Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 10:46   #2011
emily863
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiele z nas jest już na zwolnieniu, otrzymujemy więc zasiłki z ZUS.

Dla mnie to miałby byc pierwszy przelew z ZUS i nie wiem jak to jest z terminami.
Mam dostęp do PUE i na bieżąco sprawdzam czy ostała przyznana decyzja o zasiłku. Z Waszego doświadczenia - jaki czas upływa od decyzji o przyznaniu zasiłku do jego realnego wypłacenia?
ja jestem dwa miesiące na zwolnieniu, ale przelewy przychodzą mi z mojej firmy
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:54   #2012
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mnie od początku (od lipca) też przelewy przychodzą z mojej firmy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:56   #2013
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
+ przydatna wiadomość. Kupując na allegro i wybierając płatność kartą Visa w aplikacji mobilnej nie płacimy za koszty wysyłki. Możemy np. kupić skarpetki za 2 złote i wybrać sobie dostawę kurierem za 15 zł- płacimy wtedy tylko 2 złote, za towar Działa to na zakupy u wszystkich sprzedawców Dodatkowo koszty zakupów na allegro można też sobie obniżyć kuponami, ale to pisałam już o tym wcześniej. Akcje się nie łączą
Jesteś skarbnica wiedzy. Dzięki za ten sposób, bo właśnie sie przymierzam do zakupów na allegro
Stary 2014-11-04, 10:58   #2014
olasia
Zadomowienie

Dziendoberek
Jestem dzisiaj juz chyba po pracy , znow od kilku dni robie za szofera
Ale juz klade sie i leze bo brzuch mi sie zaczyna spinac od tej lataniny...

Wiecie co ostatnio zastanawialam sie nad tym jak by tu zaoszczedzic, mze sprzedac sprzedac i potem cos kupic fajnego dla bejbika i przypomnialo mi sie pewna historia... Jakis rok temu przyszla do nas paczka. Akurat bylam sama w domu i myslalam, ze to cos mezu zamawial do auta. Ale pudlo bylo takie duze, ze postanowial otworzyc z ciekawosci co tam jest w srodku. A tam jakies dziwne zawiniete w worki cos, sztuk 8. Pomyslalam ze to jakies spiwory czy cos. Ale po co? Dla pracownikow? Zrobilam zdjecie i wyslalam Mateuszowi. On odpisal, ze nic nie zamawial... Pozniej okazalo sie, ze sa to sportowe spadochrony takie do paralotni czy cos w tym rodzaju- nie znam sie. Mateusz zadzwonil do firmy i sie pytal czy cos im sie nie pomylilo, chcial wszystko wyjasnic ale kurier stwierdzil, ze zadnego zgloszenia o zaginieciu nie bylo i oni zrobili wszystko dobrze i ich nie obchodzi, ze my nie zamawialismy. W srodku nie bylo faktury, nie bylo adresu zwrotnego - nic. Wiec spadochrony zostaly u nas i wiecie co? Sprawidzilismy, ze sa warte niezla kaske - okolo 1000 euro Jak uda nam sie to opchnac to bedzie na wozek

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:00
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:04   #2015
smv
Zakorzenienie

Hehe lux! fajnie. Pewnie ktoś się machnął w adresie jak się uda opylic to Lux!
Stary 2014-11-04, 11:06   #2016
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mogę się do Was przyłączyć?Jestem mamą 5 letniego chłopca , a teraz jestem w 21 tygodniu i będzie córeczka
witaj fajnie że nadal nowe mamusie do nas dołączają
Stary 2014-11-04, 11:08   #2017
emily863
Zadomowienie

Tak w ogóle to witam sie w połowie 20 tc Przez parę dni byliśmy u mojej rodziny, więc tylko podczytywałam i to nieregularnie. Ja po piątkowym badaniu wiem, że u dziecka wszystko w porządku. Wymiary właściwe dla tego okresu ciąży. Tylko nie wiem dokładnie jakie. Trochę się śpieszyłam nie ze względu na wyjazd i pomyślałam, ze doczytam wszystko z karty ciąży, a mój leniwy doktorek nic tam nie wpisał odnośnie usg:/ 20.11. idziemy na badanie połówkowe więc wtedy będę znać wszystkie szczegóły. Szkoda tylko że kosztuje aż 170 zł, ale po genetycznym wiem ze warto pójść i pooglądać dziecko na o wiele lepszym sprzęcie.
Szkoda tylko że znowu wyszłam z receptą na leki ze względu na infekcję, ale tym razem lekarz zrobił też pobrał wymaz na posiew i w razie czego będzie dokładnie wiadomo jaki rodzaj grzybów leczyć. Także smv dokładnie Cie rozumiem.
Co do ruchów to ja czuję coraz mocniej jednak mąż jeszcze nie.
Po wizycie u rodziny wróciłam z reklamówką rzeczy. Moja mama i siostry na kupiły mi getry, kilka sztuk body, bluzeczkę, piżamkę (taki pajacyk bez stópek), więc jak dołożyłam do tego co mam to okazuje się że już chyba niewiele mi zostało do kupienia na ten pierwszy okres z ubranek. A jeśli któraś z was ma w okolicy Intermarche to kupiłam tam wczoraj 3 pary skarpetek za 3,65 zł. Wzięłam takie od 0-3 m-cy. Spodziewałam się ze przy kasie moze się okazać że policzone będzie 3,65 x 3 ale to była jednak kwota za ten trójpak.

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:15
Stary 2014-11-04, 11:09   #2018
martunka88
Rozeznanie

ojustyna
Też jestem z Białegostoku i jutro wybieram się do szkoły rodzenia na Bukowskiego dopytać o szczegóły. Można się zapisywać od 21tc, na zajęcia się chodzi do rozwiązania. Fajnie, że są różne godziny zajęć, od rana do wieczora. Jak się dowiem czegoś więcej to napiszę
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:10   #2019
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
witam bardzo serdecznie wszystkie mamusie
Pozwolicie, że się przyłączę. Ja też mam termin w marcu.

Do tek pory tylko was podczytywałam, ale się nie ujawniałam, bo jak zwykle nie miałam czasu. Praca, praca .... i praca.
Dziś lekarz rodzinny wysłał mnie na zwolnienie lekarskie. Poszłam z przeziębieniem (po raz kolejny), a wyszłam ze zwolnieniem. Postraszył mnie, czym grozi przemęczenie i przeziębienia, kazał wypoczywać, dbać o siebie, maluszka i męża.
No i od dziś uczę się, jak to jest funkcjonować bez popiechu i bez nerwów.
Ciebie również serdecznie witamy
Stary 2014-11-04, 11:25   #2020
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Hehe lux! fajnie. Pewnie ktoś się machnął w adresie jak się uda opylic to Lux!
Szanse moga byc niewielkie bo nie sadze by wiele osob sie takims czyms interesowalo ale na ebay moze sie znajda chetni.
Ja mysle, ze sie walneli ci przy nadawaniu paczki bo ten sam kurier juz do nas przyjezdzal wiec adres mieli w systemie.

Ja mam pytanie do Alusi - czy wybierasz sie na usg 3d? A moze juz na nim bylas i czy mozesz polecic jakis dobry gabinet w Jeleniej? W Boleslawcu mam do wyboru tylko Stomadent.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:30
Stary 2014-11-04, 11:28   #2021
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
u mnie rozmowa przez telefon z tż wygląda tak:
on: co robisz?
ja: aa nic, siedzę sobie na necie
on: ahaaaa, to Twoje forum i te instagramy, taaak?

tout-petit-fille wszystkiego, co najlepsze (moja siostra też ma dziś urodziny)

a ja byłam na lumpach i nic nie kupiłam Ale zaraz zbieramy się na wycieczkę po jurze krakowsko-częstochowskiej. Bierzemy w termos kawę, ciasto i jedziemy na spacer

Zauważyłam, że przez ostatni tydzieńu babci bardzo urósł mi brzuch. Już normalnie jest widoczny, nawet wtedy, kiedy jestem w bluzie Mama też to zauważyła.

+ przydatna wiadomość. Kupując na allegro i wybierając płatność kartą Visa w aplikacji mobilnej nie płacimy za koszty wysyłki. Możemy np. kupić skarpetki za 2 złote i wybrać sobie dostawę kurierem za 15 zł- płacimy wtedy tylko 2 złote, za towar Działa to na zakupy u wszystkich sprzedawców Dodatkowo koszty zakupów na allegro można też sobie obniżyć kuponami, ale to pisałam już o tym wcześniej. Akcje się nie łączą
To moje okolice Ostańce jurajskie są przepiękne. Pogoda dziś ładna ale strasznie wieje

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 11:35   #2022
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Mi pielęgniarka mówiła, że pobierana krew jest 2 razy. Pierwszy raz na czczo, a drugi raz po dwóch godzinach od wypicia glukozy
no widzicie, czyli nawet to badanie jest różne w różnych miejscowościach. Ja miałam 3 kłucia, a po nich siniaka
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:39   #2023
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiele z nas jest już na zwolnieniu, otrzymujemy więc zasiłki z ZUS.

Dla mnie to miałby byc pierwszy przelew z ZUS i nie wiem jak to jest z terminami.
Mam dostęp do PUE i na bieżąco sprawdzam czy ostała przyznana decyzja o zasiłku. Z Waszego doświadczenia - jaki czas upływa od decyzji o przyznaniu zasiłku do jego realnego wypłacenia?
W moim przypadku było tak, że ZUS wyrównał mi kasę do końca miesiąca (było to 3dni) i z października 7 dni bo do tego dnia miałam zwolnienie, teraz czekam na pieniądze za październik i zobaczę, czy znowu policzą, jak za pierwszym razem, czy już jako okres zwolnienia 4 tyg. Ogólnie pieniądze były bardzo szybko z tego co wiem ZUS nie może się spóźniać, bo ma ogromne kary.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
O to ciekawe bo pracodawca płaci za zwolnienie bodajże 35dni, a następnie przejmuje ZUS i tak było w moim przypadku, ZUS płaci, mam tylko nadzieję, że wreszcie przelewem będzie przychodziło, bo wysyłałam im taki wniosek z prośbą.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:43   #2024
mkluke
Raczkowanie

Witam

Nie zaglądam do Was regularnie, a potem nie mogę Was nadrobić - tyle piszecie

Ja w czwartek mam wizytę, a w piątek badanie połówkowe u dra Dudarewicza (polecany przez którąś z Was)... Nie mogę się doczekać... Mam nadzieję, że tym razem dzieciaczek nie będzie się do nas tyłkiem odwracał, jak ostatnio...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:44   #2025
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś skarbnica wiedzy. Dzięki za ten sposób, bo właśnie sie przymierzam do zakupów na allegro
Tylko pamiętaj, że musisz płacić przez aplikację allegro w telefonie, żeby mieć te wszystkie bajery

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 11:44   #2026
smv
Zakorzenienie

Matko a ja chyba mam zgage... Ja coś zjem to aż mnie przełyk boli i piecze jak się lekko nachyle to wydaje mi się że zwymiotuje. Do tego dziś jestem taaaaaka wzdeta chyba Muszę jeść mniejsze porcje i koniecznie migdały sobie kupię. Aż sił nie mam z tego złego samopoczucia ;/
Stary 2014-11-04, 11:44   #2027
Lila_17
Rozeznanie

A powiem Wam, co mi się dziś przydarzyło:PDzwoni teściowa, czy bym nie podjechała do pewnego sklepu i kupiła jej talerze chyba 18, bo jakaś promocja jest, no dobra to trzeba jechać, chociaż pomyślałam, że to będzie ciężkie, a brzuszek trochę ciągnie, no nic ale mówię dobra. Jestem w sklepie mówię, co chce, a Pani sprzedająca mówi Pani jest w ciąży? a ja, że tak A ona to nie dam tego Pani, bo to jest bardzo ciężkie, więc poprosiłam o zaniesienie do blisko postawionego auta i tak się stało, ale szefa nie było więc dlatego mogła wyjść O i tak obca baba zainteresowała się moim dobrem, oczywiście opowiedziałam historię teściowej, bo tak to nie pozwala mi robić mnóstwa rzeczy (takich aż z przesadą), ale talerze dźwigać to bym mogła. Ale się napisałam, ale musiałam się wygadać
Dziś mam wizytę i póki co lekko się stresuje, ale tak leciusieńko jeszcze. Trzymam oczywiście kciuki za resztę wizytujących, bo parę nas dziś jest
Stary 2014-11-04, 11:46   #2028
nouvelle2
Zakorzenienie

Jedziemy wlasnie na zamek do mirowa jura jest piękna, zawsze jak jesteśmy u babci, to jeździmy po okolicy

Stary 2014-11-04, 11:47   #2029
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Matko a ja chyba mam zgage... Ja coś zjem to aż mnie przełyk boli i piecze jak się lekko nachyle to wydaje mi się że zwymiotuje. Do tego dziś jestem taaaaaka wzdeta chyba Muszę jeść mniejsze porcje i koniecznie migdały sobie kupię. Aż sił nie mam z tego złego samopoczucia ;/
Ja nigdy nie miałam, więc nie wiem jeszcze jak to jest, ale sąsiadka mówiła, że migdały jej pomagały, bo miała straszną zgagę, tylko te migdały nie takie obrane tylko takie w całości. Niech zgaga idzie akysz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 11:51   #2030
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no widzicie, czyli nawet to badanie jest różne w różnych miejscowościach. Ja miałam 3 kłucia, a po nich siniaka
Ja poprzednio mialam tez tylko dwa klocia i to drugie bylo po godzinie... mam nadzieje, ze nic nie zmienili nic u nas

Zjadlam wlasnie kanapke z maslem orzechowym i nutella, o mamusiu jakie to dobre! Chce jeszcze!

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-11-04, 11:53   #2031
nouvelle2
Zakorzenienie

Na fali rozmów o szkole rodzenia, zadzwoniłam dziś i się zapisałam do takiej przyszpitalnej. Zawsze to jakoś tak bardziej znajomo, poznam szpitalne położne, a na ostatnim spotkaniu będzie zwiedzanie szpitala zajęcia rozpoczynam od 26 listopada, przewidziane jest 13 spotkań. Myślałam tylko, że taka przyszpitalna to będzie bezpłatna, ale jednak nie-400 zł zapłacę. można chodzić oczywiście z partnerem, ale ten lekarz, u którego się zapisywalam mówił, że niektórzy chodzą w trójkę, biorą mamę czy koleżankę :P

Stary 2014-11-04, 11:55   #2032
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A powiem Wam, co mi się dziś przydarzyło:PDzwoni teściowa, czy bym nie podjechała do pewnego sklepu i kupiła jej talerze chyba 18, bo jakaś promocja jest, no dobra to trzeba jechać, chociaż pomyślałam, że to będzie ciężkie, a brzuszek trochę ciągnie, no nic ale mówię dobra. Jestem w sklepie mówię, co chce, a Pani sprzedająca mówi Pani jest w ciąży? a ja, że tak A ona to nie dam tego Pani, bo to jest bardzo ciężkie, więc poprosiłam o zaniesienie do blisko postawionego auta i tak się stało, ale szefa nie było więc dlatego mogła wyjść O i tak obca baba zainteresowała się moim dobrem, oczywiście opowiedziałam historię teściowej, bo tak to nie pozwala mi robić mnóstwa rzeczy (takich aż z przesadą), ale talerze dźwigać to bym mogła. Ale się napisałam, ale musiałam się wygadać
Dziś mam wizytę i póki co lekko się stresuje, ale tak leciusieńko jeszcze. Trzymam oczywiście kciuki za resztę wizytujących, bo parę nas dziś jest
milo z jej strony
Ja rowniez 3mam kciuki bo wiem ze dzis kilka osob ma wizyty !
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:55   #2033
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Naprawde milo ze strony tej pani Ja a z Marcelkiem w ciazy mialam taka sytuacje, ze jak bylismy na stacji to strasznie mi sie zachcialo loda i jak podeszlam do kasy to pan powiedzial, ze mi go nie sprzeda bo lodowka sie popsula. Strzelilam focha ale oczywiscie pan dobrze zrobil bo bym sie mogla stuc tym lodem.
Cytat:
Jedziemy wlasnie na zamek do mirowa jura jest piękna, zawsze jak jesteśmy u babci, to jeździmy po okolicy
Milego spacerku

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-11-04, 11:56   #2034
smv
Zakorzenienie

A ja chyba te moja super infekcje nie wiem czy nie mam po nutelli no w tamtym tyg żarlam na potęgę a słodkie swoje robi.

Zgaga - też wcześniej nie wiedziałam co to (pierwszy dzień po spodziewane miesiączce miałam przez 2dni i tyle). A teraz to chyba jednak to to... W ogóle brzuch mam ogromny i twardy ale nie boli.. Oj niechaj wizyta się przyspieszy do 14.11...

Dziewczyny co chodzą prywatnie - ile was wizyta kosztuje i co ile chodzicie?
Stary 2014-11-04, 12:04   #2035
ewka5891
Zakorzenienie

Byłam z młodym u lekarza i dostaliśmy antybiotyk mam nadzieje, ze szybko sie wykuruje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:06   #2036
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe marcowe mamusie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Zabiłabym. Ma nadzieję, że u mnie w czwartek będą dwa kłucia. Trzeciego nie przeżyję po prostu, bo mam jedną cholerną żyłę, więc i tak dwa kłucia będą dla mnie okropne.

Cytat:
Cytat:
Cytat:
W moim przypadku było tak, że ZUS wyrównał mi kasę do końca miesiąca (było to 3dni) i z października 7 dni bo do tego dnia miałam zwolnienie, teraz czekam na pieniądze za październik i zobaczę, czy znowu policzą, jak za pierwszym razem, czy już jako okres zwolnienia 4 tyg. Ogólnie pieniądze były bardzo szybko z tego co wiem ZUS nie może się spóźniać, bo ma ogromne kary.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

O to ciekawe bo pracodawca płaci za zwolnienie bodajże 35dni, a następnie przejmuje ZUS i tak było w moim przypadku, ZUS płaci, mam tylko nadzieję, że wreszcie przelewem będzie przychodziło, bo wysyłałam im taki wniosek z prośbą.
Czyli co kraj to obyczaj
Najgorsza jest niewiedza, bo nie mogę zaplanować wydatków

Cytat:
A ja chyba te moja super infekcje nie wiem czy nie mam po nutelli no w tamtym tyg żarlam na potęgę a słodkie swoje robi.

Zgaga - też wcześniej nie wiedziałam co to (pierwszy dzień po spodziewane miesiączce miałam przez 2dni i tyle). A teraz to chyba jednak to to... W ogóle brzuch mam ogromny i twardy ale nie boli.. Oj niechaj wizyta się przyspieszy do 14.11...

Zgaga jest okropna- znam to. Staram się pić dużo wody niegazowanej lub przegotowanej czajnika i dzięki temu od pewnego czasu zgaga mnie nie tyka.

A do lekarza chodzę najczęściej raz w miesiącu. Raz się zdarzyło, że byłam dwa razy i raz się również zdarzyło, że byłam 3 razy w miesiącu.
Za wizytę zwykle 110zł. Zawsze sprawdzamy moje tętno, bicie serca maluszka, precyzyjnie sprawdzamy co się u niej dzieje i jak bije serduszko. Na życzenie lekarz drukuje zdjęcia. Jak dla mnie to już jest USG, ale zawsze mówi "nie było USG". Może dlatego, żeby tyle nie płacić- kochany
Gdy jest wykonywane USG wizyta kosztuje między 150, a 200zł- nie pamiętam dokładnie jak to było. Najgorsze były prenatalne - 420zł. Wcale na prenatalne iść nie musiałam, bo dość młody ze mnie szczyl i chorób w rodzinie również nie ma. Ale zrobiłam na wszelki wypadek.

Teraz połówkowe trochę pewnie pokosztują, ale to dopiero 25 listopada. Może ZUS się do tego czasu zlituje

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:10   #2037
crystal25
Zakorzenienie

dziekuje za odpowiedzi czyli nie powinnam sie martwic jesli chodzi o szyjke, i tak usg wykaze wiecej napewno.
Stary 2014-11-04, 12:11   #2038
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Ja place 160 zł i chodzę co miesiac nie stoję w kolejce, co wizytę mam usg, różne dokładne pomiary dziecka, sprawdzenie serca, badanie ginekologiczne, wydrukowane fotki zwykle i 3d, filmik z usg, sprawdzanie mojej wagi i ciśnienia.

Stary 2014-11-04, 12:12   #2039
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Naprawde milo ze strony tej pani Ja a z Marcelkiem w ciazy mialam taka sytuacje, ze jak bylismy na stacji to strasznie mi sie zachcialo loda i jak podeszlam do kasy to pan powiedzial, ze mi go nie sprzeda bo lodowka sie popsula. Strzelilam focha ale oczywiscie pan dobrze zrobil bo bym sie mogla stuc tym lodem.

Milego spacerku
Są jeszcze mili ludzie
Crystal nie dziękuję
Stary 2014-11-04, 12:14   #2040
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Heej brzuchatki
Wiecie co? To już uzależnienie, chwila wolnego, dostęp do laptopa i co? Forum i czytanie was TŻ już nawet nie musi pytać co robię A z rana to sobie podczytuję wciągając śniadanko

Chciałam się pochwalić bo już chyba wybrałam sobie szpital i wybrałam szkołe rodzenia, tylko lipka że strony internetowej nie mają, ale wszyscy mi ją polecają i jest za darmo i teraz pytanie kiedy iść się zpisać, a jak iśc to na kiedy termin sobie wybrać bo i podobno takie możliwości są, jak to u was jest? Szkoła rodzenia wybrana? Zapisane już jesteście? Bo teraz to mi się wydaje za szybko, ja ze swoją pamięcią to pewnie zapomnę o wszystkim co bym tam usłyszała
My bedziemy chodzic do szkoly rodzenia w klinice ale powiem szczerze ze zapomnialam wczoraj spytac od kiedy mozna chodzic Spytamy za 3 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałam, że moj Tz nie rozumie mojego pisania na forum ale nie przejmuje sie tym. Jednak jak czasami opowiadam mu cos to jest zainteresowany. On myśli, że my tu tylko o dzieciach rozmawiamy ale nie mam zamiaru go we wszystko wtajemniczac
Moj TZ zaglada czasami z kim tam pisze, a ja na forum hi hi nie pyta, ale jak sama mu czasami opowiadam to jest zainteresowany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości