|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
Lui, mi to się wszystko podoba Też dzisiaj patrzyłam na rzeczy u tego dostawcy. Ale sówki i białe owieczki są fajne, a pościel to chyba ten szary w fioletowe kropeczki ![]() Aga, ale ładnie kolorystycznie wszystko dobrane białe łóżeczko, szara pościel, ba ! nawet słonik mega pasuje. Tylko dzidzi brakuje
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-28 o 17:51 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
No babeczki wróciłam i nadrobiłam was
Asienko wiedziałam że będzie dobrze, bo musi ![]() Zdjęcie niuni super, mimo że bokiem Ewcia leż kocgana i odpoczywaj a męża pozdrów. Niestety nie pamiętam komu miałam co odpisywać ![]() Vexi coś dawno nie było... Aaaa... Czapeczka z cocodrillo, droga jak szlak ale siostra się dorzuciła podejrzewam, że i tak bym kupiła tylko po dłuższym zastanowieniu, bo u nas na wsi nie ma takich sklepów dzieciaczkowych i z czapeczką właśnie taką maleńką na pięść.Marchewka to Ty zapomniałaś o wizycie? Wyobraźcie sobie, że ja zapomniałam o badaniach.. Idę jutro rano i się modlę, żeby wyniki były po południu bo wizytę mam we czwartek rano. Eh, wszystko przez ta amnio i leżenie. |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wtorek, to nawet jak na nastepny dzien beda wyniki to zdazysz
![]() Dobrze,ze sobie przypomnialas
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aga cudnie, orześlicznie
W weekend teściowie dają kasę na meble, więc zamawiam łóżeczko, Twój materac, a potem do Ikea po meble ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahahaha padłam BUDYŃ ![]() hihi ciesze sie,ze sie podoba jeszcze ladniej bedzie z przescieradlem i porzadkiem w pokoju
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno kobiety w ciąży mają problemy z koncentracją
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam chyba trojaczki w brzuchu
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przed chwila wciagnełam kanapke z ogórkiem kiszonym, jajkiem i śledziem... mniam
posprzatałam dom, jutro została tylko łazienka i prasowanie. nawet zaszalałam i podłogi pomyłam, psa wyczesałam (fajny sweter z niego by dało) no i teraz mam troche spokoju... nawet zmywarke wyjełam... jeszcze pochowam do lodówki produkty z kolacji co robiłam bo tego nie zrobiłam. jutro za to posprzatam reszte i moze te zaległosci jakos nadrobie u mnie po śledziu solonym (gdzie sie strasznie ograniczam by nie zjesc całego opakowania) młoda ma dyskoteke stulecia... juz wiem czemu ta dyskoteka... dzis STUDNIÓWKA
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-10-28 o 18:23 |
|
|
|
#2109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też chce już łóżeczko i resztę wrrr ![]() aaa a ja nic nie kupowałam w galerii nie chcialo mi sie juz szukac czegos dla mnie nawet kuzynka na szczescie buty kupiła ![]() lepiej nie Cytat:
![]() A studniowki gratuluje ![]() Mi łeb pęka spałam godzine chyba ale niespecjalnie pomogło...Mąż kochany sam poszedł odebrać zwolnienie i je zanieść, sam pojechał do weta z kotem... ahh kochany, dobrze, że go mam
|
|
#2110 | |
|
Raczkowanie
|
No to super wieści. |Inaczej być nie mogło
W Polsce to jest lepsze, że możecie iść do lekarza, kiedy chcecie. Tutaj się dzwoni do położnej, albo wali od razu do szpitala.Okolice Leeds. Cytat:
![]() Dzisiaj mi dzień zleciał szybko. Wstałam o ... 10:30! I to tylko dlatego, że mąż zadzwonił i mnie obudził. Wcześniej się przebudziłam po 7 i nie mogłam usnąć do po 8. Strasznie mnie męczy ten katar ciężarnych, pół dnia się duszę, nie mogę oddychać, masakra. Posprzątałam, zmieniłam pościel, ale już mi sił zabrakło na odkurzanie. Jutro... |
|
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Recenzja mojej pościeli i kocyka
http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...723649523.html http://allegro.pl/13el-posciel-do-lo...718050115.html Tak więc drogie Panie Kocyk milutki, cieplutki Jak dla mnie wszystko z nim ok Myślę, że warto kupić, bo i cena przystępna. Pościel, wow, duuuuużo elementów. Zacznę od minusów, których się spodziewałam. Kołdra i poduszka, hmmm no średnie, kołdra może jeszce da radę, ale poduszka jest jak klęcznik do kościoła Poszewka na podusię, ok. Poszwa na kołderkę urocza, ta kokardka Ochraniacz, póki co nie mam zastrzeżeń. Prześcieradło, wygląda również w porządku, jest pod kolor pościeli. Moskitiera, przegromna, nie potrafię jej ogarnąć Stelaż do moskitiery, jeszce nie rozpakowałam. Zawieszki Przybornik, wydaję się ok. Rożek, co prawda nieusztywniany, ale stabilny cieplutki i mięciutki. Falbanka maskująca tyż ok ![]() Jakość jak dla mnie bardzo dobra. Wszystko porządnie, dokładnie obszyte. Nie mam chyba żadnych zastrzeżeń. Uważam, że warto kupić ten zestaw za taką kasę. Bawełna nie rozleci się w pralce. |
|
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocyk
|
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
Reszta bajzlu
|
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa dziękuje, kiedyś szukałam dawno dawno temu i nie pamiętam nawet z jakimi efektami. Takie filmiki to fajna sprawa. Link tej dziewczyny już zapisałam. Poszukam jeszcze opaski na szydełku może się uda
Zuzi nic nie mówię będzie miała niespodziankę. A tak mnie zamęczy bo będzie kiedy kiedy hi No i baty Ci się należą za te forsowanie, nie ładnie. Dziękuje za życzenia zdrowia dla Zuzki. Przeleciałam po postach tylko nie wiem co i jak dzisiaj, wybaczcie ale jakaś rozbita jestem. Zdecydowanie mam gorszy dzień. Już sobie trochę popłakałam i jest lepiej. Miałam wizytę u gin na NFZ darł się na mnie jak bym nie wiem co mu zrobiła. Bo ciężarne przychodzą rano a ja przyszłam o 14:30 A byłam zapisana na 14:45!!! Bo na pewno mi mówiły położne że ciężarne to rano przychodą. I dużo jeszcze słów wypowiedział, ja dłużna mu nie byłam ale co nerw mi popsuł to się nie da opisać. Bo jaką on ma ciężką pracę!! Gdybym tylko pomyślała trochę to bym wiedziała kurrr... Pukając się w czoło zapytałam czy ma na swoim napisane że ciężarne mają przychodzić rano, że ma sobie położne opieprzać a nie mnie i że nigdy ciężkiej pracy nie widział. Chyba cała przychodnia nas słyszała. Nie wybieram się więcej do tego skur.... Ale już od rana wisiało coś w powietrzu bo rano M mówiłam że czuje się nie dopieszczona. Później wizyta w Łodzi mało co nie zabłądziłam bo oczywiście zachciało mi się kombinować i na bank bym pojechała w inną drogę ale zjechałam bo facet ma mnie zjeżdżał i samochód by mi przyrysował. Wizyta u doktorka dobiła mnie już całkowicie. Straszył mnie że mnie wyprosi, a jak powiedziałam że nie on mi łaskę robi tylko ja jemu że w ogóle przyszłam i kazałam mu przejść do rzeczy bo mam dosyć to się uspokoił. Ale odreagować musiałam jest już ok
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
ale ładny zestawik i kocyk... z jednej strony ciesze sie ze mam juz kupione i kasy nie musze wydawac, ale z drugiej chciałabym znowu kupic jakis komplet poscieli... ciezarnej nie dogodzisz
Mama Zuzi ale straszny ten ginekolog... udusiłabym... jakies szczegóły Waszego zdrowia Ci powiedział czy nie?? mam laptopa opartego o kolana i czesciowo na brzuchu i młoda mi kopie w kompa
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-10-28 o 18:57 |
|
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze zapomniałam dopisać co do koncentracji!!! Zgubiłam kurtkę zimową Zuzki. Mam jeszcze cichą nadzieję ze została wczoraj w przedszkolu ale coś mi się świta że przerzuciłam ją przez torbę i jej nie ma!!!!
Jutro trzeba podjechać sprawdzić ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Nie nic nie mówił. Tylko dał skierowanie na krew, mocz i usg i kazał przyjść za 2 tygodnie bo jak można tak długo nie przychodzić (6 tygodni u niego nie byłam) a ja już nic nie mówiłam. Nie wybieram się więcej do niego. A o zdrowiu naszym porozmawiam z moim ginkiem w czwartek
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu no cuda te Twoje też
![]() ![]() A powiedz mi na tle czego robiłaś zdjęcie kocyka ? Moja kolezanka mnie pyta czy chce baldachim bialy, ale raczej sie nie skusze, bo ma nowy z zestawu ale tez nie chce montowac, mi sie to podoba u kogos ![]() Paulinałoooooooooooo historia z doktorkiem wowowowow, i tak dlugo wytrzymalas ja bym pewnie czyms w niego rzucila i wyszla trzaskajac ostentacyjnie drzwiami wspolczuje bo na pewno cisnienie poszlo Ci w gore:/ i jeszcze sytuacja na drodze, prawie zarysowane auto, dobrze ze sie nic nie wydarzylo ![]() Jutro bedzie lepszy dzien !
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi się śni, że w tesco rodzę hahahaśliczne A ja się wkurzyłam, oczywiście usłyszałam kazanie od rodziców, po co jeźdzę na warsztaty, po co kupujemy już cokolwiek... jak im powiedziałam, że byliśmy oglądać wózki i na bank w grudniu trzeba zamówic, bo czeka się ok. 4 tyg to co powiedzieli? Że chyba na wózek mercedesa. ![]() nic im więcej nie mówię ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Paulina jaki lekarz...;/
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi, współczuję, że trafiłaś na takiego lekarza
. Ja trafiłam na podobnego ginekologa u siebie w szpitalu. Już więcej do niego nie poszłam. Asia, ale fajne. Kocyk mi się podoba. Może ja też sie skuszę na rzeczy tego dostawcy. A ja własnie przepisuję dla mamy na komputer sprawdzian dla jej dzieci (mam uczy w podstawówce) i takie zadania na przykład: Ciocia kupiła 7 biletów po 4 zł, a mama kupiła 6 biletów po 5 zł. Ile złotych zapłaciły za bilety ? albo: Olek ma 5 monet po 2 zł, a Ksawery ma 4 monety po 5 zł. Ile pieniędzy mają razem chłopcy ? To były czasy żeby na studiach takie zadania były ![]() Maciejka, moi rodzice też niestety tacy są. Ogólnie jakis chyba przesąd jest, że nie można kupować wcześniej, czy jakoś tak. Ale ja na to nie patrzę. Gdyby człowiek czekał do stycznia, to by chyba oszalał. Do dzis mówią o pieluchach tetrowych zamiast pampersów. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-28 o 19:15 |
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina to żeś miała dzień
Zjedz coś pysznego za to Jakiś debil ten lekarz! Mój lekarz za to dzisiaj się podlizał i powiedział, że piękny brzuszek bez rozstępów i jak tu go nie kochać i o nim nie śnić Maciejka nie przejmuj się. Po prostu nie wiedzą jak jest i pewnie są zabobonni! My jak zamawialiśmy wózek to powiedzieli, że nawet do 8 tygodni, a to nie wózek mercedesa tylko adamex :P Aga kapa z Jyska, dwustronna, z drugiej jest biała w kwiatki, ake kupowana kilka lat temu. |
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
MamaZuzi - jejku, co za lekarz! Coraz gorzej myślę o służbie zdrowia na NFZ, na serio.
Maciejka - mój Tata też się dziwi, że to już trzeba wybierać wózek. Nie dociera do Niego, nawet tłumaczenie Mamy, że teraz jest w końcu większy wybór niż za ich czasów i trzeba się porządniej rozejrzeć. Do mojego M też średnio dociera, że to już jest czas na zakupy. Przecież to jeszcze tyyyyle czasu. Więc tłumaczę Mu, że I połowę grudnia Go nie ma (delegacja). Potem są Święta. A w styczniu to nie będę przecież z dużym brzuchem po mrozie latała. Nadal nie jest przekonany, ale skoro chcę, to oczywiście możemy zrobić zakupy i w listopadzie. Ehhh, chciałabym więcej entuzjazmu, ale cóż... I tak się cieszę na zakupy Tylko niech pensja już wpłynie
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was! Wprawdzie pobieżnie, ale same widzicie ile czasu mi to zajęło
i niestety przypłaciłam to bólem pleców, więc zaraz idę poleżeć - widzicie jak się dla Was poświęcam? teraz postaram się chociaż z telefonu nadrabiać, bo zostaję z dala od komputera jeszcze do czwartku ![]() dziękuję kochane za słowa otuchy... niestety w firmie TZ mają teraz sporo projektów, które niedługo się kończą i tylko TZ ma trochę więcej luzu – swój projekt musi skończyć do konca listopada. W każdym razie spędziliśmy fajny weekend u znajomych, potem on wrócił busem do domu a ja pojechałam do rodziców. I TZ spokojniejszy że sama nie jestem no i mama szczęśliwa, że przyjechałam na dłużej niż było planowane złosć mi nawet szybkp przeszła, po cześci rozumiem, że na tego typu delegacje nie mają wpływu za bardzo – jak jest awaria to ktoś musi jechać niestety, a że TZ zdolny i ogarniający wszystko to wiadomo… ![]() Ewa mam nadzieję, że z mężęm wszystko ok będzie I kobieto masz prawdziwy talent w rękach! Cudowny szalik! I wszystko też podglądałam fb zakochać się można w tych cudach!!I oszczędzaj się kochana! MalaT szafa Oliwki imponująca ![]() A brzusio bardzo fajny taki okrąglutki ![]() Alunia bardzo dziwny ten lekarz z tego co piszesz… moim zdaniem powinien zaczynać od przedstawienia wszystkich opcji wzyt, badań itd, a nie od najdroższych, bo tak jest fajnie dla niego… Cytat:
![]() właśnie doczytałam postAlly Od kilku dni powracają do mnie przykre wspomnienia, ale to po prostu ścięło mnie z nóg ![]() Tutti1234 witaj ![]() Tak zaczęłyście straszyć tymi cukrami, że ja też chyba powrócę do przyjaźni z gleukometrem… żeby mnie potem wyniki glukozy w przyszłym tygodniu za bardzo nie zaskoczyły… Emdzik – może wyprbuj rózne rodzaje chleba? Jakiś razowy, albo na zakwasie? Może pumpernikiel? Tylko nie taki ze śliwkami itp. Wegielek – cudowne zakupy dzieciaczkowe i bardzo fajnie te batoniki wyglądają ![]() Duszona – cudne te rzeczy! Buu, Kasia macie cudowne brzuszki! Asia super, że po wizycie ok. Lui ja bym wybrała chyba posciel szare sówki kocyk szare sowy plus minky arbuzowy lub minky amarant plus kolorowe kropki ![]() Aga jak patrzę na Twoje zdjęcia łózeczka to się chyba utwierdziłam w przekonaniu, że łóżeczko będzie w szarościach ![]() Mama Zuzi współczuję wizyty! Co to w ogóle za gość? I co za pomysł że ciężarne tylko rano? Bo wszystkie mają czas rano i siedzą tylko w poczekalniach? Jak ma godziny pracy to niech w nich przyjmuje, a nie się wymądrzą! Ot co! Ehhh dziewczyny, zazdroszę Wam spotkania…. Bo ze Śląska to chyba nie ma żadnej mamusi oprócz mnie? |
|
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia tak zbadał mnie. Miałam mu ochotę powiedzieć dawaj skierowania i spadam ale chodziło mi o to na usg, a pewnie by tak mi nie dał.
On był mi tylko potrzebny po to żeby skierowania wypisywać ale mu tego nie powiedziałam oczywiście i niby normalnie ciąże prowadził. No i po dzisiejszym ważeniu +6
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Maciejka - takie teksty pozostaje tylko puszczać mimo uszu.. rodzice pewnie zyją w przesądach, że jak wcześniej to przynosi pecha, jak korale to się owinie pępowiną, a jak brzuch ochlapiesz to wodogłowie
i żyli tez w innych czasach - nie mieli mozliwosci cieszenia się kompletowaniem wyprawki... może stąd te obawy i oburzenie? |
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Asia super ze wszystko dobrze
MamaZuzi no co za skur.......... brak slów na takich kretynow ![]() Jutro wkleje co kupiłam dzidziusiowi jak TZ nie bedzie. Wy juz lozeczka, posciele, materace a ja tylko kilka ciuszkow mam. |
|
|
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ci się znudzi to mi daj No takie komplementy od ginekologa coś wspaniałego Moj mi powiedzial kieeeeedys, ze mam piękną macicę, to też się liczy jako komplement Cytat:
Do mojego też średnio dociera dlatego większosc sama wyklikuje, nie ebde go przeciez pytac o wzór poscieli Bo jemu to obojetne, zgodzil sie na pokoj w szarosciach i bieliz dodatkami zoltymima za zadanie znalezc dywan zolty maly i ladne lampy reszta zajmuje sie ja i chyba juz zawsze tak bedzieja dbam o ubrania, dostawe zywnosci w domu jestem takim domowym logistykiem Cytat:
hehee ale ladnie wszystko nadrobilas ![]() Ja tez z poczatku chcialam szare lozeczko ale nie znalazlam nic interesujacego niestety, ale teraz nie zaluje,bo bedzie mi gralo z reszta mebli ![]() Mojego malzonka jeszcze nie ma,ale niedlugo powinien sie pojawic ![]() ide zrobie sobie kolejna Inke i wezme cos slodkiego do buzi ![]() Tutti ja dopiero sie za to wzielam,bo do tej pory tez tylko ciuszki ![]() ale wozek to w grudniu pewnie albo styczniu zamowimy ;p wiec do tego czasu chce reszte miec zalatwiona
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-28 o 19:27 |
|||
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka dobrze że moja mama chociaż pod tym względem nic mi nie mówi, jeszcze tego by brakowało.
Olcia świetne te zadania Migotka uzasadnił to tym że ma ciężką pracę i nie ma siły!! Powiedziałam ze nigdy ciężko nie pracował i dlatego gucio wie o ciężkiem pracy a jak się męczy siedzeniem to niech zmieni tylko już nie wiem na co. To powiedział że to jest ciężka praca bo odpowiedzialna dlatego ciężarne rano O wodogłowie jaa nigdy nie słyszałam o tym. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- A ja na pocieszenie wstawiłam pierwsze pranie Magdaleny Ładnie poprasuję w poszewkę włożę i niech sobie czeka Będę cieszyć oczy jak będzie schło i będę mogła prasować
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale na szczęście mamy swoje rozumy i nie ma co się przejmować takim gadaniem Cytat:
i że pojechałaś do rodziców Mama na pewno przeszczęśliwa i dobrze Asia super te rzeczy... ładnie to wszystko wygląda. Ja na kocyk pewnie też się skuszę.
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie przesądy znalazłam :
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi widziałam że białą dałaś w zaginione mamuśki... właśnie się zastanawiałam co się z nią dzieje.
Tak samo KatherineBlack też dawno się nie pokazywała, nie ? I ciekawe co z Vexi bo też już jej sporo dni nie ma... Karolci też kilka dni nie było oj dziewczyny ![]() A iskry na pierwszej stronie nie ma i nawet nie ogarniam na kiedy masz termin ani nic :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Też dzisiaj patrzyłam na rzeczy u tego dostawcy. Ale sówki i białe owieczki są fajne, a pościel to chyba ten szary w fioletowe kropeczki
białe łóżeczko, szara pościel, ba ! nawet słonik mega pasuje. Tylko dzidzi brakuje 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby na studiach takie zadania były
Zjedz coś pysznego za to