Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 13:15   #1351
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

A co do spania z dzieckiem. U mnie w rodzinie jest taki "przypadek", że starszy spał z mamą do prawie 3 miesięcy przed porodem drugiego. Czyli miał prawie 4 lata. Ktoś zapyta a gdzie tatuś? Tatuś na materacu na podłodze... od 4 lat. Urodził się młodszy, starszy poszedł do pokoju obok i śpi z.... tatusiem. A mamusia z młodszym w jednym łóżku. Ja się nie odzywam i nie komentuję jak u nich jestem, ale... nie wyobrażam sobie nie mieć męża u boku. Z resztą ja mam schizy, że się strasznie wiercę w nocy i nie poczułabym jakbym na maleństwie się położyła przypadkiem. Dlatego u nas będzie spała w łóżeczku.
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego. I nie wyobrażam sobie ,ze mój TŻ by sie na takie coś zgodził (zresztą ja bym nie chciała).-masakra -a póżniej rosną takie mamisynki Poza tym tez bym się bała....bo ja to podobno nieżle boksuje w nocy
Stary 2014-10-29, 13:26   #1352
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Czytam u Was o tych materacach i już sama też nie wiem, jaki kupić zatrudnię mojego, żeby poczytał, posprawdzał i jakis wybrał - lubi jak mu daje takie zadania, czuje się wtedy potrzebny a ile miał radości, jak poprosiłam go, żeby poczytał o najlepszych i najwygodniejszych wózkach nie chciał iść spać, bo tak się zaczytał

Pochwalę się Wam moimi wczorajszymi zakupami
Większośc ciuszków jest z Next, H&M, Reserved i Disney Zapłaciłam za nie - całe 27zł
super, ja też mam dla małej sporo takich spodnio- legginsów

A materac mam 'po kimś', ciotka kiedyś z Niemiec przywiozła. Z tym, że on nigdy nie był używany, jest jeszcze zafoliowany, chyba ktoś w prezencie dostał i nie używał. Ale pojęcia nie mam jakiego rodzaju on jest Muszę sprawdzić

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Rona gratuluję parki!! mój tż ma rodzeństwo bliźniaków- brata i siostrę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:28   #1353
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej Piękne
Ja wczoraj miałam usg połówkowe (w 21t+1d) wszystko jest w porządku! Organy prawidłowo się rozwijają, kości też, przepływ w pępowinie dobry. ;D I poznaliśmy płeć najprawdopodobniej będzie parka. Chłopczyk waży 447 g, a dziewczynka 375 g. Także można mnie już kolorować na dwa kolorki

Jestem po śniadanku, więc biorę się za nadrabianie tego co naskrobałyście
Gratuluje parki to będziesz mogła teraz szaleć

smv, super ciuchy aa ten różowy

[B]Magiusa[\B], gratuluję synka

Dobra, trochę was nadgoniłam, a teraz zmykam z psem i po wyniki. Może wieczorem też bd miała się czym pochwalić
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:37   #1354
MaMusKA29
Wtajemniczenie

tout-petit-fille- wiesz co z tym przedszkolem to jest tak, że niestety chore dzieci są do niego przyprowadzane i przez to zarażają się te zdrowe, pisząc chore mam na myśli takie puszczane z silnym kaszlem, gorączką bo takie przypadki się u mnie w przedszkolu niestety zdarzają, a nie ma takiego przepisu żeby dziecka takiego nie przyjąć owszem jak dostanie temperatury to rodzic ma obowiązek takie dziecko odebrać, moja siostra pracuje w tym przedszkolu do którego chodzi moja córka i w jej grupie matka przyprowadziła dziecko biorące antybiotyk to w ogóle jest masakra ja nie wiem czy ci ludzie nie mają wcale wyobraźni i dlatego mnie szklak trafia jak puszczam małą do przedszkola po przebytej chorobie a już w szatni słyszę duszące się od kaszlu dzieci
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:41   #1355
nouvelle2
Zakorzenienie

byłam w lumpku z mamą i kupiłam
1. legginsy czerwone f&f 4zł
2. legginsy łososiowe Next 3zł
3. sukienusia na wagę Mothercare- 0,80 zł

a potem poszłyśmy na targ po warzywa i znalazłam takie fajne sztyblety- kalosze. Spodobały mi się, bo wyglądają tak mało kaloszowato i kosztowały tylko 55 zł. Miałam po nie wrócić, ale na necie znalazłam za 43 zł z wysyłką, to kliknęłam sobie. W sam raz na spacery z dzieckiem 'w terenie', myślę przyszłościowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141029_140801.jpg (114,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141029_140820.jpg (112,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141029_140903.jpg (111,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4704588367.jpg (22,7 KB, 7 załadowań)

Stary 2014-10-29, 13:43   #1356
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja zawsze mówię do syna normalnie, mimo ze on stworzył swój słownik na rożne wyrazy to zawsze staram sie pytać czy chodzi mu o picie na przykład i bez problemu sie dogadujemy jakoś drażni mnie niektóre słownictwo dorosłych względem dzieci. Niech ze sobà rozmawiają w ten sposob a dzieci uczą poprawnej wymowy.
Dalsza znajoma ma kilkoro dzieci i corka chyba 5 letnia mówi tak niewyraźne, że ciezko ją zrozumieć. A wszystko przez to, że rodzice tak z nimi rozmawiają (jedzie brum zamiast auto, samochod itp), pozostałe dzieciaczki tez mają problem z poprawnym mowieniem a rodzice to bardzo wykształceni ludzie
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Piękne rzeczy, szczególnie ta trzecia sukienka-tunika

O jak ja tego nie lubię! ! i takiego 'dziamgania' do maleńkiego dziecka tez nie. Przecież to jest człowiek taki sam jak my i zasługuje na to, żeby zwracać się do niego normalnie
Ja tego też nie lubię, nie pochwalam a wręcz mnie to drażni. I oczywiście już miałam czarną wizję, że moja teściowa będzie atakować naszą córcię takimi dziwactwami, zamiast mówić poprawną polszczyzną. Nie mogłam ze złości zasnąć do 1 w nocy, ale sobie wkręciłam ale na pewno na to nie pozwolę, coś czuję, że teściowa nie raz się na mnie obrazi

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Editsi jak po tej glukozie??? dało rade wytrzymać
powiem tak, samo wypicie...wyobrażałam to sobie jeszcze gorzej. Smak no powiedzmy prawie do przełknięcia. Ale ta ilość? Ja miałam taki wielki kubek do wypicia i w połowie mówię do tej pielęgniarki, że już nie mam miejsca w brzuchu i stoi mi w gardle, ale niestety trzeba wypić całe. Więc po wypiciu dłużej niż 2h nie byłam ani głodna, a wodę bałam się wypić, bo czułam się jak podczas jazdy samochodem, że jeszcze moment, jedno przełknięcie śliny i zacznę zwracać... Ale dałam radęsama sobie biję brawo da się przeżyć dziewczynki! Jedynie ręka mnie boli, bo 3 razy pobierała mi krew z tej samej żyły, tylko ta się nadawała, więc siniec murowany.

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziś u nas 20 tc
A wczoraj byliśmy na USG i okazało się, że noszę Syneczka
Rośnie pięknie, wręcz idealnie, a waży 330 g.
Ja niestety dalej muszę leżeć i brać leki, bo skurcze mam nadal
Buziaki i miłego dnia
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam polowkowe. Mamy juz potwierdzonego na 100% chlopaka wiec chyba bedzie Przemyslaw Henryk. Mlody srednio wspolpracowal i wrecz uciekal od pomiarow ale generalnie lekarz wiekszosc pomierzyl i sprawdzil. Ma juz kolo 0,5kg i wszystko w normie. Tzn.nie dalo sie sprawdzic twarzoczaszki ( tak samo moj pierwszy synek nie dal sobie podejrzec) i serduszka tzn.sa 4 komory i bije miarowo ale zastawek nie dalo sie sprawdzic.
Gratulacjei żebyś już nie musiała przechodzić przez stresy i synek był teraz wciąż zdrowy.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Tadaaaaam
śliczne!!!

Cytat:
Hej Piękne
Ja wczoraj miałam usg połówkowe (w 21t+1d) wszystko jest w porządku! Organy prawidłowo się rozwijają, kości też, przepływ w pępowinie dobry. ;D I poznaliśmy płeć najprawdopodobniej będzie parka. Chłopczyk waży 447 g, a dziewczynka 375 g. Także można mnie już kolorować na dwa kolorki

Gratuluję
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:54   #1357
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja tego też nie lubię, nie pochwalam a wręcz mnie to drażni. I oczywiście już miałam czarną wizję, że moja teściowa będzie atakować naszą córcię takimi dziwactwami, zamiast mówić poprawną polszczyzną. Nie mogłam ze złości zasnąć do 1 w nocy, ale sobie wkręciłam ale na pewno na to nie pozwolę, coś czuję, że teściowa nie raz się na mnie obrazi

powiem tak, samo wypicie...wyobrażałam to sobie jeszcze gorzej. Smak no powiedzmy prawie do przełknięcia. Ale ta ilość? Ja miałam taki wielki kubek do wypicia i w połowie mówię do tej pielęgniarki, że już nie mam miejsca w brzuchu i stoi mi w gardle, ale niestety trzeba wypić całe. Więc po wypiciu dłużej niż 2h nie byłam ani głodna, a wodę bałam się wypić, bo czułam się jak podczas jazdy samochodem, że jeszcze moment, jedno przełknięcie śliny i zacznę zwracać... Ale dałam radęsama sobie biję brawo da się przeżyć dziewczynki! Jedynie ręka mnie boli, bo 3 razy pobierała mi krew z tej samej żyły, tylko ta się nadawała, więc siniec murowany.

Gratulacje

Gratulacjei żebyś już nie musiała przechodzić przez stresy i synek był teraz wciąż zdrowy.

śliczne!!!

Gratuluję
dzielna jesteś! gratulacje!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 13:56   #1358
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Popieram, ja też tego nie toleruje moja mama tak mówiła do mojej córki ale szybko ją naprostowałam i nie miałam problemu bo moja córka płynnie mówiła w wieku 2 lat i teraz jako jedna z nielicznych nie ma zajęć z logopedą, więc takim zdrobnieniom stanowczo mówię nieeeeeeeee
Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Przecież dziecko to też człowiek tylko mniejszy. Zrozumie. A od takiego sepleniania, zdrabniania dziecko nabywa wad wymowy, bo przecież uczy się przez naśladownictwo od nas. Będę to tępić jak ktoś mi tak zacznie do dziecka mówić.
ja tez jestem tego zdania, co Wy, zresztą widzę, że znaczna większość na forum też tak uważa. Czasem się zastanawiam, jak dorosły człowiek może być tak bezmyślny... Słyszałam jeszcze jedno określenie mojej teściówki, jak krzyczała do małej, że ma wrcać do domu bo idzie "wagok". Zapytałam co to jest, a ona do mnie, ze BURZA... czy słowo burza, poza tym, że jest poprawne, niej est czasem też o wiele łatwiejsze niż jakieś dziwactwo "wagok"?
Stary 2014-10-29, 14:03   #1359
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

A no to dobrze, że da się to przeżyć Już wkrótce wszystkie nas to czeka Ja jestem przerażona już z definicji Ale mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo jak u Ciebie i dam radę bez
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:04   #1360
ojustyna
Zadomowienie

Witam was w obiadkowej porze nakarmiłam swojego dzidziusia dzisiaj rybką, teraz był piankowy deserek i fika sobie wesoło, taki ruchliwy

Poza tym po zajęciach miałam poszukać czegoś cudnego w lumpkach i co? Wszystko mi śmierdziało, przeszłam się między wieszakami i buum tak się źle poczułam, słabo mi się zrobiło i ten samolot w głowie, od razu wyszłam na zewnątrz i po jakimś czasie poczłapałam na przystanek i całe szczęście jakoś dojechałam. Przestraszyłam się nie na żarty

Ahh bym się zapomniała pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 22 tydzień
Stary 2014-10-29, 14:07   #1361
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem tego zdania, co Wy, zresztą widzę, że znaczna większość na forum też tak uważa. Czasem się zastanawiam, jak dorosły człowiek może być tak bezmyślny... Słyszałam jeszcze jedno określenie mojej teściówki, jak krzyczała do małej, że ma wrcać do domu bo idzie "wagok". Zapytałam co to jest, a ona do mnie, ze BURZA... czy słowo burza, poza tym, że jest poprawne, niej est czasem też o wiele łatwiejsze niż jakieś dziwactwo "wagok"?
zastanawiam się po co to wszystko tzn. co innego jak własnego nazewnictwa używa dziecko, to jest całkiem normalne. Ale dorosły Może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że takim zachowaniem szkodzi dziecku..
U mnie siostrzeniec z okresu wczesnego dzieciństwa zachował dwa określenia. Do moich rodziców nie mówi babcia i dziadek, tylko 'ba' i 'dzia'. Z tym, że oni dla niego są jak rodzice, a samych dziadków ma dość sporo. Myślę, że tym sposobem wyróżnia ich spośród reszty 'zwykłych'dziadków Natomiast cała reszta słownictwa, to normalny dorosły język. Np. mimo że na parówki mówił 'pankuti', to my do niego mówiliśmy o nich jako o 'parówkach'. I dziecko wiedziało, o jaką rzecz chodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:11   #1362
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
A no to dobrze, że da się to przeżyć Już wkrótce wszystkie nas to czeka Ja jestem przerażona już z definicji Ale mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo jak u Ciebie i dam radę bez
dasz radę na pewno

Cytat:
dzielna jesteś! gratulacje!
Dziękuję

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
zastanawiam się po co to wszystko tzn. co innego jak własnego nazewnictwa używa dziecko, to jest całkiem normalne. Ale dorosły Może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że takim zachowaniem szkodzi dziecku..
U mnie siostrzeniec z okresu wczesnego dzieciństwa zachował dwa określenia. Do moich rodziców nie mówi babcia i dziadek, tylko 'ba' i 'dzia'. Z tym, że oni dla niego są jak rodzice, a samych dziadków ma dość sporo. Myślę, że tym sposobem wyróżnia ich spośród reszty 'zwykłych'dziadków Natomiast cała reszta słownictwa, to normalny dorosły język. Np. mimo że na parówki mówił 'pankuti', to my do niego mówiliśmy o nich jako o 'parówkach'. I dziecko wiedziało, o jaką rzecz chodzi
dokładnie, ja rozumiem jak dziecko tworzy pewne słowa, bo nie potrafi jeszcze precyzyjnie jakiegoś wypowiedzieć, ale osoba dorosła? i po co dorosły uczy słów, które są niepoprawne? Myślę, że moja teściowa działa bezmyślnie, że trzeba jej to powiedzieć, ale nikt się do tej pory nie odważył. Pewnie będę pierwsza
Stary 2014-10-29, 14:34   #1363
przezduzeem
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja z zupelnie innej beczki...
W jakiej temperaturze prac dzieciece rzeczy?
Co trzeba prac w 90st. a co mozna (o ile mozna cokolwiek) prac w nizszych temperaturach? Czy ubranka od wysokiej temperatury sie nie poniszcza?

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:35   #1364
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

dokładnie, ja rozumiem jak dziecko tworzy pewne słowa, bo nie potrafi jeszcze precyzyjnie jakiegoś wypowiedzieć, ale osoba dorosła? i po co dorosły uczy słów, które są niepoprawne? Myślę, że moja teściowa działa bezmyślnie, że trzeba jej to powiedzieć, ale nikt się do tej pory nie odważył. Pewnie będę pierwsza
Dałaś rade-fajnie ,ze juz masz ta glukoze z głowy-ja mam zrobić za dwa tygodnie

Mam nadzieje ,ze mama TŻta nie będzie ingerować w wychowanie wnuka -dobrze,ze mieszkają w innym mieście I rzadko sie widzimy
Stary 2014-10-29, 14:41   #1365
tout-petit-fille
Zadomowienie

Uffff natyrałam się dziś jak stara!!
samochód po przeglądzie, zus ogarnięty, zwolnienie zawiezione, zakupy i obiad zrobione, pies wykąpany (nawet go ostrzygłam!), samochód odkurzony.

Teraz tylko dopakować walizkę, potem warsztaty, a jutro o 5 pobudka i o 6 w traseeeee 9-ciogodzinną do rodzinki mojej kochanej

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
tout-petit-fille- wiesz co z tym przedszkolem to jest tak, że niestety chore dzieci są do niego przyprowadzane i przez to zarażają się te zdrowe, pisząc chore mam na myśli takie puszczane z silnym kaszlem, gorączką bo takie przypadki się u mnie w przedszkolu niestety zdarzają, a nie ma takiego przepisu żeby dziecka takiego nie przyjąć owszem jak dostanie temperatury to rodzic ma obowiązek takie dziecko odebrać, moja siostra pracuje w tym przedszkolu do którego chodzi moja córka i w jej grupie matka przyprowadziła dziecko biorące antybiotyk to w ogóle jest masakra ja nie wiem czy ci ludzie nie mają wcale wyobraźni i dlatego mnie szklak trafia jak puszczam małą do przedszkola po przebytej chorobie a już w szatni słyszę duszące się od kaszlu dzieci
To jest właśnie przerażające, że strach dziecko puścić do przedszkola, bo znów przyniesie chorobę, a wiadomo jak to jest w pracy (poza pracą urzędową)- nikt nie cieszy się ze zwolnień na chore dziecko co rusz..

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Witam was w obiadkowej porze nakarmiłam swojego dzidziusia dzisiaj rybką, teraz był piankowy deserek i fika sobie wesoło, taki ruchliwy

Poza tym po zajęciach miałam poszukać czegoś cudnego w lumpkach i co? Wszystko mi śmierdziało, przeszłam się między wieszakami i buum tak się źle poczułam, słabo mi się zrobiło i ten samolot w głowie, od razu wyszłam na zewnątrz i po jakimś czasie poczłapałam na przystanek i całe szczęście jakoś dojechałam. Przestraszyłam się nie na żarty

Ahh bym się zapomniała pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 22 tydzień
Mam to samo, że po wejściu do lumpka jest mi niedobrze. Byłam raptem kilka razy w życiu, ale dla dzidzi poświęcę się, bo byłabym chyba niespełna rozumu, żeby kupować nowe ciuszki.. A przez te kilka razy które byłam, znalazłam baardzo fajne rzeczy dla siebie. Więc wręcz trzeba zawojować lumpy!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:44   #1366
nouvelle2
Zakorzenienie

Przy okazji masowego zaopatrywania dziecka w sukienki, patrzę teraz na rajstopki. Ale widocznie wyprodukowanie JEDNOKOLOROWYCH gładkich rajstop, przerosło naszych rodzimych producentów
Przecież jak dziecko ubierze kieckę w kropki, kratkę i koniki pony jednocześnie, a do tego rajstopy w kwiatki i serduszka to epilepsji dostanie
Zostają sieciówki (rajty min. 15 zł para), tylko że tam z reguły rajstopki pakowane są w dwupaki, a ja z dwupakami mam ten problem, że zawsze jedna para mi pasuje, a ta druga już nie

Znalazłam w necie kulę: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ce-5o2766?c=10 . Polecam tą zabawkę, ale najlepiej kupić na allegro czy tablicy używaną. Moja kumpela ją ma dla małego i oboje są zachwyceni "Uczy" raczkowania starsze dzieci, bo to jest taka zabawka, która ucieka przed dzieckiem, kulając się w różne strony

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Co trzeba prac w 90st. a co mozna (o ile mozna cokolwiek) prac w nizszych temperaturach? Czy ubranka od wysokiej temperatury sie nie poniszcza?
ja wszystko, nawet lumpkowe, będę prała w temp. 40-60 stopni. Wysoką temperaturą potraktuję je przy prasowaniu

Stary 2014-10-29, 14:47   #1367
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie

Crystal Jejku, życzę Ci duuużo zdrówka

Meganka Śliczne ubrania, gratuluję zakupów Jak Twoje zdrówko?

Cos Ja, mając najsilniejsze skurcze brałam 6 tabletek dziennie :/ Teraz biorę w razie bólu. A jeśli Tobie nic nie dolega, a do tego dochodzą jakieś perturbacje, to na razie odstaw. Gdyby pojawiły się np. skurcze łydek- wtedy zaczniesz znowu

Lesyeux Powodzenia na zakupach :

Smv Ojej, a musisz wychodzić? Może lepiej darować sobie taką porcję wysiłku? Ja mieszkałam kiedyś na 5. piętrze, więc rozumiem Twój ból

Dziś u nas 20 tc

A wczoraj byliśmy na USG i okazało się, że noszę Syneczka

Rośnie pięknie, wręcz idealnie, a waży 330 g.

Ja niestety dalej muszę leżeć i brać leki, bo skurcze mam nadal

Buziaki i miłego dnia

Dzięki kochana juz lepiej od wyjścia ze szpitala nie mam plamien - jednak wieczorami czuje ze podbrzusze mnie pobolewa - możliwe ze juz ze zmęczenia po całym dniu .
5.11 mam USG połowów eu wizytę u mojej gin wiec zobaczymy co i jak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:47   #1368
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Mam to samo, że po wejściu do lumpka jest mi niedobrze. Byłam raptem kilka razy w życiu, ale dla dzidzi poświęcę się, bo byłabym chyba niespełna rozumu, żeby kupować nowe ciuszki.. A przez te kilka razy które byłam, znalazłam baardzo fajne rzeczy dla siebie. Więc wręcz trzeba zawojować lumpy!
Ja do niektórych lumpków tez nie wejdę- do tych takich starych, małych i śmierdzących. Ale cała reszta jest ok. Z tym, że ja dla siebie to znajdę coś raz na pół roku, jak nie rzadziej. Kupuję tam tylko dla siostrzeńca no i teraz dla maluszka

Stary 2014-10-29, 14:49   #1369
colds
Zakorzenienie

Któraś chciała zobaczyć moją sukienkę, oto zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10745050_780669438657920_212475275_n.jpg (97,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10743264_780644725327058_1728110754_n.jpg (72,6 KB, 65 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:50   #1370
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Piękne rzeczy, szczególnie ta trzecia sukienka-tunika

O jak ja tego nie lubię! ! i takiego 'dziamgania' do maleńkiego dziecka tez nie. Przecież to jest człowiek taki sam jak my i zasługuje na to, żeby zwracać się do niego normalnie

Dziękuje fajne maja rzeczy ale ceny tez ;/ jakościowo sa jednak super ciuchy mysle ze po ciazy będe w nich chodziła . Ja uwielbiam tuniki getry i buty ala Emu to dla mnie najwygodniejszy strój w ciazy )

Stary 2014-10-29, 14:52   #1371
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Ciuszki w 60, chyba, ze na metce jest napsane inaczej. Mocno przybrudzone pieluszki w 90, chyba, ze ktos uzywa ich jako pieluszki, a nie slinia, to wtedy gotowalabym.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:56   #1372
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Hej Piękne

Gratulacje parki - idealne )

Stary 2014-10-29, 14:57   #1373
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia i sukienka
Stary 2014-10-29, 15:03   #1374
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Rona gratulacje parka cudownie
Crystal wracaj szybciutko do zdrówka
A ja znowu od poniedziałku ze swoją siostrzyczką, byłyśmy w te piękną pogodę na spacerze i ekspedientka do niej mówi będziesz miała siostrzyczkę czy braciszka? a Lenka zaczęła się śmiać (4lata) i mówi nieeee, ja będę ciocią Sprzedawczyni zaczęła się tłumaczyć, że taka podobna do mnie, więc ja mówię, że to moja siostra Już tak często mi się to zdarza, że chyba się przyzwyczajam, ale Lenka zawsze dopytuje się, dlaczego ktoś tak mówi:P

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Piszecie o tych materacach, aż i ja się zaczęłam zastanawiać, bo łóżeczko będę miała po siostrzyczce, ale materac postanowiliśmy kupić i chyba najbezpieczniej będzie kupić lateksowy?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Meganka fajne te Twoje zakupy, aż mnie zainspirowałaś, żeby wejść na ich stronę A zamawiałaś wszystko przez internet?

Cieszę się, że wizyty udane i tak trzymać kochane

Kupiłam w sklepie w Krakowie w Centrum Handlowym "Bonarka" . Bardzo fajna sprzedawczyni chyba dlatego tyle kupiłam )

Stary 2014-10-29, 15:08   #1375
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
piękne fotki, szczególnie to z córcią. Pełne czułości

Stary 2014-10-29, 15:20   #1376
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ciuszki w 60, chyba, ze na metce jest napsane inaczej. Mocno przybrudzone pieluszki w 90, chyba, ze ktos uzywa ich jako pieluszki, a nie slinia, to wtedy gotowalabym.
W mojej pralce jak ustawilam program ubranka niemowlece-to tam jest juz temp 95stopni
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:23   #1377
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny załamana jestem właśnie weszłam na wagę i widze 65,5 przed ciaza wazylam 58-59 to chyba troche za duży przyrost prawda ? Nir potrafię sobie słodkiego odmówić to pewnie dlatego - sa jakieś normy dla poszczególnych tygodni ? U mnie leci dopiero 20 tydzien ...

Stary 2014-10-29, 15:28   #1378
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamana jestem właśnie weszłam na wagę i widze 65,5 przed ciaza wazylam 58-59
to cycuchy i brzucho tyle ważą
Stary 2014-10-29, 15:30   #1379
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładnie wyglądaliście! wszyscy! jak się czujesz jako świeżo upieczona żonka?
Stary 2014-10-29, 15:33   #1380
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
to cycuchy i brzucho tyle ważą

Właśnie mam wrażenie ze mi bardzo w tyłek i uda poszło ...
Po tym szpitalu przez ostatnie 2 tyg. Mało ruszam sie duzo leze odpoczywam i jem ... Teraz widac efekty. 63 wazylam miesiąc temu w jeansach i butach u gin a dzis 65.5 na boso w leginsach i koszulce :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości