Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-25, 12:02   #3031
Maritxell
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...oraczki-u.html tu macie termometry rozlożone na czynniki pierwsze, może ktorejś z Was się przyda
Stary 2014-10-25, 12:30   #3032
ewka555
Zakorzenienie

na listopad-grudzień kolejna urodziła
szybko im idzie..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 12:37   #3033
Myszunia19
Zakorzenienie

hej
Dziewczyny wrócił około 1. Kolega ma palec szyty, paznokieć wyrwany, masakra...

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Obudziłam się jakoś o 1.00z takim bólem brzucha, że szok, zmiana pozycji, no-spa, nic nie pomagało. Zadzwoniłam do męża przed 2, że nie wiem co się dzieje, ale możliwe, że będzie musiał wrócić z pracy i że będziemy w kontakcie. A o 2 doturlałam się do toalety i przez godzinę tak mnie wymęczyło, że myślałam już, że tam zasnę, ale wróciłam do łóżka i w końcu zasnęłam. Dzisiaj też coś podejrzanie się czuję więc obawiam się, że to może nie być jednorazowa akcja

Ellyunia, Simonee, Eirene
zapewne macie rację i niepotrzebnie panikuję
Smerfetka siostra jest w jednym kawałku, głównie leżakuje, bo na niewiele może sobie w tym stanie pozwolić, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku
Ma.ko ja już na początku - przy mdłościach zamieniłam się stronami łóżka i zdążyłam się przyzwyczaić, ale nie było łatwo, całe życie spałam przytulona do ściany
uwazaj a jak coś to jedź na ip bo to nie ma żartów
Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Hejo z "rana" U was też tak zimno?? brrrrrrrr aż się nie chce z domu wyjść a tu trzeba od rodziców wyemigrować do siebie, ale dopiero po telefonie bo mój się wziął za malowanie pokoju i mam się "nie plątać" - jak mój mężczyzna coś robi to zawsze jest bajzel i mnie to strasznie denerwuje więc chyba chce mi tego oszczędzić :P przyjdę na gotowe

Nie dorwałam się kompa wczoraj, ale ogólnie po wizycie ok, waga 1,4 kg - ja tylko 1 kg w ciągu 3 tyg więc przeżyłam lekki szok bo się nie oszczędzałam z jedzonkiem :P położenie główkowe i nic niepokojącego nie ma, ruchów nie licze bo na to pytanie powiedziałam, że wszystko ok - oczywiście głowica u położnej została skopana a jakże aha i tak orientacyjnie to mamy 29/30 tydzień - ciężko stwierdzić dokładnie

Następna wizyta 14.11

Ja tzn, z M, chyba będziemy w Sylwestra pracować nad rozwiązaniem a jak nie w Sylwka to przynajmniej w Nowy Rok żeby się kruszyna nie zasiedziała
no pięknie też chcę już na usg
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
To ja też zdaję relację z wizyty Córa waży około 1320 gramów co jest zgodne z wiekiem ciąży. Ustawiona jest główką w dół (ale w moim przypadku to bez znaczenia). Nadal są poszerzone miedniczki w jednej nerce, ale nerka rozwija się prawidłowo - do obserwacji. Poza tym wszystko ok Ja jestem 10 kg na plusie Następna wizyta 21.11 i będziemy już powoli umawiać się na termin cc
Brawo 10 kg nie ma źle Ja się pocieszam że niektóre kobiety tyją nawet o 30 kg
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
na listopad-grudzień kolejna urodziła
szybko im idzie..
oj szybko im idzie... Ciekawe jak to będzie u nas...która poleci pierwsza... Ja na pewno wiem że raczej urodze wcześniej- to już mi lekarz zapowiedział więc przy świętach się będe szykować...
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 12:44   #3034
suszarka
Buc

akrolowa - zdrowia, mam nadzieję, że szybko minie.
Stary 2014-10-25, 12:58   #3035
ellyunia
Wtajemniczenie

Dziewczyny za wizyty
Alb to ile wcześniej sie wybierasz za cc?

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 13:00   #3036
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej, ja już po zakupach. Tyle kudzi wszedzie że masakra.

Akrolowa może faktycznie przez wczorajszy spacer, za dużo to dla Ciebie. Uważaj na siebie i jak coś to jedź na ip.

Dziewczyny za wizyty

A ja ie pięć ciacho na jutro dla rodzicow

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 13:09   #3037
simonee
Zakorzenienie

Widzę ze wizyty udane

U rodziców jest jeszcze rtęciowy termometr ja mam dwa elektroniczne i mierzyłam nimi (u siebie) pod językiem a dla malutkiej kupię termometr do ucha (chyba Braun) Gdzieś czytałam że niby te do ucha są lepsze bo mierzą temperaturę wewnętrzna (ze srodka ucha) a te na podczerwień temp zewnętrzna
Stary 2014-10-25, 13:10   #3038
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Wiesz ze aspar i asparagin to to samo?Wiec razem przyjmujesz od 6-8tabl magnezu z potasem
Aspargin jest z potasem. Aspar bez

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 13:18   #3039
elvira44
Wtajemniczenie

Gratulacje wizyt!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 13:37   #3040
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Aspargin jest z potasem. Aspar bez

To i to jest z potasem ..spr sobie jak nie wierzysz;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 14:14   #3041
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
To i to jest z potasem ..spr sobie jak nie wierzysz;p
Mam opakowanie przed soba.. aspar mam tylko i wylacznie z jonami magnezu.. moze to jakis inny bo w necie nie ma tego opakowania co ja mam

Przepraszam ja mam asmag

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016

Edytowane przez olena90
Czas edycji: 2014-10-25 o 14:19
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 14:47   #3042
charliss
Zadomowienie

ja caly dzien dzisiaj siedze nad testami zderzeniowymi i chyba bede musiala zrezygnowac z Maxi Cosi Cabrio/Pebble na rzecz Recaro Privia z baza…

Akrolowa, jak teraz?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 14:47   #3043
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Na ulotce espumisanu pisze ze na wzdecia i zgage mi w kazdym razie pomaga
no popatrz nawet nie wiedziałam. to może i mi pomoże jak już zgaga będzie nie do wytrzymania.

Cytat:
Napisane przez Ancesia Pokaż wiadomość
Czytam wątek na bieżąco bo ja mam termin na przełom grudnia i stycznia i kojarze że podawalyscie nie raz i nie dwa, ale sama wiesz ile stron dziennie jest produkowanych....
No nic, moze odnajde
to trzeba było zapisać skoro czytasz na bieżąco

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Zamieniliśmy się dziś z małżem stronami łóżka. Ciężko mi w nocy schodzi przez całe łóżko do wc, więc spie teraz od podłogi. Ja sie nie wyspałam, bo inaczej sie spi, a małż też nie, bo nauczony od podłogi właśnie hehe.
ooo to my jakoś w 4-5 miesiącu zamianę zrobiliśmy bo ja już rady nie dawałam ze wstawaniem

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Snil mi się Alexander... Boże jaki słodki normalnie az zachcialo mi się rodzic
ja już się nie mogę powoli stycznia doczekać. to już ten czas kiedy zaczynam odliczać czas i zaczyna mi się ciągnąć

Cytat:
Obudziłam się jakoś o 1.00z takim bólem brzucha, że szok, zmiana pozycji, no-spa, nic nie pomagało. Zadzwoniłam do męża przed 2, że nie wiem co się dzieje, ale możliwe, że będzie musiał wrócić z pracy i że będziemy w kontakcie. A o 2 doturlałam się do toalety i przez godzinę tak mnie wymęczyło, że myślałam już, że tam zasnę, ale wróciłam do łóżka i w końcu zasnęłam. Dzisiaj też coś podejrzanie się czuję więc obawiam się, że to może nie być jednorazowa akcja
kochana obserwuj i jak coś jedź na ip. z tym nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad zakupem termometru tylko teraz pytanie taki do uszka, czy na podczerwien do czola mozecie cos polecic?
ja mam microlife model nc 100. raz mi tylko źle pokazał ale wtedy bateria była słaba już. wymieniliśmy i śmiga

Cytat:
po wizycie ok, waga 1,4 kg - ja tylko 1 kg w ciągu 3 tyg więc przeżyłam lekki szok bo się nie oszczędzałam z jedzonkiem :P położenie główkowe i nic niepokojącego nie ma, ruchów nie licze bo na to pytanie powiedziałam, że wszystko ok - oczywiście głowica u położnej została skopana a jakże aha i tak orientacyjnie to mamy 29/30 tydzień - ciężko stwierdzić dokładnie
za wizytę

Cytat:
To ja też zdaję relację z wizyty Córa waży około 1320 gramów co jest zgodne z wiekiem ciąży. Ustawiona jest główką w dół (ale w moim przypadku to bez znaczenia). Nadal są poszerzone miedniczki w jednej nerce, ale nerka rozwija się prawidłowo - do obserwacji. Poza tym wszystko ok Ja jestem 10 kg na plusie Następna wizyta 21.11 i będziemy już powoli umawiać się na termin cc
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej
Dziewczyny wrócił około 1. Kolega ma palec szyty, paznokieć wyrwany, masakra...
o matulu. aż mnie zmroziło,

rozmowa z tżtem dziś:
JA : ooo mały znów ma czkawkę.
TŻ: to pewnie włosy mu rosną

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 15:19   #3044
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Nie dorwałam się kompa wczoraj, ale ogólnie po wizycie ok, waga 1,4 kg - ja tylko 1 kg w ciągu 3 tyg więc przeżyłam lekki szok bo się nie oszczędzałam z jedzonkiem :P położenie główkowe i nic niepokojącego nie ma, ruchów nie licze bo na to pytanie powiedziałam, że wszystko ok - oczywiście głowica u położnej została skopana a jakże aha i tak orientacyjnie to mamy 29/30 tydzień - ciężko stwierdzić dokładnie
Super, że wszystko ok

Cytat:
gratuluję udanej wizyty

Ewka
kasza z parówką? interesujące połączenie

dzięki dziewczyny śniadanie się przyjęło i niedługo po nim zasnęłam. powtórki nie było, ale dzisiaj będę uważać na to co jem, żeby nie pogorszyć sytuacji, bo samopoczucie bez rewelacji
Stary 2014-10-25, 15:37   #3045
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny za wizyty
Alb to ile wcześniej sie wybierasz za cc?
Termin według om mam na 10 stycznia, więc mam nadzieję że poczekamy do stycznia. Lekarz wczoraj jeszcze nie chciał rozmawiać na ten temat bo jeszcze dużo czasu jest tylko że u mnie nie ma przeciwwskazań do porodu sn więc jak się dzidzia pospieszy i będzie chciała się pojawić wcześniej to jestem skłonna urodzić naturalnie. Nie wiem jeszcze jakie lekarz ma zdanie na ten temat
Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja caly dzien dzisiaj siedze nad testami zderzeniowymi i chyba bede musiala zrezygnowac z Maxi Cosi Cabrio/Pebble na rzecz Recaro Privia z baza…

Akrolowa, jak teraz?
Też jestem na etapie wybierania fotelika i nie mogę się zdecydować
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 15:39   #3046
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok

gratuluję udanej wizyty

Ewka
kasza z parówką? interesujące połączenie

dzięki dziewczyny śniadanie się przyjęło i niedługo po nim zasnęłam. powtórki nie było, ale dzisiaj będę uważać na to co jem, żeby nie pogorszyć sytuacji, bo samopoczucie bez rewelacji
tak, tak .. i sałatą ze śmietaną
odpoczywaj i dużo pij

karpatka mi nawet wyszła trochę popłynęła przy krojeniu, ale jest ok tż się ze mnie śmieje, że w ciąży poprawiły się moje zdolności co do pieczenia ciast
a jutro w końcu będę go miała w domu i od niepamiętnych czasów zjemy razem śniadanko, ale się cieszę

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Termin według om mam na 10 stycznia, więc mam nadzieję że poczekamy do stycznia. Lekarz wczoraj jeszcze nie chciał rozmawiać na ten temat bo jeszcze dużo czasu jest tylko że u mnie nie ma przeciwwskazań do porodu sn więc jak się dzidzia pospieszy i będzie chciała się pojawić wcześniej to jestem skłonna urodzić naturalnie. Nie wiem jeszcze jakie lekarz ma zdanie na ten temat

Też jestem na etapie wybierania fotelika i nie mogę się zdecydować
ja w sumie nie orientowałam się w sprawie fotelików, ale chetnie sprawdzę jak ten mój od xlandera wypada, tylko to starszy model ...
macie jakąś fajną stronkę z opiniami/testami fotelików ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 15:45   #3047
alb
Zadomowienie

fotelik.info
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 15:59   #3048
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
tak, tak .. i sałatą ze śmietaną
odpoczywaj i dużo pij

karpatka mi nawet wyszła trochę popłynęła przy krojeniu, ale jest ok tż się ze mnie śmieje, że w ciąży poprawiły się moje zdolności co do pieczenia ciast
a jutro w końcu będę go miała w domu i od niepamiętnych czasów zjemy razem śniadanko, ale się cieszę

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

ja w sumie nie orientowałam się w sprawie fotelików, ale chetnie sprawdzę jak ten mój od xlandera wypada, tylko to starszy model ...
macie jakąś fajną stronkę z opiniami/testami fotelików ?
a ja polecam strony internetowe ADAC i OEAMTC - wlasnie po szczegolowej lekturze testow zaczelam inaczej patrzec i blog www. osiemgwiazdek .blogspot .com
Stary 2014-10-25, 16:00   #3049
Myszunia19
Zakorzenienie

rany ale tu dziś pusto
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 16:07   #3050
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

jestem, żyję (ledwo), mam niezłe mdłości, nic nie potrafię zjeść..... siedzę nad obiadem i
mam 10 str. do nadrobienia...
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 16:33   #3051
Montanka
Rozeznanie

Hej. Ja dzis po krzywej nie czuje sie najlepiej.Troche polazilismy po sklepach,bo trzeba bylo chlopakow ubrac na zime i uzupelnic lodowke moim zarciem dietkowym i teraz leze,bo brzuch się rozszalał. Dobrze,że w pon. mam wizyte.

Gratki dziewczyny za wizyty.Duze dzieci!
Akrolowa,to sie umeczyłaś bido.Jak wtedy my ze Smerfem,tylko u nas nie było wymiotów.Mnie też wtedy brzuch bolał mocno.Oby już sie nie powtórzyło!
Ciekawa jestem,jaki moj Ksawerek już jest.

Lilijka,wirus Cię też dorwał?

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-10-25 o 16:38
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 16:56   #3052
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

pierwsza tura nadrabiania...
Cytat:
Lilijka logopeda to nie lekarz😄
Chyba ze jakis dla rozrywki sobie zrobił, ale logopeda mozna byc po pedagogice,polonistyce itp wystarczy zrobic "dodatek".
wiem o tym.... jednak jak jest dobry logopeda, to potrafi dobrze siedzieć w temacie
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Wiem że pisałaś że mała ma poważne problemy ale widać lekarz ma do w Natomiast jeżeli laryngolog twierdzi, że muszą być duże powody to mnie bierze
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Lilijka pozostaje iść na konsultacje do innego laryngologa albo logopedy i sprawdzić co oni na to powiedzą
umówiłam małą na ten zabieg, a w międzyczasie skonsultuję to z jeszcze jednymi specjalistami (mówię o laryngologu i logopedzie) do 19 grudnia mam czas.....
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Nie martwię się, tylko mnie to zastanawia, bo jednak waga jest miernikiem prawidłowego rozwoju. Ja mam 4,5kg na plusie, od początku września około 3kg przytyłam.
a co ja mam powiedzieć.... jestem nadal 0,5kg na minusie - nic nie tyję, nie potrafię (nie mówię, mam z czego chudnąć, dziecko ma z czego brać, ale bez przesady, nie odchudzam się w ciąży i nie mam zamiaru) i jeżeli waga na plusie ma oznaczać zdrowe dziecko, to jakie będzie moje? Mam z tego powodu niezłego stresa
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to ma służyć rozwijaniu dziecka, żeby podążało za ruchami itd itp, ale większość jest tak szkaradna, że nie mogłabym na to patrzeć cały czas... a te co ładniejsze kosztują po 150-200zł co jest dla mnie nie do przełknięcia za żadne skarby
a może kupiłabyś jakąś lepszą używaną na allegro? Ja tak zrobiłam i nie żałuję
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Więc nasza dziewczynka nadal jest dziewczynką szacunkowa waga 1567g wszystkie narządy ok, położenie glówkowe, płyn ok, pępowina ok.
Termin znów mi się zmienił na 01.01.15
za usg u mnie w karcie jest dużo rubryk, coś ok 20

idę dalej nadrabiać
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-10-25, 17:01   #3053
allgoodthings
Zadomowienie

gratuluję udanych wizyt

własnie zrobiłam zamówienie do wyprawki z all -150 zł
zabieram się za zamówienie z doz .pl

Teraz jestem w mieście u mamy i tu już normalnie zima ;/ w nocy -7, jezuuuu
Stary 2014-10-25, 17:23   #3054
ellyunia
Wtajemniczenie

Oj zimno tydzień temu można było sie opalać a dzisiaj kurtka zimowa i rękawiczki

Montanka czyli jutro pesar czy sie obejdzie?
Kurczę a mi brzuch twardnial i do tego bóle jak na @ wiec dopiero niedawno wyściubiłam nos z domu

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 17:25   #3055
elvira44
Wtajemniczenie

Wlasnie zamowilam monitor oddechu z niania ale bez video, Angelcare ac401. Była promo to pomyslałam ze trzeba łapać okazje.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 17:38   #3056
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

All a co zamowilas na all, a co na gemini?

Lilijka a co gin na ten twój zastój wagi? Nie martw sie dzidsiol na pewno jest zdrowy

Elvira ją też czycham na promoe różne

A moje kulinarne umiejętności jeśli chodzi o pieczenie dzies uleciaky w ciąży. Żadne ciasto nie wyszło tak jak chciałam haha.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 17:41   #3057
charliss
Zadomowienie

Ma.ko ja to samo - przed ciaza umialam wszystko zrobic, tez t najtrudniejsze, a w ciazy ze 3 ciasta zrobilam i zadne nie wyszlo..
Stary 2014-10-25, 17:46   #3058
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak z matami edukacyjnymi? kupujecie czy nie? potrzebne to czy nie? i kiedy sie przydaje
nam się przydała bardzo, ale później... tylko nie potrafię określić jak później nie pamiętam
Cytat:
Hej. Ją na szybko.

Już po wizycie. Tetno Leosia w normie, moja szyjka zamknięta i szystko gra.
Dalej mam brać duphaston 2-3 razy dziennie i w razie gdyby brzuch twardnual mimo to, to wtedy mam sie zgłosić do szpitala.
Następna wizyta miała być 21 listopada ale gin ma jakieś szkolenie i będzie 14

A w ogle to mąż mi ściągnął aplikacje wizaz na tel i próbuje obczaic jej. A kluby są niedostępne na aplikacji?
za wizytę
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ten ciemny grafit, dam znać na pewno może w przyszłym tyg przyjdzie

mój synek też raczej drobniutki, lekarz uspokaja że wszystko ok, więc się nie martw

ja juz po wizycie,

szyjka...3,98 cm nic się z nią nie dzieje dlatego schodzę z luteiny, mam dokończyć opakowanie i tyle. Magnez mam dalej brac na twardneinia brzuycha, na niską hemoglobinę mam brać na czczo 2 tabletki Hemofer, kolejna wizyta 22.11.

27 tc - synek waży 930 gram
wymiary w normach, wprawdzie głowka większa niż brzuszek ale lekarz uspokaja że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Serduszko ok, pęcherz, nerki itd także

na kolejną wizytę (będzie to 31 tc ) kazał mi zrobic tylko mocz i krew, nie wiem, żadnych innych badań nie wykonuejcie?

a jeśli chodzi o glukozę to także uspokaja, że to dla niego norma, zwłaszcza ze od kwietnia podnieisono normy i pdoobno po 2 h wynoszą do 153. ufam mu.
za wizytę
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
najprostszy przepis na obiad to zadzwonić do mamy, dowiedzieć się co ma na obiad i poprosić żeby zrobiła trochę więcej wycwaniłam się

ale ten przepis wyprobuję
u mnie w wersji z babcią, zawszę dzwonię i pytam "bc\abciu co masz na obiad?"
Cytat:
uważaj na siebie, jak teraz się czujesz?
Cytat:
Hejo z "rana" U was też tak zimno?? brrrrrrrr aż się nie chce z domu wyjść a tu trzeba od rodziców wyemigrować do siebie, ale dopiero po telefonie bo mój się wziął za malowanie pokoju i mam się "nie plątać" - jak mój mężczyzna coś robi to zawsze jest bajzel i mnie to strasznie denerwuje więc chyba chce mi tego oszczędzić :P przyjdę na gotowe

Następna wizyta 14.11

Ja tzn, z M, chyba będziemy w Sylwestra pracować nad rozwiązaniem a jak nie w Sylwka to przynajmniej w Nowy Rok żeby się kruszyna nie zasiedziała
za wizytę
Cytat:
za wizytę

Kinqaa super czarownica
Smerfetka ale brzusio, kształt jak mój idzie od góry
Montanka co za pirat Nie to nie wirus....... to mdłości ciążowe

córa ma znowu katar i nadal kaszel

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Lilijka a co gin na ten twój zastój wagi? Nie martw sie dzidsiol na pewno jest zdrowy
pyta się czy z tarczycą wszystko ok... endokrynolog zaś pyta się, czy ginekologicznie jest dobrze.. czyli jeden od drugiego.....
ostatnio endokrynolog stwierdził, że trzeba zostawić wagę w spokoju i widocznie ciąża postanowiła mnie odchudzić
mi to dalej nie daje spokoju
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-10-25, 17:47   #3059
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
All a co zamowilas na all, a co na gemini?

Elvira ją też czycham na promoe różne

A moje kulinarne umiejętności jeśli chodzi o pieczenie dzies uleciaky w ciąży. Żadne ciasto nie wyszło tak jak chciałam haha.
zamówiłam na all to:
1. Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA
2. Osłonki na piersi brodawki sutkowe sutki BabyOno
3. Prześcieradło frotte do łóżeczka z gumką 120x60cm
4. LINODERM PLUS krem z pantenolem od 1-ch dni życia
5. Gaziki nasączone do pielęgnacji pępka niemowląt 10
6. NoseFrida aspirator do noska FRIDA + 4 filtry
7. Poporodowe ginekologiczne podkłady JAŁOWE!!!
8. Canpol supere poporodowe podkłady dla Kobiet 10szt
9. Bezpieczny komplet do paznokci 3cz. SUPER CENA!!!
10.Ochraniacz na materac pod prześcieradło 90x70
11.Podkłady do przewijania na łózko do szpitala 40x60
12.Pieluchy, Pieluszki tetrowe 70x80 POLSKA TETRA
13.Woreczki na zuzyte pieluszki 200szt. HIT CENOWY
14.Johnson's Baby Wkładki laktacyjne 50szt. PROMOCJA
15. SZCZOTKA GRZEBYK super miękka dla dzieci niemowląt
16. Szczoteczka do zębów i masażu dziąseł NOWOŚ
17. Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska

sorki, że w takiej formie, ale akurat pisałam maila do sprzedawcy
z gemini nie zamawiam. Biorę z dbam o zdrowie i potem sobie idę odebrać w aptece (ceny są niższe niż jak kupujesz od razu na miejscu). Chciałam zamówić smoczki, gryzaczki, maść na poranione sutki, zestaw emulsja do kąpieli+jakiś krem (z oiliatum). Ale z tym jeszcze dzień się wstrzymam.
Stary 2014-10-25, 18:06   #3060
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Oj zimno tydzień temu można było sie opalać a dzisiaj kurtka zimowa i rękawiczki

Montanka czyli jutro pesar czy sie obejdzie?
Kurczę a mi brzuch twardnial i do tego bóle jak na @ wiec dopiero niedawno wyściubiłam nos z domu
Powiem Ci,że trzęsę tyłkiem na samą myśl i mam nadzieję,że się obejdzie,ale jak będzie trzeba,to nie będę się sprzeciwiać.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Wlasnie zamowilam monitor oddechu z niania ale bez video, Angelcare ac401. Była promo to pomyslałam ze trzeba łapać okazje.
No to kolejny zakup konkret za Tobą

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
gratuluję udanych wizyt

własnie zrobiłam zamówienie do wyprawki z all -150 zł
zabieram się za zamówienie z doz .pl

Teraz jestem w mieście u mamy i tu już normalnie zima ;/ w nocy -7, jezuuuu
Męczące są takie zamówienia, na szczęście mam to już za sobą i teraz tylko prać i pakować torbę

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nam się przydała bardzo, ale później... tylko nie potrafię określić jak później nie pamiętam

za wizytę

za wizytę

u mnie w wersji z babcią, zawszę dzwonię i pytam "bc\abciu co masz na obiad?"

uważaj na siebie, jak teraz się czujesz?

za wizytę

za wizytę

Kinqaa super czarownica
Smerfetka ale brzusio, kształt jak mój idzie od góry
Montanka co za pirat Nie to nie wirus....... to mdłości ciążowe

córa ma znowu katar i nadal kaszel

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

pyta się czy z tarczycą wszystko ok... endokrynolog zaś pyta się, czy ginekologicznie jest dobrze.. czyli jeden od drugiego.....
ostatnio endokrynolog stwierdził, że trzeba zostawić wagę w spokoju i widocznie ciąża postanowiła mnie odchudzić
mi to dalej nie daje spokoju
Ojoj,dobrze,że chociaż to mnie ominęło.

Szkoda małej,ale taki los przedszkolaka.
Mój mlody też dziś zasmarkany wstał.Po dwutygodniowej przerwie,po czterech dniach w pkolu. I wiesz co? Ja mimo komitetu też mam przynieść jakieś ciastka na poczęstunek na pasowanie we wtorek. Dycha co miesiąc będzie dopłacana do kwoty. Mam zamiar spytać,na co ten komitet zbierany jest,bo nawet nikt nas nie poinformował. Piosenki na pasowanie też nie dostaliśmy.Młody dziś zaczął śpiewać ,zapomniał po chwili i pytał cio dajej? Aż mu smutno było,że my nie znamy,a on nie pamięta.

Zdjęcia grupowe robili i też nas nikt nie poinformowal o tym, Kapiego nie było wtedy. Jakoś tak nie po mojemu to się odbywa.

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-10-25 o 18:09
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości