![]() |
#2671 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Czyli max do 55 bedzie najlepszy pewnie.I nie mniejszy niz 50...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- http://allegro.pl/zimowy-kombinezon-...735163095.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
irenka i sylwia dzięki za te opisy! trochę mnie podniosłyście na duchu
![]() ![]() mimo że zapowiedzi bólu bywają straszne chciałabym bardzo rodzić naturalnie ![]() ![]() A tak z innej beczki - dla tych co już mają porody za sobą, albo nie mają takich przeciwwskazań w ciąży - ćwiczycie lub zamierzacie ćwiczyć? Widziałam masę zestawów ćwiczeń dla ciężarnych, podobno pomagają przy porodzie i też przy powrocie do formy, i tak się zastanawiam czy nie zacząć czegoś delikatnie ćwiczyć ![]()
#2674 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w poprzedniej ciąży pomagały ćwiczenia na mięśnie grzbietu, bo dość mocno bolał mnie kręgosłup (mam skrzywienie i dyskopatię) przy większym brzuchu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
BAN stały
|
http://allegro.pl/szary-kombinezon-w...732997794.html sam kombinezon przeslodki, a z bobasem to juz wgl
![]() Tylko kurcze malutki.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z bólem sobie poradzicie. Częśc pewnie weżmie ZOO (nie wiem nei miałam to nie powiem) a częśc zupełnie normalnie. I polecam nauczyć sie oddychać przy skurczach, bardzo to pomaga. Ból każda odczuwa inaczej ale mi ta technika i masaż meza bardzo pomogly. Gdy spanikowałam to bolało jak cholera ale jak pamietałam i skupiałam sie na oddychaniu to szło. I nastawienie. Z każdym skurczem jesteś coraz blizej i już niedługo zobaczysz swoje maleństwo. I woda jak będziecie mieć mozliwosc czy do wanny czy pod prysznic to polecam tez pomaga. Piłaka worek sako, sznurek u sufitu- każdemu coś innego odpowiada ale warto z tego korzystać i rodzić aktywnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
BAN stały
|
Tez sie troszke zdziwilam.Rozmiar niby 56, dlugosc nawet 50cm nie ma..
Napisalam. http://allegro.pl/cudowny-kombinezon...738964986.html mam jeszcze taki na oku |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Konto usunięte
|
Ja powoli też różne ciuszki będę zbierać, jak na razie to mam same body i jedną w dodatku chłopieca bluzeczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
BAN stały
|
Ja mam pelno ciuszkow u mamy.Caly moj pokoj stoi zawalony, lacznie z wozkiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Konto usunięte
|
No ja jestem na początkowym etapie, bo stwierdziłam, że pełną para to zacznę jak będę wiedziała jaka płeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ależ ze mnie małpa, tak się z tym rosołem wczoraj zawinęłam ![]() dziś za to rozlewam ile kto chce ![]() *** Jakaś burza się tu rozpętała porodowa... nie podoba mi się to... ![]() Każda z Was ma swoje racje, ale nie ma sensu atakowanie się nawzajem. Nikt tu nikogo z pewnością nie chce straszyć. Mnie kompetnie nie przeszkadzają opisy Waszych porodów dziewczyny i ja osobiście doceniam bardzo to, że dzielicie się z nami swoimi doświadczeniami. ![]() Jestem raczej odrobinę zła na dziewczyny które nie chcą o tym czytać czy słyszeć... Przepraszam Was dziewczyny, ale w takim razie co robicie na forum? Tutaj każda z nas ma prawo opisywać swoje doświadczenia, to chyba do tego własnie służy? Nie rozumiem kompletnie tego podejścia... A zaznaczyć muszę, że meeeeeeeega boję się porodu. ![]() U każdej będzie zupełnie inaczej i czy przeczytamy tysiąc wiadomości w charakterze makabry czy idylli i tak przezyjemy to na swój sposób. Nie dajmy się zwariować i kłócić przez takie rzeczy, błagam Was ![]() Cytat:
![]() na razie nic a nic ![]() ** a ciuszków nie mam nic kompletnie, generalnie nic dla dziecka za to mam zaproponowane ciuszki i dla chłopca i dziewczynki wiec bede wybierac jak juz sie dowiem jaka bedzie płeć ![]() kupowac na razie nie kupuje czekaja mnie jeszcze po drodze inne wydatki, musze kupic łóżko w koncu ![]() bo niedługo sie nie sturlam z tego materaca ![]()
![]() |
#2688 |
BAN stały
|
Wlasnie mi sie przypomnialo ze pisalas Olimpia o kopniakach.
Ja UWAGA pierwsze ruchy poczulam w 13/14 tygodniu.Gdzie lekarz mial ze mnie miesiac pozniej ubaw bo nie wierzyl.. Ale do momentu jak tego samego dnia robil mi USG i sam poczul kopniecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później dam znać ![]() wiesz co ja mam chyba 2 Cytat:
![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze sie boje kupować. Może zacznę po genetycznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
A ja Wam, nasze kochane wieloródki
![]() ![]() ![]() Mam pytanie o inną rzecz, może ciut bardziej prywatną: o miłość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham swoją niuńkę ponad wszystko ale uczyłam się tej miłości. Ciekawe jak będzie teraz ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Leżałam na sali z dziewczyna gdzie widać było że ma depresję poporodową i co gorsze nikt z personelu tego nie dostrzegł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Rozeznanie
|
aural nigdzie mi się nie oddalać i nie chować
![]() ![]() Każda historia to cenne doświadczenie, które pomoże nam przygotować się do porodu, lepiej wiedzieć co nas czeka, więc proszę o spokój bo inaczej ![]() Byłam dzisiaj w galerii chyba pierwszy raz od 3 m-cy i kupiłam sobie w h&m fajne spodnie ciążowe, granatowe takie niby jeans, jeszcze jakieś getry muszę skombinować na zimę, niestety powoli zaczynają mnie spodnie w pasie cisnąć. Trochę pooglądałam ciuszki dla niemowlaczków i się rozpłynęłam ![]() Czy w ciąży można bezpiecznie brać tantum verde w areozolu? w ulotce jest napisane żeby zasięgnąć opinii lekarza.
#2694 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2695 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisywać wam mojego porodu nie będę, ale pamiętam tylko, że mimo ogromnego bólu było super! ps. Trafiłam ostatnio na program Kossakowskiego, który przypiął się do maszyny imitującej ból porodowy. ![]()
![]() |
#2697 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Co do dyskusji... ja Was chyba nie straszyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
- pojechałam na IP, bo sączyły mi się wody (od razu napiszę też, że różowe wody są jak najbardziej ok ![]() ![]() - na IP kazali przebrać się w piżamę a mąż zabrał ciuchy i kurtki (zima była) - po porodzie dostałam synka na klatę na kilkanaście minut, potem zabrali i oddali, jak już przeniosłam się na normalne łóżko. Tak mi się kojarzy, bo pamiętam to jak przez mgłę ![]() -mój mąż czekał na korytarzu, bo był zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych. Podobno normalnie to pozwalali ojcom przez szybkę popatrzeć, ale że położna, z którą rodziłam akurat wychodziła ze swojej zmiany, poznała mojego męża ze szkoły rodzenia to załatwiła mu widzenie twarzą w twarz ![]() ![]() ![]() ![]() -W ciągu 2 czy 3 godz po porodzie kazano mi się wysikać i odświeżyć. Dopiero wtedy się umyłam, nikt mi nie pomagał, ale nie było takiej potrzeby. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale 43cm długości od ramionek do pięt to chyba nie mało? W sumie nie wiem, musiałabym zmierzyć nasz kombinezonik, a on gdzieś w piwnicy... Cytat:
![]() Ale taka prawdziwa matczyna miłość rosła we mnie z czasem ![]() ![]() Irenka tantum verde w aerozolu można. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tego drugiego to ja się boje, że nie pokocham ![]()
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja z kolei trochę się boję, że przy dwójce nie będę umiała równo tej miłości matczynej podzielić. Córcia jest teraz naszym oczkiem w głowie. Zastanawiamy się jak to będzie, jak pojawi się ktoś jeszcze.
![]() |
#2700 |
BAN stały
|
Kurcze..to ja juz nie wiem na jaki rozmiar kupic.
W sumie lepszy wiekszy niz za maly.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.