|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Dzień dobry!
![]() Inka ale wypas w tym szpitalu :-D Hasiap mała będzie mieć książkowe wymiary ![]() Ja wczoraj byłam w podróży, 1,5 h w jedna i to samo w drugą ech już mi trochę ciężko ale mnie nosi uwielbiam jeździć bo później to już tylko w domu będę musiała siedzieć bo Tz weźmie samochód. Z tym prezentem to jakąś katastrofa..odechciewa się być chrzestnym..i jeszcze drugi brat kupił kaczuszke do kąpieli i wielki halo bo oni wszyscy pamiętali a my nie..czy to jest normalne?? Bo dla mnie to jakaś zenada..
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że dla rodziców to jest coś super bo ich dziecko rośnie, rozwija się i już pół roku jest z Nimi ale nie dajmy się zwariować.
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
czołem kluseczki
![]() ja gdyby nie trening to pewnie bym spala do 11... Bimbunia ma reacje jak Hasiap urodzi to z wizazu popiół ![]() Roksi a może ciebie jeszcze bliźniaki czekają?:P ostatnio widziałam niezły tabor na przodzie mama ze spacerówką i ok 4 letnim brzdącem a za nimi wózek bliniaczy i...trojaczy!!!jeszcze nigdy nie widziałam potrójnego ale wyglądało to rewerlacyjnie
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry noc w miare ok standardowo co 3 godziny pobudka na wc ale juz sie przyzwyczajam
gratulacje udanych wizyt ja jade dzis do babci vo wczoraj dzwonila ze pokupowala cos dla malej i musze odevrac.
|
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mama szkielet + ledwo dawała radę za nimi biegać :-D A fajny jest też blog o trojaczkach chyba dwaplustrzy czy jakoś tak ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Tak w ogóle to ja miałam stymulacje hormonalna i 4 pęcherzyki do zaplodnienia wyszlo bo zawsze miałam skłonności do kilku pęcherzyków później chyba pekly tylko dwa i jeden tylko w końcu "został Julkiem" :-D nawet mam zdjecie usg tego pęcherzyka
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() chciałoby się rzecz: wstałam, zaczynam tego żałować ![]() dobrze, że wszystkie wczorajsze wizyty udane miłego dnia |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie odzywałam się bo miałam lekką deprechę. W połowie października wylądowałam w szpitalu, potem były problemy rodzinne, tż-ta z pracą i nie miałam siły nic robić. Teraz na szczęście jest już lepiej. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Justysia stare polskie przysłowie mówi "Umiesz liczyć ?? Licz na siebie" Ja juz dawno na Twoim miejscu wypielabym się na teściową... Nie masz jakiejś bliskiej przyjaciółki ?? Takiej która bez problemu mogłaby zostać z synkiem ?? Ja wiem ze synek mojej przyjaciółki bez problemu by został ze mną i tak samo pewnie kiedyś będę mogła zostawić z nią Mile... Trusia co do chrzestnych i prezentów na "pół roku" to jakaś paranoja... I jak najbardziej bylabym za tym ze można było dziecko ochrzcić bez chrzestnych... Mysza Kochana dziękuje za SMS ale juz przez ten szpital nie mam pieniążków na koncie Co do mojego szpitala to wyladowalam tu bo dostalam skurczy i biegunki, skurcze póki co udało im się wyciszyc do stopnia normalnego,w tym momencie ktg pokazuje na poziomie 40% i prawie ich nie czuje,oprócz tego się odwodnilam wiec nawadniaja mnie kroplowami ![]() Co do Twojego pobytu w szpitalu... Ehhh takich gruboskornych lekarzy to bym na szubienice posłała... Wiadomo ze jesteś dzielna i to powtarzamy od dawna,ale to nie upoważnia ich do traktowania Cie w kategorii ciekawego przypadku I jeszcze im pokazesz kto miał racje jak będziesz tulila swoje cudowne maleństwo Sasia co do wiadomości na FB... Ja serio radze juz wszystkim torbę spakowac do szpitala bo Ja swoja pakowalam w biegu a i tak zapomnialam kapci !! Ale mama TŻ poszła i kupiła mi takie cudowne futerkowe Co do rozstepow to na tylku robi się ze mnie tygrysek kilka na cyckach tez jest ale brzunio póki co czysty,czyli identiko jak u mojej mamy i licze ze glupim fartem tak zostanie Miałam jeszcze cos ofpisac ale Emilka zdecydowała ze idziemy natychmiast siku ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-10-30 o 09:48 |
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
Miłego dnia wszystkim
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Hasiap waga małej bardzo ładna
![]() Paulinkus fajnie, że wróciłaś ![]() Witam się i zabieram się za jakieś porządki w miarę moich sił ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Trusiulandia odnośnie chrześniaka Tż to rodzice jego niech mu kupują prezenty co miesiąc, a nie oczekują tego od innych. Ich dziecko i ich wydatek ;p
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dawne rozstępy. U mnie na udach się pojawiły kiedyś jak gwałtownie przytyłam i tak zostały. Na szczęście są blade, mało ich i mało widoczne. Innych, ciążowych na razie nie zauważyłam i mam ogromną nadzieję, że się nie pojawią.
Jeju muszę iść po zakupy ale naprawdę bardzo mi się nie chce. Ogromnego lenia mam i niewyspana jestem. Może ma któraś z Was sprawdzony i pyszny przepis na rogaliki z marmoladą?
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie wreszcie się słonko pojawiło![]() Karo - fajnie że wszystko ok i mam nadzieję ze morfologia poprawi się i będziesz rodzić sn. A to zależy od tego badania po niedzieli czy późniejszych? I już na następnej wizycie gin wyznaczył by Ci cc? Hasiap -Waga małej już dość spora ![]() Trusiulandia - z tego co wiem to rodzice chrzestni poza dawaniem dobrego przykładu i zachęcaniem do prowadzenia życia chrześcijańskiego, biorą odpowiedzialność za chrześcijańskie wychowanie swoich chrześniaków, jeżeli ich rodzice lub opiekunowie zaniedbują swoje obowiązki. A nie dawanie prezentów na każdą okazje. Wiem że dla rodziców każda chwila z życia dziecka jest ważna, ale nie powodu robić komuś afery z powodu innego podejścia. Może warto przypomnieć im jaką rolę w życiu dziecka pełni chrzestny, bo coś mi się wydaje że nie bardzo wiedzą. Paulinkus - Witaj |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tego się boję dziewczyny Ja urodziłam się z wagą 2900g, mąż bodajże 3200g (mówiła ostatnio teściowa ale już wywiało mi z głowy). A ja z moim obecnym ciałem to już nieźle się męczę nosząc taki kloc ponad 3 kg Ale już niedługo Cytat:
On był ustawiony tak, że dwoje dzieci było z przodu jak w bliźniaczym, a tu gdzie rączka w bliźniaczym to była jeszcze jedna gondolka Takie dziwne zjawisko :PA co do pogrubionego to czasem jedno dziecię przez kolki i inne przygody nie daje mamie normalnie funkcjonować. Teściowa cały czas mi mówi, żeby nasza była spokojna, bo jeśli wda się w tatę to 3 mca wyjęte z życia - co noc płacze i ryki. I ona właśnie z tego powodu szybko schudła. Więc co się dziwić przy trojaczkach, że mama teraz szkieletor Dzień dobry tak w ogóle ![]() Życzę miłego dnia Ja zaraz muszę pomyć podłogi i mam misję pomocy koleżankom z pracy, będę robić papierowe patyki do choinek papierowych jak wiklinowych (bo zawsze na kiermasze robimy a coś im patyki nie chcą wychodzić a moje są perfekcyjne ) wolę teraz im pomóc bo później nawet nie znajdę na to czasu
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do leczenia to średnio pomogę bo wszystkie zęby mam zdrowe obecnie i nie było nic do leczenia, poszłam na wizytę głównie dla tzw. świętego spokoju, żeby mieć pewność że faktycznie jest wszystko ok ![]() ale ona też coś wspominała że nawet gdyby coś było do leczenia to najpierw musiałoby mi to krwawienie trochę ustać.
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Inka spoko, dobrze że już wszystko się uspokoiło no i zazdroszczę Ci tego spa! ja nie dość że niewiele przytyłam to jeszcze schudłam przez ten pobyt (mimo że tż i inni baaardzo dobrze mnie dokarmiali). jeszzce Cie potrzymają trochę i wypuszczą (ps. moja też nie znosi ktg, zawsze idealnie wali w to górne kółko
) chemisette miałaś rację, co prawda w nocy jeszcze mnie to wszystko męczyło ale chwilowo czuję się lepiej, wiem że musze zaciskac mocno zęby i dac radę. i tak jak basjena napisała może to i lepiej że lekarz mówi wprost, bez sensu żebym potem miała pretensje do wszystkich że mnie nie nastawili na to i słodzili że jest wszystko ok, bo nie jest... namaah myślę że Twoje dziecię się jeszcze obróci, jak trafiłam do szpitala do mała była własnie obrócona główką do góry, a na drugi dzien już się obróciła w dól. paulinkus dobrze że jesteś
|
|
|
|
#1909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suqub bardzo polecam te rogaliki. Robiłam różne wersje. Najlepsze jak dla mnie dotąd były z powidłami śliwkowymi, na drugim miejscu z domową nutellą. Robiłam też z jabłkami, ale te najmniej mi smakowały. Z marmoladą będą ok. Zamiast czekolady polewałam lukrem. Inka dobrze, że wszystko się normuje. Wytrzymajcie jeszcze trochę. Mysza dobrze, że już jesteście w domu. Podobnie jak karooka, że wszystko będzie ok. Ja powoli nie daję rady. Brakuje mi sił, mogłabym nie wstawać z łóżka. Dziecię trochę mi choruje, więc nie musiałam się zrywać z samego rana. Dziś wyjątek, bo byliśmy u lekarza. I może właśnie przez to siedzenie w domu przez większość dnia, bo robimy sobie jedynie krótkie spacerki, jestem taka bezsilna. A jeszcze nie tak dawno miałam mnóstwo energii... |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny Niestety jak to w życiu wszystko wali się na raz. Dopiero po przeprowadzce zrobiliśmy remont łazienki. Kanalizacja padła i właśnie kują nam nasze nowe kafelki a nie stać nas już na kolejny remont
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-10-30 o 11:32 |
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie już wczoraj pisałam że ta dentystka do końca nie była pewna czy w ciąży można, ale pogdybała, pogdybała i stwierdziła że chyba nie zaszkodzi, więc nie wiem
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza to moja właśnie walczy z tym dolnym koleczkiem
Paulinkus no niestety jak nie urok to sracz.ka :/ HASIAP Kochana miałam Tobie właśnie jeszcze odpisac jak mi Emilka przerwała !! Będziesz musiała się czuć dobrze !! Bo przecież my tu jajko zniesiemy czekając na wiadomości od Was
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie Wam współczuję... Ja przeszłam identycznie to samo ponad 2 lata temu... To jest koszmar... Bez kuchni można żyć, ale bez łazienki to istna tragedia :/ My wprowadziliśmy się do mieszkania, zrobiliśmy generalny remont (bo kupiliśmy mieszkanie w starszym bloczku). Pomieszkaliśmy 2 miesiące i kanaliza nam padła... Zalaliśmy na szczęście tylko piwnicę sąsiadowi, bo mieszkamy na parterze. I trzeba było remontować łazienkę na nowo... Remont trwał chyba z 2 mce i to były najgorsze 2 mce w tym mieszkaniu... A wiadomo wszystko kosztuje... Więc szczerze Ci współczuję, bo te pieniądze, które drugi raz musicie przeznaczyć na remont, mogły iść na dziecko, albo chociażby na Wasze zachcianki...
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne, że przepis sprawdzony ![]() Cytat:
![]() Dzieci ogółem chyba nie lubią tego badania KTG. Czasami położne za mocno ścisną te pasy.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-30 o 12:09 |
||
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cholernie się cieszę że to tak już blisko
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Paulinkus- wspołczuje Ci :/ remonty to nic miłego, potrafią wykończyć człowieka, też coś o tym wiem, ale teraz będzie już tylko dobrze, na necie idzie taniej kupić kafelki albo jakis 2gi gatunek poszukajcie ![]() inka- dopchasz sie na te jutrzejsze zabiegi? bo to w pt ma byc, nie? Ustawcie sobie kolejke z butów ![]() ja obiadek mam zrobione i ide ogarniać chałpe. ej a nie zniknela nam kasiulka i nati??czy mi sie zdaje? |
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisalam Wam o tych Warsztatach Bezpieczny maluch i zdecydowalam ze pojde. http://bezpieczny-maluch.com.pl zerknijcie sobie moze ktoras z was tez sie zdecyduje. Ostatnio bylismy na warsztatach mamo to ja bylo troche sztywno ale duzo wiedzy i cwiczen o pierwszej pomocy noworodkow. Przy okazji udalo sie nam zająć 3 miejsce za wierszyk wygrana to chusta do noszenia dzieciątka. Ja juz zrobiłam obiad. Wyprawilam Tz do roboty i odpoczywam. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień. Nie wiem czy wy tak macie też ale ja się trochę boję wyruszac w dalsza trasę np do miasta. Spinam się i przed oczami widzę siebie jak juz nie daje rady dalej iść i muszę wzywać Tz. Aaa i panicznie boję sie przechodzic przez pasy ( tyle było potracen kobiet ciężarnych ostatnio) mam jakieś schizy takie wiec jak nie musze to nie wychodze sama z domu chyba ze do parku przed blok na ławkę. Tz mowi ze jestem jak emerytka.
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ja czytam wszystko na bieżąco ale jakoś nie mam natchnienia żeby odpisywać, może jak już tż pojedzie będę miała większą wenę :P śniło mi się, że zrobiłyśmy sobie forumowe spotkanie już z dzieciaczkami i u Hasiap herbatkę piłyśmy a dzieciaczki raczkowały po dywanie tylko Inki Milka siedziała w takiej huśtawce a taka skubana czarnulka śliczna była, że się napatrzeć na nią nie mogłam
|
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus na poprawe humoru :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

a i tak zapomnialam kapci !! Ale mama TŻ poszła i kupiła mi takie cudowne futerkowe
kilka na cyckach tez jest ale brzunio póki co czysty,czyli identiko jak u mojej mamy i licze ze glupim fartem tak zostanie 

wiec jak nie musze to nie wychodze sama z domu chyba ze do parku przed blok na ławkę. Tz mowi ze jestem jak emerytka.