Zapuszczanie włosów cz. VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 17:25   #211
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VI

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
piękne.

Gdyby nie henna byłabym święcie przekonana, że stoję w miejscu.

Jestem w pracy więc nie oglądałam, ale przyznam, że jeżeli będzie można znaleźć w necie to sobie zajrzę.

Jest? Ale to chyba tylko jak zostawisz na dłuższy czas. Ja nawet ręcznik który służy mi przy hennowaniu dopieram bez problemu.
Wolha, Chimay - materiał jest na stronie ddtvn, ja widzialam fragment i to dla wlosowych laikow

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 18:27   #212
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość

Ja oglądałam dzisiaj kawałek DDTVN, no i akurat była Anwen. I tyle.
ja niestety nie widziałam ale chętnie bym zobaczyła zaraz musze przekopac internety
Stary 2014-10-31, 19:26   #213
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
zazdroszczę, też już bym chciała się wybrać na włosowe zakupy

Fajne koczki troche kojarzą się z postaciami z anime
Cytat:
Ja też

Ja nie wspominam miło tej farby. Tylko po niej masakrycznie wypadały mi włosy, a kolor zamiast ciemniejszej czerwieni, wyszedł...praktycznie czarny.
Mam nadzieję, że u Ciebie nic się nie stanie i, że kolor wyjdzie taki jak powinien

Jurto wstawię aktualizację, ostatnio mam wrażenie, że moje włosy bardzo wolno rosną, tak jakby przyrost stał w miejscu. Chcę w końcu sprawdzić czy tak jest naprawdę, czy tylko mi się wydaje.
A ja zazdroszczę tym, co wiedzą czego chcą.
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Aaaa! To ja się zastanawiam, dlaczego taka cisza na wątku, a tu jakiś chochlik mi go usunął z subskrypcji

I teraz tyle nadrabiania...

Ok, przyznać się, która oglądała dziś blogerkę A. w DDTVN?

A u mnie dziś będzie henna, jak tylko mąż umyje samochód i posiedzi z dziekciem, żebym mogła się wypaćkać gdyby Was to zastanawiało, to henna jest w stanie zafarbować umywalkę. Jak trwale jeszcze nie wiem
Domestosem przejdź umywalkę. Zejdzie.

Muszę zobaczyć, co Anwen gadała w tvn. Dziś jak jechałam do pracy wyglądałam czy jej gdzieś nie ma- pracuję blisko tvn.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 19:39   #214
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Wolha, Chimay - materiał jest na stronie ddtvn, ja widzialam fragment i to dla wlosowych laikow
Już obejrzalam

Muszę przyznać, że fajnie to wypadło, podstawy podstaw, ale dla "niewtajemniczonego" społeczeństwa i tak podejrzewam, że mogło to być chwilami trudne do przełknięcia. Ogólnie na prawdę przyjemnie pokazana kwintesencja tematu.

Niesamowicie spodobał mi się głos Anwen. W porównaniu np. z typowym "filmowym" głosikiem Julii, Anwen ma świetny głęboki głos. Jestem na tym punkcie lekko przewrażliwiona, bo sama mam charakterystyczny głos i sporo czasu zajęlo mi pozbycie się na jego punkcie kompleksów, kiedy wszędzie w okół słyszałam szczebiot
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 19:43   #215
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Już obejrzalam

Muszę przyznać, że fajnie to wypadło, podstawy podstaw, ale dla "niewtajemniczonego" społeczeństwa i tak podejrzewam, że mogło to być chwilami trudne do przełknięcia. Ogólnie na prawdę przyjemnie pokazana kwintesencja tematu.

Niesamowicie spodobał mi się głos Anwen. W porównaniu np. z typowym "filmowym" głosikiem Julii, Anwen ma świetny głęboki głos. Jestem na tym punkcie lekko przewrażliwiona, bo sama mam charakterystyczny głos i sporo czasu zajęlo mi pozbycie się na jego punkcie kompleksów, kiedy wszędzie w okół słyszałam szczebiot
Też mam charakterystyczny głos. Do tego francuski akcent i charakterystyczne "r". Przy moim 1.55 wzrostu tj. "nie widać, a słychać".

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-10-31, 19:52   #216
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Też mam charakterystyczny głos. Do tego francuski akcent i charakterystyczne "r". Przy moim 1.55 wzrostu tj. "nie widać, a słychać".
Czyli miewasz mocne wejścia i robisz wrażenie
Stary 2014-10-31, 20:30   #217
Erishkigal
Raczkowanie

Ja przez cały czas miałam wrażenie, że prowadzący troszeczkę drwią z włosomaniactwa i traktują Anwen niezbyt poważnie, zwłaszcza pan prowadzący, ale może po prostu taki ma styl bycia (nie wiem, nie oglądam tego programu ), albo to ja jestem jakas przeczulona :P
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 20:47   #218
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Ja przez cały czas miałam wrażenie, że prowadzący troszeczkę drwią z włosomaniactwa i traktują Anwen niezbyt poważnie, zwłaszcza pan prowadzący, ale może po prostu taki ma styl bycia (nie wiem, nie oglądam tego programu ), albo to ja jestem jakas przeczulona :P
Prowadzący Prokop ma po prostu taki styl, tak że bym się tam drwin nie doszukiwała Kiedyś często oglądałam ddtvn, a ostatnio prawie wcale. Ale sobie oglądnęłam te materiały na ich stronie i faktycznie fajnie to wyszło.
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:27   #219
chimay
Zakorzenienie

Też obejrzałam kawałek i o ile głos ma Anwen rzeczywiście przyjemny, tak reszta mnie ani ziębi, ani grzeje, pewnie dlatego, że w ogóle jej blog robi na mnie takie samo wrażenie.

Zresztą ze mnie marna włosomaniaczka. Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jakbym w ogóle zrezygnowała z pielęgnacji i używała tylko szamponu, to czy moim włosom zrobiłoby to różnicę Coś mi się zdaje, że tylko końcówkom, bo bez serum rozdwajają się szybko. A tak poza tym, to chyba już sztuka dla sztuki
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:36   #220
czekoladka3
Zakorzenienie

Także obejrzałam przed chwilą ten odcinek z Anwen i moim zdaniem wyszło bardzo fajnie
Stary 2014-10-31, 21:39   #221
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Zresztą ze mnie marna włosomaniaczka. Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jakbym w ogóle zrezygnowała z pielęgnacji i używała tylko szamponu, to czy moim włosom zrobiłoby to różnicę Coś mi się zdaje, że tylko końcówkom, bo bez serum rozdwajają się szybko. A tak poza tym, to chyba już sztuka dla sztuki
Miałam ostatnio bardzo podobne myśli Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:50   #222
chimay
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48754701]Miałam ostatnio bardzo podobne myśli Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.[/QUOTE]

Już dawno nie trzymałam nic dłużej niż 2 minuty, no może tylko naftę, ale raczej z zagapienia się niż celowo. Ostatnio nawet wyrzuciłam czepek do kosza.
Stary 2014-10-31, 21:54   #223
Wolha wRedna
Zakorzenienie

W wakacje przez kilka tygodni nakładałam maski tak na 5 min, a nie na godzinę. Włosom się to nie spodobało. Moge tak robić czasami, ale nie co mycie.
Stary 2014-10-31, 22:00   #224
swan999
Zakorzenienie

Na moje włosy stosuję teraz raczej prostą pielęgnację, ale od czasu do czasu lubią mieć zaserwowany full-service

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 22:17   #225
Dolczi
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48754701]Miałam ostatnio bardzo podobne myśli Pielęgnacja sprawia mi raczej przyjemność niż wymierne korzyści, gdyż pamiętam swoje włosy z czasów sprzed pielęgnacji, ale już niekatowane prostownicą i były zwyczajnie bardzo ok. Kilka miesięcy temu zrezygnowałam z olejowania, teraz z zostawiania produktu na dłużej i widzę, że włosom jest to obojętne. Natomiast dzięki pielęgnacji włosy są jeszcze milsze w dotyku i łatwiejsze do opanowania czy ułożenia.[/QUOTE]
Moje włosy ostatnio olej widziały we wrześniu. Nie mam na to czasu i co? Poprostu nie są takie przyjemne w dotyku. I wyglądają na suche. Wrócę do olejowania. Ale nie wiem kiedy. I chyba kupię olej jojoba, bo kallos bananowy z nim w składzie mi służy.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-10-31, 23:39   #226
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Moje włosy ostatnio olej widziały we wrześniu. Nie mam na to czasu i co? Poprostu nie są takie przyjemne w dotyku. I wyglądają na suche. Wrócę do olejowania. Ale nie wiem kiedy. I chyba kupię olej jojoba, bo kallos bananowy z nim w składzie mi służy.
Mam olej z jojoba ale stosuję go na twarz, sprawdza się rewelacyjnie. Na włosy jeszcze go nie stosowałam. Muszę spróbować

Stary 2014-10-31, 23:40   #227
nysiak1910
Zadomowienie

hmmm ktoś mnie pytał o wcierkę kaminomoto...

Buteleczka starczyła mi na 2 miesiące stosowania
Efektów nie widzę wcale...
Jak dla mnie szkoda kasy. Może wersja złota jest ok, ale zielona
Nie polecam strata kasy :/

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 23:58   #228
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Pokaż wiadomość

Szkoda, że efektów brak, bo ta wcierka tania nie jest
Ja bałabym się ją kupić właśnie z tego powodu.

Stary 2014-11-01, 08:19   #229
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
moje włosy też zdecydowanie lepiej wyglądają kiedy je olejuję. Przez cały październik regularnie 1-2 razy w tygodniu nakładałam oliwkę BD i w końcu górna warstwa przestała się puszyć
Stary 2014-11-01, 08:57   #230
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Wczorajszy dzień obfitował w denka Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość.

Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 11:06   #231
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda kasy. Kiedyś mnie kusiła.
Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
moje włosy też zdecydowanie lepiej wyglądają kiedy je olejuję. Przez cały październik regularnie 1-2 razy w tygodniu nakładałam oliwkę BD i w końcu górna warstwa przestała się puszyć
Ja muszę do tego po przeprowadzce wrócić. Już moja fretka ma ładniejsze futro niż ja włosy. Bardzo dbam o jej futerko.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Mam olej z jojoba ale stosuję go na twarz, sprawdza się rewelacyjnie. Na włosy jeszcze go nie stosowałam. Muszę spróbować
Muszę spr, który sklep z półproduktami ma odbiór osobisty w Wawie.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-11-01, 11:09   #232
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48756820]Wczorajszy dzień obfitował w denka Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość.

Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.[/QUOTE]

2 rzeczy w jeden dzień to dla mnie jest dużo Zazdroszczę przyrostu, zawsze się cieszę jak komuś takie kuracje działają i jednocześnie dołuję, że u mnie niestety nie.
Stary 2014-11-01, 12:23   #233
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:

Szkoda, że nie zadziałała.
Swego czasu też mnie kusiła, ale cena jak dla mnie nie do przełknięcia, więc dałam sobie spokój.

Jak już przy wcierkach jesteśmy - to po tej placencie widzę, że faktycznie coś kiełkuje na linii włosów, zakolach. Zobaczymy jak to będzie wyglądać za miesiąc, jak podrosną. Może zrobię sobie jeszcze kiedyś jakąś dłuższą kurację - jak przy kasie będę Póki co mam z pół butelki Jantaru to powcieram w tym miesiącu a potem się zobaczy. Chodzi za mną ten Seboradin z lucerną, może zakupię.
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 12:45   #234
cinderella_cinderella
Raczkowanie

Polecam kozieradke po tygodniu zmniejszyło mi się jesienne wypadanie jakoś o 30%, teraz tylko czekam na centymetry macie może jakiś sposób żeby zmniejszyć jej zapach?
Nakładam ją na noc rano myje włosy i dalej czuć;(
cinderella_cinderella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 13:38   #235
nysiak1910
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie zadziałała.
Swego czasu też mnie kusiła, ale cena jak dla mnie nie do przełknięcia, więc dałam sobie spokój.

Jak już przy wcierkach jesteśmy - to po tej placencie widzę, że faktycznie coś kiełkuje na linii włosów, zakolach. Zobaczymy jak to będzie wyglądać za miesiąc, jak podrosną. Może zrobię sobie jeszcze kiedyś jakąś dłuższą kurację - jak przy kasie będę Póki co mam z pół butelki Jantaru to powcieram w tym miesiącu a potem się zobaczy. Chodzi za mną ten Seboradin z lucerną, może zakupię.

O dobrze, że mi przypomniałaś o placencie u mnie rzeczywiście przynosiła efekty chociaż teraz poddam się chyba analizie włosa

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 17:34   #236
chimay
Zakorzenienie

Olejek eteryczny. Chociaz u mnie to jest tak, ze jak moj nos czegoś nie znosi, to chocbym nie wiem czego dodała, to i tak ten zapach wypłynie i na domiar złego
może mi to obrzydzić zapach dodatku. Wczoraj właśnie tak próbowałam sobie złagodzić smród polysorbatu-80 w toniku salicylowym. Kapnęłam sporo olejku herbacianego, a i tak czuje ten rycynopodobny odór
Stary 2014-11-01, 22:59   #237
Erishkigal
Raczkowanie

Chciałam kupić jakąś silikonową odżywkę, wczoraj kupiłam Dove Intensive (nie Intense) Repair. Chyba jest dość nowa, bo nie widzę jej na kwc. Co ciekawe, producent pisze 'zawiera Keratin Repair Actives', a w składzie nie ma nawet śladu keratyny Jeden składnik w tej odżywce mnie zastanawia - Sodium Sulfate. Jest względnie wysoko, i kojarzy się jednoznacznie z SLS... Ciężko mi było znaleźć w internecie jakieś informacje o nim, wyskakuje tylko SLS. Wie może któraś z Was, co to za składnik? To jakiś mocny detergent, czy delikatny jak np. Cetrimonium Chloride?
Stary 2014-11-01, 22:59   #238
swan999
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48756820]Wczorajszy dzień obfitował w denka Niestety żadne z nich mnie jakoś nie ucieszyło, bo są to rzeczy, których zapas mieć lubię z racji tego, że schodzą błyskawicznie. Żywot zakończyły brzozowy szampon i Seboradin z lucerną xD Taa wiem, zatrważająca ilość. Co do Sebusia - ładnie ograniczył wypadanie i ruszył przyrost. Dotarłam właśnie do "najbardziej denerwującej długości przejściowej" czyli włosy mam lekko za szyję, ale wcale tego nie widać, bo raz, że się kręcą, dwa, końce protestują przeciwko grawitacji i radośnie tworzą ośmiorniczkę, jeśli spróbuje się je wyprostować chociażby w palcach, żeby sprawdzić długość.

Zaczynam dziś Radicala Med (chcę jak najszybciej zejść z tej długości przejściowej) a przy następnym myciu będę testować nowy, hipoalergiczny szampon Joaśki Szampon oraz skład.[/QUOTE]

2 denka to też ładnie U mnie wczoraj było ostatnie denko, a teraz długo, długo, dłuuuugo nie będzie żadnego.

Jak ja nienawidziłam ośmiorniczki, gdy robiła mi się na krótszych włosach Dobrze, że już tego problemu nie mam.

Kiedyś skuszę się chyba na tego Radicala Med

Robiłam dzisiaj fotkę na aktualizację, i widać, że włosy jednak całkiem ładnie rosną Jutro postaram się Wam pokazać.

Stary 2014-11-01, 23:37   #239
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Chciałam kupić jakąś silikonową odżywkę, wczoraj kupiłam Dove Intensive (nie Intense) Repair. Chyba jest dość nowa, bo nie widzę jej na kwc. Co ciekawe, producent pisze 'zawiera Keratin Repair Actives', a w składzie nie ma nawet śladu keratyny Jeden składnik w tej odżywce mnie zastanawia - Sodium Sulfate. Jest względnie wysoko, i kojarzy się jednoznacznie z SLS... Ciężko mi było znaleźć w internecie jakieś informacje o nim, wyskakuje tylko SLS. Wie może któraś z Was, co to za składnik? To jakiś mocny detergent, czy delikatny jak np. Cetrimonium Chloride?
Skojarzenie błędne - detergenty to substancje organiczne w znakomitej większości (m.in. detergenty siarczanowe), a siarczan (VI) sodu to substancja nieorganiczna. Ot, zagęstnik i wypełniacz, jak chlorek sodu I nawiasem świetny środek przeczyszczający
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 23:43   #240
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Skojarzenie błędne - detergenty to substancje organiczne w znakomitej większości (m.in. detergenty siarczanowe), a siarczan (VI) sodu to substancja nieorganiczna. Ot, zagęstnik i wypełniacz, jak chlorek sodu I nawiasem świetny środek przeczyszczający
Dziękuję za odpowiedź, wygląda na to, że nie ma się czego bać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości