|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Gdzieś czytałam że potem ten plan się wydłuża do 4 godzin.
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na święta chyba kupimy to http://www.smyk.com/fisher-price-slo...y-dla-dzieci-p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja 1 zaczęła raczkowac powoli w wieku 5 miesięcy więc jesli Martynka pójdzie w jej slady to szybciej jej się przyda tygrysek. A Olivka juz po szczepieniu? Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-11-04 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała płakała ale po przytuleniu się uspokoiła waży 5.700 i mierzy 60cm Lekarz był z niej bardzo zadowolony wszystko jest idealnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale przecież idąc tym planem, robimy ok 3 drzemek dziennie poza tym snem nocnym. No i w momencie kiedy zmienimy na plan 4 godzinny to wtedy będą już dwie drzemki. Wiadomo, że jak dziecko rośnie to potrzebuje mniej snu w ciagu dnia, ale też te drzemki bedą dłuższe, więc plan jak najbardziej dalej ma rację bytu
![]() ![]() U nas jest dzisiaj masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i jeszcze tekst mojej teściowej , a co temu dziecku się dzieje ,że tak płacze ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja się obudziła i udało mi się szybko zabutelkować, zanim się zezłościła. Ciekawe co będzie dalej... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | ||||
Raczkowanie
|
U nas też już 3 miesiąc strzelił
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dwa pytanka
![]() Czy można już włożyć do łóżeczka do dziecka taką baaaardzo płaską poduszkę?? I czy myślicie, że bezpiecznie jest już przykrywać malucha kołderką? Szukam jakiegoś rozwiązania bo Mela wyrosła już z rożków, śpiworki też nie dla nas a jednak już noce są chłodne... I jeszcze czy mogłybyście coś polecić na suchą skórę? Mała ma bardzo suchą skórę ale tylko na główce... Resztę ciała smarujemy balsamem ale nie wiem co na tą głowę zastosować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tej okazji własnie zjadłam prawie całą tabliczke czekolady...białej...:mur : Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
jeszcze takie pytanko do was, czy Wasze dzieci też tak świrują przy jedzeniu? Moja Iga ssie jakieś 2-3 minuty normalnie, po czym zaczyna się odwracac to w lewo to w prawo wypuszczając przy tym za każdym razem pierś i łapiąc z powrotem...jak chwyci to tak wychyla głowę do tyłu że mi chce urwac sutka...potem znowu robi taką złą minę i gryzie cyca tak jakby ją wkurzał...przy tych wszystkich "czynnościach" ssie troche więc cały proces karmienia wygląda komicznie a w sumie to zaczyna byc męczący... normalnie tak się wierci że sama nie może jeść! prostuje się zgina, pręzy...do tego ciągle krzyczy a nie wiem o co...może drugi ząb jej idzie...czy tylko moje dziecko je w takich nerwach??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Niki my też mamy tą zabawkę kulę
![]() ![]() Wy serio kupujecie takie drogie prezenty dzieciaczkom na Mikołaja?? To co pod choinkę? Laptopa ![]() ![]() Nie no żart ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My też jeszcze w rożku a później mam nadzieję że w śpiworku bo kołderki mnie przerażają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zadomowienie
|
I po lekarzu. Osluchowo czysty, mam pilnowac a w piatek wrocic na kontrole i dopiero wtedy ewentualnie sie umowimy na szczepienie.
Na pocieszenie kupiłam robota z lamaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to czasem jak czytam co dziewczyny kupuja to mi głupio bo ja mam tylko kilka zabawek i większość to po synu kuzynki i parę takich które dostałam... z tego jeden słonik lamaze i lalka playgro reszta jaieś zwykłe...ale wydaje mi się, że Iga jest nie mniej szczęśliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak zamawiałam do domu Mikołaja to przynosił mojej córce cały worek prezentów. To była dopiero droga impreza. Wychodzę z mężem z założenia że jak nas stać to czemu mamy na dziecko nie wydawać. PS. Temat wydawanych pieniędzy był juz nieraz poruszany na forum i zawsze jest to temat drażliwy ![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-11-04 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Ej utknęłam na tej stronie fisher price, ale jakos mnie nie porywają te zabawki. Zobaczcie to: http://www.fisher-price.com/pl_PL/pr...-phone:cojest: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Moja Mała juz 2 miesiące śpi pod kołderka
Z poduszka się wstrzymuje jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Wtajemniczenie
|
My też szybko wyciągnęliśmy kołderkę, bo u mnie jest zimno w sypialni. Ale Ninka śpi związana, więc nie nakryje się na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To z tej poduszki zrezygnuję ![]() ![]() ![]() Kurde myślisz że to ciemieniucha? A ona nie jest taka żółta?? Kupię oliwkę w takim razie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zabawek to my kupiliśmy małej taką piszczącą świnkę i lwa z pepco i to tyle ![]() ![]() A i tak uważam, że mamy tego za dużo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kołderki to ja używam ze trzy tygodnie i wtedy też mała zaczęła lepiej spać ale nie wiem czy to ma związek ;-) Karoseria jak Ty związujesz Ninkę, sznurkiem? :-P
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o prezentach. U nas to będzie istne szaleństwo, Maksym jest pierwszym wnukiem dla dziadków z obu stron, a że i jedni i drudzy nie mają problemów finansowych, to pewnie pójdzie ostro. Moja mama coś mówiła o pociagu fp, ale właśniepatrzę, że on 240zł kosztuje! Do tego mój brat na pewno zaszaleje, bo uwielbia mojego synka. Poza tym u nas Wigilia jest ogromna, ok 30 osób i jest zwyczaj, że prezenty kupujemy wszystkim dzieciom w rodzinie, więc każdy coś mu kupi i pewnie wrócimy z pełnymi torbami. U nas nie dajemy prezentów na mikołajki 6.12, ewentualnie jakis słodycz, za to porządne prezenty są na Wigilię. My chcemy Maksymowi kupić jakąś super pościel i nosidełko, żeby miał jak wyrośnie z chusty, tak użytkowo myślimy, bo prezentów dostanie masę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mały na pewno dostanie prezenty od dziadków , mojego rodzeństwa ,chrzestnych więc i tak będzie tego więcej niż ustawa przewiduje ![]() Ewentualnie jeszcze myślimy o krzesełku do karmienia póki mały jeszcze nie łapie o co chodzi z tymi prezentami ![]() Moja siostra chciała kupić małemu na chrzciny stolik edukacyjny za 500 zł ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-11-04 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
My na Mikołaja na pewno kupimy sobie i małej czapki i zrobimy sobie rodzinną fotkę, którą później wywołam i oprawię
![]() No i jeszcze kupimy małej jakąś marchewkę albo ziemniaka w słoiczku bo to czas rozszerzania diety będzie haha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I kurde zazdroszczę Wam, że stać Was na te wszystkie wymarzone rzeczy dla maluszków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.