Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 07:06   #2401
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Wtajcie. Ja tez juz wstalam pije cieplutka kawke i zaraz sie szykuje na starcie tytanow w lumpeksie hihi tam to kolejka jest juz na chodniku z 50babek wyczekuja otwarcia a pchaja sie wyklinaja itp. Ja zawsze za tym stadem wchodze a potem nie ma siły trzeba też sie umieć wcisnąć
Crystal: dasz radę z tą położną ona zapewne bedzie też dziwnie sie.czuła . Bo sie.nie znacie . A.co do pytań, sama nie wiem o co bym też pytała wyjdzie w praniu
Meganka: czym leczysz ten katar??? Moze kup sobie w aptece taki sztyft mentolowy, wciąga sie go i oddtyka nos,ulatwia oddychanie. A ze nie sa to krople czy psikacz tylko sztyft wiec zapewne mozna go uzywac w ciazy
Ok, uciekam sie szykowac
Stary 2014-11-06, 07:13   #2402
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Wczoraj pogoda była taka piękna że aż się chciało żyć, a dzisiaj co zimno i ponuro nie lubię takiej jesieni deprechy można dostać.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Wczoraj mój TŻ miał imieniny i przyjechali teście, których nie widziałam ok miesiąca i mówię do teściowej że jak na razie mało przytyłam a ona zamiast pogratulować to do mnie z tekstem: nie ciesz się bo teraz to dopiero dużo przytyjesz, normalnie kopara mi odpadła maskara jak można być takim wrednym babskiem i mówiła to z ironicznym uśmieszkiem. Na szczęście nie będę musiała jej oglądać przez najbliższe 6 dni bo wyjeżdżają do jej brata na Śląsk

Wszystkim chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, u mnie na szczęście wszyscy już się wychorowali

A tak w ogóle to witam się w 23 tc

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-11-06 o 07:15
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:22   #2403
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam sie I ja przy świeżutkiej drożdżówce I pysznej herbatce z malinami

We wrocławiu dziś szaro,buro I deszcz zaczyna padać Ale postanowiłam sobie dzis wyjechać na lumpki wiec nic mnie nie powstrzyma. Pozniej mam szkole rodzenia-niestety tym razem sama ide bo TŻ w delegacji

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki powiem nieskromnie, że imię Ania bardzo śliczne
Anie to fajne dziewczyny
Stary 2014-11-06, 07:27   #2404
marta24171
Rozeznanie

I ja się witam w dniu dzisiejszym przepraszam że tak rzadko się odzywam ale mam bardzo zakręcony okres w domu, ale codziennie wieczorem Was podczytuje więc jestem na bieżąco. Miłego dzionka
Stary 2014-11-06, 07:39   #2405
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Dzień dobry mamuśki
Ja już tez o dziwo na nogach.
Dziś poranek zapowiada się w terenie.
Najpierw ZUS, potem jakiś lumpek może ze dwa, zakupy dzidziusiowo - obiadowe
Dostałam cynk od koleżanki, że w TESCO jest 50% zniżki na ubranka, więc też pewnie zajrzę.

Gdyby ktoś nie miał pomysłu na obiad, podrzucam : kluski kładzione, indyk duszony w pomidorach z serkiem mascarpone i do tego sałatka ze szpinaku
Stary 2014-11-06, 08:02   #2406
crystal25
Zakorzenienie

Mamusie czytam rozne fora na temat kosmetykow niemowlecych. I kazdy pisze co innego. Co wg was jest dobre na poczatek a co bedzie zbedne? Widze ze liczy sie minimalizm, a mamy kupuja tony kosmetykow
Wyczytalam ze mozna stosowac tylko oilatum, i wtedy mozna obyc sie bez innych kosmetykow. Co macie w planie kupic?
Jesli macie chec to piszcie, chetnie wykorzystam wszystkie informacje. Siostra chce sprawic nam prezent dla maluszka. I pytala o kosmetyki jakie sie kupuje dla dzieci. Powiedzialam ze dam jej znac do konca tygodnia, bo wybor jest duzy, i sama nie mam pojecia.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
Ja już tez o dziwo na nogach.
Dziś poranek zapowiada się w terenie.
Najpierw ZUS, potem jakiś lumpek może ze dwa, zakupy dzidziusiowo - obiadowe
Dostałam cynk od koleżanki, że w TESCO jest 50% zniżki na ubranka, więc też pewnie zajrzę.

Gdyby ktoś nie miał pomysłu na obiad, podrzucam : kluski kładzione, indyk duszony w pomidorach z serkiem mascarpone i do tego sałatka ze szpinaku
jaki obiadek pyszny
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:13   #2407
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Witam się po długiej przerwie. Nie ma nawet szans, by Was nadrobić
Moje ogromne przeczucie się nie sprawdziło...będziemy mieć córeczkę Lekarz powiedział, że raczej nic tam już nie wyrośnie...ale jeszcze potwierdzi około 30 tygodnia. Widzę już kompletujecie ciuszki i inne rzeczy, a ja do końca nie wiem czy ufać lekarzowi Mam jakieś wahania co do kupowania rzeczy tylko dla dziewczynki, bo różnie to bywa przecież. Macie tak?
Ja mam większość w neutralnych kolorach, z trzy bodziaki mam z jakimś akcentem różu, jak najmniej chce różu dla mojej córci

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z zakupow i znalazlam na przecenie 50 procent obnizki, spiworek do spania do polowy grudnia musze sie obejsc bez zakupow dla maluszka ale to musielismy kupic zwlaszcza patrzac na cene.
Świetny

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wiecie co, mój pociąg sobie stanął w Zgierzu i tam staliśmy 3 godziny W sumie 9 godzin w pociągu, ledwo żyję

Przeczytałam co tam naskrobałyście, ale już nie mam siły cytować. Ale widzę, że dzień upłynął pod znakiem wizyt i zakupów, także i jednego i drugiego gratuluję

A w ogóle to 'dostałam' od taty szafę Musi ją tylko oddać do renowacji, bo to antyk po mojej prababci. Uwielbiam antyki Chciałabym ją upchnąć w pokoju jako szafę Zosi, zamiast tych komódek z Ikei, które planowałam kupić. Kłopot w tym, że jedyne możliwe ustawienie jest takie, że łóżeczko wylądowało by pod oknem. I teraz moje pytanie- czy to bezpieczne? Nie mam kaloryfera pod tym oknem, także to na plus Okno jest nowe, szczelne, a dodatkowo ono jest wyżej niż standardowe okna, bo zaczyna się dopiero ok. 120 cm nad podłogą i uchyla się tylko do góry. Wychodzi nie na ulicę, tylko na ogród. Co myślicie?
Chciałabym tą szafę upchnąć w pokoju, bo jest , no ale jak nie to będzie stała w naszym przedpokoju
Mi siostra odradzała łóżeczko przy oknie, sama tak miała i mówiła, że kiepski pomysł, bo nawet nie ma jak przewietrzyć i jeszcze kilka argumentów przytoczyła , ale nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Wczoraj pogoda była taka piękna że aż się chciało żyć, a dzisiaj co zimno i ponuro nie lubię takiej jesieni deprechy można dostać.
Wczoraj mój TŻ miał imieniny i przyjechali teście, których nie widziałam ok miesiąca i mówię do teściowej że jak na razie mało przytyłam a ona zamiast pogratulować to do mnie z tekstem: nie ciesz się bo teraz to dopiero dużo przytyjesz, normalnie kopara mi odpadła maskara jak można być takim wrednym babskiem i mówiła to z ironicznym uśmieszkiem. Na szczęście nie będę musiała jej oglądać przez najbliższe 6 dni bo wyjeżdżają do jej brata na Śląsk

Wszystkim chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, u mnie na szczęście wszyscy już się wychorowali

Kochana teściowa

Hej Wam

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:13   #2408
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie czytam rozne fora na temat kosmetykow niemowlecych. I kazdy pisze co innego. Co wg was jest dobre na poczatek a co bedzie zbedne? Widze ze liczy sie minimalizm, a mamy kupuja tony kosmetykow
Wyczytalam ze mozna stosowac tylko oilatum, i wtedy mozna obyc sie bez innych kosmetykow. Co macie w planie kupic?
Jesli macie chec to piszcie, chetnie wykorzystam wszystkie informacje. Siostra chce sprawic nam prezent dla maluszka. I pytala o kosmetyki jakie sie kupuje dla dzieci. Powiedzialam ze dam jej znac do konca tygodnia, bo wybor jest duzy, i sama nie mam pojecia.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

jaki obiadek pyszny
Ja o ile dobrze pamiętam miałam do małej niezbyt dużo na pewno miałam płyn( balsam) do kąpieli 2 w1, oliwkę, krem na odparzenia i krem na każdą pogodę wszystko było z NIVEA i nic więcej do małej nie potrzebowałam
Stary 2014-11-06, 08:19   #2409
zielone_oko
Zakorzenienie

a ja mam pytanie: czy mogę brać sama magnez czy skonsultować to z ginem? Skurcze mnie łapią po kilka razy dziennie w nogi
Stary 2014-11-06, 08:25   #2410
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie,

ja od poniedziałku nie mogę się rano obudzić. Chodzę spać wcześnie, koło 22 i mogłabym spać jak niedźwiedź. Potem snuję się po mieszkaniu bez sił i dopiero koło południa dochodzę do siebie. Myślicie, że to normalne? Jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłam skakać od 7 rano, a teraz od tych kilku dni normalnie na wymarciu. Aż TŻ mi się zaczął pytać, co jest ze mną, że taka anemiczna chodzę...

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki dawno się nie odzywałam ale w rozjazdach byłam. Właśnie jestem po wizycie u gina i u mnie w brzuszku mieszka Ania więc poproszę o zaznaczenie mnie kolorkiem. Niunia warzy 400 g i jest śliczna, a jak kopie...
Lecę Was czytać
Gratuluję

Cytat:
wiecie co, mój pociąg sobie stanął w Zgierzu i tam staliśmy 3 godziny W sumie 9 godzin w pociągu, ledwo żyję

Przeczytałam co tam naskrobałyście, ale już nie mam siły cytować. Ale widzę, że dzień upłynął pod znakiem wizyt i zakupów, także i jednego i drugiego gratuluję

A w ogóle to 'dostałam' od taty szafę Musi ją tylko oddać do renowacji, bo to antyk po mojej prababci. Uwielbiam antyki Chciałabym ją upchnąć w pokoju jako szafę Zosi, zamiast tych komódek z Ikei, które planowałam kupić. Kłopot w tym, że jedyne możliwe ustawienie jest takie, że łóżeczko wylądowało by pod oknem. I teraz moje pytanie- czy to bezpieczne? Nie mam kaloryfera pod tym oknem, także to na plus Okno jest nowe, szczelne, a dodatkowo ono jest wyżej niż standardowe okna, bo zaczyna się dopiero ok. 120 cm nad podłogą i uchyla się tylko do góry. Wychodzi nie na ulicę, tylko na ogród. Co myślicie?
Chciałabym tą szafę upchnąć w pokoju, bo jest , no ale jak nie to będzie stała w naszym przedpokoju
ja myślę, że to nie jest zły pomysł, moja siostra ma łóżeczko niedaleko okna, innej możliwości ustawienia nie miała i wietrzy pokój jak małego zabiera na spacer, czy do pokoju babci obok. Więc myślę, że ze spokojem

Cytat:
Mamusie jutro mam spotkanie z polozna, i nie bardzo wiem o czym z nia rozmawiac.... moze wy wiecie? Do tej pory pytalam o wszystko ginekologa, i mam kilka pytan do anestezjologa ale to w styczniu, a z nia nie bardzo wiem o czym rozmawiac...
to może położną zapytaj o te kosmetyki, ja moją będę pytać o wszystko, jest bardzo w porządku i pogadam z nią o materacu do łożeczka

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-11-06 o 08:27
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:26   #2411
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie: czy mogę brać sama magnez czy skonsultować to z ginem? Skurcze mnie łapią po kilka razy dziennie w nogi
Myślę że możesz spokojnie brać sama, po co się męczyć, ja biorę ASPARGIN 3*1 i jest ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:42   #2412
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Jeśli mogę to ja również proszę o pokolorowanie mnie na niebiesko

Wiem że czarny wyszczupla i w moim przypadku by mi się to przydało ale jednak zakochałam się w niebieskim
Grarulacjeklas ki:niebieski piekny

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki dawno się nie odzywałam ale w rozjazdach byłam. Właśnie jestem po wizycie u gina i u mnie w brzuszku mieszka Ania więc poproszę o zaznaczenie mnie kolorkiem. Niunia warzy 400 g i jest śliczna, a jak kopie...
Lecę Was czytać
I kolejan różowa, super gratulacjea pamiętam, jak na początku prawie sami chłopcy, a teraz dziewczynki się pokazały

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Tak w ogóle to dzień doberek Mamusie
Co do łóżeczka hmm no właśnie, my wczoraj z TŻ przemeblowanie w sypialni, tak by sprawdzić, czy zmieści się komoda i łóżeczko i szczerze najlepsza opcja wychodzi mi idealnie pod oknem pod którym jest kaloryfer, ale będzie on sięgał tak połowy łóżeczka, ale jest opcja pod ścianą i też będzie dobrze, bo rozchodzi się właśnie o ten kaloryfer chociaż to tylko zimą, a rodzimy na wiosnę, no nic jeszcze zobaczę

Niunia skoro imiona podajecie, to ja też poproszę Maja
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:46   #2413
EdithS
Zadomowienie

Niunia_ona to my poprosimy o wpisanie Helenki
Stary 2014-11-06, 08:46   #2414
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Właśnie były u mnie babki z ZUS z kontrolą która trwała jakieś 5 min żenada nie mają na co kasy wydawać
Stary 2014-11-06, 08:50   #2415
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
I kolejan różowa, super gratulacjea pamiętam, jak na początku prawie sami chłopcy, a teraz dziewczynki się pokazały
Pewnie wynika to z tego, że podobno łatwiej na USG lekarzowi stwierdzić, że jest chłopak bo lepiej widać jego narządy I wcześniej można stwierdzić, że jest chłopczyk niż dziewczynka

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Według mnie możesz brać sama, bo akurat magnez nie szkodzi. Ja biorę magnez 3x2 a do tego aspargin 2x1 (takie dawki ustalił mi lekarz). Myślę, że jak będziesz brać 2x1 to nic się nie stanie, a skurcze złagodnieją :d

A i witam się z Wami w 24 tygodniu (23 tyg 0 dni)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:50   #2416
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie były u mnie babki z ZUS z kontrolą która trwała jakieś 5 min żenada nie mają na co kasy wydawać
Ciekawe, czy do mnie trafią a ostatnio się zastanawiałam, czy każda z nas przejdzie tę kontrolę, ciekawe. Jeśli się pojawią, przywitam je w szlafroku, dopiero zjadłam śniadanie
Stary 2014-11-06, 08:52   #2417
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Bierz, nie ma sensu sie męczyć. Mi tylko siostra- farmaceutka poleciła magnez przebadany pod kątem kobiet w ciąży. Jest podobno kilka takich. Ja mam akurat Chela Mag B6 Mama i łykam jak tylko jakieś skurcze mnie zaczynają łapać.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:54   #2418
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Wtajcie. Ja tez juz wstalam pije cieplutka kawke i zaraz sie szykuje na starcie tytanow w lumpeksie hihi tam to kolejka jest juz na chodniku z 50babek wyczekuja otwarcia a pchaja sie wyklinaja itp. Ja zawsze za tym stadem wchodze a potem nie ma siły trzeba też sie umieć wcisnąć
Crystal: dasz radę z tą położną ona zapewne bedzie też dziwnie sie.czuła . Bo sie.nie znacie . A.co do pytań, sama nie wiem o co bym też pytała wyjdzie w praniu
Meganka: czym leczysz ten katar??? Moze kup sobie w aptece taki sztyft mentolowy, wciąga sie go i oddtyka nos,ulatwia oddychanie. A ze nie sa to krople czy psikacz tylko sztyft wiec zapewne mozna go uzywac w ciazy
Ok, uciekam sie szykowac
uważaj tam na siebie A poza tym jesteś w ciąży, więc baby na bok- masz pierszeństwo w kolejce

Cytat:
Witam się i ja

moja też by pewnie do mnie takim tekstem walnęła Tylko ona zawsze podkreśla, że robi to w formie żartu, takie docinki. Tylko, że może ja nie lubię takich żartów...

tak czytam te wszystkie posty i powinnyśmy się przenieść na podforum Moda, tam jest dział 'lumpeksowe zdobycze', nie wiem co my na mamusiowym robimy

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. łóżeczka Jeszcze z tż obgadam temat U nas jedyny minus jaki będzie występował z tego tytułu to ew. przeciągi, no bo łóżeczko będzie na linii okno-drzwi do pokoju, ale przecież ten problem da się łatwo wyeliminować. Po prostu nie będziemy otwierać wszystkim okien na raz...
A szafę pokażę po renowacji, bo teraz wygląda nieciekawie. Stała 7 lat u sąsiada prababci w piwnicy jako szafka na farby, pędzle itd..

A ja mam dzisiaj zabiegany dzień. Na dodatek jestem bez samochodu. Zaraz muszę lecieć na pocztę odebrać list z Zusu i przesyłkę z szalikiem A potem jadę do przyjaciółki, która mnie ciągnie do nowo otwartej Biedronki, ale nie wiem po co

+ jak zwykle przychodzę z promocjami Otóż w dniach 6-9.11 dla członków Kappahl Club (trzeba se kartę w sklepie założyć) dodatkowe -50% na rzeczy przecenione. Wtedy naprawdę te ciuszki wychodzą za grosze, a wg. mnie są najlepsze jakościowo i najładniejsze z naszych popularnych sieciówek
Także ja jadę!
Jakby któraś chciała skorzystać z promocji to trzeba pokazać kartę i smsa, którego się dostaje jak jest się już członkiem

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:54   #2419
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy do mnie trafią a ostatnio się zastanawiałam, czy każda z nas przejdzie tę kontrolę, ciekawe. Jeśli się pojawią, przywitam je w szlafroku, dopiero zjadłam śniadanie
Na pewno nie każda. Zależy jakie masz L4 czy chodzące czy leżące. No najwyżej jak masz chodzące to Cię wezwą na komisję. Mi lekarz mówił, że o tym czy będzie kontrola to dużo zależy od historii pacjenta i od tego jak lekarz uzasadnia wystawianie L4
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:57   #2420
emily863
Zadomowienie

Cytat:
W domu? Co chciały?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Ja budynek ZUS-u z okna widzę niestety, więc mają do mnie blisko. Ciekawe czy przyjdą. Ja też jeszcze w szlafroku, a nieraz to i do południa byłam w piżamie
Stary 2014-11-06, 08:57   #2421
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie,

ja od poniedziałku nie mogę się rano obudzić. Chodzę spać wcześnie, koło 22 i mogłabym spać jak niedźwiedź. Potem snuję się po mieszkaniu bez sił i dopiero koło południa dochodzę do siebie. Myślicie, że to normalne? Jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłam skakać od 7 rano, a teraz od tych kilku dni normalnie na wymarciu. Aż TŻ mi się zaczął pytać, co jest ze mną, że taka anemiczna chodzę...
Mam tak samo od kilku dni w dzień strasznie chce mi się spać. A w nocy za to przewalam się z boku na bok bo nie mogę zasnąć...

Co do łóżeczka, my po nowym roku chcemy naszą sypialnię pomalować i przerobić ja na taki a'la salonik, za to "rupieciarnię" naszą zrobić sypialnią. Jest tam niezagospodarowana wnęka w którą idealnie zmieści się łóżeczko i może jakaś komoda. Najwyżej jak się nie sprawdzi będziemy latać z meblami z powrotem

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:00   #2422
emily863
Zadomowienie

Cytat:
+ jak zwykle przychodzę z promocjami Otóż w dniach 6-9.11 dla członków Kappahl Club (trzeba se kartę w sklepie założyć) dodatkowe -50% na rzeczy przecenione. Wtedy naprawdę te ciuszki wychodzą za grosze, a wg. mnie są najlepsze jakościowo i najładniejsze z naszych popularnych sieciówek
Także ja jadę!
Jakby któraś chciała skorzystać z promocji to trzeba pokazać kartę i smsa, którego się dostaje jak jest się już członkiem
A ja kartę mam, a smsów nie dostaję ... W Biedronce sa teraz dobre gruszki. Polecam
Stary 2014-11-06, 09:03   #2423
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba trafią bo do mojej znajomej też jadą bo pytali mnie jak tam dojechać, więc chyba dzisiaj wszystkie będą kontrolować. Moja siostra nie miała kontroli wcale a była na zwolnieniu od początku ciąży

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
W domu? Co chciały?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Ja budynek ZUS-u z okna widzę niestety, więc mają do mnie blisko. Ciekawe czy przyjdą. Ja też jeszcze w szlafroku, a nieraz to i do południa byłam w piżamie
Nic sprawdziły tylko moje dane adres pracodawcy i okres chorobowego i zaznaczyły że mnie zastały w domu podpisałam protokół i to wszystko.
Stary 2014-11-06, 09:04   #2424
EdithS
Zadomowienie

A odnośnie tej kontroli to Wam jeszcze powiem, że nie działa mi domofon, więc się do mnie nie dodzwonią. Zaraz to zgłoszę do spółdzielni, żeby nie było TŻ spadła dwa razy słuchawka, dość mocno i chyba coś tam przestało łączyć.
Stary 2014-11-06, 09:06   #2425
bozena_87
Raczkowanie

To i ja się witam w ten pochmurny dzień.
Witam również wszystkie nowe mamuśki- jest nas coraz więcej i gratuluję poznania płci.

Mam pytanie do mamusiek ze śląska, gdzie mogę znaleźć sklep z dużym wyborem wózków? Byłam ostatnio w Smyku ale mieli tylko 2 wózki . Nie wiem może u nas ten Smyk jakiś mały jest. Słyszałam że w Gliwicach w Europa Centralna i w Katowicach w Silesia City Center jest Smyk- tylko czy ja tam znajdę wózki? Jeżeli któraś coś wie na ten temat to proszę o informacje.

Wyjazd do sklepu jednak nie był do końca zmarnowany bo kupiłam małemu dresik, skarpetki i 2 czapeczki. Boziu jakie tam są śliczne ciuszki Normalnie się zakochałam w tych ciuszkach
Stary 2014-11-06, 09:07   #2426
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Nic sprawdziły tylko moje dane adres pracodawcy i okres chorobowego i zaznaczyły że mnie zastały w domu podpisałam protokół i to wszystko.
Acha, bo się zastanawiałam czy pytają o powód zwolnienia, przebieg leczenia,czy chcą jakieś dokumenty itp. Ale w sumie co one by wiedziały o medycznych sprawach. Tak to niech przychodzą.
Stary 2014-11-06, 09:10   #2427
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Na pewno nie każda. Zależy jakie masz L4 czy chodzące czy leżące. No najwyżej jak masz chodzące to Cię wezwą na komisję. Mi lekarz mówił, że o tym czy będzie kontrola to dużo zależy od historii pacjenta i od tego jak lekarz uzasadnia wystawianie L4
Ja np mam zwolnienie chodzące, więc przyjechały z rutynową kontrolą a na komisję wzywają gdy długość chorobowego przekroczy 180 dni bo jak przekroczysz taki okres to będą cię badać czy ci się renta nie należy, ale myślę że to kobiet w ciąży nie dotyczy, chociaż kto wie co mądry ZUS wymyśli
Aha a co do historii pacjenta to jest to moje pierwsze takie zwolnienie bo w pierwszej ciąży byłam na zatrudniona na umowę zlecenie i nie mogłam wziąć chorobowego

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-11-06 o 09:12
Stary 2014-11-06, 09:15   #2428
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ja np mam zwolnienie chodzące, więc przyjechały z rutynową kontrolą a na komisję wzywają gdy długość chorobowego przekroczy 180 dni bo jak przekroczysz taki okres to będą cię badać czy ci się renta nie należy, ale myślę że to kobiet w ciąży nie dotyczy, chociaż kto wie co mądry ZUS wymyśli
Aha a co do historii pacjenta to jest to moje pierwsze takie zwolnienie bo w pierwszej ciąży byłam na zatrudniona na umowę zlecenie i nie mogłam wziąć chorobowego
Moje zwolnienie to na pewno w końcu wyłapią, bo miałam jedno przez wrzesień, a potem drugie od listopada mam wypisane do dnia porodu czyli 29.03.2015.
Stary 2014-11-06, 09:17   #2429
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
no to zobaczymy, ciekawe. Ostatnio fryzjer mi opowiadał, że ZUS zrobił kontrolę dziewczynie 8 dni po urodzeniu dziecka i kto to zrozumie????
A ja sprawdziłam i domofon nie działa, więc się do mnie nie dodzwonią, gdyby się zjawili...może się skapną, bo na dole pewnie też nie będzie sygnału dzwonka i zadzwonią do sąsiadów. Zgłosiłam właśnie do spółdzielni.
Stary 2014-11-06, 09:17   #2430
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A ja kartę mam, a smsów nie dostaję ... W Biedronce sa teraz dobre gruszki. Polecam
a może zmieniałaś numer tel? bo ja też przez jakiś okres nie dostawałam smsów, to poszłam do nich i mi zaktualizowali

Ja z zusem też mam przeboje Wszczęli przeciwko mnie postępowanie wyjaśniające, a to dlatego że ja cały czas byłam na stażu i jak mi się staż skończył i mnie zatrudnili, a niedługi czas potem zaszłam w ciążę. A obowiązek zatrudnienia po stażu wynika z umowy z UP, więc nic mi zarzucić nie mogą Tym bardziej, że ja już siedzę w tej kancelarii dobre 5 lat z przerwami Ale już zakończono postępowanie, czekam tylko na decyzję. Mam nadzieję, że nie będę musiała iść z nimi do sądu, bo to mi tylko wstrzyma wypłatę świadczeń A tak czy siak sprawę mam wygraną

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości