![]() |
#2221 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Asia - a jak pisałam, że ta glukoza nie jest taka zła to nikt mi nie wierzył
![]() Mlebi - mi się wydaje, że Twój TŻ jest troszkę zazdrosny ![]() ![]() Mój M czasem też nie "nadąża". Jak mi wyszedł wysoki cukier na czczo, to od razu, zanim jeszcze lekarz się za to zabrał, wprowadziłam modyfikację jedzenia, załatwiłam sobie glukometr, robiłam pomiary. Mąż też mi narzekał: przesadzam, po co się tyle kłuję itd. Ja w tym czasie, olewając Jego uwagi, unormowałam sobie (mniej-więcej) cukry. Potem jak pogadał z ginem, poczytał o cukrach w ciąży, to sam przyznał, że miałam rację i podziękował za opiekę na dzieciaczkiem. Tak to już jest z facetami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja się ciesze że ja nie muszę leżeć. U mnie było by dokładnie to samo. Krew by mnie zalewała jak M pranie wiesza. Dlatego wszystko co się da to już robię sama. (np mycie szafy i szafek w środku) M by na pewno mówił że nie trzeba. A codzienne obowiązki były by trudne do przetrwania tym bardziej z Zuzikiem.
Mi mógł by pomóc ewentualnie tata, i na pewno byśmy się przeprowadzili do niego gdyby coś się działo. Po porodzie chyba też tam się przeprowadzimy, tak bardzo wczoraj chciał ![]() ![]() Ja dziękuje za rozpakowanie za 2 miesiące o nie nie ale 2 miesiące + 3 dni już mogę, byle by nie w tym roku ![]()
#2223 |
Konto usunięte
|
Kano dobrze że już w domu
![]() No tz jest zazdrosny bo wczoraj powiedział że też by se chciał leżeć i cały dzień na forum siedzieć. Mam nadzieję że wczorajsze nerwy nie zaszkodziły szyjce Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Olcia kciuki za wizytę ![]() Kano na pewno już limit wyczerpany ![]() Idę na 2 kłucie. Ale zleciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek dziewuszki
![]() U nas zapowiada się śliczny dzionek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Martulka i Alunia śliczne te brzuszki wasze takie fajne malutkie, okrąglutki ![]()
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ŻYCIE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ach sentyment mnie łapie! 7 lat temu w listopadzie zrobiłam test i zostałam mamą lipcową ![]() Melbi współczuję... ![]() ![]() Ja Wam będę zdawać relację z glukozy nr 2 w przyszłym tygodniu... mamusiu może któraś pojdzie za mnie... ![]() Jakaś niedospana dziś jestem ![]() ![]() Od jutra zaczynamy z córą zajęcia na Judo bo strasznie chce chodzić (to takie ćwiczenia z elementami judo, więcej jest ogólnorozwojowych ćwiczeń ruchowych). ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- MamaZuzi my z Agą kupiłyśmy te materace ![]() http://allegro.pl/materac-piankowy-d...740610973.html
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Asia u mnie w labo nie wolno cytryny,zreszta,jakos przezyc bede musiala,ja juz raz to pilam i dla mnie to bylo okropne,ale ja jestem inna,zdecydowanie wole klocie
![]() Ollllciaaa ![]() kano chyba nic sie takiego nie dzialo,ot plotkowalysmy przez 25 stron ![]() kochana a Ty juz lepiej sie czujesz? jej szkoda ze znow to musial byc szpital ![]() Mlebidakin on sie prosi o zdzielenie go w leb,trzeba bylo mu powiedziec ze prosze bardzo,neich sobie lezy a Ty sobie chetnie pojdziesz z kolezankami na piwo i do pracy on zdecydowanie nie rozumie powagi sytuacji,dobrze dziewczyny pisza,jemu sie chyba wydaje ze ty lezysz i nic nie robisz i jeszcze smiesz narzekac bardzo przykre tylko ze ma takie podejscie moze dziewczyny dobrze radza,wziac go do lekarza albo poszukac jakis filmikow czy wypowiedzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
|
Melbi ja też myślę, że faceci po prostu momentami nie nadążają za tym wszystkim. Mnie też coś trafia jak wracam o 21.00 z pracy ledwo żywa, a TZ siedzi przed kompem od 16.00 i sterta garów ze zlewu wypada
![]() ale taki już uroki tych mężczyzn. co do czytania etykiet to ja jak zaczęłam studia potrafiłam pół godziny ketchup wybierać ![]() a ja wczoraj otworzyłam pod prysznicem próbkę balsamu kakaowego z Palmelsa i jak dla mnie zapach ![]() rossmanowe rzeczy jak dla mnie najlepsze buuu ja też glukozę piję w 27tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Konto usunięte
|
Lui a czy cytryna do glukozy nie zburzy wyników? Przecież to też są węglowodany
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
Melbi jeśli o to chodzi to cytrynie jako owocu jest troszkę węglowodanów, chyba około 8g na standardowy owoc, ale one są przede wszytskim w miąższu, ale w samych wyciśniętym soku na 1 łyżkę masz około 0,5 g węglowodanów więc spokojnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |||||
Zakorzenienie
|
Ekstra
![]() ![]() Cytat:
Ale oszczędzaj się dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No jak tu się wbić.. wiesz co chwilę rozmowa o czymś innym albo tym samym więc na pewno jakoś się wbijesz... A ze złych informacji to Ally już nie jest mamusią lutową ![]() ![]() Cytat:
A u Ciebie.. no dobry pomysł z tatą.. tym bardziej jak się zaoferował ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- U mnie właśnie jak u Eli też zabraniają wciskania cytryny, nawet trochę. I to 2 ginekologów też powiedziało. Może ciutke tego tam jest ale widocznie coś robi, bo tak wszędzie by na to pozwalali.
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
a u mnie właśnie nie ma problemu
![]() co lekarz to inne podejście - cytryna, miód, ciśnienie, kwas foliowy. Ważne, żeby znaleźć tego jednego i mu ufać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Ilonka po egzaminie... napisałabym smsa ale nie chcę jej znowu gwa.łcić tymi smsami bo jeszcze kiedyś komórke przeze mnie wyłączy
![]()
#2237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tam i tak problemu to nie sprawiło. Zwykła woda z cukrem ![]() Moje dziecko znowu tak wariuje ![]()
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze teraz czuje klocie w pochwie ![]() i znow swedzenie ![]() ja sie zaczynam powaznie boc,moze tam nic nie ma ale czemu ciagle cos swedzi wezme dzis numer od lekarza kolezanki,chyba musze sie wreszcie ruszyc do innego a nie czekac na cud ze moj zmadrzeje ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- wlasnie,ciekawe ale ona miala dzis egzamin? ja jakos zrozumialam ze jazdy a nie ajzdy miala meic wczoraj chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro z powodu Ally. Aż mi ciarki wystąpiły
![]() No ja już lepiej się czuje. Nie mam już kolki. Tylko taki jednostajny delikatny ból prawej nerki. Ale da się żyć. Mam nadzieję, że w końcu wszystko puści. No i dodatkowo infekcja się przyplątała... swędzi piecze ![]() ![]() Pokażę wam pościel jaką będę dzisiaj zamawiać http://allegro.pl/7el-posciel-licenc...737418363.html zastanawiam się tylko czy wzór nr 2 czy 4
09.06.14 II kreseczki ![]() 14.02.15 Maksiu ![]() Edytowane przez kano1003 Czas edycji: 2014-10-29 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie właśnie też od wczoraj kłuje w pipce... ale ja mam wrażenie że to przez Małą bo ona tak się wierci i skacze po całym brzuchu :/ Eh a Ty już dużo miałaś tych infekcji tez ;/ ja caly czas biore natamycyne i chyba nawet pomaga bo nie swędzi nic
![]() |
#2242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Przyczajenie
|
hej Mamusie. Ja nadal na telefonie
![]() piszecie o M, mój nic nie pomagal mi w domu w pierwszej ciąży- jeszcze wtedy wykańczaliśmy dom i sie wprowadzalismy, nic do niego nie docieralo, wszystko sie zmienilo jak koleżanka moja, ktora miała termin po mnie, urodziła 2 m-ce wczesniej- rok walczyli o zdrowie dziecka ( teraz jest wszystko super) ale to dalo mu do myślenia, teraz nawet jak wraca zmęczony późno z pracy pyra czy jest cos do zrobienia i idzie kąpać i usypać synka ![]() ![]() a i zgadzam sie ze roczne dziecko nie wytrzyma w gondoli- mize prędzej zima sanki ![]() ja wczoraj musiałam wracać z symen na nogach z przedszkola ok 3 km - myślałam ze nie dojde masakra tak mnie bolał dol brzucha jakby miednica - nie wiem co będzie w lutym, a jeszcze swieta przed nami. A miałam Wam jeszcze napisać kiedy moja Łucyjka odstawia tańce w brzuchu - jak tylko uslyszy ze Fifi zbliża sie do brzucha albo gada w pobliżu - dyskotekę wtedy mam aż brzuch skacze, a ja się rozculam ... Pozdrawiam ![]()
#2245 |
Zakorzenienie
|
Kano ja sama nie wiem.. ale chyba bardziej nr 2...
#2246 |
Raczkowanie
|
A ja sama nie wiem. Powiem mężowi żeby wybrał.
![]() Domyślam się, że wam niekoniecznie się podobają, ale ja kocham disney'owskie motywy ![]()
#2247 |
Zakorzenienie
|
kano ja tam lubie disneyowskie wzory
![]() teraz tylko takie rezcy moja mala sama nawet wybiera,czasem to jest wkurzajace ze chce tego batona czy ten sok bo na nim jest ten bohater ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Kano cieszę się, że już lepiej ![]() Mlebi współczuję... Odnośnie facetów to ja wolę się za dużo nie wypowiadać...wiem z doświadczenia, że niektórzy się nie zmieniają...albo nie - w ogóle się nie zmieniają, po prostu późno ujawniają jacy są. Ale cóż, to moje własne doświadczenia. Teraz na szczęście mam mojego tz i choć też ma swoje przywary (ja zresztą też ![]() Mój Mały uprosił mnie rano, żeby zostać w domu, więc dziś będę tylko tak dochodząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Wtajemniczenie
|
Marchewka mi sie 4 bardziej podoba
![]() Patrze i patrze na te moje ciuszki małej i wącham delikatny ale śliczny zapach ![]() ![]() Jade z Zuzką na 13 do lekarza chyba w drodze powrotnej do lumpka wejdziemy ale coś mdli mnie dzisiaj ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.