|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 638
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Chwalê siê
![]() Rosn± stosunkowo szybko, choæ nie jestem zbyt systematyczna we wcierkach. Póki co mam rzepê, ale jak tylko j± wykorzystam przechodzê na kozieradkê. WP_20141026_007.jpg WP_20141026_010.jpg
#782 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Cytat:
![]() Znowu przesz³am na wieczorne mycie bo mam ju¿ do¶æ wstawania rano. Mimo, ¿e loki mam dalej króciutkie i ba³am siê, ¿e po ca³ej nocy bêdzie jeden wielki przyklap i wyprost - dzi¶ rano by³am mile zaskoczona. Po wstaniu tylko roztrzepa³am w³osy i luzik, fryzurka uniesiona, mocny skrêt ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
W codzienniku siê dzieje! Piêkne w³osy!
Martaakow, w obu wersjach jest ¶wietnie! I ten kolor! Wampir, ¶wietna fryzurka ![]() Ja kiedy¶ próbowa³am wysuszyæ na prosto. Nigdy wiêcej xD |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() No ale jakie Ty masz loki! Nic dziwnego, ¿e proste w³osy z tego nie chc± wyj¶æ. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Kurcze, podziwiam, ¿e Waszym w³osom wystarczy 10-20 minut suszenia, ja to muszê staæ z suszark± godzinê, by je wysuszyæ, a i tak czêsto miejscami s± wilgotne
![]() ![]()
![]() |
#789 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Zagubiona, witaj w klubie ;/
W³a¶nie zaslyszalam w rmf jak sobie spiker jaja robi bo zaslyszal rozmowê dwoch pan w tramwaju ' ja to tej mgly nie lubiê bo mi siê w³osy nie chc± krêciæ i smetne loki takie...' No jaaaaki ubaw na antenie. A ja sobie tylko myslalam ze przecie¿ to normalna rozmowa i nie wiem co w tym ¶miesznego. ![]() ¦wiat nas nie rozumie xD
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-10-27 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-27 o 17:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Tak, by³y jeszcze lekko wilgotne
![]() ![]()
#793 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Cytat:
Super tapir, podobaj± mi siê takie niepouk³adane. ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2014-10-28 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() By³am dzisiaj na ¶ciêciu i jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Curly to ta pani co juz tu u niej mówi³a¶?
![]()
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Chcia³abym je bardziej "pouk³adaæ", ale có¿... ja swoje i one swoje
![]() Póki co korzystam z gluta lnianego jako stylizatora, ale chyba przjedê na ¿ele drogeryjne
#797 |
Wtajemniczenie
|
tak,¿a³ujê,¿e nie posz³am do niej w sierpniu ale nie by³o terminu,za pózno siê zorientowa³am,¿e muszê i¶æ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Cytat:
o ![]() Ja u¿ywam drogeryjnego tylko tego kremu do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...jacy-loki.html Inne powoduj±, ze moje kud³y nie s± kud³ami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 223
|
Witajcie dziewczyny
![]() Po umyciu w³osów i pielêgnacji (raz olej, raz maska, raz od¿ywka bez sp³ukiwania i ew. ¿el lniany): 1) Nie uk³adam ich w ¿aden sposób, tylko pozostawiam do swobodnego wyschniêcia. Gdy s± ju¿ suche to maj± nawet ³adny skrêt, ale jak dla mnie za bardzo siê pusz±. Gdy k³adê siê spaæ i wstajê rano to ze skrêtu z poprzedniego dnia nic nie zosta³o- s± lekko falowane lub proste. To co zostaje to akurat to co nie powinno, czyli mocne puszenie ![]() 2) W³osy na noc gdy s± mokre zwi±zujê na czubku g³owy w lu¼ny koczek. Gdy rano wstajê to rozpuszczam i wygl±daj± bardzo fajnie, z tym ¿e wtedy jeszcze zazwyczaj s± lekko wilgotne. Po ca³kowitym wyschniêciu krêc± siê jako tako, pl±cz± i pusz±. 3) ¦piê na noc w papilotach (u¿ywam na mokre w³osy). Gdy rano wstajê w³osy s± o wiele za mocno skrêcone- nie dajê rady ich rozkrêciæ po np. przeczesaniu palcami, jedyny sposób to spryskanie np. od¿ywk± bez sp³ukiwania, ale wtedy to ju¿ zbyt mocno z kolei siê rozkrêcaj±. Dodatkowo bardzo niewygodnie ¶pi mi siê w papilotach. 4) Na mokrych/wilgotnych w³osach zaplatam warkocz i idê spaæ. Rano nie pusz± siê, ale skrêt jest s³aby. Ogólnie rzecz bior±c moje w³osy zawsze ¼le reaguj± na wilgoæ na dworze, ale na to chyba nie ma sposobu który by mo¿na stosowaæ codziennie. Podsumowuj±c- my¶la³am o tym ¿eby ze wzglêdu na wiêksz± wygodê zaopatrzyæ siê w papiloty tego typu: http://babskaprzystan.blogspot.com/2...oty-magic.html Domy¶lam siê jednak, ¿e w nocy albo siê zsun±, albo rano w³osy bêd± za mocno skrêcone tak jak przy "zwyk³ych" papilotach. Na dzieñ nie mog³abym ich u¿ywaæ bo w³osy wolno mi schn±, a gdybym rozpu¶ci³a jeszcze mocno wilgotne to zaczê³yby siê pewnie puszyæ jak po rozpuszczeniu mokrego koczka i dodatkowo skrêt by³by s³aby. Druga opcja jak± bra³am pod uwagê to termoloki/wa³ki do gotowania. Kiedy¶ mia³am przyjemno¶æ wypróbowaæ drug± opcjê i efekt bardzo mi siê podoba³. Kolejnym plusem by³o to, ¿e d³ugo nie musia³am zajmowaæ siê wtedy w³osami. Niestety mam powa¿ne w±tpliwo¶ci czy taki codzienny zabieg przy u¿yciu termoloków lub wa³ków do gotowania nie zniszczy³by w³osów, tutaj s± ró¿ne opinie a nie chcê ryzykowaæ gdy nie mam pewno¶ci. W zwi±zku z tym co napisa³am- mo¿e która¶ z was dziewczyny ma jak±¶ propozycjê dla mnie ![]() Mêczy mnie ju¿ to szukanie sposobu na ³adne loki, tym bardziej ¿e nie wiem czego jeszcze mog³abym spróbowaæ. P.S. Przepraszam za d³ugi post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
HA, mam sposób na nawil¿enie i to dzia³a! Ciekawa jestem efektów na d³u¿sz± metê. Polecam zmieszaæ od¿ywkê lidlow± z miodkiem i balsamem do cia³a humektantowo-emolientowym w proporcji 1:1:1 i pod czepek i rêcznik na dosæ d³ugo, tak z godzinê. I to jest rzeczywi¶cie nawil¿enie, w³osy s± bardziej nasiakniête wod±, a nie tylko bardziej miêkkie czy elastyczne. Ja u¿ywam balsamu z Aldi, wiêc jak kto¶ ma dostêp to polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
A tak wygl±daj± moje w³osy w wersji afro.
![]() Puch = objêto¶æ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje loki wygl±daj± du¿o lepiej po wieczornym myciu i porannym odgniataniu, ni¿ po myciu i uk³adaniu rano ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- A moje w³osy takie krótkie,ze a¿ siê bojê je umyc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Gdzie jest Azidee?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||||||||||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Przyby³am, nadrabiam, jakie¶ 10 stron
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cudowneeeee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My¶lê, ¿e kremu do stylizacji mo¿na próbowaæ, tylko ostro¿nie z nim, b lubi obci±¿aæ, ja da siê za du¿o ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mo¿e obci±¿yæ, silikony jednak ma, no ale mo¿na spróbowaæ ![]() |
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popaliæ i zniszczyæ od razu nie powinna, ale powiem Ci, ¿e po pierwszej próbnej ¶lubnej fryzurze, fryzurze w³a¶ciwej na ¶lub i trzeciej na sesjê zdjêciow± (na ka¿d± lokówka, tona lakieru a potem trzykrotne mycie barw±) w³osy jednak to odczu³y i w niektórych miejscach siê porozdwaja³y niestety. Ale ja mam wybitnie wra¿liwe w³osy na bardzo wysok± temperaturê, bo taki ciep³y nawiew suszarki (nie gor±cy) akurat mi nie szkodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ¦licznie siê krêc± przy takiej ju¿ dlugo¶ci, ciekawa jestem, jak piêknie bêdzie, jak urosn± ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi siê, ¿e ¿el lniay mo¿e byæ dla Ciebie za lekki b±d¼ sam mo¿e te¿ puszyæ w³osy. Próbowa³a¶ czego¶ drogeryjnego, delikatnego ugniecenia w³osów i na noc przerzucenia ich za ³ó¿ko? Pod ¿el sporo od¿ywki b/s ![]() Te papiloty magic leverag s± krótkie od razu mówiê, przewa¿nie na jedno pasemko trzeba 2, z jednej paczki mo¿e nie starczyæ :P No i ogólnie po bogatszej i przemy¶lanej pielêgnacji powinny du¿o mniej siê puszyæ, choæ sposób stylizacji te¿ trzeba by by³o znale¼æ ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Wracam z wkupnym zdjêciem
![]() Po dwóch hennach skrêtu u mnie prawie ¿e brak, suszê na prosto i suche zawijam w co¶ - tym razem w koczka ¶limaka na pó³ godziny, przypiêtego dwoma ¿abkami, takie cu¶ delikatnego mi wychodzi, ale spokojnie trzyma siê ³adnie i na drugi dzieñ ![]() I zachwycam siê ostatnio olejem z nasion maku, piêknie wyg³adza, nab³yszcza i wzmacnia skrêt, o ile mój skrêt mo¿na nazwaæ skrêtem ![]() Curly - czekam na zdjêcie loczków po Twojej stylizacji ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-10-29 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie poddaje i zaczynam próby innej stylizacji, koniec z walka o kazdy lok skoro rano one s± tak strasznie suche i postrakowane ze a¿ boli patrzeæ. Uwa¿am ze przy tym po³amanym i brzydkim ba³aganie fale wygladaja ³adniej, 'doroslej' i glamour. I tak bêdziemy siê bawiæ. Mam dosyæ przerywania w nierównej walce i zabaw w ma³ego alchemika, ¿e nawet od¿ywki nie mogê ¿adnej wypróbowaæ bo proporcje protein siê musz± zgadzaæ ¿eby to jako¶ wygl±da³o. ... ![]() Martakoow dziêkujê za inspiracje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest to, ze bejbiki po nafcie sa co raz bardziej widoczne i bardzo mnie to cieszy. Tylko nafta podraznia mi bardzo moje chore dlonie, a tz to mi to wciera tak, zeby miec ubaw, bo trze mi ten leb tak, ze wygladam jak wkurzony krol lew, ale nafty na skorze zostaje niewiele ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.