Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 11:05   #2221
Justana1984
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
witam sie..mam dziś dzień do doopy..od rana mnie makówka boli w nicy tak jak Ty begie wstawałam po kilka razy i koczowałam na tym kiblu z nadzieją,ze lunie i nic.. rano znów bulionetka pobolewa mnie brzuch,promieniuje do kolan i kręgosłup ale to chyba z nerwów..ogarniam torby bo gin kazał wziąśc w razie czego i gotuję dla tz obiad.. totalny brak myśli,ze urodze...czuje,ze wrócę popołudniem do Was..

Justana -Ania ucz sie pilnie,wieczorem Cię przepytam..
Martha..dziewczyny dobrze radziły,jak nie zeszło to koniecznie do lekarza..

mamusie-mam pytanie,czy zabierac butelke do szpitala?i czy jest cos co okazało sie potrzebne a nie spakowałyscie?

może się uda i sie zobacze z czekoladką
podczepiam sie pod pytanie czy jest cos co trzeba spakować a czego nie spakowałyscie? Ja sie zastanawiam nad smoczkiem, butelka i laktatorem oraz nakładkami na sutersy.

Esti kochana to ja juz dzisiaj stresa bede miec jak chcesz mnie pytać:d
jak sie będę tak zabierać za nauke to juz widze jaka bede naumiana:d
dzisiaj jade po leżaczek-bujaczek z FP uzywka za 90 zl, ciekawe czy faktycznie wyglada tak jak laska mówiła no ale okaże sie
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:09   #2222
eclariss
Rozeznanie

Widzę, że nie tylko ja mam 1000 dylematów co do kupki, karmienia, pupki..

miałyśmy dziś wizytę w przychodni i tak w dniu wypisu mała ważyła 2700g dziś po 10dniach 2880g z tym, że teraz w pampersie mi ją ważyła a w szpitalu bez...a przecież przy takim maleństwie każdy g ma znaczenie.

Wogule macie wszystkie ten tzw nawał pokarmu?? Ja mam wrażenie, że cycyki są cały czas miękkie i wogule jak Milencia pije nie zuję ciągnięcia ani niczego w piersiach..jak ścisnę to mleko trysk do przodu. Raz próbowałam ręcznie ściągnąć do butelki to chyba się mi 10 ml udało. Cały czasmam wrażenie że ona je za mało jest jeszcze troche przyżółcona i moje zastrzyki po cc też podobno ją usypiają i mnie to martwi bo ona mi wogule nie płacze z głodu..
Stary 2014-11-06, 11:09   #2223
Zanet84
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Kiara, kladziemy bardzo gruby recznik zlozony na 4 razy, mokry na kaloryfer. Ale to chyba nic nie daje...

Kostka, my wyszlismy na spacer, jakis tydzien po urodzeniu, ale wtedy byla super pogoda, slonce i chyba 12 stopni

Polozna powiedziala ze jak jest w miare cieplo to mozemy isc od razu (pytalam jak mala miala 6 dni)

Laczone witaminy k i d sa dobre jak sie wie ze bedzie tylko kp, u mnie z tym pokarmem roznie bywa wiec wolalam osobne kupic. D3 daje rano a K pod wieczor

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:11
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:10   #2224
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja na szybko miedzy lekcjami, byla dzis polozna i maly wazy 3100g. 6 dni temu bylo 2770g, czyli rosniemy

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:11   #2225
eclariss
Rozeznanie

mi w szpitalu nakładki sie przydały na suty bo były z początku total płaskie.
Stary 2014-11-06, 11:13   #2226
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
podczepiam sie pod pytanie czy jest cos co trzeba spakować a czego nie spakowałyscie? Ja sie zastanawiam nad smoczkiem, butelka i laktatorem oraz nakładkami na sutersy.

Esti kochana to ja juz dzisiaj stresa bede miec jak chcesz mnie pytać:d
jak sie będę tak zabierać za nauke to juz widze jaka bede naumiana:d
dzisiaj jade po leżaczek-bujaczek z FP uzywka za 90 zl, ciekawe czy faktycznie wyglada tak jak laska mówiła no ale okaże sie
spokojnie,jestem wymagająca ale mogę tu i ówdzie nakierunkować Cie na odpowiedz skupiam się zawsze na meritum sprawy i bardzo lubię wypytywać o szczegóły tak więc to mała podpowiedz z mojej str czego mozesz sie spodziewac:hahaha :

a tak wlasciwie to co studiujesz?musze wiedziec z czego sama mam sie przygotowac?

kupujesz z olx ten bujaczek?ja mam nauczke wiec dobrze,ze jedziesz zobaczyc na live..takie dla małych dzieci przeważnie są w dobrym stanie ale nigdy nie wiadomo..
Stary 2014-11-06, 11:17   #2227
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja podaje wit K i D3, po raz dziennie. Przy kp trzeba podawac je obie. Przy mm nie podaje sie wit K.
Jak jest karmienie mieszane czyli i kp i mm towtedy chyba vco dwa dni sie podaje, ale nie wiem ile mm trzeba by dawac dziennie zeby zmienilo sie dawkowanie
Tak, ale Twoja Nadusia juz jest wieksza a wit K dostaja w szpitalu noworodki, dlatego zastanawiam sie czy czekac na wizyte kontrolna po 2 tygodniach czy samemu podawac od tej 8 doby jak podaja..

Ja mam nawilzacz HB ultradzwiekowy z jonizacja i pelni funkcje lampki, ale bez higrometru.
Ela rozeznawala chyba solidnie temat ostatnio...

Zanet kinedy wyszlyscie na pierwszy spacer?[/QUOTE]

Obczaje ten nawilzacz dzieki
No i musze doczytac co to higrometr

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Ja na szybko miedzy lekcjami, byla dzis polozna i maly wazy 3100g. 6 dni temu bylo 2770g, czyli rosniemy
No to super

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 11:18   #2228
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
[/COLOR]U nas sa tak 3 solidne kupy dziennie + czasami minimalne slady pewnie jak pruknie to cos wylatuje

U nas tez kupa prawie w kazdej pieluszce ale mala wiec teraz mi narobilyscie stresa ze to biegunka...

Czyli ja podejrzewam, ze on sie nie najada a ja mam caly czas za malo tego pokarmu

100 ml to dla mnie abstrakcja a w jakim czasie?

Dziewczyny jeszcze pytanie odnosnie witamin podajecie?
No u nas w szpitalu chyba podali k ale nie mowili co dalej??[/QUOTE]

Odciagam w ciągu pięciu minut.
W moim szpitalu dają pieczątkę z info jakie witaminy kiedy podawać. Do ósmej doby tylko d3, potem do trzeciego miesiąca dodatkowo k jeśli karmi się piersią.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja kapie codziennie
Kapiel to w wodzie mieszanej tzn grzejemy w czajniku i dolewamy zimnej z kranu
Ale buzke myje w przegotowanej ostudzonej. Przygotowuje sobie ja w malej miseczce poniewaz mocze w niej czyste waciki, to potem platkiem kosmetycznym zamoczonym w tej wodzieobmywam pupcie i potem chlup do wanienki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

U nas tez kupa prawie w kazdej pieluszce ale mala wiec teraz mi narobilyscie stresa ze to biegunka...

Czyli ja podejrzewam, ze on sie nie najada a ja mam caly czas za malo tego pokarmu

100 ml to dla mnie abstrakcja a w jakim czasie?

Dziewczyny jeszcze pytanie odnosnie witamin podajecie?
No u nas w szpitalu chyba podali k ale nie mowili co dalej??
Żadna biegunka, przy kp ok są kupy na każdym karmieniu i brak kupy przez dwa dni
Nie zakladaj od razu biegunki u nas kupy sa rzadkie, czasem prawie plynne ale ponoc przy kp to normalne.

Cytat:
Mozecie polecic jakis nawilzacz powietrza ?
Kompletnie sie na tym nie znam. Mala ma chrypke ale lekarz osluchal i wszystko ok, chyba za cieplo w pokoju.

Czy nawilzacze sa na prad, stale musza byc podlaczone? Czy wydaja jakies dzwieki? No nic nie wiem na ten temat i na co zwrocic uwage...

Prosze o rady

ja mam ten z hyundaia i go polecam. Ela ostatnio rozeznawała. A tak doraźnie to tak jak Kiara pisała- mokrą pieluszkę lub ręcznik daj na kaloryfer. Powinno być lepiej.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Podajece dzieciom tran? Jesli tak to jaki? Musze małej kupic i nie wiem co wybrac...

ponoć molers jest ok i najmniej daje rybą. Ja czekam właśnie na niego w formie zelkow. Zobaczymy czy M.spasuje. Póki co pije bioaron i miód z cytryną.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Jestem! Melduje sie wyspana jak dawno nie bylam.
Kostka napichnieta,ale nie swedzi mimo,ze sa krostki... TZ kupil wapno i od razu wypilam i poczekam..
Ale w razie czego zrobie tak jak radzicie i udam sie do lekarza...

U mnje tez jakis tam bol brzucha,ogolne rozbicie itp.

Esti trzymam kciuki!
Idź do tego lekarza jednak, co?

Szybka! Jak u Ciebie? Melduj się!

Co Wy, dzieci urodziłyście i czasu nie macie? ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:18   #2229
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość

miałyśmy dziś wizytę w przychodni i tak w dniu wypisu mała ważyła 2700g dziś po 10dniach 2880g z tym, że teraz w pampersie mi ją ważyła a w szpitalu bez...a przecież przy takim maleństwie każdy g ma znaczenie.

Wogule macie wszystkie ten tzw nawał pokarmu?? Ja mam wrażenie, że cycyki są cały czas miękkie i wogule jak Milencia pije nie zuję ciągnięcia ani niczego w piersiach..jak ścisnę to mleko trysk do przodu. Raz próbowałam ręcznie ściągnąć do butelki to chyba się mi 10 ml udało. Cały czasmam wrażenie że ona je za mało jest jeszcze troche przyżółcona i moje zastrzyki po cc też podobno ją usypiają i mnie to martwi bo ona mi wogule nie płacze z głodu..
nie wiem co ci odpowiedziec bo nie jestem kochana jeszcze na takim etapie,mnie sie wydaje ze od tego wlasnie są te położne,ze powinny pomagac,doradzac..jak masz watpliwości to moze do pediatry z małą się udasz.. musisz jakos dac rade dla Milenki

Cytat:
no to dobrze go tuczysz kochanaWojtuś z 34tc a obecny to juz Wojtek.. jeszcze pare tyg i bd Wojciech
Stary 2014-11-06, 11:24   #2230
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość

Ja ogolnie nie mam jakichs twardych piersi. Jak przychodzi pora karmienia, samoistnie ciekna i czuje mrowienie w sutkach...

U mnie w przychodni waza w ciuszkach
Jak mala byla w body z dl rekawem, pajacyku no i pampers...odjela 150 gram. Maja chyba jakies normy tabele z waga ubranek czy jak

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Kostka ja podalam sama witaminy, zgodnie z zaleceniami ze szpitala. Nie czekalam na wizyte u pediatry. Wit D3 od razu, a K od 8 doby. Tak mi rozpisali.

Frau wlasnie recznik nic nie daje...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:26
Stary 2014-11-06, 11:32   #2231
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja w wypisie mialam od 8 doby podwojna dawka D i pojedyncza K. Teraz ze wzgledu na mm od K mam odejsc.

U nas kupy sa 2-3razy dziennie teraz, ale sika tle ze juz przesikal pare razy pampersa

Co do karmienia, dzis nie zjadl mniej niz 90ml a o 5 zjadl 105ml

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 11:34   #2232
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Nie wiadomo czy jutro wyjdziemy bo mala ma zoltaczke:-/
ja chce do domu!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:37   #2233
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
spokojnie,jestem wymagająca ale mogę tu i ówdzie nakierunkować Cie na odpowiedz skupiam się zawsze na meritum sprawy i bardzo lubię wypytywać o szczegóły tak więc to mała podpowiedz z mojej str czego mozesz sie spodziewac:hahaha :

a tak wlasciwie to co studiujesz?musze wiedziec z czego sama mam sie przygotowac?

kupujesz z olx ten bujaczek?ja mam nauczke wiec dobrze,ze jedziesz zobaczyc na live..takie dla małych dzieci przeważnie są w dobrym stanie ale nigdy nie wiadomo..
haha dobra dobra nakierunkowujesz ale przy niewiedzy oblejesz buuuuu
studiuje II stopien, Turystykę, na UE w Jeleniej Gorze bo jako jedyna u nas w biurze mam lic z przodu a w razie wu lepiej mieć mgr jakby mieli nas zwalniać
bujaczek będziemy najpierw oglądać. Na fb mamy taki babymarket jeleniogorski więc na miejscu, zarezerwowałam a dziś pojedziemy obejrzymy i jak będzie wsio git to bierzemy fajna sprawa bo moża tanio, w dobrym stanie rzeczy wyhaczyć, poczynajac od ciuchów po własnie bujaczki, karuzelki, maty edukacyjne, laktatory itd.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Co Wy, dzieci urodziłyście i czasu nie macie? ;-)
no usmiałam sie z tego tekstu)) obyśmy miały tego czasu trochę, oby))
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-11-06, 11:40   #2234
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja chce do domu!
a to dopiero dzisiaj wyszło,ze mała zołtaczki dostała?ojej..głowa do góry..wezma mała na naświetlania i w sobote na bank was wypuszczą a jak Wercia zareagowała na siostrzyczkę?był tz z nią na odwiedzinkach?

Justana..wiadomo..większe kwalifikacje większa szansa na utrzymanie stanowiska.. ja tam sie doedukuję i wieczorem sie za cb zabiore..sasasa

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:42
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:44   #2235
anuszka21
Zakorzenienie

Indra, widze ze masz jutro termin. A pierwsze ile przenosilas?

Ja dzis skonczylam 37tc zaczelam 38 wiec w sumie tez chetnie juz urodze ;p ale na takie cuda nie licze ;/

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
ja chce do domu!
o masakra ;/ tez sie najbardziej tego boje ze cos bedzie nie tak i bedzie trzeba gnić w tym smierdzacym szpitalu ;/ tesknisz pewnie za Weronika?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:46   #2236
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Indra, widze ze masz jutro termin. A pierwsze ile przenosilas?

Ja dzis skonczylam 37tc zaczelam 38 wiec w sumie tez chetnie juz urodze ;p ale na takie cuda nie licze ;/

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

o masakra ;/ tez sie najbardziej tego boje ze cos bedzie nie tak i bedzie trzeba gnić w tym smierdzacym szpitalu ;/ tesknisz pewnie za Weronika?
Urodziłam 5 dni przed terminem, ale poród był wywołany za pomocą balonika.: mur:: mur:
Stary 2014-11-06, 11:47   #2237
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka trzymaj sie, oby Was szybko wypuscili
Kiara ja tez cala noc sie telepie po lozku wyglda to dokladnie tak jak opisujesz
Aleaa ale ladnie Wojtus przybiera
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:50   #2238
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce do domu!
Zycze szybkiego zwalczenia zoltaczki i powrotu do domu a wysoki ma poziom tej bilrubiny ?
U mnie jedna dziewczyna z sali tez miala stwierdzona u synka. Trzymali ich 1 dzien dluzej. Przez ta dobe byl naswietlany
Stary 2014-11-06, 11:50   #2239
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Żółtaczka wyszła dzisiaj bo ten krwiaczek się wchłania i stad podwyższony poziom ,okaże się jutro czy poziom spada....
werka była u mnie i jest zachwycona siostrzyczka,a ja tesknie za nią bardzo:'(

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 12:01   #2240
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
a to dopiero dzisiaj wyszło,ze mała zołtaczki dostała?ojej..głowa do góry..wezma mała na naświetlania i w sobote na bank was wypuszczą a jak Wercia zareagowała na siostrzyczkę?był tz z nią na odwiedzinkach?

Justana..wiadomo..większe kwalifikacje większa szansa na utrzymanie stanowiska.. ja tam sie doedukuję i wieczorem sie za cb zabiore..sasasa
no tak, tym bardziej że studiuję dziennie w trakcie godzin pracy to tez nielada ułatwienie ze strony kierownictwa mojego

to umawiamy sie na przepytywanie

Cytat:
ja chce do domu!
oooj;/ bedzie dobrze kochana!
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-11-06, 12:02   #2241
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Żółtaczka wyszła dzisiaj bo ten krwiaczek się wchłania i stad podwyższony poziom ,okaże się jutro czy poziom spada....
werka była u mnie i jest zachwycona siostrzyczka,a ja tesknie za nią bardzo:'(
Też najbardziej się boję, ze będę tęsknić straszliwie za Stasiem, a zakładam optymistycznie 2 doby i do domu.
Staś miał żółtaczkę, ale na tyle niewielką, że puścili nasz szybko do domu.
Stary 2014-11-06, 12:19   #2242
Aleaa_
Wtajemniczenie

Czekoladka, nas dzien dluzej przetrzymali zeby skontrolowac

Stary 2014-11-06, 12:21   #2243
Frau Gizela
Rozeznanie

A mnie gna na dwór i chyba wyjdę z Klarą na chwilę. Jest tak ciepło, że aż grzech w domu siedzieć. A na 16:30 wizyta u p. Dr i kontrola wagi. Ciekawe, co będzie
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:29   #2244
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Chusteczki ogrzewajcie w dłoniach to nie będą takie zimne dla maluszka

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ogolnie to przeraza mnie to wszystko jak piszecie
wlasnie ogladalam filmik "mamo tato co ty na to" i tam sugerowali ogrzewanie chusteczek w dłoniach, żeby dziecka nie draznil chlod od chusteczek.

w ogole to ogladalam sobie te filmiki z tej serii i najbardziej przerazalo mnie obracanie, przekładanie Malucha na rekach ale z drugiej strony mysle, ze to kwestia wprawy i poczucia Malenstwa.

Cytat:
teraz to taka rozciapciana,z nitkami krwi.. słoneczko chyba z 2 kg mojej wagi,którą nabyłam w w ciazy to bulionetka biore laktator swój bo ja tak pisza dziewczyny,ze problem z kp. a u mnie chyba dobrze sie zapowiada bo co scisnę sutek to leci siara..

martha..esti jest dzis total fatal error..

podobno przed zbliżającym sie porodem kobieta czuje euforie,wiec ja nie rodze..

esti ja tez dziś totalnie rozbita o tak albo i bardziej... czyli dziś nie rodzimy? bo euforii brak?
a mój TZ mowi,ze jutro Hanka będzie z nami?@?@? hehe, wiec sama nie wiem, czy się zdecydować jak to baba zmieniam zdanie co chwile, chce i się boje i nie chce.
na która masz na oddzial?

a te namioty to chyba bym wziela od Ciebie, ale może poczekam do porodu?

nawet nie chce mi się obiadu robic, to mama podrzuci kapuśniak, a na drugie zjemy sadzone z ogorkami ....

Cytat:
Aleaa klaski:
dla Wojtusia, ze ładnie rosnie!

Cytat:
ja chce do domu!
jeśli nie będzie bardzo wysoki poziom bilirubiny to wypuszcza Was lub gdy dziś będzie wyższy a jutro zobaczą poprawe, to tez pewnie.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:35   #2245
Zanet84
Zakorzenienie

Czy Wasze kruszynki tez przy cycu tak...jecza, wzdychaha, stekaja i...ciagna momentami cyca jak u krowy ?
Komicznieto wyglada

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
wlasnie ogladalam filmik "mamo tato co ty na to" i tam sugerowali ogrzewanie chusteczek w dłoniach, żeby dziecka nie draznil chlod od chusteczek.

w ogole to ogladalam sobie te filmiki z tej serii i najbardziej przerazalo mnie obracanie, przekładanie Malucha na rekach ale z drugiej strony mysle, ze to kwestia wprawy i poczucia Malenstwa.

esti ja tez dziś totalnie rozbita o tak albo i bardziej... czyli dziś nie rodzimy? bo euforii brak?
a mój TZ mowi,ze jutro Hanka będzie z nami?@?@? hehe, wiec sama nie wiem, czy się zdecydować jak to baba zmieniam zdanie co chwile, chce i się boje i nie chce.
na która masz na oddzial?

a te namioty to chyba bym wziela od Ciebie, ale może poczekam do porodu?

nawet nie chce mi się obiadu robic, to mama podrzuci kapuśniak, a na drugie zjemy sadzone z ogorkami ....

Aleaa klaski:
dla Wojtusia, ze ładnie rosnie!

jeśli nie będzie bardzo wysoki poziom bilirubiny to wypuszcza Was lub gdy dziś będzie wyższy a jutro zobaczą poprawe, to tez pewnie.
Tez ogladalismy te filmiki . I te z podnoszeniem, obracaniem itp...masakra, ile tam ruchow ja polegam na instynkcie
Stary 2014-11-06, 12:36   #2246
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Podajece dzieciom tran? Jesli tak to jaki? Musze małej kupic i nie wiem co wybrac...
Ja podaję Mollers o aromacie owocowym.

Cytat:
witam sie..mam dziś dzień do doopy..od rana mnie makówka boli w nicy tak jak Ty begie wstawałam po kilka razy i koczowałam na tym kiblu z nadzieją,ze lunie i nic.. rano znów bulionetka pobolewa mnie brzuch,promieniuje do kolan i kręgosłup ale to chyba z nerwów..ogarniam torby bo gin kazał wziąśc w razie czego i gotuję dla tz obiad.. totalny brak myśli,ze urodze...czuje,ze wrócę popołudniem do Was..
no ciekawe czy zostaniesz a oddziale .... ale jak masz tam leżeć bez potrzeby to wracaj do nas, będziemy razem marudzić a brak porodu to może dzieciakom odechce się słuchać i wylezą z brzuchów...

Cytat:
ja chce do domu!
Oby szybko zeszła ta żółtaczka jeszcze troszkę i będziecie w domu..

Alea ale Ci Wojtuś ładnie przybrał przez te 6 dni

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:38   #2247
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Przyszedł mi ochraniacz na łóżeczko i przybornik z Lulinka. Faktycznie fajnie uszyte więc dziękuję za wrzucenie linka tutaj. Jak wyschnie to pokażę fotki.

Muszę ogarnąć Bożenę bo dziś wizyta. Tylko nie wiem z której strony podejść do tematu bo przecie nic nie widzę i ledwo tam sięgam

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:41   #2248
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Przyszedł mi ochraniacz na łóżeczko i przybornik z Lulinka. Faktycznie fajnie uszyte więc dziękuję za wrzucenie linka tutaj. Jak wyschnie to pokażę fotki.

Muszę ogarnąć Bożenę bo dziś wizyta. Tylko nie wiem z której strony podejść do tematu bo przecie nic nie widzę i ledwo tam sięgam

Tez mam od nich
Z przybornika jestem mega zadowolona, jest bardzo pojemny . Mam ten 2w1 z kieszenia na pieluchy . Jst super
Stary 2014-11-06, 12:42   #2249
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
.

oj tam, oj tam - dasz rade.
ja codziennie mam dylemat, czy ogarnąć, czy dac jej jeszcze jeden dzień

kciuki za wizyte!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:45   #2250
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wasze kruszynki tez przy cycu tak...jecza, wzdychaha, stekaja i...ciagna momentami cyca jak u krowy ?
Komicznieto wyglada

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości