|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia ![]() Słodziutki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do rzucania się ze schodów - no zaczęła, mąż [jej, nie mój] za włosy ją do domu wciągnął, tak to wyglądało Czekam aż urodzę, żeby nadmiernie się nie denerwować teraz. Bo jak mnie przed ciążą prowokowała, np. właśnie przed ślubem, dość dobitnie przedstawiałam swoje zdanie. Albo jak dowiedziałam się, jakie głupoty wygaduje na mój temat do swojej rodziny. Wtedy to się tynk ze ścian sypał, taka wkurzona byłam. Normalnie pewnie bym olała temat, żeby TŻ na tym nie cierpiał, ale jak się czasem tego nazbiera, to nie umiem się opanować
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa ale jak Wy, a szczególnie Twój Tż niestety nie pokażecie jasno, że ma się odczepić i przestać tak zachowywać to będzie jeszcze gorzej. Postawą biorę to do siebie i nic nie mówię robicie sobie jeszcze gorszą krzywdę. Ja rozumiem, że Twój Tż jest wrażliwy a to jego matka ale gdzieś te granice powinny być, to Wy tworzycie teraz rodzinę i ona ma być na pierwszym miejscu.
|
|
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale np. .jakby tak przy dziecku zaczęła mówić..że sobie żyły podetnie... to już bym z tż porozmawiała na spokojnie... o wpływie na dziecko.. i po takiej sytuacji przeprowadziła rozmowe z teściową... że jeszcze raz taki tego typu tekst poleci przy dziecku... koniec kotaktów do odwołania.. |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko - Oskarek
Justana- na razie to nie ruszaj sutków jeszcze za wcześnie.. z tym hartowaniem to chyba jakiś zabobon ale z wydzielaniem oxy prawda Futbolowa nie możesz się przestawić na tryb "off" jeśli chodzi o teściową ?? na prawde szkoda twojego zdrowia... nie wiem po co się tak przejmujesz tym co ona gada... kontakty ogranicz do minimum i wszystkim wyjdzie na zdrowie.
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
A jak widzisz to, że faktycznie za kilka lat teściowa powie "wprowadzam się do Was albo podcinam sobie żyły by sama nie dam rady na tym świecie"? Skoro ona się tak zachowuje to jak najbardziej będzie do tego zdolna.
|
|
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
Informacja dla dziewczyn ze śląska. Podobno w Zabrzu chwilowo tj. do 1 listopada, nie ma oddziału ginekologiczno-położniczego, ponieważ cały jest przenoszony do nowej siedziby w Zabrzu Biskupicach. I w tym tygodniu może być tak, że osoby z Zabrza będą okupowały inne szpitale, w innych miastach. Stąd w Gliwicach jest pełno.
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oglądam "porody". Czy każda porodówka wygląda jak rzeźnia? Bo te ściany całe w kafelkach to jakoś przerażająco wyglądają. Poza tym wycieczki rodziny z odwiedzinami to pokuś. Pokazali, że babka dopiero co urodziła. Kanguruje dzieciaczka a tam w drzwiach "sztab powitalny" w postaci rodziców i teściów. To jest dopiero hardcore jak goście do sali porodowej zaglądają Słoneczko ale masz słodziaka Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-10-27 o 15:49 |
||
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Magdula wazne info tutaj przekazujesz
ufffff cale szczescie to nie moje rejony, bo padlabym na zawal! Ze stresu!A ja ciagle glodna i niezdecydowana przy tym, na co mam ochote. Dziewczyny jak wizyty Wasze? U mnie termin za 13 dni. O niczym innym myslec nie moge... ehhh
|
|
#4269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mimo to kolejki są i wcale mnie to nie dziwi... ![]() Cytat:
uroczy chłopak! Cytat:
![]() a jeśli chodzi o wywoływanie porodu - wolę się nimi inaczej bawić, niż szorować szczotą ![]() co do wielkości szpitali i liczby porodów - w moim szpitalu na oddziale położniczym jest 48 łóżek. na porodówce - 8 sal porodowych i zdarza się, że babki rodzą w zabiegowym bo nie ma wolnej sali... |
|||
|
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ej jestem na 90 % pewna że synek mi sie dziś przekręcił... na pośladkowe ułożenie.. i co teraz... ustawiłam sobie wizytę na 4 listopada...bo wcześniej mnie mąż nie będzie miał jak zawieźć...a z takim ułożeniem to cc robią przed tp.. |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wod...
W czwartek sprawdzala mi ginka papierkiem i sie nie saczyly. Niemniej od czwartku hm... moje majtki ciagle wilgotne, to pewnie nie to,.ale jak ewentualnie odroznic je od wydzieliny?
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Anetka Ty to lepiej nie snuj najgorszych scenariuszy, z pewnoscia nie przekrecil sie, mysle,ze miejsca ma za malo,moze wojol wlasnej osi zrobil fikolka i tyle
|
|
#4273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do głupot przy wnuczkach - póki co widzę, że przy bratanku TŻta atmosfera jest tam inna. Myślę, że akurat jako babcia sprawdza się w miarę dobrze. Jedynie bycie teściową coś nie wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
SłoneczkoOskarek jest przecudny
Magdula No to w odpowiednim czasie przyjęli Cie na oddział albo sie tak przestraszyłam ![]() My byliśmy na obiedzie w pizzy hut, uwielbiam tam makarony, obżarlam sie jak mały prosiaczek, teraz wsunelam wielkiego granata i spróbuje w ten sposób dziecko wykurzyć, zjem tyle ze dla niej juz miejsca nie będzie
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa w takim razie zostaje po prostu olanie gadania teściowej, jak najrzadsze kontakty i powinno być ok
Ona się już nie zmieni, także nie ma co się nastawiać, że będzie lepiej.
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahah
Ta porodowka to u mnie w Lodzi
|
|
#4278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama nawet myślę, że jakbym mocno źle sie czuła po porodzie to bym sobie na dobę wzięła by dojść do siebie. W końcu zaoszczędziłam na prywatnej położnej. :P Tak wyglądają te sale: http://szpital.szpitalzelazna.pl/dla...nego-standardu
|
|
#4279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Happy Mama SPA Podczas pobytu w sali podwyższonego standardu istnieje możliwość skorzystania z profesjonalnych usług kosmetycznych, które każdej Kobiecie pozwolą się zrelaksować i poczuć piękną! Oferujemy m.in. zabiegi na twarz (np. morelowy spokój, zastrzyk młodości, kwiatowa łąka) manicure i pedicure (biologiczny lub japoński) masaż pleców, dłoni i stóp lub twarzy, szyi i dekoltu |
||
|
|
|
#4280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))) Akurat te SPA to mnie śmieszy, reszta raczej ok.
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Lola hahaha padłam
![]() Anetka a może się dzieciaczek nie przekręcił. Ja ostatnio też tak myślałam a siedzi jak siedział przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz już marne szanse, żeby zmienił pozycję ![]() Martha ja też ciągle mokro mam ale u mnie to ewidentnie śluz przezroczysto-białawy w mega ilościach
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
I dupa bol i krzyża minął
![]() Anetka jak mi się wody saczyly to wogole majtek mokrych nie miałam,nawet wkładki nie nosilam, wyciekaly tylko przy sikaniu a zauwazylam to dlatego ze podcieralam się kilka razy a wciąż mokro bylo
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam tydzien temu u gon, sprawdzała papierkiem było ok, dzis tez idę i zapytam jej o to, papierkiem mnie zawsze bada wiec zobaczymy, ale to na bank nie wody a woda
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi wodami to niezłe jaja w sumie. Człowiek by musiał, co chwilę latać i sprawdzać. Ja jak używałam luteiny to miałam wiecznie schizę, że wody mi się sączą. Nawet kupiłam te testy za sporą sumę.
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Lola tez kupilam sobie granata
![]() U mnie wkładki ida jak woda co tak mokro mam
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mogę podejść do ciebie na ploty, bo ja na patologii 😌 U nas dalej nie wiadomo dlaczego młoda nie rośnie. Przez ostatnie 2 tyg nie urosła nic. Jestem w 35t i 3d a mała jest na pograniczu 31 i 32 max. Ma ok 1800g. Dostaję sterydy i leki rozżedzające krew by usprawnić przepływy. Robią mi ktg i usg. Lekarz określił mnie niestandardowym ciekawym przypadkiem. Opcje: albo mnie puszczą do domu i zalecą monitoring jak przepływy będą ok, albo wywołujemy i młoda do inkubatora. Jeżeli to różyczka to boję się zespołu różyczki wrodzonej, choć wad żadnych nie stwierdzono i tego się trzymam. Ponoć jest tylko 5% szans na wtórną różyczkę a wady u dzieci są marginalne - tak w teorii. Życie zweryfikuje. Mąż musi dokupić ciuszki dla młodej w rozm. 44 Gratulacje dla mam z dzieciaczkami! Jak słyszę te płaczące za ścianą to też chciałabym już, ale zdrową! |
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czułam wpierw jak się rozciągną w poprzek..tyłek po jednej stronie pępka..a główka po drugiej..a teraz to i kolkę czuję o 180 st w innym miescu niż jak był głową w dół... no ale dobra..czekam jutro o 6 podjadę na ktg..to może i na usg szybciorem mi zajrzą jak poproszę.. niecierpliwa jestem
|
|||
|
|
|
#4290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm.... ja mam podobnie i teraz nie wiem czy to wody, może po prostu już nie trzymam Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l: )Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

dobrze że się ona nie stosuje do tego co teściowa mówi... bo inaczej biedna nie miała by o czym mówić..jakby było wszystko pod jej dyktando...
Powodzenia

23.06.2011