Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 20:08   #4141
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Kleo, ale po mandarynkach nie powinnaś miec zgagi, albo zajedz je odrazu migdałami

eirene, ja co 4 tygodnie miałam

Kinqa, łoo matko tyle AŻ? ale chyba nie w 1 rozmiarze?

fashion, super że po wizycie ok i jaka miła niespodzianka w tych sklepach byłaś po tą lampkę? ja nie dam rady dziś zdjęcia wstawić coś mi się ładować nie chce

charliss, ale chodzi mi o moją siatkówkę nie o wielkość wady bo wada podobno nie ma ni do rzeczy bardziej kondycja siatkówki
Stary 2014-10-30, 20:09   #4142
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że na jednej sali porodowej mogą być dwie rodzące
W moim powiecie tak jest (2 miejsca oddzielone ścianką, ale cała sala jest w białych płytkach przez które wszystko się odbija) I UWAGA akurat w tym szpitalu osoba, która chce uczestniczyć przy porodzie musi kupić specjalny jednorazowy fartuszek koloru białego w cenie 100, albo 150 zł (już dokładnie nie pamiętam). Może towarzyszyć tylko pod warunkiem jeśli na sali jest jedna rodząca kobieta. Jeśli po jakimś czasie obok zacznie rodzić druga musi opuścić salę, a na pamiątke zostaje mu tylko fartuszek za tą kosmiczną cenę.

Między innymi dlatego w tym szpitalu nie chcę rodzić, a tam gdzie planuję na całe szczęście osoba towarzysząca nie musi wnosić żadnych opłat

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:10   #4143
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Nooo w PL się jeszcze tak rodzi :p
W niektórych szpitalach.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:10   #4144
Maritxell
Zadomowienie

A miedzy rodzacymi jedynie parawan Dlatego warto troche chociaz zorientowac sie w warunkach jakie sa w szpitalu, w ktorym planuje sie rodzic zeby zdziwienia nie bylo. Mnie w takim szpitalu przekonalby chyba tylko jakis swietny lekarz, do ktorego mialabym wielkie zaufanie i bym sie jego kurczowo trzymala. Traumatycznie sobie wyobrazam takie sale niestety, glownie dla psychiki.
Stary 2014-10-30, 20:10   #4145
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Kleo, ale po mandarynkach nie powinnaś miec zgagi, albo zajedz je odrazu migdałami

fashion, super że po wizycie ok i jaka miła niespodzianka w tych sklepach byłaś po tą lampkę? ja nie dam rady dziś zdjęcia wstawić coś mi się ładować nie chce

charliss, ale chodzi mi o moją siatkówkę nie o wielkość wady bo wada podobno nie ma ni do rzeczy bardziej kondycja siatkówki
Jeszcze poczekam, co by się nie objadać na zapas

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2014-10-30 o 20:13
Stary 2014-10-30, 20:14   #4146
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
W moim powiecie tak jest (2 miejsca oddzielone ścianką, ale cała sala jest w białych płytkach przez które wszystko się odbija) I UWAGA akurat w tym szpitalu osoba, która chce uczestniczyć przy porodzie musi kupić specjalny jednorazowy fartuszek koloru białego w cenie 100, albo 150 zł (już dokładnie nie pamiętam). Może towarzyszyć tylko pod warunkiem jeśli na sali jest jedna rodząca kobieta. Jeśli po jakimś czasie obok zacznie rodzić druga musi opuścić salę, a na pamiątke zostaje mu tylko fartuszek za tą kosmiczną cenę.

Między innymi dlatego w tym szpitalu nie chcę rodzić, a tam gdzie planuję na całe szczęście osoba towarzysząca nie musi wnosić żadnych opłat
dwa razy za stereo poród i fartuszek. ...
Stary 2014-10-30, 20:17   #4147
kleo111
Zakorzenienie

Aha no i przede wszystkim w szpitalu w którym chcę rodzić sale są jednosobowe, bo nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej

Instagram
Stary 2014-10-30, 20:18   #4148
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerfetka niee od 0 do 9 miesięcy hmmm.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:23   #4149
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka wlasnie w kółko słucham jej teraz;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:25   #4150
Eirene1987
Zakorzenienie

Fashionaddicted gratki wizyty
no to wiadomo już skąd ten ból. a najlepsze że jak tylko ci napisałam że ja też tak miałam na drugi dzień zaczęło mnie kłuć i teraz kłuje. tak myślałam że to od przepony właśnie.
z za uprzejmość w sklepach wielkie brawa dla tych osób

Cytat:
zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że na jednej sali porodowej mogą być dwie rodzące
jak jest sala przedzielona taką mini ścianką albo parawanem to tak

Cytat:

nic mnie nie zdziwi.
mój za fartuch płacił "tylko" 30zl taka niby cegiełka dla szpitala ;D

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:26   #4151
charliss
Zadomowienie

wieloosobowe sale porodowe

ale na nastepnym spotkaniu Sr sie upewnie na 10000% ze takiego numeru nie ma u mnie w szpitalu. watpie ale musze miec pewnosc.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:31   #4152
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Aha no i przede wszystkim w szpitalu w którym chcę rodzić sale są jednosobowe, bo nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej
ja przepraszam, ze tak sie dziwie i mnie to szokuje,
co z prywatnoscia, godnością rodzącej, obcy facet (mąż tej drugiej) w takim wypadku też moze sobie zerknąć
U nas chyba wszystkie sale sa pojedyncze, z łazienką i wanna, Tv, pamiętam jeszcze komputer był bo moja położna ciagle tam coś klikala.
Jedynie ta salka po porodzie juz była na około 6 moze 7 łóżek,
jak mnie tam umieścili to byłam sama do wieczora i później przyszła jakas Pakistanka, którą o 4 rano naszło na dyskusje przez fon,
łóżka były odzielone kotarami.
Nie wiem jak jest w Anglii, ale w moim szpitalu nie biorą dziecka od matki nawet na 5min, więc po calonocnym porodzie nawet nie miałam szans sie zdrzemnac i odpaczac, tylko położne kazały mi trzymać małego na klacie.
Jak w nocy chciałam go odłożyć do kojca to sie rozplakal, przyszła położna i mnie opierniczyla, ze dziecko odkładam.
Nie, lepiej było zasnąć z wymeczenia i dziecko upuścić
4 doby nie spalalam w ogóle
Stary 2014-10-30, 20:32   #4153
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
wieloosobowe sale porodowe

ale na nastepnym spotkaniu Sr sie upewnie na 10000% ze takiego numeru nie ma u mnie w szpitalu. watpie ale musze miec pewnosc.
I pomyśleć że kiedyś to była norma i nawet nikt nie pomyślał że może być inaczej
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:41   #4154
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
tak, to jest mały szpital z jedną salą jakoś tam przedzieloną czy jakoś tak.
Zresztą w moim mieście byłym wojewódzkim tez jest podobnie, jest tylko jedna sala pojedyczna do porodów rodzinnych.

kleo111 - tak dziękuję, lepiej Pewnie już ciągle będe miałą jakieś problemy żołądkowe:/

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Nie, narazie tylko tak myślę o lampce, pewnie na necie będę coś szukać
A jak byłam w biedronce po wizycie, to totalnie o tym zapomniałam:P

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-10-30 o 20:39
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:45   #4155
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
heeej.

[/COLOR]
za małą a co do Twoich dolegliwości to może gdzie indziej powinnaś z tym pojechać?
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
super że wszystko ok
na mamę bym się wkurzyła ale to ja

oj skubło się mamie
Cytat:

Myszunia, za wizytę i leżymy leżymy

ja też po wizycie:
wszystko OK! szyjka ok, Mały się tak rusza dlatego że mam duzo wód płodowych i ma gdzie szaleć
dostałam receptę na tardyferon fol mam brać raz dziennie i w następnym tygodniu iść znowu na morfo żeby zbadać czy coś ruszyło w górę ale sok z buraka nadal ma być obecny w mojej diecie

acha i następna wizyta 20.11
a USG III trym 17.11

fashion, to jest taka mała lampeczka z oczkami i świńskim ryjkiem my tez będziemy mieć wspólny pokój dlatego taka wzięłam zaraz dodam fotki
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Wczoraj w brzuszku cisza, a dziś mały nadrabia zaległości Zjedliśmy obiadek i czekam na koleżankę, bo ma przyjechać na ploteczki

Smerfetka
jak nie duży, to mały mężczyzna spędza sen z powiek, coś o tym wiem
Ja problem z krwawieniem z nosa mam niemalże od początku
Ma.ko mam nadzieję, że problem z wysypką szybko zostanie zażegnany
Fashion i jak się czujesz?
Szczeperka super, że wszystko ok
Suszarka domowe sposoby i leżakowanie - w końcu przejdzie, chociaż ja już traciłam nadzieję na to, że wyzdrowieję to jakoś mi się udało
Elvira
Ma.ko no to poczyniłaś porządne zakupy!
Allgood dokładnie, najmniejszy zakup, drobnostka dla maluszka wprawiają w dobry nastrój i uśmiech
Myszunia Super, że chłopak zdrowo rośnie, a Ty odpoczywaj
Kinga no no synek rośnie w siłę sądząc po wymiarach brzuszka aż z ciekawości się zmierzyłam i mamy dziś 100 cm
Ewka przy Twojej dzidzi to mój maluch jest miniaturką super, że wszystko ok!
leżę leże i jestem naprawdę grzeczna. aż mnie tyłek boli i chyba go dziś jakąś maścią posmaruje .
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Niech ten młody jeszcze sie tak nie spieszy

js pije dwa razy dziennie herbatę z imbirem, jak się czuję niewyraźnie.

Uwielbiam takie akcje. Nie dość, że kiepsko się czujesz, to jeszcze będziesz gnać.

tsss, no faktycznie, mała pomyłeczka.. tylko o tydzień
Haha, dobre z ta torbą!

jeju, jaka waga! Szkoda, że Cie nie zatrzymali na obserwację. Puchnięcie, sinienie i wymioty. Nie chciałaś zostać? Może jakieś dodatkowe badania ny porobili.

brawo Smerf

Super!
przeraża mnie jego tempo...
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Dzisiaj w labo sie tak wkurzalam..no przychodziły babki z 3-4latkami i tekstem ze one wejdą bez kolejki bo z małym dzieckiem.. Ładne mi małe dziecko ;/ Nie musze dodawać ze mnie nikt nie przepuścił..👀
ludzie w kolejkach itp udają że nie widzą że kobieta jest w ciąży. Już to dziś mojemu lekarzowi mówiłam.
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Też miałam kilka tyg temu wątpliwą przyjemność pojawienia się na IP. Nic związanego z ciążą, pojechałam w zasadzie po zastrzyk na tężec i w gabinecie (czekałam tylko godzinę, cud!) było 2 chirurgów i pielęgniarka. Pielęgniarka od razu się mną zajęła, opatrzyła ranę, była bardzo wyrozumiała, jak zauważyła, że zaczynam odlatywać (a widok krwi nigdy wcześniej mnie nie ruszał ) to zaopiekowała się mną, niczym mama A lekarze? Zapytali mnie, czy mogę mieć ten zastrzyk() bo oni nie wiedzą, czy można ciężarnym go robić i UWAGA UWAGA ja mam zadzwonić do swojego lekarza i się dowiedzieć. Tylko ból powstrzymał mnie od wykrzyczenia im w twarz co i nich myślę. Po namowie pielęgniarki, jeden z lekarz poszedł łaskawie zadzwonić do szpitala zakaźnego i potwierdził, że mogą mi dać ten zastrzyk. Koniec traumatycznej historii
czego ich uczą na tych studiach?
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja bym nie poszła bo boję się infekcji
Mi nie pozwolił od początku ciąży chodzić na basen ginekolog. ale jak urodze to pakuję małego i idę z nim Jaka woda powinna być w basenie dla takiego maleństwa?
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie
Dużo się dziś nie dowiedziałam
Ostatni dzień 30 tygodnia. Mała waży niecałe 1500g i jak to powiedział dosłownie lekarz "słoniątka nie będzie". Przewiduje, że może dobije do 3100...
Poskarżyłam się:P na ten ból po prawej stronie - tłumaczył mi, że się rozciągnęły żebra,bo jelita i reszta podchodzi do góry i uciskają na nerw przy przeponie - stąd też ból i stąd trudności w oddychaniu, ale powiedział, że na tym etapie to dobrze że boli, bo to znaczy, że brzuch i maleństwo są wysoko. Jak przestanie boleć i poczuje ulgę znaczy, że się obniżyli i idzie do porodu.

Następna wizyta 2.12
Mam zrobić krew i mocz do tego czasu

Poza tym - pytałam o obecność taty przy porodzie, powiedziałam, że nie znalazłam info na stronie szpitala.
Powiedział, że ogólnie szpitale nie przepadają za obecnością tatusiów, bo nigdy nie wiadomo jak zareagują i dlatego dużo szpitali wymaga szkoły rodzenia, ale oni nic nie mają na stronie bo nie robią problemów (może jak był inny ordynator to było inaczej...) -że jedynie mógłby być problem, gdyby rodziły dwie kobiety na raz i wtedy mogłyby się krępować, ale do momentu parcia i tak ojciec mógłby być, a potem by grzecznie wyprosili. Z tym, że powiedział, że przez 4 lata mieli raz sytuację, żeby dwie na raz rodziły:P

I uwaga - dwa razy po wizycie spotkałam się z uprzejmością w sklepie. Podeszłam z siostrą do biedronki, kolejki masakryczne, 4 kasy otwarte i dzwonili za sprzedawczynią na 5 kasę. Ja stałam tak na wylocie, że mogłam podejśc do kasy obok tej nowo otwartej. Obok mnie taki dziadek, któy też ewidentnie polował na nową kasę. I Pani podeszła a on do mnie, żebym poszła pierwsza bo jestem ewidentnie uprzywilejowana a on może poczekać.
A teraz wracając od rodziców poszłam do naszego takiego fajnego sklepu co wszystkie zakupy robimy. POszłam na wędliny i obsługiwany był jakiś Pan taki dość młody. Nie widział mnie, dużo brał i w pewnym momencie się obrócił po coś i mówi do sprzedawczyni taki zdziwiony, że może niech najpierw mnie obsłuży bo ja tak stoję i czekam i się męczę niepotrzebnie :P
Także :wow:
późno masz tą wizytę. mi teraz kazał już przyjść za 2 tygodnie.
u nas w szpitalu nie robią problemu z obecnością taty przy porodzie.
mój sie boi więc pewnie będę z mamą...
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:47   #4156
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
A miedzy rodzacymi jedynie parawan Dlatego warto troche chociaz zorientowac sie w warunkach jakie sa w szpitalu, w ktorym planuje sie rodzic zeby zdziwienia nie bylo. Mnie w takim szpitalu przekonalby chyba tylko jakis swietny lekarz, do ktorego mialabym wielkie zaufanie i bym sie jego kurczowo trzymala. Traumatycznie sobie wyobrazam takie sale niestety, glownie dla psychiki.
Ja niestety wyboru wielkiego nie mam.
W moim mieście za cholerę nie chce rodzić bo jest tylko problemów, tyle złych opinii i tyle spieprzonych porodów że nigdy w życiu z wyboru tam nie pojadę
W dwóch okolicznych miastach, oprócz tego wybranego przeze mnie, sprawa z salami wygląda tak samo.
A tam przynajmniej mam mojego lekarza, któremu ufam w 100% i wszystkie kobiety, które tam rodzą lub leczą są 100% zadowolone.
Także niestety - wyboru nie mam i nie zamierzam się tym martwić najbliższe 2 miesiące :P :/
Stary 2014-10-30, 20:52   #4157
Myszunia19
Zakorzenienie

Kleo i to z głupoty po coś weszłam i znalazłam te lampki też widziałam
Stary 2014-10-30, 20:53   #4158
alb
Zadomowienie

Myszunia ja chodziłam z córcią na basen, ale dopiero jak miała jakieś 3 miesiące i na zajęcia zorganizowane z instruktorką - polecam. Woda miała chyba 34 stopnie
Stary 2014-10-30, 20:54   #4159
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
co do ip to najpierw ktg, pozniej zaspany ginekolog mnie zbadal - wszystko ok i pobrali krew do badan.
wyniki badan byly juz o 4:30 i mialam czekac na gina znow - przyszedl po 7 wyspany i rzeski i powiedzial, ze wszystko ok, wyniki ok, a brzuch i puchniecie - norma w ciązy
współczuję
to jest szpital, w którym będziesz rodzić?

Cytat:
wszystko OK! szyjka ok, Mały się tak rusza dlatego że mam duzo wód płodowych i ma gdzie szaleć
dostałam receptę na tardyferon fol mam brać raz dziennie i w następnym tygodniu iść znowu na morfo żeby zbadać czy coś ruszyło w górę ale sok z buraka nadal ma być obecny w mojej diecie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Dzisiaj w labo sie tak wkurzalam..no przychodziły babki z 3-4latkami i tekstem ze one wejdą bez kolejki bo z małym dzieckiem.. Ładne mi małe dziecko ;/ Nie musze dodawać ze mnie nikt nie przepuścił..👀
znając Ciebie, powinnaś powiedzieć, że Ty też z dzieckiem
Cytat:
Ja bym nie poszła bo boję się infekcji
myślałam, że tylko ja taka boi-dupka, jeśli chodzi o tą kwestię, a tu kilka nas się uzbierało
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

Ostatni dzień 30 tygodnia. Mała waży niecałe 1500g i jak to powiedział dosłownie lekarz "słoniątka nie będzie". Przewiduje, że może dobije do 3100...

I uwaga - dwa razy po wizycie spotkałam się z uprzejmością w sklepie.
no i dobrze, będzie łatwiej urodzić
mi przedwczoraj młody kolo zwolnił miejsce na ławce na przystanku
Cytat:

u mnie są 4 sale jednoosobowe, w tym 3 z łazienką (znając moje szczęście trafię na tą bez)
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:57   #4160
Szczeperka
Wtajemniczenie

Myszunia - dla małych dzieci woda na basnie musi byc ozonowana a nie chlorowana. Także to musi być taki specjalny basen

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ze mną mąż będzie przez pierwszą fazę porodu i chyba jestem dziwna ale kwestia parawanów, wieloosobowych sal czy tłumu studentów mi podczas bólu nie sprawi różnicy. Ja się wtedy dystansuje od wszystkiego

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:58   #4161
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jak w nocy chciałam go odłożyć do kojca to sie rozplakal, przyszła położna i mnie opierniczyla, ze dziecko odkładam.
Nie, lepiej było zasnąć z wymeczenia i dziecko upuścić
4 doby nie spalalam w ogóle
u mnie to samo było. urodziłam o 21.15 i do 4 nad ranem kazały mi go tulić - podobało mi się to ale o 4 byłam tak padnięta że zadzwoniłam po położną aby go przełożyła do tego wózeczka. jak rano zapłakał sama przyleciała i mi go dała. tyle z ich pomocy

Szczeperka mi to szczerze wisiało kto tam był przy porodzie dlatego wieloosobowa sala mnie nie razi byleby mąż mógł być ze mną w pierwszej fazie do momentu parcia

lecę spać paaaa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-10-30 o 21:02
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:03   #4162
alb
Zadomowienie

Ja przy porodzie pozwalałam żeby mnie badała studentka (bo przecież jakoś się musi nauczyć) ale tylko do pewnego momentu. Jak już bardzo bolało to nie chciałam żeby mnie ktokolwiek dotykał
Stary 2014-10-30, 21:04   #4163
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina to lipe mialas.
Zalezy jak się trafi. Ja mialam tak,ze musiały mi podać dziecko bo byłam po cc...
Jedna nawet wzięła ze sobą na ramię mloda i wypelnia dokumenty na kompie a mi dala spać.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-30, 21:04   #4164
fashionaddicted
Zakorzenienie

Właśnie znalazłam jak to wygląda w moim mieście- jedyny szpital
"Oddział dysponuje traktem porodowym podzielonym na 5 boksów i salą jednoosobową." - także jeszcze lepiej... 5 boksów... skoro jest jedna sala jednoosobowa to ciekawe jak tam wybierają kto tam trafia bo tutaj na 100% rodzi o wiele wiecej kobiet na raz:P
Daleko nam do pełni cywilizowanych krajów:P
Stary 2014-10-30, 21:10   #4165
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja pier... 5boksow... .jeszcze lepiej.

you have lost a diamond

Stary 2014-10-30, 21:11   #4166
dusiolka
Zakorzenienie

Tomorrow nie chciało mi sie szarpać. Drugiego konca poczekalni;p ale nie omieszkałam przy mężu skomentować tego😺
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:12   #4167
Myszunia19
Zakorzenienie

Szczeperka, Alb hmmm czyli muszę sprawdzić gdzie u nas jest taki basen. Podejrzewam że dosyć daleko od mojego domu. Ale to może sama pójde a małego zostawie z babcią. jak mnie po karmieniu ze 2 h nie będzie to się chyba nic nie stanie
Stary 2014-10-30, 21:18   #4168
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Myszunia ja chodziłam z córcią na basen, ale dopiero jak miała jakieś 3 miesiące i na zajęcia zorganizowane z instruktorką - polecam. Woda miała chyba 34 stopnie
oja fajnie. Też mam zamiar chodzić z dzidzią na basen. Mamy tylko taki z chlorowaną wodą. Pytałam lekarki rodzinnej i mówiła, że można i na taki chodzić, tylko uważać żeby np do noska nie naleciało, bo może podrażnić śluzówkę. Ale basen z takimi maluszkami to fajna sprawa.

Właśnie "nietykalni" lecą w tv, ze śmiechu zadławiłam się orzechami
Stary 2014-10-30, 21:19   #4169
fashionaddicted
Zakorzenienie

nie wiem czy widziałyście tą stronę:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Ja tuta już kiedyś znalazłam kilka info o swoim szpitalu i właśnie okolicznych
Stary 2014-10-30, 21:21   #4170
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Szczeperka, Alb hmmm czyli muszę sprawdzić gdzie u nas jest taki basen. Podejrzewam że dosyć daleko od mojego domu. Ale to może sama pójde a małego zostawie z babcią. jak mnie po karmieniu ze 2 h nie będzie to się chyba nic nie stanie
Zanim będziesz mogła iść na basen (minimum 6 tygodni po porodzie) to karmienia powinny się unormować i nie powinno być problemów, ale to różnie bywa u dzieci. Ja jak musiałam wyjść na dłużej to albo odciągałam (bardzo rzadko) albo zostawiałam mm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości