|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
bo mam te próbki z warsztatów (2 małe buteleczki j&J od 1 dnia, 4 próbki allerco płynu, 2 małe buteleczki dzidziusia) i mam taki płyn http://cosme.pl/producent/penaten/li...o-kapieli.html Jak myślicie kupować coś od 1 dni jeszcze? czy to co mam starczy? Znajoma mówiła o oliatum, ale słyszałam też opinie, że nie ma co na zaś kupować, bo nie jest wymagany dla każdego niemowlęcia...
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukaj dalej duszona Twoja mama miala duzo przejsc z wami,ale wszystko sie dobrze skonczylo,widzisz zawsze warto wierzyc i miec nadzieje ![]() Agus to i Ty troche przeszlas
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Aj...za bardzo się poskładałam przy tych pudłach i znów mnie boli dół brzucha...a ponieważ zagraciłam całe łóżko, to nawet nie mam się gdzie położyć:/
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka nie wiem jakie duze probki masz
nie widzialam nigdy tego plynu,ale mialam krem z tej firmy,byl calkiem dobry oilatum jest polecany dla dzieciaczkow z sucha skora albo ze skora z jakimis zmianami ja kupie tylko jeden plyn pewnie,z hippa albo babydream,a dopiero jak bedzie potrzeba zakuimy cos specjalistycznego-czyli jakies oilatum czy inne natluszczacze |
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
U mnie j&j się nie sprawdził z synem, zresztą słyszałam dużo opinii, że uczula...z takich zwykłych to używaliśmy nivea, fajny jest płyn do kąpieli z oliwką. A z tych specjalnych to mógłby też być Emolium - jest chyba trochę tańszy od Oilatuma, a też fajny.
|
|
|
|
#3396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synal się ucieszy, Ty się cieszysz, też tak chcę ![]() Cytat:
Bo ja nie mieszcze sie w Malmie ikeowym niestey a nie lubie po kartonach miec pokitranemnie czekaja jeszcze kosmetyki (grudzien dla dzidzi łacznie z pampersami i chusteczkami) pewnie jakies bodziaki kopertowe male do szpitala kupie bo mam 62 co sa jak 68 zauwazylam wlasnie a chce do szpitala miec kopertowe,co by pielegniary nie darły na mnie japy,ze czegos tam nie potrafie :P A po drodze pojedynczo bede to smoczek to cos tam jeszcze kupowala ![]() Mate, karuzelke i bujak zostawiam na luty, beda albo na prezenty jak ktos cos da (my nie chrzcimy chyba wiec nie bedzie chrzcielnych prezentow) ale maz ma jakas kase dostac w lutym wiec jak cos kupimy za nia ![]() wozek nie wiem kiedy tez po nowym roku zreszta teraz nawet nie chce by mi zagracal przestrzen ;P Cytat:
juz nic mnie nie zdziwi![]() ja uwielbiam ta zapiekanke, moj niekoniecznie ;p na nas ona nie dziala ja nie mam probek kosmetykow dla dzidzi,ale to dobrze, bo chce Hippa tylko od 1.dnia ![]() w sumie ta mama troche pomieszala mi plany,bo dala mi taki wieeeeeeeeelki z pompka zel Johnsona, niby fajnie, ale jest mocno chemiczny,ale wezme sobie pod prysznic i tyle i dala mi tez z perfekty? krem na odparzenia ... a to tez chcialam z hippa by nie mieszac serii i teraz nie wiem co z tym zrobic najchetniej wymienilabym na hippa :P
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-04 o 14:09 |
|||
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona Twoja mama naprawdę miała przeżyć... widać jak ważna jest wiara, że wszystko będzie dobrze... Naprawdę cudownie , że wszystko tak się pięknie ułożyło
Ja z kosmetykami jeszcze nie wiem, o tym hippie chyba będę myśleć, ale też nic za dużo nie będę kupować bo nie warto i nawet nie wiadomo jak skóra dziecka zareaguje. Aguś a jakie meble będziecie kupować do pokoju bejbikowego?
|
#3398 |
|
Konto usunięte
|
ją kupiłam hippa
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia bedzie kupowala meble z tej serii http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18836/ z tej samej mamy lozeczko
bedzie pasowalo , a dla starszego dzieciaczka tez sie nadadza,wiec bedziemy miec na pare lat problem z glowy ![]() ja z hippa kupie do mycia zel , krem na wiatr, pieluchowy i pewnie balsam lub oliwke ![]() powinno starczyc na poczatek
|
|
#3400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a pieluchowy mam z rossmanna Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
aga fajne te mebelki. A co do kremów to ja albo hipp albo babydream. Zrobiłam te naleśniki. Do ciasta dałam zioła prowansalskie, paprykę słodką i ostrą, curry i zabarwiłam troszkę koncentratem buraczanym. A farsz to wolowina, cebula, czosnek, marchewka, piwtruszka, seler, fasola czerwona, pomidory i bazylia.No sol pieprz - wiadomo. I potem na naleśnika kładłam plasterki korniszonów, na to farsz i zawijałam. Ale wyszło pycha! I tak czekam i czekam bo chciałam na styk zaserwowac wszystkim gorące a tutaj się wszyscy spóźniają... Patrzyłam na zegarek przez godzinę co pięć minut... I głupia dopiero się skapnęłam że jest po 14:00 a nie po 15:00...
zjedzą odgrzewane :P
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi kosmetykami nie mam pojęcia jakie kupić . Najlepiej chciałabym z jednej firmy kosmetyki. O hippie poczytam, może warto z niego skorzystać. Ale jest mi zimnno. Dwa swetry, skarpetki owcze i ciepła herbatka. Zaraz mnie rozgrzeje ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3404 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() byłyśmy w Wedlu, więc do picia czekolada: deserowa i biała i deserki jogurt z owocami- ja miałam mailiny, a Ela chyba wiśnie... a na deser woda z cytryną żeby się odsłodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pisałyście o tym kiedy zorientowałyście się że w ciąży jesteście... mój TZ się smieje, że on wiedział juz 10 minut po... bo tak mnie jajnik zabolał, że masakra. Pierwszy raz w życiu miałam bolesną owulację (i w dodatku wcześniejszą)... I on stwierdził że to na pewno zaskoczyło ![]() a ja dzisiaj na obiad gołąbki robię... pierwszy raz w życiu oczywiście z przerwami, bo tu kupa zabawy jest, ale mam już przygotowane mięsko, ryż brązowy się studzi, cebulka zrobiona, kapusta obgotowana i powycinana... teraz przerwa na wizaż i idę wymieszać i zawijać :p |
|||||
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
przeklęte pragnienia aczuję się jakbym pół podwórka przekopała. Zmyłam naczynia. Trzecie pranie dosycha... Potem laba
![]() Olcia ja nie wiem dlaczego por jest afrodyzjakiem... chyba ze względu na kształt ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- a i Olcia dorzuciłam jeszcze paprykę marynowaną bo miałam w lodówce no i ja bym wrzuciła do farszu moją kochaną kukurydzę ale nie miałam. Kradnij przepis i kombinuj Ja nigdy nie trzymam się przepisów. Ja na przepisach tylko bazuję
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo powiedzial : "No to teraz Cię zapłodniłem" Ja golabki mam jutro, ale mamineeeeeee Przyszedł przewijak
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam porody ... jejciu mam nadzieję, że będe bardziej ogarnięta niż co niektóre panie...
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona, a polewasz na koniec jakimś sosem? Czy po prostu ten farsz jest tak bogaty, że nie trzeba ?
Aga, fajny Jednak grochy mają w sobie coś. Patrze na całokształt, to wszytko ładnie kolorystycznie dobrane ![]() Ja już w tamtym roku chciałam już byc w ciąży. Tak mi się spieszyło Mój tż zawsze mówił, "poczekaj, skończysz studia, będziemy działać". I jakoś tak się złożyło, że w czerwcu tego roku na obronie byłam już w 5 tygodniu ciąży Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-11-04 o 15:11 |
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Aga super to wszystko razem wygląda!
|
|
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby docenili nawet odgrzewane ![]() Cytat:
![]() Widać warto robić porządki chyba też muszę jak wzydrowieje ![]() Jej, Ty to obiadu też się narobisz Przez to leżenie to się czuje jakbyście wszystkie wszystko robiły a ja jakbym się obijała :/ Zjadłam mamy zupkę ogórkową - pycha
|
|
#3411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w sobote w nocy miałam skurcze bolesne i mowiłam mezowi to ten mi powiedział ze to jeszcze za wczesnie Cytat:
Oliwki nie kupowałam. Na razie mam balsam, zobaczymy czy nie trzeba bedzie kupic... ale wyjdzie to w praniu Cytat:
zjadłam z dzieckiem wczorajsza pizze i przydałoby sie cos ogarnac bo dzis maz na noc ma "przejechac przez dom" czyli byc na noc a nad ranem jechac( czyt. ja mam go zawiezc na baze ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- myslałam o tym wkładzie do wózka, no niby fajne itd. ale z mała dałam zwykła poduszke płaska, do tego dałam kocyk na spod i 2 na góre lub spiwor na zime. w lato cienki kocyk, flanelka albo i nic... skoro z jedna dałam rade tak działac to teraz tez... za to moskitiere, parasolke i folie przeciwdeszczowa to musze miec bo to niezbedne dla mnie
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia rozumiem o co chodzi u Was. U nas też jest Zuzka i Zuzka. Moja mama już zapowiedziała że Zuzia będzie zawsze tą naj i niech sobie będzie co mi do tego ale niech ona jej tego na każdym kroku nie mówi
Jak się będzie czół Jaś czy Magda jak Zuzka będzie wychowywana w przekonaniu że i tak wszyscy ją najbardziej kochają Migotka, Buu ale miałyście deser jaaa Szkoda że ja Wam zdjęcia nie zrobiłam jaki jadłyśmy z Maciejką. Ale jeszcze się kiedyś tam wybierzemy Hope nie miałam takiego fotelika i nie wiem jak by się sprawdził. Teraz też nie planuję kupić. Węgielek Zuzka miała uczulenie po tej gąbce, ostrożnie O rany ile piszecie :P Nadrobiłam troche i zmykam do kuchni dalej obiad gotować, reszta później.
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja tez dzis tylko leze, tzn sprzatnelam troche kafle miotla ;P Wstawilam pranie dzidziusiowe bo mnie natchnelyscie- wszystkie kombinezony i spiworki do wozka i spania
W jelpie wypralam, dodalam troche tego lenora sensitive :P i sie susza ale stwierdzam,ze dla mnie na pranie jeszcze za wczesniemaz bedzie meble u bejbika skrecal do grudnia pewnie jak je kupimy hehe, listwy przypodlogowe montowal, lampy nowe trzeba powiesic to sie nakurzy i boje sie ze ciuszki zdazylyby sie znow ukurzyc :/ ja juz po obiedzie, bo ponad godz temu wpadl maz, zostawic mi kase na kuriera na tel w razie czego-zebym nie musiala do bankomatu dylac, wzial psa i pojechali remontowac dalej do jego mamy niech juz bedzie 20.11 wtedy przyjezdzaja jej meble, beda montowac panowie i sie skonczy
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Aga świetnie to razem wszystko wygląda
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Kurde... naprawdę mam dzisiaj gorszy dzień. Znowu się zdenerwowałam. Przed chwilą dzwoni do mnie mąż, że dzwonił do niego deweloper, że nie wpłaciliśmy reszty pieniędzy za udział w drodze ://// I chyba faktycznie nam się o tym zapomniało przez ten cały bank i kredyt, zapomnieliśmy, że to my wpłacamy osobno bo się nie wlicza to w kredyt :/ I nie wiem skąd my teraz weźmiemy ponad 3tyś :/
|
#3415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo byl drugi kurier tym razem z podkladami itd z allegro co zamawialam
ale one wielkieeeeeeeeeeeeeeee :O Zamowilam tez sobie wkladki (zwykle, bo zuzywam jak woda obecnie) Bell herbs takie zielone , ale pieknie pachna i sa cieniutkie ![]() teraz tylko czekac na zamowienie z Apteki Gemini ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
o cholera, nieciekawie :/
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie idzie tego rozbić na raty, tym bardziej że mamy takie opóźnienie Normalnie tylko wyć
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Aga przewijak petarda
![]() Madzia ale lipa, też nie wiem co bym zrobiła, 3 tysiące to sporo kasy, skąd to wziąć na już?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

się Mały ucieszy
a nie lubie po kartonach miec pokitrane
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak się będzie czół Jaś czy Magda jak Zuzka będzie wychowywana w przekonaniu że i tak wszyscy ją najbardziej kochają