|
|
#2671 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Czyli max do 55 bedzie najlepszy pewnie.I nie mniejszy niz 50...
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- http://allegro.pl/zimowy-kombinezon-...735163095.html |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
irenka i sylwia dzięki za te opisy! trochę mnie podniosłyście na duchu
![]() mimo że zapowiedzi bólu bywają straszne chciałabym bardzo rodzić naturalnie mam nadzieję że będę mogła, i że siatkówkę i dno oka mam w porządku, oby oby![]() A tak z innej beczki - dla tych co już mają porody za sobą, albo nie mają takich przeciwwskazań w ciąży - ćwiczycie lub zamierzacie ćwiczyć? Widziałam masę zestawów ćwiczeń dla ciężarnych, podobno pomagają przy porodzie i też przy powrocie do formy, i tak się zastanawiam czy nie zacząć czegoś delikatnie ćwiczyć
|
#2674 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w poprzedniej ciąży pomagały ćwiczenia na mięśnie grzbietu, bo dość mocno bolał mnie kręgosłup (mam skrzywienie i dyskopatię) przy większym brzuchu. |
|
|
|
|
#2677 |
|
BAN stały
|
http://allegro.pl/szary-kombinezon-w...732997794.html sam kombinezon przeslodki, a z bobasem to juz wgl
Tylko kurcze malutki.... |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z bólem sobie poradzicie. Częśc pewnie weżmie ZOO (nie wiem nei miałam to nie powiem) a częśc zupełnie normalnie. I polecam nauczyć sie oddychać przy skurczach, bardzo to pomaga. Ból każda odczuwa inaczej ale mi ta technika i masaż meza bardzo pomogly. Gdy spanikowałam to bolało jak cholera ale jak pamietałam i skupiałam sie na oddychaniu to szło. I nastawienie. Z każdym skurczem jesteś coraz blizej i już niedługo zobaczysz swoje maleństwo. I woda jak będziecie mieć mozliwosc czy do wanny czy pod prysznic to polecam tez pomaga. Piłaka worek sako, sznurek u sufitu- każdemu coś innego odpowiada ale warto z tego korzystać i rodzić aktywnie.
|
|
|
|
#2680 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2682 |
|
BAN stały
|
Tez sie troszke zdziwilam.Rozmiar niby 56, dlugosc nawet 50cm nie ma..
Napisalam. http://allegro.pl/cudowny-kombinezon...738964986.html mam jeszcze taki na oku |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Konto usunięte
|
Ja powoli też różne ciuszki będę zbierać, jak na razie to mam same body i jedną w dodatku chłopieca bluzeczkę
|
|
|
|
#2685 |
|
BAN stały
|
Ja mam pelno ciuszkow u mamy.Caly moj pokoj stoi zawalony, lacznie z wozkiem..
|
|
|
|
#2686 |
|
Konto usunięte
|
No ja jestem na początkowym etapie, bo stwierdziłam, że pełną para to zacznę jak będę wiedziała jaka płeć
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ależ ze mnie małpa, tak się z tym rosołem wczoraj zawinęłam dziś za to rozlewam ile kto chce ![]() *** Jakaś burza się tu rozpętała porodowa... nie podoba mi się to... ![]() Każda z Was ma swoje racje, ale nie ma sensu atakowanie się nawzajem. Nikt tu nikogo z pewnością nie chce straszyć. Mnie kompetnie nie przeszkadzają opisy Waszych porodów dziewczyny i ja osobiście doceniam bardzo to, że dzielicie się z nami swoimi doświadczeniami. ![]() Jestem raczej odrobinę zła na dziewczyny które nie chcą o tym czytać czy słyszeć... Przepraszam Was dziewczyny, ale w takim razie co robicie na forum? Tutaj każda z nas ma prawo opisywać swoje doświadczenia, to chyba do tego własnie służy? Nie rozumiem kompletnie tego podejścia... A zaznaczyć muszę, że meeeeeeeega boję się porodu. U każdej będzie zupełnie inaczej i czy przeczytamy tysiąc wiadomości w charakterze makabry czy idylli i tak przezyjemy to na swój sposób. Nie dajmy się zwariować i kłócić przez takie rzeczy, błagam Was ![]() Cytat:
i jak to bedziena razie nic a nic ![]() ** a ciuszków nie mam nic kompletnie, generalnie nic dla dziecka za to mam zaproponowane ciuszki i dla chłopca i dziewczynki wiec bede wybierac jak juz sie dowiem jaka bedzie płeć ![]() kupowac na razie nie kupuje czekaja mnie jeszcze po drodze inne wydatki, musze kupic łóżko w koncu bo niedługo sie nie sturlam z tego materaca
|
|
#2688 |
|
BAN stały
|
Wlasnie mi sie przypomnialo ze pisalas Olimpia o kopniakach.
Ja UWAGA pierwsze ruchy poczulam w 13/14 tygodniu.Gdzie lekarz mial ze mnie miesiac pozniej ubaw bo nie wierzyl.. Ale do momentu jak tego samego dnia robil mi USG i sam poczul kopniecie
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później dam znać ![]() wiesz co ja mam chyba 2 Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze sie boje kupować. Może zacznę po genetycznym.
|
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam, nasze kochane wieloródki
dziękuje za opisy porodów i za ostrzeżenia i nie mam absolutnie nic przeciwko żebyście mi o tym opowiedziały. Te historie nie sprawiają że "nie chce rodzić" (a bo niby mam teraz wybór? że albo rodzę, albo zostaje w stanie błogosławionym do końca dni swoich? ), zupełnie nie. Ja chce wiedzieć na co idę i jeśli armagedon jest jednym z możliwych scenariuszy-chce to wiedzieć. Serio. Ja Wam dziękuje, nie mam pretensji, widzę, że nie robicie tego żeby mnie głupio przestraszyć czy się pochwalić, tylko ostrzec. Dlatego mi to zupełnie nie przeszkadza. Macie kwiatka Mam pytanie o inną rzecz, może ciut bardziej prywatną: o miłość Taką legendarną, matczyną miłość do dziecka. Jak to było, czy pojawiła się nagle, bach i leżysz czy stopniowo, z dnia na dzień?
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham swoją niuńkę ponad wszystko ale uczyłam się tej miłości. Ciekawe jak będzie teraz .---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Leżałam na sali z dziewczyna gdzie widać było że ma depresję poporodową i co gorsze nikt z personelu tego nie dostrzegł. .
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
aural nigdzie mi się nie oddalać i nie chować
![]() Każda historia to cenne doświadczenie, które pomoże nam przygotować się do porodu, lepiej wiedzieć co nas czeka, więc proszę o spokój bo inaczej Byłam dzisiaj w galerii chyba pierwszy raz od 3 m-cy i kupiłam sobie w h&m fajne spodnie ciążowe, granatowe takie niby jeans, jeszcze jakieś getry muszę skombinować na zimę, niestety powoli zaczynają mnie spodnie w pasie cisnąć. Trochę pooglądałam ciuszki dla niemowlaczków i się rozpłynęłam Czy w ciąży można bezpiecznie brać tantum verde w areozolu? w ulotce jest napisane żeby zasięgnąć opinii lekarza.
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ?
|
#2695 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisywać wam mojego porodu nie będę, ale pamiętam tylko, że mimo ogromnego bólu było super! ps. Trafiłam ostatnio na program Kossakowskiego, który przypiął się do maszyny imitującej ból porodowy. Nie wytrzymał do końca, ale śmiesznie się to oglądało.
|
|
|
#2697 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Co do dyskusji... ja Was chyba nie straszyłam
na pewno nie miałam takiego zamiaru Bo swój poród wspominam baardzo pozytywnie To na prawdę jeden z najpiękniejszych dni w życiu, i ta duma, że dałam radę sama urodzić )Cytat:
- pojechałam na IP, bo sączyły mi się wody (od razu napiszę też, że różowe wody są jak najbardziej ok w między czasie badanie, ktg.- na IP kazali przebrać się w piżamę a mąż zabrał ciuchy i kurtki (zima była) - po porodzie dostałam synka na klatę na kilkanaście minut, potem zabrali i oddali, jak już przeniosłam się na normalne łóżko. Tak mi się kojarzy, bo pamiętam to jak przez mgłę ![]() -mój mąż czekał na korytarzu, bo był zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych. Podobno normalnie to pozwalali ojcom przez szybkę popatrzeć, ale że położna, z którą rodziłam akurat wychodziła ze swojej zmiany, poznała mojego męża ze szkoły rodzenia to załatwiła mu widzenie twarzą w twarz Ja do niego dzwonię, że już po, że mały jest taki sliczny O rany, aż się wzruszyłam na to wspomnienie Czyli jak zabrali malucha ode mnie, to zaraz pokazali ojcu.-W ciągu 2 czy 3 godz po porodzie kazano mi się wysikać i odświeżyć. Dopiero wtedy się umyłam, nikt mi nie pomagał, ale nie było takiej potrzeby. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że to już koniec Twojego pecha i już wszystko będzie ok!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak ktoś nie ma przeciwwskazań, to warto. Ale 43cm długości od ramionek do pięt to chyba nie mało? W sumie nie wiem, musiałabym zmierzyć nasz kombinezonik, a on gdzieś w piwnicy... Cytat:
Oczywiście od pierwszej chwili czułam się bardzo związana z tą maleńką istotką, czułam ogromną odpowiedzialność, nie spałam kilka pierwszych nocy, bo ulewał jeszcze wodami płodowymi, nie pozwoliłabym nikomu go skrzywdzić.. A jak musiałam na jedną noc zostawić go na noworodkach i spać z dala od niego, to wyłam pół nocy. Ale taka prawdziwa matczyna miłość rosła we mnie z czasem ![]() Irenka tantum verde w aerozolu można. |
|||||||
|
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do tego drugiego to ja się boje, że nie pokocham ale chyba to samo przyjdzie mam nadzieję, głupia jestem
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja z kolei trochę się boję, że przy dwójce nie będę umiała równo tej miłości matczynej podzielić. Córcia jest teraz naszym oczkiem w głowie. Zastanawiamy się jak to będzie, jak pojawi się ktoś jeszcze.
|
|
|
#2700 |
|
BAN stały
|
Kurcze..to ja juz nie wiem na jaki rozmiar kupic.
W sumie lepszy wiekszy niz za maly.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

mam nadzieję że będę mogła, i że siatkówkę i dno oka mam w porządku, oby oby

i jak to bedzie
dziękuje za opisy porodów i za ostrzeżenia i nie mam absolutnie nic przeciwko żebyście mi o tym opowiedziały. Te historie nie sprawiają że "nie chce rodzić" (a bo niby mam teraz wybór? że albo rodzę, albo zostaje w stanie błogosławionym do końca dni swoich?
.

ale chyba to samo przyjdzie mam nadzieję, głupia jestem