|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Wtajcie. Ja tez juz wstalam
pije cieplutka kawke i zaraz sie szykuje na starcie tytanow w lumpeksie hihi tam to kolejka jest juz na chodniku z 50babek wyczekuja otwarcia a pchaja sie wyklinaja itp. Ja zawsze za tym stadem wchodze a potem nie ma siły trzeba też sie umieć wcisnąć Crystal: dasz radę z tą położną ona zapewne bedzie też dziwnie sie.czuła . Bo sie.nie znacie . A.co do pytań, sama nie wiem o co bym też pytała wyjdzie w praniu![]() Meganka: czym leczysz ten katar??? Moze kup sobie w aptece taki sztyft mentolowy, wciąga sie go i oddtyka nos,ulatwia oddychanie. A ze nie sa to krople czy psikacz tylko sztyft wiec zapewne mozna go uzywac w ciazy ![]() Ok, uciekam sie szykowac
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Wczoraj pogoda była taka piękna że aż się chciało żyć, a dzisiaj co zimno i ponuro nie lubię takiej jesieni deprechy można dostać. Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Wczoraj mój TŻ miał imieniny i przyjechali teście, których nie widziałam ok miesiąca i mówię do teściowej że jak na razie mało przytyłam a ona zamiast pogratulować to do mnie z tekstem: nie ciesz się bo teraz to dopiero dużo przytyjesz, normalnie kopara mi odpadła maskara jak można być takim wrednym babskiem i mówiła to z ironicznym uśmieszkiem. Na szczęście nie będę musiała jej oglądać przez najbliższe 6 dni bo wyjeżdżają do jej brata na Śląsk Wszystkim chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, u mnie na szczęście wszyscy już się wychorowali A tak w ogóle to witam się w 23 tc Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2014-11-06 o 08:15 |
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie I ja przy świeżutkiej drożdżówce I pysznej herbatce z malinami
We wrocławiu dziś szaro,buro I deszcz zaczyna padać ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Anie to fajne dziewczyny ![]()
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam w dniu dzisiejszym
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ja już tez o dziwo na nogach. Dziś poranek zapowiada się w terenie. Najpierw ZUS, potem jakiś lumpek może ze dwa, zakupy dzidziusiowo - obiadowe ![]() Dostałam cynk od koleżanki, że w TESCO jest 50% zniżki na ubranka, więc też pewnie zajrzę. Gdyby ktoś nie miał pomysłu na obiad, podrzucam : kluski kładzione, indyk duszony w pomidorach z serkiem mascarpone i do tego sałatka ze szpinaku
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czytam rozne fora na temat kosmetykow niemowlecych. I kazdy pisze co innego. Co wg was jest dobre na poczatek a co bedzie zbedne? Widze ze liczy sie minimalizm, a mamy kupuja tony kosmetykow
Wyczytalam ze mozna stosowac tylko oilatum, i wtedy mozna obyc sie bez innych kosmetykow. Co macie w planie kupic? Jesli macie chec to piszcie, chetnie wykorzystam wszystkie informacje. Siostra chce sprawic nam prezent dla maluszka. I pytala o kosmetyki jakie sie kupuje dla dzieci. Powiedzialam ze dam jej znac do konca tygodnia, bo wybor jest duzy, i sama nie mam pojecia. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hej Wam Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie: czy mogę brać sama magnez czy skonsultować to z ginem? Skurcze mnie łapią po kilka razy dziennie w nogi
|
#2410 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie,
ja od poniedziałku nie mogę się rano obudzić. Chodzę spać wcześnie, koło 22 i mogłabym spać jak niedźwiedź. Potem snuję się po mieszkaniu bez sił i dopiero koło południa dochodzę do siebie. Myślicie, że to normalne? Jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłam skakać od 7 rano, a teraz od tych kilku dni normalnie na wymarciu. Aż TŻ mi się zaczął pytać, co jest ze mną, że taka anemiczna chodzę... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2014-11-06 o 09:27 |
|||
|
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klas ki:niebieski piekny---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
a pamiętam, jak na początku prawie sami chłopcy, a teraz dziewczynki się pokazały![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Tak w ogóle to dzień doberek Mamusie Co do łóżeczka hmm no właśnie, my wczoraj z TŻ przemeblowanie w sypialni, tak by sprawdzić, czy zmieści się komoda i łóżeczko i szczerze najlepsza opcja wychodzi mi idealnie pod oknem pod którym jest kaloryfer, ale będzie on sięgał tak połowy łóżeczka, ale jest opcja pod ścianą i też będzie dobrze, bo rozchodzi się właśnie o ten kaloryfer chociaż to tylko zimą, a rodzimy na wiosnę, no nic jeszcze zobaczę Niunia skoro imiona podajecie, to ja też poproszę ![]() Maja |
||
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Niunia_ona to my poprosimy o wpisanie Helenki
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie były u mnie babki z ZUS z kontrolą która trwała jakieś 5 min żenada nie mają na co kasy wydawać
|
|
|
|
#2415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wcześniej można stwierdzić, że jest chłopczyk niż dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
A i witam się z Wami w 24 tygodniu (23 tyg 0 dni)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio się zastanawiałam, czy każda z nas przejdzie tę kontrolę, ciekawe. Jeśli się pojawią, przywitam je w szlafroku, dopiero zjadłam śniadanie
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Bierz, nie ma sensu sie męczyć. Mi tylko siostra- farmaceutka poleciła magnez przebadany pod kątem kobiet w ciąży. Jest podobno kilka takich. Ja mam akurat Chela Mag B6 Mama i łykam jak tylko jakieś skurcze mnie zaczynają łapać.
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ona zawsze podkreśla, że robi to w formie żartu, takie docinki. Tylko, że może ja nie lubię takich żartów...![]() tak czytam te wszystkie posty i powinnyśmy się przenieść na podforum Moda, tam jest dział 'lumpeksowe zdobycze', nie wiem co my na mamusiowym robimy Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. łóżeczka U nas jedyny minus jaki będzie występował z tego tytułu to ew. przeciągi, no bo łóżeczko będzie na linii okno-drzwi do pokoju, ale przecież ten problem da się łatwo wyeliminować. Po prostu nie będziemy otwierać wszystkim okien na raz...A szafę pokażę po renowacji, bo teraz wygląda nieciekawie. Stała 7 lat u sąsiada prababci w piwnicy jako szafka na farby, pędzle itd.. ![]() A ja mam dzisiaj zabiegany dzień. Na dodatek jestem bez samochodu. Zaraz muszę lecieć na pocztę odebrać list z Zusu i przesyłkę z szalikiem+ jak zwykle przychodzę z promocjami Otóż w dniach 6-9.11 dla członków Kappahl Club (trzeba se kartę w sklepie założyć) dodatkowe -50% na rzeczy przecenione. Wtedy naprawdę te ciuszki wychodzą za grosze, a wg. mnie są najlepsze jakościowo i najładniejsze z naszych popularnych sieciówek![]() Także ja jadę! ![]() Jakby któraś chciała skorzystać z promocji to trzeba pokazać kartę i smsa, którego się dostaje jak jest się już członkiem |
||
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do łóżeczka, my po nowym roku chcemy naszą sypialnię pomalować i przerobić ja na taki a'la salonik, za to "rupieciarnię" naszą zrobić sypialnią. Jest tam niezagospodarowana wnęka w którą idealnie zmieści się łóżeczko i może jakaś komoda. Najwyżej jak się nie sprawdzi będziemy latać z meblami z powrotem
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Nic sprawdziły tylko moje dane adres pracodawcy i okres chorobowego i zaznaczyły że mnie zastały w domu podpisałam protokół i to wszystko. |
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
A odnośnie tej kontroli to Wam jeszcze powiem, że nie działa mi domofon, więc się do mnie nie dodzwonią. Zaraz to zgłoszę do spółdzielni, żeby nie było
TŻ spadła dwa razy słuchawka, dość mocno i chyba coś tam przestało łączyć.
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się witam w ten pochmurny dzień.
Witam również wszystkie nowe mamuśki- jest nas coraz więcej i gratuluję poznania płci. Mam pytanie do mamusiek ze śląska, gdzie mogę znaleźć sklep z dużym wyborem wózków? Byłam ostatnio w Smyku ale mieli tylko 2 wózki . Nie wiem może u nas ten Smyk jakiś mały jest. Słyszałam że w Gliwicach w Europa Centralna i w Katowicach w Silesia City Center jest Smyk- tylko czy ja tam znajdę wózki? Jeżeli któraś coś wie na ten temat to proszę o informacje. Wyjazd do sklepu jednak nie był do końca zmarnowany bo kupiłam małemu dresik, skarpetki i 2 czapeczki. Boziu jakie tam są śliczne ciuszki Normalnie się zakochałam w tych ciuszkach
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Acha, bo się zastanawiałam czy pytają o powód zwolnienia, przebieg leczenia,czy chcą jakieś dokumenty itp. Ale w sumie co one by wiedziały o medycznych sprawach. Tak to niech przychodzą.
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha a co do historii pacjenta to jest to moje pierwsze takie zwolnienie bo w pierwszej ciąży byłam na zatrudniona na umowę zlecenie i nie mogłam wziąć chorobowego Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2014-11-06 o 10:12 |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sprawdziłam i domofon nie działa, więc się do mnie nie dodzwonią, gdyby się zjawili...może się skapną, bo na dole pewnie też nie będzie sygnału dzwonka i zadzwonią do sąsiadów. Zgłosiłam właśnie do spółdzielni.
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z zusem też mam przeboje Wszczęli przeciwko mnie postępowanie wyjaśniające, a to dlatego że ja cały czas byłam na stażu i jak mi się staż skończył i mnie zatrudnili, a niedługi czas potem zaszłam w ciążę. A obowiązek zatrudnienia po stażu wynika z umowy z UP, więc nic mi zarzucić nie mogą Tym bardziej, że ja już siedzę w tej kancelarii dobre 5 lat z przerwami A tak czy siak sprawę mam wygraną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

pije cieplutka kawke i zaraz sie szykuje na starcie tytanow w lumpeksie hihi tam to kolejka jest juz na chodniku z 50babek wyczekuja otwarcia

Mam jakieś wahania co do kupowania rzeczy tylko dla dziewczynki, bo różnie to bywa przecież. Macie tak?

klas ki:niebieski piekny
i przesyłkę z szalikiem