Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 12:57   #2431
askaa02
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Ja karuzelę fisher dostałam, więc nie mam problemu ale nie miałam zamiaru kupować.
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:00   #2432
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Ja karuzelę fisher dostałam, więc nie mam problemu ale nie miałam zamiaru kupować.
ja właśnie wczoraj kupiłam tiny love, niestety bez pilota ale melodyjki maja po 20min.
Dla mnie must have, nawet starszy się zajął, pół h dziecka nie było.

nie polecam tych na nakrecanie.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:06   #2433
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dobry z ciepłą herbatka w ręku

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:09   #2434
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam ile ich kupić, bo mam na razie 1, chyba 3 prześcieradła wystarczą ?

Chwalę się jak fajnie wyszła nam stara komoda z jyska koloru wenge przemalowana na jasnoszary+żółty teraz jeszcze łóżeczko i pierdółki typu literki na ścianę
trzy wystarczą
Super ta komoda. Czym malowaliście?
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

Montanka butelki w porządku - te duże i te małe. wzięłam mleczną i niebieską. poprzednio też takie miałam i te są takie same.
dzięki Trochę żałuję, że nie wzięlam za jedną przesyłką, ale mam w sumie jedną 260 TT nową, więc starczy.
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ja też piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1
maluch leży lekko ukośnie, ale główką w dół.

I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!
za wizytę No to nie wyszło im z tym lekarzem
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Dusiolka, miałam morfo ogólną więc żelaza tam nie ma :/
a co do norm to tak:
na czczo: 3,9-5,5
po 1h do 11,1
po 2h do 7,8
nie ma dolnych granic tylko górne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

a pozatym nie miałam pojęcia że tak potrafi hemo spaść

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

aż mnie głowa z nerwow boli ;(
Smerf, Ty sie tak nie denerwuj. Dostaniesz żelazo, pij soczki i będzie ok
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
padam….. byle do piątku, byle do piątku a nie do soboty ciężki ten tydzień
smerfetka a no wkopałam się, wkopałam, ale i wykaraskałam. W ciągu godziny zrobiłam dwie blachy i jutro tylko przystroję…..
kleo za wizytę
Montanka, Tommorow dzisiaj lepiej się czuję nie kłuje nic, ale skurcze się pojawiają…..
simonee nie będę ograniczała cytrusów
askaa śliczna komoda
teja za wizytę ale numer z tym lekarzem
uważaj na siebie!
Cytat:
hej hej dziewuszki
tez się dziś nie wyspałam
a pogoda mega do

nasz Mały też tak robi a raczej podobnie bo aż tak się nie wypycha

ojej to to szybko szybko i odpalaj
i brawa za ciasto
poszalalaś

no dokładnie po co straszyć te co nigdy nie rodziły?
jak już się zacznie to trzeba skończyć wyjścia nie ma ;p

ja tam wolę byc nacięta niż jakbym miała popękać.

napisałam do mnie Linda, że jest u rodziców cały czas. Teraz juz jest wszystko u niej w porządku ale była w szpitalu odnośnie cukrzycy bo Mały jej nie rosł, dopiero waży 970g i dlatego woli być u rodziców i mama jej gotuje pełnowartościowe jedzonko, teraz już się dużo lepiej czuje ale siedzi poza domem cały czas.
Macie od niej pozdrowienia dla Was i Dzidziusiow
Całe szczeście, że u niej wsio ok
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Tak w ogole to wczoraj miałam studniówkę wiec dzis 99 dni zostało
brawo!
Cytat:
dokładnie dlatego wolałam żeby mnie nacięła
ciekawe czy w przypadku rodzących drugi raz też tak ochoczo nacinają
też się nad tym zastanawiałam. Myślę, że przy sn u mnie będzie powtórka. Położna już wtedy mi mówiła, że moja pochwa nie nadaje się do porodu sn
Cytat:
Nacinają tez w strone odbytu ale troche ida w bok na koncu. A z tym pęknięciem to rożnie bywa. Moja kol pękła w bok. Dziwne troche ale prawdziwe. Teraz mowi ze ja boli na zmianę pogody, a to było 3 lata temu wiec juz jej tak zostanie pewnie.

No to u mnie to samo było. Zaczęłam pękać w bok i położna wolała to miejsce naciąć. Boli na zmianę pogody, ale teraz w ciąży niestety też

Zastanawiam się, czy dojdzie mi na bożenie nowa blizna, czy polecą po tej samej

A ja byłam wczoraj u endo i diabetologa. Póki co z tarczycą wsio ok. Dalej bez leków. Uff.
Cukier mierzyć mam dalej. Dostałam nowy glukometr, na którym moje wyniki trzymaja się całkiem nieźle normy, a ja nie chodzę głodna. Jestem spokojniejsza. Niestety muszę powtórzyć krzywą, także w sobotę znów wypiję Wasze zdrówko 75g glukozą
Stary 2014-10-22, 13:15   #2435
smerfetka2808
Zakorzenienie

ja karuzeli nie kupuję chyba że mi kasiorka będzie nie potrzebna
mam jedną maskotke z pozytywką to będę małemu puszczać

Tomorrow, dziękuję za odpowiedź co do tego klina
chyba się w niego zaopatrzę,a raczej na pewno

kurde ale dziś mi mały szaleje
rozpycha się cały czas aż mnie wszystko w środku boli
Stary 2014-10-22, 13:16   #2436
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Z tymi Karuzelami chodzi mi o to czy dziecko ma z tego jakies korzyści czy bardziej cieszy oko rodzica?;p
Znajomi tak nauczyli synka, że po kąpieli chwila masażu/ przytulania potem do łóżeczka, łapią go za rączkę, włączają karuzelkę i czekają cierpliwie aż zacznie przysypiać, wtedy odchodzą, ale karuzelka dalej musi grać bo bez niej nie uśnie
Stary 2014-10-22, 13:17   #2437
smerfetka2808
Zakorzenienie

Montanka, dziś zaczynam buraczana przygodę z barszczem czerwonym
oj współczuję glukozy ale jak jest ok to lepiej sprawdzić żebyś się nie denerwowała
i super że u endo też wszystko w porządku
Stary 2014-10-22, 13:18   #2438
justynalyp
Zadomowienie

myślę, że znajdą się chętne, tylko najpierw trzeba sporządzić akt oskarżenia. punkt pierwszy tego aktu to zapewne wyrażanie własnego zdania
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:19   #2439
teja1
Zakorzenienie

Hej ho! Mój lekarz wg rejestracji pracuje tylko do konca października, a zatem nie umówię się nie tylko na usg, ale nawrt nanastepna wizytę!!! Lux rządzi!
Stary 2014-10-22, 13:25   #2440
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Hej ho! Mój lekarz wg rejestracji pracuje tylko do konca października, a zatem nie umówię się nie tylko na usg, ale nawrt nanastepna wizytę!!! Lux rządzi!

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:37   #2441
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
myślę, że znajdą się chętne, tylko najpierw trzeba sporządzić akt oskarżenia. punkt pierwszy tego aktu to zapewne wyrażanie własnego zdania
Rozumiem, że możesz mieć takie poczucie humoru, ale myślę, że wracanie do tematu w ten sposób jest niepotrzebne, po co prowokować zgrzyty ?
Stary 2014-10-22, 13:39   #2442
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Już wcześniej pisałam ale może Ci umknąć w gąszczu postów powiedz o tym lekarzowi bo jak obrzęki się utrzymują po nocy to jest to podejrzane. W ciąży mogą występować obrzęki, ale takie jak piszesz, że nie możesz palców wyprostować to chyba normalne nie są.
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
ewka a moze zespół cieśni nadgarstka? moja znajoma miała w ciązy i chwile po, na szczęście przeszło bez zabiegu. Idz z tym do lekarza
aska ja tez sie jeszcze wstrzymam. Bedzie łóżeczko, posciel, i ozdoby to wtedy zamówie jakieś zeby kolorystyke dobrac

Jak to jest, że Wy kupujecie takie ładne kurtki/płaszcze, a ja nie moge nic znaleźć. A jak juz to ceny z kosmosu
dzięki dziewczyny, rzeczywiście pogadam z moją gin, choć wizytę u niej mam dopiero 6.11 ..30.10 idę na usg do innego doktora, może jemu już powiem.
dzisiaj spałam specjalnie bez cebuszki, bo myślałam, że może jak spię na boku i rękę mam pod poduchą, to krew zle dopływa, ale spałam bez i jest to samo
najgorzej w nocy jak wstaję do toalety i rano, nie mogę dogiąć do końca ani wyprostować palców, w dzień jak sie rozruszam, jest trochę lepiej, ale dalej zostają opuchnięte..
nie wiem co o tym myśleć.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:41   #2443
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, rzeczywiście pogadam z moją gin, choć wizytę u niej mam dopiero 6.11 ..30.10 idę na usg do innego doktora, może jemu już powiem.
dzisiaj spałam specjalnie bez cebuszki, bo myślałam, że może jak spię na boku i rękę mam pod poduchą, to krew zle dopływa, ale spałam bez i jest to samo
najgorzej w nocy jak wstaję do toalety i rano, nie mogę dogiąć do końca ani wyprostować palców, w dzień jak sie rozruszam, jest trochę lepiej, ale dalej zostają opuchnięte..

A cisnienie mierzysz? Pij duzo wody
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:47   #2444
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
ewka a moze zespół cieśni nadgarstka? moja znajoma miała w ciązy i chwile po, na szczęście przeszło bez zabiegu. Idz z tym do lekarza
aska ja tez sie jeszcze wstrzymam. Bedzie łóżeczko, posciel, i ozdoby to wtedy zamówie jakieś zeby kolorystyke dobrac

Jak to jest, że Wy kupujecie takie ładne kurtki/płaszcze, a ja nie moge nic znaleźć. A jak juz to ceny z kosmosu
Trzeba przegladac Allegro, bo w H&M aktualnie welnianych nie ma, tylko takie pikowane ortalionowe. Ja swoj plaszczyk kupilam uzywany, ale tylko przez 1 osobe i niecale 2 miesiace, wiec jest jak nowy. Nowego w zyciu bym nie kupika za 300 zl, nie oplaca sie na te 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ja też chyba się skuszę na te kule, ale dopiero może grudniu, jak już wszystko będzie gotowe i zobaczę jak finanse.
Dzięki za opinię o legginsach, w takim razie wezmę te mniejsze, skoro obydwie z Kleo mówicie, że mogły być mniejsze (mimo, że nie wiem czy mam podobną figurę :P)

Też wolę być nacięta niż popękać.

Ja też, zjadłam tylko śniadanie, które mi przygotował mąż i wypiłam kawę Muszę się wziąć za sprzątanie.

Popieram w 100 %

Kleo, Fashion, mam jeszcze pytanie co sądzicie o fotelikach wpiętych do stelaża Dalgi? My kupimy albo Dalgę, albo Navingtona Caravel, tylko w ogóle mi się nie podoba jak wygląda fotelik w porównaniu do takiego dużego stelaża i tych wielkich kół :P A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Ja myślę, że będziemy z tego korzystać rzadko :P
Szczerze? To my w domu do naszego fotelika nie mierzylismy, tylko na chwile w sklepie zeby zobaczyc czy adaptery pasuja. I moim zdaniem nosidelko w porownaniu do stelaza moze i wyglada zabawnie, ale ja jestem tak zakochana w tym wozku, ze absolutnie mi to nie przeszkadza

TOMMOROW bylam dzis na badaniach i pytalam polozna czemu wynik po glukozue po godzinie jest nizszy, niz po dwoch, a ona stwierdzila, ze wplyw na ten wynik mogla miec wypita przeze mnie woda w ciagu tych 2 godzin

Ale jestem zla Tyle sie naczekalam za tymi legginsami termo o ktorych Wam wczoraj pisalam, dzis w koncu dotarly, ale w rozm. XS/S, a nie M/L ktory zamawialam Firma ma nowa pracownice, ktora non stop sie myli. Dzis maja wyslac kurierem te dobre, wiec jutro powinny byc. Ale powiem Wam, ze sa rewelacyjne, cieplutkie, z polyskiem. Pieknie leza i wyszczuplaja pupke

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:53   #2445
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde ładne kwiatki

Karoloo, tiaa już widzę minę męża jak się dowie że nie daj Boże nie da się naprawić

Kleo, super że zakup choć nieudany a udany
a co do wody wypitej w ciągu tych 2h to ja też piłam bo mi pozwoliła i wynik mam że po 1h mam wyżej niż po 2h więc nie wiem
ale ważne że wszystko OK!
Stary 2014-10-22, 13:54   #2446
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
no wiesz co? A jakiegoś doktorka w zastępstwo dają, czy maja swoich klientów w du...?
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Właśnie też o ciśnieniu pomyślałam. Może pobadaj je sobie, a najlepiej właśnie idź do lekarza.
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Trzeba przegladac Allegro, bo w H&M aktualnie welnianych nie ma, tylko takie pikowane ortalionowe. Ja swoj plaszczyk kupilam uzywany, ale tylko przez 1 osobe i niecale 2 miesiace, wiec jest jak nowy. Nowego w zyciu bym nie kupika za 300 zl, nie oplaca sie na te 2 miesiace

Szczerze? To my w domu do naszego fotelika nie mierzylismy, tylko na chwile w sklepie zeby zobaczyc czy adaptery pasuja. I moim zdaniem nosidelko w porownaniu do stelaza moze i wyglada zabawnie, ale ja jestem tak zakochana w tym wozku, ze absolutnie mi to nie przeszkadza

TOMMOROW bylam dzis na badaniach i pytalam polozna czemu wynik po glukozue po godzinie jest nizszy, niz po dwoch, a ona stwierdzila, ze wplyw na ten wynik mogla miec wypita przeze mnie woda w ciagu tych 2 godzin

Ale jestem zla Tyle sie naczekalam za tymi legginsami termo o ktorych Wam wczoraj pisalam, dzis w koncu dotarly, ale w rozm. XS/S, a nie M/L ktory zamawialam Firma ma nowa pracownice, ktora non stop sie myli. Dzis maja wyslac kurierem te dobre, wiec jutro powinny byc. Ale powiem Wam, ze sa rewelacyjne, cieplutkie, z polyskiem. Pieknie leza i wyszczuplaja pupke
Które przysłali Ci małe?
Ja się pokusiłam na te w pepitkę i czarne, lekko ocieplane za 19 z groszem. Te w pepitkę wzięłam L/XL, a te czarne L/164. Oby dużo za duże nie były, bo te w pepitkę fajowskie są.
Stary 2014-10-22, 13:58   #2447
kleo111
Zakorzenienie

Za male przyslali mi legginsy termiczne z gregx, a nie od tej babeczki

Instagram
Stary 2014-10-22, 13:59   #2448
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
no wiesz co? A jakiegoś doktorka w zastępstwo dają, czy maja swoich klientów w du...?

Właśnie też o ciśnieniu pomyślałam. Może pobadaj je sobie, a najlepiej właśnie idź do lekarza.

Które przysłali Ci małe?
Ja się pokusiłam na te w pepitkę i czarne, lekko ocieplane za 19 z groszem. Te w pepitkę wzięłam L/XL, a te czarne L/164. Oby dużo za duże nie były, bo te w pepitkę fajowskie są.
poidasz link?
nie chce mis ię szukac w historii

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:00   #2449
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Karoloo, tiaa już widzę minę męża jak się dowie że nie daj Boże nie da się naprawić
Hahaha też to widzę

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 14:06   #2450
smerfetka2808
Zakorzenienie

kurde ja to się boję legginsów że du.pka mi w nich jak galaretka będzie latać

Karoloo, tu nowy laptop tu kom pozazdrościć
Stary 2014-10-22, 14:08   #2451
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

kleo to nieźle. G kiedys tak mi bielizne zamawiał. Zamówił L, a przysłali s/m, odesłał, zeby wysłali większą, a oni znów s/m wysłali/. Nie wiem chcieli zebym sie odchudziła czy co
A dasz namiary na te termiczne?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

smerfetka mój mąz mówi, że legginsy/getry to przywilej a nie kara i nie każdy moze nosic wariat

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:11   #2452
smerfetka2808
Zakorzenienie

ma.ko, i zgadzam się z nim w 100%
Stary 2014-10-22, 14:14   #2453
Karoloo
<3 <3 <3

ma.ko święte słowa Mój ubierałby mnie tylko w leginsy albo w jakieś kiecki- dodam że w jednym i w drugim chodzić nie lubie :P Wole jeansy

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 14:19   #2454
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tymi Karuzelami chodzi mi o to czy dziecko ma z tego jakies korzyści czy bardziej cieszy oko rodzica?;p
Moi znajomo maja paromiesięczną córkę i mówią ze ona kocha karuzele ktora ma, potrafi lezec dosc długo i sie na nia patrzeć. Ale pewnie zalezy od dziecka. Ja myśle ze kupie. Bo i tak nie chce baldachimu.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Znajomi tak nauczyli synka, że po kąpieli chwila masażu/ przytulania potem do łóżeczka, łapią go za rączkę, włączają karuzelkę i czekają cierpliwie aż zacznie przysypiać, wtedy odchodzą, ale karuzelka dalej musi grać bo bez niej nie uśnie
Super pomysł, jestem wlasnie za takimi sposobami, byle bez bujania. Bujania jak sie nauczy to potem sie nie da oduczyć, i krótko mówiąc jest przerabane bujać potem 10 czy 15 kg. Mam taka traumę z pracy chyba

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:23   #2455
Karoloo
<3 <3 <3

Fu...ck miałam kolejny wymaz z pochwy i jednak antybiotyk nie pomógł i dalej mam paciorka Dobrze, że za tydzień mam gin

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 14:26   #2456
Kinqaa
Zakorzenienie

Czytam was dziewczyny czytam. Ale mam kupe problemów ,które nie dają mi niestety powodu do radości.

Karuzelke na razie nie kupuje, moze później . ...
Fajnie,ze Linda się odezwała i u niej ok

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:28   #2457
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
kleo to nieźle. G kiedys tak mi bielizne zamawiał. Zamówił L, a przysłali s/m, odesłał, zeby wysłali większą, a oni znów s/m wysłali/. Nie wiem chcieli zebym sie odchudziła czy co
A dasz namiary na te termiczne?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

smerfetka mój mąz mówi, że legginsy/getry to przywilej a nie kara i nie każdy moze nosic wariat
Wpisz sobie w google gregx odziez ciazowa i u nich w sklepie internetowym beda legginsy termiczne czarne za 59 zl. Sorki, ze nie wkleje linka, ale pisze z komorki😊
A najlepsze jest to, ze ja w to XS/S bez problemu weszlam, ale jednak wole wieksze zeby mnie na koncowce nie uciskaly w brzuch.

Instagram
Stary 2014-10-22, 14:31   #2458
Karoloo
<3 <3 <3

Kinga

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-22, 14:37   #2459
simonee
Zakorzenienie

Głowa mi pęka

Smerfetka moja tez dziś szaleje w brzuchu. Dobrze ze Linda się odezwała

Teja a może w szpitalu w korym chcesz rodzic znajdziesz gina który poprowadzi Cię do końca.
Stary 2014-10-22, 14:38   #2460
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wróciłam zęby jak dzwon .... dentystka zakręcona i rzuca hasłem "pani X, urosła Pani ósemka" a ja na to "nie możliwe, bo robiłyśmy ostatnio rentgen i poza jedną na dole nie było innych zalążków " Popatrzyła na zdjęcie (było robione w zeszłym roku) i strzeliła buraka
A tak na powagę, myślałam, że mam zęba do roboty, a ta kazała mi się od niego odczepić tylko kupić dodatkowo szczoteczkę dla dzieci i tam działać (trudno dostępne miejsce).
Wchodząc informuję ją o ciąży, a ta oczy i mówi "eee to z 6 miesiąc" Zaprzeczam, prostuję, że 7 miesiąc, a ona do mnie "jakby mi Pani nie powiedziała, to stwierdziłabym, że tylko się pani lekko na brzuszku przybrało"
Na takie wizyty mogę chodzić. No i najlepsze..... rejestratorka źle wpisała moje nazwisko, zamiast s było f.......
Ot tak zakręcone....

Z tymi PLOMBAMI to racja, w ciąży i po porodzie mamy prawo do tych światłoutwardzalnych - pytałam się, potwierdziłam.
Cytat:
to już????
a no już..... posikała się w nocy (mam dla niej jeden czysty komplet pościeli i jedno prześcieradło.... ) W sumie mam dwa komplety pościeli i 3 prześcieradła.... a jednak wtopy się zdarzają....
I jak widzicie drogie przyszłe mamuśki...... nauczka..... 3 komplety to must have przy małym dziecku i ze 3 prześcieradła - do 4 sztuk....
Muszę jeden dokupić......
A propo prześcieradła mam frotowe, bo są cieplejsze i milsze dla maluszka, który ma pod spodem ceratkę - a ta jest chłodna jak na kawałek folii....
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Szczury mi się śniły

Lilijka no to pięknie zaczął się dzień zaspanie to poważna sprawa
jak się w nocy przebudza, to rano musi dospać
jak śnią się szczury to na dobre wróży
Cytat:
ojej to to szybko szybko i odpalaj
i brawa za ciasto
poszalalaś

napisałam do mnie Linda, że jest u rodziców cały czas. Teraz juz jest wszystko u niej w porządku ale była w szpitalu odnośnie cukrzycy bo Mały jej nie rosł, dopiero waży 970g i dlatego woli być u rodziców i mama jej gotuje pełnowartościowe jedzonko, teraz już się dużo lepiej czuje ale siedzi poza domem cały czas.
Macie od niej pozdrowienia dla Was i Dzidziusiow
pozdrów Lindę od nas
relacja z wizyty wyżej......
dzisiaj posmarowałam dżemem i na wierzch posypka
Cytat:
Tak w ogole to wczoraj miałam studniówkę wiec dzis 99 dni zostało
za studniówkę
Cytat:
To teraz mi prosze napisac czy kupujecie te takie karuzele nad lozeczko z misiami itp? Bo nie wiek czy cos takiego lepiej kupic czy jakas osobna grzechotkę miękka czy cos innego..
odpowiem tak, mam karuzelę FP Rainforest (zdecydowałam się na nią, bo ma wyraziste kolory, ciekawą i w miarę "naturalną" muzykę, oraz mogę mieć samą pozytywkę a tę kręcącą się nadstawkę mogę odkręcać) po córce.
Ale dodaję, że kupiłam ją okazyjnie jak mała była już na świecie i miała z miesiąc czy dwa Nie miałam od razu po porodzie, po prostu później.....
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
uważaj na siebie!

A ja byłam wczoraj u endo i diabetologa. Póki co z tarczycą wsio ok. Dalej bez leków. Uff.
Cukier mierzyć mam dalej. Dostałam nowy glukometr, na którym moje wyniki trzymaja się całkiem nieźle normy, a ja nie chodzę głodna. Jestem spokojniejsza. Niestety muszę powtórzyć krzywą, także w sobotę znów wypiję Wasze zdrówko 75g glukozą
uważam, uważam na siebie muszę jeszcze to wytrzymać i potem z górki

dobre wieści po wizycie
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości