Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 09:01   #391
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

A przy tym to aż się popłakałam, jaka to jest zilna więź od samego początku dzidzi z mamusia http://www.youtube.com/watch?v=jHhQ1QwXpko coś wspaniałego ))))
słodziutko..

A swoją drogą nawiązując do sklepu kontri, dopiero weszłam i rzeczywiście mają fajne i tanie rzeczy!!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:02   #392
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzień dobry witam się z rana, ale dzisiaj zimno normalnie szok.
Co do zimy to jak byłam w ciąży z córką to była straszna zima i nieraz brakowało że bym leżała jak długa, też się boję jeździć autem jak jest ślisko dlatego mój mąż stwierdził że od grudnia będzie woził córkę do przedszkola nie jestem zbytnio tym faktem zadowolona bo poprzednio grzecznie oddałam kluczyki dopiero w 35 tc
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:02   #393
smv
Zakorzenienie

Aż wejdę na stronę..
Stary 2014-10-24, 09:08   #394
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja świat bardzo nie lubię strasznie mi wtedy smutno bo myślę wtedy o tych najbiedniejszych bezdomnych i w ogóle.... Nie nie święta dla mnie są ble ;(
Eeee no to trzeba coś z tym zrobić- wesprzyj szlachetną paczkę albo jakąś lokalną organizację, która pomaga biednym i bezdomnym (na przykład przed świętami) i wtedy na święta nie będziesz czułą smutku, tylko uczucie spełnienia.
Ja mnóstwo razy wspierałam najbardziej potrzebujących, na ostatnim roku studiów zorganizowałam akcję zbierania pieniędzy dla najbiedniejszych dzieci z wybranej szkoły podstawowej.
Akcja była ogromna, była super loteria z fajnymi prezentami.
Efekt- wychowawczyni z każdym dzieckiem z osobna poszła na zakupy (dzieci bez rodziców, żeby nie było nakłaniania na nic) i maluchy wybrały po najbardziej wymarzonych słodyczach i zaopatrzyły się w ubrania na zimę, buty.. to, co najbardziej potrzebne. Zostało nawet na zabawkę pod choinkę.
Każde dziecko miało po kilkaset złotych)

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:15   #395
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
nouvelle2 gratuluje wyboru sukni i jestem mega ciekawa sukni i butów. Ja swoją suknie ślubną uwielbiam ale buty wręcz kocham Też z nimi poszalałam bo kosztowały tyle co Twoja suknia, a to dla mnie już sporo. Ale poległy na sesji poślubnej przez moją głupotę. A też miały nie być na jeden raz

Dziś dwie dziewczyny mierzyły moją suknię i jedna wyglądała mega. Prześlicznie, aż mi się łezka zakręciła. Niestety nie dopięła się w biuście(jeszcze nikt kto mierzył się nie dopiął). Ma się spytać krawcowej czy się uda przerobić, ale wątpie.
ja swoją pewnie zostawię na pamiątkę, bo dla tych ok. 250 zł, za które mogłabym ją sprzedać, szkoda mi jej moja mama i moja babcia też mają jeszcze swoje suknie, więc będzie kolekcja

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
powiedz mi, czy warto kupować panache? Też mam mały obwód, a sporą miskę, ale kupuję takie rozmiary w normalnych cenach, po prostu nie angielskie. Mam możliwość przymierzenia przed zakupem, więc mogę dopasować do siebie model. Jednak zawsze mnie zastanawiało czy w tych droższych biust nie wyglądałby lepiej
Powiem Ci tak- gdybym miała choć trochę mniejszy biust to bym pewnie w tych tańszych też się dobrze czuła. Ale ja przy obwodzie 60, kupowałam miseczkę G, H, więc przy tak wątłym obwodzie musiałam mieć mocne oparcie Z zagranicznych lubię panache (szczególnie serię masquerade), freya no i sportowe niezastąpione shock absorbery. Z polskich mam biustonosze Ewy Bień i też są super. Natomiast nie polecam esotiq, u mnie się nie sprawdził. Mam też jeden fajny z Triumpha, ale tam to jest loteria, bo raz, że mało mają modeli w rozszeżonej rozmiarówce, a dwa- te staniki w większości dziwnie na mnie leżą
Teraz w ciąży, jak już sobie urosłam i wszystko ogólnie mnie ciśnie i uwiera, kupiłam stanik z obwodem 75 i miseczką F z Gorsenii. Nosi się
fajnie, z tym że przy większym obwodzie to jakoś tak inaczej jest Generalnie przy mniejszym obwodzie te cycki bardziej bimbają i potrzebują naprawdę mocnego i porządnego stanika

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Super, że już znalazłaś i za taką cenę.
Ja ostatnio tak miałam z garniturem dla tżta. Na metce 760zł i już chciałam płacić a babka mówi, że szef kazał przecenić i kosztuje 240 i to 100% wełny.

Niezły klopsik ci rośnie
oo, a gdzie udało się Wam kupić taki niedrogi garniak? bo my jeszcze mamy ten zakup przed sobą

idzie zima, a ja kolejny raz nie pojadę na narty Dwa lata temu kupiłam sobie nowe buty narciarskie i jeszcze ani razu nie miałam ich na nogach. Ojjj pojeździłabym sobie....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:17   #396
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
A ja świat bardzo nie lubię strasznie mi wtedy smutno bo myślę wtedy o tych najbiedniejszych bezdomnych i w ogóle.... Nie nie święta dla mnie są ble ;(
Rozumiem Cię Ale zawsze można wesprzeć jakoś bezdomnych. Np u mnie w Krakowie jest organizowana wigilia dla takich osób- zawsze można się dołączyć do takiej akcji
A ja święta uwielbiam choinka, pierniczki, rodzinna atmosfera- po prostu bosko

Wczoraj byłam na zakupach, bo żadnych butów nie mam na tą pogodę Cały czas pomykałam w balerinkach i już mi zimno było Kupiłam sobie takie bucki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...t=marki/ariane Rewelacyjnie wyglądają do jeansów

A co do kurtki to ja biorę od mamy Ona ma taką dłuższą i idealnie zmieści mi się tam nawet 9 miesięczny brzuszek Więc o tyle lżej dla kieszeni
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:24   #397
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Moje drogie, tak jak obiecałam wstawiam zdjęcie mojego sporego brzuszka, który mieści w sobie dwie istotki zdjęcie było robione pare dni temu z końcem 20 tygodnia
Jaki śliczny zazdroszczę bliźniaków, tez na nie liczyłam ale niestety nie wyszło ale najważniejsze że jest jedno i zdrowe

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Wow, mamusie! ile juz naskrobałyście w nowym wątku!!

Ja w ostatnich dniach zauwazyłam coś, co mnie zaniepokoiło trochę no i nie wiem, czy sobie czegoś nie wkręcam, czy faktycznie jest się czym martwić... Ok 2, może trochę więcej tyg temu poczułam takie pierwsze przelewanie, pukanie w brzuszku, każdego dnia coraz mocniejsze, ale przez ostatnie 5-6 dni nie czuję już prawie nic Wydaje mi się, że na tym etapie ciąży takie doznania powinny się intensyfikować, a nie zanikać i stąd moje zmartwienie Jutro zaczynam 20 tydzień, a z tego, co czytam, to te ruchy dzieciątka powinny już być zdecydowanie odczuwalne... Wizytę u lekarza, połówkową zresztą, mam dopiero 4.11. Dodam, że słucham serca dziecka codziennie dopplerem i wiem, że bije, chyba bym całkiem spanikowała gdyby nie to... Ale powiem też, że przez ostatnie 2 tygodnie brzuch mi się nie powiększył w moich oczach ani troszkę no i pojawiły się myśli typu: co jeśli dzieciaczek się nie rozwija? Smutno mi i nie wiem co robić
Ni emartw się kochana. Najważniejsze, że serduszko bije. Może masz leniuszka. Popróbuj różnych sposobów na pobudzenie dzidzi. Na moja extra działa cocacola. wariuje po niej że jej

Cytat:
Kochana spokojnie gdyby coś się działo to wydaje mi się ze czukabys się źle. Może jakieś bóle brzucha a jak tętno wyczuwam to spokojnie. Ja dziś końce 18tc i wczoraj przed snem poczułam taki "pyk" i dziś z rana jak się obudziłam znowu ale takie coś silniejsze... Czy to dzidzia-nie wiem ale po cichu sobie tłumacze ze chyba tak i banan mi z twarz nie znika

Miałam dzisiaj okropny sen znów.. Śniło mi się ze Poszlam na zabieg in vitro i po 15 min byky wyniki czy dzidzia będzie czy nie i za te wyniki zapłaciłam extra 110zl. Pani dr na kompie miała wyniki i mówiła że mimo że już jestem w ciąży to muszę to dziecko przytrzymać a pierwsze urodzi się to z zapłodnienia in vitro a obecną ciążę mam pochodzić parę miesięcy extra...
Okazało się że zarodek się nie zagniezdzil i byłam z mężem bardzo smutna.. Aż się obudziłam heh te sny
Ty jesteś po ivf? sen dość dziwny muszę przyznać, ale w ciązy na prawdę śnia się takie rzeczy niestworzone. Mi się dziś śniła nasza córeczka już urodzona i że mój m. od razu ją sadzał.

Cytat:
No to fakt może być niebezpieczne ja wszędzie autem jeżdżę i lubię te adrenalinę w zimie ale nie Wiem czy będę taka happy jak pod sercem ludź sobie mieszka

Chyba już mogę to powiedzieć bo to chyba TO.. LUDŹ SIĘ RUSZA WE MNIE I CHYBA TO CZUJĘ! 😆😆😆
: love: super!! Tylko tez się nie zamartwiaj jak któregoś dnia nie będziesz czuła.
Moja mnie wczoraj okładała po tylnych narządach, po kręgosłupie, po nerce to jest dopiero głupie uczucie, no tak się ułożyła i co zrobisz?

Chwalę się prezentami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01256.jpg (131,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01255.jpg (125,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01254.jpg (138,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01253.jpg (115,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01251.jpg (100,1 KB, 12 załadowań)
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:27   #398
nouvelle2
Zakorzenienie

Wklejam moją kocinę

Czarny, Rudy, Neli.

Bardzo się nie lubią wzajemnie Nie wiem czemu Czranuszysko wyszło tu takie małe i zabiedzone, bo w rzeczywistości to wielkie i grube kocisko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10744717_732863600095299_839891685_n.jpg (65,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140910_181345.jpg (55,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10322681_1709416355950403_952091117412525940_n.jpg (96,1 KB, 8 załadowań)

Stary 2014-10-24, 09:28   #399
lesyeux
Zadomowienie

Witam się ja dziś wchodzę w 21 tydzień przywitałam go już porannym bełtem.
też już bym chciała poczuć ruchy dzidzi kiedy to nastąpi...
w moim odosobnionym przypadku, później pewnie jeszcze 2-3 tyg. poczekam
SMV gratuluję ruchów dzidziulka

Cytat:
Prawdopodobnie we wtorek, o ile się dobrze poodwracają
Już nie mogę się doczekać
To trzymam kciuki by pięknie pokazały co tam kryją między nóżkami !

Cytat:
Miałam dzisiaj okropny sen znów..
ja tez miałam straszny sen ze byłam w toalecie a na papierze tyleeee kwriiii tragedia! przebudziąłm się i poleciałam do kibelka, ale czytso!!!
aj, człowiek to ma .... jak nie urok to sraczka, nawet sny schizuja....
Stary 2014-10-24, 09:31   #400
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

ja tez miałam straszny sen ze byłam w toalecie a na papierze tyleeee kwriiii tragedia! przebudziąłm się i poleciałam do kibelka, ale czytso!!!
Ja też jeszcze nie czuję, także zostaniemy we dwie Mam łożysko na przedniej ścianie i chyba dlatego tak jest

Stary 2014-10-24, 09:32   #401
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
To takie cudowne uczucie jak tam sobie mała dzidzia fika i puka i stuka, daje sygnałki że jest Moja kruszynka rano mnie budzi, że głodna, a jak zjem śniadanko to robi się spokojna i chyba śpi. Będzie wykapany tatuś, TŻ jak się naje to też jedyne co mu w głowie to "poleżeć"

Widziałyście te słodziaki bliźniaki ? http://www.youtube.com/watch?v=-up6zVX7dWg

A przy tym to aż się popłakałam, jaka to jest zilna więź od samego początku dzidzi z mamusia http://www.youtube.com/watch?v=jHhQ1QwXpko coś wspaniałego ))))
Sł0dkie no ale nic dziwnego, tyle miesięcy w nas siedzą, jest im ciepło i miło a tu nagle je zabierają od bezpieczeństwa...
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wklejam moją kocinę

Czarny, Rudy, Neli.

Bardzo się nie lubią wzajemnie Nie wiem czemu Czranuszysko wyszło tu takie małe i zabiedzone, bo w rzeczywistości to wielkie i grube kocisko
Śliczne masz te kociątka ja mam 2 i też się strasznie nie lubią. Czarna kotka-Kluska czasami potrafi być tak wredna że kotka białego-Maurycy nie wpuszcza do kuwety a ten w tedy leje gdzie popadnie...
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:32   #402
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Wklejam moją kocinę

Czarny, Rudy, Neli.

Sliczne kotki, ja też mam kotkę połączenie dachowca z persem jak będę miała chwilę to wrzucę jej zdjęcie.
Stary 2014-10-24, 09:36   #403
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie.

We wtorek miałam połówkowe i wszystko dobrze z maleństwem
Będzie chłopczyk .
Super, gratulacje śliczne fotki!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
My jutro jedziemy na nasz weekend na północ kraju. Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni
Poza tym zastanawiam sie nad wyjazdem do polski z młodym na jakies 2 tygodnie. Mam mieszane uczucia, bo bardzo tesknie za rodziną ale z drugiej strony boje sie, ze nie ogarne sama młodego w podróży, bez wozka z dwoma bagazami podrecznymi
Przyjemności na weekend życzę i szczęśliwej podróży
a co do wypadu do Polski, to ile lat ma Twój synek?

Cytat:
U mnie tez jakies koszmary tej nocy... ze mi zle wyszly wyniki na usg i ze lekarz powiedzial, ze dzieciaczki beda bardzo chore :-( dobrze, ze to tylko glupie koszmary...
ehhh...ja już mam dosyć koszmarów, codziennie inny. Dziś mi się śniło, że bezdomny mnie napadł, jak wkładałam zakupy do bagażnika i krzyczałam i TŻ przybiegł i zaczął się z nim bić i musiałam wzywać pogotowie dla TŻa... no masakra! i skąd te sceny???

Cytat:
dziewczyny, mam już suknie ślubną tzn. mam już model itd., tylko w połowie grudnia mam przyjść na miarę i wtedy będzie szyta sukienka
Ogólnie to dziś od rana znowu z mamą jeździłyśmy po salonach i tak jak wczoraj- ceny sukni zaczynały się od 2000, a za wypożyczenie od 1500.
Wyszłam z założenia, że na ślub cywilny, w dodatku w 7 miesiącu ciąży nie będę miała sukni marzeń, więc wydawanie takiej sumy nie ma sensu. No nie oszukujmy się- w 7 mscu to ja nie będę delikatną nimfą, a raczej dorodną orką
Miałyśmy jechać już do krawcowej, ale po drodze zajechałyśmy do sklepu z sukienkami wizytowymi. To taka lokalna firma, szyjąca na miejscu, posiadająca w ofercie także kilka modeli sukni ślubnych. I znalazłaaaaaaam:lov e: Taka zwiewna, do ziemi, w stylu empire, delikatna, super! Patrzymy na metkę- 1380zł. Stwierdziłyśmy, że bierzemy, bo to nawet taniej jak za wypożyczenie rozmawiamy z Panią, ustalamy szczegóły, po czym okazuje się, że źle spojrzałyśmy na metkę, bo ta kiecka kosztuje nie 1380zł, a 380 zł. Takiej ceny to ja się nie spodziewałam, buty będą droższe od sukienki
Oni mają tak, że na wystawie i do przymierzenia są te suknie salonowe, a już konkretny egzemplarz szyją na miarę, także będę miała idealnie dopasowaną sukienkę za bezcen
Zastanawiam się jak tej firmie w ogóle opłaca się ten interes, bo moja krawcowa za samo uszycie sukni ślubnej bierze 500zł, nie licząc materiałów oczywiście
w związku z tym największy ślubny dylemat mam z głowy
super, że znalazłaś suknię pamiętam, jak ja swojej szukałam... w końcu się udało, ostatecznie wypożyczałam i pasowała idealnie na mnie, a za wypożyczenie płaciłam 800 zł, więc byłam w wielkim szoku, jak usłyszałam tę cenę. Teraz już możesz wymyślać fryzurkę i makijaż

Cytat:
Buty to ja zamierzam mieć takie nie na jeden raz. Kremowe, lakierowane czółenka na obcasie, które później założę do jeansów i koszuli czy tam białego t-shirtu. Suknie mam w kolorze ecru to i buty nie muszą być białe bieliznę chcąc, nie chcąc od kilku lat kupuję porządną i droższą, bo mam idiotyczny rozmiar biustu- mały obwód + duża miska, więc z reguły kupuję staniki panache i z bólem serca wydaję na nie ok. 200zł. Tu jest o tyle dobrze, że będę miała taki delikatny motylkowaty rękawek, więc mogę mieć normalny stanik z ramiączkami.
tak się cieszę z tej kiecki, że zasnąć nie będę mogła. Jak tylko ją odbiore w styczniu, to Wam wkleję obszerną fotorelację
ja buty zamówiłam zielone i miałam zielony bukiecik

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Wróciłam wlasnie z USG!! Moja dziewczynka to wielkolud,ma juz 600g, kończę 22 tydzien
Ziewała cały czas albo chciała mnie ugryźć
wow, jaka duża i silna,pięknie

Cytat:
Moje drogie, tak jak obiecałam wstawiam zdjęcie mojego sporego brzuszka, który mieści w sobie dwie istotki zdjęcie było robione pare dni temu z końcem 20 tygodnia
ten brzuszek wygląda na ciążę pojedynczą, a nie mnogą, śliczny

Cytat:

Ja w ostatnich dniach zauwazyłam coś, co mnie zaniepokoiło trochę no i nie wiem, czy sobie czegoś nie wkręcam, czy faktycznie jest się czym martwić... Ok 2, może trochę więcej tyg temu poczułam takie pierwsze przelewanie, pukanie w brzuszku, każdego dnia coraz mocniejsze, ale przez ostatnie 5-6 dni nie czuję już prawie nic Wydaje mi się, że na tym etapie ciąży takie doznania powinny się intensyfikować, a nie zanikać i stąd moje zmartwienie Jutro zaczynam 20 tydzień, a z tego, co czytam, to te ruchy dzieciątka powinny już być zdecydowanie odczuwalne... Wizytę u lekarza, połówkową zresztą, mam dopiero 4.11. Dodam, że słucham serca dziecka codziennie dopplerem i wiem, że bije, chyba bym całkiem spanikowała gdyby nie to... Ale powiem też, że przez ostatnie 2 tygodnie brzuch mi się nie powiększył w moich oczach ani troszkę no i pojawiły się myśli typu: co jeśli dzieciaczek się nie rozwija? Smutno mi i nie wiem co robić
każda ma inaczej, moja szwagierka ma taka budowę ciała, że przez całą ciążę czuła ruchy może ze 3 razy tylko na pewno wszystko jest w porządku. A kiedy teraz masz wizytę u swojego gina?

Cytat:
A ja zimę lubię ale taka śnieżną mroźna i słoneczna)
I narty....
😍😍😍
ja też, ja w ogóle jestem dziecko zimy, pod warunkiem, że nie ma chlapy i topniejącego śniegu. Uwielbiam mróz, mam wrażenie, że moja skóra czuje się w takich warunkach najlepiej
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:36   #404
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej.
Ja w pracy :/
Wypiłam herbatę na rozgrzewkę i zwymiotowałam już dawno tak nie miałam.
Ja mam płaszcz z carry zimowy i na szczęście jest jeszcze dobry.
Zimę lubię tylko przez okno. Jak nie muszę nigdzie wychodzić mam gorącą herbatkę locyk i dobry film lub książkę

Jutro szwagierka z rodziną do nas przylatuje. 4 osoby na tydzień. Dzieciaki mulatki w wieku 1,4 i 3,5lat.
Córka się kuzynostwa doczekać nie może.
A mnie czeka sprzątanie i gotowanie dziś po pracy robię pomidorową i sałatkę warzywną tak żeby chociaż ma 2-3 dni było. A w międzyczasie się mięsko upiecze i ziemiaczki czy ryż ugotuje. Już mam stresa
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:38   #405
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam moją kocinę

Czarny, Rudy, Neli.

wow ! super kocia ekipa
ja oprócz tego włochacza, o imieniu PUSZEk, mam jeszcze 4 małe kocięta + ich mama łącznie 6 sztuk dodatkowa pies owczarek niemiecki który Kocha swoich kocich przyjacieli, razem śpią, jedzą sobie z misek, bawią się
najlepiej jak im wychodzę z jedzonkiem lecą jak dzieci z podwórka, każdy z innej strony muszę uważać normalnie pod nogi :P tyle ich jest
Stary 2014-10-24, 09:40   #406
olasia
Zadomowienie

Witam sie w nowej czesci, jeszcze nie doczytalam ale subskrybuje bo ciagle cos mi przeszkadza doczytac do konca i odpisac ahhh...
A potem szukam nowego watku

Oj jak u nas sie zrobilo zimno, musze synkowi cichow nakupywac bo sie wszystko za male porobilo

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:42   #407
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
wow ! super kocia ekipa
ja oprócz tego włochacza, o imieniu PUSZEk, mam jeszcze 4 małe kocięta + ich mama łącznie 6 sztuk dodatkowa pies owczarek niemiecki który Kocha swoich kocich przyjacieli, razem śpią, jedzą sobie z misek, bawią się
najlepiej jak im wychodzę z jedzonkiem lecą jak dzieci z podwórka, każdy z innej strony muszę uważać normalnie pod nogi :P tyle ich jest
uwielbiam owczarki niemieckie! Gdybym mogła mieć psa, to byłby to właśnie ten

novuelle fajne kotki, bardzo ładne. Ja niestety jestem uczulona na kocią sierść
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:44   #408
luzna25
Zadomowienie

A pamiętacie, że w ten weekend zmieniamy czas? Już tak szybko będzie się robiło szaro i ciemno ...

Stary 2014-10-24, 09:44   #409
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci, jeszcze nie doczytalam ale subskrybuje bo ciagle cos mi przeszkadza doczytac do konca i odpisac ahhh...
A potem szukam nowego watku

Oj jak u nas sie zrobilo zimno, musze synkowi cichow nakupywac bo sie wszystko za male porobilo
Niedawno miałam ten sam problem z córką też musiałam jej prawie cała garderobę wymienić tak wystrzeliła w górę, teraz tylko muszę jej kupić jakieś zimowe buty bo te z zeszłego roku są na styk, strasznie te dzieciaki szybko rosną moja za 4 m-c skończy 5 lat. Z mężem jak tak na nią patrzymy to nie możemy uwierzyć że taka pannica nam już urosła.
Stary 2014-10-24, 09:48   #410
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No to fakt może być niebezpieczne ja wszędzie autem jeżdżę i lubię te adrenalinę w zimie ale nie Wiem czy będę taka happy jak pod sercem ludź sobie mieszka

Chyba już mogę to powiedzieć bo to chyba TO.. LUDŹ SIĘ RUSZA WE MNIE I CHYBA TO CZUJĘ! 😆😆😆
To napewno maly ludz
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:50   #411
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
ja swoją pewnie zostawię na pamiątkę, bo dla tych ok. 250 zł, za które mogłabym ją sprzedać, szkoda mi jej moja mama i moja babcia też mają jeszcze swoje suknie, więc będzie kolekcja

Powiem Ci tak- gdybym miała choć trochę mniejszy biust to bym pewnie w tych tańszych też się dobrze czuła. Ale ja przy obwodzie 60, kupowałam miseczkę G, H, więc przy tak wątłym obwodzie musiałam mieć mocne oparcie Z zagranicznych lubię panache (szczególnie serię masquerade), freya no i sportowe niezastąpione shock absorbery. Z polskich mam biustonosze Ewy Bień i też są super. Natomiast nie polecam esotiq, u mnie się nie sprawdził. Mam też jeden fajny z Triumpha, ale tam to jest loteria, bo raz, że mało mają modeli w rozszeżonej rozmiarówce, a dwa- te staniki w większości dziwnie na mnie leżą
Teraz w ciąży, jak już sobie urosłam i wszystko ogólnie mnie ciśnie i uwiera, kupiłam stanik z obwodem 75 i miseczką F z Gorsenii. Nosi się
fajnie, z tym że przy większym obwodzie to jakoś tak inaczej jest Generalnie przy mniejszym obwodzie te cycki bardziej bimbają i potrzebują naprawdę mocnego i porządnego stanika

oo, a gdzie udało się Wam kupić taki niedrogi garniak? bo my jeszcze mamy ten zakup przed sobą

idzie zima, a ja kolejny raz nie pojadę na narty Dwa lata temu kupiłam sobie nowe buty narciarskie i jeszcze ani razu nie miałam ich na nogach. Ojjj pojeździłabym sobie....
Eldorado.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię Ale zawsze można wesprzeć jakoś bezdomnych. Np u mnie w Krakowie jest organizowana wigilia dla takich osób- zawsze można się dołączyć do takiej akcji
A ja święta uwielbiam choinka, pierniczki, rodzinna atmosfera- po prostu bosko

Wczoraj byłam na zakupach, bo żadnych butów nie mam na tą pogodę Cały czas pomykałam w balerinkach i już mi zimno było Kupiłam sobie takie bucki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...t=marki/ariane Rewelacyjnie wyglądają do jeansów

A co do kurtki to ja biorę od mamy Ona ma taką dłuższą i idealnie zmieści mi się tam nawet 9 miesięczny brzuszek Więc o tyle lżej dla kieszeni
To jest pomysł. Przeszukam mamie garderobę ona ma tyle ubrań, że na pewno coś znajdę na zimnisko. Tylko nie mam jak jechać bo samochodu brak( sprzedany) na razie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Wysłałam szefa po pączki do cukierni
No jak mam w pracy wytrzymać jeszcze 5 godz to musze je zjeść !
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-10-24, 09:52   #412
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw sie, moj slodki paczus narazie tez nie rosnie, a do tego, myslalam ze jak, tez ok 2 tyg. temu zaczelam cos czuc ale nie bylam pewna, tak myslalam ze bedzie to mocniejsze, ale nie sa wg mnie. Wiem ze to napewno maluszek, mnie dotyka albo pupcie mi swoja pokazuje, mam nadzieje ze przyjdzie dzien ze poczuje mocniej takze nie smutkaj jak slyszysz serduszko to napewno leniuszkuje sobie moj tez ostatnio dwa dni nic nie dal znac, juz sie martwilam a tu kuku zrobilo przed snem
Stary 2014-10-24, 09:52   #413
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Panache sa świetne ale trzeba mierzyć, mi jak na razie jeden krój podpasowal i juz od kilku lat go nosze z tańszych niestety nie ma moich rozmiarów a wcale jakiegoś dziwnego nie mam bo 65DD albo 60E w zależności od modelu na szczęście jeszcze wchodzę w te stare, sa na styk
W Esotiq, który nie jest tak drogi jak Panache nawet 65G się znajduje. I często mają wyprzedaże.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:54   #414
crystal25
Zakorzenienie

witam sie w 20 tygodniu Jazk zwykle z tostem w reku i herbatka
Stary 2014-10-24, 09:54   #415
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
To muszę się przejść do sklepu na przymiarki i porównać Chociaż muszę przyznać, że kilka lat w tym samym modelu to nie dla mnie, bo lubię zmiany, chociaż kolorystyczne Normalnie noszę 65F, teraz mi strasznie cycki podrosły, ale uznałam, że za chwilę przytyję, a i teraz chyba odrobinę więcej mam pod biustem, więc i obwód kupiłam większy. Polecam sklep Kontri (mają sklep wysyłkowy), bo mają ogromny wybór nawet takich nietypowych rozmiarów, ale marek głównie polskich , Panache u nich nie widziałam. Za to ceny bombowe- spokojnie mogę znaleźć coś ładnego za 40zł
Może właśnie ze względu na wyjątkowo niską cenę za taki nietypowy rozmiar zastanawiam się czy biust lepiej leży w markowych, np. panache
Te marki z kontri typu Kinga, Ava, Nipplex też są naprawde dobre. Do sukni ślubnej miałam biustonosz firmy Ava i świetnie się sprawdził, a przy 65F obawiałam się mieć suknię bez ramiączek.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:01   #416
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

To jest pomysł. Przeszukam mamie garderobę ona ma tyle ubrań, że na pewno coś znajdę na zimnisko. Tylko nie mam jak jechać bo samochodu brak( sprzedany) na razie
Wiesz mi szkoda kasy na kurtkę, w której nie będę chodzić już za rok A tak to mama ma 2 kurtki to jedną mi odstąpi A że jest ortalionowa to dopasowuje się do kształtu figury Wole pieniądze wydać na ciuszki dla dzidziusia niż na kurtkę

Stary 2014-10-24, 10:01   #417
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Jaki śliczny zazdroszczę bliźniaków, tez na nie liczyłam ale niestety nie wyszło ale najważniejsze że jest jedno i zdrowe

Ni emartw się kochana. Najważniejsze, że serduszko bije. Może masz leniuszka. Popróbuj różnych sposobów na pobudzenie dzidzi. Na moja extra działa cocacola. wariuje po niej że jej

Ty jesteś po ivf? sen dość dziwny muszę przyznać, ale w ciązy na prawdę śnia się takie rzeczy niestworzone. Mi się dziś śniła nasza córeczka już urodzona i że mój m. od razu ją sadzał.

: love: super!! Tylko tez się nie zamartwiaj jak któregoś dnia nie będziesz czuła.
Moja mnie wczoraj okładała po tylnych narządach, po kręgosłupie, po nerce to jest dopiero głupie uczucie, no tak się ułożyła i co zrobisz?

Chwalę się prezentami
slodkie prezenty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 10:02   #418
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Witam

O tosta też bym sobie zjadła

Stary 2014-10-24, 10:08   #419
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam moją kocinę

Czarny, Rudy, Neli.

uwielbiam koty piekne sa Moj tata nazwal swoja kotke neli super imie dla kotka
Ja nie mam zadnych zwierzat ale w koncu sie zdecydujemy za to moja siostra kupila niedawno drugiego psiaka jeden nie nie lubi drugiego to sa te wilczorki policyjne, a mama ma zwariowanego cocel spaniela ktorym jeszcze jak mieszkalam w Polsce to ja sie zajmowalam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Od trzech dni po wstaniu z lozka czuje ze robi mi sie bleeeee, ale jeszcze nie wymiotuje cale szczescie
Stary 2014-10-24, 10:12   #420
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
A pamiętacie, że w ten weekend zmieniamy czas? Już tak szybko będzie się robiło szaro i ciemno ...
A w marcu będzie zmiana czasu na letni
Nie cierpię tych dłuuuuuugich wieczorów!
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Niedawno miałam ten sam problem z córką też musiałam jej prawie cała garderobę wymienić tak wystrzeliła w górę, teraz tylko muszę jej kupić jakieś zimowe buty bo te z zeszłego roku są na styk, strasznie te dzieciaki szybko rosną moja za 4 m-c skończy 5 lat. Z mężem jak tak na nią patrzymy to nie możemy uwierzyć że taka pannica nam już urosła.
Moja nie ma kurtki na zimę. Druknęłam kupon do h&m i koniecznie muszę z nią jechać.
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Helloł!!!
Cytat:
Wiesz mi szkoda kasy na kurtkę, w której nie będę chodzić już za rok A tak to mama ma 2 kurtki to jedną mi odstąpi A że jest ortalionowa to dopasowuje się do kształtu figury Wole pieniądze wydać na ciuszki dla dzidziusia niż na kurtkę
Moja mama ma tyle kurtek i płaszczy, że nie pytaj. co sezpn ze 3 nowe. Ona ma fioła na punkcie super ciuchów. Na pewno się podzieli
Synek tp. 15.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości