|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Nietykalni sa swietni!
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i córka do tej pory uwielbia basen, ale teraz nie możemy chodzić
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chodzby na czworakach to pójdę jak najszybciej do domu, mężowi juz każe pakować tak co mnie na 2 piętro wniesie
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Alb już się nie moge doczekac basenu
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki polecacie tusz do rzęs?
ma wydłużać,rozdzielać i pogrubiać ;d---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- I nie sklejać 👀 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Ok Laseczki spadam z Wizażu, bo mam trochę pracy przy kompie i nie mogę się zabrać
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam tusze z Yves rocher i to juz kilka lat i własnie takie są.
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
ja przerobilam wszystkie od najnizszej do najwyzszej polki i wydaje mi sie ze nie trafilam na ideal. Najlepszy jest dla mnie Max Factor 2000 Calories i kiedys byl taki najtanszy Maybelline rozowo - zielone opakowanie ale chyba juz go nie ma
![]() najgorszy jaki mialam to Clarins ktorys, slaby byl Diorshow (wielka niewygodna szczota) i jakis Miss Sporty za 12 zł dobre sa Lancome ale wg mnie nie oplaca sie kupowac tych najdrozszych tuszow poniewaz i tak tusz po 2 mc uzywania juz nie ma swoich wlasciwosci. szczegolnie ze zaden nie byl do tej pory tym jedynym najlepszym ![]() Ale ciagle testuje wiec jak macie cos poleconego do podlaczam sie do pytania Poki co koncze to co mam w domu ale nastepny tusz chyba chce kupic firmy Pupa (nie pamietam ktory rodzaj). |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Charliss ja miałam diorshow new look i bardzo dobry był,starczyl na jakies pol roku
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A miałas z collistara?podobno dobre |
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
to moze ja nie umialam sie ta szczota posluzyc bo jest przeciez strasznie wielka.
collistara nic nigdy nie kupilam, nie znam tej marki w sumie. dostalam kiedys cien ale w kolorze czarnym wiec lezy nieuzywany. |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.johnlewis.com/clarins-won...Wonder%20Black
charliss spróbuj nowej mascary Clarinsa (na rynku od chyba wiosny) klientka tez mi polecala YSL w nazwie ma coś false lashes ale nie próbowałam osobiście |
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
o wlasnie tego clarinsa mam, spojrzalam… nie wiem moze to u mnie ale mam posklejane po niej rzesy w grube kepki i zmyc sie tego nie da za chiny:/
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Charliss ta wersja "new look" nie ma wielkiej szczoty
zwykły diorshow ma wielka ;p
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
A ja totalnie nie moglam zdierzyc tego filmu juz za pierwszym razem jak probowalam go ogladnac:p
Dzien dobry
|
#4187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, co sądzicie o stawianiu baniek. Macie jakieś doświadczenie? U nas niestety zamiast lepiej, to jest coraz gorzej. Wczoraj wieczorem mąż był u lekarza z synem. Zanosi się na kolejny długi tydzień w domu, a ja już nie mam sił. Lekarz kazał bańki kupić i stawiać przez trzy tyg. Średnio mi się chce za to zabierać, bo nigdy tego nie robiłam, ale jeździć codziennie też nie mam zamiaru, bo to mi nie pomoże, a dziecko ziębić po bańkach to kiepski pomysł.
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś nie podpasowal 2000calorie;/ a miałam z 2razy.
|
|
|
|
#4189 |
|
Rozeznanie
|
|
#4190 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam na raty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja pitole jakie podejście do człowieka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na razie zobacze czy ta maść zadziała, ale chyba tak, bo posmarowałam raz wieczorem i dalej jest zaognione, ale nie swędzi tak Cytat:
Cytat:
![]() dzięki, jesli nie zejdzie to bede się ratowała inaczej ![]() Cytat:
za wizyte ![]() czyli jednak sa normalni ludzie na świecie, to miłe ![]() ja teraz zawszse w sklepach kurtke rozpinam i pokazuje brzuch, ale nie rusza to ludzi ehh Cytat:
![]() Cytat:
jem codziennie ![]() dzięi jeszcze musze zamówić kremy, balsamy itp ale nie wiem na jakie sie zdecydować póki co wyszło nam ponad 400zł z tego co napisałąm no ale nie mamy nic, wiec zamawiamy praktycznie wszystko.jakie to muślinowe? muszę oblukać
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-10-31 o 09:06 |
||||||||||
|
|
|
#4191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------
[/COLOR] Cytat:
pomarańcza + mleko + łyżeczka miodu ![]() albo ostatnio piłam mandarynki + starta na drobno marchewka + 0,5 szkl mleka + łyżeczka miodu + siemie lniane. Ale ja uwielbiam koktajle ![]() Cytat:
" ale odnalazłam swój szpital i tak piszą " Trakt porodowy z 3 stanowiskami, podzielonymi na boksy. Do dyspozycji rodzących: worek sako, piłka, drabinki." Cytat:
![]() uwielbiam nietykalnych. oglądałam kilka razy i za każdym razem mega się uśmieje ![]() Tak czytam o moim szpitalu i doznaję coraz większego szoku ehh. Jedyny plus to taki, że mozna rodzić z osobną towarzyszącą, która moze być ze mną do 2 godzin po porodzie a cc moze obserwować przez szybe.---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
ja ostatnimi czasy kupuje taki jaki jest najtańszy w promo w rossmanie hehe. Ale z lepszych kiedyś miałąm ten ![]() i był super ![]() teraz mam chyba jakiś max factor i też jest dobry ![]() i bardzo lubie tuszę z oriflame ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...h-mascara.html jest mega, ale chyba zmienili mu teraz opakowanie i cene ![]() Ale dziś pospałam G poszedł do pracy, to zasnęłam i wstałąm po 8 ![]() Teraz już po śniadanku jestem, zaraz sie ogarne, pojde zapłącić za mieszkanie, odwiedze brata i jego kruszynki, a później jak małż wróci z pracy, to jedziemy na zakupy spożywcze bleee.
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w jednym miejscu znalazłam info, że oni to pisali na podstawie informacji ze stron szpitali+ wysyłali ankietę do szpitali i jak szpital nie odesłał tej ankiety wypełnionej to albo nie mają info albo mogą mieć stare np ze strony
|
|
#4193 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ale sie dziś wyspałam nie wierzę poszłam spać po 21 a obudziłam się o 5 całkiem wyspana ale poszłam dalej w kimę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.essence.eu/pl/produkty/oc...ction-mascara/ z firmy essence - kosztuje 10zł a fajnie pogrubia, wydłuża, podkręcam odpowiednio nakładając tusz i u mnie nie skleja. także ja ten polecam - za 10zł to nawet można spróbować i się rozczarować.Moja siostra lubi tusz Astor - Lookout. Ona go uwielbia i faktycznie ma ślicznie pomalowane rzęsy.
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp
a nie kruszą sie te wszystkie tusze? bo tego tez nienawidzę ;p
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka o właśnie Eveline ma super tusze. Działają jak trzeba i nie sklejają, a kosztują grosze w porównaniu do innych markowych
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka, no mi się nic z nimi nie działo i nie dzieje
miałam kiedyś z Avonu ale beznadziejny był ma.ko, no dokładnie nie zawsze cena jest adekwatna do produktu :/
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam bardzo chorowita i w bardziej ekstremalnych momentach stawiała mi sąsiadka bańki. To było okropne bo boli, ale fakt, że pomagało bardzo szybko. Już nie pamiętam jak to działa - w sensie czy wyciągało katar itd, ale często "wypominam" mamie, że mnie "męczyli" acz że było to w moim przypadku skuteczne i szybkie.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ma.ko Wczoraj mi lekarz powiedział, że dziecko teraz tyje średnio 250g na tydzień pod warunkiem, że łożysko maksymalnie pobiera pokarm. DLatego on patrząc jak moja mała rośnie do tej pory twierdzi, że z tego 1500 dobije do ok 3100 , czyli maksymalnie moje łożysko pokarmu nie pobiera :P A co do wpuszenia w kolejce: Mi się to zdarzyło pierwszy raz i to akurat dwa razy:P Mam teraz taki krótki płaszczyk z lumpka, centralnie chyba dla ciężarnej(mama mi go kupiła w tamtym roku bo jej się spodobał a teraz się przydał:P) i on tak fajnie sterczy na brzuszku, że ładnie go widać hehe.' aaaaa i sprawdź sobie na górze tych info o szpitalu powinno być kiedy była strona aktualizowana, coś się mogło zmienić jeśli była dawno aktualizowana strona
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-10-31 o 09:42 |
|
|
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja o tej ozonowanej wodzie słyszałam wczoraj na SR od położnej, także nie wiadomo w co wierzyć...
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, kiedy Was nadrobię, bo tyle się dzieje….
Jestem strasznie rozbita i nie potrafię się pozbierać.Po wizycie czwartkowej. Maleństwo leży główką w dół (co dla mnie jest jakąś anomalią, bo przez moją bliznę ruch jest niemożliwy, a jednak się udało). Szacowana waga ok. 1300-1350g. Wymiary ok., chociaż usłyszałam, że nóżki ma długie. Mam odpoczywać – brać nospę, bo kłucia są trochę niebezpieczne i wysłano mnie już na L4 (wychodzi ze mnie pracoholik bo chciałam jeszcze popracować ). Dostałam też zakaz biegania po grobach. Lekarz widzi też opcję porodu SN, ale nie daje gwarancji. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Waga -0,6kgI gwóźdź programu, mój chłopczyk zrobił się dziewczynką Lekarz stwierdził, że nie widzi jajek. Czyli czekam do rozwiązania, bo to bez sensu teraz iść na usg i potwierdzać płeć poza tym znowu mogę usłyszeć coś innego. Do takiego wniosku doszłam z mężem. Już się przyzwyczaiłam, bo z córką od początku nie było wiadomo.Tak więc dziewczyny, robię zakłady: kto na jaką płeć stawia Jakieś propozycje ![]() za wizyty: Montanka, monique, Eirene, teja, justyna, bajlaga, Martusia, paulineczkaśliczne zdjęcia brzuszków zdrówka chorowitkom ![]() chrzciny: pewnie najszybciej jak się da…… W środę byłam na badaniach tarczycowych i w drodze do lumpka spotkałam pod Galerią Katowicką Jerzego Buzka – naszego ekspremiera A i jak doszłam do lumpka, to szok, bo wszystko było za 1zł i mega kolejki coś powybierałam (dla maleństwa, córy i siebie – ale tylko chustkę) i kombinuję co tu zrobić, bo taka kolejka. Podeszłam do pań, spytałam się, czy mogłabym swoje rzeczy dołączyć do ich, dam pieniążki, bo nie jestem w stanie wystać w tej kolejce. Panie mnie przepuściły bez problemu, a nawet podpowiedziały, jak zrobić, aby szybciej było. Eirene ja biorę Magne b6 Smerfetka mało kto wie o tych położnych, bo plakaty wiszą u pediatry, zamiast u ginekologa kleo ja kupie Dzidziusia-proszek paulineczka dziecko ma czas obrócić się do 36tc, ale i później też zdarzają się takie przypadki. A jeden ze sposobów, to chodzenie na czworakach (miałam takie zalecenie w poprzedniej ciąży) justyna niezła akcja ma.ko każda, która robi u niego zamówienie mieści się w 400zł kebab narobiłyście smaka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

to lipe mialas.
a mi dala spać.

21. 04.2014

) to zaopiekowała się mną, niczym mama

jem codziennie

Jestem strasznie rozbita i nie potrafię się pozbierać.
bo chciałam jeszcze popracować 
niezła akcja