Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 12:01   #1441
izasalamon
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

kocuro88 - ech... A który to dzień cyklu? Bo może jeszcze wystrzelą za kilka dni? Powiem Ci, że trochę Cię rozumiem i wiem co czujesz... Mój mąż też jest niechętny do tego, by działać wtedy kiedy lekarz kazał, a nie wtedy kiedy się chce. I próbuję mu wytłumaczyć, że tak to sobie mogą pozwolić osoby bez żadnych problemów
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:03   #1442
malinOla1
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Olu, a jak się Twój mąż czuje przy braniu bromergonu?
dobrze, zawsze miał lekkie zawroty teraz ma troszkę bardziej ale mówi, że jest ok no i doktor mówiła że na początek może tak być jeśli po jakimś czasie nie przejdzie to wtedy zmiana leku na jakiś za 120zł.
Jeśli dobrze pamiętam, to mój Tż miał u niej podniesione ciśnienie to mówiła że bromergon też mu lekko obniży ale ręki sobie nie dam uciąć

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:04   #1443
aneczka2238
Zakorzenienie

Żanecia, bardzo, bardzo mi przykro
Tak to jest, że wszystko się wali na raz, ale później wychodzi slońce i mam nadzieje, że u Ciebie też tak będzie
Co do męża, to... trochę wiem jak on myśli...
Mój tż często mi mówi o tym, jak faceci do różnych spraw podchodza, zupełnie inaczej niż my - kobiety. Oni tak trochę wg reguły "Miej wyje*bane, a będzie Ci dane" Podejrzewam że Twój tż nie zdaje sobie po porostu sprawy, że są to takie realne problemy, nie ma ciśnienia na dziecko i dla niego czy teraz czy za rok to będzie ok. W końcu się uda... No a Ty chciałabyś jak najszybciej. I dlatego nie ma zgody w temacie...

Kasiu, ja chodzę co 4 tyg od początku, tylko jak coś się działo to szłam wcześniej.

Aniu koliberku, dużo Ty tego kefiru piłaś?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:12   #1444
Nati_kk
Zakorzenienie

Żanetko przykro mi strasznie z powodu pęcherzyków ale może jeszcze wystrzelą?
A co do męża to mi się wydaje, że tak jak Aneczka mówi, on nie ma parcia na dziecko teraz i może uważa że może samo się to wszystko unormuje? Kurcze nie wiem co Ci poradzić, ciężki przypadek z tego Twojego chłopa

A z siostrą znowu się coś pokomplikowało? Bo wydawało mi się, że zmierza ku dobremu...

Kasiu - ja chodzę teraz co miesiąc

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:14   #1445
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
dobrze, zawsze miał lekkie zawroty teraz ma troszkę bardziej ale mówi, że jest ok no i doktor mówiła że na początek może tak być jeśli po jakimś czasie nie przejdzie to wtedy zmiana leku na jakiś za 120zł.
Jeśli dobrze pamiętam, to mój Tż miał u niej podniesione ciśnienie to mówiła że bromergon też mu lekko obniży ale ręki sobie nie dam uciąć
Na ulotce pisze, że nie powinno się stosować leku u osób z niekontrolowanym nadciśnieniem tętniczym Jak należy rozumieć słowo niekontrolowane
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:18   #1446
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Na ulotce pisze, że nie powinno się stosować leku u osób z niekontrolowanym nadciśnieniem tętniczym Jak należy rozumieć słowo niekontrolowane
Aniu myśle,że powinnas zaufać lekarzowi...na wielu lekach piszą różne przeciwskazania ,ale po konsultacji z lekarzem można je brac

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:21   #1447
kordelka85
BAN stały

Dodalam zdjecie
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 13:42   #1448
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
a masz nagłe skoki ciśnienia czy raczej zdarza się zawsze być wyższe?
Ja bym zdała się na lekarza i brała
p.s. właśnie wyczytałam że osoby na bromergonie szybko "zaciążały"
mam już powoli dość starań noż ile można

Stary 2014-10-29, 13:49   #1449
kocuro88
Zakorzenienie

Kasiu robiłam AMH - marker rezerwy jajnikowej

Aneczko masz racje co do mojego TŻ - on nie miał i nie ma parcia na dziecko, zgodził sie ze względu na to że ja bardzo chce mieć - pamietacie jak On to tłumaczył : że ja mu wystarczam, że jest mu wygodnie jak jesteśmy we dwójke itd.
ale znam go i wiem że jak już sie uda to będzie sie cieszył - poprostu to wiem!!!

nie wiem czy będe z nim dziś rozmawiać o tym.
Poczekam może na wyniki tego badania i wtedy się okaże czy coś jest nie tak - a skoro pęcherzyki nie rosną tzn że musi być coś nie tak. wtedy wróce do tej rozmowy.

dziś mam 14 dc i pecherzyki nawet nie drgnely - więc nie ma szans.
chodź zdziwiło ją to że z szyjki wycieka niewielka ilość krwi jak przy owulce no ale powiedziała że jak będą wyniki to będzie wiadomo co i jak...
Stary 2014-10-29, 14:07   #1450
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
a masz nagłe skoki ciśnienia czy raczej zdarza się zawsze być wyższe?
Ja bym zdała się na lekarza i brała
p.s. właśnie wyczytałam że osoby na bromergonie szybko "zaciążały"
mam już powoli dość starań noż ile można
Doskonale Cię rozumiem

Nie odbierz tego źle, ale ... ja też się nastawiałam, że po clo szybko zajdę, bo wielu dziewczynom się udawało. Tymczasem wcale nie jest to takie łatwe... Ale oczywiście trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość

Aneczko masz racje co do mojego TŻ - on nie miał i nie ma parcia na dziecko, zgodził sie ze względu na to że ja bardzo chce mieć - pamietacie jak On to tłumaczył : że ja mu wystarczam, że jest mu wygodnie jak jesteśmy we dwójke itd.
ale znam go i wiem że jak już sie uda to będzie sie cieszył - poprostu to wiem!!!

Poczekam może na wyniki tego badania i wtedy się okaże czy coś jest nie tak - a skoro pęcherzyki nie rosną tzn że musi być coś nie tak. wtedy wróce do tej rozmowy.

chodź zdziwiło ją to że z szyjki wycieka niewielka ilość krwi jak przy owulce no ale powiedziała że jak będą wyniki to będzie wiadomo co i jak...
Hmmm... Szkoda byłoby tego cyklu, ale może trochę Ci się owulacja przesunie? Zresztą, nie ma co gdybać. Trzeba poczekać na wyniki badań. Kiedy je będziesz mieć?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:10   #1451
mandy27
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Ja już piszę z domku ale czeka mnie trochę sprzątania Więc nadrobię jutro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:13   #1452
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:

Wybacz ale męża to Ty masz okropnego w takiej sytuacji zero wsparcia! Obiecał tobie ze zaczniecie starania od września a tu za chwile listopad! wychodzi w badaniach ze najprawdopodobniej bez leczenia nie masz szans tak po prostu zajść a on Ci mówi ze mieliście podejść do tego na luzie? po prostu współczuje Ci z całego serca ze musisz to przechodzić sama kurczę albo chce dziecko albo nie, niby sie staracie ale macie udawać ze niby nie? Nie rozumiem go w ogóle. Wybacz ze tak emocjonalnie ale to mnie strasznie denerwuje.
Ja bym tego tak nie zostawiła, bo mam buzie niewyparzoną i musiałabym to rozstrząsnać, ale to nie koniecznie jest dobre, bo pewnie skończyłaby sie na postawieniu sprawy na ostrzu noża a tego nikt by nie chciał.
Nie wiem co ci doradzić. Moze jest cos o czym on Ci nie mówi?
Jak długo jesteście razem?
Biedna Ty moja trzymaj się, musisz być dzielna, na pewno dasz sobie z tym radę tylko mąż powinien dostać w łeb i się ogarnąć
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:34   #1453
7koliberek7
Zadomowienie

Aneczko wypijalam jeden maly kefiir a czasem jak mialam duzy to i duzy 400ml wypilam...
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:54   #1454
Nati_kk
Zakorzenienie

Ewunia ma rację,ja też bym to pewnie roztrzasala, pytanie tylko czy to by dało pozytywny skutek...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:39   #1455
dorotape1987
Wtajemniczenie

W sumie kocurek dziewczyny dobrze mowia faktycznie obiecal ze od wrzesnia zaczynacie..... wiec powinien podejsc do tematu na powaznie...
mysle ze nieublaganie nad wami zaczyna wisiec taka powazna rozmowa mi sie wydaje ze on nawet w polowie nie czuje i nie zdaje sobie sprawy z tego jak na CIebie cala ta sytuacja wplywa nie dosc ze borykasz sie z problemami i nie jestes w stanie zajsc od tak poprostu to dodatkowo musisz ze tak powiem czaic sie przed mezem ktory powinien CIe wspierac
ja nie jestem w stanie wyobrazic sobie takiej sytuacji ze hyhh jak to ujac walcze sama?? i staram sie sama??? kurde mam budyn z mozgu mam nadzieje ze rozumiesz sens tego co probuje przekazac jestem calym serduchem za toba zancia i zycze najprawde zeby wszystko poszlo jak sobie marzysz

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

a ja jeszcze bylam swiadkiem wypadku ehhh moze 10 letni chlopczyk lezal na ziemi na szczescie oddychal doslownie 2 samochody przedemna ktos go potracil
w takich chwilach naprawde czlowiek zaczyna myslec o tym jak zycie jest ulotne.... i trzeba zyc chwila z tych nerwow cale jajcory mnie rozbolaly ufff dobrze ze przeszlo...
Stary 2014-10-29, 15:48   #1456
india83
Zakorzenienie

Właśnie odkryłam fantastyczne połączenie kulinarne

Nie wiedziałam, że zwykłe chrupki kukurydziane w połączeniu z nutellą mogą być takie pyszne
Stary 2014-10-29, 15:51   #1457
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyneczki kochane moje
ehhh tak mi głupio, że was zaniedbuję, ale jakoś cierpię ostatnio na brak czasu, bo w pracy jakieś zadania specjalne... staram się na bieżąco podczytywać, a jak wracam do domciu to zawsze coś do załatwienia jest...

Karolinka no ja się nie dziwię, że Ci się ciemno zrobiło przed oczami, bo ja też tak mam od jakiegoś czasu... okropne to jest jak Ty nie chcesz patrzeć, a ktoś Ci tak trąbi za uszami..., ja jak byłam dwie wizyty temu to też była starsza pielęgniarka, niby się wydawała doświadczona.. a też od razu , że ojeju jeju, dopiero drugie pobieranie krwi z rana, a ona nic nie widzi, żadnej żyły... masakra

Ewunia mnie każe na każdą wizytę... czyli średnio co 3 tygodnie.. teraz idę na prenatalne dzisiaj i też kazał w odstępie dwutygodniowym mocz i krew, ale jestem przeziębiona to odpuściłam tym razem, a na 3 wizycie musiałam zrobić tsh, tokso, różyczkę, HCPV, wirusowe zapalenie typu B i C, grupę krwi i odczyn, kiłę... oczywiście wszystko prywatnie... jak mi walnęli ceną w laboratorium za to wszystko to prawie spadłam z butów

pozazdrościć męża Ewcia

jeja, ale czadowe te kuchnie, jak dla mnie nr 1 to ta ostatnia, albo ewentualnie przedostatnia z tym okienkiem i firaneczką

malinaOla no to się trochę nasiedzieliście u tego endo, ale najważniejsze, że pozałatwialiście i już teraz będzie w porządku, mam nadzieję, że wszystko się unormuje i starania ruszą pełną parą

Aneczka właśnie, przecież Ty już miałaś wylizane mieszkanko i to jeszcze ze świąteczną składanką? ja też w tym roku jakoś wyjątkowo świątecznie się nastrajam i już nie mogę się doczekać szalejesz kochana, tylko uważaj tam na siebie

Żanetko no nie dziwię się, że jest Ci przykro... że zamiast Cię wspierać to kompletnie tego nie rozumie i jakoś tak się dziwnie, niepotrzebnie stawia... ale myślę, że może on poprostu się boi, że może to z nim jest coś nie tak i go to przeraża? wiesz jacy faceci są czuli na punkcie własnego ego.. może to w tym lezy problem? w każdym bądź razie myślę, że dziewczyny mają rację i że lepiej przed owulką nie psuć niepotrzebnie atmosfery i ewentualnie po z nim jakoś delikatnie porozmawiać

Natalka
to widzę, że nie tylko mój lekarz taki przewrażliwiony na punckie ciągłej morfologii na pewno będzie lepiej kochana i się poprawi, pewnie jest Twojemu tz ciężko, ale mocno trzymam kciuczki za Was

mnie też się chyba włączył ten syndrom wicia gniazda bo też postanowiłam każdą szafkę i szufladkę wyczyścić
z chęcią bym już do maluszkowej szafy powsadzała jakieś ciuszki, ale tz jakiś przesądny i powiedział, że dopiero od stycznia:brzyd al:

a mam pytanie, bo dzisiaj idę na badania prenatalne, tj. 13 t i 3 d i chciałam zapytać, czy możliwe, żeby już widział gin płeć? sprawdziło się wam?

no i w ogóle w sobotę zaczęłam 4 miesiąc i odetchnęłam z ulgą, że 3 najbardziej niebezpieczne już za mną

lecę nadrobić klub i pooglądać wasze piękne brzusie, wstawię za chwilę zdjęcie mojego, ale przy waszych to się mogę schować
witam sie moje lalunie...

Kasiu a dlaczego ja nie widze Twojego brzunia?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jest pęcherzyk 67mm to 5 tydzień i 3 dni Normalnie skacze pod sufit
Wiedzialam

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:52   #1458
dorotape1987
Wtajemniczenie

indiaaaa cosik to dziwnie Cie bierze
sa takie specialne tez chrupki juz w polewie czekoladowej takie palki ehhh marzenia nie kosztuja
Stary 2014-10-29, 16:22   #1459
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jest pęcherzyk 67mm to 5 tydzień i 3 dni Normalnie skacze pod sufit
hmm tylko czy czasem pechcerzyk nie mial 6.7 mm? bo 67 to by mial juz ponad 6 cm...

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
ja jestem jakas do dupy....
ejj bo tak myslalam i kurde mam nadzieje ze mnie nie pogonicie jak sie juz rozpakuje
no Ty chyba ocipnelas? nawet tak nie mysl

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
wczoraj jeszcze raz mnie zaatakowalo i wzielam paracetamol i w sumie chyba nie pomogl bo ok 23 puscilo i teraz jest spokoj...zastanawiam siie czy to nie sprawka malego i znow jakiegoos ucisku nie mialam

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

poza ttym wczoraj nie czulam uucisku na pecherz ani nie mialam klucia w szyjce a dzis od rana chyba maly sie do pecherza przytula bo latam ciagle siku i znow szyjka kluje... a mimo wszystko brzuch mam rozciagniety jakby w poprzek...ja nie wiem co ten moj maly wyprawia...
Ty to masz atrakcje...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
koliberek booooosz nasza trojca juz na koncowce a ty to juz na wylocie
no i powiedzcie kiedy to zlecialo?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
jestem po wizycie....

załamka

pęcherzyki nic nie urosły
endometrium nadal 8 mm

mam przyjśc w nastepnym cyklu z wynikami...

do tego mąż sie irytuje że jest mi smutno z tego powodu - no i juz wiem o co mu chodziło - co ma być to będzie a Ty gonisz do tego lekarza

jak wyszłam od lekarza to nawet nie bylo mi smutno - myslałam trudno, bede miec wyniki to bedzie wiadomo co i jak - ale te jego słowa mnie dobiły...

do tego ta moja siostra

na dziś już mam dość!!!!
szkoda... kurcze musi Ci sie w koncu udac przeciez nie ma innej mozliwosci...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dodalam zdjecie
słodziak

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 16:22   #1460
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam fantastyczne połączenie kulinarne

Nie wiedziałam, że zwykłe chrupki kukurydziane w połączeniu z nutellą mogą być takie pyszne

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:28   #1461
larara123
Wtajemniczenie

A gdzie wy wszystkie jestescie?
Wogole dzoewczyny chce sie was o cos zapytac... pewnie wyjde na panikare ale kurcze za kazdym razem jak mnie cos w brzuchu strzyknie, piknie, zaboli itd to mam wrazenie ze cos zlego sie dzieje i sie nakrecam az przestanie albo az zapomne.... tez tak mialyscie? skad mam wiedziec jakie bole kiedy i jak sa normalne a kiedy powinnam sie zaczac denerwowac... ciemna jestem w tym temacie a ze zadna sie tutaj nie pytala ani nie wypowiadala na ten temat to pytam...

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 16:37   #1462
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
A gdzie wy wszystkie jestescie?
Wogole dzoewczyny chce sie was o cos zapytac... pewnie wyjde na panikare ale kurcze za kazdym razem jak mnie cos w brzuchu strzyknie, piknie, zaboli itd to mam wrazenie ze cos zlego sie dzieje i sie nakrecam az przestanie albo az zapomne.... tez tak mialyscie? skad mam wiedziec jakie bole kiedy i jak sa normalne a kiedy powinnam sie zaczac denerwowac... ciemna jestem w tym temacie a ze zadna sie tutaj nie pytala ani nie wypowiadala na ten temat to pytam...
Dopóki ból nie jest silny i ciągły, ani nie ma krwawienia żywą krwią to sie nie martw wszystko sie w środku rozciąga wiec mogą być rożne bóle i kłucia
A Ty mdłości jeszcze nie masz że sobie wymyślasz ?
Stary 2014-10-29, 16:40   #1463
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Dopóki ból nie jest silny i ciągły, ani nie ma krwawienia żywą krwią to sie nie martw wszystko sie w środku rozciąga wiec mogą być rożne bóle i kłucia
A Ty mdłości jeszcze nie masz że sobie wymyślasz ?
dzieki no stalu i silny to on nie jest

hehe no na szczescie czasem mi sie tylko dzwignie (najczesciej rano)ale nie ulewam jeszcze w sumie statystycznie to dopiero jakos za tydz powinno mnie zlapac na maksa albo i nie

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 16:42   #1464
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
dzieki no stalu i silny to on nie jest

hehe no na szczescie czasem mi sie tylko dzwignie (najczesciej rano)ale nie ulewam jeszcze w sumie statystycznie to dopiero jakos za tydz powinno mnie zlapac na maksa albo i nie
Oby Cię jednak oszczędziło a zrobisz sobie suwaczek? Bedzie nam łatwiej
Stary 2014-10-29, 16:44   #1465
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Oby Cię jednak oszczędziło a zrobisz sobie suwaczek? Bedzie nam łatwiej
tak bardzo chetnie ale po wizycie wtorkowej jak gin potwierdzi tc i tp ok?

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 16:45   #1466
dorotape1987
Wtajemniczenie

nie ulewam dobreeeee
justynka tak jak ewcia pisze bedzie bolalo przez jakis czas tak jak na @ to normalne noi taki znosny bol ja np wogole nie bralam przeciwbolowych

Edytowane przez dorotape1987
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:49
dorotape1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:53   #1467
larara123
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ulewam dobreeeee
justynka tak jak ewcia pisze bedzie bolalo przez jakis czas tak jak na @ to normalne noi taki znosny bol ja np wogole nie bralam przeciwbolowych
no ja tez nie biore nic. da sie przezyc to mnie uspokoilyscie

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 16:56   #1468
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem

Nie odbierz tego źle, ale ... ja też się nastawiałam, że po clo szybko zajdę, bo wielu dziewczynom się udawało. Tymczasem wcale nie jest to takie łatwe... Ale oczywiście trzymam za Ciebie kciuki
nie odbieram źle ale też nie jestem "świeżą" staraczką ogólnie staramy się od grudnia zeszłego roku, od marca do lipca była przerwa potem niby próbowaliśmy ale tak nieudolnie, no i nie wiadomo czy winą są hormony czy co innego każdy chce jak najlepiej dla siebie wzajemnie i każda tutaj życzy sobie wszystkiego dobrego a zwłaszcza dzidziusia
kocurku tulę mocno mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia a wynik wyjdzie bardzo dobry

Cytat:

a ja jeszcze bylam swiadkiem wypadku ehhh moze 10 letni chlopczyk lezal na ziemi na szczescie oddychal doslownie 2 samochody przedemna ktos go potracil
w takich chwilach naprawde czlowiek zaczyna myslec o tym jak zycie jest ulotne.... i trzeba zyc chwila z tych nerwow cale jajcory mnie rozbolaly ufff dobrze ze przeszlo...
o kurcze taki dzieciaczek, dobrze że żyje

Stary 2014-10-29, 17:00   #1469
larara123
Wtajemniczenie

dobra laleczki ja juz uciekam bo zaraz moj tz przyjdzie to musze mu jedzonko naszykowac buziaki do jutra

14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
Stary 2014-10-29, 17:05   #1470
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
aaaa i zapomniałam się pochwalić - wyniki moczu się poprawiły już tylko nieliczne bakterie i wogole wszystkie parametry w normie.
Cukier też niżej niż ostatnio odetchnęłam z ulgą bo naprawdę wcinam dużo słodkiego i jakby mi wyszło to co Dorotce to ja nie wiem

No a anemia jak była ostatnio tak nie drgnęła nic. Tzn. dobrze że się nie pogłębiła jest na takim samym poziomie no ale ważne że nie gorzej więc też jestem happy.
za poprawę wyników

Kochana a jakie ty masz wyniki przy anemii?

Cytat:
ale Dorotko Ty juz jestes w ciąży to tez inaczej
my dopiero sie staramy i tez tyle idzie
żaneta ja też na razei na etapie starań, a kaska spora. Na szczęście Tż nic nie mówi

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
[/COLOR]fajnie to czasem wyglada jak sobie stoje normalnie i mam rowny brzuch a nagle na srodku wyrasta mi taka kula a pozniej widac jak sie przemieszcza np na bok brzucha...
no to musi być super widok

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie dzisiaj gorszy dzień, więc będę podczytywac, ale nie marudzić.

No i ja też bym chciała dołączyć do Waszej trójcy na końcówce
Dosyć mam ciąży
Aniu dasz jeszcze radę, bądź dzielna

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość
to mój gin bierze za wizytę 180 zł z usg, badaniem itp... ale wczoraj to już popędził, bo zrobił prenatalne, faktycznie wszystko mi pokazywał, stópki, rączki, kolanka, serduszko, pępowinę, pomierzył maluszka itp. opisał tylko zdjęcie usg i daje mu 2 razy po 100 zł... a on do mnie "oj ale dzisiaj to 250, a nie mówiłem ostatnio? to najmocniej przepraszam" no myślałam, że spadnę z butów a za pobranie krwi kolejne 150 zł.. tz nawet nie skomentował tych cen dobrze, że u nas to on k0nkretnie zarabia, bo jakby widział, że pół jego wypłaty idzie na tego gina to by osiwiał chyba...

generalnie powiedział, że wszystko jest bardzo ładnie i jak będę miała wyniki prenatalnych w poniedziałek to posłać mu na meila... pytałam o płeć ale powiedział, że gdyby teraz miał oceniać to by stawiał na chłopaka.. ale to takie 50 na 50

No przez całą ciążę uzbiera się ładna kwota

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości