Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 11:03   #4231
bajlaga
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Poczytałam o pokrzywie i wszędzie piszą, że MOŻNA, więc sobie zaparzyłam

Przyznam się, że też miewam sny erotyczne i Tżta w nich brak a u nas seks jest częsty od początku ciąży, więc nie wiem skąd te "fantazje"

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-31 o 11:06
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:05   #4232
charliss
Zadomowienie

AsiaW, tak jak pisze Montanka zurawit albo ja tez stosowalam Urinal Intense.
Ale czym predzej badanie moczu bo powaznej infekcji sama ziółkami nie wyleczysz..
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:07   #4233
ewka555
Zakorzenienie

hej.
spałam wcz0raj od 21 do 9 dzisiaj.. a mimo to czuję się jakby czołg po mnie przejechał, chyba się zdrzemnę jeszcze, bo o 18 mamy jechac dziś do mnie do domu na weekend, a ja taka nie do życia ;/

co do rzęs to mam bardzo ciemne i gęste, ale praktycznie każdy tusz strasznie mi je skleja...
nie znalazłam takiego, co w 100% by mnie satysfakcjonował.

patrzę, że macie wizyty co 2-3 tyg, ja mam 6.11 i potem 8.12, kpina jakaś.
chyba pojde jeszcze gdzies prywatnie, dla swojego spokoju.
już powiedziałam tż, że przy nastepnym dziecku bede chodzic prywatnie.

kurcze, Wy macie terminy pozniej niz ja w wiekszosci i już prać chcecie ?:P ja się narazie wstrzymuję, chcę żeby ubranka były jak najświeższe, a nie, że mi 2 miesiace bedą leżeć ;P zacznę prać koniec listopada zapewne a naprawdę sporo tego u mnie jest

w listopadowych 11 rozpakowanych...

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-10-31 o 11:11
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:10   #4234
charliss
Zadomowienie

Prac? to ja bede kolo gwiazdki/sylwestra najwczesniej… poki co trzeba cos miec zeby uprac a ja ciagle nic
Stary 2014-10-31, 11:11   #4235
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
AsiaW, tak jak pisze Montanka zurawit albo ja tez stosowalam Urinal Intense.
Ale czym predzej badanie moczu bo powaznej infekcji sama ziółkami nie wyleczysz..
qrcze biorę cały czas Żurawit od około m-ca, wszytsko było ok, aż do dzisiaj, no nic poczekam do poniedziałku i zobacze jak się będę czuła, tak czy siak zrobię badanie moczu żeby wiedziec na czym stoję.,

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:12   #4236
Kinqaa
Zakorzenienie

Z praniem jeszcze się zdąży szczególnie te które mają pod koniec stycznia termin.
Świeże ciuszki są lepsze niz maja leżeć.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:13   #4237
bajlaga
Zadomowienie

Ja CHCIAŁABYM już zacząć pranie i prasowanie, bo teraz jeszcze mi się chce ale i tak wszystkie ciuchy leżą w workach i czekają na przeprowadzkę, więc po co miałabym je prać

obawiam się, że w grudniu to mi się już nic nie będzie chciało ale będę miała dużo czasu więc będę prasowała po jednym ciuszku

świeże, nieświeże, wiadomo, że najlepsze są takie zaraz po wyschnięciu a u mnie w szafie niektóre ciuchy leżą nieużywane np. od zimy i potem ich nie piorę przed kolejną zimą,
więc miesiąc, dwa ciuszki i tak mogłyby sobie odpoczywać wyprane pod ręcznikami

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-31 o 11:15
Stary 2014-10-31, 11:13   #4238
charliss
Zadomowienie

AsiaW to moze od razu posiew?
Stary 2014-10-31, 11:14   #4239
AsiaW**
Zakorzenienie

co do wizyt, ja mam kolejną 22.11 więc 4 tyg po poprzedniej, ale będę wtedy w 31 tc więc pewnie wtedy zaczną się częstsze wizyty. Dopytam o to.

Stary 2014-10-31, 11:18   #4240
dusiolka
Zakorzenienie

Moja gin mówiła ze posiew w kierunku GBS po 34tyg bo wcześniej moze wyjsć zafałszowany wynik,jakos to tam tłumaczyła,ale juz nie pamietam;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:20   #4241
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Moja gin mówiła ze posiew w kierunku GBS po 34tyg bo wcześniej moze wyjsć zafałszowany wynik,jakos to tam tłumaczyła,ale juz nie pamietam;p
A ja jak zwykle mam wszystko robione prędzej glukozę też mi robili wcześniej, teraz ten posiew...
Stary 2014-10-31, 11:20   #4242
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Nie wiem, kiedy Was nadrobię, bo tyle się dzieje…. Jestem strasznie rozbita i nie potrafię się pozbierać.

Po wizycie czwartkowej. Maleństwo leży główką w dół (co dla mnie jest jakąś anomalią, bo przez moją bliznę ruch jest niemożliwy, a jednak się udało). Szacowana waga ok. 1300-1350g. Wymiary ok., chociaż usłyszałam, że nóżki ma długie. Mam odpoczywać – brać nospę, bo kłucia są trochę niebezpieczne i wysłano mnie już na L4 (wychodzi ze mnie pracoholik bo chciałam jeszcze popracować ). Dostałam też zakaz biegania po grobach. Lekarz widzi też opcję porodu SN, ale nie daje gwarancji. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Waga -0,6kg
I gwóźdź programu, mój chłopczyk zrobił się dziewczynką Lekarz stwierdził, że nie widzi jajek. Czyli czekam do rozwiązania, bo to bez sensu teraz iść na usg i potwierdzać płeć poza tym znowu mogę usłyszeć coś innego. Do takiego wniosku doszłam z mężem. Już się przyzwyczaiłam, bo z córką od początku nie było wiadomo.
Tak więc dziewczyny, robię zakłady: kto na jaką płeć stawia Jakieś propozycje
kebab narobiłyście smaka
A to niespodzianka może na kolejnej wizycie się wyjaśni. Ja przed każdym usg trzymam kciuki, żeby Ala była Alą. Kupiłam tyle dziewczęcych ubranek...
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Hejka ale mam kiepski nastrój
za wizyty ! pięknie się czyta jak dzieciaczki przybierają na wadze i rosną

lilijka
Ty pracoholiku
no i niezłe jaja, że nie widać jaj ! Ale u Teji też tak było, a potem jednak się odnalazły ale dwie córeczki to też cudownie, najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe, cóż więcej...

dusiolka mi tusz 2000 calorie też nie przypasował teraz używam Eveline srebrny Volumix Fiberlast razem z Volume Celebrities, z początku takie połączenie tworzyło na moich prostych, rzadkich, krótkich rzęsach niezłą mieszankę, a teraz mi się rzęsy przyzwyczajają do tuszy czy co
mam do Ciebie pytanie, gdybyś mogła odpowiedzieć:
lekarz przepisał mi Calcium gluconicum 3 tabl. dziennie, po jednej i Aspar 3 tabletki dziennie po jednej. Czy to są okej dawki? okropnie nie lubię przyjmować tabletek i mam wrażenie, że strasznie dużo tego, a na opakowaniu to dopiero są dawki podane, aż się przestraszyłam ile tego można przyjmować

Kinqaa następna wizyta 13.11, chyba zaczyna się coraz częstsze chodzenie do lekarza
miałyście robione badanie GBS, na obecność paciorkowca?
nie miałam jeszcze. Myślałam, że to pod koniec ciąży... czyli zaraz heheh
Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
to dzidzia zrobila psikusa
Ostatnio pisałam i pytałam was się o termometr poszłam po polecany przez was bezdotykowy a wyszlam z apteki z termometrem Rossmax HA500 podobno bardzo dobry a tańszy około 95 zł
W aptece też Pani bardzo mi polecała staniki do karmienia firmy BabyOno przetestowane przez jej corke
Czy zaczynacie juz prac ciuszki maluszka czy czekacie jeszcze z tym na pozniej?
jak przyjadę do mieszkania, to zacznę segregować. Te na pierwsze tygodnie już w grudniu upiorę, uprasuję i będą czekać.
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja z praniem i pasowaniem jeszcze się wstrzymam, planuję w grudniu dopiero, termin mam na koniec stycznia więc spokojnie powinnam zdążyć (odpukać w niemalowane)
qrcze dziewczyny wstałam rano i przy oddawaniu moczu zaczęło mnie delikatnie piec, wyczułam też zapach amoniaku w moczu, wygląda na infekcję prawda? robiłam 1.5 tyg temu badania moczu i było ok. Jak mi do poniedziałku nie przejdzie to idę do lekarza, a co mogłabym stosować z "domowych sposobów"?podpowiedzcie.
moje siki zawsze amoniakiem czuć, szczególnie te z rana, pierwsze. Jedz żurawinę, preparaty żurawiną, sok. Zresztą tak jak dziewczyny pisały. Mi lekarz urosept polecił.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Bosz...juz druga noc z rzędu mam sny erotyczne :/
musisz rozładować emocje.
Cytat:
no dobra… kieeeedys mi sie troche podobal… przed tztem. ale potem przeszlo.
I najlepsze jest to ze w tym snie bylam w ciazy.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

mi sie zdarzaly jakies dziwactwa, do najgorszych zaliczam.. Hindusa 1,50 wzrostu… nie znosze takiego typu urody z ciemniejsza karnacja

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

oczywiscie o snach mowie dramat… ale to kilka lat temu. Wtedy to sie obudzilam przerazona..
hehe jak to w sumie teraz każdy sen mam, że jestem w ciąży Dziś poród mi się śnił hehe. Nie było tak źle.
Stary 2014-10-31, 11:21   #4243
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
AsiaW to moze od razu posiew?
tak zrobię, już dzwoniłam do lekarza rodzinnego poprosiłam o skierowanie, w poniedziałek zaniosę mocz do badania. Zobaczymy co wyjdzie.

Stary 2014-10-31, 11:24   #4244
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz...juz druga noc z rzędu mam sny erotyczne :/
Jak przyjemne to tylko się cieszyć
Ja ostatnio też mam, może takie działanie hormonów:P
Stary 2014-10-31, 11:28   #4245
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
moje siki zawsze amoniakiem czuć, szczególnie te z rana, pierwsze. Jedz żurawinę, preparaty żurawiną, sok. Zresztą tak jak dziewczyny pisały. Mi lekarz urosept polecił.
dziękuję
mi albo się nic nie śni albo po prostu nie pamiętam

a co do snów erotycznych ...nie mam, ale jak tylko popatrzę na mojego męża to mam ochote się na niego rzucić tyle postu za nami

ale właściwie od początku ciąży coś jest nie tak, albo infekcja, pobyt w szpitalu, później zalecona 3-tyg wstrzemięźliwość, moje kiepskie samopoczucie i tak w kółko.

Stary 2014-10-31, 11:35   #4246
charliss
Zadomowienie

Allgood jesli jest stwierdzona obecnosc warg sromowych to dziewczynka jest dziewczynka.
Bo jak lekarz mowi ze dziewczynka na tej zasadze ze "nic nie widzi miedzy nozkami" to faktycznie nie wiadomo, plec stwierdza sie po obecnosci narzadow plciowych zenskich lub meskich, a nie po ich braku
wiec nie ma sie o co obawiac wg mnie
Stary 2014-10-31, 11:38   #4247
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Allgood jesli jest stwierdzona obecnosc warg sromowych to dziewczynka jest dziewczynka.
Bo jak lekarz mowi ze dziewczynka na tej zasadze ze "nic nie widzi miedzy nozkami" to faktycznie nie wiadomo, plec stwierdza sie po obecnosci narzadow plciowych zenskich lub meskich, a nie po ich braku
wiec nie ma sie o co obawiac wg mnie
a tak to się niestety często odbywa (mój przypadek - lekarz chyba wróżył z fusów;D)

Stary 2014-10-31, 11:38   #4248
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

patrzę, że macie wizyty co 2-3 tyg, ja mam 6.11 i potem 8.12, kpina jakaś.
chyba pojde jeszcze gdzies prywatnie, dla swojego spokoju.
już powiedziałam tż, że przy nastepnym dziecku bede chodzic prywatnie.

.
ja miałam wizytę wczoraj a nastepna 2,12. Chodzę prywatnie.
Powiedział, że wszystko jest w porządku i narazie nie ma potrzeby częsciej,a gdyby coś się działo to mam dzwonić o każdej porze dnia lub nocy
Stary 2014-10-31, 11:39   #4249
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Właśnie znalazłam jak to wygląda w moim mieście- jedyny szpital
"Oddział dysponuje traktem porodowym podzielonym na 5 boksów
w myśl zasady-w kupie raźniej
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Po wizycie czwartkowej. Maleństwo leży główką w dół (co dla mnie jest jakąś anomalią, bo przez moją bliznę ruch jest niemożliwy, a jednak się udało). Szacowana waga ok. 1300-1350g. Wymiary ok., chociaż usłyszałam, że nóżki ma długie. Mam odpoczywać – brać nospę, bo kłucia są trochę niebezpieczne i wysłano mnie już na L4 (wychodzi ze mnie pracoholik bo chciałam jeszcze popracować ). Dostałam też zakaz biegania po grobach. Lekarz widzi też opcję porodu SN, ale nie daje gwarancji. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Waga -0,6kg
I gwóźdź programu, mój chłopczyk zrobił się dziewczynką Lekarz stwierdził, że nie widzi jajek.
no to nieźle-zamieniłaś się z Teją na dzieci
i nie biegać mi tam po grobach!

ja chyba nie pojadę, bo nie wytrzymam bez WC tyle
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
miałyście robione badanie GBS, na obecność paciorkowca?
mnie wyszedł przypadkowo, bo ogólnie gin sprawdzała, czy to nie przez infekcję miałam skurcze
Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Czy zaczynacie juz prac ciuszki maluszka czy czekacie jeszcze z tym na pozniej?
jeszcze nie mam proszku i mąż musi zamontować półki w szafie

Cytat:

mi sie zdarzaly jakies dziwactwa, do najgorszych zaliczam.. Hindusa 1,50 wzrostu… Wtedy to sie obudzilam przerazona..

Dziewczyny-widziałyście gdzieś chusty pod szyję dla dzidziusia, ale z polarku? Wszędzie tylko takie cienkie widzę
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:42   #4250
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
a tak to się niestety często odbywa (mój przypadek - lekarz chyba wróżył z fusów;D)
aha… to w kazdym razie nie powinno sie tak odbywac bo wlasnie to jest takie wrocenie z fusow. Albo jest siusiak albo wargi sromowe i tyle. Mi 4 lekarzy niezaleznie potwierdzalo plec ale kazdy mowil ze to dziewczynka nie dlatego, ze tam nic nie widzi, tylko dlatego, ze ma wargi sromowe.
Na wydruku wyniku usg zreszta tez mam na ten temat adnotacje.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Tomorrow:
http://www.smyk.com/cool-club-szalik...a-dla-dzieci-p

Edytowane przez charliss
Czas edycji: 2014-10-31 o 11:43
Stary 2014-10-31, 11:44   #4251
akrolowa
Zadomowienie

Pojechałam rano z mężem na zakupy - specjalnie z samego rana, żeby uniknąć tłumów, a w sklepach masakra! kupiłam ten ręcznik z biedronki, bo cena rzeczywiście atrakcyjna, a teraz zabieram się za obiadek

Cytat:
Ja osobiście ostatnio z droższych tuszy przerzuciłam sięna ten:
http://www.essence.eu/pl/produkty/oc...ction-mascara/
z firmy essence - kosztuje 10zł a fajnie pogrubia, wydłuża, podkręcam odpowiednio nakładając tusz i u mnie nie skleja. także ja ten polecam - za 10zł to nawet można spróbować i się rozczarować.
ja uwielbiam tusze essence. Kosztują grosze a świetnie się u mnie sprawdzają zwłaszcza ten http://www.ladymakeup.pl/sklep/essen...-objetosc.html Przy moich niewidocznych bez makijażu rzęsach zmienia je w cudeńka.

Kiedyś kupowałam drogie tusze, a teraz za tą samą cenę mam kilka tańszych równie dobrych i takie rozwiązanie bardziej mi odpowiada.

Lilijka o kurczę, a to niespodziankę Ci maleństwo zrobiło A Ty pracusiu korzystaj teraz i odpoczywaj ile możesz
Bajlaga ja jeszcze nie miałam robionego, miałam na ostatniej wizycie poruszyć temat i zapomniałam
Eirene ale ten Twój synek się męczy mam nadzieję, że szybko mu przejdzie.
U Ciebie pomelo a u mnie kaki teraz króluje
Kinga ja ostatnio cały czas mam takie sny i to takie pokręcone, że głowa mała, Nie umiem za długo pościć, a znów zmagam się z infekcją
Stary 2014-10-31, 11:48   #4252
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam wizytę wczoraj a nastepna 2,12. Chodzę prywatnie.
Powiedział, że wszystko jest w porządku i narazie nie ma potrzeby częsciej,a gdyby coś się działo to mam dzwonić o każdej porze dnia lub nocy
no widzisz, przynajmniej możesz zadzwonić, ja TEORETYCZNIE też mogę, ale w praktyce ostatnio dzwoniłam do przychodni 2 dni do położnej i NIC. a w jeden z tych dni na 100% pracowała.
Stary 2014-10-31, 11:49   #4253
Kinqaa
Zakorzenienie

Akrolowa ah te infekcje. Ja mialam pamiętacie ciągle pisalam ,ze cierpię. .. teraz opuściły. Aż jestem w szoku
Ja to dzisiaj młoda do babci na weekend wysyłam i muszę dosiasc swego pana młody za to pewnie będzie się buntowal

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:51   #4254
charliss
Zadomowienie

Czy ktoras z Was wybiera sie jutro na groby?
Stary 2014-10-31, 11:56   #4255
dusiolka
Zakorzenienie

A mnie zaatakował znowu katar (dopiero początki )- mam nadzieje ze sie nie rozwinie na całego;/

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

Ja ,ale tylko do rodziny meza bo stwierdziłam ze na wycieczkę w moje strony w tak krótkim czasie nie mam siły i pojedziemy za tydzien. Tyle ze maz zabrania mi stania podczas mszy na cmentarzu to stwierdziłam ze posiedzę w aucie :d
Stary 2014-10-31, 12:02   #4256
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro idę na groby w moje strony, ale tylko na cmentarz, na mszy nie ustoję.
tż idzie w gdańsku na "swoje" groby z teściową w niedziele, ja chyba w domu wtedy zostane, bylam tu rok temu i człowiek na człowieku, najwiekszy cmentarz w gdansku, wiec sobie odpuszcze wycieczke..

dusiolka a ja po katarze i cały nos mam czerwony i skóra mi schodzi od ciągłego wycierania. wyglądam jak rudolf. ratuje sie zwyklym kremem nivea, ale nic nie daje.

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-10-31 o 12:03
Stary 2014-10-31, 12:06   #4257
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka wkoncu zejdzie mozesz sprobowac alantanem plus posmarować
Stary 2014-10-31, 12:06   #4258
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ja odpuszczam sobie cmentarz w tym roku - nie będę jechała 200 km żeby potem nie mieć gdzie iść siku

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 12:06   #4259
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Akrolowa ah te infekcje. Ja mialam pamiętacie ciągle pisalam ,ze cierpię. .. teraz opuściły. Aż jestem w szoku
Ja to dzisiaj młoda do babci na weekend wysyłam i muszę dosiasc swego pana młody za to pewnie będzie się buntowal

padłam

Cytat:
ja planowałam, ale przez ten pęcherz pewnie odpuszczę, tzn zrobimy krótka wycieczkę po grobach, zapalić znicze itp, ale na mszy na cmentarzu nie zostanę.

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
A mnie zaatakował znowu katar (dopiero początki )- mam nadzieje ze sie nie rozwinie na całego;/

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ja ,ale tylko do rodziny meza bo stwierdziłam ze na wycieczkę w moje strony w tak krótkim czasie nie mam siły i pojedziemy za tydzien. Tyle ze maz zabrania mi stania podczas mszy na cmentarzu to stwierdziłam ze posiedzę w aucie :d

oj niedobrze kuruj się

Stary 2014-10-31, 12:11   #4260
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
na mszy posiedzę na ławeczce, a wszystko tak rozplanowaliśmy, że spokojnie odwiedzimy groby wszystkich bliskich - z przerwami więc myślę, że dam radę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości