Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 23:35   #1561
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
spróbuję dziś w nocy dać jej wodę
Oby przeszło!

U nas w nocy sporo je, trochę czytałam i niby mleko mamy nawet chroni coś tam Ale i tak mam schiza jak my tak z myciem na bakier...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 00:21   #1562
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja bym wiele dala, żeby moja zjadła kaszę!
Nawijka, przeciez to jest bardzo wartościowe! (mimo, że nudne) sniadanie!
Kochana, wiem, dlatego daje do tych
kasz wszystko, co wartosciowe (orzechy, migdaly, przerozne pestki), bo mam chociaz pewnosc, ze jeden pelnowartosciowy posilek bedzie zjedzony w calosci.
Bo pozniej to roznie bywa...

Ale dobija mnie wlasnie monotonia. Plus docinki TZ lub t., ze Kuba ciagle je to samo (albo teksty "nie znudzi mu sie to?").
Ale co mu zrobie jak w zyciu nie otworzyl buzi na widok parowki czy kanapki z serem?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 00:31   #1563
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Górna czwórka. Raczej to dziura bo codziennie to widzę jak np Daria się śmieje i szeroko buzię otwiera.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

może macie rację. Spróbuję jutro porządnie jej wymyć te zęby chociaż ona musi "sama". Jak ja jej chcę umyć to jest ryk a jej mycie wygląda tak , że gryzie szczoteczkę i nic więcej...
u nas to samo :/.... podchodze ją jak moge
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
kasz wszystko, co wartosciowe (orzechy, migdaly, przerozne pestki), bo mam chociaz pewnosc, ze jeden pelnowartosciowy posilek bedzie zjedzony w calosci.

Ale dobija mnie wlasnie monotonia. Plus docinki TZ lub t., ze Kuba ciagle je to samo (albo teksty "nie znudzi mu sie to?").
Ale co mu zrobie jak w zyciu nie otworzyl buzi na widok parowki czy kanapki z serem?
no ale sama pomyśl, co jest lepsze kasza/owsianka z orzechami czy parówka?... może pod względem przygotowania parówka wygrywa jednak kasza jest na pewno zdrowsza, a u Nas nie przejdzie
Stary 2014-10-23, 00:37   #1564
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
u nas to samo :/.... podchodze ją jak moge

no ale sama pomyśl, co jest lepsze kasza/owsianka z orzechami czy parówka?... może pod względem przygotowania parówka wygrywa jednak kasza jest na pewno zdrowsza, a u Nas nie przejdzie
Dokładnie!
Stary 2014-10-23, 06:52   #1565
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej u nas cala noc z uu
... wymiekam...a raczej moje uu haha
Czuje ze AMelka bedzie chora..... zatkany nos ma ;/ pogoda masakrejos... piec nadal d.pa ...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:22   #1566
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej u nas cala noc z uu
... wymiekam...a raczej moje uu haha
Czuje ze AMelka bedzie chora..... zatkany nos ma ;/ pogoda masakrejos... piec nadal d.pa ...
U nas też nos od wczoraj zapchany, posmarowąłam na noc maścią majerankową pod nesem i jakoś poszło, ale jak kichnie to śpik po brodę.

Co do jedzenia, moja je np przez dwa tygodnie dzieńw dzień płatki owsiane, jak jej się nudzą to np zmienam na kasże w sotateczności kanapka albo parówki.

Bokeh lampka boska

Co do mycia zębów to zwykle sobie daje umyć, czasem ona myje mi ja jej, a czesem bierze szczoteczkę i że sama, gryzie w tedy i tak naprawdę z myciem ma to niewiele wspólnego.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:33   #1567
marsi11
Zakorzenienie

hej, nie spimy od 5.50 tzn TZ sobie nadal smacznie spi ale mam go w d... ostatnio tak mi działa na nerwy,że nie potrafię normalnie z nim gadać

do tego wczoraj moj brat tak strasznie podniosł mi cisnienie ale o tym potem w k napisze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:41   #1568
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej, nie spimy od 5.50 tzn TZ sobie nadal smacznie spi ale mam go w d... ostatnio tak mi działa na nerwy,że nie potrafię normalnie z nim gadać

do tego wczoraj moj brat tak strasznie podniosł mi cisnienie ale o tym potem w k napisze
Kochana cierpliwości wpakuj tz Leosia do łóżka i powiedz mu żeby obudził tatę:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:52   #1569
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
spalismy do 7.30 jejku jak sie wyspalam!
mialam wstac o 6.30 jak zwykle ale swtiedzilam ze jak mam dzis na troche pozniejsza godzine to jeszcze pospie i to byl szczal w 10
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana cierpliwości wpakuj tz Leosia do łóżka i powiedz mu żeby obudził tatę:p
o tez tak robie, najczesciej w soboty

nawijko. w jakiej formie dodajesz do owsianki te dodatki? i co to za owsianka jest? jak robisz? moze bym sprobowala mlodemu zrobic... robisz to na krowim?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-23 o 07:53
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 07:58   #1570
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
spalismy do 7.30 jejku jak sie wyspalam!
mialam wstac o 6.30 jak zwykle ale swtiedzilam ze jak mam dzis na troche pozniejsza godzine to jeszcze pospie i to byl szczal w 10

o tez tak robie, najczesciej w soboty

nawijko. w jakiej formie dodajesz do owsianki te dodatki? i co to za owsianka jest? jak robisz? moze bym sprobowala mlodemu zrobic... robisz to na krowim?
pstryczku ja zawsze robię owsiankę woda i mleko w proporcji 3:1
moj Leo owsiankę lubi tylko z owocami i miodem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:08   #1571
nancykenator
Zakorzenienie

Witajcie z rana,u nas znow leje i ciemno jak w d...upie.

Co do jedzenia,Kuba je:wedline,ser zolty,parowke,jogurt naturalny,serek wiejski i bulki. Bez zadnych polaczen np ser zje sam alebez bulki :-/

Konsystencja kaszki mu w ogole nie pasuje takze kasze czy to jaglane czy sklepowe slodkie odpadaja.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Za to wczoraj na ugotowanej jaglance zrobilsm ciastka i Kubie smakowaly takze na drugie sniadanie beda idealne
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:29   #1572
insolito
Zadomowienie

hejka

Silver, mi też się kiedyś wydawało, że Piotruś ma ząbek popsuty, ale okazało się, że tylko mu coś tam siedziało Mam nadziej, że u Daruni też tak będzie A ja woda przeszła w nocy?

Nawijko, a ja bym chciała, żeby Pietrek takie śniadania chciał, u na albo kanapki czasem parówki. Placki jemy na drugie śniadanie wcześniej mu nie podchodzą

Iffonka, a Ty co nie piszesz jak tam po wizycie u gina?

A w ogóle mam taki pomysł- może w klubie do naszej listy dopisać kiedy zafasolkowane spodziewają się bobasów, pOźniej dopiszemy datę przyjścia na świat pociech? Bo ja to się gubię która kiedy rodzi.

Malizna moja chora, antybiotyk wczoraj dostał nos i gardło zawalone. Bieda moja kochana Rozmawiałam z lekarko o niemówieniu i znów usłyszałam,, że wszystko w porządku Na logopedę niby jeszcze stanowczo za wcześnie Już sama nie wiem. Piotrek dalej tylko : "brum bru" "bam" "to to"(co to) "si" "fu" i mnóstwo po swojemu.

Co do jedzenia w nocy u nas po ostawieniu uu nic w zamian nie chciał, nawet wody . i spi ładnie w swoim łóżeczku Tylko teraz jak chory to znów przychodzi się przytulać w nocy, najwyraźniej potrzebuje więcej bliskości

A chciał się pochwalić, że od kilku dni czuję wyraźnie maleństwo w brzuszku

Buziaki dla pozostałych chorych

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:35   #1573
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A w ogóle mam taki pomysł- może w klubie do naszej listy dopisać kiedy zafasolkowane spodziewają się bobasów, pOźniej dopiszemy datę przyjścia na świat pociech? Bo ja to się gubię która kiedy rodzi.

Malizna moja chora, antybiotyk wczoraj dostał nos i gardło zawalone. Bieda moja kochana Rozmawiałam z lekarko o niemówieniu i znów usłyszałam,, że wszystko w porządku Na logopedę niby jeszcze stanowczo za wcześnie Już sama nie wiem. Piotrek dalej tylko : "brum bru" "bam" "to to"(co to) "si" "fu" i mnóstwo po swojemu.
:
dobry pomysl z k.
zdrowka dla mlodego!

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
pstryczku ja zawsze robię owsiankę woda i mleko w proporcji 3:1
moj Leo owsiankę lubi tylko z owocami i miodem
podajesz taka normalna kupna?

Stary 2014-10-23, 08:50   #1574
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

A moja Hania wczoraj zrobiła qpe do wanny
oj tam.. zdarza się

Cytat:
Daria zawsze je kolacyjkę np.chlebek z czymkolwiek około 18-19, a potem przed spaniem mleczko.
u nas zazwyczaj tak samo, że coś na kolację i mleko tuż przed spaniem

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno - pamietacie ze w sobote jest zmiana czasu?
juz to widze jak bede dluzej spac, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pamiętacie i się wqrwiacie, bo po cholerę to jest. ciemno będzie szybciej

Cytat:
Przeważne właśnie kanapki
parówka
serek homo
dziś około 18 tż zrobił naleśniki więc Daria miała zamiast kolacji. Uwielbia naleśniki.
a mój naleśniki wiecznie wypluwa

Cytat:
Może coś tam miala po rostu? a w ktorym
Hania to nawet mi nie da sie zbilizyc do buzi, boje sie o jej zeby bo mycie to u nas kiepsko wygląda a tez nie chce jej zmuszac zeby nie zrazic
mycie u nas wygląda tak, że ja mu umyję i później on sam myje. I najlepsze, sam wlatuje do łazienki że chce umyć zęby a wiecie przez co? Na Polsat JimJam leci piosenka (w ramach akcji zębowej) "Szczotka, pasta, kubek, czysta woda" i te dzieciaki śpiewają o myciu zębów i Młody stąd tak polubił :diebelek:

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A chciał się pochwalić, że od kilku dni czuję wyraźnie maleństwo w brzuszku

z k. dobry pomysł i zdrowia dla Piotrusia

Jeszcze w kwestii mlekowej. U nas zazwyczaj dwa razy dziennie. Rano po wstaniu i wieczorem przed spankiem. W nocy nie je. No chyba, że konkretnie ma złe spanie, ząbki bolą, czy coś to jak nie da się ululać to tak. Ale to rzadko bardzo już.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:52   #1575
LadyWhisper
Zakorzenienie

heja
dziewczyny a próbowałyście odzwyczajać dzieciaki w ten sposób, że co tydzień jedna miarka mleka mniej? U nas przeszło i teraz pije samą wodę, chyba, że budzi się o 5-6 to dostaje pełną porcję mleka

na śniadanie je to co w żłobku - wszystko

wczoraj przetrzymaliśmy go w domu bo w środę chyrlał niesamowicie, wczoraj ani razu!!! Za to dzisiaj jak tylko weszliśmy do budynku to się tak rozkaszlał, że aż mi się głupio zrobiło, że chore dziecko do żłobka zaprowadzam, ale cholera, całą noc przespał, rano nic, na dworze nic, a w żłobku atak kaszlu masakra! Nie wiem już co robić
ja sama kaszlę jak gruźlik moje insanity poszło się huśtać mam dość

za to Pietraszko powoli się rozgaduje, po swojemu dalej, ale np wczoraj powiedział "tato d-ź" w sensie, tato chodź no i odmienia - mamo, mami, mama, mamu, tata, tato, tati, tatuuu, tam, bam, naśladuje wszystkie zwierzaki, nie ma się czym martwić prawda? Bo ja bardzo spokojnie do tematu podchodzę, mąż panikuje i się zastanawiam, czy nie za spokojna jestem

bokeh slodziutka lampeczka mogłabyś przypomnieć przy okazji jak się pompony z tiulu robi?
chcę na 2 latka Pietraszka machnąć, w ogóle chcę mu zrobić urodzinki z prawdziwego zdarzenia, bo na roczek poza jedzeniem nie było za bardzo nic dla Pietrasińskiego, teraz chcę i pompony, i cotton balls zrobić, tak...dzieciowo bardziej. No i specjalny tort w kształcie autka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:00   #1576
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

wczoraj przetrzymaliśmy go w domu bo w środę chyrlał niesamowicie, wczoraj ani razu!!! Za to dzisiaj jak tylko weszliśmy do budynku to się tak rozkaszlał, że aż mi się głupio zrobiło, że chore dziecko do żłobka zaprowadzam, ale cholera, całą noc przespał, rano nic, na dworze nic, a w żłobku atak kaszlu masakra! Nie wiem już co robić
ja sama kaszlę jak gruźlik moje insanity poszło się huśtać mam dość
hmm, a moze w zlobku za suche powietrze albo jakis grzybek gdzies jest?

Stary 2014-10-23, 09:03   #1577
hope01
Zakorzenienie

dziewczyny która w Katowicach mieszka? wybuch gazu w centrum był, mam nadzieję że daleko.

Lady no ja też chciałam mu tort taki zamówić, ale t. stwierdziła że ona mu torta zamówi - dlatego, bo ją TZ z☠☠☠ał, że Oliwcii urodziny robiła, torta jej kupowała wielkiego, prezentów a Dadi odstaje.
No i ona mu zamówi takiego zwykłego podobno..

Ale nie wiem czy nie zrobie tak że mu zamówię jakiś mały fajny tak na na s - co by się cieszył

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:08   #1578
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
lady czy choroby Piotrusia nie maja podloza w zlobkowym stresie?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:08   #1579
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny która w Katowicach mieszka? wybuch gazu w centrum był, mam nadzieję że daleko.

Lady no ja też chciałam mu tort taki zamówić, ale t. stwierdziła że ona mu torta zamówi - dlatego, bo ją TZ z☠☠☠ał, że Oliwcii urodziny robiła, torta jej kupowała wielkiego, prezentów a Dadi odstaje.
No i ona mu zamówi takiego zwykłego podobno..

Ale nie wiem czy nie zrobie tak że mu zamówię jakiś mały fajny tak na na s - co by się cieszył
pfffffff, niech se w doope wsadzi tego zwyklego! kuwa, nie rozuimiem takiego roznego traktowania wnukow

tez sie martwie o katowiczanki

Stary 2014-10-23, 09:08   #1580
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
sarah zdrówka dla Małej

hope dziwna sprawa:/ uważaj i nic nie podpisuj

bokeh
ale cudny ten zajączek.
i po co pokazałaś tą stonę jakie piękne rzeczy tam są

hje uwielbiam esotiq, w sumie mam tylko od nich staniki

silver Hania pije mleczko na noc. rano czasem zawoła ale wypije może z 30ml

Hania wczoraj i dzisiaj zawołała qpe do nocnika
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Sarah to nie trzydniówka, sądząc po lokalizacji to na 99% bostonka. Wirus bostoński. Uważajcie bo zaraźliwa cholera wyjątkowo, u dzieci spoko przechodzi ale jak ja w listopadzie złapałam to jeszcze w styczniu mi ostatnie paznokcie schodziły (zeszły wszystkie u rąk i 2 u nóg) a moje dłonie i stopy wyglądały jakbym była trędowata, tak mi skóra złaziła

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Doprecyzowuję z tą bostonką - ona atakuje jamę ustną, dlonie i stopy (najczęściej od spodu) chociaż dziecko kolegi miało dodatkowo wysypane całe kończyny. Doczytałam że u Nati oprócz buzi ręce i nogi. Jeśli to znaczy że dłonie i stopy to bostonka na stówę, jeśli kończyny "na długości" to może jednak nie choć ta buzia na moje oko przemawia za bostonką... To ją może ze dwa dni boleć, potem powinno zacząć przechodzić
No to chyba to
Zaraz poczytam
Na wieczor ma goraczke
Tylko u Niej chyba lagodnewydanie bo krostek ma kila tylko wlasnie na stopkach ze 4 na dloniach okolo 10 do buzi nie da zajrzec wiec nie zagladam
Dzieki za info
Lekarks mowila ze 2 3 dni i ok bedzie a
A w pon morfologia bo blada jest
Tylko zastanawiam sie czy nie lepiej isc w czwartek????
Zeby trovhe odczekac??
Co myslicie??

Cytat:
SARAH, pytalas kiedys o chinska lokowke.
Tu masz recenzje dzisiejsza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2691
Ja zamawialam od tego samego sprzedawcy co ta dziewczyna, ale moja jeszcze daleeeko jest, jeszcze nawet z Chin nie wyleciala.
O kurcze to niech leci szybciej
Nie podobne to do chinczykow ze sie tak opier....
TU widzialam babylis za 132 euro

Cytat:
dostałam w spadku z hm- spodenki i kurteczka nieprzemakalna z gumy,genialne na deszcz
Nati tez ma, TU obowiazkowa do przedszkola trzeba zakupic
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:09   #1581
meneq
Zakorzenienie

hope to Ty nie znasz tej piosenki? Toz to taki stary kawalek jak meneq ;-)
Stary 2014-10-23, 09:09   #1582
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, no tak jest bardzo ciepło, w żłobku, same wiecie, że my zimnolubni raczejwięc może to dlatego.... Od razu jak się wchodzi to aż bucha ciepłym powietrzem, okna pozamykane, wiadomo. Grzybek raczej nie bo remont był w wakacje wszystko nowiuśkie jest

Hope u nas też t. zamawia rok temu taki zwyklal zamówiła a w tym już powiedziałam, że jakieś auto chcemyona ma po cenach hurtowych
o coś takiego może
http://www.cukierniamagda.pl/foto/ak...301_190732.jpg
albo
http://www.cukierniamagda.pl/foto/ak...6_IMG_0471.jpg
traktora

znalazłam już banery i inne cuda, ajjjjj nie mogę się doczekać już

siestra mi już wpisdu pojechała do P-nia

Stary 2014-10-23, 09:10   #1583
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziekuje

No to chyba to

Zaraz poczytam

Na wieczor ma goraczke

Tylko u Niej chyba lagodnewydanie bo krostek ma kila tylko wlasnie na stopkach ze 4 na dloniach okolo 10 do buzi nie da zajrzec wiec nie zagladam

Dzieki za info

Lekarks mowila ze 2 3 dni i ok bedzie a

A w pon morfologia bo blada jest

Tylko zastanawiam sie czy nie lepiej isc w czwartek????

Zeby trovhe odczekac??

Co myslicie??

O kurcze to niech leci szybciej

Nie podobne to do chinczykow ze sie tak opier....

TU widzialam babylis za 132 euro

Nati tez ma, TU obowiazkowa do przedszkola trzeba zakupic

Trzy dni zadnej roznicy nie zrobia
Stary 2014-10-23, 09:12   #1584
LadyWhisper
Zakorzenienie

hope ale tą t.masz porypaną swoją drogą, nie rozumiem jak można tak różnie traktować wnuki, jeszcze ta akcja z duplo, nosz qwa, szlag by mnie na mniejscu trafił, współczuje
ale niestety to dość częsta praktyka jest.... moja przyjaciółka ma identyczną sytuację :/ nie rozumiem skąd się to bierze, najbardziej przykre że dzieci to w pewnym momencie w końcu zaczną przecież odczuwać

Stary 2014-10-23, 09:12   #1585
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pstryniu, no tak jest bardzo ciepło, w żłobku, same wiecie, że my zimnolubni raczejwięc może to dlatego.... Od razu jak się wchodzi to aż bucha ciepłym powietrzem, okna pozamykane, wiadomo. Grzybek raczej nie bo remont był w wakacje wszystko nowiuśkie jest

Hope u nas też t. zamawia rok temu taki zwyklal zamówiła a w tym już powiedziałam, że jakieś auto chcemyona ma po cenach hurtowych
o coś takiego może
http://www.cukierniamagda.pl/foto/ak...301_190732.jpg
albo
http://www.cukierniamagda.pl/foto/ak...6_IMG_0471.jpg
traktora

znalazłam już banery i inne cuda, ajjjjj nie mogę się doczekać już

siestra mi już wpisdu pojechała do P-nia
o, traktor suparancki! podsunelas mi pomysl z tym toretm tylko czy u nas gdzies zrobia taki traktorek? watpie

Stary 2014-10-23, 09:16   #1586
LadyWhisper
Zakorzenienie

meneq, wątpię, od poniedzialku sam zabiera panią do sali i prowadzi chętnie idzie, przyzwyczaił się już, jak wczoraj go nie puściliśmy to buty i kurtkę sam chciał zakładać i płakał za okno pokazywał na żłobek (z okna naszej sypialni budynek widać)

Stary 2014-10-23, 09:17   #1587
Delicjanka
Zakorzenienie

Laski z uczelni rozwalaja mi glowe... masakra... co A tępoty

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:20   #1588
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Trzy dni zadnej roznicy nie zrobia
dzieki
czyli idziemy w poniedzialek
biedna moja
ale bedzie plakala bo to z paluszka a Ona raczek nie lubi dawac

KIJa

tak to jest bostonka, mialas racje
bardzo dziekuje
u nas bardzo lagodne wydanie na szczescie
a jak raz przeszla to moze sie ponownie zarazic??

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

MAMY MONETĘ!!!!!!
Stary 2014-10-23, 09:22   #1589
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski z uczelni rozwalaja mi glowe... masakra... co A tępoty
O co cho im tym razem?
Stary 2014-10-23, 09:25   #1590
sarah67
Zadomowienie

PSTRYCZKU

moj maz bedzie mial urlop i chcielibysmy do Polski, tylko nie byloby mnie na 4 albo 5 zajeciach czas trwania 4,5 godziny jedne bo przerwy sa 2 razy po 15min. Powoli bardzo idzie ta nauka, bo osoba z Afganisanu i Indii ciezko idzie gramatyka, ale gadaja ładnie, duzo wiecej np ode mnie

ale do rzeczy, czy dam radę nadrobić?
zal mi nie chodzic ale bardzo bym chciala do Polski, codziennie moge dzwonic bo jest jeden Polak wiec wiedzialabym co trzeba zrobic i w domu bym robila, a gdybym nie wiedziala to zawsze jakies korepetycje moglabym wykupic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości