Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 10:08   #2371
201604250957
Konto usunięte

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Fajny przepis, pamiętam, że pisałyście, że bardzo dobre. W tym miesiącu organizuje dwa przyjęcia urodzinowe. Myślicie, że małe dziecko niedoprawione może zjeść też? Adaś chce jeść to co my. Zawsze patrzy do naszego talerza, czy nie mamy czegoś lepszego.
będę robić na sobotnią imprezę myślę, że Adaś może zjeść ale raczej powybierałabym mu same mięsne kulki w sosie pomidorowym bo jednak pieczarki (dzieci w ogóle nie powinny jeść grzybów ze względu na ciężkostrawność ale czy pieczarek też?) , papryka konserwowa i ogórek kiszony/konserwowy to chyba lepiej odpuścić

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
dobrze, że już w czwartek... u mnie takie fitnessowe szaleństwo, że nie mogę chodzić, to nie zakwasy tylko autentyczny ból, który dziś poprawiam idąc na kolejne zajęcia
czy to aby na pewno zdrowe?
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:23   #2372
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dostałam zaproszenie dla 2 osób na weekendowy wyjazd do SPA *** w mikołajki
Super prezent. Od kogo takie zaproszenie?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:31   #2373
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
będę robić na sobotnią imprezę myślę, że Adaś może zjeść ale raczej powybierałabym mu same mięsne kulki w sosie pomidorowym bo jednak pieczarki (dzieci w ogóle nie powinny jeść grzybów ze względu na ciężkostrawność ale czy pieczarek też?) , papryka konserwowa i ogórek kiszony/konserwowy to chyba lepiej odpuścić

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

czy to aby na pewno zdrowe?
Kochana, jak długo spala się tłuszczyk i forma rośnie to myślę, że tak
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:35   #2374
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Zaczęła z niej woda wyciekać podczas prania. Nie wiem, podejrzewam uszczelkę (mam nadzieję, że to tylko to), jutro ma przyjechać specjalista i zobaczyć co i jak.
Nam jak tak zaczęła się psuć, to kupiliśmy nową. Nie pamiętam co było do naprawy, ale wiem, że nie opłacało się.
Stary 2014-11-06, 10:38   #2375
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Kochana, jak długo spala się tłuszczyk i forma rośnie to myślę, że tak
no ja się nie znam ale chodzi mi tylko o to żebyś się nie przetrenowała i nie zrobiła sobie jakieś krzywdy
Stary 2014-11-06, 10:45   #2376
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Fajny przepis, pamiętam, że pisałyście, że bardzo dobre. W tym miesiącu organizuje dwa przyjęcia urodzinowe. Myślicie, że małe dziecko niedoprawione może zjeść też? Adaś chce jeść to co my. Zawsze patrzy do naszego talerza, czy nie mamy czegoś lepszego.
Ja bym dziecku nie dała. Chyba że same kulki mięsne z sosem. Pieczarki, papryka, ogórek - nie wydaje mi się że to zestaw dla żołądka dziecka.
Cytat:
Super prezent. Od kogo takie zaproszenie?
Z firmy ubezpieczeniowej
Stary 2014-11-06, 10:48   #2377
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:

Pieczarki na pewno nie może jeść. Ogórek kiszony tak, paprykę konserwową nie wiem, zwykłą jadł obraną i uduszoną. Lepiej jednak jak to danie zrobię na przyjęcie dla znajomych, a dla rodziny coś innego wymyślę. W tym roku kończę 30 lat i z tej okazji robię przyjęcie dla znajomych. Ostatnie urodziny dla znajomych były chyba 4 lata temu.
Stary 2014-11-06, 10:50   #2378
Miss Saeki
Zakorzenienie

Co za pokręcony dzień... ja chce już weekend.

Rozwalił mnie TŻ. U niego w pracy chcą aby przyszedł w sobotę do pracy i mnie pyta czy może pójść. No małe dziecko!
Stary 2014-11-06, 10:53   #2379
agusiowata84
Rozeznanie

W sobotę wybieramy się na przyjęcie urodzinowe do szwagra. Bluza z lidla byłaby ok? Czy lepiej kupić coś w innym sklepie. Widziałam, takie fajne grube. Szwagier lubi biegać.
Stary 2014-11-06, 12:17   #2380
Dotka90
Zakorzenienie

Molise, ja mam wolne od dzis, a ide dopiero w srode

Rise, czuje ze niedlugo bede cierpiec razem z Toba, bo wczoraj przyszly nasze multisporty
Jutro podjade na silke podpytac co i jak

Ja czekam u gin ale chyba o 15 wejde, taka kolejka..
I nie wyspalam sie bo halny wieje a do tego pelnia byla.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:18   #2381
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny, ja tylko wpadam na chwilke. Wlasnie wrocilam z pracy (prawie 22!) bo dzis zamykalam cafe, a CH otwarte jest AZ do 21 Alez byly tlumy.

Jutro zaczynam wczesnie, bo mam piec muffiny juz od 7. Takze zmykam spac
Stary 2014-11-06, 12:40   #2382
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
no ja się nie znam ale chodzi mi tylko o to żebyś się nie przetrenowała i nie zrobiła sobie jakieś krzywdy
moją największą krzywdą którą sobie wyrządzam jest opychanie się, zwłaszcza jak mam PMS przez co efekty przychodzą nie tak szybko jak bym chciała...

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Co za pokręcony dzień... ja chce już weekend.

Rozwalił mnie TŻ. U niego w pracy chcą aby przyszedł w sobotę do pracy i mnie pyta czy może pójść. No małe dziecko!
Biedny, w sobotę będą go męczyć

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Molise, ja mam wolne od dzis, a ide dopiero w srode

Rise, czuje ze niedlugo bede cierpiec razem z Toba, bo wczoraj przyszly nasze multisporty
Jutro podjade na silke podpytac co i jak

Ja czekam u gin ale chyba o 15 wejde, taka kolejka..
I nie wyspalam sie bo halny wieje a do tego pelnia byla.

Będziemy się wspierać i motywować
Ja też do gin idę, ale umówiłam się jako pierwsza, na ósmą rano żeby uniknąć opóźnień

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja tylko wpadam na chwilke. Wlasnie wrocilam z pracy (prawie 22!) bo dzis zamykalam cafe, a CH otwarte jest AZ do 21 Alez byly tlumy.

Jutro zaczynam wczesnie, bo mam piec muffiny juz od 7. Takze zmykam spac
cześć czołem miłego wypiekania muffinkowych pyszności!
Stary 2014-11-06, 12:45   #2383
irenkaaa
Zakorzenienie

Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Rise raczej tych talerzy jakos specjalnie nie plukaja ( dla mnie juz to ze płukać przed i tak trzeba to na minus bo jak mam je płukać to niewielka rozńica umyć. tak kolega kiedys mowil zeby płukać to tak robiłam i u niego działało . Jak spytałam jednej znajomej czy nie pluka to stwierdziła ze ma taki program ze nie trzeba) . Oni tu po prostu zgarniają resztki do smieci i tyle i efekt jest jaki jest.
Dzis spróbowali znowu włączyć i co? Płyn na szufladce od płynu, talerze owszem domyte , szklanki w miare ale kilka kubków i jakis plastikowy pojemnik klapa.
Jak ktos lubi i mu to działa to super. Dla mnie to żadne must have. Jak kto lubi.
Moze od typu zmywarki zalezy czy jak sama niewiem. Choc z drugiej str jak mam płukać kazdy talerz to nie widze sensu używania zmywarki ( chybaże na szklanki jedynie bo jest rozńica ) .
Jak to mowia każdemu wedle potrzeb.
Moze sie kiedys przekonam jeszcze
Tylko wyrażam swoje zdanie i obserwacje .

Sobota przeprowadzka. Cisza spokoj. Tego mi trzeba. A potem wszystko od nowa.,. Znowu

Sent from my iPad using Tapatalk

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2014-11-06 o 12:47
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:24   #2384
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Nam jak tak zaczęła się psuć, to kupiliśmy nową. Nie pamiętam co było do naprawy, ale wiem, że nie opłacało się.
my nie mamy zamiaru kupować nowej pralka jest w wynajmowanym mieszkaniu i jest to pralka właścicieli. Za naprawę także nie my płacimy, a oni. Specjalnie szukaliśmy mieszkania ze sprzętami i na takich właśnie zasadach, bo docelowo chcemy w niedługim czasie wziąć kredyt na własne mieszkanie i tam pokupować sobie wszystko takie, jakie będziemy chcieli i jake będzie nam pasowało. W tym wypadku ładowanie pieniędzy w pralkę nie ma sensu, zwłaszcza, że tu mamy małą łazieneczkę, gdzie zmieści się tylko pralka ładowana od góry, a ja docelowo takiej nie chcę.

ja musiałabym sie zapisać do gin, ciągle to odkładam na później

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:28   #2385
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
moją największą krzywdą którą sobie wyrządzam jest opychanie się, zwłaszcza jak mam PMS przez co efekty przychodzą nie tak szybko jak bym chciała...
ja uważam, że wszystkie skrajności są złe i najgorsze to wpadać z jednej w drugą równowaga przede wszystkim...
Stary 2014-11-06, 13:45   #2386
agusiowata84
Rozeznanie

http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...ala-sily/zqrl1
Stary 2014-11-06, 15:43   #2387
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę wybieramy się na przyjęcie urodzinowe do szwagra. Bluza z lidla byłaby ok? Czy lepiej kupić coś w innym sklepie. Widziałam, takie fajne grube. Szwagier lubi biegać.
Myślę, że będzie ok, zwłaszcza, że Lidl ma fajne ubrania i też sporo rzeczy dla osób, które biegają Dorzucicie mu jakieś czekoladki i będzie happy
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 19:23   #2388
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
U was też pogoda się popsuła?

Nadal pięknie, dosłownie wiosna cały dzień.

Cytat:
To takie błędne koło trochę - z jednej strony mordercze treningi, z drugiej opychanie się.
Nie lepiej łagodniej i trwalej w jednym i drugim wypadku?

Cytat:
ja uważam, że wszystkie skrajności są złe i najgorsze to wpadać z jednej w drugą równowaga przede wszystkim...

Cytat:
Myślę, że jak najbardziej.
Tym bardziej jeśli szwagier lubi biegać i wiecie, że mu się przyda.

Ja też ostatnio lidla zaatakowałam. Poszłam obczaić kozaki w poniedziałek, ale.. nie spodobały mi się. Jakieś takie 'wymemłane' mi się wydawały.
Obczaiłam też jednak inne rzeczy i kupiłam sobie.. kurtkę. Teoretycznie jest dedykowana na narty (ma np. takie wszyte rękawki do założenia na kciuka - które bez problemu można schować).
Na narciarską jednak zdecydowanie nie wygląda (nawet mało sportowa jest mi się wydaje) i mam zamiar w niej chodzić tak o.

Powiem tylko tyle: co za dzień!
Dobrze, że jutro piątek, a zaraz po nim długi weekend.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 19:33   #2389
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Myślę, że będzie ok, zwłaszcza, że Lidl ma fajne ubrania i też sporo rzeczy dla osób, które biegają Dorzucicie mu jakieś czekoladki i będzie happy
Czekoladki też kupiliśmy. Jakby co, to można oddać w każdym lidlu.
Stary 2014-11-06, 20:11   #2390
scarlett26
Zakorzenienie

Ooooo, przyszło mi do głowy, że Was zapytam, bo pewnie bardziej oblatane zakupowo niż ja jesteście, a jak poczytałam o lidlowej kurtce to mi się przypomniało - oglądam ostatnio często Kuchenne rewolucje i strasznie mi się podoba styl Gesslerowej - te różne bluzki, tuniki, wisiory, fajnie wygląda mimo swoich kg - też bym tak chciała. Często ma bluzki z bardzo długim rękawem i dziurą na kciuk - kojarzycie jakiekolwiek sklepy, gdzie znajdę coś takiego??? Chyba w życiu tego w sklepie nie widziałam... Kupno wysyłkowo odpada, bo ja muszę mierzyć wszystko, a nie chce mi się bawić w przysyłanie i odsyłanie.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:22   #2391
201604250957
Konto usunięte

Scarlett muszę Cię zmartwić bo czytałam, że ona nosi markowe ciuchy od projektantów,często widzę że ma jakieś rzeczy z Burberry oraz szyje ciuchy u krawcowej co jak co ale ona ma trudną figurę a ubrać się potrafi tak by ukryć mankamenty a wyeksponować swoje atuty

Tu fajny post o jej stylu: http://ubierajsieklasycznie.pl/styl-magdy-gessler/

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-11-06 o 20:25
Stary 2014-11-06, 20:41   #2392
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett muszę Cię zmartwić bo czytałam, że ona nosi markowe ciuchy od projektantów,często widzę że ma jakieś rzeczy z Burberry oraz szyje ciuchy u krawcowej co jak co ale ona ma trudną figurę a ubrać się potrafi tak by ukryć mankamenty a wyeksponować swoje atuty

Tu fajny post o jej stylu: http://ubierajsieklasycznie.pl/styl-magdy-gessler/
no Burberry też zauważyłam i płaszcz i szal, torebki Korsa itp itd.... często bywa w Kanadzie to i pewnie w USA, więc z rozmiarami mniejszy problem niż u nas.... niestety figurę mam zbliżoną, ale portfel nie ten....

Dzięki za linka, poczytam

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:51   #2393
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no Burberry też zauważyłam i płaszcz i szal, torebki Korsa itp itd.... często bywa w Kanadzie to i pewnie w USA, więc z rozmiarami mniejszy problem niż u nas.... niestety figurę mam zbliżoną, ale portfel nie ten....

fajnie to zabrzmialo
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 06:22   #2394
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo, przyszło mi do głowy, że Was zapytam, bo pewnie bardziej oblatane zakupowo niż ja jesteście, a jak poczytałam o lidlowej kurtce to mi się przypomniało - oglądam ostatnio często Kuchenne rewolucje i strasznie mi się podoba styl Gesslerowej - te różne bluzki, tuniki, wisiory, fajnie wygląda mimo swoich kg - też bym tak chciała. Często ma bluzki z bardzo długim rękawem i dziurą na kciuk - kojarzycie jakiekolwiek sklepy, gdzie znajdę coś takiego??? Chyba w życiu tego w sklepie nie widziałam... Kupno wysyłkowo odpada, bo ja muszę mierzyć wszystko, a nie chce mi się bawić w przysyłanie i odsyłanie.

Ja taką bluzkę i też bluzę kupiłam kilka dobrych lat temu z New Yorkerze.

Otwieram poranną piątkową zmianę! Dzien dobry!
Stary 2014-11-07, 07:30   #2395
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

Ja teraz myślę o Korsie bo to jest półka na którą jeszcze mam jakiś prospekt że tak powiem... ale cel na przyszłość - Celine i Prada
Cytat:
Ja taką bluzkę i też bluzę kupiłam kilka dobrych lat temu z New Yorkerze.

Otwieram poranną piątkową zmianę! Dzien dobry!
Dzień dobry! U mnie dziś centrala z zachodu przyjeżdża więc caly dzień siedzę na spotkaniu, później integracja a jutro rano dl lekarza. Prawdziwy maraton dziś u mnie Pewnie odezwę się w niedzielę, a już teraz życzę wszystkim miłego weekendu!

Ps. Dziś mokro ale ciepło - założyłam czółenka (w panterkę!)
Stary 2014-11-07, 08:04   #2396
Dagunia
Komplikatorka

Widzę, że temat Magdy Gessler był poruszany Pamiętacie jej sweterek z reniferem? Jejku jak ja na niego chorowałam Nigdzie nie znalazłam takiego, a strasznie mi się podobał

Melduje się pierwsza zmiana
Tylko że... zasypiam. Spałam 4 godz, a dlaczego ? Bo przecież najlepiej jest wybierać obrączki o 12 w nocy
Stary 2014-11-07, 09:25   #2397
Blondi2989
Blond forever!

Hej.
Ja dzisiaj nie mam humoru. Miałam wczoraj dyskusję z TŻ (nie kłóciliśmy się) i jakoś tak mi to siedzi w głowie...
Poza tym musimy dopłacić do rachunków za mieszkanie i szlag mnie trafia... Musimy szybko znaleźć mieszkanie.
Stary 2014-11-07, 10:27   #2398
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ale mam zajęcie

Wyciągnęłam sobie wczoraj swoje szydełka i włóczki Ostatni raz szydełkowałam chyba rok temu, pora coś sobie stworzyć.
Stary 2014-11-07, 10:53   #2399
irenkaaa
Zakorzenienie

Hej
Pakowanie , pakowanie , a jutro kolejna przeprowadzka
Juz ziewam co chwile z tego niewyspania w tym domu
Młoda znowu mi rano do pokoju wleciała i obudziła
Ostatnia noc
Musze jeszcze po jakies worki ( mamy mało kartonów a tak to chociaz ciuchy co do walizki nie wejdą to w worek wladuje) i torbę na rzeczy z lodówki.

Sent from my iPad using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:58   #2400
Dotka90
Zakorzenienie

Irenka oj jak ja Cie rozumiem z tym pakowaniem..
Blondi, a o czym dyskusja?

Co do torebek to ja nie mam ambicji na jakies markowe Prady czy buty od Blahnika itp. Zupelnie mnie to nie kreci i nigdy nie wydam paru tysiecy na torebke czy buty

Ja dzid zaleglam na kanapie z kubkiem herbaty, psem u boku i ksiazka, wlasnie skonczylam, wciagnela mnie szybko, bo zaczrlam wczoraj wieczorem. 'Zupa z ryby fugu' Szwai.

Zaraz ogarne obiad i moze do miasta pojade.

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości