Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 16:14   #1621
87agata
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
A ja jestem tym niezmiernie zaskoczona, że biorą luteinę itp, jeżeli nie ma takiej potrzeby.
Z kolei słyszałam o tym, że bardzo popularne jest branie nospy. I spotkałam niejedną położną, która na problem w stylu twardnienia, właśnie proponuje nospe. Ja w ciągu 8 miesięcy nie wzięłam nospy ani razu, a jak mi twardnieje brzuch, to się kładę i odpoczywam.
Za dużo się też naczytałam o wpływie nospy na dziecko.
ooo wlasnie z no-spa jest podobnie mi sie zdazylo wziac raz na bolesne skurcze ale nie pomoglo lepsza okazala sie kapiel
ogolnie zasada w ciazy polega na tym ze im mniej tym lepiej
ja nie biore juz witamin dla ciezarnych od dwoch miesiecy bo akurat powodowaly u mnie mdlosci pije tylko tran norweski dla kobiet w ciazy bo akurat kwasy dha sa potrzebne jesli nie jadamy co drugi dzien tlustych ryb , i ogolnie to wszystko aha zeby nie miec anemii polozna zalecila jadac duzo zielonych warzyw i morele . czasami wezme sobie magnez jak mnie skurcz zlapie w lydke bo to jest znak ze nam go brakuje (ale dla mnie czasami oznacza 1 tabletke raz w tygodniu) i jakos zyje, zeby mi nie wypadly ,wyniki mam w miare dobre ,szyjki mi nie badaja wiec nie wiem w jakim jest stanie ale podejrzewam ze w dobrym itd.itp.
Stary 2014-10-27, 16:21   #1622
19Inka90
Wtajemniczenie

Pisalam do Myszy a wiec tak -

Są dalej w szpitalu ponieważ wyszło podwyższone crp i teraz czekają jeszcze na wyniki posiewu,ma nadzieje ze wyjdą w środę

Dobra a teraz któraś co się zna niech mi wytlumaczy co to znaczy jak jest podwyższony CRP ?? I kiedy robi się w ciąży takie badanie ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 16:33   #1623
LoLcIa123
Zakorzenienie

Crp jest to wskaźnik stanu zapalnego w organizmie. Szybko się podnosi i bardzo szybko spada jeżeli choroba została wyleczona.
Jeżeli wskaźnik jest bardzo wysoki a dodatkowo podniesione leukocyty (wbc) może to świadczyć o postępującym już wewnątrzmacicznym zakażeniem płodu.
Ja mam robione ciągle crp w ciąży, gdyby nie Ono, to nie wiedziałabym o żadnej swojej infekcji, bo objawów nie było..

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 16:36   #1624
Basjenia
Zadomowienie

CRP świadczy o jakieś infekcji, stanie zapalnym.
koszule kumpiłam w lumpie za 9zł. stwierdziłam że na pewno doda mi sił na porodówce:P
a ciuszki zrobiłam sama markerem do tkanin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000365.jpg (165,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000364.jpg (140,0 KB, 42 załadowań)
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 16:36   #1625
Justyssia87
Rozeznanie

inko- crp to takie coś jak ob, wykrywa stan zapalny, robi sie go jak jest podejrzenie wlansie jakiegos stanu zapalnego. Ja to tak rozumiem.

Nam położna mowiła na sr że jak sie długo utrzymuje w pozycji pionowej podczas porodu to idzie uniknąć nacięcia ponieważ dziecko ciagle naciska na krocze-siła grawitacji i krocze powoli sie przygotowuje do tego, ale jak sie rodzi 15h na lezaco bez mozliwości wstania to nastepuej to gwałtownie i moze pęknać- ale nie musi!! Mówiła też zeby nie dać sie położyć za szybko na łóżko tylko jak najdłuzej chodzic lub skakac, ze to przyspiesza poród.

Aa mam pytanie do dziewczyn co urodizły sn, czy jak główka wyjdzie to słychac płacz dziecka?
-I jak ona wyjdzie to długo jest sama tak wsyatwiona czy od razu potem reszta ciałka wychodzi?
-i czy rodzenie łóżyska boli?tez są wtedy skurcze?

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-10-27 o 16:38
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 16:54   #1626
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
CRP świadczy o jakieś infekcji, stanie zapalnym.
koszule kumpiłam w lumpie za 9zł. stwierdziłam że na pewno doda mi sił na porodówce:P
a ciuszki zrobiłam sama markerem do tkanin
super szczególnie ta koszula
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:05   #1627
87agata
Raczkowanie

basjena ja tez chce taka koszulke porodowa a rysunki super Ci wyszly jeszcze do napisu keep calm dodalabym & carry on na pleckach hahaha a dzien zlej fryzury na czapce przebija wszystko
Justysia dziecko nie placze dopoki doputy cale nie znajdzie sie na zewnatrz i tym samym nie zlapie pierwszego oddechu (az sama sie do siebie smieje jak sobie wyobraze placzaca glowke wystajaca z Bozeny) , porod lozyska nie boli w ogole (mnie nie bolalo)poniewaz jest elastyczne i dostosowuje sie do rozmiaru otworu -jesli mozna tak to ujac,skurcze sa lekkie juz tak wcale mocno nie boli a poza tym mamy w sobie tyle hormonu szczescia jak trzymamy dzieciatko w ramionach ze bolu naprawde nie czuc,pozniej troszeczke boli jak sie macica kurczy i wraca do stanu z przed ciazy a kazde przystawienie do piersi pobudza wlasnie macice do kurczenia sie.najciezej jest urodzic glowke reszta ciala dziecka wychodzi na jednym parciu

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

oczywiscie ja pisze z mojego wlasnego doswiadczenia ,bo moze sie zdarzyc ze dziecko jest szersze w ramionkach i jedno parcie nie wystarczy
Stary 2014-10-27, 17:06   #1628
Chemisette
Rozeznanie

Basjenia - świetna ta koszula ciuszki też ładne

Mam pytanko, bo przeglądam ciuszki Małego i chce je prasować i mam wybrać 3 komplety do szpitala i nie wiem co wziąć Myślałam o body (długi, krótki rękaw?) + śpiochy + kaftanik, albo body ( długi krótki rękaw?) i pajacyk na to, i kurcze nie wiem. Doradźcie coś
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:12   #1629
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Basjenia - świetna ta koszula ciuszki też ładne

Mam pytanko, bo przeglądam ciuszki Małego i chce je prasować i mam wybrać 3 komplety do szpitala i nie wiem co wziąć Myślałam o body (długi, krótki rękaw?) + śpiochy + kaftanik, albo body ( długi krótki rękaw?) i pajacyk na to, i kurcze nie wiem. Doradźcie coś
ja bym wziela 3 body (2 z dlugim 1 z krotkim rekawem)2 pajacyki rozpinane na calej dlugosci ,1 kaftanik i 1 spioch.
Stary 2014-10-27, 17:16   #1630
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
inko- crp to takie coś jak ob, wykrywa stan zapalny, robi sie go jak jest podejrzenie wlansie jakiegos stanu zapalnego. Ja to tak rozumiem.

Nam położna mowiła na sr że jak sie długo utrzymuje w pozycji pionowej podczas porodu to idzie uniknąć nacięcia ponieważ dziecko ciagle naciska na krocze-siła grawitacji i krocze powoli sie przygotowuje do tego, ale jak sie rodzi 15h na lezaco bez mozliwości wstania to nastepuej to gwałtownie i moze pęknać- ale nie musi!! Mówiła też zeby nie dać sie położyć za szybko na łóżko tylko jak najdłuzej chodzic lub skakac, ze to przyspiesza poród.

Aa mam pytanie do dziewczyn co urodizły sn, czy jak główka wyjdzie to słychac płacz dziecka?
-I jak ona wyjdzie to długo jest sama tak wsyatwiona czy od razu potem reszta ciałka wychodzi?
Nie rodzilam jeszcze co.prawda ale z tego co wiem dopóki pepowiny się nie zaciśnie to dziecko dostaje tlen więc nie płacze nie łapie oddechu ten widok placzacej główki też mnie rozbawił :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:21   #1631
blow_ya_mind
Raczkowanie

Podwyzszone Crp oznacza stan zapalny w organizmie, w ciazy nie musi oznaczac ze cos jest nie tak z dzieckiem, mozemy miec np. chore zeby, zapalenie pecherza albo jak w moim przypadku w pierwszej ciazy - chory wyrostek.

Ja zabieram dla dziecka dwa body dlugie, dwa krotkie, 4 pajace i czapeczke. Jak rodzilam w maju to ubieralam tylko w bawelniany pajac... Teraz jest zima i rodze w innym szpitalu wiec nie wiem jak tam grzeja ale poprzednio na poporodowce bylo tak goraco, normalnie grzali tam!
Stary 2014-10-27, 17:32   #1632
alekaz1
Zakorzenienie

A ja dopiero bede jakis obiad jadla. Bo tz wrocil i cos kombinuje z jedzonkiem. Jutro zrobie ogorkowa bo sprzatac nic nie bede musiala

zostalo mi czekanie nawet nic nie musze kupowac. No po za laktatorem mialam dostac ale nie wypali. I teraz mam zawrot glowy jaki. Bo chce elektryczny, chcialam medele ale patrze tez inne tansze i nie mam pojecia jaki.
Stary 2014-10-27, 17:35   #1633
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A no na porodówce na kozetce Jedna się ponoć nawet połamała ( kozetka )

Boshe jak ja chcę urodzić SN i bez nacięcia każda z nas powinna się czuć po porodzie jak Ty

Też uważam, że położna to powinna być z powołania Ponoć w moim szpitalu przy kolejnym porodzie SN nie nacinają, a jak będą chcieli to na nich ja się wydrę, że mają robić jak ja chcę
na porodówce? na kozetce?? omg mojemu tz'towi na bank by nie dygnął
zresztą ja też sobie tego nie wyobrażam

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Pisalam do Myszy a wiec tak -

Są dalej w szpitalu ponieważ wyszło podwyższone crp i teraz czekają jeszcze na wyniki posiewu,ma nadzieje ze wyjdą w środę

Dobra a teraz któraś co się zna niech mi wytlumaczy co to znaczy jak jest podwyższony CRP ?? I kiedy robi się w ciąży takie badanie ??
crp jak wysokie to infekcja bakteryjna, jak niskie (przy np. dziecięcych chorobach) to wirusowa.
Przed podaniem każdego antybiotyku podczas choroby powinno się sprawdzać CRP, zwłaszcza u dzieci (tak zbaczając z tematu)

Cytat:
agata już odpowiedziała i potwierdzam
1. sama główka nie płacze
2. jak wychodzi głowa to wtedy trzeba przestać przeć, bo dziecko się tak lekko obraca i później już wychodzi reszta
3. ja nawet nie wiem kiedy urodziłam łożysko, jakos super nie parłam, nawet mam wrażenie, że samo wyszło chyba

skurcze macicy są podczas karmienia, bo wydziela się oksytocyna, mnie to później momentami bolało (ale już w domu)

miałam gdzies taką fajną animację z porodu, zaraz poszukam i wrzucę
Stary 2014-10-27, 18:00   #1634
Roksape
Zadomowienie

minka ten tekst, że sama główka nie płacze jest bardzo komiczny no, ale racja dopiero jak położna ma dziecko w rękach to zaczyna płakać a łożysko to też nawet nie wiem kiedy przeważnie ma się dziecko na brzuszku jak się łożysko rodzi i się nie pamięta.
A Was bolały skurcze parte ? Mnie ani trochę

No a co do tej kozetki i porodówki to salowa opowiadała, że była taka para i facet przy swojej kobiecie był. Wiadomo, że położna co i rusz nie chodzi jak są skurcze, tylko raz na jakiś czas i u nas na porodówce przed remontem były prysznice,wc i kozetka przy ścianie w jednym pomieszczeniu. Zniknęli w tej łazience, a położne siedziały w dyżurce dopóki nie usłyszały głośnych jęków. Myślały, że to już takie częste skurcze i leciały z ktg czy detektorem tętna, a tam inny widok zastali salowa mówiła, że nie jedna taka akcja była, w tym taka, że kozetkę połamali. Nawet było tak, że położne nie wiedziały jak im rodząca zniknęła z traktu, a sobie pod szpitalem w aucie szaleli :p widać praca salowej nie taka nudna jak się może wydawać

Co do ubioru maluszka to też biorę body, ale przeważnie nie chcą żeby je ubierać tylko najlepiej kaftanik + śpioszek, bo w razie wizyty to raz dwa takiego malucha się ubiera i rozbiera, a przy takim szkrabie to się ręce trzęsą i wiadomo, że schodzi dłużej z ubiorem.

Alekaz eletryczny laktator to spory wydatek, może zaczekaj do porodu zobaczysz jak z pokarmem
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:10   #1635
87agata
Raczkowanie

widac tez ze porod nie taki straszny i bolesny jak jeszcze takie rzeczy rodzacej w glowie ze z traktu potrafi znikac , no a facet tez w tym upatruje pewnie ostatniej szansy na numerek bo pozniej to wiadomo minimum tydzien bedzie poscil
Stary 2014-10-27, 18:19   #1636
BothSides
Rozeznanie

Za dużo piszecie
Odniosę się tylko do naparu z liści malin, który piję od II trymestru Jeszcze nie urodziłam

Cytat:
Dr Preeti Agrawal, ginekolog położnik, szefowa fundacji „Kobieta i natura”, www.preetigin.pl

Liść maliny jest bogaty w witaminy i minerały, szczególnie w naturalne i łatwo przyswajalne chelaty żelazowe. Napar z liści malin wzmacnia i odżywia mięśniówkę macicy, absolutnie nie jest to środek poronny. Swoim pacjentkom polecam picie tego naparu od początku drugiego trymestru ciąży aż do samego rozwiązania. Dawkowanie powinno być dostosowane do konkretnej ciężarnej. W przypadku stosowania naparu od 4. miesiąca polecam picie raz dziennie ok. 200 ml, natomiast ciężarne, które stosują napar dopiero od 8.–9. miesiąca, powinny pić trzy szklanki naparu dziennie. Liście maliny doskonale sprawdzają się również po porodzie: wzmacniają produkcję mleka, pomagają macicy powrócić do swego normalnego stanu, przywracają równowagę.

.
piję i wierzę że pomoże.
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:27   #1637
Basjenia
Zadomowienie

klub
!
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:37   #1638
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
widac tez ze porod nie taki straszny i bolesny jak jeszcze takie rzeczy rodzacej w glowie ze z traktu potrafi znikac , no a facet tez w tym upatruje pewnie ostatniej szansy na numerek bo pozniej to wiadomo minimum tydzien bedzie poscil
Prawda ostatnia chwila wykorzystana

BothSides fajnie, że wstawiłaś ten tekst o liściach malin, widać wcale nie poronny środek, tylko pomaga macicy i jeszcze ma naturalne żelazo, które jest tak potrzebne ciężarnym
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:38   #1639
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
sam poród lekki nie był, ale tyłek miałam w idealnym stanie .
Jak koleżanka do mnie przyszła w dwa dni po porodzie to nie mogła się nadziwić, że ja już okrakiem na oparciu kanapy siedziałam
ja w ogóle po porodzie nie miałam problemów z siadaniem, chodzeniem itp. wg mnie to ogromna zasługa tego, że nie byłam nacinana i szyta, do tego położna podczas porodu przy każdym parciu pilnowała tyłka, żeby hemoroidy mi nie wyszły mój stan po porodzie to była chyba nagroda za kilkunastogodzinne męki w trakcie porodu
Żeby hemoroidy nie wyszły? Czyli co to.sie robi podczas porodu i wyłazi?

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
u mnie tak bylo przy pierwszym porodzie wyszlo juz pol glowki nawet kazala i dotknac zeby mnie bardziej zmotywowac i nadszedl skurcz ale ona kazala sie wstrzymac z parciem zeby nie peklo ale nie dalam rady i parlam i troszeczke peklam ale minimalnie bo ona przytrzymala glowke mialam chyba 1 lub 2 szwy ale chodzilam normalnie aha i przed porodem nie cwiczylam miesni kaegla nie smarowalam niczym ogolnie nic

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Polska to ogolnie pod tym wzgledem dziwny kraj kazda nacinaja ,na poczatku ciazy prawie kazdy gin zapisuje luteine lub duphaston w razie czego, zwykly test ciazowy tez juz nie zdaje egzaminu bo koniecznie trzeba go potwierdzac testem z krwi beta hcg i takie inne przykladow mozna bylo by mnozyc
Ja luteiny ani duphastonu nie brałam nigdy. Po teście ciążowym po 2 kreskach odczekalam trochę zanim poszłam do gin, bety też nie robiłam bo po co. O witaminach ostatnio mi gin przypomniała i jak wspomniałam o skurczach łydek to magnez kazała brać jakikolwiek i nie więcej niż pisze na opakowaniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-27, 18:41   #1640
Justyssia87
Rozeznanie

agata no racja..dziwne jakby sama głowa płakała w kroczu az mi głupio że takie pytania zadaje no ale to najwazniejsze przepchnac głowe potem pojdzie lekko ale teściowa ciagle mnie straszyła ze jej dzieci duże głowy miały i ja tez sie namęcze strasznie
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 19:04   #1641
basiabasia989
Rozeznanie

Ja dzisiaj zrobiłam pranie, 3 pralki mi wyszły i to aktualnie wszystkie ciuszki jakie mam. Tylko ze sporo tych ubranek to chyba takie większe a rozmiarowki z metek sprane bo te ciuszki wytyrane trochę i będę na oko oceniać chyba jaki to rozmiar. Mężu przywiózł jeszcze 2 komplety pościeli od siostry to w sumie mam już 5 nie ładnie tak wybrzydzać ale ja to bym wolała jeden ładny niż kilka takich spranych... i przyszła mi paczka z gemini i wyglada na to ze chyba mam już wszystko prócz wkładek laktacyjnych bo chyba zapomniałam zamówić w końcu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-27, 19:06   #1642
Trusiulandia
Zakorzenienie

Fajnie że zbliżają się nam terminy przytulic w końcu swojego Maluszka ech

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-27, 19:33   #1643
sjero
Raczkowanie

ehhh, oszaleję z tą rwą - boli jak nie powiem co jak tak ma być do końca ciąży, to ja już chcę urodzić

no to się pożaliłam, idę do wyrka
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:18   #1644
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
ehhh, oszaleję z tą rwą - boli jak nie powiem co jak tak ma być do końca ciąży, to ja już chcę urodzić

no to się pożaliłam, idę do wyrka
oj wspolczuje bolesci mnie tez coraz czesciej nachodza takie mysli ze chcialabym juz urodzic bo teraz to mi te dni sie tak ciagna slimaczym tempem masz fajnie bo idziesz do wyrka a ja zaraz na nocke ,jeszcze tylko 10 nocek i macierzynski
ale cos czuje ze dlugo sie nie naciesze wolnoscia i jeszcze w listopadzie bedzie rozwiazanie
Stary 2014-10-27, 20:23   #1645
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie zapłakała zaraz jak wyszła, ale... ja miałam chyba 3-4 parcia i urodziłam u mnie szybko poszło.

jeśli dobrze kojarzę, to jest taki delikatny ból jak na okres, jest skurcz -chyba?- ale dużo słabszy.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:42   #1646
grey cat
Raczkowanie

Dziewczyny, a macie może takie ukłucia w brzuchu? bo mnie tak coś męczy dziś wieczorem. To są te przepowiadające czy przepowiadające są takie jak na okres?
A jeszcze nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem brzucha co czasem piszecie, bo ja mam cały czas bardzo twardy brzuch i on się nie zmienia twardościowo. Może ktoś wytłumaczy
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:44   #1647
Chemisette
Rozeznanie

Hej dzięki za odpowiedź, już wiem co wezmę dla małego do szpitala
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:47   #1648
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
minka ten tekst, że sama główka nie płacze jest bardzo komiczny no, ale racja dopiero jak położna ma dziecko w rękach to zaczyna płakać a łożysko to też nawet nie wiem kiedy przeważnie ma się dziecko na brzuszku jak się łożysko rodzi i się nie pamięta.
A Was bolały skurcze parte ? Mnie ani trochę

No a co do tej kozetki i porodówki to salowa opowiadała, że była taka para i facet przy swojej kobiecie był. Wiadomo, że położna co i rusz nie chodzi jak są skurcze, tylko raz na jakiś czas i u nas na porodówce przed remontem były prysznice,wc i kozetka przy ścianie w jednym pomieszczeniu. Zniknęli w tej łazience, a położne siedziały w dyżurce dopóki nie usłyszały głośnych jęków. Myślały, że to już takie częste skurcze i leciały z ktg czy detektorem tętna, a tam inny widok zastali salowa mówiła, że nie jedna taka akcja była, w tym taka, że kozetkę połamali. Nawet było tak, że położne nie wiedziały jak im rodząca zniknęła z traktu, a sobie pod szpitalem w aucie szaleli :p widać praca salowej nie taka nudna jak się może wydawać
niezłe numery! w życiu bym nie wpadła na to, żeby się bzykać na takiej kozetce

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Żeby hemoroidy nie wyszły? Czyli co to.sie robi podczas porodu i wyłazi?

.
często tak, od tego parcia właśnie. mi połozna trzymała tyłek z każdym pchnięciem, więc był luz. Ale moja siostra i szwagierka miały problem z hemoroidami po porodzie, wg mnie warto mieć jakieś czopki, żeby w razie czego ulżyć sobie trochę.
wiem, że czasem dziewczyny mają mocniejszy z tym problem i potrzeba już czopków takich na receptę

http://parenting.pl/portal/hemoroidy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez grey cat Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie może takie ukłucia w brzuchu? bo mnie tak coś męczy dziś wieczorem. To są te przepowiadające czy przepowiadające są takie jak na okres?
A jeszcze nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem brzucha co czasem piszecie, bo ja mam cały czas bardzo twardy brzuch i on się nie zmienia twardościowo. Może ktoś wytłumaczy
ja mam takie spięcie brzucha i on wtedy jest twardszy niż normalnie, najczęściej wtedy też chce mi się bardziej siku, więc wiem, że się spina
Stary 2014-10-27, 20:51   #1649
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny znowu to samo,drugi dzień z rzędu jest mi nie dobrze,nie mogę nic zjeść,biegam do toalety,nie mam skurczy ale brzuch boli cały czas jak na okres juz nie wiem co robić...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:55   #1650
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka a kiedy wizyta? Może zadz do gina zapytaj żeby się uspokoić?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości