|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A materac mam 'po kimś', ciotka kiedyś z Niemiec przywiozła. Z tym, że on nigdy nie był używany, jest jeszcze zafoliowany, chyba ktoś w prezencie dostał i nie używał. Ale pojęcia nie mam jakiego rodzaju on jest Muszę sprawdzić![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Rona gratuluję parki!! mój tż ma rodzeństwo bliźniaków- brata i siostrę
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będziesz mogła teraz szaleć ![]() smv, super ciuchy aa ten różowy[B]Magiusa[\B], gratuluję synka Dobra, trochę was nadgoniłam, a teraz zmykam z psem i po wyniki. Może wieczorem też bd miała się czym pochwalić
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
tout-petit-fille- wiesz co z tym przedszkolem to jest tak, że niestety chore dzieci są do niego przyprowadzane i przez to zarażają się te zdrowe, pisząc chore mam na myśli takie puszczane z silnym kaszlem, gorączką bo takie przypadki się u mnie w przedszkolu niestety zdarzają, a nie ma takiego przepisu żeby dziecka takiego nie przyjąć owszem jak dostanie temperatury to rodzic ma obowiązek takie dziecko odebrać, moja siostra pracuje w tym przedszkolu do którego chodzi moja córka i w jej grupie matka przyprowadziła dziecko biorące antybiotyk to w ogóle jest masakra ja nie wiem czy ci ludzie nie mają wcale wyobraźni i dlatego mnie szklak trafia jak puszczam małą do przedszkola po przebytej chorobie a już w szatni słyszę duszące się od kaszlu dzieci
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w lumpku z mamą i kupiłam
1. legginsy czerwone f&f 4zł 2. legginsy łososiowe Next 3zł 3. sukienusia na wagę Mothercare- 0,80 zł ![]() a potem poszłyśmy na targ po warzywa i znalazłam takie fajne sztyblety- kalosze. Spodobały mi się, bo wyglądają tak mało kaloszowato i kosztowały tylko 55 zł. Miałam po nie wrócić, ale na necie znalazłam za 43 zł z wysyłką, to kliknęłam sobie. W sam raz na spacery z dzieckiem 'w terenie', myślę przyszłościowo
|
|
|
|
#1356 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale na pewno na to nie pozwolę, coś czuję, że teściowa nie raz się na mnie obrazi![]() powiem tak, samo wypicie...wyobrażałam to sobie jeszcze gorzej. Smak no powiedzmy prawie do przełknięcia. Ale ta ilość? Ja miałam taki wielki kubek do wypicia i w połowie mówię do tej pielęgniarki, że już nie mam miejsca w brzuchu i stoi mi w gardle, ale niestety trzeba wypić całe. Więc po wypiciu dłużej niż 2h nie byłam ani głodna, a wodę bałam się wypić, bo czułam się jak podczas jazdy samochodem, że jeszcze moment, jedno przełknięcie śliny i zacznę zwracać... Ale dałam radę sama sobie biję brawo da się przeżyć dziewczynki! Jedynie ręka mnie boli, bo 3 razy pobierała mi krew z tej samej żyły, tylko ta się nadawała, więc siniec murowany. Cytat:
![]() Cytat:
i żebyś już nie musiała przechodzić przez stresy i synek był teraz wciąż zdrowy.śliczne!!! Cytat:
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no to dobrze, że da się to przeżyć Już wkrótce wszystkie nas to czeka Ja jestem przerażona już z definicji Ale mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo jak u Ciebie i dam radę bez
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Witam was w obiadkowej porze
nakarmiłam swojego dzidziusia dzisiaj rybką, teraz był piankowy deserek i fika sobie wesoło, taki ruchliwyPoza tym po zajęciach miałam poszukać czegoś cudnego w lumpkach i co? Wszystko mi śmierdziało, przeszłam się między wieszakami i buum tak się źle poczułam, słabo mi się zrobiło i ten samolot w głowie, od razu wyszłam na zewnątrz i po jakimś czasie poczłapałam na przystanek i całe szczęście jakoś dojechałam. Przestraszyłam się nie na żarty ![]() Ahh bym się zapomniała pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 22 tydzień ![]()
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że takim zachowaniem szkodzi dziecku..U mnie siostrzeniec z okresu wczesnego dzieciństwa zachował dwa określenia. Do moich rodziców nie mówi babcia i dziadek, tylko 'ba' i 'dzia'. Z tym, że oni dla niego są jak rodzice, a samych dziadków ma dość sporo. Myślę, że tym sposobem wyróżnia ich spośród reszty 'zwykłych'dziadków Natomiast cała reszta słownictwa, to normalny dorosły język. Np. mimo że na parówki mówił 'pankuti', to my do niego mówiliśmy o nich jako o 'parówkach'. I dziecko wiedziało, o jaką rzecz chodzi |
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja z zupelnie innej beczki...
W jakiej temperaturze prac dzieciece rzeczy? Co trzeba prac w 90st. a co mozna (o ile mozna cokolwiek) prac w nizszych temperaturach? Czy ubranka od wysokiej temperatury sie nie poniszcza?
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ,ze mama TŻta nie będzie ingerować w wychowanie wnuka -dobrze,ze mieszkają w innym mieście I rzadko sie widzimy
|
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Uffff natyrałam się dziś jak stara!!
samochód po przeglądzie, zus ogarnięty, zwolnienie zawiezione, zakupy i obiad zrobione, pies wykąpany (nawet go ostrzygłam! ), samochód odkurzony.Teraz tylko dopakować walizkę, potem warsztaty, a jutro o 5 pobudka i o 6 w traseeeee 9-ciogodzinną do rodzinki mojej kochanej ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji masowego zaopatrywania dziecka w sukienki, patrzę teraz na rajstopki. Ale widocznie wyprodukowanie JEDNOKOLOROWYCH gładkich rajstop, przerosło naszych rodzimych producentów
Przecież jak dziecko ubierze kieckę w kropki, kratkę i koniki pony jednocześnie, a do tego rajstopy w kwiatki i serduszka to epilepsji dostanie Zostają sieciówki (rajty min. 15 zł para ), tylko że tam z reguły rajstopki pakowane są w dwupaki, a ja z dwupakami mam ten problem, że zawsze jedna para mi pasuje, a ta druga już nieZnalazłam w necie kulę: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ce-5o2766?c=10 . Polecam tą zabawkę, ale najlepiej kupić na allegro czy tablicy używaną. Moja kumpela ją ma dla małego i oboje są zachwyceni "Uczy" raczkowania starsze dzieci, bo to jest taka zabawka, która ucieka przed dzieckiem, kulając się w różne strony![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki kochana juz lepiej od wyjścia ze szpitala nie mam plamien - jednak wieczorami czuje ze podbrzusze mnie pobolewa - możliwe ze juz ze zmęczenia po całym dniu . 5.11 mam USG połowów eu wizytę u mojej gin wiec zobaczymy co i jak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje fajne maja rzeczy ale ceny tez ;/ jakościowo sa jednak super ciuchy mysle ze po ciazy będe w nich chodziła . Ja uwielbiam tuniki getry i buty ala Emu to dla mnie najwygodniejszy strój w ciazy )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuszki w 60, chyba, ze na metce jest napsane inaczej. Mocno przybrudzone pieluszki w 90, chyba, ze ktos uzywa ich jako pieluszki, a nie slinia, to wtedy gotowalabym.
|
|
|
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje parki - idealne ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcia i sukienka
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam w sklepie w Krakowie w Centrum Handlowym "Bonarka" . Bardzo fajna sprzedawczyni chyba dlatego tyle kupiłam )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
piękne fotki, szczególnie to z córcią. Pełne czułości
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny załamana jestem właśnie weszłam na wagę i widze 65,5 przed ciaza wazylam 58-59 to chyba troche za duży przyrost prawda ? Nir potrafię sobie słodkiego odmówić to pewnie dlatego - sa jakieś normy dla poszczególnych tygodni ? U mnie leci dopiero 20 tydzien ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładnie wyglądaliście! wszyscy! jak się czujesz jako świeżo upieczona żonka?
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mam wrażenie ze mi bardzo w tyłek i uda poszło ... Po tym szpitalu przez ostatnie 2 tyg. Mało ruszam sie duzo leze odpoczywam i jem ... Teraz widac efekty. 63 wazylam miesiąc temu w jeansach i butach u gin a dzis 65.5 na boso w leginsach i koszulce :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

zatrudnię mojego, żeby poczytał, posprawdzał i jakis wybrał - lubi jak mu daje takie zadania, czuje się wtedy potrzebny
a ile miał radości, jak poprosiłam go, żeby poczytał o najlepszych i najwygodniejszych wózkach
Muszę sprawdzić

sama sobie biję brawo

Może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że takim zachowaniem szkodzi dziecku..
), tylko że tam z reguły rajstopki pakowane są w dwupaki, a ja z dwupakami mam ten problem, że zawsze jedna para mi pasuje, a ta druga już nie