Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 09:16   #4021
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

hej hej
myślałam że jak mąż będzie miał nocki to się bardziej wyśpię a tu to jednak dzidziuś mi spac nie pozwala a nie mój mąż
dziś o 5 się obudziłam a tu krew z nosa leci nie wiem czemu tak się stało

ma.ko, kurcze nie wiem co z tymi torbami z Pepco u mnie było jeszcze kilka sztuk ale z tego co widziałam to już dawno były w gazetce więc pewnie mają je cały czas
a ta torba będzie i dla mnie, a dla maluszka coś mniejszego bo do szpitala mam tylko kilka rzeczy wziąć z tego co czytałam na stronie

Karoloo, pepa,

Montanka, przypiłuj męża i niech się weźmie do roboty

fashion, nie uwierzysz ale mi dziś też tak dziwnie po żołądku "jeździ"

idę zaraz do fryzjera ale tylko podciąć włosy a kolor jakoś za tydzień czy dwa będę robić

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Kinqa, a Ty uważaj na ta swoją chałupę
kalafiorku
Stary 2014-10-30, 09:23   #4022
paulineczka182
Zadomowienie

Eirene - jak Cie śmieszyła świecenie latarką to znalazłam coś lepszego " Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut"

pepa, dusiołka - dzięki za rady, będę próbować.

Co do porodu z osobą towarzyszącą to nie ma żadnych opłat - przynajmniej u mnie w w szpitalu w Wawie, nawet zgadzają się aby partner był przy cesarskim cięciu.

Co do cesarskiego cięcia - mi powiedzieli, że gdy młody nie przekręci się do 36 tyg. mam iść na wizytę do lekarza do szpitala w którym będę rodzić i z nim ustalić jak działamy. Nawet gdybym dostała zaświadczenie o cc od mojej lekarz prowadzącej to i tak muszę iść na wizytę do lekarza ze szpitala w którym zamierzam rodzić - co szpital to inne reguły.
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:26   #4023
fashionaddicted
Zakorzenienie

Nie ide poki co, przeczekuje. Od lat mam problemy z zoladkiem i na poczatku ciazy rozmawialismy, ze moze to byc problem:/ teraz sie bardziej przestraszylam bo jadlam wczoraj kurcxaka i jak mi bylo w nocy tak zle to sie balam bardzo ze sie zatrulam. Teraz bol to juz staly wrog, wiec jestem spokojniejsza. Tylko lekow ktore dawniej zazywalam nue moge zazywac i musi samo przejsc:/
Chce juz byc po popoludniowej wizycie u lekarza:/

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
tommorow Kiedy wyniki?
Ja ide w pon, ale nie wiem jak mam mocz oddać, jak sikam w nocy co 3 godziny (chyba juz to dzis pisałam hehe).

Dzwoniłam do przychodni zeby ejdnak umówić sie do tego dermatologa. Na ten rok nie ma już numerków bo im się fundusze skończyly
powiedziałam, ze jestem w 8 miesiącu ciąży i dostałam wysypke i nie wiem co z nią zrobić, to babka w rejestracji powiedziała, zebym przyszła do doktor bo jest od 12 i zapytała, bo w takich skrajnych przypadkacz czasem przyjmuje bez kolejki
i nie pozostaje mi nic innego jak pójść dziś przed 12 do niej. Wole pójść za wczasu. Jeśli przejdzie samo za pare dni to nawet nie bede nic wykupywała, a jak nie to wtedy kupie. OStatnio tak zrobiłam.
W ogóle masakra z tymi lekarzami. Wczoraj umawiałam się do dentysty, bo kazałą mi przyjsc po 7 miesiącu. Wizyta na 17 listopada (ale zapisywała mnie pielęgniara, a chyba jutro zadzwonie i poproszę zeby mnie wcisnela gdzies wczesniej, bo za 3 tygodnie to ja na fotelu chyba nie wysiedze, jak teraz mam problem czasem )
Swietnie, dwa miesiace do konca roku a tu juz nie ma miejsc... cudny kraj..
Trzymam.kciuki zeby Cie lekarz przyjal
Stary 2014-10-30, 09:27   #4024
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Heffitka dzisiaj już wiem, że źle popatrzyłam. To co pisałam, żę może się jeszcze odwróci, to do paulinki miało być. Na tel źłe przeczytałam
smerfetka a nie wiesz czy ta torba z pepco to jest dostępna cały czas czy tylko na jakiejś promocji?
fashion ja też nie chodzę na SR. U nas nie ma takiego wymogu. Kiedyś poród rodzinny był płatny, teraz jak się chce, to można dać "cegiełke" na szpital, ale generalnie rodzinny jest za darmo
allgood jak dzisiaj brzuch, lepiej?
A wiesz dopiero zrobiłam wstępną liste, póxniej mogę wrzucić jak ogarne na czysto
Ale ja nie miałam prawie nic, więc zamawiamy wszystko
justyna strasznie podobają mi się husty z lenny lamb, i tez planuje zakup
Nieźle Ci się udało hahaha
Ja bym dzisiaj dzwoniła ze skargą na tego gościa
bajlag ja kiedyś goliłam się tak co najmniej raz w tygodniu, ale teraz nie mam siły się tak gimnastykować i co wizytę mi wystarcza

Strasznie sie dziś w nocy kręciłam i spać nie mogłam. 3 razy wstawałam do wc i jak ja mam oddać w pon mocz do badania jak sikam co 3 godziny i to po troszku
G pojechał do pracy przed 6, a ja o 6 wstałam. Juz jestem po śniadaniu i zastanawiam się co zrobić z "resztą" dnia hehe.

CHyba pojde spać
ojej, miło, że pytasz dopiero wstałam, ale chyba jest ok. Jak będzie twardniał to znów leżakowanie.
Cytat:
pepa zaraz ogarne z podziałem na dwóch sprzedawców to wrzuce

Qrde swędzi mnie ta wysypka co mam na piersiach
Zapisy do dermatologa zaczną się 5 listopada, ale na wizyty po połowie listopada
zapisałam tate do tej lekarki ale w innej przychodni (musimy podjechać do wro), ale na 7 listopada. do tego czasu to chyb sie zadrapie
chyba ze podejde i zapytam czy przyjmie mnie bez kolejki
Idź, wejdź z jakimś pacjentem albo przed (o ile przepuści) i zapytaj czy przyjmie. Robiłam tak z urologiem i ani razu nie powiedziała NIE. Może dlatego, że jest taki przesąd, że ciężarnym się nie odmawia bo myszy będzie miał w domu? Jakoś tak
Może wypij wapno. Do dentysty też muszę się umówić, na bank znajdę jakąś dziurkę, żeby tą dobrą plombą za darmo zaleczyć
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Są takie szpitale, ale nie wiem czy w Krakowie któryś to oferuje. W którym planuję rodzić? Ja nie jestem pewna czy mi mąż przy cc jest do czegoś potrzebny
Na cc nie widzisz, jak Ciebie kroją, bo jest ta załoneczka. Partner siedzi przy Twojej głowie i trzyma za rękę i też nie widzi co tam się dzieje. Ale za to może np przeciąć pępowinę
Jakbym miała cesarkę to bardzo bym chciała,żeby tż był. Mam bardzo złe wspomnienia z ostatniej operacji, myślałam że umieram i teraz jak pomyślę o cc to panika.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej
myślałam że jak mąż będzie miał nocki to się bardziej wyśpię a tu to jednak dzidziuś mi spac nie pozwala a nie mój mąż

ma.ko, kurcze nie wiem co z tymi torbami z Pepco u mnie było jeszcze kilka sztuk ale z tego co widziałam to już dawno były w gazetce więc pewnie mają je cały czas
a ta torba będzie i dla mnie, a dla maluszka coś mniejszego bo do szpitala mam tylko kilka rzeczy wziąć z tego co czytałam na stronie

Karoloo, pepa,

Montanka, przypiłuj męża i niech się weźmie do roboty

idę zaraz do fryzjera ale tylko podciąć włosy a kolor jakoś za tydzień czy dwa będę robić

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Kinqa, a Ty uważaj na ta swoją chałupę
kalafiorku
w mądrej książce czytałam, że w ciąży mogą krwawić dziąsła i z nosa też może lecieć. Dlatego, że naczynka są delikatne a tworzy się więcej krwi i pękają. Witamina C na to pomaga.

A ja wczoraj obcięłam sobie grzywkę. Nie wiem jak mogłam zakładać, że tym razem mi wyjdzie... Dobrze, że szybko odrasta
Stary 2014-10-30, 09:31   #4025
fashionaddicted
Zakorzenienie

Tommorow- kurde ten bol przy wstawaniu przy przetrzymaniu moczu jest okropny. Zawsze duzo sikalam ale teraz w ciazy to jest katorga i ten bol jak sie chce siusii pojawia sie barfzo szybko... a potem ide a tam nieduzo:/

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej

idę zaraz do fryzjera ale tylko podciąć włosy a kolor jakoś za tydzień czy dwa będę robić [COLOR="Silver"]
Ja z mezem przesypiam prawie cala noc-budze sie na siku ale zaraz spie spowrotem, a jak idzie na noc i ide do rodzicow to porazka. Juz powiedzialam im ze nie mofe do nich chodzic, chyba mi tam.lozko nie sluzy i nie spie wiekszosc nocy:/

Zoladek pewnie jest mocno uciskany przez malenstwa i trudniej mu trawic czy cos:/

Duza zmiane planujesz u fryzjera czy rutynowa poprawa fryzury?
Stary 2014-10-30, 09:34   #4026
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo syn dalej kaszle i siedzi w domu ;/
jutro mamy wizytę u alergologa to dobrze się składa zobaczymy co nam znów powie. może uda mi się ją namówić na testy pokarmowe a nie tylko wziewne.

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
5) zachęcać rodzącą, aby podczas porodu towarzyszyła jej osoba bliska.
no to tym bardziej mogę na ogólnej sali rodzić skoro z mężem mogę. zresztą mąż mój i tak tylko do momentu parcia będzie więc nie powinien im przeszkadzać

Cytat:
Dzwoniłam do przychodni zeby ejdnak umówić sie do tego dermatologa.
oby cię przyjęła
ciekawe co to kurcze

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kurde boje sie ze sie wczoraj zatrulam
W nocy bylo mi potwornie niedobrze, odbijalo mi sie i nie wiem jakim.cudem.nie zwymiotowalam. A dzis od switu potwornie boli mnie zoladek lub watroba(w kazdym razie nie brzuch ciazowy:p). Bolesnie.mi nawet lezec
oj zdrówka. oby to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
Eirene - jak Cie śmieszyła świecenie latarką to znalazłam coś lepszego " Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut"
siłą przekonania dziecko się obróci

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:40   #4027
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
pepa zaraz ogarne z podziałem na dwóch sprzedawców to wrzuce

Qrde swędzi mnie ta wysypka co mam na piersiach
Zapisy do dermatologa zaczną się 5 listopada, ale na wizyty po połowie listopada
zapisałam tate do tej lekarki ale w innej przychodni (musimy podjechać do wro), ale na 7 listopada. do tego czasu to chyb sie zadrapie
chyba ze podejde i zapytam czy przyjmie mnie bez kolejki
Mój dermatolog w nagłych przypadkach przyjmuje właśnie takie osoby więc nie powinien Ci odmówić. Trzymam kciuki za wizyte!

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Przypomniało mi się, że położna na SR podawała nazwę żelu położniczego ułatwiającego poślizg dziecka podczas porodu żel Natalis ok. 150zł. Ja się chyba zdecyduję.
Mi też pokazywala taki żel ale jakiś niemiecki (nazwy oczywiście nie zapisałam) i kosztował 350 zł za 15 ml. Twój to taniocha

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:42   #4028
bajlaga
Zadomowienie

Witajcie ja chyba dzisiaj przesadziłam ze spaniem czuję się przespana

fashion ja nie chodzę na SR, ale u mnie w szpitalu mąż może być przy porodzie, od początku, a słyszałam opinie, że tylko przy jednej fazie może być, ale szwagierka rodziła w maju i mąż był ciągle z nią.
Ale bezsens, że mąż nie może być przy porodzie...to powinno być dozwolone WSZĘDZIE, a jak chodzi na SR to nagle jakiś doświadczony czy co

mam nadzieję, że wszystko jest ok i przejdą Ci bóle

justyna ale masz atrakcje heh

Kinqaa
przynajmniej daliście zarobić chińczykowi

ma.ko ja też wcześniej goliłam się dość często, bo nie cierpię mieć owłosionej Bożeny, a teraz to mi się nie chce nooo...

paulineczka rozwaliło mnie to może po prostu rozmowa z dzieckiem wystarczy?

Eirene
zdrówka dla synka
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:43   #4029
Szczeperka
Wtajemniczenie

Po wizycie - bez usg
Szyjka zamknięta, na skurcze mam brać magnez i kategorycznie nie dotykać wtedy brzucha bo to je nasila. Zdrowa i wszystkie wyniki dobre, serduszko biło a nóżki skopały lekarza podczas badania
I to w momencie pytania czy ruchy są?
[/COLOR]

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:48   #4030
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

fashion spróbuj napić się coli/pepsi prosto z butelki. ALbo chociaż herbatę miętową
powinien być jakiś przepis w konstytucji, że ciężąrne są przyjmowane nawet bez numerków i przepuszczane w kolejkach. Kto by nie przestrzegał, to na ścięcie
mam tak samo z sikaniem. Ból taki, że pęcherz rozwala, a sikne tylko troche.
pepa daj spokój. Jak dzwoniłam tam kilka dni temu (zeby zarejestrowac tate) to powiedzieli, ze rejestracja na II połowe listopada po 5 listopada. A dziś powiedzieli, ze do konca roku juz nie
hehe wesołą noc mieliście

tommorow ja też nie mam wyników on line i albo tego samego dnia po 15, albo następnego od 8 rano, więc witaj w klubie. O to dobry pomysł, w niedziele wieczorem nie bede już nic piła i jak sie obudze o 4 np to schowam siuski do lodówki, bo lab. od 7.15

smerfetka jak mój mąż poszedł do pracy (5.40) to przeniosłam się na drugą strone łóżka, ale nic to nie dało. Poleżałam do 6 i wstałam.
qrcze dziwne z tą krwią
pojde dziś do lekarza to na powrocie zahaczę o pepco

allgood to nie przemęczaj się dziś
Wapno pije ze względu na to, ze nie moge brac moich leków na alergie i ratuje sie wapnem Tak zrobie wejde z kims, pokaze brzuch i zapytam czy mnie przyjmie zrobie oczy jak kot ze shreka hehe

eirene jestem atopikiem, więc co jakiś czas wracają mi rózne wysypki, alergie i uczulenia w ciązy to już drugi raz. Raz było troszke i zeszło samo po wizycie u dermatologa (nie zdazyłam nawet maści wykupic hehe). A teraz mocniej wysypało i swedzi
Ale u nas to rodzinne, tato idzie do niej za tydzień, bo też mu alergia wróciła. Ostatnio miał to samo jakoś styczeń-marzen.

dobra ide zjesc II śniadanie, bo burczy mi w brzuchu.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

szczeperka dzięki, mam nadzieje. pojde z początku przyjmowania to moze nie bedzie ejscze humorzasta zmęczeniem heh
za wizyte
Ja nawet gdzies wyczytałam, ze jak są twardnienia brzucha, to nie powinno sie smarować niczym bo masaze i głaskanie jescze wzmagają.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:48   #4031
suszarka
Buc

cześć dziewczyny, dopadło mnie ostre przeziębienie.

co plus tantum verde i wody morskiej do nosa polecacie?
Stary 2014-10-30, 09:53   #4032
paulineczka182
Zadomowienie

Mako - na pewno Cie przyjmą na wizytę " ciężarnych się boją " miałam, podobną sytuację bo też musiałam udać się do dermatologa i byłam w szoku jak wszystko się odbyło - zostałam przez Panią rejestratorkę poproszona do rejestracji bez kolejki, tego samego dnia zostałam przyjęta do lekarza bez kolejki i zostałam umówiona na zabieg tydz. później.
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:53   #4033
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Idź, wejdź z jakimś pacjentem albo przed (o ile przepuści) i zapytaj czy przyjmie. Robiłam tak z urologiem i ani razu nie powiedziała NIE. Może dlatego, że jest taki przesąd, że ciężarnym się nie odmawia bo myszy będzie miał w domu? Jakoś tak
a może dlatego że kobieta w ciąży inaczej jest traktowana bo jednak nie może czekać. tak jak ja poszłam do endo. od razu mnie przyjęła bo jednak w ciąży nie można odłożyć wizyty na za 3-4 miesiące. są z lekarzy jeszcze ludzie widocznie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Eirene zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Po wizycie - bez usg
Szyjka zamknięta, na skurcze mam brać magnez i kategorycznie nie dotykać wtedy brzucha bo to je nasila. Zdrowa i wszystkie wyniki dobre, serduszko biło a nóżki skopały lekarza podczas badania
[/COLOR]

Cytat:
eirene jestem atopikiem, więc co jakiś czas wracają mi rózne wysypki, alergie i uczulenia w ciązy to już drugi raz. Raz było troszke i zeszło samo po wizycie u dermatologa (nie zdazyłam nawet maści wykupic hehe). A teraz mocniej wysypało i swedzi
Ale u nas to rodzinne, tato idzie do niej za tydzień, bo też mu alergia wróciła. Ostatnio miał to samo jakoś styczeń-marzen.
jakieś sezonowe coś. oby maść pomogła tylko jak już ci jakąś przepisze

Stary 2014-10-30, 09:54   #4034
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

Kurde wspolczujemam nadzieje ze zci szybko przejdzie

Ja na gardlo i do nosa zazywalam leki z serii prenatal. Ale jesli chodzi o nos to ten preparat wzmagal dmuchanie, chyba podobnie jak woda morska.
Stary 2014-10-30, 10:03   #4035
elvira44
Wtajemniczenie

Witam sie w 3 trymestrze

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:04   #4036
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Dzwoniłam do przychodni zeby ejdnak umówić sie do tego dermatologa. Na ten rok nie ma już numerków bo im się fundusze skończyly
powiedziałam, ze jestem w 8 miesiącu ciąży i dostałam wysypke i nie wiem co z nią zrobić, to babka w rejestracji powiedziała, zebym przyszła do doktor bo jest od 12 i zapytała, bo w takich skrajnych przypadkacz czasem przyjmuje bez kolejki
i nie pozostaje mi nic innego jak pójść dziś przed 12 do niej. Wole pójść za wczasu. Jeśli przejdzie samo za pare dni to nawet nie bede nic wykupywała, a jak nie to wtedy kupie. OStatnio tak zrobiłam.
W ogóle masakra z tymi lekarzami. Wczoraj umawiałam się do dentysty, bo kazałą mi przyjsc po 7 miesiącu. Wizyta na 17 listopada (ale zapisywała mnie pielęgniara, a chyba jutro zadzwonie i poproszę zeby mnie wcisnela gdzies wczesniej, bo za 3 tygodnie to ja na fotelu chyba nie wysiedze, jak teraz mam problem czasem )
Myślę, że Cię przyjmie
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dobry

Kurde boje sie ze sie wczoraj zatrulam
W nocy bylo mi potwornie niedobrze, odbijalo mi sie i nie wiem jakim.cudem.nie zwymiotowalam. A dzis od switu potwornie boli mnie zoladek lub watroba(w kazdym razie nie brzuch ciazowy:p). Bolesnie.mi nawet lezec

Nie moge Was nadrobic, cos mi w telefonie nie cofa sie do poprzednich stron:/
Oby sie tylko nie pogorszyło. Może coś Ci na żołądku stanęlo. Zjadłas może coś ciężkiego na noc.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hejo syn dalej kaszle i siedzi w domu ;/
jutro mamy wizytę u alergologa to dobrze się składa zobaczymy co nam znów powie. może uda mi się ją namówić na testy pokarmowe a nie tylko wziewne.
Oj, jak ciężko od tych lekarzy wycięgnąć skierowanie na testy. Oby się udało. Człowiek spokojniejszy, jak wie co jest grane.
Cytat:

Zdrówka. Nebulizacja jeszcze.

Smerf, co i Ty sie nie pochorujesz
Stary 2014-10-30, 10:05   #4037
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a może dlatego że kobieta w ciąży inaczej jest traktowana bo jednak nie może czekać. tak jak ja poszłam do endo. od razu mnie przyjęła bo jednak w ciąży nie można odłożyć wizyty na za 3-4 miesiące. są z lekarzy jeszcze ludzie widocznie

jakieś sezonowe coś. oby maść pomogła tylko jak już ci jakąś przepisze
tak masz rację. Śmieję się, bo jak właśnie czekałam w kolejce do urologa, jakiś facet pyta czy przyjmuje lekarka w nagłych przypadkach. I ja mówię, że przyjmuje, że dziś byłam i pytałam. A jakiś drugi starszy facet mówi: "no dziwne jakby Pani odmówiła, nikt myszy nie chce mieć". Nie zajarzyłam dopiero mama w domu mi wyjaśniła o co mu chodziło.
Stary 2014-10-30, 10:09   #4038
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

suszarka oj, zdrowiej kochana ja z doświadczenia Polecam Prenalen syrop - pomógł mi 2 razy. MIałam tez spray do nosa Prenalen i katar przeszedł po 3 dniach, a zawsze mecze sie ponad tydzień,.
paulineczka mam nadzieje, bo jak nei to ich heh
elwira
właśnie mi przypomnialaś, że u mnie dziś początek 8 miesiąca
montanka

Zjadłam płatki z mlekiem, bo nic innego nie ma, a nie chce mi sie leciec do sklepu przed lekarzem, bo poxniej trzeba sie wgramolic do domu na 4 pietro hehe.
Jak bede jechała do zajde do piekarni i kupie precelka

dziewczyny mam granat, jaki deser polecacie?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-30, 10:12   #4039
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
właśnie mi przypomnialaś, że u mnie dziś początek 8 miesiąca

Allgood, oby dziś Ci tak ten brzuch nie szalał. Może wyleż to jeszcze?
Stary 2014-10-30, 10:16   #4040
Kinqaa
Zakorzenienie

Mam glukoze za 4h
Czas wstawac

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:19   #4041
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość

pepa, dusiołka - dzięki za rady, będę próbować.

Co do porodu z osobą towarzyszącą to nie ma żadnych opłat - przynajmniej u mnie w w szpitalu w Wawie, nawet zgadzają się aby partner był przy cesarskim cięciu.

Co do cesarskiego cięcia - mi powiedzieli, że gdy młody nie przekręci się do 36 tyg. mam iść na wizytę do lekarza do szpitala w którym będę rodzić i z nim ustalić jak działamy. Nawet gdybym dostała zaświadczenie o cc od mojej lekarz prowadzącej to i tak muszę iść na wizytę do lekarza ze szpitala w którym zamierzam rodzić - co szpital to inne reguły.
ktory szpital?

mnie jakis bardzo mocny skyrcz brzucha w nocy obudzil i meczylam sie pol nocy:/
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:20   #4042
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

pepa pytałaś co zamawiam na all, to już mówie.
Zamawiam u dwóch sprzedawców, bo nie każdy z nich ma wszystko co chce, wiec musze pomieszać. Tylko jeszcze musze wybrać co sie bardziej opłaca z tego co mają oboje i wybrać

Zamawiam u r_p77 i HealthWord
Oto ogólna lista:
Podkłądy do przewijania na łóżko,
pieluchy tetrowe,
czapeczki takie po kąpieli,
ochraniacz na materac pod prześcieradło,
szczoteczkę do zębów i masażu dziąseł BabyOno,
Smoczki ortodontyczne uspokajacze Avent 0-6m,
przewijak na komode 50x70,
prześcieradło na przewijak,
woreczki na zużyte pieluchy BabyOno,
bezpieczny komplet do paznokci,
Miękka szczoteczka+grzebyk BabyOno,
Prześcieradła frotte z gumką do łóżeczka,
higieniczne nakładki na deske sedesową 100szt,
Avent butelka antykolkowa + smoczek 0+ 125ml,
---||---- 260ml,
johnson's baby wkładki laktacyjne,
spray do noska NoseFrida,
Avent silikonowe osłonki na sutki,
Avent woreczki do przechowywania/mrożenia pokarmu,
Kocyk bawełniany dwustronny BabyOno,
poduszka klin 36x60,
prześcieradło do wózka/kołyski,
aspirator katarek (do odkurzacza),
podgrzewacz BabyOno,
torba-termoopakowanie Avent,
termometr do wody.

Oprócz tego Nianie Avent SCD 501, chyba ze nie dostaniemy monitora, to wtedy monitor oddechu z nianią Angelcare.
I jeszcze odłoże kase na laktator elektr. medela (mamusie polecały).
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam, ale to przy skłądaniu zamówienia pomysle

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-10-30 o 10:21
Stary 2014-10-30, 10:21   #4043
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
ojej, miło, że pytasz dopiero wstałam, ale chyba jest ok. Jak będzie twardniał to znów leżakowanie.

Może wypij wapno. Do dentysty też muszę się umówić, na bank znajdę jakąś dziurkę, żeby tą dobrą plombą za darmo zaleczyć

Na cc nie widzisz, jak Ciebie kroją, bo jest ta załoneczka. Partner siedzi przy Twojej głowie i trzyma za rękę i też nie widzi co tam się dzieje. Ale za to może np przeciąć pępowinę
Jakbym miała cesarkę to bardzo bym chciała,żeby tż był. Mam bardzo złe wspomnienia z ostatniej operacji, myślałam że umieram i teraz jak pomyślę o cc to panika.

w mądrej książce czytałam, że w ciąży mogą krwawić dziąsła i z nosa też może lecieć. Dlatego, że naczynka są delikatne a tworzy się więcej krwi i pękają. Witamina C na to pomaga.

A ja wczoraj obcięłam sobie grzywkę. Nie wiem jak mogłam zakładać, że tym razem mi wyjdzie... Dobrze, że szybko odrasta
Nie wiem czy dobrze robie ale zapytam - a co takiego sie dzialo na cc ze myslalas ze umierasz? :-( mialas znieczulenie zzo?
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:22   #4044
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

qrcze dziewczyny chyba coraz częściej bedziemy odczuwały dyskomfort i różne dolegliwości brzucha.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-30, 10:31   #4045
allgoodthings
Zadomowienie

Właśnie odebrałam paczkę z all. Jezu nie wiedziałam, że nawet nożyczki do paznokci dla dzidziusia mogą tak cieszyć Dodatkowo wygrałam aukcję 2 ochraniaczy na łóżeczko i też właśnie je dostałam.

heffitka84 nie miałam cc (to moja pierwsza dzidzia), nie mogłam ruszać się i oddychać po narkozie przy zwykłej, krótkiej operacji i strasznie to przeżyłam. Wiem, że na cc się nie "śpi", ale samo słowo operacja już mnie przeraża.
Stary 2014-10-30, 10:32   #4046
Kinqaa
Zakorzenienie

Allgood ja spalam na cc

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:33   #4047
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie odebrałam paczkę z all. Jezu nie wiedziałam, że nawet nożyczki do paznokci dla dzidziusia mogą tak cieszyć Dodatkowo wygrałam aukcję 2 ochraniaczy na łóżeczko i też właśnie je dostałam.

heffitka84 nie miałam cc (to moja pierwsza dzidzia), nie mogłam ruszać się i oddychać po narkozie przy zwykłej, krótkiej operacji i strasznie to przeżyłam. Wiem, że na cc się nie "śpi", ale samo słowo operacja już mnie przeraża.
Rozumiem. Przy cc nie dają narkozę (to już w ostateczności) i samo ZZO wystarczy. Ale słowo "operacja" nie brzmi dobrze
Stary 2014-10-30, 10:36   #4048
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Oj, jak ciężko od tych lekarzy wycięgnąć skierowanie na testy. Oby się udało. Człowiek spokojniejszy, jak wie co jest grane.
oj dokładnie. dlatego jestem w stanie nawet testy z krwi płatne zrobić aby tylko się dowiedzieć co go uczula.

Cytat:
tak masz rację. Śmieję się, bo jak właśnie czekałam w kolejce do urologa, jakiś facet pyta czy przyjmuje lekarka w nagłych przypadkach. I ja mówię, że przyjmuje, że dziś byłam i pytałam. A jakiś drugi starszy facet mówi: "no dziwne jakby Pani odmówiła, nikt myszy nie chce mieć". Nie zajarzyłam dopiero mama w domu mi wyjaśniła o co mu chodziło.
hehe

Cytat:
qrcze dziewczyny chyba coraz częściej bedziemy odczuwały dyskomfort i różne dolegliwości brzucha.
dokładnie

Stary 2014-10-30, 10:43   #4049
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem. Przy cc nie dają narkozy (to już w ostateczności) i samo ZZO wystarczy. Ale słowo "operacja" nie brzmi dobrze
Stary 2014-10-30, 11:03   #4050
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Asia W-trochę Ci zazdroszczę tego śpiworka

ć
fajny jest

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Po wizycie - bez usg
[/COLOR]
super, że wszystko ok gratulacje

Cytat:

wspólczuje

kuruj się

Zmierzyłam z ciekawośći dziś obwód brzucha...mój brzuch rośnie tak do przodu a po bokach nic, śmiesznie to wygląda....mam 102 cm....a to dopiero 28 tc. Chyba za wcześnie kupiłąm zimową kurtkę, do stycznia pewnie się nie zapnę.

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-10-30 o 11:04
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości