|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
wiadomo, ze matka czy mąż inaczej się Tobą zajmą niż pielęgniarkamyślałam, że to łożysko da rade jakoś sprawdzić, że np coś złego zaczyna się dziać...a nie reagować jak już jest krwawienie=odklejanie w fazie zaawansowanej.. |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Też jestem za opisami porodów
Eclariss, gratuluję! Cytat:
I trzeba jasno powiedzieć, że nie życzysz sobie wizyty w szpitalu (bratowa może nie miała nic przeciwko zdjęciom i wizytom) a zaprosisz ich zaraz jak odzyskacie siły i będziecie na spokojnie w domu. No nie wierzę, żeby kobieta aż tak nie potrafiła zrozumieć innej kobiety.
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze sperma slyszalam podobnie prostaglandyn w nich tyle co kot naplakal jesli chodzi o mozliwosc wywolania porodu - to tak samo jak z tymi liscmi malin - trzeba by je pic przez pol ciazy ze by do terminu mialy zmiekczyc szyjke
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ta pozatym to Wasza wina bo tak zescie wrozly mi ten porod i wrozyly ze sperma ;P dziec bedzie mial lepszy poslizg
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rodziny mu nie zmienisz... matka też zachowania nie zmieni...tylko bezsensowne kłótnie by były...szkoda waszych nerwów.... nauczyć się nie przejmować jej słowami..tylko to pozostaje fajnie że się tż otworzył przy Tobie... zazwyczaj faceci przy kobitkach trochę się zmieniają... na lepsze
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
Ta fajna na połoznictwie to Klaudia,ma byc do 5.11 a na patologii bd moja kolezanko-polozna Karolina..wiec i tu i tu bys miala dobra opieke
![]() Cytat:
Szybka,reklamacji nie uwzględnia się na wizazu ide sie szykowac powoli..jeszcze przed ginem chce z mama zakupy zaliczyc bo tez ma kupon powodzenia innym laseczkom na wizytach
|
|
#4208 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, melduję że ja również jeszcze nie rodzę:P
niedawno wstałam ide zjeść śniadanko i biorę sie za sprzatanie ![]() wczoraj spakowałam w koncu torbę i jestem zdecydowanie spokojniejsza ![]() ja też bym chciała 19go ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no mój już z 2 tygodnie stoi i dalej wymaga wietrzenia;/ dlatego rozpakowalam go wcześniej, przecież dziecku też nic nie będzie od tego, że wozek stoi rozlożony, później przecież tez sie go uzywa na bieżąco i nie skada żeby sie nie kurzył.
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak najesc sie cukierków i zapic maslanka
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym odklejaniem łożyska to trochę i mnie przestraszyłaś. |
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najgorsze jest to, że nawet jeśli rzuci jakiś krzywy tekst [w stylu tego wyskrobania mojego TŻ], jak jej się go wypomni, powie, że nie pamięta i że jej wmawiamy. I taka to jest z kobietą rozmowa Cytat:
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
czekoladka coś jest w tym Twoim porodzie dzisiaj... dziś rano jak się ubierałam do przedszkola, to nie myśląc w ogóle o wizażu wpadła mi do głowy nagle myśl: "czekoladka to dziś do przedszkola już nie odprowadzi..."
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ecleriss -
GRATULACJE Mam nadzieje, ze nie bede nastepna...tak mnie dzisia "zbadal" gin, ze cieknie ze mnie brazowa maź... ![]() Maly wazy 3250 g +\- 480 g, rozwarcie na opuszek ![]() Poza tym wszystko ok. Przeplywy, serducho, wody ok. ktg tez, tylko moje cisnienie podwyzszone wiec jak dalej wieczorem bede miala cisnienie pow. 140 to mam zaczac brac leki... ![]() Czekamy ten tydzien, jak nie urodze to mam przyjsc w poniedzialek do niego i we wtorek chyba do szpitala... L4 mi dal do 11.11. Powiedzial, ze jak brzuch twardnieje to na tym etapie ciazy bardzo dobry objaw. Ide odpoczac bo ledwo zipie... |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kostka przynajmniej wiesz na czym stoisz
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do butów... zażartowałabym że pewnie mi zazdrości zakupów... pewnie zaczęła by zaprzeczać..i dalej gadać..ale ja bym miała ubaw..co do ściągnięcia baldachimu.... o jaaa.to nawet celowo bym jej tak zrobiła hihi..goście wiedzą jaka jest.... więc bym się tym nie przejmowała..Ty biżuterią chcesz płód zabić, a ona chciała skrobankę robić..no bez porównania ...jesteś mądra dziewczyna... chyba czarno na białym widać, co jest czarne a co białe.. mam nadzieje, że nie bierzesz tego typu słów do siebie..nawet gdzieś tam w środku nie powinno Cię to ruszać... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- a mi właśnie taka łyżka duża płaska wody wyleciała... wstałam pokołysałam biodrami i nic... więcej nic nie wyleciało... |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Anetka zrob pare przysiadow, poloz sie, wstan... ;> cos mi sie wydaje ze mozesz byc blisko
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z pojedynczymi salami, no bylohy idealnie... ale takie cuda to tylkonw medicoverze
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))
|
|
#4222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niektórych szpitalach są takie sale za dopłatą. Taniej niż całkiem prywatny poród. |
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będziemy obserwować... utrata łyżki wody to nic strasznego ... właśnie wrąbałam pół czekolady.. ![]() Cytat:
do teściowej to wpadajcie razem z dziewczyną szwagra..bynajmniej byście miały taki wspólny przeciwny front dobrze że się ona nie stosuje do tego co teściowa mówi... bo inaczej biedna nie miała by o czym mówić..jakby było wszystko pod jej dyktando...Jeżeli Ci to ulgę przyniesie coś odpyskować.. (ja to bym pewnie dawno nie wytrzymała)... pewnie ze względu na tż.. bym się starała... |
||
|
|
|
#4227 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko gotowac nie umiem na siedząco! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aj aj aj! Cytat:
nie zawodzimy!Cytat:
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Wody nie powinny odchodzić przez tydzień. Czop może tak odchodzić. Jeśli sączą się wody czyli jest nieszczelność pęcherza płodowego to jest ryzyko infekcji wewnątrzmacicznej u dziecka. |
|
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
Przyjęta na oddział, w Gliwicach oblezenie, już łóżek brak. Dużo papierów, ktg, cesarka ustalona na czwartek. O 13 zjadłam obiad, poszłam do wc i co ... Odeszły mi wody !!! Więc cesarka będzie jeszcze dzisiaj o 19 .
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecię kompletnie się przekręciło..nie mam pojęcia jak...
normalnie dupcie czułam w okolicy pępka...i kuksańce taka mała kuleczka się wypychała po prawo..stópki... i tak codziennie przez ostatni co najmniej miesiąc..teraz nie wiem jest inaczej... to przez tą czekoladę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

wiadomo, ze matka czy mąż inaczej się Tobą zajmą niż pielęgniarka
z tego co piszesz to bylas/jestes krytykowana za absolutnie wszytko od wygladu, tatuazy, po dzien w ktorym sie urodzilas
podziwaim Cie, ze nadal funkcjonujesz normalnie i fajna babka z Ciebie jest, bo z Twoich komentarzy wynika, ze zycia to Ty latwego nie mialas

17.08.2013 r.

GRATULACJE