Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 07:31   #1951
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Dziewczyny, wiele z nas jest już na zwolnieniu, otrzymujemy więc zasiłki z ZUS.

Dla mnie to miałby byc pierwszy przelew z ZUS i nie wiem jak to jest z terminami.
Mam dostęp do PUE i na bieżąco sprawdzam czy ostała przyznana decyzja o zasiłku. Z Waszego doświadczenia - jaki czas upływa od decyzji o przyznaniu zasiłku do jego realnego wypłacenia?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:32   #1952
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki !
U mnie czas pedzi tak szybko, nawet nie wiem kiedy minal prawie tydzien kiedy tu nie zagladalam... postaram sie nadrobic, mam nadzieje, ze u Was i Waszych malenstw wszystko dobrze.
Ja dzisiaj mialam wizyte i jest ok Udalo sie dzisiaj byc mezowi na usg... stwierdzil ,ze nic nie widzial, tylko raz wydawalo mu sie, ze widzi kregoslup
Nie wiem jak duze jest dziecko,wiem tylko, ze z wyliczen wynika, ze termin mam zblizowny do tego z OM bo na 8 marca (a normalnie mam termin na 9.03). Wiec ok. Niestety nie udalo sie pani potwierdzic plci mimo, ze bardzo dlugo podgladalysmy maluszka i mi sie tym razem wydawalo, ze to dziewczyna jednak... ale pani nie potwierdzila jednak ani nie zaprzeczyla. Nadal wiec nie kupuje ubranek
Wczoraj chcialam przed wizyta sie ladnie ogolic i chyba cos przesadzilam i tak sobie pordaznilam mala, ze musialam dostac czopki i krem. Sama sie zalatwilam.

Poza tym Marcel znowu jakiegos wirusa przyniosl z przedszkola i mam juz pomalu tego dosc... ciagle chodzimy zasmarkani.
Gratulacje za wizytę
a odnośnie wirusów, teraz taki nieszczęsny sezon... ja już zwalczyłam weekendowy ból gardła, za to mam zapchane zatoki, źle mi się oddycha i chyba jakieś inhalacje zacznę robić, żeby się oczyścić

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Edith Mam nadzieję, że z dziadkiem będzie coraz lepiej!

Sobotę miałam znów tragiczną- brzuch bolał cały czas Za to wczoraj- cud- nic mnie nie bolało- chyba 1. dzień podczas całej ciąży Dziś z kolei z brzuchem i skurczami jest nieźle, ale plecy baaardzo bolą... I znów 2 tygodnie zwolnienia...
Mój A. też kilka razy czuł już Malucha, ale Ola niestety jeszcze nie, biedna smuci się z tego powodu.
Aha- Wszystkim Wam chorym, przeziębionym i obolałym życzę dużo zdrówka
dziękuję
A Tobie życzę, by jak najrzadziej i jak najmniej bolało

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czytam od początku, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie się dla mnie miejsce
Tak więc jak to wygląda u mnie : mam na imię Nina, l.26 ( za całe 2 tygodnie), a pod serduchem 22tygodniowa Pola. Dziś jesteśmy po połówkowym usg. Mała pięknie i zdrowo rośnie. Waży 480g. No i w końcu poznaliśmy płeć, która dla mnie była ogromną niespodzianką, ponieważ od początku wydawało mi się, że to będzie chłopiec Cóż znowu się okazało, że mój mąż ma zawsze racje
Mam nadzieję, że wiadomość nie zginie gdzieś w tłumie i uda mi się dostać na Waszą listę
No i rzecz jasna postaram się być regularnie aktywna.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj

Ja właśnie zajadam upieczony wczoraj chlebek na śniadanie, potem biorę się za sprzątanie. Obiad już mam gotowy, więc będę tylko odliczać czas do dzisiejszej wizyty
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:32   #1953
ojustyna
Zadomowienie

Heej brzuchatki
Wiecie co? To już uzależnienie, chwila wolnego, dostęp do laptopa i co? Forum i czytanie was TŻ już nawet nie musi pytać co robię A z rana to sobie podczytuję wciągając śniadanko

Chciałam się pochwalić bo już chyba wybrałam sobie szpital i wybrałam szkołe rodzenia, tylko lipka że strony internetowej nie mają, ale wszyscy mi ją polecają i jest za darmo i teraz pytanie kiedy iść się zpisać, a jak iśc to na kiedy termin sobie wybrać bo i podobno takie możliwości są, jak to u was jest? Szkoła rodzenia wybrana? Zapisane już jesteście? Bo teraz to mi się wydaje za szybko, ja ze swoją pamięcią to pewnie zapomnę o wszystkim co bym tam usłyszała
Stary 2014-11-04, 07:37   #1954
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Dla mnie to miałby byc pierwszy przelew z ZUS i nie wiem jak to jest z terminami.
Mam dostęp do PUE i na bieżąco sprawdzam czy ostała przyznana decyzja o zasiłku. Z Waszego doświadczenia - jaki czas upływa od decyzji o przyznaniu zasiłku do jego realnego wypłacenia?
przykro mi, ale w tym temacie Ci nie pomogę, bo mimo, że jestem na L4, to wypłatę przelewa mi nadal zakład pracy. Ale słyszałam, że z ZUSem to są nieraz mega opóźnienia i czasem płacą w częściach.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Heej brzuchatki
Wiecie co? To już uzależnienie, chwila wolnego, dostęp do laptopa i co? Forum i czytanie was TŻ już nawet nie musi pytać co robię A z rana to sobie podczytuję wciągając śniadanko

Chciałam się pochwalić bo już chyba wybrałam sobie szpital i wybrałam szkołe rodzenia, tylko lipka że strony internetowej nie mają, ale wszyscy mi ją polecają i jest za darmo i teraz pytanie kiedy iść się zpisać, a jak iśc to na kiedy termin sobie wybrać bo i podobno takie możliwości są, jak to u was jest? Szkoła rodzenia wybrana? Zapisane już jesteście? Bo teraz to mi się wydaje za szybko, ja ze swoją pamięcią to pewnie zapomnę o wszystkim co bym tam usłyszała
Mój TŻ też wie co porabiam przy kompie czasem jak chce mnie oderwać id forum to mi dokucza, że wizaż zajął moje życie
Ja dziś zamierzam dzwonić do szkoły rodzenia, najlepiej Ty do swojej też zadzwoń. Wtedy się dowiesz, kiedy najlepiej przyjść
Stary 2014-11-04, 07:42   #1955
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
przykro mi, ale w tym temacie Ci nie pomogę, bo mimo, że jestem na L4, to wypłatę przelewa mi nadal zakład pracy. Ale słyszałam, że z ZUSem to są nieraz mega opóźnienia i czasem płacą w częściach.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Mój TŻ też wie co porabiam przy kompie czasem jak chce mnie oderwać id forum to mi dokucza, że wizaż zajął moje życie
Ja dziś zamierzam dzwonić do szkoły rodzenia, najlepiej Ty do swojej też zadzwoń. Wtedy się dowiesz, kiedy najlepiej przyjść
Właśnie tego się obawiam. Dam więc znać jak z ich terminowością, gdy wpłynie mi kasa.

A z tym wizażem też się natknęłam kilka razy na tym, że opowiadam mojemu TŻ co się dzieje na bieżąco u koleżanek z forum mamusiowego. I o dziwo interesuje go to;P
Masakra

Stary 2014-11-04, 07:48   #1956
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
J to myślałam o przeszpiegach, czyli przejśc się tam osobiście i pozaglądać tam i tu jak to wygląda

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
A z tym wizażem też się natknęłam kilka razy na tym, że opowiadam mojemu TŻ co się dzieje na bieżąco u koleżanek z forum mamusiowego. I o dziwo interesuje go to;P
Masakra
Mój TŻ sobie podczytuje jak leży obok i nabija się ze mnie jak z samego rana tylko co wstane i na lapka i na forum i wtedy mówi tak "tak tak napisz że dzidzia kopnęła mnie 3 razy w godzinach .... jestem taka szczęśliwa, albo jak panikuje że bubka nie daje znaku to przedrzeźnia jak wariuje" tego ja się doszekałam Już mu powiedziałam, że następna ciąża nalezy do niego i sobie może chodzić z brzuszkiem oo żeby tak się tak dało ^^
Stary 2014-11-04, 07:50   #1957
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Gardło mnie boli jak sie zwleke z łóżka to wodę z cytryną sobie zrobię.
Wczoraj nie mogłam zasnąć, długo sie meczylam a teraz wibracje w telefonie mnie obudziła synek jeszcze spi w najlepsze

Cytat:
I pochwalę się jeszcze, że dziś nasza córunia wspólnie ze mną obchodzi moje urodziny Pierwszy raz czuję się przedoskonale kończąc kolejny rok
Wszystkiego co najlepsze spełnienia marzeń i uśmiechu na codzień!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:51   #1958
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Czytam od początku, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie się dla mnie miejsce
Tak więc jak to wygląda u mnie : mam na imię Nina, l.26 ( za całe 2 tygodnie), a pod serduchem 22tygodniowa Pola. Dziś jesteśmy po połówkowym usg. Mała pięknie i zdrowo rośnie. Waży 480g. No i w końcu poznaliśmy płeć, która dla mnie była ogromną niespodzianką, ponieważ od początku wydawało mi się, że to będzie chłopiec Cóż znowu się okazało, że mój mąż ma zawsze racje
Mam nadzieję, że wiadomość nie zginie gdzieś w tłumie i uda mi się dostać na Waszą listę
Pozdrawiam serdecznie
hej gratki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:53   #1959
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
I pochwalę się jeszcze, że dziś nasza córunia wspólnie ze mną obchodzi moje urodziny Pierwszy raz czuję się przedoskonale kończąc kolejny rok
Sto lat!!!

Dzis usg połówkowe- stresuję się, aby wszystko było ok... A z przeczuć to od początku miałam wrażenie, że będzie dziewczynka, także dzisiaj się wszystko okaże (jeśli dzieciaczek będzie chciał 'współpracować', hihi)
Potem chcielibyśmy się przejść po oddziale i zobaczyc jak tam wszystko wygląda, może nawet pooglądać te śliczne różowiutkie buźki noworodków
Zamówiłam tez sobie dwa biustonosze sportowe, dzisiaj mam je odebrać, mam nadzieję, że będą pasowały, bo moje codzienne wszystkie juz za małe, a w ciążowych wyglądam strasznie
No i później może pojedziemy też do sklepu z wózkami zobaczyć ten co mi się spodobał w internecie
Miłego dnia mamusie
Stary 2014-11-04, 07:54   #1960
ewka5891
Zakorzenienie

Już kiedyś pisałam, że moj Tz nie rozumie mojego pisania na forum ale nie przejmuje sie tym. Jednak jak czasami opowiadam mu cos to jest zainteresowany. On myśli, że my tu tylko o dzieciach rozmawiamy ale nie mam zamiaru go we wszystko wtajemniczac

Synek

Stary 2014-11-04, 07:57   #1961
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj nie mogłam zasnąć, długo sie meczylam a teraz wibracje w telefonie mnie obudziła synek jeszcze spi w najlepsze

cytrynkę pij kochana

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Sto lat!!!

Dzis usg połówkowe- stresuję się, aby wszystko było ok... A z przeczuć to od początku miałam wrażenie, że będzie dziewczynka, także dzisiaj się wszystko okaże (jeśli dzieciaczek będzie chciał 'współpracować', hihi)
Potem chcielibyśmy się przejść po oddziale i zobaczyc jak tam wszystko wygląda, może nawet pooglądać te śliczne różowiutkie buźki noworodków
Zamówiłam tez sobie dwa biustonosze sportowe, dzisiaj mam je odebrać, mam nadzieję, że będą pasowały, bo moje codzienne wszystkie juz za małe, a w ciążowych wyglądam strasznie
No i później może pojedziemy też do sklepu z wózkami zobaczyć ten co mi się spodobał w internecie
Miłego dnia mamusie
3mam kciuki
będzie dobrze
ja się boje wyników badania obciążenia glukozą że może być coś nie tak;/
bo jeśli jest coś nie tak to działa na małą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 07:58   #1962
ojustyna
Zadomowienie

Mój się cieszy że chociaż forum mam, bo niestety nikt nie jest ze znajomych bliższych też w ciąży żeby wymieniać się swoimi radościami i niepokojami

Co do wizyty USG to trzymam kciuki żeby dzidzia pokazała co tam ukrywa i zazdroszczę podpatrywania bejbusia, ja już za swoją Olcią tęsknie, chętnie bym sobie chociaż popatrzyła na usg w sumie na to chyuba można by było patrze caaały czas

Dołączam się do życzeń Wszystkiego najlepszego świętującej mamusi
Stary 2014-11-04, 07:58   #1963
ewka5891
Zakorzenienie

Anyolek na pewno wszystko bedzie dobrze no i trzymam kciuki za poznanie plci, bo u nas to pewnie ostatnia szansa. Ja staniki kupuje w primarku, na to pare tygodni użytkowania są w sam raz

Synek

Stary 2014-11-04, 07:59   #1964
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli chodzi o Zus, to mi zawsze płacą ostatniego dnia zwolnienia. Pierwsze L4 od 07.08.- 12.09, wypłata 12.09. Ostatnio miałam L4 od 13.09-17.10 i wypłatę dostałam 17.10. Ponieważ wizyty mam co 5 tygodni i na tyle zwolnienia to przelew tez dostaję z wypłatą za ponad 5 tygodni. Nie wiem czy tak jest w każdym przypadku, tak to wygląda u mnie.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:59   #1965
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
J to myślałam o przeszpiegach, czyli przejśc się tam osobiście i pozaglądać tam i tu jak to wygląda [COLOR="Silver"]
no pewnie, też dobry pomysł! Ja widziałam na facebooku wygląd sal, a poza tym jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania, więc innej opcji (dalszej km) nie chciałabym brać pod uwagę. Zobaczymy jak TŻ to zniesie i czy będzie ze mną chodzić regularnie

Cytat:
Sto lat!!!

Miłego dnia mamusie
Powodzenia!
Stary 2014-11-04, 08:00   #1966
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja się boje wyników badania obciążenia glukozą że może być coś nie tak;/
bo jeśli jest coś nie tak to działa na małą
To już po glukozie? Ja nie wiem kiedy iść, bo skierowanie mam, ale w sumie następna wizyta dopiero na 27.11 to chyba z tydzień przed wizytą jak nie jeszcze póżniej. Jak w smaku?

Co do szkoły rodzenia, to któraś z mamuś pisała że już zaczęła chodzić, tylko która to była? Niech się wypowie, co tam ciekawego się dzieje

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-04 o 08:03
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:04   #1967
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
J to myślałam o przeszpiegach, czyli przejśc się tam osobiście i pozaglądać tam i tu jak to wygląda

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Mój TŻ sobie podczytuje jak leży obok i nabija się ze mnie jak z samego rana tylko co wstane i na lapka i na forum i wtedy mówi tak "tak tak napisz że dzidzia kopnęła mnie 3 razy w godzinach .... jestem taka szczęśliwa, albo jak panikuje że bubka nie daje znaku to przedrzeźnia jak wariuje" tego ja się doszekałam Już mu powiedziałam, że następna ciąża nalezy do niego i sobie może chodzić z brzuszkiem oo żeby tak się tak dało ^^
Też swojego przyłapałam raz na tym, że gdy siedziałam na forum skupiona czytałam co piszecie, TŻ siedział za mną cichutko (myślałam, że ogląda TV), nagle się odwróciłam, żeby mu coś powiedzieć, a tu się okazało, że on wychylał żurawia i czytał razem ze mną;P
Innym razem było tak, że znów siedzimy sobie przy swoim (ja forum, on tablet) i nagle pyta się mnie na jakiś temat, o którym właśnie jedna z Was napisała;P twardziele też są ciekawi o czym nawijamy
Cytat:
Hej

serdecznie Ci dziękuję
Ja też nie mogłam spać, znów całą noc widziałam każdą godzinę na zegarku.

Cytat:
Sto lat!!!

Miłego dnia mamusie
Dziękuję pięknie

To masz dziś co robić- miłego dnia w takim razie i udanego badania!! Trzymam kciuki

Cytat:
Już kiedyś pisałam, że moj Tz nie rozumie mojego pisania na forum ale nie przejmuje sie tym. Jednak jak czasami opowiadam mu cos to jest zainteresowany. On myśli, że my tu tylko o dzieciach rozmawiamy ale nie mam zamiaru go we wszystko wtajemniczac
I dlatego kocham to forum, bo poruszamy tu każdy temat, jaki nas tylko zainteresuje. I na każdy z tych tematów mamy jakieś mądre opinie )

Stary 2014-11-04, 08:04   #1968
anyolek
Zadomowienie

Dzięki mamusie

Niunia_ona- a ja trzymam kciuki za Twój test glukozowy

Ewka5891- niestety Primark nie robi mojego rozmiaru Dla mnie zakup stanika to wydatek rzędu 20-30 funtów A te sportowe znalazłam na stronie Tesco za 6, więc oby pasowały

Dziewczyny, zobacczcie na co się natknęłam w internecie, hehe, myślałam, że to żart
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spearmint.baby.jpg (70,3 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-11-04 o 08:07
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:06   #1969
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
To już po glukozie? Ja nie wiem kiedy iść, bo skierowanie mam, ale w sumie następna wizyta dopiero na 27.11 to chyba z tydzień przed wizytą jak nie jeszcze póżniej. Jak w smaku?

Co do szkoły rodzenia, to któraś z mamuś pisała że już zaczęła chodzić, tylko która to była? Niech się wypowie, co tam ciekawego się dzieje
ja dopiero idę badanie zrobić , ale obawiam się wyników. tym bardziej że kocham słodkie i jem ciągle , to troszkę czekolady , batonika , owoców pełno
wizytę mam 17.11
wtedy się dowiem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-04, 08:07   #1970
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, zobacczcie na co się natknęłam w internecie, hehe, myślałam, że to żart
Hahahaha Już sobie wyobraziłam siebie z czymś takim np. w galerii na zakupach. To musi być jakiś żart !
Stary 2014-11-04, 08:08   #1971
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Zus, to mi zawsze płacą ostatniego dnia zwolnienia. Pierwsze L4 od 07.08.- 12.09, wypłata 12.09. Ostatnio miałam L4 od 13.09-17.10 i wypłatę dostałam 17.10. Ponieważ wizyty mam co 5 tygodni i na tyle zwolnienia to przelew tez dostaję z wypłatą za ponad 5 tygodni. Nie wiem czy tak jest w każdym przypadku, tak to wygląda u mnie.
Dziękuję Ci bardzo
czekam więc grzecznie do 9 listopada, potem ewentualnie dzwonię do nich z płaczem:P

Stary 2014-11-04, 08:10   #1972
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Hahahaha Już sobie wyobraziłam siebie z czymś takim np. w galerii na zakupach. To musi być jakiś żart !
Zdaje się, że niestety to NIE jest żart

http://www.spearmintbaby.com/2014/10...ll-in-one-bra/
Stary 2014-11-04, 08:12   #1973
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja dopiero idę badanie zrobić , ale obawiam się wyników. tym bardziej że kocham słodkie i jem ciągle , to troszkę czekolady , batonika , owoców pełno
wizytę mam 17.11
wtedy się dowiem
Ojś tam, każda z nam wciąga słodycze jak odkurzacz, ale objawów cukrzycy ciążowej nie masz? Jak nie, to myślę że nie ma co się przejmować Trzymam kciuki za dobre wyniki
Stary 2014-11-04, 08:12   #1974
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Buehehe!

Wyobraziłam sobie taką panią w urzędzie :P
A drugie zdjęcie wygląda tak, jakby sobie upuszczała mleko do płatków śniadaniowych;P

Stary 2014-11-04, 08:14   #1975
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka5891- niestety Primark nie robi mojego rozmiaru Dla mnie zakup stanika to wydatek rzędu 20-30 funtów A te sportowe znalazłam na stronie Tesco za 6, więc oby pasowały

A to szkoda. Moze Te z tesco bedą ok

Cytat:
wizytę mam 17.11
wtedy się dowiem
Spokojnie, spróbuj ograniczyć słodkości i pewnie nie bedziesz musiała być na ścisłej diecie.
Dla mnie to czarna magia jak czytam o tym jak niektóre dziewczyny muszą kombinować aby cukru były ok.
Zastanawiam sie czy to badanie mozna zrobic prywatnie w Polsce i jaki jest koszt, bo u nas nie robią tego dla wszystkich.

Synek

Stary 2014-11-04, 08:16   #1976
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki mamusie

Niunia_ona- a ja trzymam kciuki za Twój test glukozowy

3maj mocno kciuki ;*

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-04, 08:18   #1977
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
witam bardzo serdecznie wszystkie mamusie
Pozwolicie, że się przyłączę. Ja też mam termin w marcu.

Do tek pory tylko was podczytywałam, ale się nie ujawniałam, bo jak zwykle nie miałam czasu. Praca, praca .... i praca.
Dziś lekarz rodzinny wysłał mnie na zwolnienie lekarskie. Poszłam z przeziębieniem (po raz kolejny), a wyszłam ze zwolnieniem. Postraszył mnie, czym grozi przemęczenie i przeziębienia, kazał wypoczywać, dbać o siebie, maluszka i męża.
No i od dziś uczę się, jak to jest funkcjonować bez popiechu i bez nerwów.
Witaj

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

Witam nowe marcowe Mamusie

Wybrałam się dziś na małe buszowanie po lumpkach bardzo lubię szukać tam "skarbów" Trafiło mi się kilka fajnych rzeczy Najbardziej zadowolona jestem z kombinezonu z firmy GAP. Zapłaciłam za niego 20 zł ale w porównaniu z cenami ze sklepu to i tak tanio

Pochwalę się zdobyczami
Śliczne ciuszki
Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki !
U mnie czas pedzi tak szybko, nawet nie wiem kiedy minal prawie tydzien kiedy tu nie zagladalam... postaram sie nadrobic, mam nadzieje, ze u Was i Waszych malenstw wszystko dobrze.

Ja dzisiaj mialam wizyte i jest ok Udalo sie dzisiaj byc mezowi na usg... stwierdzil ,ze nic nie widzial, tylko raz wydawalo mu sie, ze widzi kregoslup
Nie wiem jak duze jest dziecko,wiem tylko, ze z wyliczen wynika, ze termin mam zblizowny do tego z OM bo na 8 marca (a normalnie mam termin na 9.03). Wiec ok. Niestety nie udalo sie pani potwierdzic plci mimo, ze bardzo dlugo podgladalysmy maluszka i mi sie tym razem wydawalo, ze to dziewczyna jednak... ale pani nie potwierdzila jednak ani nie zaprzeczyla. Nadal wiec nie kupuje ubranek
Wczoraj chcialam przed wizyta sie ladnie ogolic i chyba cos przesadzilam i tak sobie pordaznilam mala, ze musialam dostac czopki i krem. Sama sie zalatwilam.

Poza tym Marcel znowu jakiegos wirusa przyniosl z przedszkola i mam juz pomalu tego dosc... ciagle chodzimy zasmarkani.
Następnym razem się uda podejrzeć co jest między nóżkami
Dobrze,że z Maleństwem wszystko ok

Cytat:
Hej dziewczyny
Pozdrawiam serdecznie
Witaj
Pola ładne imię

Cytat:
Witam Was cieplutko w nowy dzień

Wczoraj (z okazji wejścia w 5 miesiąc) wreszcie rozpoczęłam zakupy ciuszkowe

Później obiecuję wkleić fotki z polowania.

Spełnienia marzeń

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 08:19   #1978
ojustyna
Zadomowienie

A teraz z innej beczki, co powiecie na takie misiaki na ścianie? U mnie remont generalny i ściany wszędzie narazie białe więc będę mogła poszaleć I tak sobie wymyśliłam żeby takiego namalować np. z rzutnika i taniej niż naklejki ^^
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...6hrMu7v9Dlc23Y to taki na całą ściane i by był w wersji mega
albo taki miś tylko nad łóżeczkiem sobie wyglądający http://www.przyklejka.pro/galerie/im...7d01ea0a75.jpg

Co do mleka to ostatnio o nim rozmawialiśmy i ja stwierdziłam że chyba będę musiała spróbować sama siebie żeby wiedzieć co dziecku dać i pytałam TŻa czy by nie chciał i już nie taki odważny hahaha
Stary 2014-11-04, 08:22   #1979
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jak zawiązuję buty to delikatnie sobie pod nosem sapię i TŻ ma zawsze mega ubaw ze mnie
Cytat:

Za to w sobotę dostałam telefon od siostry, że mój jedyny żyjący jeszcze dziadek, pisałam Wam, że kończył niedawno 90lat, jest w szpitalu. Więc w niedzielę rano już jechaliśmy prosto do niego. Biedak przewrócił się w swoim mieszkaniu na przedpokoju, upadł głową na płytki i stracił przytomność. Moi rodzice byli u niego akurat, ale siedzieli w kuchni, a dziadzia szedł z łazienki. I jak podbiegli do niego, to już musieli wzywać pogotowie. Mama do teraz wyrzuca sobie, że nie znalazła się obok dziadka w tej sekundzie... Okazało się, że jest obrzęk mózgu, obtuczony płat czołowy odpowiedzialny za świadomość i liczne rozlewy krwi. Tak mi go żal. Właściwie w szpitalu wciąż śpi, a jak się obudzi, to nie wie, kim jesteśmy i opowiada wciąż o koniu, pyta, czy koń jest przywiązany... Także smutny dzień, jutro znowu pojedziemy do szpitala.

z tym zakładaniem skarbetek czy butów to ja też już mam problem-jakby mi ktos arbuza przyczepil do brzucha a on jeszcze urośnie przecież

Biedny dziadek-oby wszystko było dobrze

tout-petit-fille pięky brzuchol
WrednaAfrodyta, żona_marcina,dziewczynazgitara-witajcie
nouvelle2 pokoik super!

crystal25 dobrfze ze maluszkiem wszystko dobzre

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

Pochwalę się zdobyczami

cudeńka!!!!!!

Cytat:
Dostałam cały worek ubrań chyba ze 100 sztuk znowu także nic nie kupuję , chyba że na końcu coś nowego do szpitala
Cytat:

oczywiście to co będzie brakować , ale narazie stwierdziłam bez sensu jak co chwilę dostaję

a rzeczy jak nowe <3
szczęściara!!!
Cytat:

Co do szkoły rodzenia, to któraś z mamuś pisała że już zaczęła chodzić, tylko która to była?
Cytat:
Niech się wypowie, co tam ciekawego się dzieje

Ja byłam-bardzo dajnie było choć duzo ludzi. Akurat byłam na bloku tematycznym rozpoznawanie porodu,kiedy jechac do szpitala a kiedy jeszcze sie wstrzymać- babeczka opowiadała prawdziwe historiie i bardzo mi sie podobało
któraś pytała o badanie szyjki -u mnie lekarza sprawdzał przez USG

kurcze zjadłam śniadanie i mam na coś ochote i nei wiem na co

No i trzymamy kciuki za wizyty bo dzis kilka chyba mamy

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

My też w pokoju małego planujemy naklejki na ściane. W związkuz tym że będzie chłopak a mój TŻ ma bzika na punkcie lotnictwa,paralotni itd to obiecałam mu ze będa naklejki samolotowe niech ma!
Stary 2014-11-04, 08:23   #1980
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz z innej beczki, co powiecie na takie misiaki na ścianie? U mnie remont generalny i ściany wszędzie narazie białe więc będę mogła poszaleć I tak sobie wymyśliłam żeby takiego namalować np. z rzutnika i taniej niż naklejki ^^
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...6hrMu7v9Dlc23Y to taki na całą ściane i by był w wersji mega
albo taki miś tylko nad łóżeczkiem sobie wyglądający http://www.przyklejka.pro/galerie/im...7d01ea0a75.jpg

Co do mleka to ostatnio o nim rozmawialiśmy i ja stwierdziłam że chyba będę musiała spróbować sama siebie żeby wiedzieć co dziecku dać i pytałam TŻa czy by nie chciał i już nie taki odważny hahaha
Pierwszy miś mi sie nie podoba ale drugi wyglada słodko
Ja osobiście wole jakies fajne ramki ze zdjęciami na ścianach, super są tez te wyszywane imiona, co dziewczyny pokazywaly
Ale wiadomo, ze każda ma inny gust

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości