obudziłam się z bólem gardła...

aska super komoda
a cukierki Dumle mmm, uwielbiałam, faktycznie nie widziałam ich dawno, ale w sumie nie rozglądałam się, narobiłaś mi smaka
trzeba w końcu coś zjeść...a nawet nie mam apetytu
a ja widziałam je w sklepie u teściowej na wiosce więc jutro sobie kupię

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
witam i ja zaczęłam właśnie 27 tc

po południu mam zajęcia w SR, ale mam lenia strasznego, nic jeszcze nie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Tak w ogole to wczoraj miałam studniówkę wiec dzis 99 dni zostało

Cytat:
W aptece koło mnie jest chyba tylko jedna wykwalifikowana osoba - kierownik. A reszta to masakra. Nie lubię tam kupować, ale mam najbliżej. Kiedyś jedna z pań na moją prośbę o czopki z paracetamolem (bo córka przyjmowała już ibuprofen, ale gorączka nie spadała) zaproponowała mi nurofen
dla mnie obie te apteki na osiedlu są beznadziejne, więc tylko jak musze to tam idę, bo aż szlak mnie trafia jak muszę coś tam kupić
ee to nie wychodź spod kołderki jak obiadek masz mieć u teściowej

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
miałam dokładnie takie same plany Normalnie nic mi się nie chce a pogoda depresyjna

Jeszcze mi się komórka zepsuła (nagle przestała działać) i jestem odcięta od świata
oj masz ostatnio szczęście do elektroniki

u mnie dziś barszcz czerwony
Stary 2014-10-22, 12:32   #2423
alb
Zadomowienie

Cytat:
To teraz mi prosze napisac czy kupujecie te takie karuzele nad lozeczko z misiami itp? Bo nie wiek czy cos takiego lepiej kupic czy jakas osobna grzechotkę miękka czy cos innego..

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Heffitka tak ja wszystko prywatnie robię. Gin prywatnie tez jakiegoś super nowoczesnego sprzętu jak ten od gen nie ma,ale zawsze wszystkie pomiary sa wykonywane. Na ostatnim gen lekarz powiedział ze wszystko dobrze i mamy sie cieszyć ciaza wszystko nagrane,książeczka ze szczegółowym opisem zrobiona,nawet echo serca zrobiłam takze przebadana z każdej strony;p
Ja planuję mieć karuzelkę
Stary 2014-10-22, 12:34   #2424
dusiolka
Zakorzenienie

Z tymi Karuzelami chodzi mi o to czy dziecko ma z tego jakies korzyści czy bardziej cieszy oko rodzica?;p
Stary 2014-10-22, 12:37   #2425
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Cześć dziewczyny

Miałam robione USG III tym ale poszłam tylko dlatego, że miałam za darmo

Cytat:

Nie kupuje ale dostaje od Sis
Cytat:

oj masz ostatnio szczęście do elektroniki
TŻ się ucieszy jak nie będzie się dało naprawić

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 12:40   #2426
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:

Ja myslę że karuzelki kupować nie będę, małe dziecko i tak nie widzi daleko (z 30 cm max widzi) więc jeszcze się tej karuzelki może wystraszyć po co mam stresować
Już prędzej jakaś osobną zabawkę aby powoli się z nią oswoił

Ale to tylko moje skromne zdanie
Stary 2014-10-22, 12:42   #2427
alb
Zadomowienie

Cytat:
Z tymi Karuzelami chodzi mi o to czy dziecko ma z tego jakies korzyści czy bardziej cieszy oko rodzica?;p
Zależy od dziecka. Ja u córki wykorzystywałam ją do korygowania asymetrii ale jak leżała sama w łóżeczku to jej już tak nie interesowała. Za to bratanica mogła pół godziny leżeć i wpatrywać się w latające motylki
Stary 2014-10-22, 12:43   #2428
justynalyp
Zadomowienie

Ej dziewczyny a może spalimy Dusiolkę na stosie?

melduję, że mój pies jest gołodupcem, miała wycięte zatoki, z narkozą nie było problemu, jest w kołnierzu przez co wygląda jak milion nieszczęść, aktualnie śpi.

Te karuzele nad łóżeczkiem dla mnie to tylko dodatkowe zbieracze kurzu.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:46   #2429
alb
Zadomowienie

Cytat:

Ja myslę że karuzelki kupować nie będę, małe dziecko i tak nie widzi daleko (z 30 cm max widzi) więc jeszcze się tej karuzelki może wystraszyć po co mam stresować
Już prędzej jakaś osobną zabawkę aby powoli się z nią oswoił

Ale to tylko moje skromne zdanie
No to jest już dla "większego" dziecka a wcześniej to można same melodyjki puszczać a karuzelka nie musi wisieć nad dzieckiem Ale na pewno nie jest to "must have"
Stary 2014-10-22, 12:51   #2430
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny a może spalimy Dusiolkę na stosie?

melduję, że mój pies jest gołodupcem, miała wycięte zatoki, z narkozą nie było problemu, jest w kołnierzu przez co wygląda jak milion nieszczęść, aktualnie śpi.

Te karuzele nad łóżeczkiem dla mnie to tylko dodatkowe zbieracze kurzu.

Myśle ze znajda sie chętne 👯
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości