|
|
#1621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
ogolnie zasada w ciazy polega na tym ze im mniej tym lepiej ja nie biore juz witamin dla ciezarnych od dwoch miesiecy bo akurat powodowaly u mnie mdlosci pije tylko tran norweski dla kobiet w ciazy bo akurat kwasy dha sa potrzebne jesli nie jadamy co drugi dzien tlustych ryb , i ogolnie to wszystko aha zeby nie miec anemii polozna zalecila jadac duzo zielonych warzyw i morele . czasami wezme sobie magnez jak mnie skurcz zlapie w lydke bo to jest znak ze nam go brakuje (ale dla mnie czasami oznacza 1 tabletke raz w tygodniu) i jakos zyje, zeby mi nie wypadly ,wyniki mam w miare dobre ,szyjki mi nie badaja wiec nie wiem w jakim jest stanie ale podejrzewam ze w dobrym itd.itp.
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalam do Myszy a wiec tak -
Są dalej w szpitalu ponieważ wyszło podwyższone crp i teraz czekają jeszcze na wyniki posiewu,ma nadzieje ze wyjdą w środę Dobra a teraz któraś co się zna niech mi wytlumaczy co to znaczy jak jest podwyższony CRP ?? I kiedy robi się w ciąży takie badanie ??
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Crp jest to wskaźnik stanu zapalnego w organizmie. Szybko się podnosi i bardzo szybko spada jeżeli choroba została wyleczona.
Jeżeli wskaźnik jest bardzo wysoki a dodatkowo podniesione leukocyty (wbc) może to świadczyć o postępującym już wewnątrzmacicznym zakażeniem płodu. Ja mam robione ciągle crp w ciąży, gdyby nie Ono, to nie wiedziałabym o żadnej swojej infekcji, bo objawów nie było..
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
CRP świadczy o jakieś infekcji, stanie zapalnym.
koszule kumpiłam w lumpie za 9zł. stwierdziłam że na pewno doda mi sił na porodówce:P a ciuszki zrobiłam sama markerem do tkanin
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
inko- crp to takie coś jak ob, wykrywa stan zapalny, robi sie go jak jest podejrzenie wlansie jakiegos stanu zapalnego. Ja to tak rozumiem.
Nam położna mowiła na sr że jak sie długo utrzymuje w pozycji pionowej podczas porodu to idzie uniknąć nacięcia ponieważ dziecko ciagle naciska na krocze-siła grawitacji i krocze powoli sie przygotowuje do tego, ale jak sie rodzi 15h na lezaco bez mozliwości wstania to nastepuej to gwałtownie i moze pęknać- ale nie musi!! Mówiła też zeby nie dać sie położyć za szybko na łóżko tylko jak najdłuzej chodzic lub skakac, ze to przyspiesza poród.Aa mam pytanie do dziewczyn co urodizły sn, czy jak główka wyjdzie to słychac płacz dziecka? -I jak ona wyjdzie to długo jest sama tak wsyatwiona czy od razu potem reszta ciałka wychodzi? -i czy rodzenie łóżyska boli?tez są wtedy skurcze?
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-10-27 o 16:38 |
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
basjena ja tez chce taka koszulke porodowa a rysunki super Ci wyszly jeszcze do napisu keep calm dodalabym & carry on na pleckach hahaha a dzien zlej fryzury na czapce przebija wszystko
![]() Justysia dziecko nie placze dopoki doputy cale nie znajdzie sie na zewnatrz i tym samym nie zlapie pierwszego oddechu (az sama sie do siebie smieje jak sobie wyobraze placzaca glowke wystajaca z Bozeny) , porod lozyska nie boli w ogole (mnie nie bolalo)poniewaz jest elastyczne i dostosowuje sie do rozmiaru otworu -jesli mozna tak to ujac,skurcze sa lekkie juz tak wcale mocno nie boli a poza tym mamy w sobie tyle hormonu szczescia jak trzymamy dzieciatko w ramionach ze bolu naprawde nie czuc,pozniej troszeczke boli jak sie macica kurczy i wraca do stanu z przed ciazy a kazde przystawienie do piersi pobudza wlasnie macice do kurczenia sie.najciezej jest urodzic glowke reszta ciala dziecka wychodzi na jednym parciu ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- oczywiscie ja pisze z mojego wlasnego doswiadczenia ,bo moze sie zdarzyc ze dziecko jest szersze w ramionkach i jedno parcie nie wystarczy
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia - świetna ta koszula
ciuszki też ładne![]() Mam pytanko, bo przeglądam ciuszki Małego i chce je prasować i mam wybrać 3 komplety do szpitala i nie wiem co wziąć Myślałam o body (długi, krótki rękaw?) + śpiochy + kaftanik, albo body ( długi krótki rękaw?) i pajacyk na to, i kurcze nie wiem. Doradźcie coś
|
|
|
|
#1629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten widok placzacej główki też mnie rozbawił :-D
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Podwyzszone Crp oznacza stan zapalny w organizmie, w ciazy nie musi oznaczac ze cos jest nie tak z dzieckiem, mozemy miec np. chore zeby, zapalenie pecherza albo jak w moim przypadku w pierwszej ciazy - chory wyrostek.
Ja zabieram dla dziecka dwa body dlugie, dwa krotkie, 4 pajace i czapeczke. Jak rodzilam w maju to ubieralam tylko w bawelniany pajac... Teraz jest zima i rodze w innym szpitalu wiec nie wiem jak tam grzeja ale poprzednio na poporodowce bylo tak goraco, normalnie grzali tam!
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero bede jakis obiad jadla. Bo tz wrocil i cos kombinuje z jedzonkiem. Jutro zrobie ogorkowa bo sprzatac nic nie bede musiala
zostalo mi czekanie nawet nic nie musze kupowac. No po za laktatorem mialam dostac ale nie wypali. I teraz mam zawrot glowy jaki. Bo chce elektryczny, chcialam medele ale patrze tez inne tansze i nie mam pojecia jaki.
|
|
#1633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą ja też sobie tego nie wyobrażam Cytat:
Przed podaniem każdego antybiotyku podczas choroby powinno się sprawdzać CRP, zwłaszcza u dzieci ![]() Cytat:
1. sama główka nie płacze ![]() 2. jak wychodzi głowa to wtedy trzeba przestać przeć, bo dziecko się tak lekko obraca i później już wychodzi reszta 3. ja nawet nie wiem kiedy urodziłam łożysko, jakos super nie parłam, nawet mam wrażenie, że samo wyszło chyba ![]() skurcze macicy są podczas karmienia, bo wydziela się oksytocyna, mnie to później momentami bolało (ale już w domu) miałam gdzies taką fajną animację z porodu, zaraz poszukam i wrzucę
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
minka ten tekst, że sama główka nie płacze jest bardzo komiczny
dopiero jak położna ma dziecko w rękach to zaczyna płakać a łożysko to też nawet nie wiem kiedy przeważnie ma się dziecko na brzuszku jak się łożysko rodzi i się nie pamięta. A Was bolały skurcze parte ? Mnie ani trochę No a co do tej kozetki i porodówki to salowa opowiadała, że była taka para i facet przy swojej kobiecie był. Wiadomo, że położna co i rusz nie chodzi jak są skurcze, tylko raz na jakiś czas i u nas na porodówce przed remontem były prysznice,wc i kozetka przy ścianie w jednym pomieszczeniu. Zniknęli w tej łazience, a położne siedziały w dyżurce dopóki nie usłyszały głośnych jęków. Myślały, że to już takie częste skurcze i leciały z ktg czy detektorem tętna, a tam inny widok zastali salowa mówiła, że nie jedna taka akcja była, w tym taka, że kozetkę połamali. Nawet było tak, że położne nie wiedziały jak im rodząca zniknęła z traktu, a sobie pod szpitalem w aucie szaleli :p widać praca salowej nie taka nudna jak się może wydawać Co do ubioru maluszka to też biorę body, ale przeważnie nie chcą żeby je ubierać tylko najlepiej kaftanik + śpioszek, bo w razie wizyty to raz dwa takiego malucha się ubiera i rozbiera, a przy takim szkrabie to się ręce trzęsą i wiadomo, że schodzi dłużej z ubiorem. Alekaz eletryczny laktator to spory wydatek, może zaczekaj do porodu zobaczysz jak z pokarmem
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
widac tez ze porod nie taki straszny i bolesny jak jeszcze takie rzeczy rodzacej w glowie ze z traktu potrafi znikac , no a facet tez w tym upatruje pewnie ostatniej szansy na numerek bo pozniej to wiadomo minimum tydzien bedzie poscil
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Za dużo piszecie
![]() Odniosę się tylko do naparu z liści malin, który piję od II trymestru Jeszcze nie urodziłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
klub
! |
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnia chwila wykorzystana ![]() BothSides fajnie, że wstawiłaś ten tekst o liściach malin, widać wcale nie poronny środek, tylko pomaga macicy i jeszcze ma naturalne żelazo, które jest tak potrzebne ciężarnym
|
|
|
#1639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
agata no racja..dziwne jakby sama głowa płakała w kroczu
ale teściowa ciagle mnie straszyła ze jej dzieci duże głowy miały i ja tez sie namęcze strasznie |
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zrobiłam pranie, 3 pralki mi wyszły i to aktualnie wszystkie ciuszki jakie mam. Tylko ze sporo tych ubranek to chyba takie większe a rozmiarowki z metek sprane bo te ciuszki wytyrane trochę i będę na oko oceniać chyba jaki to rozmiar. Mężu przywiózł jeszcze 2 komplety pościeli od siostry to w sumie mam już 5
nie ładnie tak wybrzydzać ale ja to bym wolała jeden ładny niż kilka takich spranych... i przyszła mi paczka z gemini i wyglada na to ze chyba mam już wszystko prócz wkładek laktacyjnych bo chyba zapomniałam zamówić w końcu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie że zbliżają się nam terminy
przytulic w końcu swojego Maluszka ech
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
ehhh, oszaleję z tą rwą - boli jak nie powiem co
![]() no to się pożaliłam, idę do wyrka
|
|
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale cos czuje ze dlugo sie nie naciesze wolnoscia i jeszcze w listopadzie bedzie rozwiazanie
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie szybko poszło. jeśli dobrze kojarzę, to jest taki delikatny ból jak na okres, jest skurcz -chyba?- ale dużo słabszy.
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a macie może takie ukłucia w brzuchu? bo mnie tak coś męczy dziś wieczorem. To są te przepowiadające czy przepowiadające są takie jak na okres?
![]() A jeszcze nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem brzucha co czasem piszecie, bo ja mam cały czas bardzo twardy brzuch i on się nie zmienia twardościowo. Może ktoś wytłumaczy |
|
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
Hej
dzięki za odpowiedź, już wiem co wezmę dla małego do szpitala
|
|
|
|
#1648 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wiem, że czasem dziewczyny mają mocniejszy z tym problem i potrzeba już czopków takich na receptę ![]() http://parenting.pl/portal/hemoroidy ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znowu to samo,drugi dzień z rzędu jest mi nie dobrze,nie mogę nic zjeść,biegam do toalety,nie mam skurczy ale brzuch boli cały czas jak na okres
juz nie wiem co robić...
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Inka a kiedy wizyta? Może zadz do gina zapytaj żeby się uspokoić?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

szczególnie ta koszula 

Myślałam o body (długi, krótki rękaw?) + śpiochy + kaftanik, albo body ( długi krótki rękaw?) i pajacyk na to, i kurcze nie wiem. Doradźcie coś
ale poprzednio na poporodowce bylo tak goraco, normalnie grzali tam!

nie ładnie tak wybrzydzać ale ja to bym wolała jeden ładny niż kilka takich spranych... i przyszła mi paczka z gemini i wyglada na to ze chyba mam już wszystko prócz wkładek laktacyjnych bo chyba zapomniałam zamówić w końcu