Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 21:10   #1951
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

majulmi dla Julki, te ktore pokazalas. Dla bratanka wez rozmiar S. Mnie najbardziej odpowiadaja Moony, chociaz najlepsza opinia ciesza sie Merries (wg mnie twarde i szorstkie). Goon mi zupelnie nie przypasowaly. Pamietam, dopoki Yae nie raczkowala, to przeszkadzala jej nawet kropelka wilgoci w pieluszce i zmienialam non stop, wiec zestaw testowy zuzylabym natychmiast i wiele nie potrafila o nim powiedziec.
Przepis napisze jutro.
marsi z ciekawosci poszukalam i pieluszki japonskie ciesza sie wspaniala opinia na calym swiecie. Australia, USA, Singapur, Francja, RPA, ZEA, etc. nachwalic sie nie moga. Zastanawiamnie tylko, dlaczego w innych krajach takich nie produkuja.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:11   #1952
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Wiecie co? Cholera mnie dzisiaj weźmie z tym dzieckiem. Dziś jak i wczoraj odpuścił sobie drzemkę w związku z czym jest wszędzie i robi wszystko czego nie wolno.
A ja mam już serdecznie dość jego wybryków.
współczuję
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Takie gimnastyki i slowa w gore idziesz raz i dwa, chyba się nudzi
omajgad
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widze, ze nie tylko u nas byl dzis ciezki dzien
Moj diabel zaserwowal dzis caly repertuar swoich rozbojniczych mozliwosci, wszystko oczywiscie z duza dawka piskow i wrzaskow

Poki co jest szal na rzucanie. Najbardziej gustuje w pilotach, telefonach. Wyciagalam dzis pilota z zupy... w zupie zagoscila tez polowka banana.
Probowal rzucac talerzem z zupa, ale na szczescie zdazylam i skonczylo sie jedynie na wylaniu jej.

Drzemki oczywiscie brak, ale padl 5min temu...

Co na obiad?
Prozaicznie
Kalafiorowa i nalesniki z serem dla Kuby, dla nas spaghetti.

Co do zupy cebulowej - zawsze mam ochote zrobic te z bialym winem, ale cos mnie cykor oblatuje
rzucanie to u nas chleb powszedni
dzisiaj jabłko wrzucił do zupy
Cytat:
To ja mam glupie pytanie - co robicie z warzywami, na ktorych gotujecie bulion na zupe?
Wyrzucic glupio, a zjesc nie ma komu...
jak robię pulpety to dodaję a jak nie to dodaję do jakiejś zupy, którą gotuję na rosole
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Zuzki morfologia wyszła w porządku. Lekarz stwierdził, że taka jej uroda z tą bladością:jup i:
super wiadomość
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:17   #1953
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Neti przykro mi z powodu pracy Tż, mam nadzieję, że szybko znajdzie coś lepszego!

Nawijko super ze żłobkiem a co do warzyw (czy mięsa) takich z rosołu to ja zawsze robię jakieś pasztety albo pulpeto-placki z tego wrzucam różne przyprawy, jakąś kaszę, dużo ziół i zapiekam. Potem mamy np. do chleba, albo na drugi dzień dorabiam jakiś sos i obiad z głowy

Dużo zdrówka dla chorowitków! I siły dla ciężarówek

Przepraszam, że tylko tyle, ale Ewa mi szaleje i co chwilę coś naciska to muszę wyłączyć komputer. Poza tym pranie i zmywanie czeka

Zazdroszczę Wam, że dzieci bez drzemek chodzą tak wcześnie spać. U mnie Ewa na pełnym chodzie bez drzemki pada ok. 22:00-22:30. Z drzemką odpowiednio później...
Zawsze jak narzekam na brojenie Kuby, a Ty napiszesz o spaniu Ewy to czuje sie beznadziejnie, bo Wy macie o wiele trudniej od samego poczatku...

Ogarnely mnie zlobkowe watpliwosci.
Kuba teraz nie spi w dzien (wstajemy po 8 ). Ale jak bedziemy wstawac to zlobka wczesniej to przeciez na pewno bedzie zmeczony.
I jak on tam zasnie... na rekach nie zasypia od dawna, w lozeczku sam nie potrafi, musi sie przytulic...
Juz mam wizje jak daja mu sie wyplakac

Jutro tam jedziemy poogladac wszystko i porozmawiac.

Z TZ oczywiscie o tym nie pogadam, bo PRZESADZAM. dla niego zlobek to zaden problem, zawozisz dziecko i czesc.
Wrrrrrrrrr!!!!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-28 o 21:21
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:21   #1954
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam glupie pytanie - co robicie z warzywami, na ktorych gotujecie bulion na zupe?
Hania czasem zjada marchewkę, reszte wyrzucam, lub jeśli robie zupę jakąs na tym bulionie to tre te warzywa na tarce na tych większych oczkach

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
majulmi dla Julki, te ktore pokazalas. Dla bratanka wez rozmiar S. Mnie najbardziej odpowiadaja Moony, chociaz najlepsza opinia ciesza sie Merries (wg mnie twarde i szorstkie). Goon mi zupelnie nie przypasowaly. Pamietam, dopoki Yae nie raczkowala, to przeszkadzala jej nawet kropelka wilgoci w pieluszce i zmienialam non stop, wiec zestaw testowy zuzylabym natychmiast i wiele nie potrafila o nim powiedziec.
Przepis napisze jutro.
marsi z ciekawosci poszukalam i pieluszki japonskie ciesza sie wspaniala opinia na calym swiecie. Australia, USA, Singapur, Francja, RPA, ZEA, etc. nachwalic sie nie moga. Zastanawiamnie tylko, dlaczego w innych krajach takich nie produkuja.
ale czym one sie różnią od tych pieluchomajtek z pampersa lub dady? I u Was też są takie drogie ? bo 99zl/44szt to niestety zaporowa cena
Stary 2014-10-28, 21:27   #1955
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Takie gimnastyki i slowa w gore idziesz raz i dwa, chyba się nudzi
aparat mały

2-daniowe obiady toz Wy skarby a nie dziewczyny

wiecie co dzwonil Mu ojciec piec mu nie dziala gazowy nie wiem czy cos z piecem czy ze strownikiem
i dostal pismo z biura emerytalnego ze urzad skarbowy wystapil o sciagniecie swiadczen dluznika i ma do zaplacenia 2700zł i bede sciagac mu z emerytury poo 600cos zlotych w pismie tylko znak sprawy i nic wiecej o co chodzi jakie zadluzenie

ojciec mysli ze moze cos z pitami ale przeciez jak pit cos nie tak to wtedy wzywaja przeciez do us na wyjasnienie albo zlozenie korekty
poza tym tylko odliczali zawsze ulge na dziecko to wszystko

teraz nie bede spala w nocy a jutro do szkoly
podalam jemu numery do biura emerytalnego i urzedu sjarbowego zeby zadzwonil ale wiecie pisalam Wam w klubie ze on chory, kurcze nooo cale zycie zyje czyimis problemami, najgorzej, ze nie ma mnie na miejscu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:29   #1956
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Poki co jest szal na rzucanie. Najbardziej gustuje w pilotach, telefonach. Wyciagalam dzis pilota z zupy... w zupie zagoscila tez polowka banana.
Probowal rzucac talerzem z zupa, ale na szczescie zdazylam i skonczylo sie jedynie na wylaniu jej.
omg
Cytat:
Ja jak robię rosół to potem odlewam trochę bulionu do osobnego garnuszka i wkrajam do niego warzywa z zupy, mięsko, parę ziemniaczków do tego(czasem mam zamrożony kalafior to też wrzucam do tego) i mam zupkę warzywną dla Darii
Cytat:
Zuzki morfologia wyszła w porządku. Lekarz stwierdził, że taka jej uroda z tą bladością:jup i:

Daria tez ma taką jasną karnację
Cytat:
Cześć dziewczyny!

Przepraszam, że tylko tyle, ale Ewa mi szaleje i co chwilę coś naciska to muszę wyłączyć komputer. Poza tym pranie i zmywanie czeka

Zazdroszczę Wam, że dzieci bez drzemek chodzą tak wcześnie spać. U mnie Ewa na pełnym chodzie bez drzemki pada ok. 22:00-22:30. Z drzemką odpowiednio później...

współczuję , że Ewa chodzi Ci tak późno spać. A do której rano śpi?
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Właśnie siedzę i marznę, u nas jeszcze ogrzewania brak
ojj współczuję.
dla Ciebie za bieg
Stary 2014-10-28, 21:29   #1957
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Musze kupić elektroniczna nianię może któraś cos polecić.
ja mam videonianie po kubie, motorolke z b. duzym, kolorowym wyswietlaczem., tryb nocny!!! wszystko jest w porzadku poza bateria, niesttey musi byc caly czas pod pradem jesli Ci to nie przeszkadza to chetnie odsprzedam
https://www.google.pl/search?q=video...ml%3B500%3B500

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ale ogolnie mam problem z obiadami. Bo nie dość ze Hani musi podejść to jeszcze tz....
blagam, powiedz ze zartujesz????

Cytat:
P

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
T

Wczoraj Ami pierwszy raz w życiu zjadła wafla ryżowego z dżemem łowicz 100%, w ogóle z jakimś dodatkiem, zawsze dla niej dzem był obrzydliwy. A potem spróbowała gotowanego kurczaka i kawałek zjadła, też 1 raz. Jakieś drobne postępy są są!
klask i:

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

Ifwka,Pstryczku-duże te lampki są? Wczoraj prosiłam męża żeby kupił ale nie widział ich nigdzie,jutro zobaczy w innej biedrze bo też chciałam dla Oskiego.

:
bo male

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:36   #1958
nafiyqa
Zakorzenienie

BOKEH, u nas to ja jestem tą, ktorej obiad musi podejsc
Dlatego jem zwykle to, co Kuba, a TZ co innego (zwykle niezdrowego :/).
Ale chyba juz kiedys byla tu o tym mowa

Stary 2014-10-28, 21:49   #1959
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Ja wyrzucam. Jedynie marchew zostawiam.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:51   #1960
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti bardzo Wam współczuję

heja!!!
Ca za debil ze mnie, żeby z zapaleniem zatok przy 0st. jechać biegać do Gliwic?! jestem debilem, DEBILEM!!! Ja to się nigdy nie wykuruję, serio.

Jestem totalnie zabiegana, nie wiem w co ręce włożyć

Lecę jeść zupę czosnkową co by do piątku na nogach być w miarę

buziaki

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:51   #1961
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hania czasem zjada marchewkę, reszte wyrzucam, lub jeśli robie zupę jakąs na tym bulionie to tre te warzywa na tarce na tych większych oczkach

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

ale czym one sie różnią od tych pieluchomajtek z pampersa lub dady? I u Was też są takie drogie ? bo 99zl/44szt to niestety zaporowa cena

Chlonnoscia, miekkoscia, dopasowaniem, wygoda dla dziecka, przesikanie ich jest niemal niemozliwe, jest wskaznik wilgotnosci, po uzyciu mozna zwinac. Po obecnym kursie za 44szt place ok 50PLN. Cena w Pl owszem wysrubowana, ale pomysl sobie, ze zamiast dwoch pampersow czy dad uzywasz jednej japonskiej.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:54   #1962
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Widze, ze nie tylko u nas byl dzis ciezki dzien
Moj diabel zaserwowal dzis caly repertuar swoich rozbojniczych mozliwosci, wszystko oczywiscie z duza dawka piskow i wrzaskow

Drzemki oczywiscie brak, ale padl 5min temu...

Co na obiad?
Prozaicznie
Kalafiorowa i nalesniki z serem dla Kuby, dla nas spaghetti.

Co do zupy cebulowej - zawsze mam ochote zrobic te z bialym winem, ale cos mnie cykor oblatuje
w przepisie z którego korzystałam też było wino białe ale pominęłam.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
debrah, nawijka ja wlasnie robie zupe z bialym winem cebule podsmazam z tymiankiem i dodaje ok pol kieliszka bialego wytrawnego i czekam az wyparuje no i na koniec dodalam bulionu domowej roboty.posypalam chedarem i podalam z grzanka czosnkowa

debrah co do postawy w stosunku do rodzicow/tesciow niestety ja jestem na pozycji przegranej do nich nogdy nie docieralo i i tak robili po swojemu teraz mam taka sytuacje ze calkowicie eliminujemy slodycze bo widze ze Leos lepiej sypia oczywiscie komentarze ze wymyslam bo wg nich dziecko szczesliwe to dzieckp ktore je slodycze i mu sie buzia cieszy i nic jak do sciany , jak zaczrli robic to po kryjomu to nawet awantura nie pomogla wczoraj Tz interweniowal i wiecie co? dziadek przyniosl malemu paluszki ..... jak sama wodzisz nie pomoge

szaja, debrah co do krzeselka macie 100% racji nawet sama pani powiedziala, ze dwulatek nie zrozumie ale sprawa wyglada tak ze u malego nie ma podzialu na wiek, na krzeselku siedza starsze dzieci no i przy okazji jego bicia padlo gdzies haslo " krzeselko" na co maly dziarsko pomaszerowal hihi i tak pani poszla za ciosem

bokeh- dokladnie zrozumialas o jaki bol mi chodzilo wlasnie ze cos pod kolankiem przeskoczylo mi tez sie to zdarzalo nie pozwole mu tak wiecej siadac

Ewik po przeczytaniu Twojego posta zrozumialam ze nam chyba daja popalic nasze dwulatki i widzimy ile roboty nas czeka stad brak entuzjazmu i lapiemy schiza, zauwazcie prawie wszystkie ciezarowki z naszego watku maja depreche przedporodowa, cos musi byc na rzeczy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
W porządku się te laski od ciebie ze żłobka wydają dosyć - mimo wszystko, mimo krzesełka którego ja nie trawię, to takie są ciepłe chyba?? No i dobrze, że żartobliwie do tego podeszły bo Leo to przecież mały brząc.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48712168]przekładać nogi jak powinny być i tyle
ze 2 lata z Agatką walczyłam o to
z czego szkolenie?

taka bardziej dorosła to dopiero mam wrazenie w wieku ok. 10 lat?
taka na poziomie najprostszym to ok. 3rż, kiedy dziecko planowo zaczyna przedszkole

boski

łatwiej było, gdy bąble małe były, można było zblendować i już [/QUOTE]
Właśnie nie chciałam gafy napisać, ale ja pamiętałam, że 7-8 lub 8-9 (?) DOPIERO ! miejcie to na uwadze dziewczyny zanim pomyślicie o manipulujacym dziecku intencja dopiero wówczas się tak prawdziwie rysuje jak da się całe myślenie i plan najpierw przerobić w głowie, do tego trza refleksyjności a to jest póóóóźnoooooo.
Dzięki, encyklopedio

Btw jak pisałaś jak Dorka sałatę pożerała... jak ja marzę o takim dziecku, normalnie mega mocny powód żeby mieć drugie - mieć dziecko które z radością je! Ale jakbym się przejechała na takim myśleniu to chyba by mnie wywieźli.. , drugi raz taki schiz...

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Neti przykro mi z powodu pracy Tż, mam nadzieję, że szybko znajdzie coś lepszego!

Nawijko super ze żłobkiem a co do warzyw (czy mięsa) takich z rosołu to ja zawsze robię jakieś pasztety albo pulpeto-placki z tego wrzucam różne przyprawy, jakąś kaszę, dużo ziół i zapiekam. Potem mamy np. do chleba, albo na drugi dzień dorabiam jakiś sos i obiad z głowy

Dużo zdrówka dla chorowitków! I siły dla ciężarówek

bardzo współczuję! my miewamy różne jazdy ze spaniem, czasem bardzo późno i z wielkimi kłopotami, ale BEZ drzemki w dzień pada mi zawsze koło 19:00. To już na prawdę nawet FIZYCZNIE! wyczerpujące jest.

Dzieć śpi, znowu się trochę ścięłam z mamą, bo czemu ja jej nie mogę po prostu wziąć pod pachę i wynieść spać? tak, o, już? WSZYSCY TAK ROBIĄ.
W zadzie mam wszystkich...
Oczywiście staram się dbać o komfort mamy, ma prawo kobieta sobie odpocząć i wiem, że jesteśmy trochę wrzodem na doopie, obym jak najszybciej się wyniosła. Rozwala mnie tylko jej autorytarne podejście do większości spraw związanych z dzieckiem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:57   #1963
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Ja tez w sumie codziennie mam 2 dania, bo Kuba glownie zupy akceptuje... a ja sama zupa sie nie najem.
Tyle ze zupy robie na 2 dni, bo mi sie nie chce codziennie :P
U nas zazwyczaj yez jedno danie a zupę nawet nie raz przez ę dni jemy .ale wczoraj tz zażyczył sobie sałatkę z pora i do tego mielonego. Wiec rozmrozilam mięso i dziś mielonyh zrobilam 6 szt a z reszty mięsa gołąbki bo mi się zachciało

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:58   #1964
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ogolnie mam problem z obiadami. Bo nie dość ze Hani musi podejść to jeszcze tz....
mój tż zje wszystko co mu naszykuję . Współczuję
Cytat:

Kuba teraz nie spi w dzien (wstajemy po 8 ). Ale jak bedziemy wstawac to zlobka wczesniej to przeciez na pewno bedzie zmeczony.
I jak on tam zasnie... na rekach nie zasypia od dawna, w lozeczku sam nie potrafi, musi sie przytulic...

Z TZ oczywiscie o tym nie pogadam, bo PRZESADZAM. dla niego zlobek to zaden problem, zawozisz dziecko i czesc.
Wrrrrrrrrr!!!!
Napewno będzie dobrze. Pamiętam , że Lady też się martwiła o drzemki Piertaszka w żłobku a potem sie okazało , że nie ma problemu i ładnie sam śpi Trzymam za Was kciuki!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti bardzo Wam współczuję

heja!!!
Ca za debil ze mnie, żeby z zapaleniem zatok przy 0st. jechać biegać do Gliwic?! jestem debilem, DEBILEM!!! Ja to się nigdy nie wykuruję, serio.

Jestem totalnie zabiegana, nie wiem w co ręce włożyć

Lecę jeść zupę czosnkową co by do piątku na nogach być w miarę

buziaki

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Miałam właśnie o Ciebie pytać. Kochana, uważaj na siebie!! ze zdrowiem nie ma żartów. Wylecz się porządnie.
Stary 2014-10-28, 21:59   #1965
marsi11
Zakorzenienie

meneq to pewnie japonskim dzieciaczkom nie spieszy sie na nocnik skoro mają tak suchutko co?

Nafiqa, porozmawiaj z paniami jak wyglada usypianie, bedziesz spokojniesza, np z moim leosiem czasem pani sie kladzie (spi na materacyku) albo glaszcze go, tylko czasem zupelnie sam zasypia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:07   #1966
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, no bo ok. 10rż to już takie ustalone powinno być wg Piageta przynajmniej. Lic. pisałam o rozwoju uczuć moralnych u dzieciaków lekko upośledzonych jak to człowiek z głupoty sam sobie tematy idiotyczne dobiera

Powiem ci, że przy 2 dziecku miałabyś na to już wywalone bo już wiesz, że a) nie da się niejedzenia przeskoczyć, b) z czasem, powoli, ale jakoś mija, c) dziecko jednak żyje i ma się dobrze

Nawijko, u nas usypianie na małej sali z leżaczkami i panie siedzą między nimi na stołeczkach i ciiiiiiii usypiają.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:13   #1967
iffonka7
Zadomowienie

Czy możecie polecić jakiś syrop albo coś na odporność przy katarze dla Bartusia żeby szybciej minął i nie wykluło się nic poważniejszego?
Stary 2014-10-28, 22:20   #1968
sarah67
Zadomowienie

Nawijko

moja Nat nie spala w dzien a w przedszkolu zaczela
bedzie dobrze

a dzis 2 razy spala
pierwszy raz zaraz po przyjsciu po sniadanku
i drugi raz po obiedzie

dzis bylysmy na zajeciach sportowych
w sumie dzieciaki robia co chca jest tylko rozlozony tor przeszkód, trampoliny, pilki, jakies zabawy no dzis z tasma
Nati dzis na poczatku na rekach a pozniej cosik tam robila wiec mysle ze bedzie coraz lepiej oby

kurcze tak sie denerwuje, co z tym pismem do ojcia i jeszcze ten piec
nie moja kasa no ale kurcze o co kaman
Stary 2014-10-28, 22:33   #1969
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48714286]

Nawijko, u nas usypianie na małej sali z leżaczkami i panie siedzą między nimi na stołeczkach i ciiiiiiii usypiają.[/QUOTE]

Ehh, moje dziecko w zyciu samo nie zasnelo w lozeczku (chyba ze po obaleniu butli padniete), wszystko go rozprasza, zaraz wstaje, ucieka...

Dziekuje Wam za wsparcie i za odp bulionowe
Ja zwykle jednak zostawiam te warzywa w zupie pokrojone, bo pulpeto-kotletow nie lubie

SARAH, przyszla lokowka
Za nieco ponad 100zl, w oryginalnym pudelku z instrukcja Babyliss
Chcialabym jutro potestowac, ale sie bede spieszyc rano...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-28 o 22:35
Stary 2014-10-28, 22:35   #1970
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Ehh, moje dziecko w zyciu samo nie zasnelo w lozeczku (chyba ze po obaleniu butli padniete), wszystko go rozprasza, zaraz wstaje, ucieka...

Dziekuje Wam za wsparcie i za odp bulionowe
Ja zwykle jednak zostawiam te warzywa w zupie pokrojone, bo pulpeto-kotletow nie lubie

Nawijko moja tez w zyciu sama nie usnela
a w przedszkolu usypia
nie martw sie na zapas
tylko uprzedz panie ze nie spi w dzien
Stary 2014-10-28, 22:37   #1971
mala_19kw
Zakorzenienie

Moje dziecko zasnęło chwilę po dodaniu mojego posta o jego szaleństwach (19:10) a ja razem z nim. Wstałam po pół godzinie snu jak nowo narodzona.
Byłam bardzo zmęczona dzisiejszym dniem,ale szybka regeneracja dodała nowej energii. Teraz jeszcze noc przede mną i jutro stajemy do walki na nowo Może moje dziecię okaże się bardziej wyrozumiałe ?

Dobranoc kobietki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:37   #1972
sarah67
Zadomowienie

o ja Nawijko
ale super
czyli masz oryginalana Babylis?
bo jamyslalam ze to moze podrobki tam sprzedaja z Chin
jak przetestujesz daj znac
a jak dlugie masz wloski?

i o ile pamietam to Ty sobie tez kiedys falownica robilas?
Stary 2014-10-28, 22:41   #1973
nafiyqa
Zakorzenienie

SARAH, nie wiem czy to oryginal.. moze byc tak, ze np powstala tam, gdzie produkuja Babyliss, ale ma np jakis drobny defekt, ktory dyskwalifikuje ja do ogolnej sprzedazy.
Tak np robia z Nike, Adidas, itp.

Ja mam wlosy prawie do zapiecia od stanika.

Falownica robilam ostatnio na wesele, ale dla mnie efekt byl hmm za mocny. Czulam sie jak pudel

Stary 2014-10-28, 22:41   #1974
sarah67
Zadomowienie

Matko jedyna jak ja sie denerwuje, zeby znowu nie bylo atatku choroby, bo nie dosc ze ten piec, ze sam, to jeszcze to pismo, a on zawsze chytry byl na kase jeny zeby to byla nieprawda
nie dalabym sobie rady ponownie przez to przechodzic
a wiedzialam, ze cos sie stac musialo bo nigdy do mnie nie dzwoni, jedynie co miesiac zeby podac licznik gazu (bo ja podaje przez net)
Stary 2014-10-28, 22:49   #1975
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

To super!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ruszyłam w końcu dupsko, wczoraj pierwszy raz biegałam, trochę ponad 3 km (poszłam o 21.30 i się przeraziłam, taka mgła :P) dziś ok. 4 km ale nie wiem dokładnie bo tel mi padł. Normalnie jaram się ja z tych co to po 100 m dostają zawału także szok.
Ja też dołączam do grona ćwiczących, tylko ja wolę zajęcia zorganizowane, wtedy daję więcej z siebie jak ktoś prowadzi na żywo więc w zeszłym tygodniu zaczęłam chodzić na fitness

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przepis napisze jutro.
OK, dzięki! Jak przyjdą i wypróbuję to podzielę się wrażeniami
A na przepis czekam

Cytat:

Wrrrrrrrrr!!!!
Bardzo Cię rozumiem, ale nie martw się na zapas! Pogadaj jutro z Paniami, co robią jak dziecko ma problem z zaśnięciem. Poza tym na początek możesz go dawać na pierwszą część dnia, zeby najpierw się przyzwyczail do Pań i miejsca. Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

wiecie co dzwonil Mu ojciec piec mu nie dziala gazowy nie wiem czy cos z piecem czy ze strownikiem
i dostal pismo z biura emerytalnego ze urzad skarbowy wystapil o sciagniecie swiadczen dluznika i ma do zaplacenia 2700zł i bede sciagac mu z emerytury poo 600cos zlotych w pismie tylko znak sprawy i nic wiecej o co chodzi jakie zadluzenie

ojciec mysli ze moze cos z pitami ale przeciez jak pit cos nie tak to wtedy wzywaja przeciez do us na wyjasnienie albo zlozenie korekty
poza tym tylko odliczali zawsze ulge na dziecko to wszystko

teraz nie bede spala w nocy a jutro do szkoly
podalam jemu numery do biura emerytalnego i urzedu sjarbowego zeby zadzwonil ale wiecie pisalam Wam w klubie ze on chory, kurcze nooo cale zycie zyje czyimis problemami, najgorzej, ze nie ma mnie na miejscu

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Dzieć śpi, znowu się trochę ścięłam z mamą, bo czemu ja jej nie mogę po prostu wziąć pod pachę i wynieść spać? tak, o, już? WSZYSCY TAK ROBIĄ.
W zadzie mam wszystkich...
Oczywiście staram się dbać o komfort mamy, ma prawo kobieta sobie odpocząć i wiem, że jesteśmy trochę wrzodem na doopie, obym jak najszybciej się wyniosła. Rozwala mnie tylko jej autorytarne podejście do większości spraw związanych z dzieckiem.
Współczuję tej ciągłej "walki" i życzę szybkiej możliwości przeprowadzki
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:56   #1976
sarah67
Zadomowienie

Aga

super, ze wyniki ok
my odbieramy nasze w czwartek, bo nasza tez bladzienka
Stary 2014-10-28, 22:57   #1977
elllmi
Zakorzenienie

hej

ale wymarzłam rano ,jeszcze musiałam szyby w samochodzie skrobać bez rękawiczek

i znalazłam butki, których szukałam dla Filipa i piekną musztardową czapę i jeszcze dwa tygodnie do wypłaty, a u mnie wiatr po koncie hula

też macie takie problemy przy logowaniu na wizaż? ja muszę parę razy login i hasło wpisywać czasem

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jaka, jaka? to jest typowy krem na mroz?
ten mamy http://aptekajakmarzenie.pl/mustela-...ci-p-1009.html

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ellmi pokaż swoją metamorfozę
ja od roku chcę się ściąć na krótko ale się boję

Hania dostała od babci książeczkę, gdzie jest 400 naklejek. od 8 siedzimy i naklejamy całe mieszkanie mam już oblepione
nie mam zdjęcia nie potrafię sobie zrobić ładnego zdjecia do lustra, a brzydkiego nie pokażę

a co do naklejek, to ostatnio znalazłam dwa arkusze takich zwykłych, co kiedyś w biedrze kupiłam i też wszystko mamy obklejone

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

więc chyba powoli zmierzamy ku końcowi, choć dziś były 2 rzadkie kupy, no ale 2, i rzadkie, a nie woda!

zaczęłam dezynfekcję domu, pościele już zmienione i w ogóle sypialnia wysprzątana, teraz Ania śpi a ja lecę myć łazienkę.
super, że się poprawia; oby już na dobre

Cytat:
koniec zmartwień na szczęście

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:00   #1978
sarah67
Zadomowienie

MaJUlMi

fajnie ja tez lubie bardziej zorganizowane, chetnie bym chodzila na zumbę,
basen tez tu jest, zawsze chcialam zeby w oblizu byl basen i chodzic plywac a teraz co mam i troche chodzilam i przestalam, bo stwierdzilam ze nie pracuje i szkoda kasy, bo u nas tam gdzie mieszkalam w Pl najblizszy basen okolo 50km a tu mam 4czy 5km

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

idę sprobowac zasnac
Stary 2014-10-28, 23:05   #1979
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

dzis bylysmy na zajeciach sportowych
w sumie dzieciaki robia co chca jest tylko rozlozony tor przeszkód, trampoliny, pilki, jakies zabawy no dzis z tasma
Nati dzis na poczatku na rekach a pozniej cosik tam robila wiec mysle ze bedzie coraz lepiej oby
Super takie zajęcia!

Cytat:
MaJUlMi

fajnie ja tez lubie bardziej zorganizowane, chetnie bym chodzila na zumbę,
basen tez tu jest, zawsze chcialam zeby w oblizu byl basen i chodzic plywac a teraz co mam i troche chodzilam i przestalam, bo stwierdzilam ze nie pracuje i szkoda kasy, bo u nas tam gdzie mieszkalam w Pl najblizszy basen okolo 50km a tu mam 4czy 5km

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

idę sprobowac zasnac
A może jakieś karnety mają i wyszłoby Ci taniej?
Ja też bym chętnie na basen pochodziła ale chciałabym na jakieś lekcje się zapisać bo słabo pływam, tylko tak rekreacyjnie, żabką, a tak żeby z tego był jakiś efekt ćwiczeniowy to średnio, chciałabym się dobrze nauczyć pływać kraulem ale póki co średnio mam jak, zwłaszcza przy takiej pogodzie kiedy trzeba się dobrze wysuszyć itd to trochę za dużo czasu by zeszło z takim wyjściem, a też lekcje indywidualne kosztują. A tak chodze sobie z karta Multisport na fitness i jest ok. Muszę tylko przetestować różne zajęcia i prowadzących żeby zrobić plan w które dni chodzić.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:51   #1980
pstryczek84
Zakorzenienie

dziecko mi zasnelo po 23 dopiero czyli na stary czas po polnocy, ojezuchrysteiwszyscyswiec i!!!!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Poka plaszczyk

U nas w zlobku kazali podpisac zgody na nagrywanie dzieci itp, panie bardzo sie zdziwily jak spytalam a gdzie moge zaznaczyc, ze nie wyrazam zgody
ale nagrywanie w jakim sensie?
z drugiej strony (ze strony "szkoly") to takie jedno "nie wyrazam zgody" jest bardzo uciazliwe bo dajmy na to jest akademia/przedstawienie czy co tam jeszcze innego, panie chca nagrac, zrobic zdjecia chociazby na strone internetowa/na gazetke/do gabloty itp i niech sie trafi takie dziecko ktore nia ma zgody i doopa blada, zdjecia/filmiku juz nie da rady pozostalym zrobic

Cytat:
hmm, dziwne

wklajam swoj plaszczyk http://www.promod.pl/kobiety/plaszcz...40002799.html#

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości