|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Hejka
ale mam kiepski nastrój ![]() za wizyty ! pięknie się czyta jak dzieciaczki przybierają na wadze i rosną lilijka Ty pracoholiku no i niezłe jaja, że nie widać jaj ! Ale u Teji też tak było, a potem jednak się odnalazły ale dwie córeczki to też cudownie, najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe, cóż więcej...dusiolka mi tusz 2000 calorie też nie przypasował teraz używam Eveline srebrny Volumix Fiberlast razem z Volume Celebrities, z początku takie połączenie tworzyło na moich prostych, rzadkich, krótkich rzęsach niezłą mieszankę, a teraz ![]() mam do Ciebie pytanie, gdybyś mogła odpowiedzieć: lekarz przepisał mi Calcium gluconicum 3 tabl. dziennie, po jednej i Aspar 3 tabletki dziennie po jednej. Czy to są okej dawki? okropnie nie lubię przyjmować tabletek i mam wrażenie, że strasznie dużo tego, a na opakowaniu to dopiero są dawki podane, aż się przestraszyłam ile tego można przyjmować ![]() Kinqaa następna wizyta 13.11, chyba zaczyna się coraz częstsze chodzenie do lekarza ![]() miałyście robione badanie GBS, na obecność paciorkowca? Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-31 o 10:02 |
|
|
|
#4202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to dzidzia zrobila psikusa ![]() Ostatnio pisałam i pytałam was się o termometr poszłam po polecany przez was bezdotykowy a wyszlam z apteki z termometrem Rossmax HA500 podobno bardzo dobry a tańszy około 95 zł W aptece też Pani bardzo mi polecała staniki do karmienia firmy BabyOno przetestowane przez jej corke Czy zaczynacie juz prac ciuszki maluszka czy czekacie jeszcze z tym na pozniej?
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
Z wysokiej półki YSL Volume Effet Faux Cils - faktycznie daje efekt sztucznych teatralnych rzęs
Z średniej półki - Max Factor Masterpiece Max i L'oreal Volume Million Lashes. Poza tym dusiolka ważne jest też jakie masz naturalne rzęsy - moje są długie ale dość rzadkie i jasne ![]() |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga mozesz spokojnie łykać
ka tez nie lubie brac tabl ale w ciazy to normalnie zażywam jak starsza pani;p Ja nie piorę jeszcze. Mysle ze dopiero w grudniu to nastąpi to tylko w sumie jeden dzien
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj chciałabym już prać i prasować ale niestety muszę z tym poczekać a ten termometr Rossmax - czytałam o nim i zapisałam nazwę wcześniej, na dzień dzisiejszy planuję zakup właśnie tego termometru |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz kupie sobie jakis ze średniej Polki ale po porodzie sprawie sobie prezent 😍
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Lubie efekt teatralnych rzęs
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja Masterpiece Maxem uzyskuje teatralny efekt - po prostu tuszuję z 10 razy przynajmniej mi wychodzi
|
|
|
|
|
#4209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś rekord - nie śpimy od...1.50 synek tak kaszlał jakby miał płuca wypluć. od tej 1.50... rano pojechałam z nim do pediatry na oskrzelach lekkie świsty i charczenia ale na pewno zeszłoby na płuca. dlatego mamy antybiotyk mocniejsze inhalacje i mocniejszy syrop na suchy kaszel.na dodatek dowiedzieliśmy się dziś że u synka w przedszkolu jakieś dziecko ma glisty i znów musimy odrobaczyć go profilaktycznie i cała rodzina też. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja mam fazę na pomelo uwielbiam Cytat:
Cytat:
![]() ja też zakupiłam magne b6. jest jakby troszkę lepiej minimalnie. dobrze że wszystko ok. w szoku jestem z braku jajek faktycznie chyba się dowiesz po porodzie
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty odpoczywaj, naprawdę skoro lekarz stwierdził, że kłucia są niebezpieczne i już nie możesz pracwać, to musisz to jakoś przyjąc do wiadomości dla maluszka Przyzwyczaisz się, naprawdę
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
ja z praniem i pasowaniem jeszcze się wstrzymam, planuję w grudniu dopiero, termin mam na koniec stycznia więc spokojnie powinnam zdążyć (odpukać w niemalowane)
qrcze dziewczyny wstałam rano i przy oddawaniu moczu zaczęło mnie delikatnie piec, wyczułam też zapach amoniaku w moczu, wygląda na infekcję prawda? robiłam 1.5 tyg temu badania moczu i było ok. Jak mi do poniedziałku nie przejdzie to idę do lekarza, a co mogłabym stosować z "domowych sposobów"?podpowiedzcie. |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene - ja też uwielbiam pomelo
mogłabym wtryniać codziennie, ale wczoraj kupiłam sobie i było okropne, takie suche, bez soku, jeszcze na takie nie trafiłam
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtej ciąży caly 3 trymestr bylam na antybiotykach, po ciąży mialam 8 infekcji pęcherza pomiędzy lutym a grudniem 2012r. |
|
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka, stawiam zatem na dziewczynkę
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka 👏 za wizytę
Hm nie mam przeczucia co do mieszkańca Twojego brzuszka ;p chyba ze cos mi sie wyśni:p
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usztywniany mam ten z H&M póki co a do łażenia po domu te mi myślę wystarczą ![]() Ja prałam póki co w proszku sensitive. a tak w proszku dla dziecki i płynie do płukania będę prać pewnie gdzieś w grudniu...
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
no tak ja teraz wizyta 3.11 - kontrolnie spr co z ta moja szyjka , nastepna 24.11 a kolejne juz co 2 tyg
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie orientujecie się czy mogę pić herbatę z liści brzozy albo z pokrzywy na ten mój pęcherz? przed ciążą zawsze mi to pomagało, ale teraz się boję.
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 - dzięki
była dzisiaj grana latarka, muzyka, podnoszenie miednicy do góry zaraz będę chodzić na czworaka ![]() AsiaW** - a robił Ci ginekolog badanie na czystość pochwy, bo może to nie jest związane z pęcherzem. Basen jak najbardziej działa relaksująco i rozluźniająco, ale pod koniec ciąży nie jest wskazany ze względu na możliwość złapania infekcji. Co do tuszy do rzęs ostatnio też nie mogę znaleźć tego wow i tak jak dusiołka uwielbiam teatralny efekt, bez umalowanych rzęs nie wyjdę z domu. Ostatnio zaczełam używać odżywki do rzęs która poprawiła ich kondycje i tym sposobem używam średniej klasy tuszy, zazwyczaj dwóch jeden wydłużający a drugi pogrubiajacy.
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytałam kiedyś, że pokrzywa jest nawet wskazana w ciąży i przy karmieniu piersią, ale lekarzem to ja nie jestem ani Dr Google
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz...juz druga noc z rzędu mam sny erotyczne :/
|
#4223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam rossmax… nie jest zly ale zdarza mu sie falszywy pomiar. Na pewno jego minusem jest to ze jest glosny tzn glosne jest to pikniecie jak sie wlacza i glosne po pomiarze a jak goraczka to pika na alarm. nie mozna tego sciszyc ani nic i boje sie ze bedzie budzil dziecko niepotrzebnie, zastanawiam sie nad kupnem innego, Microlife. Ostatnio sprawdzalismy nim temperature wody - ale nie wiem czy na 100% mozna mu ufac. Cytat:
ja tez bo jak juz sie maluje, to sie maluje i tez po ciazy sprawie sobie chyba tego YSL a teraz jak mi sie wszystkie skoncza co mam to jakis sredni cenowo ![]() Lilijka, to co - bedzie kinderniespodzianka? ![]() zadnego usg juz nie masz zaplanowanego? to tylko dokupic jakichs uniwersalnych rzeczy bo po corci masz dziewczece, nie? ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ja tez i to nie z TZtem co gorsza, obudzilam sie przerazona
|
||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstrzymam się pewnie z tym. |
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Charliss u mnie tez...
az mi tez ciarki przeszły.
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Ale u mnie z konkretna osoba… boze.. i to co mi sie w ogole nie podoba.
Przed snem liczylam ze nie mielismy sexu tak dlugo i nie bedziemy ze prawie rok abstynencji wyjdzie. Masakra. Toz to powtorne dziewictwo. |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Charliss hahahah
no u nas tez przerwa,ale przez te sny ,aby się ich pozbyć musze to przerwac bo mój kalafior wykituje. Takiej wyobraźni to nigdy nie mialam
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
no dobra… kieeeedys mi sie troche podobal… przed tztem. ale potem przeszlo.
I najlepsze jest to ze w tym snie bylam w ciazy. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- mi sie zdarzaly jakies dziwactwa, do najgorszych zaliczam.. Hindusa 1,50 wzrostu… nie znosze takiego typu urody z ciemniejsza karnacja ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- oczywiscie o snach mowie dramat… ale to kilka lat temu. Wtedy to sie obudzilam przerazona..
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo wizyt na razie nie chce mi się aktualizowac,bo nadal lapka nie naprawilam
Wizyta kolejna u mnie będzie w 31tc czyli za 3 tyg,później 34 później 36... 38tc , 40... a jak będę przeterminowana to 41-42 . Oby nie!!!!
|
#4230 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie baniek. Patrzyłam na te bezogniowe, ale sama się boję, nie chcę narobić więcej szkody. Może poszukam jakiejś osoby, która by mnie przeszkoliła, albo przyjeżdżałaby do syna.
Cytat:
Super, że Maleństwo główką w dół. Łobuziak z tego Twojego Brzdąca! Ja już miałam cztery razy robiony wymaz z pochwy. Dziś poznam wyniki tego czwartego właśnie. U mnie to tak cały czas pod kątem tego nieszczęśliwego pessaru. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czym sie potraktujecie na te glisty? Ty też zażyjesz leku? U nas noc też kiepska. Tak samo przez kaszel. Wczoraj lekarz wysłuchał jakieś szelesty na oskrzelach Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

ale mam kiepski nastrój
za wizyty !
pięknie się czyta jak dzieciaczki przybierają na wadze i rosną
ale dwie córeczki to też cudownie, najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe, cóż więcej...
teraz używam Eveline srebrny Volumix Fiberlast razem z Volume Celebrities, z początku takie połączenie tworzyło na moich prostych, rzadkich, krótkich rzęsach niezłą mieszankę, a teraz 

bo chciałam jeszcze popracować
). Dostałam też zakaz biegania po grobach. Lekarz widzi też opcję porodu SN, ale nie daje gwarancji. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Waga -0,6kg
Lekarz stwierdził, że nie widzi jajek. Czyli czekam do rozwiązania, bo to bez sensu teraz iść na usg i potwierdzać płeć poza tym znowu mogę usłyszeć coś innego. Do takiego wniosku doszłam z mężem. Już się przyzwyczaiłam, bo z córką od początku nie było wiadomo.
Jakieś propozycje 

synek tak kaszlał jakby miał płuca wypluć. od tej 1.50... rano pojechałam z nim do pediatry na oskrzelach lekkie świsty i charczenia ale na pewno zeszłoby na płuca. dlatego mamy antybiotyk mocniejsze inhalacje i mocniejszy syrop na suchy kaszel.
jem codziennie