Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 08:20   #1891
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Dzień dobry!
Inka ale wypas w tym szpitalu :-D
Hasiap mała będzie mieć książkowe wymiary
Ja wczoraj byłam w podróży, 1,5 h w jedna i to samo w drugą ech już mi trochę ciężko ale mnie nosi uwielbiam jeździć bo później to już tylko w domu będę musiała siedzieć bo Tz weźmie samochód.
Z tym prezentem to jakąś katastrofa..odechciewa się być chrzestnym..i jeszcze drugi brat kupił kaczuszke do kąpieli i wielki halo bo oni wszyscy pamiętali a my nie..czy to jest normalne?? Bo dla mnie to jakaś zenada..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:26   #1892
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Inka ale wypas w tym szpitalu :-D
Ja wczoraj byłam w podróży, 1,5 h w jedna i to samo w drugą ech już mi trochę ciężko ale mnie nosi uwielbiam jeździć bo później to już tylko w domu będę musiała siedzieć bo Tz weźmie samochód.
Z tym prezentem to jakąś katastrofa..odechciewa się być chrzestnym..i jeszcze drugi brat kupił kaczuszke do kąpieli i wielki halo bo oni wszyscy pamiętali a my nie..czy to jest normalne?? Bo dla mnie to jakaś zenada..
A z okazji pierwszej stałej kupki prezentu nie chcieli?! Nie no przesada i to ogromna. Nie dajcie się wkręcić w to bo później będzie jeszcze gorzej i wyjdzie, że co tydzień będzie jakieś święto i kolejne prezenty.
Ja rozumiem, że dla rodziców to jest coś super bo ich dziecko rośnie, rozwija się i już pół roku jest z Nimi ale nie dajmy się zwariować.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:52   #1893
Basjenia
Zadomowienie

czołem kluseczki
ja gdyby nie trening to pewnie bym spala do 11...
Bimbunia ma reacje jak Hasiap urodzi to z wizazu popiół
Roksi a może ciebie jeszcze bliźniaki czekają?:P
ostatnio widziałam niezły tabor na przodzie mama ze spacerówką i ok 4 letnim brzdącem a za nimi wózek bliniaczy i...trojaczy!!!jeszcze nigdy nie widziałam potrójnegoale wyglądało to rewerlacyjnie
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:08   #1894
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry noc w miare ok standardowo co 3 godziny pobudka na wc ale juz sie przyzwyczajam

gratulacje udanych wizyt ja jade dzis do babci vo wczoraj dzwonila ze pokupowala cos dla malej i musze odevrac.
Stary 2014-10-30, 09:18   #1895
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
A z okazji pierwszej stałej kupki prezentu nie chcieli?! Nie no przesada i to ogromna. Nie dajcie się wkręcić w to bo później będzie jeszcze gorzej i wyjdzie, że co tydzień będzie jakieś święto i kolejne prezenty.
Ja rozumiem, że dla rodziców to jest coś super bo ich dziecko rośnie, rozwija się i już pół roku jest z Nimi ale nie dajmy się zwariować.
Dokładnie, gdyby się dało to w ogóle nie bralibyśmy chrzestnych. Ta tradycja to już zamienia się w paranoje..

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
czołem kluseczki
ja gdyby nie trening to pewnie bym spala do 11...
Bimbunia ma reacje jak Hasiap urodzi to z wizazu popiół
Roksi a może ciebie jeszcze bliźniaki czekają?:P
ostatnio widziałam niezły tabor na przodzie mama ze spacerówką i ok 4 letnim brzdącem a za nimi wózek bliniaczy i...trojaczy!!!jeszcze nigdy nie widziałam potrójnegoale wyglądało to rewerlacyjnie
Ja też nie widzialam jeszcze potrójnego ale trojaczki tak :-D dwie rozszalale dziewuszki i jeden mega spokojny chłopczyk ok 3 latki mama szkielet + ledwo dawała radę za nimi biegać :-D
A fajny jest też blog o trojaczkach chyba dwaplustrzy czy jakoś tak

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Tak w ogóle to ja miałam stymulacje hormonalna i 4 pęcherzyki do zaplodnienia wyszlo bo zawsze miałam skłonności do kilku pęcherzyków później chyba pekly tylko dwa i jeden tylko w końcu "został Julkiem" :-D nawet mam zdjecie usg tego pęcherzyka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:22   #1896
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, gdyby się dało to w ogóle nie bralibyśmy chrzestnych. Ta tradycja to już zamienia się w paranoje..

Ja też nie widzialam jeszcze potrójnego ale trojaczki tak :-D dwie rozszalale dziewuszki i jeden mega spokojny chłopczyk ok 3 latki mama szkielet + ledwo dawała radę za nimi biegać :-D
A fajny jest też blog o trojaczkach chyba dwaplustrzy czy jakoś tak

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Tak w ogóle to ja miałam stymulacje hormonalna i 4 pęcherzyki do zaplodnienia wyszlo bo zawsze miałam skłonności do kilku pęcherzyków później chyba pekly tylko dwa i jeden tylko w końcu "został Julkiem" :-D nawet mam zdjecie usg tego pęcherzyka
Nie daleko mnie urodziły się trojaczki ale szczerze to nigdy nie widziałam aby wychodzili całą trójką na spacery.

Stary 2014-10-30, 09:25   #1897
doloresd
Wtajemniczenie

dzień dobry
chciałoby się rzecz: wstałam, zaczynam tego żałować

dobrze, że wszystkie wczorajsze wizyty udane
miłego dnia
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:28   #1898
Paulinkus
Zadomowienie

Hej, nie odzywałam się bo miałam lekką deprechę. W połowie października wylądowałam w szpitalu, potem były problemy rodzinne, tż-ta z pracą i nie miałam siły nic robić. Teraz na szczęście jest już lepiej. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
Stary 2014-10-30, 09:49   #1899
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej

Justysia stare polskie przysłowie mówi "Umiesz liczyć ?? Licz na siebie"
Ja juz dawno na Twoim miejscu wypielabym się na teściową... Nie masz jakiejś bliskiej przyjaciółki ?? Takiej która bez problemu mogłaby zostać z synkiem ?? Ja wiem ze synek mojej przyjaciółki bez problemu by został ze mną i tak samo pewnie kiedyś będę mogła zostawić z nią Mile...

Trusia co do chrzestnych i prezentów na "pół roku" to jakaś paranoja... I jak najbardziej bylabym za tym ze można było dziecko ochrzcić bez chrzestnych...

Mysza Kochana dziękuje za SMS ale juz przez ten szpital nie mam pieniążków na koncie
Co do mojego szpitala to wyladowalam tu bo dostalam skurczy i biegunki, skurcze póki co udało im się wyciszyc do stopnia normalnego,w tym momencie ktg pokazuje na poziomie 40% i prawie ich nie czuje,oprócz tego się odwodnilam wiec nawadniaja mnie kroplowami
Co do Twojego pobytu w szpitalu... Ehhh takich gruboskornych lekarzy to bym na szubienice posłała... Wiadomo ze jesteś dzielna i to powtarzamy od dawna,ale to nie upoważnia ich do traktowania Cie w kategorii ciekawego przypadku
I jeszcze im pokazesz kto miał racje jak będziesz tulila swoje cudowne maleństwo

Sasia co do wiadomości na FB... Ja serio radze juz wszystkim torbę spakowac do szpitala bo Ja swoja pakowalam w biegu a i tak zapomnialam kapci !! Ale mama TŻ poszła i kupiła mi takie cudowne futerkowe

Co do rozstepow to na tylku robi się ze mnie tygrysek kilka na cyckach tez jest ale brzunio póki co czysty,czyli identiko jak u mojej mamy i licze ze glupim fartem tak zostanie

Miałam jeszcze cos ofpisac ale Emilka zdecydowała ze idziemy natychmiast siku wiec odezwę się później

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Hej, nie odzywałam się bo miałam lekką deprechę. W połowie października wylądowałam w szpitalu, potem były problemy rodzinne, tż-ta z pracą i nie miałam siły nic robić. Teraz na szczęście jest już lepiej. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
Paulinkus no Ja tu czekalam az się odezwiesz tak jak obiecalas a czemu w szpitalu wyladowalas ??

Emilka

Edytowane przez 19Inka90
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:48
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:51   #1900
NaamaH6669
Rozeznanie

Miłego dnia wszystkim

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:54   #1901
Roksape
Zadomowienie

Hasiap waga małej bardzo ładna
Paulinkus fajnie, że wróciłaś

Witam się i zabieram się za jakieś porządki w miarę moich sił

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Trusiulandia odnośnie chrześniaka Tż to rodzice jego niech mu kupują prezenty co miesiąc, a nie oczekują tego od innych. Ich dziecko i ich wydatek ;p
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:56   #1902
Suqub
Zakorzenienie

Ja mam dawne rozstępy. U mnie na udach się pojawiły kiedyś jak gwałtownie przytyłam i tak zostały. Na szczęście są blade, mało ich i mało widoczne. Innych, ciążowych na razie nie zauważyłam i mam ogromną nadzieję, że się nie pojawią.

Jeju muszę iść po zakupy ale naprawdę bardzo mi się nie chce. Ogromnego lenia mam i niewyspana jestem.

Może ma któraś z Was sprawdzony i pyszny przepis na rogaliki z marmoladą?

Stary 2014-10-30, 10:19   #1903
Chemisette
Rozeznanie

Dzień dobry U mnie wreszcie się słonko pojawiło

Karo - fajnie że wszystko ok i mam nadzieję ze morfologia poprawi się i będziesz rodzić sn. A to zależy od tego badania po niedzieli czy późniejszych? I już na następnej wizycie gin wyznaczył by Ci cc?

Hasiap -Waga małej już dość spora

Trusiulandia - z tego co wiem to rodzice chrzestni poza dawaniem dobrego przykładu i zachęcaniem do prowadzenia życia chrześcijańskiego, biorą odpowiedzialność za chrześcijańskie wychowanie swoich chrześniaków, jeżeli ich rodzice lub opiekunowie zaniedbują swoje obowiązki. A nie dawanie prezentów na każdą okazje. Wiem że dla rodziców każda chwila z życia dziecka jest ważna, ale nie powodu robić komuś afery z powodu innego podejścia. Może warto przypomnieć im jaką rolę w życiu dziecka pełni chrzestny, bo coś mi się wydaje że nie bardzo wiedzą.

Paulinkus - Witaj Co się stało że byłaś w szpitalu? Mam nadzieję że z Tobą i dzieckiem wszystko ok.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:24   #1904
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Dzień dobry U mnie wreszcie się słonko pojawiło

Karo - fajnie że wszystko ok i mam nadzieję ze morfologia poprawi się i będziesz rodzić sn. A to zależy od tego badania po niedzieli czy późniejszych? I już na następnej wizycie gin wyznaczył by Ci cc?

Trusiulandia - z tego co wiem to rodzice chrzestni poza dawaniem dobrego przykładu i zachęcaniem do prowadzenia życia chrześcijańskiego, biorą odpowiedzialność za chrześcijańskie wychowanie swoich chrześniaków, jeżeli ich rodzice lub opiekunowie zaniedbują swoje obowiązki. A nie dawanie prezentów na każdą okazje. Wiem że dla rodziców każda chwila z życia dziecka jest ważna, ale nie powodu robić komuś afery z powodu innego podejścia. Może warto przypomnieć im jaką rolę w życiu dziecka pełni chrzestny, bo coś mi się wydaje że nie bardzo wiedzą.

Paulinkus - Witaj Co się stało że byłaś w szpitalu? Mam nadzieję że z Tobą i dzieckiem wszystko ok.
Dokładnie!!

Stary 2014-10-30, 10:39   #1905
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
juz sobie wyobrażam jak tu będzie wrzało kiedy Ty będziesz na cesarce. Wizaż się spali chyba
Mam nadzieję że będziecie tu wszystkie trzymać kciuki, żeby jak najmniej bolało pomimo znieczulenia

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hasiap waga małej bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
I tego się boję dziewczyny Ja urodziłam się z wagą 2900g, mąż bodajże 3200g (mówiła ostatnio teściowa ale już wywiało mi z głowy). A ja z moim obecnym ciałem to już nieźle się męczę nosząc taki kloc ponad 3 kg Ale już niedługo

Cytat:

U mnie w mieście w styczniu trojaczki się urodziły. Wózek widziałam na "festynie", a na mieście raz foteliki wpięte w stelaż. Nie podobają mi się te wózki, ale wiadomo - jak nie ma wyjścia to trzeba choćby w takim wozić On był ustawiony tak, że dwoje dzieci było z przodu jak w bliźniaczym, a tu gdzie rączka w bliźniaczym to była jeszcze jedna gondolka Takie dziwne zjawisko :P

A co do pogrubionego to czasem jedno dziecię przez kolki i inne przygody nie daje mamie normalnie funkcjonować. Teściowa cały czas mi mówi, żeby nasza była spokojna, bo jeśli wda się w tatę to 3 mca wyjęte z życia - co noc płacze i ryki. I ona właśnie z tego powodu szybko schudła. Więc co się dziwić przy trojaczkach, że mama teraz szkieletor

Dzień dobry tak w ogóle

Życzę miłego dnia

Ja zaraz muszę pomyć podłogi i mam misję pomocy koleżankom z pracy, będę robić papierowe patyki do choinek papierowych jak wiklinowych (bo zawsze na kiermasze robimy a coś im patyki nie chcą wychodzić a moje są perfekcyjne ) wolę teraz im pomóc bo później nawet nie znajdę na to czasu
Stary 2014-10-30, 10:45   #1906
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:56   #1907
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra889 Pokaż wiadomość
Ciąża przebiega prawidłowo ale jedyna dolegliwością ktora mi bardzo dokucza to też krwawiace dziąsła. Dentysta zalecił mi płukanie ząbków w naparze szałwii i rumianku. Mam oddzielną szczoteczke bardzo miękka do masowania dziąseł pasta Paradontax.
Mam do Ciebie pytanie Iwona czy Twój lekarz leczył Twoje zeby podczas krwawienia bo mój powiedział że najpierw trzeba wyleczyc zapalenie i później dopiero leczenie.
aleksandra889 ja jak byłam na tej wizycie to dentysta kazał mi wykupić EludrilClassic, to jest jakiś płyn do płukania zębów, jakiś ściągający ponoć i do tego kazała mi zmienić pastę na Parodontax właśnie.
A co do leczenia to średnio pomogę bo wszystkie zęby mam zdrowe obecnie i nie było nic do leczenia, poszłam na wizytę głównie dla tzw. świętego spokoju, żeby mieć pewność że faktycznie jest wszystko ok
ale ona też coś wspominała że nawet gdyby coś było do leczenia to najpierw musiałoby mi to krwawienie trochę ustać.
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:07   #1908
mysza88
Rozeznanie

Inka spoko, dobrze że już wszystko się uspokoiło no i zazdroszczę Ci tego spa! ja nie dość że niewiele przytyłam to jeszcze schudłam przez ten pobyt (mimo że tż i inni baaardzo dobrze mnie dokarmiali). jeszzce Cie potrzymają trochę i wypuszczą (ps. moja też nie znosi ktg, zawsze idealnie wali w to górne kółko )
chemisette miałaś rację, co prawda w nocy jeszcze mnie to wszystko męczyło ale chwilowo czuję się lepiej, wiem że musze zaciskac mocno zęby i dac radę. i tak jak basjena napisała może to i lepiej że lekarz mówi wprost, bez sensu żebym potem miała pretensje do wszystkich że mnie nie nastawili na to i słodzili że jest wszystko ok, bo nie jest...

namaah myślę że Twoje dziecię się jeszcze obróci, jak trafiłam do szpitala do mała była własnie obrócona główką do góry, a na drugi dzien już się obróciła w dól.

paulinkus dobrze że jesteś
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:15   #1909
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
aleksandra889 ja jak byłam na tej wizycie to dentysta kazał mi wykupić EludrilClassic, to jest jakiś płyn do płukania zębów, jakiś ściągający ponoć i do tego kazała mi zmienić pastę na Parodontax właśnie.
A co do leczenia to średnio pomogę bo wszystkie zęby mam zdrowe obecnie i nie było nic do leczenia, poszłam na wizytę głównie dla tzw. świętego spokoju, żeby mieć pewność że faktycznie jest wszystko ok
ale ona też coś wspominała że nawet gdyby coś było do leczenia to najpierw musiałoby mi to krwawienie trochę ustać.
Tylko, ze z eludrilem lepiej uwazac w ciaży
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:30   #1910
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Może ma któraś z Was sprawdzony i pyszny przepis na rogaliki z marmoladą?
http://pysznekaprysy.blogspot.com/20...-powidami.html.
Suqub bardzo polecam te rogaliki. Robiłam różne wersje. Najlepsze jak dla mnie dotąd były z powidłami śliwkowymi, na drugim miejscu z domową nutellą. Robiłam też z jabłkami, ale te najmniej mi smakowały. Z marmoladą będą ok. Zamiast czekolady polewałam lukrem.

Inka dobrze, że wszystko się normuje. Wytrzymajcie jeszcze trochę.
Mysza dobrze, że już jesteście w domu. Podobnie jak karooka, że wszystko będzie ok.

Ja powoli nie daję rady. Brakuje mi sił, mogłabym nie wstawać z łóżka. Dziecię trochę mi choruje, więc nie musiałam się zrywać z samego rana. Dziś wyjątek, bo byliśmy u lekarza. I może właśnie przez to siedzenie w domu przez większość dnia, bo robimy sobie jedynie krótkie spacerki, jestem taka bezsilna. A jeszcze nie tak dawno miałam mnóstwo energii...
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:30   #1911
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej

Paulinkus no Ja tu czekalam az się odezwiesz tak jak obiecalas a czemu w szpitalu wyladowalas ??
Skracająca się szyjka i bolesne skurcze. Obawiali się że mogę zacząć wcześniej rodzić

Dzięki dziewczyny Niestety jak to w życiu wszystko wali się na raz. Dopiero po przeprowadzce zrobiliśmy remont łazienki. Kanalizacja padła i właśnie kują nam nasze nowe kafelki a nie stać nas już na kolejny remont Wykończę się nerwowo niedługo. Ostatni miesiąc to była jakaś tragedia jedno nieszczęście goni następne. A jak widać to nie jest jeszcze koniec. Dobrze że chociaż z małym wszystko jest w porządku.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-10-30 o 11:32
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:41   #1912
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Tylko, ze z eludrilem lepiej uwazac w ciaży
No właśnie już wczoraj pisałam że ta dentystka do końca nie była pewna czy w ciąży można, ale pogdybała, pogdybała i stwierdziła że chyba nie zaszkodzi, więc nie wiem
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:52   #1913
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza to moja właśnie walczy z tym dolnym koleczkiem

Paulinkus no niestety jak nie urok to sracz.ka :/

HASIAP Kochana miałam Tobie właśnie jeszcze odpisac jak mi Emilka przerwała !! jestem tak hmm podniecona tym ze Klaudia jeszcze moment i będzie pierwszym watkowym dzidziusiem ze to jakaś bajka
Będziesz musiała się czuć dobrze !! Bo przecież my tu jajko zniesiemy czekając na wiadomości od Was

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:58   #1914
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Niestety jak to w życiu wszystko wali się na raz. Dopiero po przeprowadzce zrobiliśmy remont łazienki. Kanalizacja padła i właśnie kują nam nasze nowe kafelki a nie stać nas już na kolejny remont Wykończę się nerwowo niedługo. Ostatni miesiąc to była jakaś tragedia jedno nieszczęście goni następne. A jak widać to nie jest jeszcze koniec. Dobrze że chociaż z małym wszystko jest w porządku.
Oj Paulinkus Strasznie Wam współczuję... Ja przeszłam identycznie to samo ponad 2 lata temu... To jest koszmar... Bez kuchni można żyć, ale bez łazienki to istna tragedia :/ My wprowadziliśmy się do mieszkania, zrobiliśmy generalny remont (bo kupiliśmy mieszkanie w starszym bloczku). Pomieszkaliśmy 2 miesiące i kanaliza nam padła... Zalaliśmy na szczęście tylko piwnicę sąsiadowi, bo mieszkamy na parterze. I trzeba było remontować łazienkę na nowo... Remont trwał chyba z 2 mce i to były najgorsze 2 mce w tym mieszkaniu... A wiadomo wszystko kosztuje... Więc szczerze Ci współczuję, bo te pieniądze, które drugi raz musicie przeznaczyć na remont, mogły iść na dziecko, albo chociażby na Wasze zachcianki...
Stary 2014-10-30, 12:04   #1915
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
http://pysznekaprysy.blogspot.com/20...-powidami.html.
Suqub bardzo polecam te rogaliki. Robiłam różne wersje. Najlepsze jak dla mnie dotąd były z powidłami śliwkowymi, na drugim miejscu z domową nutellą. Robiłam też z jabłkami, ale te najmniej mi smakowały. Z marmoladą będą ok. Zamiast czekolady polewałam lukrem.

Inka dobrze, że wszystko się normuje. Wytrzymajcie jeszcze trochę.
Mysza dobrze, że już jesteście w domu. Podobnie jak karooka, że wszystko będzie ok.

Ja powoli nie daję rady. Brakuje mi sił, mogłabym nie wstawać z łóżka. Dziecię trochę mi choruje, więc nie musiałam się zrywać z samego rana. Dziś wyjątek, bo byliśmy u lekarza. I może właśnie przez to siedzenie w domu przez większość dnia, bo robimy sobie jedynie krótkie spacerki, jestem taka bezsilna. A jeszcze nie tak dawno miałam mnóstwo energii...
Dziękuję Ci dobra kobieto pysznie wyglądają

ważne, że przepis sprawdzony
Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Mi na krwawienie dziąseł tylko pasta Biodent pomagała. Inne dodatkowo mnie podrażniały. A że mam problem z odkrytymi szyjkami to "normalnych" past używać nie mogę

Dzieci ogółem chyba nie lubią tego badania KTG. Czasami położne za mocno ścisną te pasy.

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-10-30 o 12:09
Stary 2014-10-30, 12:09   #1916
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
HASIAP Kochana miałam Tobie właśnie jeszcze odpisac jak mi Emilka przerwała !! jestem tak hmm podniecona tym ze Klaudia jeszcze moment i będzie pierwszym watkowym dzidziusiem ze to jakaś bajka
Będziesz musiała się czuć dobrze !! Bo przecież my tu jajko zniesiemy czekając na wiadomości od Was
Mam neta w telefonie więc będziemy na bieżąco Cholernie się cieszę że to tak już blisko
Stary 2014-10-30, 12:12   #1917
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo

Paulinkus- wspołczuje Ci :/ remonty to nic miłego, potrafią wykończyć człowieka, też coś o tym wiem, ale teraz będzie już tylko dobrze, na necie idzie taniej kupić kafelki albo jakis 2gi gatunek poszukajcie

inka- dopchasz sie na te jutrzejsze zabiegi? bo to w pt ma byc, nie? Ustawcie sobie kolejke z butów

ja obiadek mam zrobione i ide ogarniać chałpe.

ej a nie zniknela nam kasiulka i nati??czy mi sie zdaje?
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:13   #1918
aleksandra889
Rozeznanie

GG do aleksandra889

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Na winiarach. Tam chodziłam na sr i bardzo mi się podobało no i płacić nie musiałam za sr, bo na starym szpitalu darmowa sr jest tylko dla mieszkanek Płocka, a ja jestem "dojezdna"
Ja bede rodziła na Kościuszki. Zdecydowałam sie bo moj lekarz prowadzacy tam pracuje. Masz jakies wlasne opinie na temat tych szpitali? Chetnie poczytam.

Pisalam Wam o tych Warsztatach Bezpieczny maluch i zdecydowalam ze pojde. http://bezpieczny-maluch.com.pl zerknijcie sobie moze ktoras z was tez sie zdecyduje. Ostatnio bylismy na warsztatach mamo to ja bylo troche sztywno ale duzo wiedzy i cwiczen o pierwszej pomocy noworodkow. Przy okazji udalo sie nam zająć 3 miejsce za wierszyk wygrana to chusta do noszenia dzieciątka.

Ja juz zrobiłam obiad. Wyprawilam Tz do roboty i odpoczywam. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień.
Nie wiem czy wy tak macie też ale ja się trochę boję wyruszac w dalsza trasę np do miasta. Spinam się i przed oczami widzę siebie jak juz nie daje rady dalej iść i muszę wzywać Tz. Aaa i panicznie boję sie przechodzic przez pasy ( tyle było potracen kobiet ciężarnych ostatnio) mam jakieś schizy takie wiec jak nie musze to nie wychodze sama z domu chyba ze do parku przed blok na ławkę. Tz mowi ze jestem jak emerytka.

aleksandra889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:17   #1919
madziqqq
Rozeznanie

hej dziewczyny
ja czytam wszystko na bieżąco ale jakoś nie mam natchnienia żeby odpisywać, może jak już tż pojedzie będę miała większą wenę :P
śniło mi się, że zrobiłyśmy sobie forumowe spotkanie już z dzieciaczkami i u Hasiap herbatkę piłyśmy a dzieciaczki raczkowały po dywanie tylko Inki Milka siedziała w takiej huśtawce a taka skubana czarnulka śliczna była, że się napatrzeć na nią nie mogłam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:19   #1920
Justyssia87
Rozeznanie

Paulinkus na poprawe humoru :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prysznic.jpg (92,3 KB, 34 załadowań)
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości