![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
Esti kochana to ja juz dzisiaj stresa bede miec jak chcesz mnie pytać:d jak sie będę tak zabierać za nauke to juz widze jaka bede naumiana:d dzisiaj jade po leżaczek-bujaczek z FP uzywka za 90 zl, ciekawe czy faktycznie wyglada tak jak laska mówiła no ale okaże sie ![]()
![]() |
#2222 |
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja mam 1000 dylematów co do kupki, karmienia, pupki..
miałyśmy dziś wizytę w przychodni i tak w dniu wypisu mała ważyła 2700g dziś po 10dniach 2880g z tym, że teraz w pampersie mi ją ważyła a w szpitalu bez...a przecież przy takim maleństwie każdy g ma znaczenie. Wogule macie wszystkie ten tzw nawał pokarmu?? Ja mam wrażenie, że cycyki są cały czas miękkie i wogule jak Milencia pije nie zuję ciągnięcia ani niczego w piersiach..jak ścisnę to mleko trysk do przodu. Raz próbowałam ręcznie ściągnąć do butelki to chyba się mi 10 ml udało. Cały czasmam wrażenie że ona je za mało jest jeszcze troche przyżółcona i moje zastrzyki po cc też podobno ją usypiają i mnie to martwi bo ona mi wogule nie płacze z głodu..
#2223 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kiara, kladziemy bardzo gruby recznik zlozony na 4 razy, mokry na kaloryfer. Ale to chyba nic nie daje...
Kostka, my wyszlismy na spacer, jakis tydzien po urodzeniu, ale wtedy byla super pogoda, slonce i chyba 12 stopni ![]() Polozna powiedziala ze jak jest w miare cieplo to mozemy isc od razu (pytalam jak mala miala 6 dni) ![]() Laczone witaminy k i d sa dobre jak sie wie ze bedzie tylko kp, u mnie z tym pokarmem roznie bywa wiec wolalam osobne kupic. D3 daje rano a K pod wieczor Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko miedzy lekcjami, byla dzis polozna i maly wazy 3100g. 6 dni temu bylo 2770g, czyli rosniemy
![]()
#2225 |
Rozeznanie
|
mi w szpitalu nakładki sie przydały na suty bo były z początku total płaskie.
#2226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak wlasciwie to co studiujesz?musze wiedziec z czego sama mam sie przygotowac? ![]() kupujesz z olx ten bujaczek?ja mam nauczke wiec dobrze,ze jedziesz zobaczyc na live..takie dla małych dzieci przeważnie są w dobrym stanie ale nigdy nie wiadomo.. ![]()
![]() |
#2227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nawilzacz HB ultradzwiekowy z jonizacja i pelni funkcje lampki, ale bez higrometru. Ela rozeznawala chyba solidnie temat ostatnio... Zanet kinedy wyszlyscie na pierwszy spacer?[/QUOTE] Obczaje ten nawilzacz dzieki ![]() No i musze doczytac co to higrometr ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas tez kupa prawie w kazdej pieluszce ale mala wiec teraz mi narobilyscie stresa ze to biegunka... Czyli ja podejrzewam, ze on sie nie najada a ja mam caly czas za malo tego pokarmu ![]() 100 ml to dla mnie abstrakcja a w jakim czasie? Dziewczyny jeszcze pytanie odnosnie witamin podajecie? No u nas w szpitalu chyba podali k ale nie mowili co dalej??[/QUOTE] Odciagam w ciągu pięciu minut. W moim szpitalu dają pieczątkę z info jakie witaminy kiedy podawać. Do ósmej doby tylko d3, potem do trzeciego miesiąca dodatkowo k jeśli karmi się piersią. Cytat:
Nie zakladaj od razu biegunki ![]() Cytat:
ja mam ten z hyundaia i go polecam. Ela ostatnio rozeznawała. A tak doraźnie to tak jak Kiara pisała- mokrą pieluszkę lub ręcznik daj na kaloryfer. Powinno być lepiej. Cytat:
ponoć molers jest ok i najmniej daje rybą. Ja czekam właśnie na niego w formie zelkow. Zobaczymy czy M.spasuje. Póki co pije bioaron i miód z cytryną. Cytat:
Szybka! Jak u Ciebie? Melduj się! Co Wy, dzieci urodziłyście i czasu nie macie? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w przychodni waza w ciuszkach Jak mala byla w body z dl rekawem, pajacyku no i pampers...odjela 150 gram. Maja chyba jakies normy tabele z waga ubranek czy jak ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Kostka ja podalam sama witaminy, zgodnie z zaleceniami ze szpitala. Nie czekalam na wizyte u pediatry. Wit D3 od razu, a K od 8 doby. Tak mi rozpisali. Frau wlasnie recznik nic nie daje... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-06 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
Ja w wypisie mialam od 8 doby podwojna dawka D i pojedyncza K. Teraz ze wzgledu na mm od K mam odejsc.
U nas kupy sa 2-3razy dziennie teraz, ale sika tle ze juz przesikal pare razy pampersa ![]() Co do karmienia, dzis nie zjadl mniej niz 90ml a o 5 zjadl 105ml ![]()
#2232 |
Zakorzenienie
|
Nie wiadomo czy jutro wyjdziemy bo mala ma zoltaczke:-/
ja chce do domu!
#2233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
studiuje II stopien, Turystykę, na UE w Jeleniej Gorze bo jako jedyna u nas w biurze mam lic z przodu a w razie wu lepiej mieć mgr jakby mieli nas zwalniać ![]() bujaczek będziemy najpierw oglądać. Na fb mamy taki babymarket jeleniogorski więc na miejscu, zarezerwowałam a dziś pojedziemy obejrzymy i jak będzie wsio git to bierzemy ![]() no usmiałam sie z tego tekstu ![]() ![]()
![]() |
#2234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Justana..wiadomo..większe kwalifikacje większa szansa na utrzymanie stanowiska.. ja tam sie doedukuję i wieczorem sie za cb zabiore..sasasa
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-11-06 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Indra, widze ze masz jutro termin. A pierwsze ile przenosilas?
Ja dzis skonczylam 37tc zaczelam 38 wiec w sumie tez chetnie juz urodze ;p ale na takie cuda nie licze ;/ ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- o masakra ;/ tez sie najbardziej tego boje ze cos bedzie nie tak i bedzie trzeba gnić w tym smierdzacym szpitalu ;/ tesknisz pewnie za Weronika? |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka trzymaj sie, oby Was szybko wypuscili
![]() Kiara ja tez cala noc sie telepie po lozku ![]() ![]() Aleaa ale ladnie Wojtus przybiera ![]()
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jedna dziewczyna z sali tez miala stwierdzona u synka. Trzymali ich 1 dzien dluzej. Przez ta dobe byl naswietlany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Żółtaczka wyszła dzisiaj bo ten krwiaczek się wchłania i stad podwyższony poziom ,okaże się jutro czy poziom spada....
werka była u mnie i jest zachwycona siostrzyczka,a ja tesknie za nią bardzo:'(
#2240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to umawiamy sie na przepytywanie ![]() oooj;/ bedzie dobrze kochana!
![]() |
#2241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staś miał żółtaczkę, ale na tyle niewielką, że puścili nasz szybko do domu.
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladka, nas dzien dluzej przetrzymali zeby skontrolowac
#2243 |
Rozeznanie
|
A mnie gna na dwór i chyba wyjdę z Klarą na chwilę. Jest tak ciepło, że aż grzech w domu siedzieć. A na 16:30 wizyta u p. Dr i kontrola wagi. Ciekawe, co będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole to ogladalam sobie te filmiki z tej serii i najbardziej przerazalo mnie obracanie, przekładanie Malucha na rekach ![]() Cytat:
esti ja tez dziś totalnie rozbita ![]() a mój TZ mowi,ze jutro Hanka będzie z nami?@?@? hehe, wiec sama nie wiem, czy się zdecydować ![]() na która masz na oddzial? a te namioty to chyba bym wziela od Ciebie, ale może poczekam do porodu? nawet nie chce mi się obiadu robic, to mama podrzuci kapuśniak, a na drugie zjemy sadzone z ogorkami .... Cytat:
![]() ![]() ![]() dla Wojtusia, ze ładnie rosnie! jeśli nie będzie bardzo wysoki poziom bilirubiny to wypuszcza Was lub gdy dziś będzie wyższy a jutro zobaczą poprawe, to tez pewnie.
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze kruszynki tez przy cycu tak...jecza, wzdychaha, stekaja i...ciagna momentami cyca jak u krowy ?
![]() Komicznieto wyglada ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Alea ale Ci Wojtuś ładnie przybrał przez te 6 dni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi ochraniacz na łóżeczko i przybornik z Lulinka. Faktycznie fajnie uszyte więc dziękuję za wrzucenie linka tutaj. Jak wyschnie to pokażę fotki.
Muszę ogarnąć Bożenę bo dziś wizyta. Tylko nie wiem z której strony podejść do tematu bo przecie nic nie widzę i ledwo tam sięgam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam od nich ![]() Z przybornika jestem mega zadowolona, jest bardzo pojemny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam, oj tam - dasz rade. ja codziennie mam dylemat, czy ogarnąć, czy dac jej jeszcze jeden dzień ![]() kciuki za wizyte! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.