Koty - część X - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 08:50   #1621
Nameria
Zadomowienie

Dot.: Koty - część X

Kot odrobaczony, weterynarz ma kilka nowych blizn. Chyba nie był doświadczony. Powiedział, że mój kot to jakiś dzikus i dawno takiej złości nie widział. A on na codzień taki spokojny jest, nie mam z nim żadnych problemów, jest grzeczny, nic nie zrzuca, nie drapie, nie gryzie, nie skacze po stołach i blatach bo wie, że nie może a tu tak się pokazał. Jak mały był to strasznie się nacierpiał i teraz tak w niego szatan wstępuje bo boi się, ze weterynarz krzywdę mu zrobi. Strasznie mi głupio było, weterynarz karcił mnie wzrokiem no ale co ja mogę.
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:02   #1622
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Kot odrobaczony, weterynarz ma kilka nowych blizn. Chyba nie był doświadczony. Powiedział, że mój kot to jakiś dzikus i dawno takiej złości nie widział. A on na codzień taki spokojny jest, nie mam z nim żadnych problemów, jest grzeczny, nic nie zrzuca, nie drapie, nie gryzie, nie skacze po stołach i blatach bo wie, że nie może a tu tak się pokazał. Jak mały był to strasznie się nacierpiał i teraz tak w niego szatan wstępuje bo boi się, ze weterynarz krzywdę mu zrobi. Strasznie mi głupio było, weterynarz karcił mnie wzrokiem no ale co ja mogę.
Dupa a nie weterynarz... co to za podejście w ogole? Przecież kazdy wie,, ze w stresie zwierze moze roznie reagowac.

"Moja" wetka jest behawiorystka i ma podejście do zwierząt. Moja kitka sie burzy na zastrzyki, plasterki, obcinanie pazurow, zlosci się, rzuca, ale wetka radzi sobie błyskawicznie, jest opanowana i wie co robic lepiej od nas. Nie wynaga id nas zapanowania nad kotem, tylko sama to robi. Nigdy nas nie karci wzrokiem za "zachowanie kota", nie wyobrazam sobie tego.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:02   #1623
esfira
Zakorzenienie

"On na codzień jest taki grzeczny " to jeden ze stałych tekstów właścicieli w gabinecie na przyszłość chyba łatwiej brać kropelki na kark

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:15   #1624
Malla
Nie depcze krokusów

Daniels też jest na co dzień grzeczny, a jak raz na rehabilitacji był nie w sosie, to gryzł jak szalony. Albo przy pobieraniu krwi raz urządził rzeźnię, a raz nawet nie drgnął. Po pierwszej operacji zmienił się w dziką bestię i musiałam go zostawić w klatce, po drugiej był spokojny.

Weci zawsze przy zastrzykach czy odrobaczaniu pytają mnie, czy kot współpracuje, czy robił już kiedyś problemy. Na stole w gabinecie grzecznie zamiera, ale wystarczy, że w poczekalni jakiś zwierz będzie się darł, a jego zachowanie może się zmienić. Nawet koty wystawowe mogą się skrajnie zachowywać, przecież to zależy od warunków...

Dziś zobaczę moje kiciusie wreszcie Daniels zjadł u dziadków pół kartonu, a Mała jest mistrzem w kradzieży jedzenia. Oboje są słodcy i irytujący zarazem.
Stary 2014-10-30, 10:52   #1625
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dupa a nie weterynarz... co to za podejście w ogole? Przecież kazdy wie,, ze w stresie zwierze moze roznie reagowac.

"Moja" wetka jest behawiorystka i ma podejście do zwierząt. Moja kitka sie burzy na zastrzyki, plasterki, obcinanie pazurow, zlosci się, rzuca, ale wetka radzi sobie błyskawicznie, jest opanowana i wie co robic lepiej od nas. Nie wynaga id nas zapanowania nad kotem, tylko sama to robi. Nigdy nas nie karci wzrokiem za "zachowanie kota", nie wyobrazam sobie tego.
właściciel ma zapanować nad swoim zwierzakiem, weterynarz nie jest pogromcą dzikich zwierząt, ostatnio pies nabił mi wielkiego siniaka kagańcem i chyba to była wina właściciela, a nie moja, że psa nie wychował... Wiadomo, że zachowanie kota trochę trudniej przewidzieć, ale jeśli kot jest bardzo agresywny, to trzeba wymyślić na niego jakiś sposób, bo nie można 5 razy dziennie być pogryzionym i podrapanym przez cudze zwierzaki trzeba wiedzieć, kiedy po prostu odpuścić, żeby zwierzę i człowiek nie ucierpieli.
Czytam publikacje nt. radzenia sobie z kotami i ich bezproblemowej obsługi, co muszę przyznać bardzo ułatwia mi pracę, ale czasami pojawia się taki diabeł, że po prostu się nie da i niestety trzeba kota poskromić siłą

Stary 2014-10-30, 11:35   #1626
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Jak czytam o problemach z podaniem leków, to aż się dziwię. Wygląda na to, że mam kota- lekomana. Probiotyki? Zlizuje z tubki. Tabletki na sierść? Proszę bardzo. Pasta do zębów (kocia)? Pychota! Ostatnio małej dawałam smectę, też sobie spróbował, a co (umoczyłam palec i dałam mu powąchać, myślałam, że go odrzuci- a gdzie tam! Lizał i lizał).
Moje też normalnie wszystko zjadają, antybiotyki jadły z ręki, jak tylko usłyszą jak biorę leki to lecą, bo liczą najwyraźniej, że może też dostaną, tylko tabletek odrobaczających nie chcą, trzeba im wpychać.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ale z tym żarciem jak patrzę ... że kilo suchego gówna potrafi kosztować 30 zeta , to jednak zdecydowanie wolę kupić kilo dobrego mięcha .
I nikt mi nie wmówi że to suche gówno będzie dla kota lepsze
Mięso suplementowane będzie lepsze od suchej karmy.

Cytat:
Mój Tz z kotami u weta
Byłby ubaw
Dobrego mam najwyraźniej TŻ-ta

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
"On na codzień jest taki grzeczny " to jeden ze stałych tekstów właścicieli w gabinecie na przyszłość chyba łatwiej brać kropelki na kark
U nas to naprawdę było "ona na co dzień jest taka grzeczna", bo Bisiakowi się tylko raz włączył agresor u weta na widok tabletki. Wcześniej ładnie połykała, a ostatnio tylko tak się wściekła. Zobaczymy jak będzie następnym razem.
Stary 2014-10-30, 11:48   #1627
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
bo chce Cię wyręczyć w zmywaniu, a Ty taka niedomyślna

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:19   #1628
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:24   #1629
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
właściciel ma zapanować nad swoim zwierzakiem, weterynarz nie jest pogromcą dzikich zwierząt, ostatnio pies nabił mi wielkiego siniaka kagańcem i chyba to była wina właściciela, a nie moja, że psa nie wychował... Wiadomo, że zachowanie kota trochę trudniej przewidzieć, ale jeśli kot jest bardzo agresywny, to trzeba wymyślić na niego jakiś sposób, bo nie można 5 razy dziennie być pogryzionym i podrapanym przez cudze zwierzaki trzeba wiedzieć, kiedy po prostu odpuścić, żeby zwierzę i człowiek nie ucierpieli.
Czytam publikacje nt. radzenia sobie z kotami i ich bezproblemowej obsługi, co muszę przyznać bardzo ułatwia mi pracę, ale czasami pojawia się taki diabeł, że po prostu się nie da i niestety trzeba kota poskromić siłą
Nie mówię o psach to po pierwsze. To jednak inny kaliber, poza tym ułożenie psa lezy w gestii wlascicieli. Koty... to jednak koty, choc pewnie polecialam strasznym stereotypem.

Po drugie chodzi mi wlasnie o to co piszesz, o wynajdywaniu sposobow, masz doświadczenie ze zwierzętami i wiesz czego mniej wiecej mozesz sie spodziewać. Nawet to uzycie sily- ok. Ja nie mówię, ze masz sie dac pogryzc, ja mowie, ze Ty predzej wiesz kiedy juz trzeba lapac sie innych sposobów niz wlasciciel, który faktycznie moze nie miec do czynienia na co dzien z ta bardziej dzika natura kota.

Stanisław Lem

Stary 2014-10-30, 12:30   #1630
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Moje dźwięku z siebie nie wydają i się nie ruszają, zwinięte w kulkę czekają na tortury
Łapanie za kark kota - z tego co wiem - nie boli, unieruchamia go, więc nie przejmowałabym się tym, sama tak robiłam na początku jak kropiliśmy im oczy, a nie chciały współpracować

Dobrze, że Florki są spokojne przy obcinaniu, leżą sobie, a TŻ wyciąga łapkę i robi manicure.
Stary 2014-10-30, 14:25   #1631
Nameria
Zadomowienie

tak tylko ja od razu jak weszłam to powiedziałam weterynarzowi, że przyjechałam bo nie radzę sobię z podaniem kotu tabletki. Wytłumaczyłam, że robi się agresywny i zapytałam czy nie można tego odrobaczacza w kropelkach podać. (zresztą wcześniej przez tel znim rozmawiałam ) On, że nie ma problemu i poradzi sobie z tabletką.
widać nie poradził sobie. A co ja mogłam zrobić jak kot się wyrywał, przecież nie wytłumaczę kotu, zeby grzeczny był.
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:41   #1632
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ja wole tabletki podac (niestety 2 miesiace temu Skuter zlizal sobie z karku advocate... przezylam lekki horror)

fakt ze Skuter od niewydolnosci serca to pozwala mi na wszystko, ale w tej chwili i pozostale dwa koty nauczylam sie obslugiwac choc sa niewspolpracujace (z vetem to nie ma sprawy, kazdy jest grzeczny, a najbardziej wspolpracuje Cyc ostatnio nawet zwiedzil caly gabinet)

pies to grubsza sprawa ale nie tylko od wlasciciela zalezy jak sie pies zachowa, i nie mowie o vecie ale o psiej przeszlosci (skojarzenia-reakcje), ja mam psa mini wiec problemow z nabijaniem siniakow nie bedzie ale dla Kali gabinet to zuo, nie wejdzie tam sama, pamieta jak zostala na sterylke, byla tylko 1 dzien tam ale wokol bylo pelno nieznanych geb i teraz nie lubi tam chodzic bo boi sie ze zostanie (Skuter ma podobnie), a jak siedzimy w srodku to wspina sie na mnie zeby sie przytulic i schowac pysio w moich wlosach.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 18:56   #1633
Vivienne
... choć nie Westwood

Bardziej mi chodzilo o tresure i ułożenie psa, natomiast wiadomo, ze sa zwierzaki z traumatyczna przeszłością.

"Znam" taka jamniczke, została wyrzucona, sąsiedzi sie nią zaopiekowali i nie może wejść do gabinetu, od razu piszczy, wyje i sie trzesie. No i moja wetka albo "załatwia" ja na zewnątrz albo dostosowuje do niej całe otoczenie, sama po nią idzie itp. W każdym razie TEZ mi chodzilo o takie indywidualne podejście do zwierzaka. Jakby moj wet tego nie mial to bym go zmieniła. Jakby wet spojrzał "karcaco", bo pies się zsikal ze strachu to moja noga by nie postala u niego więcej.

Stanisław Lem

Stary 2014-10-30, 19:03   #1634
Wieszczka
Zadomowienie

Dziewczyny słyszałyście może o jakiejś kociej chorobie (upośledzeniu) która objawia się:

- bardzo blisko osadzonymi, niezwykle małymi i skośnymi oczami
- krótkimi łapkami tylnymi (za krótkie w stosunku do przednich, jak u Munchkina)
- ogon: puszysty (reszta kota nie, bo to zwykły dachowiec - prawdopodobnie nie jest to związane z upośledzeniem ) i co dziwne - wykonujący dziwne ruchy nie jak u kota (normalnie ogon jest sztywno przytwierdzony do tułowia, wszak to przedłużenie kręgosłupa) - kotek kręci tym ogonem swobodnie jak młynkiem nieadekwatnie do sytuacji (koty machają ogonem zwykle jak są zdenerwowane) a ten wachluje nim cały czas niemal na 360 stopni.

Cała sylwetka krótka, gruba.
Psychicznie normalny, bawi się, je, rośnie.

Moja mama dokarmia takiego kota, to najdziwniejszy kot jakiego widziałam, w naszej okolicy są tylko dachowce, znam matkę tego kotka i ona jest najzwyczajniejsza na świecie, co do ojca też mam podejrzenia Niestety nie jestem teraz w domu i nie mam zdjęcia, ale może coś z opisu wywnioskujecie.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:19   #1635
Kretka666
Zakorzenienie

Wieszczka, są koty z syndromem Downa, może to coś w ten deseń?
Stary 2014-10-30, 20:04   #1636
Wieszczka
Zadomowienie

Słyszałam o tygrysie z zespołem Downa, ale było u nas w okolicy wiele kotów i nigdy kota podejrzewanego o Downa wcześniej nie widziałam. Co prawda skłaniam się do tej teorii. Jest jeszcze możliwość, że to ta przypadłość która była podłożem do stworzenia Munchkinów.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:52   #1637
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie była śmieszna jazda z kotami .
Ogólnie moje koty wzięłam z przychodni do której chodzę .
Jdnego nazwali Agresor drugiego Demon . Czarnych Demonem zresztą został . Agresor wiadomo od czego kot podrapał i pogryzł wszystkich jak leciało Potem oba trafiły do mnie na tymaczas oczywiście zostały . Demon od poczatku był miziak , brat zwiewał . Jak go woziłam do weta , to łapałam go w rękawicach kuchennych ( leczony był na świeżb ) o weta też go w tym wyciągaliśmy Oswajanie trwało ze trzy miechy , sam zaczął przychodzić , chyba wykumał że bratu krzywdy nie robią .
No i tutaj nastąpił zwrot . Biały i dziki u weta leżał rozpłaszczony i mruczał można z nim było zrobić wszystko . A Demek wielki miziak potrafił weta dziabnąć . Ale on tylko gryzł i się chował . Nie drapał , nie szarpał się Małolatka na razie też drapie i się chowa .

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Dobrego mam najwyraźniej TŻ-ta

.
Mój wolę żeby łaził z dziećmi z kotami jednak są mniejsze kolejki

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
bo chce Cię wyręczyć w zmywaniu, a Ty taka niedomyślna

Kot mówi zeby kupić zmywarkę a wy nic nie kumacie
Stary 2014-10-30, 21:29   #1638
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wolę żeby łaził z dziećmi z kotami jednak są mniejsze kolejki
A ja jakbym miała teraz dzieci to bym nawet kolejek do lekarza nie miała
Stary 2014-10-30, 22:09   #1639
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jakbym miała teraz dzieci to bym nawet kolejek do lekarza nie miała
Moje na szczęście wcale nie chorują . Z kotami bywam częściej niż z dziećmi więc Tz ma labę
A co pediatrą jesteś ?
Stary 2014-10-30, 23:00   #1640
mycha9393
Zakorzenienie

Pamiętacie mnie i Pixela jeszcze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141013_133820.jpg (94,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141018_172854.jpg (78,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141020_163217.jpg (86,6 KB, 19 załadowań)
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 23:10   #1641
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Wieszczka, są koty z syndromem Downa, może to coś w ten deseń?

Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
Słyszałam o tygrysie z zespołem Downa, ale było u nas w okolicy wiele kotów i nigdy kota podejrzewanego o Downa wcześniej nie widziałam. Co prawda skłaniam się do tej teorii. Jest jeszcze możliwość, że to ta przypadłość która była podłożem do stworzenia Munchkinów.
Serio? Nie słyszałam o kotach z zd, kojarzę tego tygrysa, ale on chyba po prostu był ofiarą inbredu

Stary 2014-10-30, 23:45   #1642
petenera
Raczkowanie

Moi dziadkowie mieli kiedyś psa, który bardzo bał się weterynarza-już w samochodzie odstawiał histerię. No i dziadkowie stwierdzili, że skoro Dinguś tak się boi, to weterynarz będzie przyjeżdżał do niego. Od tej pory wszelkie drobne sprawy jak szczepienia, odrobaczanie itp. były załatwiane na podwórku. Pies był szczęśliwy

Natomiast mój kot raz dostał aż ślinotoku ze strachu :/ Mój wet działa na niego jednak jak zaklinacz kotów-obejmuje go swoim spokojem i kot z godnością znosi wszelkie zabiegi, nawet nie muszę go specjalnie trzymać.
Nastawienie weta też jest ważne. Kiedyś zestresowana pani wet nie potrafiła pobrać Rudemu krwi i stres udzielił się kotu. To była masakra...
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2014-10-30 o 23:48
petenera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:19   #1643
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Kot mówi zeby kupić zmywarkę a wy nic nie kumacie
o ja ciemna, niedomyślna dzięki za uświadomienie niestety miejsca brak na taki sprzęt

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:29   #1644
mietowka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość

Pamiętacie mnie i Pixela jeszcze?
Nie na temat... - aleeeeeeee masz porządek w szafce, u mnie wstyd, ale prawie się nie zamyka

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.
mietowka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:29   #1645
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Moje na szczęście wcale nie chorują . Z kotami bywam częściej niż z dziećmi więc Tz ma labę
A co pediatrą jesteś ?
Ale badania kontrolne warto robić.
Ja nie, moja babcia. Także ja i reszta rodziny nigdy problemów z kolejkami do lekarza pierwszego kontaktu nie mieliśmy. A do reszty to chodzę prywatnie, bo czekać miesiącami na termin to mało zabawna opcja.

Cytat:
Serio? Nie słyszałam o kotach z zd, kojarzę tego tygrysa, ale on chyba po prostu był ofiarą inbredu
Widziałam jeszcze jakieś zdjęcia takiego kota, może też taka sama ofiara? Nie wiem, nie zagłębiałam się w temat.
Stary 2014-10-31, 07:44   #1646
esfira
Zakorzenienie

Czytałam o jakimś kocie z Turcji, który niby miał mieć downa, ale diagnoza została postawiona na podstawie tego, że miał szeroko rozstawione oczy i dziwny wygląd

Stary 2014-10-31, 09:14   #1647
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Nie pamiętam by moja wetka kiedykolwiek obwiniała MNIE za zachowanie kotki. Moja co prawda nie rzuca się, ale wieje gdzie się da. Wetka cierpliwie wraca po nią sryliard razy i cała zabawa od nowa. Vivienne ma rację, że dupa a nie weterynarz, jeśli obwinia właściciela za zachowanie zwierzaka

Edytowane przez 201608251020
Czas edycji: 2014-10-31 o 09:19
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:16   #1648
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Nie pamiętam by moja wetka kiedykolwiek obwiniała MNIE za zachowanie kotki. Moja co prawda nie rzuca się, ale wieje gdzie się da. Wetka cierpliwie wraca po nią sryliard razy i cała zabawa od nowa. Vivienne ma rację, że dupa a nie weterynarz, jeśli obwinia właściciela za chowanie zwierzaka
Mnie też nigdy wet nie karcił za zachowanie kota, raczej uspokajał (w tym przypadku jak Biś postanowiła walczyć z tabletką), że tak się zdarza i nie ma się co martwić. Dał nam tabletkę, żeby w domu podać, bo po kilkakrotnych próbach nie było sensu jej męczyć.
Stary 2014-10-31, 10:38   #1649
daktylek1987
Wtajemniczenie

Mojemu jest zawsze szkoda Misi, bo ona nie ucieka, nie gryzie, nie drapie, ale trzęsie się ze strachu. Zdarza się jej też popuścić. Naprawdę smutny widok. Zawsze stara się załatwić wszystko jak najszybciej i każe nam uciekać
Byłam raz cichaczem u innego weta, kobiety, żeby sprawdzić czy reaguje tak zawsze i niestety tak. Więc zostałam przy swoim, nie ma kolejek, blisko, całość z drogą zajmuje nam max. pół godziny. I mogę dojść na piechotę, bo podróż autem/autobusem stresuje ją jeszcze bardziej.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-10-31 o 10:42
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:44   #1650
Kusum
Zakorzenienie

Moje dość spokojnie znoszą wizyty u weta. Trochę się wkurzyłam na ostatnim odrobaczaniu, bo wet odebrał telefon i gadał dość długo, a koty zaczęły się niecierpliwić. Ale szybko poszło On ma taką wprawę, że sama nie wiem kiedy wkłada im te tabletki do pyszczków. Oczywiście nie palcami, a taka plastikową pęsetką.

Wczoraj po barfowej kolacji dałam kotu puszkę Thrive z kurką. Jest szał! Jeszcze nie widziałam żeby tak łapczywie jadł. Musiałam mu dać drugą, bo łaził mi między nogami. I talerzyk wylizał do czysta Zbankrutuję

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości