Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 10:45   #1561
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

cholera jasna to mój tż jest jakiś dziwny przed ciążą to jak nie wyżyty haha a teraz on mnie uświadamia, że teraz to nie można bo to dziecku może zaszkodzić a mi ciśnienie skacze bo teraz to ja mam chcicę że cholera, chyba męża zgwałcę
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 10:48   #1562
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Aha, bo myślałam że to już jest ok czas, ze względu na to że pessar będę miała ściągany w 36 i lekarka powiedziała, że wtedy niech się dzieje co chce
moze u ciebie jest inaczej ;d ale wydaje mi sie ze umawiane sa jak najpoznije ale jak sie samo zacznie to nie powstrzymuja juz po 36 tygodniu.
Stary 2014-10-27, 10:50   #1563
jojla
Zakorzenienie

Dzień dobry

Inka dobrze, że nic się nie stało ale bardzo współczuję stresu związanego z podróżą Co do przepowiadaczy to u mnie nic jak na razie, owszem twardnieje mi brzuch w ciągu dnia ale jak sobie usiądę i odpocznę to przechodzi zaraz...

Madziqq no właśnie miałam Ci zasugerować, żebyś sobie wzięła to na co masz ochotę

Suqub ja w domu też mam super ciśnienie a w gabinecie zawsze wysokie - tak już mam, raz się ginka przestraszyła i nawet dała receptę na leki ale ponieważ w domu jest ok to w końcu uznała, że widocznie tak mnie zawsze tam w przychodni denerwują

Ja mam wizytę jutro - miałam teraz ponad miesiąc przerwy i nie mogę się doczekać jutra

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 10:58   #1564
Trusiulandia
Zakorzenienie

My od września zero seksu :-( ale jeszcze tydzień może dwa i koniec celibatu :-D

Ja też mam jutro wizytę i idę z Tz :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 10:59   #1565
Justyssia87
Rozeznanie

a co to seks?buhhaha, ja jestem w 9mcu i tylko raz sie kochalismy heheh, ja nie chce, mąż wręcz przeciwnie, może dlatego taki zmierzły jest bo mu sperma na łeb wali

ej zapodajcie linka do tych opisow porodów z listopadówek, ja nie umiem tego znaleźć, wchodze tam i szukam i nic, nie wiem jak aj to patrze ale tam nic nie ma..
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:04   #1566
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
a co to seks?buhhaha, ja jestem w 9mcu i tylko raz sie kochalismy heheh, ja nie chce, mąż wręcz przeciwnie, może dlatego taki zmierzły jest bo mu sperma na łeb wali

ej zapodajcie linka do tych opisow porodów z listopadówek, ja nie umiem tego znaleźć, wchodze tam i szukam i nic, nie wiem jak aj to patrze ale tam nic nie ma..
To chyba u październikowych było.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:05   #1567
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Akurat to co Minka powiedziała to mogło być żartobliwe. owszem zdarzają się pindy które powiedziałyby tak obcej osobie ale...ehh dużo można gadać
no własnie to nie był żart, bo rodząca później żaliła się mojej szwagierce, że jej naprawdę ciężko szło a koleżanka ją opierdzialała, że tak wolno

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
czytałam o tych liściach malin i wiecie co...nie chce mi się w to wierzyć jakoś. no chyba że pijecie cysterne takiego cudactwa, do tego myjecie okna czy wieszacie firanki, spacerujecie jakieś mega dystanse, bierzecie gorącą kąpiel i jednocześnie uprawicie dziki seks...
jak dla mnie póki organizm nie jest gotowy to nie...
ja nie wierzę w takie przyspieszanie, chyba, że kobieta ma jakies dolegliwości jak np. Lolcia.
Ja pod koniec pierwszej ciąży myłam podłogę na czworaka, kosiłam trawnik, myłam okna, uprawiałam "dziki" sex, a po wszystkim bolał mnie tylko kręgosłup
raz (2 tyg. przed terminem) miałam cały dzień skurcze, które przeszły ok. północy jak tz zadzwonił do pracy, że nie przyjdzie na nockę bo pewnie zaraz urodzę

a mi powróciła zgaga
masakra jakaś normalnie
Stary 2014-10-27, 11:06   #1568
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
cholera jasna to mój tż jest jakiś dziwny przed ciążą to jak nie wyżyty haha a teraz on mnie uświadamia, że teraz to nie można bo to dziecku może zaszkodzić a mi ciśnienie skacze bo teraz to ja mam chcicę że cholera, chyba męża zgwałcę
Wskoczysz na niego to mu chcica najdzie nic nie powie :p
Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
My od września zero seksu :-( ale jeszcze tydzień może dwa i koniec celibatu :-D

Ja też mam jutro wizytę i idę z Tz :-D
Ja mam mieć ściągany pessar w 38 tc i jak nie urodzę to po 4 dniach do domu. Jak trafię do domu to tak z mężem zaszaleje za ten przymusowy celibat, że raz dwa mnie odwiezie

Cytat:

widzisz jesteś winna temu, że się kłócicie,bo nie ma gdzie upuścić nadmiaru żołnierzyków i tak go nosi :p

A na listopadówkach przypadkiem nie ma tak, że są dane tych co urodziły i na końcu pisze opis i trzeba kliknąć ?
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:11   #1569
Basjenia
Zadomowienie

Żołnierzyków....: hahaha:
Roksi ty jesteś niemożliwa....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:11   #1570
iwona_1987
Zadomowienie

Witajcie Mamusie

Cytat:
Jeśli chodzi o seks to ja jakoś mam mniejszą chęć, niekiedy mi szkoda trochę męża jak przychodzi i się przymila a ja go kolejny raz z kwitkiem odprawiam, sama jestem później na siebie zła no ale cóż zrobić, nie umiem mieć ochoty na zawołanie

A poza tym to mojemu mężowi odbija totalnie na punkcie Małej, każe mi już łóżeczko ubierać i przygotować (termin mam na 30 grudnia) żeby czekało gotowe na Małą i torbę do szpitala każe mi już pakować w razie W No masakra jakaś... I nie wiem co z tym łóżeczkiem zrobić, czy mu ulec i naszykować i przykryć jakoś firanką czy czymś żeby się nie kurzyło, czy kolejny raz tłumaczyć jak dziecku że to jeszcze sporo czasu
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:20   #1571
Roksape
Zadomowienie

Basjenia no co się śmiejesz, toż oni to całą armią strzelają jak to nazwać inaczej

Od razu mi się przypomniało jak nam salowa opowiedziała co to u nas się czasem wyprawia na porodówce jak jest poród rodzinny

Iwona w sumie jak złożyła byś teraz łóżeczko to możesz nie wypakowywać materaca z folii jak w niej jest, albo przygotować wszystko i folią przykryć żeby się nie kurzyło
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:25   #1572
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość

A poza tym to mojemu mężowi odbija totalnie na punkcie Małej, każe mi już łóżeczko ubierać i przygotować (termin mam na 30 grudnia) żeby czekało gotowe na Małą i torbę do szpitala każe mi już pakować w razie W No masakra jakaś... I nie wiem co z tym łóżeczkiem zrobić, czy mu ulec i naszykować i przykryć jakoś firanką czy czymś żeby się nie kurzyło, czy kolejny raz tłumaczyć jak dziecku że to jeszcze sporo czasu
to mój ma wręcz przeciwnie, ostatnio wyskoczył do mnie z tekstem, że jak on wróci to kupimy co potrzeba czyli jakieś 2 tygodnie przed terminem ja będę latać według niego z wywieszonym jęzorem po sklepach małemu komodę,kosmetyki kupować pieluchy i całą resztę
Stary 2014-10-27, 11:27   #1573
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczynki
Powoli zaczynam skupować rzeczy dla małego i szykować torbę jednak moje crp znowu 13.. już sama nie wiem, szykuje mi się CC chyba, pytanie.. jeżeli już mam mieć to CC czy można je ustalić na 36tc? wysiadam już psychicznie.. poza tym ost. co wieczór boli mnie głowa i mi niedobrze
tak jak pisała Alekaz, że raczej robi się to później, nie od razu jak wybija 36tc. chyba że coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Dzięki Roksape, za linka na FB! Ja też dużao czytam i znam wiele historii udanych porodów SN po CC, więc staram się być przede wszystkim pozytywnie nastawiona. Szczerze mówiąc najbardziej boję się tego rozczarowania, jeśli okaże się że jednak CC... Mam nadzieję, że widok dziecka mi to wynagrodzi, chociaż za pierwszym razem nie było tak różowo... Przez jakieś pół roku dochodziłam psychicznie do siebie, nie mogłam się pogodzić, że moje dwie koleżanki rodzące w podobnym terminie dały radę SN a ja musiałam mieć cesarkę..

Co do szpitala w Krakowie. Ja wybrałam Rydygiera, ponieważ zależy mi na tym porodzie SN, a tam mają najniższy odsetek cesarek. Pracują tam dobre położne, nie ma tłumów, warunki na porodówce są spoko, bo możesz naprawdę rodzić jak chcesz, nawet w wodzie (mają i korzystają z wanny do porodów), oprócz tego tam, jako jedyni w Krakowie pozwalają być partnerowi przy CC (za opłatą 150 zeta bodajże). Warunki na poporodowych salach już nie są takie spoko, bo podobno nie remontowane, i pielęgniarki też takie "zwykłe". Ale to mi akurat nie przeszkadza, bo dla mnie każdy szpital jest straszny, ato moje drugie dziecko więc nie oczekuję jakiejś wielkiej pomocy.

Jeśli odstrasza was jednak prl-owski Rydygier to polecam szpital Narutowicza. Tam rodziłam swoje pierwsze dziecko, dużo znajomych też ma dobre opinie. Jest bardzo ładnie, bo po remoncie, naprawdę nie można się do niczego przyczepić.

Kopernik podobno przyjmuje przede wszystkim ciąże patologiczne i do cesarek bo się w tym specjalizują i normalny poród traktują bardzo po macoszemu.

Siemiradzki też jest podobno ok, ale to mały szpital i niepubliczny więc za dużo rzeczy trzeba tam płacić.

W szpitalu u Rydygiera jest 1000pln, caly czas się zastanawiam... ma te same obawy na nie co ty, ale z drugiej strony tak bardzo zależy mi na SN, że nie chcę pominąć żadnej szansy... Moja mama nawet zaoferowała, że zasponsoruje mi tą położną...

Smiałam się jak czytałam wasze relacje, u mnie było podobnie, na samą myśl, że muszę nakarmić dziecko już ze mnie płynęło i jak jedną dawałam to druga pierś też się uruchamiała

Ja bym radziła kupić jeden stanik i zobaczyc po porodzie jaki będziesz mieć rozmiar, bo to się może zmieniać. Mi w ogóle prawie nie urosły po porodzie, a mojej koleżance urosły po samym porodzie ze trzy rozmiary...
Moja koleżanka rodziła na narutowicza i była zadowolona. muszę jej wypytać. w środę mam wizytę u gina więc się dowiem co on o tym sądzi wszystkim, czy faktycznie te rokowania do cc są czy nie, bo od tego dużo zależy. bo jeśli się okaże, że będę musiała mieć to cc, to pójdę na rydygiera bo pewnie sam będzie chciał zrobić zabieg, natomiast jeśli będę mogła sn to chyba, że zostanę przy ujastku.

Cytat:
wasi faceci też mają obawy przed seksem? bo mnie już mój zaczyna denerwować tą gadką, że się boi o dziecko, nosz cholera jasna
tak w poprzedniej też tak było ale w tej sama się gorzej czuję i niestety potem twardnieje mi brzuch, więc odpuszczamy...

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Madziqqqq a co to jest seks ???

Cytat:

hahahhaa to by było wyjaśnienie dla męskiego zrzędzenia ?

dobry dzień

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:27   #1574
Basjenia
Zadomowienie

jeszcze na porodówce?
no tak cała armia jak by nie patrzeć. poprostu nigdy na to sama nie wpadłam
musze do pracy jechać a jaeszcze z łóżka sie nie wygramoliłam...
Stary 2014-10-27, 11:29   #1575
alekaz1
Zakorzenienie

Moj tz tez od jakiegos czasu sexsu nie ma bo jest zakaz. Ale zawsze sa inne formy rozladowania napiecia
Stary 2014-10-27, 11:29   #1576
Chemisette
Rozeznanie

Złóż łóżeczko, a materacyk w foli zostaw, prześcieradła ani innych rzeczy nie zakładaj bo się zakurzy. Tylko naszykuj wszystko w jednym miejscu aby w razie czego nie trzeba będzie szukać. Myśmy tak zrobili w sobotę Łóżeczko się wietrzy a mój mąż jest dumny że złożył synkowi łóżeczko i nawet do niego mów: "Gabryś tatuś Ci już łóżeczko złożył" Ja mam termin na 26 grudnia, ale wolę wcześniej wszystko naszykować. A torbę nie mam spakowaną ale wszystkie rzeczy do szpitala mam włożone w jeden karton i w razie czego do torby wystarczy wrzucić. Muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:31   #1577
sasia25
Rozeznanie

Roksi-żołnierzyki

w ogóle śmiesznie z tym seksem, moj np mowi, że małą walnie w głowę i on nie chce ale nie zrezygnowaliśmy całkiem, tylko ograniczyliśmy i jest o wiele delikatniejszy
A wczoraj zniknął chyba na 4h i wrócił bez niczego dopiero teraz się pogodziliśmy, wyycałował mnie i brzuch jak bysmy się z miesiąc nie widzieli ehhh a poszło o głupi obiad

A ja nie wiem kiedy urodzę, bo kompletnie nic nie czuje, nei mam zadnych skurczy, nie czuje małej, żeby była jakoś nisko, nic mnie nie boli, z cycorów nic nie leci...może ja nie jestem w ciąży?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:39   #1578
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
w ogóle śmiesznie z tym seksem, moj np mowi, że małą walnie w głowę i on nie chce
jakbym swojego słyszała
Stary 2014-10-27, 11:44   #1579
87agata
Raczkowanie

co do spraw seksu no u mnie bez zmian przynajmniej co drugi dzien czasami codziennie ,tylko pozycje sie zmieniaja zaleznie od trymestru
i tak jak alekaz pisala sa rozne formy seksu i gdybym miala przez lekarza narzucony przymusowy celibat to napewno nie katowalabym siebie ani tz tylko przeszla do innej formy osiagniecia przyjemnosci zreszta niedlugo bedziemy mogli sie wykazac przeciez po porodzie przez 6 tygodni tradycyjny seks nie wchodzi w gre
Stary 2014-10-27, 11:49   #1580
Basjenia
Zadomowienie

dobrze Agacia mówisz... chociaż ostatnio rozmawiałam ze starą doświadczoną fizjoterapeutką ciążową i mówi że kiedyś to było nie do pomyslenia... że 6tyg przed już byl celibat żeby przypadkiem nie doszło do infekcji....
dobrze że czasy się zmieniły:P

lece do roboty póki mam siłę...
Stary 2014-10-27, 11:54   #1581
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość

Ja bym radziła kupić jeden stanik i zobaczyc po porodzie jaki będziesz mieć rozmiar, bo to się może zmieniać. Mi w ogóle prawie nie urosły po porodzie, a mojej koleżance urosły po samym porodzie ze trzy rozmiary...
no właśnie tego się obawiam. W ciągu tych 8 miesięcy stanik mi się powiększył o 2 rozmiary...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:20   #1582
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Iwona w sumie jak złożyła byś teraz łóżeczko to możesz nie wypakowywać materaca z folii jak w niej jest, albo przygotować wszystko i folią przykryć żeby się nie kurzyło
Łóżeczko to już stoi skręcone chyba ze 2 tygodnie, jak tylko kupiliśmy to mężu stwierdził że musi dla Zosi łóżeczko skręcić żeby się wywietrzyło i wogóle żeby już czekało. Teraz to mi każe już ochraniacze zakładać, prześcieradełko i pościel

Ostatnio po zajęciach w SR z pielęgnacji i kąpieli malucha musiałam kosmetyki i inne gadżety już w pudełkach "tematycznie" poukładać, tzn. to do kąpieli, to do przewijania, to ew. leki i inne cuda bo ma być gotowe i czekać, no wariactwo jakieś.
Ale z drugiej strony się cieszę że zmieniło mu się podejście, bo już kiedyś Wam pisałam że mój mężu to taki mało prorodzinny i romantyczny, a teraz to się niekiedy zastanawiam gdzie mi męża podmienili
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:24   #1583
alekaz1
Zakorzenienie

Zostalo tylko odkurzenie i umycie podlug u nas lozeczko stoi od 3 dni hehe ubiore je po 4 listopada po wizycie.
Stary 2014-10-27, 12:36   #1584
antosia5
Rozeznanie

hello
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja jedyne fajne naklejki 3D znalazłam w Kauflandzie. Online nie wiem jakie są.
Tisne też polecam! Zupełnie zapomniałam o tym.
O Kauflandzie nie pomyślałam, dzieki Jutro pojade sie rozejrzeć
Cytat:
heloł.
Antosia- te daktyle to laska pisała że na szyjke są, ale nie pametam co hehe, zapamietałam tylko co brac i że dobrze robi Musze znow przeczytać to dam znać. To ejst na stronie http://naturalniepocesarce.pl/?cat=2 w historiach porodowych.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

dziewczyny zajrzyjcie do klubu.
OO, dzięki za linka, poczytam sobie
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
Inka ja też jutro wkraczam w 35 tc i jestem dumna, że z tym krążkiem tyle dotrwałam to może i dotrwam do początku 39 tc
W piątek rozmawiałam ze znajomą, która miała zakladany krązek w 28 tygodniu, w czwartek miała już termin a jeszcze nie urodziła- widocznie nawet do końca ciąży można dotrwać
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W nocy obudził mnie zapchany nos, jak wydmuchałam, to zaczęła lecieć krew z nosa. Dziś z rana też, trochę mniej... co jest?

to już 34tc
Ja mam tak od miesiąca, czy nawet 1,5 Nie codzinnie, ale czas od czasu- rozmawialam z lekarzem i byłam u laryngologa i nić niepokojącego nie widzą
Cytat:
Witam dziewczynki
Powoli zaczynam skupować rzeczy dla małego i szykować torbę jednak moje crp znowu 13.. już sama nie wiem, szykuje mi się CC chyba, pytanie.. jeżeli już mam mieć to CC czy można je ustalić na 36tc? wysiadam już psychicznie.. poza tym ost. co wieczór boli mnie głowa i mi niedobrze
Hmm, u nas sie mówi ze donoszona ciąza to skończone 37 tygodni i wtedy umawiają cesarkę No chyba ze coś sie dzieje
Cytat:
wasi faceci też mają obawy przed seksem? bo mnie już mój zaczyna denerwować tą gadką, że się boi o dziecko, nosz cholera jasna
Mój nie, tylko unika pozycji by brzuch nie uciskać
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Antosia - później po wypraniu wózka będę go płukać gąbką z czystą wodą, nie żeby nasiąkło wodą tylko tak z wierzchu.

Maczuma- odnośnie krwi z nosa to ja jestem alergikiem i nie mogę jak na razie żadnych leków brać. Mam przypisane krople do nosa sterydowe a i tak prawie za każdym razem mam krew na chusteczce. Mam słabe naczynia krwionośne, stosuję jeszcze wodę morską. Jak pytałam gin to powiedziała że nic się nie dzieje ale mogę brać wit C aby je wzmocnić
To chyba też tak sprubuję

OO to może u mnie też dlatego- mam uczulenia na kurz/roztocza. Mi też kazali brac wit C aby wzmacnic naczynka
Cytat:
Hehe, tak zrób Ja swojemu powiedziałam, ze jak nie wytrzymam a on będzie ciągnął to rzucę sie na pierwszego lepszego

Sasia , ja czasami też sie zastanawiam czy napewno w ciąży jestem, jak mam dobre dni i nic mnie nie boli

Kurcze, już 3 razy dzinnie sie smaruję a na piersiach wciąz pojawiają sie nowe rozstępy A wcale nie urosly jakoś, nawet mieszcze sie w staniki sprzed
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:39   #1585
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W nocy obudził mnie zapchany nos, jak wydmuchałam, to zaczęła lecieć krew z nosa. Dziś z rana też, trochę mniej... co jest?

to już 34tc
czytalam w ksiazce "w oczekiwaniu na dziecko" że to normalny objaw w ciąży i nie należy się przejmować, szczegółów nie pamiętam ale bardzo racjonalnie to bylo wyjasnione.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:47   #1586
LoLcIa123
Zakorzenienie

dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie, mój ojciec będzie miał dziś operację ortopedyczną, myślicie że mogę go odwiedzić??

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:47   #1587
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
co do spraw seksu no u mnie bez zmian przynajmniej co drugi dzien czasami codziennie ,tylko pozycje sie zmieniaja zaleznie od trymestru
i tak jak alekaz pisala sa rozne formy seksu i gdybym miala przez lekarza narzucony przymusowy celibat to napewno nie katowalabym siebie ani tz tylko przeszla do innej formy osiagniecia przyjemnosci zreszta niedlugo bedziemy mogli sie wykazac przeciez po porodzie przez 6 tygodni tradycyjny seks nie wchodzi w gre

chyba u ciebie
ja po pierwszym dziecku nawet dwóch tygodni nie wytrzymałam
Stary 2014-10-27, 12:50   #1588
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
chyba u ciebie
ja po pierwszym dziecku nawet dwóch tygodni nie wytrzymałam
a ja 3
tylko napisalam ze 6 bo nie chcialam byc kontrowersyjna haha
Stary 2014-10-27, 12:55   #1589
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja 3
tylko napisalam ze 6 bo nie chcialam byc kontrowersyjna haha
Stary 2014-10-27, 13:06   #1590
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
no to mamy te same lozeczka wlasnie dzisiaj mi je kurier przywiezie to zdam relacje jak wyglada na zywo tylko ze ja je kupilam na e-bay na allegro tez jest od tego samego producenta

To czekam na relacje
U nas dzis wizyta na 17.15 usg 4 trym :€ ciekawe ile młody przybrał

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości