|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
o kurcze
biedny trzecie ![]() Cytat:
Ale przez jakiś czas Daria mówiła "KUŁA" Teraz powtarza słowo "dupa" Swoją drogą , nie wiem gdzie to usłyszała.Cytat:
dlatego mam nadzieję , ze w końcu się uda ![]() Dziękuję Wam za wszystkie kciuki w sprawie mieszkania
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-22 o 14:54 |
||
|
|
|
#1502 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a na przyszłość to od razu mów, że lekarka wam powiedziała, że jakby dziecko wymiotowało to na IP jechać po zmianę lub po zastrzyki i tyle Cytat:
tyle, że lokalizacja super - centrum, wszystko w pobliżu jest, w kamienicy patolki nie ma i nigdy nie było, a ten dziad który mi imprezę zrobił co policję wzywałam zimą (jeśli pamiętacie)i co nie płacił wyjechał i od 1 listopada chata wolna cieszę się, ogromnie!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie, tu chyba wchodzi w grę to, że trzeba się nowym członkiem rodziny zająć i nie ma czasu na smutne myśli a czemu nie na wieprzowinie zupa? Cytat:
![]() na dużą blachę: 14 łyżek zimnej wody, kostka margaryny, 4 łyżki kakao, 1,5 szkl. cukru - rozpuścić to, poczekać aż trochę ostygnie (nie musi całkiem), dodać do tego (weź większy garnek do rozpuszczania i potem tylko dorzucaj): 2 szkl mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 jajek - wymieszaj dokładnie i na blachę, w sumie trwa to... 10 minut Na wierzch układaj co chcesz, ze śliwkami super smakuje, kładłam połówki obok siebie i świeżych, i kompotowych, i gruszki kładłam, i jabłka, i ser 0 wszystko pasuje. A czasem nic nie kładę tylko bakalie dorzucam. A dziewczyny, czy któraś też używa zamiast "proszek do pieczenia" nazwy BAKIN? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trochę racji, nie zakładaj z góry, że przedszkole będzie stosowało jakieś dziwne rzeczy. Nasze jest naprawdę fajne (obstawiam zresztą, że tu ogrom zależy od wychowawczyń), z takich rzeczy... nie RB to mają pieczątki motywacyjne ale dzieciaki to lubią bardzo i przy okazji jest to info dla rodzica na szybko - jeśli czarna mrówka to działo się coś nie halo (niesprzątanie, jakieś ogólne szaleństwo, no takie na co dzień duperele), w poważniejszych sprawach normalnie panie rozmawiają. A do tego są serduszka, kwiatki, strzalki, słoneczka = za jedzenie (sporo dzieci niejadków, rodzice dopytują czy zjadło, no to od razu wiedzą), za aktywność na zajęciach, za posprzątanie po zabawie, za grzeczność na ciszy poobiedniej gdy czytają książki. Traktuję to wyłącznie informacyjnie, młoda wie, że w domu tego nie ma. A pieczątkami się cieszy Ale nie ma żadnego kąta, żadnych głupich tekstów Cytat:
pewnie 3dniówka, jeśli nie miałyście Cytat:
i o buty zimowe dziecięce
|
||||||||||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej na wieprzowym wywarze jest ramen. Rzeczywiscie w roznych rejonach jada sie rozne, np. na Kyushu na wywarze wieprzowym tak gestym jak kisiel prawie, u mnie kroluje wieprzowo-sos sojowy, na Hokkaido z pasty sojowej miso. Rozne sa tez rodzaje makaronu, grubosc i stopien twardosci po ugotowaniu. Nie spotkalam sie natomiast z makaronem ryzowym. W ogole jest niesamowita ilosc roznych makaronowych powiedzmy zup. |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem, staram sie ,zaciskam zęby ale i tak zawsze coś nie hallo.
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super , że siostra przyjeżdża i ZDRÓWKA dla Ciebie i Piotrusia !!---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48628318] jakby co, u mnie mieszkanie do wynajęcia, 60m, ale piecowe tyle, że lokalizacja super - centrum, wszystko w pobliżu jest, w kamienicy patolki nie ma i nigdy nie było, a ten dziad który mi imprezę zrobił co policję wzywałam zimą (jeśli pamiętacie)i co nie płacił wyjechał i od 1 listopada chata wolna cieszę się, ogromnie![/QUOTE] My już nie chcemy wynajmować. Dlatego staramy się o mieszkanie z urzędu żeby mieć wreszcie swoje
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Patrzcie jakie fajne dla naszych dzieci:
https://www.mall.pl/zabawki-rozwoj-d...paign=Facebook |
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Szajka, ja wiem że nie każde przedszkole jest złe; ale sądzę że powinniśmy się zainteresować tematem zanim młody pójdzie bo potem to będzie po ptokach. Tżtowi wszystko jedno gdzie Oli pójdzie bo "on tez chodził do zwykłego przedszkola i żyje". Dla mnie ten tekst to porażka bo im dłużej widzi dziecko tylko w weekendy tym bardziej jego rozumowanie idzie w złym kierunku. Do tej pory przynajmniej w tym byliśmy zgodni. Za chwile będę słyszeć ze on jadł tony cukru i żyje itd.
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-10-22 o 15:21 |
|
|
|
#1508 |
|
Konto usunięte
|
A, no to inna rzecz ;/
A jakieś konkretne bierzecie pod uwagę? |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
sorry że tak z buta nie na temat, ale dzisiaj odwiedził mnie Pan (przedstawił się szybko, ale nie pamiętam nazwiska) jakoby w związku z brakiem podania danych do Urzędu Regulacji Energetyki. Twierdził, że dane, jakie są potrzebne (stawka itp.) są tylko na FV i koniecznie chciał bym mu ją pokazała. Poinformował, iż dane powinny podane być w STYCZNIU, na co ja odpowiedziałam, że mieszkanie kupiłam w lipcu, wtedy podpisałam umowę z Tauronem.Zaczął mieć do mnie pretensje, że poprzedni właściciel mieszkania tego nie zrobił, kazał szukać FV. FV nie mogłam znaleźć, na co Pan przestał być miły i powiedział, bym poprosiła w Tauronie o duplikat, weszła na stronę Urzędu Regulacji Energetyki i tam wszystkie informacje są. Żadnych więcej wskazówek nie podał, postraszył tylko, że to na już i poszedł.(nie wpuściłam dziada do środka)
Jak myślicie dziewczyny, to znowu oszuści z Energii łażą, czy faktycznie co jakiś czas trzeba coś podawać do tego urzędu? |
|
|
|
#1510 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chcialabym oficjalnie pochwalic mojego tza Chyba pierwszy raz tutaj Rano obudzilam sie bez sil, cicho spytalam tza czy moze zawiozlby mala sam dzisiaj do zlobka, a ja pospie. Chwile postekal, ze tez by pospal aaalee wstal, wyjal jej ciuszki, ubral, dal mleko i zawiozl Do tego jak wrocil przyszedl do sypialni przed 10, bo wczesniej nie chcial mnie budzic .
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla TZ! Ogromne! U nas nigsy by sie to nie zdazylo. HOPE, nie wiem czy to normalne, ale dziwnie wyglada... moze zadzwon gdzies na infolinie i zapytaj? |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
no napisałam najpierw do taurona bo na infolioni nie odbierają a kasę ciagnie
i zobaczę co oni na to mi powiedzą.Ale wiecie co? Teściowa mi właśnie powiedziała że u niej była dziewczyna i też chciała fv za prąd, nawet się nie przedstawiła no i że podobno łażą po domach spisują jakieś dane z fv i za chwilę ci umowe robią i przepisują do innej firmy |
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-22 o 21:17 |
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Sarah to nie trzydniówka, sądząc po lokalizacji to na 99% bostonka. Wirus bostoński. Uważajcie bo zaraźliwa cholera wyjątkowo, u dzieci spoko przechodzi ale jak ja w listopadzie złapałam to jeszcze w styczniu mi ostatnie paznokcie schodziły (zeszły wszystkie u rąk i 2 u nóg) a moje dłonie i stopy wyglądały jakbym była trędowata, tak mi skóra złaziła
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Doprecyzowuję z tą bostonką - ona atakuje jamę ustną, dlonie i stopy (najczęściej od spodu) chociaż dziecko kolegi miało dodatkowo wysypane całe kończyny. Doczytałam że u Nati oprócz buzi ręce i nogi. Jeśli to znaczy że dłonie i stopy to bostonka na stówę, jeśli kończyny "na długości" to może jednak nie choć ta buzia na moje oko przemawia za bostonką... To ją może ze dwa dni boleć, potem powinno zacząć przechodzić |
|
|
|
#1515 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48628318]a to na pewno dziecięcy lekarz był?
a na przyszłość to od razu mów, że lekarka wam powiedziała, że jakby dziecko wymiotowało to na IP jechać po zmianę lub po zastrzyki i tyle jakby co, u mnie mieszkanie do wynajęcia, 60m, ale piecowe tyle, że lokalizacja super - centrum, wszystko w pobliżu jest, w kamienicy patolki nie ma i nigdy nie było, a ten dziad który mi imprezę zrobił co policję wzywałam zimą (jeśli pamiętacie)i co nie płacił wyjechał i od 1 listopada chata wolna cieszę się, ogromnie!ale czekaj, NIC zupełnie? mama, baba, tata, bam - nic? bo jeśli nic to leć badań słuch natychmiast[/QUOTE] Dzięki Szaja nie wiem, czytamy dużo, opowiadam mu o wszystkim co się dzieje, wierszyki, piosenki itd. No nic, dzięki bardzoLenova- bardzo bardzo współczuje psiak to rodzina jest jak najbardziej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo chciał "coś" pokazać ![]() Yellow chyba chodzi o to, że po 1. późno chodzi spać i ma za krótki sen, po 2. gdyby nie roboty za oknem, to spaliby dłużej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)), a kilka razy po 20 zasypiała, mimo że wstawała przed 7.Cytat:
Ja przez 2 miesiące ryczałam jak nam Brutusa samochód przejechał na moich oczach Jak się człowiek przywiąże, to nie ma przebacz... I tak jak Marsi pisze, najlepiej od razu nowego pieska wziąć - u nas też tylko to działało, po każdym psie, kocie, śwince morksiej(!) rozpaczałam, aż przyszło nowe zwierzątko i "trzeba było" się zająć 1. Kupiłam sobie dwa cycniki w Esotiq. I jakiż opad sutów zaliczyłam, gdy okazało się, że musiałam wziąć rozmiar 70E + jakby się uparł, to by chyba nawet F było lepsze. No nie wiem, chyba rozmiary mają zaniżone, ale uj z tym. Wyebałam wszystkie stare i żyję w tej cudownej świadomości 2. W poniedziałek dowiedziałam się, że w przyszłe wakacje przyjdzie na świat kolejny kuzyn lub kuzynka do kompletu
|
||||||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
SARAH, pytalas kiedys o chinska lokowke.
Tu masz recenzje dzisiejsza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2691 Ja zamawialam od tego samego sprzedawcy co ta dziewczyna, ale moja jeszcze daleeeko jest, jeszcze nawet z Chin nie wyleciala. |
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ahhh moje dziecię już spi ![]() W ogóle, kupiłam jej ostatnio taką lampkę królika. Jak go kupowałam to byłam przekonana, że to będzie miało kabelek i normalnie jakas małą żaróweczke w środku. Miałąm plan tą co ma teraz wziąc sobie a jej tego królika. No i wczoraj przyszedł odpakowuję a to takie dość małe (o tym w sumie wiedziałam bo niby były rozmiary, ale nie mam takiej wyobrazni przestrzennej:P) dodatku na baterie. Taka bardziej zabawka niz lampka. Ale jest HIT! wszędzie z nim chodzi po domu teraz ma w jednej łapce tego pluszowego w drugiej tą lampkę i mówi "kiki, śieci" Także zakup super mimo, że jednak ma inną funkcje to i tka wzięłam sobie tamtą lampkę ![]() o taki
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
woow bokeh, gdzie kupiłaś lampkę
moj Leos ma ostatnio świra na punkcie "kólisiów" r nie wymawia ![]() chciałam się jeszcze pochwalić: mały nauczył się dziś wierszyka w przedszkolu i wszystkim opowiada no i byliśmy na spacerze w deszczu no i zanim wyszliśmy to myślałam,że nie wyjdziemy, założyliśmy gumowe ubranko- ryk i histeria ale na dworze zrozumiał po co mu było- cudnie, nawet ja się bawiłam tylko troszkę mnie przepizgało i teraz boli mnie gardło ![]() zabawa była taka super,że młodemu kalosze przemokły bo znalazł najgłębszą kałużę w okolicy polecam, naprawdę można się wyluzować a radość dziecka bezcenna |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zabawy na deszczu co to za gumowe ubranko ?:P
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzis z okazji pogody nie było buców dachowych, za to tżta budzik zadzwonił przed 7 i wszystkich pobudził, a ten stwierdził że dziś idzie na 10 i poszedł spać dalej. Także dachy nie dachy, spania nie ma jutro pewnie poczta wpadnie ![]() Kopnijcie mnie w zad, jutro mam do oddania projekt strony internetowej, końca nie widać a ja siedzę i tak mi się nieeeeee chce. Najchętniej bym wskoczyła do wanny się wygrzać... |
|
|
|
|
#1523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o boziu, uwielbiam makarony
zapewne tak, ale nasze przeuwielbiam. jak ugotuje makaron do zupy to takiego swiezutkiego potrafie wpier.dzielic tyle ze glowa mala ![]() hoope - podejrzana sprawa z tym gosciem! Cytat:
![]() Cytat:
nie, u nas zasypia bez zadnej zabawki---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŁAŁ!!Cytat:
Cytat:
za wierszyk.---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Czy Wasze dzieci piją jeszcze dużo mleczka?? Daria tylko wieczorem przed spaniem, ale przez ostatnie 2 tyg wypija tylko połowę albo i mniej. A rano nie chce.
|
|
#1526 |
|
Lurker ;)
|
Czytam o tych piecach, instalacjach i jestem zalamana
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, Pola nie pije od ponad pół roku.
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Leos pije raz mleczko, nad ranem ok 150 ml
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku tez jestem makaronozerca. Kiedy w domu byla zupa z makaronem, to tylko plynu w ogole moglo nie byc, za to makaronu pelny talerz.
Zerknij na przykladowe sposoby podania. Jestem przekonana, ze smakowaloby Ci ;-) https://www.google.co.jp/search?q=%E...iw=320&bih=372 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
A moja pije jeszcze w nocy
(( i nie wiem jak ja oduczyć. Jak daje wode, lub herbatke, to po chwili dalej placze i przez sen woła am am już mam wizje nocnych karmień do 5rż
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

biedny 
dlatego mam nadzieję , ze w końcu się uda 

w każdym razie osluchowo niby zapalenie oskrzeli oczywiście pulmicort i berodual oraz antybiotyk. Zarzygal mi dwukrotnie całą kuchnię. Spróbowałam i wcale się nie dziwię bo miało to gorycz nie z tej ziemi a ja tylko dosłownie kapinke wzięłam. 
i nigdy nie było, a ten dziad który mi imprezę zrobił co policję wzywałam zimą (jeśli pamiętacie)i co nie płacił wyjechał i od 1 listopada chata wolna
cieszę się, ogromnie!
22.05.2008
14.08.2011
masakra
poza kaszlem nic mi nie jest więc nie wiem co to 

)), a kilka razy po 20 zasypiała, mimo że wstawała przed 7.