Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 21:24   #4171
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Nietykalni sa swietni!
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:26   #4172
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
oja fajnie. Też mam zamiar chodzić z dzidzią na basen. Mamy tylko taki z chlorowaną wodą. Pytałam lekarki rodzinnej i mówiła, że można i na taki chodzić, tylko uważać żeby np do noska nie naleciało, bo może podrażnić śluzówkę. Ale basen z takimi maluszkami to fajna sprawa.

Właśnie "nietykalni" lecą w tv, ze śmiechu zadławiłam się orzechami
U nas chyba była chlorowana - przy takim maluszku raczej ciężko żeby nie naleciało do noska czy buzi, ale mojej nic nie było. Fajne to jest bo bardzo wspomaga rozwój fizyczny dziecka, tylko trzeba trafić na dobrego instruktora żeby nie zaszkodzić no i córka do tej pory uwielbia basen, ale teraz nie możemy chodzić
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:31   #4173
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Katerina to lipe mialas.
Zalezy jak się trafi. Ja mialam tak,ze musiały mi podać dziecko bo byłam po cc...
Jedna nawet wzięła ze sobą na ramię mloda i wypelnia dokumenty na kompie a mi dala spać.
wziela mi malutkiego jak poszłam pod prysznic, nawet bez komentarzy się obyło.
Teraz chodzby na czworakach to pójdę jak najszybciej do domu, mężowi juz każe pakować tak co mnie na 2 piętro wniesie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:34   #4174
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
nie wiem czy widziałyście tą stronę:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Ja tuta już kiedyś znalazłam kilka info o swoim szpitalu i właśnie okolicznych
Coś mi nie chce działać ta strona w telefonie
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:44   #4175
Myszunia19
Zakorzenienie

Alb już się nie moge doczekac basenu
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:09   #4176
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy widziałyście tą stronę:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Ja tuta już kiedyś znalazłam kilka info o swoim szpitalu i właśnie okolicznych
Ciekawe, ale przy wybranym przeze mnie szpitalu jest błąd w opisie, że sala porodowa podzielona jest na boksy. A na 100% są pojedyncze Jeszcze nawet ostatnio na SR położna opowiadała nam jak wyglądają interesujące nas porodówki i też mówiła, że akurat w tym szpitalu sale są pojedyncze

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:12   #4177
dusiolka
Zakorzenienie

Jaki polecacie tusz do rzęs? ma wydłużać,rozdzielać i pogrubiać ;d

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

I nie sklejać 👀
Stary 2014-10-30, 22:12   #4178
kleo111
Zakorzenienie

Ok Laseczki spadam z Wizażu, bo mam trochę pracy przy kompie i nie mogę się zabrać

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:17   #4179
Myszunia19
Zakorzenienie

ja używam tusze z Yves rocher i to juz kilka lat i własnie takie są.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:22   #4180
charliss
Zadomowienie

ja przerobilam wszystkie od najnizszej do najwyzszej polki i wydaje mi sie ze nie trafilam na ideal. Najlepszy jest dla mnie Max Factor 2000 Calories i kiedys byl taki najtanszy Maybelline rozowo - zielone opakowanie ale chyba juz go nie ma
najgorszy jaki mialam to Clarins ktorys, slaby byl Diorshow (wielka niewygodna szczota) i jakis Miss Sporty za 12 zł dobre sa Lancome ale wg mnie nie oplaca sie kupowac tych najdrozszych tuszow poniewaz i tak tusz po 2 mc uzywania juz nie ma swoich wlasciwosci. szczegolnie ze zaden nie byl do tej pory tym jedynym najlepszym
Ale ciagle testuje wiec jak macie cos poleconego do podlaczam sie do pytania
Poki co koncze to co mam w domu ale nastepny tusz chyba chce kupic firmy Pupa (nie pamietam ktory rodzaj).
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:43   #4181
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss ja miałam diorshow new look i bardzo dobry był,starczyl na jakies pol roku

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

A miałas z collistara?podobno dobre
Stary 2014-10-30, 22:52   #4182
charliss
Zadomowienie

to moze ja nie umialam sie ta szczota posluzyc bo jest przeciez strasznie wielka.
collistara nic nigdy nie kupilam, nie znam tej marki w sumie. dostalam kiedys cien ale w kolorze czarnym wiec lezy nieuzywany.
Stary 2014-10-30, 23:03   #4183
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

http://www.johnlewis.com/clarins-won...Wonder%20Black
charliss spróbuj nowej mascary Clarinsa (na rynku od chyba wiosny)
klientka tez mi polecala YSL w nazwie ma coś false lashes ale nie próbowałam osobiście
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 23:42   #4184
charliss
Zadomowienie

o wlasnie tego clarinsa mam, spojrzalam… nie wiem moze to u mnie ale mam posklejane po niej rzesy w grube kepki i zmyc sie tego nie da za chiny:/
Stary 2014-10-31, 07:47   #4185
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss ta wersja "new look" nie ma wielkiej szczoty zwykły diorshow ma wielka ;p
Stary 2014-10-31, 08:11   #4186
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Nietykalni sa swietni!
A ja totalnie nie moglam zdierzyc tego filmu juz za pierwszym razem jak probowalam go ogladnac:p

Dzien dobry
Stary 2014-10-31, 08:13   #4187
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie
Dużo się dziś nie dowiedziałam
Ostatni dzień 30 tygodnia. Mała waży niecałe 1500g i jak to powiedział dosłownie lekarz "słoniątka nie będzie". Przewiduje, że może dobije do 3100...
Poskarżyłam się:P na ten ból po prawej stronie - tłumaczył mi, że się rozciągnęły żebra,bo jelita i reszta podchodzi do góry i uciskają na nerw przy przeponie - stąd też ból i stąd trudności w oddychaniu, ale powiedział, że na tym etapie to dobrze że boli, bo to znaczy, że brzuch i maleństwo są wysoko. Jak przestanie boleć i poczuje ulgę znaczy, że się obniżyli i idzie do porodu.

Następna wizyta 2.12
Mam zrobić krew i mocz do tego czasu

Poza tym - pytałam o obecność taty przy porodzie, powiedziałam, że nie znalazłam info na stronie szpitala.
Powiedział, że ogólnie szpitale nie przepadają za obecnością tatusiów, bo nigdy nie wiadomo jak zareagują i dlatego dużo szpitali wymaga szkoły rodzenia, ale oni nic nie mają na stronie bo nie robią problemów (może jak był inny ordynator to było inaczej...) -że jedynie mógłby być problem, gdyby rodziły dwie kobiety na raz i wtedy mogłyby się krępować, ale do momentu parcia i tak ojciec mógłby być, a potem by grzecznie wyprosili. Z tym, że powiedział, że przez 4 lata mieli raz sytuację, żeby dwie na raz rodziły:P

I uwaga - dwa razy po wizycie spotkałam się z uprzejmością w sklepie. Podeszłam z siostrą do biedronki, kolejki masakryczne, 4 kasy otwarte i dzwonili za sprzedawczynią na 5 kasę. Ja stałam tak na wylocie, że mogłam podejśc do kasy obok tej nowo otwartej. Obok mnie taki dziadek, któy też ewidentnie polował na nową kasę. I Pani podeszła a on do mnie, żebym poszła pierwsza bo jestem ewidentnie uprzywilejowana a on może poczekać.
A teraz wracając od rodziców poszłam do naszego takiego fajnego sklepu co wszystkie zakupy robimy. POszłam na wędliny i obsługiwany był jakiś Pan taki dość młody. Nie widział mnie, dużo brał i w pewnym momencie się obrócił po coś i mówi do sprzedawczyni taki zdziwiony, że może niech najpierw mnie obsłuży bo ja tak stoję i czekam i się męczę niepotrzebnie :P
Także :wow:
Super, że wizyta udana.
Cytat:

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

I nie sklejać 👀
Ja jestem teraz na etapie wykańczania L'Oreal Architecta. Początków z nim nie wspominam dobrze, dopiero po ok 2- tyg, zaczł spełniać swoją rolę i teraz mam rzęsy nieźle wyciągnięte i pogrubione. Aż za czasem, jak przesadzę. Poza tym bardzo lubię też ten 2000 calorie

Dziewczyny, co sądzicie o stawianiu baniek. Macie jakieś doświadczenie?
U nas niestety zamiast lepiej, to jest coraz gorzej. Wczoraj wieczorem mąż był u lekarza z synem. Zanosi się na kolejny długi tydzień w domu, a ja już nie mam sił.
Lekarz kazał bańki kupić i stawiać przez trzy tyg. Średnio mi się chce za to zabierać, bo nigdy tego nie robiłam, ale jeździć codziennie też nie mam zamiaru, bo to mi nie pomoże, a dziecko ziębić po bańkach to kiepski pomysł.
Stary 2014-10-31, 08:20   #4188
dusiolka
Zakorzenienie

Mi jakoś nie podpasowal 2000calorie;/ a miałam z 2razy.
Stary 2014-10-31, 08:26   #4189
Ewka:D:D
Rozeznanie

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:04   #4190
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Nadrabiam na raty

Cytat:
Dzisiaj w labo sie tak wkurzalam..no przychodziły babki z 3-4latkami i tekstem ze one wejdą bez kolejki bo z małym dzieckiem.. Ładne mi małe dziecko ;/ Nie musze dodawać ze mnie nikt nie przepuścił..��
ja pitole małę dzieci to niemowlaki i płaczące półroczniaki, a nie 3-4 latki. Szkoda, ze nie zauważyły, że Ty też masz w brzuszku małe dziecko.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Tak, jak na razie ok. To pewnie te skurcze przepowiadające, ale nie sądziłam, że one są tak mocne i regularne i trochę się przestraszyłam.
to już się zaczynają takie regularne

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
racja, nie porównujcie się tak do mnie, bo ja przecież jedna z pierwszych z terminem a każdy tydzień robi różnicę, jesli chodzi o masę dzieciaczka

ależ można, można najlepsze jest to, że jak powiedziałam, że wypisuję się na własną odpowiedzialność, to położna do mnie "że mało cierpliwa jestem i przesadzam" ...powiedziałam jej, że jak dla mnie sor to miejsce ostateczne, jak naprawdę się coś dzieje, i że oczekiwałam naprawdę pomocy. i że gdybym nie była w ciąży, to by mnie tu nie było, objawy zaczely mnie martwić przez wzglad na dziecko i to chcialam sprawdzic.
No niby raj, ale jak ja byłam na przełomie 28/29 tygodnia to Leoś ważył prawie 1200g, a teraz nie wiem ile waży i też dumam i się martwie czy wszystko ok
ja pitole jakie podejście do człowieka

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Też miałam kilka tyg temu wątpliwą przyjemność pojawienia się na IP. Nic związanego z ciążą, pojechałam w zasadzie po zastrzyk na tężec i w gabinecie (czekałam tylko godzinę, cud!) było 2 chirurgów i pielęgniarka. Pielęgniarka od razu się mną zajęła, opatrzyła ranę, była bardzo wyrozumiała, jak zauważyła, że zaczynam odlatywać (a widok krwi nigdy wcześniej mnie nie ruszał ) to zaopiekowała się mną, niczym mama A lekarze? Zapytali mnie, czy mogę mieć ten zastrzyk() bo oni nie wiedzą, czy można ciężarnym go robić i UWAGA UWAGA ja mam zadzwonić do swojego lekarza i się dowiedzieć. Tylko ból powstrzymał mnie od wykrzyczenia im w twarz co i nich myślę. Po namowie pielęgniarki, jeden z lekarz poszedł łaskawie zadzwonić do szpitala zakaźnego i potwierdził, że mogą mi dać ten zastrzyk. Koniec traumatycznej historii
ludzie służba zdrowia to normanie do dupy jest. Szkoda, ze nikt nie zrobic z tym porządku

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Jak byś chciała wypróbować coś bez sterydów to moja córka ostatnio dostała krem vitella ictamo i to jest jedyne co działa na nią. Po sterydzie na moment było trochę lepiej a potem było jeszcze gorzej niż wcześniej tylko musiała byś dopytać czy w ciąży to można stosować bo nie ma info na opakowaniu
dzięki na razie zobacze czy ta maść zadziała, ale chyba tak, bo posmarowałam raz wieczorem i dalej jest zaognione, ale nie swędzi tak

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
A ja chcialabym pójść na basen. Tylko mnie zastanawia, czy jeszcze można ? ..
ja nei umiem pływać, nie mam stroju i w ogóle nie opłaca mi sie to hehe

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hmm oby maść pomogła.

możesz jeszcze wypróbować avene cicalfate https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicalfate.html
mi pomogła na twarz jak miałam plamy czerwone suche a żadna maść ze sterydami nie dawała rady. tylko to pomogło.
oby
dzięki, jesli nie zejdzie to bede się ratowała inaczej

Cytat:
[COLOR="Red"]Jestem po wizycie
Dużo się dziś nie dowiedziałam
Ostatni dzień 30 tygodnia. Mała waży niecałe 1500g i jak to powiedział dosłownie lekarz "słoniątka nie będzie". Przewiduje, że może dobije do 3100...
Poskarżyłam się:P na ten ból po prawej stronie - tłumaczył mi, że się rozciągnęły żebra,bo jelita i reszta podchodzi do góry i uciskają na nerw przy przeponie - stąd też ból i stąd trudności w oddychaniu, ale powiedział, że na tym etapie to dobrze że boli, bo to znaczy, że brzuch i maleństwo są wysoko. Jak przestanie boleć i poczuje ulgę znaczy, że się obniżyli i idzie do porodu.

I uwaga - dwa razy po wizycie spotkałam się z uprzejmością w sklepie. Podeszłam z siostrą do biedronki, kolejki masakryczne, 4 kasy otwarte i dzwonili za sprzedawczynią na 5 kasę. Ja stałam tak na wylocie, że mogłam podejśc do kasy obok tej nowo otwartej. Obok mnie taki dziadek, któy też ewidentnie polował na nową kasę. I Pani podeszła a on do mnie, żebym poszła pierwsza bo jestem ewidentnie uprzywilejowana a on może poczekać.
A teraz wracając od rodziców poszłam do naszego takiego fajnego sklepu co wszystkie zakupy robimy. POszłam na wędliny i obsługiwany był jakiś Pan taki dość młody. Nie widział mnie, dużo brał i w pewnym momencie się obrócił po coś i mówi do sprzedawczyni taki zdziwiony, że może niech najpierw mnie obsłuży bo ja tak stoję i czekam i się męczę niepotrzebnie :P
Także :wow:
za wizyte
czyli jednak sa normalni ludzie na świecie, to miłe
ja teraz zawszse w sklepach kurtke rozpinam i pokazuje brzuch, ale nie rusza to ludzi ehh

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Mam okazję kupić ze 100 ciuszkow firmowych w bardzo dobrym stanie :p za jakieś 55f i się zastanawiam .. w sobotę jadę zobaczyć.
ja bym brałą

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
nie mogłam wytrzymać i objadłam się mandarynkami

Wow, super zakupy Ja też muszę niebawem zamówić rzeczy kosmetyczne, mam nadzieje, że za dużo za to wszystko nie zapłacę

A ja zamówiłam dziś muślinowe pieluszki, trochę drogie, ale robiłam większe zamówienie i za zdobyte punkty dostanę drugą paczkę gratis Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia? Faktycznie są tak milutkie i przyjazne dla maluszka?
za mną też chodzą mandarynki i pomarańcze jem codziennie
dzięi jeszcze musze zamówić kremy, balsamy itp ale nie wiem na jakie sie zdecydować póki co wyszło nam ponad 400zł z tego co napisałąm no ale nie mamy nic, wiec zamawiamy praktycznie wszystko.
jakie to muślinowe? muszę oblukać

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-10-31 o 09:06
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:12   #4191
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Kleo, ale po mandarynkach nie powinnaś miec zgagi, albo zajedz je odrazu migdałami
Albo zapić mlekiem hehe. Ja uwielbiam też koktajl:
pomarańcza + mleko + łyżeczka miodu
albo ostatnio piłam mandarynki + starta na drobno marchewka + 0,5 szkl mleka + łyżeczka miodu + siemie lniane. Ale ja uwielbiam koktajle

Cytat:
Właśnie znalazłam jak to wygląda w moim mieście- jedyny szpital
"Oddział dysponuje traktem porodowym podzielonym na 5 boksów i salą jednoosobową." - także jeszcze lepiej... 5 boksów... skoro jest jedna sala jednoosobowa to ciekawe jak tam wybierają kto tam trafia bo tutaj na 100% rodzi o wiele wiecej kobiet na raz:P
Daleko nam do pełni cywilizowanych krajów:P
chciałam napisać ""
ale odnalazłam swój szpital i tak piszą
" Trakt porodowy z 3 stanowiskami, podzielonymi na boksy. Do dyspozycji rodzących: worek sako, piłka, drabinki."

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
oja fajnie. Też mam zamiar chodzić z dzidzią na basen. Mamy tylko taki z chlorowaną wodą. Pytałam lekarki rodzinnej i mówiła, że można i na taki chodzić, tylko uważać żeby np do noska nie naleciało, bo może podrażnić śluzówkę. Ale basen z takimi maluszkami to fajna sprawa.

Właśnie "nietykalni" lecą w tv, ze śmiechu zadławiłam się orzechami
u nas na basenie nawet są specjalne zajęcia dla rodziców z małymi dziećmi. Chyba od pół roku można zacząć u nas
uwielbiam nietykalnych. oglądałam kilka razy i za każdym razem mega się uśmieje

Tak czytam o moim szpitalu i doznaję coraz większego szoku ehh. Jedyny plus to taki, że mozna rodzić z osobną towarzyszącą, która moze być ze mną do 2 godzin po porodzie a cc moze obserwować przez szybe.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Ciekawe, ale przy wybranym przeze mnie szpitalu jest błąd w opisie, że sala porodowa podzielona jest na boksy. A na 100% są pojedyncze Jeszcze nawet ostatnio na SR położna opowiadała nam jak wyglądają interesujące nas porodówki i też mówiła, że akurat w tym szpitalu sale są pojedyncze
to ja muszę zapytać moją położną jak się z nią umówię. W ogóle musze zrobić liste o co mam ją wypytać. Pomozecie?

Cytat:
ja ostatnimi czasy kupuje taki jaki jest najtańszy w promo w rossmanie hehe.
Ale z lepszych kiedyś miałąm ten

i był super
teraz mam chyba jakiś max factor i też jest dobry
i bardzo lubie tuszę z oriflame ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...h-mascara.html jest mega, ale chyba zmienili mu teraz opakowanie i cene

Ale dziś pospałam G poszedł do pracy, to zasnęłam i wstałąm po 8
Teraz już po śniadanku jestem, zaraz sie ogarne, pojde zapłącić za mieszkanie, odwiedze brata i jego kruszynki, a później jak małż wróci z pracy, to jedziemy na zakupy spożywcze bleee.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-31, 09:21   #4192
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na górze jest informacja o aktualizacji strony. może dawno była
I w jednym miejscu znalazłam info, że oni to pisali na podstawie informacji ze stron szpitali+ wysyłali ankietę do szpitali i jak szpital nie odesłał tej ankiety wypełnionej to albo nie mają info albo mogą mieć stare np ze strony
Stary 2014-10-31, 09:26   #4193
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
ale sie dziś wyspałam nie wierzę
poszłam spać po 21 a obudziłam się o 5 całkiem wyspana ale poszłam dalej w kimę

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Myszunia - dla małych dzieci woda na basnie musi byc ozonowana a nie chlorowana. Także to musi być taki specjalny basen
oj nie, koniecznie musi być chlorowana nie ozonowana, fizjo nam mówiła na spotkaniu. I musi być codziennie badana na różne bakterie, u mnie jest jeden basen co codziennie mierzą czystość basenu i kilka razy sie zdarzyło że zajęcia odwoływali.

Cytat:
I nie sklejać 👀
ja uwielbiam Eveline taki srebrny i kiedyś też miałam fajny Maybelline Volume Express One by One cudowny był!

Cytat:
Nietykalni sa swietni!

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
U nas niestety zamiast lepiej, to jest coraz gorzej. Wczoraj wieczorem mąż był u lekarza z synem. Zanosi się na kolejny długi tydzień w domu, a ja już nie mam sił.
Lekarz kazał bańki kupić i stawiać przez trzy tyg. Średnio mi się chce za to zabierać, bo nigdy tego nie robiłam, ale jeździć codziennie też nie mam zamiaru, bo to mi nie pomoże, a dziecko ziębić po bańkach to kiepski pomysł.
ja miałam stawiane kilkakrotnie jak byłam mała ale to sąsiadka przychodziła bo moja mam nie umiała tego robić. Podobno to nie jest takie proste chyba że tera są jakieś inne te bańki
Stary 2014-10-31, 09:28   #4194
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:

I nie sklejać 👀
Ja osobiście ostatnio z droższych tuszy przerzuciłam sięna ten:
http://www.essence.eu/pl/produkty/oc...ction-mascara/
z firmy essence - kosztuje 10zł a fajnie pogrubia, wydłuża, podkręcam odpowiednio nakładając tusz i u mnie nie skleja. także ja ten polecam - za 10zł to nawet można spróbować i się rozczarować.

Moja siostra lubi tusz Astor - Lookout.
Ona go uwielbia i faktycznie ma ślicznie pomalowane rzęsy.
Stary 2014-10-31, 09:30   #4195
dusiolka
Zakorzenienie

Dzieki za odp a nie kruszą sie te wszystkie tusze? bo tego tez nienawidzę ;p
Stary 2014-10-31, 09:30   #4196
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

smerfetka o właśnie Eveline ma super tusze. Działają jak trzeba i nie sklejają, a kosztują grosze w porównaniu do innych markowych

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-31, 09:34   #4197
smerfetka2808
Zakorzenienie

dusiolka, no mi się nic z nimi nie działo i nie dzieje miałam kiedyś z Avonu ale beznadziejny był

ma.ko, no dokładnie nie zawsze cena jest adekwatna do produktu :/
Stary 2014-10-31, 09:39   #4198
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość

Ja miałam całe dzieciństwo stawiane bańki...
Byłam bardzo chorowita i w bardziej ekstremalnych momentach stawiała mi sąsiadka bańki. To było okropne bo boli, ale fakt, że pomagało bardzo szybko. Już nie pamiętam jak to działa - w sensie czy wyciągało katar itd, ale często "wypominam" mamie, że mnie "męczyli" acz że było to w moim przypadku skuteczne i szybkie.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ma.ko

Wczoraj mi lekarz powiedział, że dziecko teraz tyje średnio 250g na tydzień pod warunkiem, że łożysko maksymalnie pobiera pokarm. DLatego on patrząc jak moja mała rośnie do tej pory twierdzi, że z tego 1500 dobije do ok 3100 , czyli maksymalnie moje łożysko pokarmu nie pobiera :P

A co do wpuszenia w kolejce:
Mi się to zdarzyło pierwszy raz i to akurat dwa razy:P Mam teraz taki krótki płaszczyk z lumpka, centralnie chyba dla ciężarnej(mama mi go kupiła w tamtym roku bo jej się spodobał a teraz się przydał:P) i on tak fajnie sterczy na brzuszku, że ładnie go widać hehe.'

aaaaa i sprawdź sobie na górze tych info o szpitalu powinno być kiedy była strona aktualizowana, coś się mogło zmienić jeśli była dawno aktualizowana strona

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-10-31 o 09:42
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:41   #4199
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej

oj nie, koniecznie musi być chlorowana nie ozonowana, fizjo nam mówiła na spotkaniu. I musi być codziennie badana na różne bakterie, u mnie jest jeden basen co codziennie mierzą czystość basenu i kilka razy sie zdarzyło że zajęcia odwołane
Ja o tej ozonowanej wodzie słyszałam wczoraj na SR od położnej, także nie wiadomo w co wierzyć...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:47   #4200
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Nie wiem, kiedy Was nadrobię, bo tyle się dzieje…. Jestem strasznie rozbita i nie potrafię się pozbierać.

Po wizycie czwartkowej. Maleństwo leży główką w dół (co dla mnie jest jakąś anomalią, bo przez moją bliznę ruch jest niemożliwy, a jednak się udało). Szacowana waga ok. 1300-1350g. Wymiary ok., chociaż usłyszałam, że nóżki ma długie. Mam odpoczywać – brać nospę, bo kłucia są trochę niebezpieczne i wysłano mnie już na L4 (wychodzi ze mnie pracoholik bo chciałam jeszcze popracować ). Dostałam też zakaz biegania po grobach. Lekarz widzi też opcję porodu SN, ale nie daje gwarancji. Dostałam skierowanie na kolejne badania. Waga -0,6kg
I gwóźdź programu, mój chłopczyk zrobił się dziewczynką Lekarz stwierdził, że nie widzi jajek. Czyli czekam do rozwiązania, bo to bez sensu teraz iść na usg i potwierdzać płeć poza tym znowu mogę usłyszeć coś innego. Do takiego wniosku doszłam z mężem. Już się przyzwyczaiłam, bo z córką od początku nie było wiadomo.
Tak więc dziewczyny, robię zakłady: kto na jaką płeć stawia Jakieś propozycje

za wizyty: Montanka, monique, Eirene, teja, justyna, bajlaga, Martusia, paulineczka
śliczne zdjęcia brzuszków
zdrówka chorowitkom

chrzciny: pewnie najszybciej jak się da……

W środę byłam na badaniach tarczycowych i w drodze do lumpka spotkałam pod Galerią Katowicką Jerzego Buzka – naszego ekspremiera
A i jak doszłam do lumpka, to szok, bo wszystko było za 1zł i mega kolejki coś powybierałam (dla maleństwa, córy i siebie – ale tylko chustkę) i kombinuję co tu zrobić, bo taka kolejka. Podeszłam do pań, spytałam się, czy mogłabym swoje rzeczy dołączyć do ich, dam pieniążki, bo nie jestem w stanie wystać w tej kolejce. Panie mnie przepuściły bez problemu, a nawet podpowiedziały, jak zrobić, aby szybciej było.

Eirene ja biorę Magne b6
Smerfetka mało kto wie o tych położnych, bo plakaty wiszą u pediatry, zamiast u ginekologa No tak, chyba oszalałam……
kleo ja kupie Dzidziusia-proszek
paulineczka dziecko ma czas obrócić się do 36tc, ale i później też zdarzają się takie przypadki. A jeden ze sposobów, to chodzenie na czworakach (miałam takie zalecenie w poprzedniej ciąży)
justyna niezła akcja
ma.ko każda, która robi u niego zamówienie mieści się w 400zł

kebab narobiłyście smaka
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości