|
|
#211 | |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie widziałam ale chętnie bym zobaczyła
|
#213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę zobaczyć, co Anwen gadała w tvn. Dziś jak jechałam do pracy wyglądałam czy jej gdzieś nie ma- pracuję blisko tvn.
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę przyznać, że fajnie to wypadło, podstawy podstaw, ale dla "niewtajemniczonego" społeczeństwa i tak podejrzewam, że mogło to być chwilami trudne do przełknięcia. Ogólnie na prawdę przyjemnie pokazana kwintesencja tematu. Niesamowicie spodobał mi się głos Anwen. W porównaniu np. z typowym "filmowym" głosikiem Julii, Anwen ma świetny głęboki głos. Jestem na tym punkcie lekko przewrażliwiona, bo sama mam charakterystyczny głos i sporo czasu zajęlo mi pozbycie się na jego punkcie kompleksów, kiedy wszędzie w okół słyszałam szczebiot
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Ja przez cały czas miałam wrażenie, że prowadzący troszeczkę drwią z włosomaniactwa i traktują Anwen niezbyt poważnie, zwłaszcza pan prowadzący, ale może po prostu taki ma styl bycia (nie wiem, nie oglądam tego programu
), albo to ja jestem jakas przeczulona :P
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś często oglądałam ddtvn, a ostatnio prawie wcale. Ale sobie oglądnęłam te materiały na ich stronie i faktycznie fajnie to wyszło.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Też obejrzałam kawałek i o ile głos ma Anwen rzeczywiście przyjemny, tak reszta mnie ani ziębi, ani grzeje, pewnie dlatego, że w ogóle jej blog robi na mnie takie samo wrażenie.
Zresztą ze mnie marna włosomaniaczka. Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jakbym w ogóle zrezygnowała z pielęgnacji i używała tylko szamponu, to czy moim włosom zrobiłoby to różnicę Coś mi się zdaje, że tylko końcówkom, bo bez serum rozdwajają się szybko. A tak poza tym, to chyba już sztuka dla sztuki
|
|
|
|
#221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48754701]Miałam ostatnio bardzo podobne myśli
Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.[/QUOTE]Już dawno nie trzymałam nic dłużej niż 2 minuty, no może tylko naftę, ale raczej z zagapienia się niż celowo. Ostatnio nawet wyrzuciłam czepek do kosza. |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
W wakacje przez kilka tygodni nakładałam maski tak na 5 min, a nie na godzinę. Włosom się to nie spodobało. Moge tak robić czasami, ale nie co mycie.
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje włosy stosuję teraz raczej prostą pielęgnację, ale od czasu do czasu lubią mieć zaserwowany full-service
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48754701]Miałam ostatnio bardzo podobne myśli
Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.[/QUOTE]Moje włosy ostatnio olej widziały we wrześniu. Nie mam na to czasu i co? Poprostu nie są takie przyjemne w dotyku. I wyglądają na suche. Wrócę do olejowania. Ale nie wiem kiedy. I chyba kupię olej jojoba, bo kallos bananowy z nim w składzie mi służy.
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
hmmm ktoś mnie pytał o wcierkę kaminomoto...
Buteleczka starczyła mi na 2 miesiące stosowania Efektów nie widzę wcale... Jak dla mnie szkoda kasy. Może wersja złota jest ok, ale zielona ![]() Nie polecam strata kasy :/
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bałabym się ją kupić właśnie z tego powodu. |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
Wczorajszy dzień obfitował w denka
Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość. Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.
|
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Muszę spr, który sklep z półproduktami ma odbiór osobisty w Wawie.
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48756820]Wczorajszy dzień obfitował w denka
Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość. Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.[/QUOTE]2 rzeczy w jeden dzień to dla mnie jest dużo |
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swego czasu też mnie kusiła, ale cena jak dla mnie nie do przełknięcia, więc dałam sobie spokój. Jak już przy wcierkach jesteśmy - to po tej placencie widzę, że faktycznie coś kiełkuje na linii włosów, zakolach. Zobaczymy jak to będzie wyglądać za miesiąc, jak podrosną. Może zrobię sobie jeszcze kiedyś jakąś dłuższą kurację - jak przy kasie będę Póki co mam z pół butelki Jantaru to powcieram w tym miesiącu a potem się zobaczy. Chodzi za mną ten Seboradin z lucerną, może zakupię.
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Polecam kozieradke po tygodniu zmniejszyło mi się jesienne wypadanie jakoś o 30%, teraz tylko czekam na centymetry
macie może jakiś sposób żeby zmniejszyć jej zapach?Nakładam ją na noc rano myje włosy i dalej czuć;( |
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O dobrze, że mi przypomniałaś o placencie u mnie rzeczywiście przynosiła efekty chociaż teraz poddam się chyba analizie włosa
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek eteryczny. Chociaz u mnie to jest tak, ze jak moj nos czegoś nie znosi, to chocbym nie wiem czego dodała, to i tak ten zapach wypłynie i na domiar złego
może mi to obrzydzić zapach dodatku. Wczoraj właśnie tak próbowałam sobie złagodzić smród polysorbatu-80 w toniku salicylowym. Kapnęłam sporo olejku herbacianego, a i tak czuje ten rycynopodobny odór
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam kupić jakąś silikonową odżywkę, wczoraj kupiłam Dove Intensive (nie Intense) Repair. Chyba jest dość nowa, bo nie widzę jej na kwc. Co ciekawe, producent pisze 'zawiera Keratin Repair Actives', a w składzie nie ma nawet śladu keratyny
Jeden składnik w tej odżywce mnie zastanawia - Sodium Sulfate. Jest względnie wysoko, i kojarzy się jednoznacznie z SLS... Ciężko mi było znaleźć w internecie jakieś informacje o nim, wyskakuje tylko SLS. Wie może któraś z Was, co to za składnik? To jakiś mocny detergent, czy delikatny jak np. Cetrimonium Chloride?
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48756820]Wczorajszy dzień obfitował w denka
Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość. Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.[/QUOTE]2 denka to też ładnie Jak ja nienawidziłam ośmiorniczki, gdy robiła mi się na krótszych włosach Dobrze, że już tego problemu nie mam.Kiedyś skuszę się chyba na tego Radicala Med ![]() Robiłam dzisiaj fotkę na aktualizację, i widać, że włosy jednak całkiem ładnie rosną Jutro postaram się Wam pokazać.
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawiasem świetny środek przeczyszczający
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Kiedyś często oglądałam ddtvn, a ostatnio prawie wcale. Ale sobie oglądnęłam te materiały na ich stronie i faktycznie fajnie to wyszło.