Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 12:32   #2551
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Uwaga jaram sie, Kuba dzis prawie samodzielnie ulozyl 6elementowe puzzle,raz mu tylko powiedzialam,zeby sprobowal obrocic puzzla wiem,ze Wasze dzieci robia to od zeszlego stulecia ale tak mnie to cieszy,ze szok.
Hej moja układa tak od wtorku gdzieś, musze jej czasem podpowiedzieć żeby troszkę przekręciła ale uważam że super jej idzie.
No i nie wiem jak uWas ale u nas sorter idzie jak burza, mamy rakiete i garnek i super sobie radzi.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja wlasnie do pracy jadę. Chciałam się pochwalić że Daria znowu rano zrobiła siku do ubikacji

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
witajcie mamuski

Ostatnio mam wrażenie, że nikt moich postów ie czyta, albo piszę już takie głupoty, że nikomu nie chce się do tego odnosić

Przyszłam z rana prosić o kciuki, bo dziś jest sądny dzień dla mnie i P Wczoraj popołudniu dostałam propozycję pracy w przedszkolu czyli w zawodzie. Choć nie do końca, bo narazie do sprzątania korytarzy, holi i schodów. Ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia, więc.. Zwłaszcza, że wszystkie praktyki odywałam właśie w tym przedszkolu, do tego byłam u nich wolontariuszem, więc liczę że o ile mnie przyjmą to jak tylko zwolni się jakiś etat to będę miała szansę na pracę w zawodzie. Tylko mam jeden warunek- muszą mi P. przyjąć od ręki. Jest jedna grupa tzw. pampersiaków (2lata), więc szansa jest. Co prawda pracowalabym 10-18.30, troche mi to nie na rękę, ale tż obiecał, że będzie kończył o 16 i odbierał małą. Teraz pracuje 6-19 mniej więcej. trochę nie jestem na to psychicznie przygotowana i boję się, że znowu mała nam zacznie chorować jak rok temu i znowu będę musiała zrezygnoać z pracy, ale przecież całe życie nie będziemy siedziały w domu. uspokaja mnie też fakt, że zaczełam ją uświadamiać, opowiadć, czytać ksiązeczki o przedszkolu już jakiś czas temu, więc mam nadzieję, żę pójdzie nam w miarę lekko. No i cięzko będzie na początku pracować w jednym budynku z własnym dzieckiem, ale jakoś damy radę. oby mnie tylko przyjeli.

Trzymajcie ksiukasy
Kciuki są, korzystaj z szansy.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sliczny-namiot-nam...728394495.html cena dośc okazyjna chyba co? my mamy ale możne komuś sie spodoba
zaraz sprawdzam bo ostatnio nawet Tż o namiocie wspominał
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poszłam włączyć pranie. Mała została z puzzlami. Wracam a tu taki obrazek.

Ja mam podobne jak Fewciowe i fajne są, i teraz w Auchan za grosze są i chyb ajej dokupie inne.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:33   #2552
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I jak Nina ? podobają się Oli?
Ola ja uwielbia, bawi się nimi często. Teraz to już układa sama. One są fajne, bo jest różny stopień trudności.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:58   #2553
misiaeel
Wtajemniczenie

bokeh fajny ten namiot ale cos mi się wierzyć nie chcę, że on aż tyle kosztował?

Debrah my własnie mamy te 2. fajne są, Hania sama wyszukuje żeby ułożyć wydaję mi się, że jako takie pierwsze to się nadadzą

fewciu Blanka jaki słodziak

ja dzisiaj odkryłam śliczną bajkę na mini mini Parauszek. i co się okazało. to polska bajka jest genialnie nakręcona i bardzo sympatyczna

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:14   #2554
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
bokeh fajny ten namiot ale cos mi się wierzyć nie chcę, że on aż tyle kosztował?

Debrah my własnie mamy te 2. fajne są, Hania sama wyszukuje żeby ułożyć wydaję mi się, że jako takie pierwsze to się nadadzą

ja dzisiaj odkryłam śliczną bajkę na mini mini Parauszek. i co się okazało. to polska bajka jest genialnie nakręcona i bardzo sympatyczna
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:21   #2555
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
włąśnie illusion też Cię widzę, mam nadzieję,że u Was wsio ok

zapomnialam Wam powiedzieć- wczoraj brzuch mi się obniżył
wszyscy to zauważyli

marsi, ja już czekam na czerwonego newsa

Cytat:
Poszłam włączyć pranie. Mała została z puzzlami. Wracam a tu taki obrazek.

jaki słodziak takie trudne zadanie do wykonania było, że aż padło dziecko

dzięki za linki, też na pewno któreś wezme.

Ogólnie to jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze pociechy? Bo ja mam wrażenie, że nie mamy nic stosownego do wieku, a pomysłu brak...

Cytat:

bajkę znamy, ale u nas telewizja definitywnie zakończona. I pewnie nie prędko coś Julas w tv obejrzy...

Witam się Dziewczyny

ps, Czy już tylko my zostałyśmy w pieluchach?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:25   #2556
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

My też
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:25   #2557
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie to jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze pociechy? Bo ja mam wrażenie, że nie mamy nic stosownego do wieku, a pomysłu brak...

bajkę znamy, ale u nas telewizja definitywnie zakończona. I pewnie nie prędko coś Julas w tv obejrzy...

Witam się Dziewczyny

Jeszcze my w pieluchach i chyba tak już zostanie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:43   #2558
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

My też
ale u Was chociaż progres w żłobku
A Julka usiądze i może siedzieć 30 min i nic..
A jak tylko założę jej pieluchę to nasika.

mika, my chyba też do 18-stki się nie odpieluchujemy

Stary 2014-11-06, 13:45   #2559
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szaja a mogłabyś jakies tytuły o nocniku podrzucić , mamy KUPĘ ale bez efektów może więcej poczytamy i cos się uda

Dajcie linka do sklepu Aros na allegro nie mogę znaleźć
Stary 2014-11-06, 13:46   #2560
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dziewczynkę a teraz jest szał na samochody, powyciągałam barbi i nawet się coś tam bawi, domki z figurkami, klocki, puzle..

My tez jeszcze pieluchowe
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:47   #2561
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

U nas woła kupę robisz ale ostatnio musi przy tej czynności stać i trzymać się mojej szyi siku cos ostatnio nie woła ale na nocnik nie usiądzie i koniec wiec zostajemy w pieluchach , nawet z pania psycholog już rozmawiałam na ten temat mamy próbować ale jak próbować jak nie chce siąść na nocnik
Stary 2014-11-06, 13:49   #2562
gojka24
Zakorzenienie

jestem dziewczynki Szybko odniosę się do tego do czego muszę i piszę co u nas, bo pewnie jesteście ciekawe

Cytat:
mój S nie toleruje zieleniny, ale jak zmiksuje -to nie widać
poza tym nie tylko natka jest bogatym źrodłem wit c

bo tu chyba niewiele z nas ma psiaki- ja mam więc powiem tyle- u nas zwykłą foliówka załatwia sprawę, nie kupuję specjalnych woreczków bo to jeden shit- mówiąc dosadnie ,zwykłe woreczki śniadaniowe i już
no chyba,że masz jakiegoś psa giganta po ktorym trzeba łopatą ogarniać

aaaa i kciuki za robote

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

aaaaaaaa powiem Wam rewelacje- jaka zaje...a jest nasza służba zdrowia

dzwonie umowić się na ktg (małą jest owinięta pępowiną) prywatnie- odmowiono mi nieważne,że jeszcze kilka tyg temu jeżdziłam tam co drugi dzień, zmieniły się procedury i gdyby coś bylo nie tak na zapisie to oni nie biorą odpowiedzialności

w szpitalu bez wsazań medycznych, tak o dla mojego spokoju też nie wykonują, musialabym przyjechać z jakąś dolegliwością by wykonano mi ktg
ch..uj że dziecko jest owiniete pępowiną a ja odchodzę od zmysłów i nie spie po nocach
niech to szlag, w przyszłym tyg mam wizytę u gina i będę się upierać by położył mnie do szpitala, ja nie chce osiwieć

przepraszam za słownictwo ale zagotowałam się, przecież tu chodzi o życie mojego szkraba
Marsi porażka z tą służbą zdrowia. Strasznie współczuję i trzymam kciuki.

A co do psa to pogrubione mnie rozwaliło. Mam małego psa, ale jak ręką przez woreczek? Brzydzę się dlatego szukam czegoś jednorazowego. Sprzątam i wyrzucam. Chyba właśnie wytne z tekturki prostokąt, zrobię rynienkę i do woreczka.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jeszcze my w pieluchach i chyba tak już zostanie

My też w pieluszkach i daleka droga przed nami jeszcze.

No to teraz piszę. Pierwszy raz spotkałam się z rozmową o pracę na dworzeBardzo miło, wszystko ładnie pięknie, ale problem z dzieckiem, bo od 2.5 roku przyjmują, a w wyjątkowych sytuajach młodsze. No, ale że zrobiłam dobre wrażenie i mam wykształcenie, to zostałam zaprowadzona do dyrekcji. Rozmawiałam z właścicielem, bo to prywatne przedszkole. A pani dyr od razu, że przecież my się znamy. no to zaczełam, że tak że prktyki, wolontariat, badania do pracy przeprowadzałam. No i tekst, że od 2.5 roku przyjmują itp. Aż właściciela pyta: Potrzebujemy pracowanika? No tak. No właśnie, to musimy pomóc. Właśnie zaniosłam dokumenty. Muszę kupić tylko ciapki, pościel, przynieść ubranka na zmianę i pampresy. Resztę daje przedszkole. Zaczynam od środy, Paulinka jutro na 9 ma przyjść, będę z nią na sali. W poniedziałek jeszcze pójdze i zobaczymy jak dalej. W razie Wu może zostać w grupie popołudniowej od 16 do 18 a potem te ost pół godz ze mną może być jak będę ogarniała. Rewelacja poprostu. Mogę powiedzieć, że wolontariat się opłaca

Aaaa i w weekendy czasem bede musiala pracowac, na osobnej umowie za osobne pieiądze, bo wlasciciel ma dom weselny i czasem biezre pracowaikow. Chyba, że chcę to mogę co weekend. Chciałabym, ale szkoda mi dziecka.

A teraz lecę pozałatwiać sprawy i ogólnie się ogarnąć, bo z wrażenia mam tak dzień rozbity, że szok..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:51   #2563
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

ooo to u nas ostatio tak samo- kupę łapałam w locie bo lord siedział 30 min na tronie po czym stwierdził,że na stojąco wygodniej

Leos ma fazę na gumowe zwierzaki (Sylwietta o tym pisala) furore robi "kuliś" oraz chum (świnka) a take ciufcia i" ja chce pisiała" po kolorowankach rzecz jasna

Mika- my mamy o pieluszkach Tupcio Chrupcio

a co ja mam powiedzieć, za chwilę będe mieć drugiego srajtka w pieluszkch, chyba nic innego nie bedę robić tylko przewijać ra jedno raz drugie

Gojka no rewelaka, gratulacje

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-11-06 o 13:53
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:59   #2564
bokeh
Zakorzenienie

pierwsze i te z trefla
Cytat:

u Nas podobnie, szczegolnie przed kąpielą, zauwazylam, że lubi sikać do wanny... Bo sadzam ją przed kapaniem na nocnik to nie chce i placze stawiam do wanny i sika... jedyne kiedy sika to zaraz po przebudzeniu, biore ją na nocnik i zrobi siku. Ogólnie wie wszystko jak pytam gdzie sie robi siusiu pokazuje na nocnik, no ale to tyle jeśli chodzi o temat odpieluchowania. Kuiłam ostatnio majteczki w SH po 1zl sztuka jak nówki myślałam jej ubierać zamiast pieluchy ale nie wiem czy to dobry pomysł?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

wymyśliłam sobie ejszcze, że na prezent na dwa latka kupimy kuchnię drewnianą, dziś gotowała duplo i karmiła królika

No i nie wiem wszystkie takie drogawe

Jakie macie pomysły na prezent na urodziny? Na mikolaja, na swieta?
Stary 2014-11-06, 14:03   #2565
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U nas woła kupę robisz ale ostatnio musi przy tej czynności stać i trzymać się mojej szyi siku cos ostatnio nie woła ale na nocnik nie usiądzie i koniec wiec zostajemy w pieluchach , nawet z pania psycholog już rozmawiałam na ten temat mamy próbować ale jak próbować jak nie chce siąść na nocnik
My generalnie mamy problem z zaparciami i pięknie umie powiedzieć KUPKA jak robi, ale też tylko na stojąco, a raczej oparta w pół np. o kanapę...

Cytat:
pierwsze i te z trefla

u Nas podobnie, szczegolnie przed kąpielą, zauwazylam, że lubi sikać do wanny... Bo sadzam ją przed kapaniem na nocnik to nie chce i placze stawiam do wanny i sika... jedyne kiedy sika to zaraz po przebudzeniu, biore ją na nocnik i zrobi siku. Ogólnie wie wszystko jak pytam gdzie sie robi siusiu pokazuje na nocnik, no ale to tyle jeśli chodzi o temat odpieluchowania. Kuiłam ostatnio majteczki w SH po 1zl sztuka jak nówki myślałam jej ubierać zamiast pieluchy ale nie wiem czy to dobry pomysł?

Też nie wiem czy dobry, sama się nad tym zastanawiałam, ale przeraża mnie fakt przebierania co chwilę, bo Julka dużo pije i dużo leje

marsi
, Leo niezły agent a z tymi pieluchami to powinnaś teraz mega rabaty dostawać, bo zobacz jaki na Was interes robią, od dwóch lat, kupujesz non stop, a kolejny rok lub dwa przed Tobą

gojka, gratulacje i powodzenia

bokeh, ja nie mam pomysłu, dlatego czekam na wszelkie Wasze propozycje i na pewno coś się znajdzie

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2014-11-06 o 14:05
Stary 2014-11-06, 14:05   #2566
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
O k..wa nie dziwię się,

A co do witaminy to tak jak z zelazem U nas : syntetyczne jest be, lepiej podać w diecie itp.itd ~ zgadzam się ale co jak masz dziecko które nie zje nic z tego co zawiera żelazo? No i cóż, mimo że zgadZam się z tym co wyżej to dałam ten syntetyk.
Jezeli nie zje, to znaczy, ze organizm ma wystarczajaco duzo zelaza i wiecej juz nie potrzebuje
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:08   #2567
Debrah
Zakorzenienie

Meneq - ale jak to się ma do naszego mega niedoboru żelaza, kiedy NIE jadła?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:20   #2568
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
http://www.stanlab.eu/

Ja zamawiałam z e -sklepu, ale widzę że teraz mają jakąś przerwę techniczną. Można telefonicznie zamówić lub mailowo.

Oli dawałam 1-2 g podczas przeziębienia, a tak to myślę że 0.5-1 gram będę jej dawać profilaktycznie. A my 3-4 gramy profilaktycznie.

Co to znaczy profilaktycznie? Tylko nerki obciazasz a i takz moczem zostanie natychmiast wyplukana

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:

Poloz pieluche na nocnik

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
jestem dziewczynki Szybko odniosę się do tego do czego muszę i piszę co u nas, bo pewnie jesteście ciekawe

Marsi porażka z tą służbą zdrowia. Strasznie współczuję i trzymam kciuki.

A co do psa to pogrubione mnie rozwaliło. Mam małego psa, ale jak ręką przez woreczek? Brzydzę się dlatego szukam czegoś jednorazowego. Sprzątam i wyrzucam. Chyba właśnie wytne z tekturki prostokąt, zrobię rynienkę i do woreczka.

My też w pieluszkach i daleka droga przed nami jeszcze.

No to teraz piszę. Pierwszy raz spotkałam się z rozmową o pracę na dworzeBardzo miło, wszystko ładnie pięknie, ale problem z dzieckiem, bo od 2.5 roku przyjmują, a w wyjątkowych sytuajach młodsze. No, ale że zrobiłam dobre wrażenie i mam wykształcenie, to zostałam zaprowadzona do dyrekcji. Rozmawiałam z właścicielem, bo to prywatne przedszkole. A pani dyr od razu, że przecież my się znamy. no to zaczełam, że tak że prktyki, wolontariat, badania do pracy przeprowadzałam. No i tekst, że od 2.5 roku przyjmują itp. Aż właściciela pyta: Potrzebujemy pracowanika? No tak. No właśnie, to musimy pomóc. Właśnie zaniosłam dokumenty. Muszę kupić tylko ciapki, pościel, przynieść ubranka na zmianę i pampresy. Resztę daje przedszkole. Zaczynam od środy, Paulinka jutro na 9 ma przyjść, będę z nią na sali. W poniedziałek jeszcze pójdze i zobaczymy jak dalej. W razie Wu może zostać w grupie popołudniowej od 16 do 18 a potem te ost pół godz ze mną może być jak będę ogarniała. Rewelacja poprostu. Mogę powiedzieć, że wolontariat się opłaca

Aaaa i w weekendy czasem bede musiala pracowac, na osobnej umowie za osobne pieiądze, bo wlasciciel ma dom weselny i czasem biezre pracowaikow. Chyba, że chcę to mogę co weekend. Chciałabym, ale szkoda mi dziecka.

A teraz lecę pozałatwiać sprawy i ogólnie się ogarnąć, bo z wrażenia mam tak dzień rozbity, że szok..

Brawo!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
pierwsze i te z trefla

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

wymyśliłam sobie ejszcze, że na prezent na dwa latka kupimy kuchnię drewnianą, dziś gotowała duplo i karmiła królika

Na ur. rowerek biegowy.
Na zupelne odpieluchowanie jeszcze za wczesnie i nie zima.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Meneq - ale jak to się ma do naszego mega niedoboru żelaza, kiedy NIE jadła?

Moze organizm akurat na tym etapie nie potrzebowal zelaza? W kwestii niedoborow ufam naturze, instynkt podpowiada, co zjesc i co jest potrzebne. Zapotrzebowanie jest osobnicze a widelki to statystyka.
Stary 2014-11-06, 14:22   #2569
marsi11
Zakorzenienie

meneq, moj s mial 20 miesiecy jak zupelnie pożegnal się z pieluszką (nauka trwała 3 dni) zostawał tylko pampers na noc ale i tak nigdy go nie zmoczyl
myslalam,że z Leosiem też łatwo będzie a tu krok do przodu dwa w tył

Bokeh a kuchni nie ma przypadkiem w ikei
Stary 2014-11-06, 14:31   #2570
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq, moj s mial 20 miesiecy jak zupelnie pożegnal się z pieluszką (nauka trwała 3 dni) zostawał tylko pampers na noc ale i tak nigdy go nie zmoczyl

A w jakiej porze roku? Bo poza latem to sukcesu szybkiego nie wroze
Stary 2014-11-06, 14:33   #2571
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A w jakiej porze roku? Bo poza latem to sukcesu szybkiego nie wroze
wiosna, ale metodą wlasnie bokeh- czyli majteczki,spodenki bawelniane i przewijanie 100 razy dziennie, efekty były szybko
Stary 2014-11-06, 14:35   #2572
mala_19kw
Zakorzenienie

Hope- a mogłabyś zmierzyć długość wkładki tych bucików? Na rozmiar 24/25 wypada o ile dobrze pamiętam 15-15,5 . Mogłabyś zobaczyć jak wychodzi to w rzeczywistości? I jaką wy macie długość stópki? (my 13,5 ale wiadomo potrzebuje o 1cm większe).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:03   #2573
hope01
Zakorzenienie

Mała, tak jak na metce 15 cm / 15,5 - ciężko cm wsadzić. Ale to futerko w środku się rozbije jeszcze

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:45   #2574
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryn pytałaś chyba jakie kupiliśmy butki, coś takiego
http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/cat-2687/332996
ale całe czarne z małyma autkiem z boku no mi najbardziej zależało żeby były nieprzemakalne i mega ciepłe, no i one takie są

chcieliśmy takie
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece
no ale na zimę one średnie

zaczynam staż w środę :boisie:

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:48   #2575
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja mam tą CZDA ( ona jest spożywcza i do zastosowań farmakologicznych). A jeszcze do zamówienia dostałam świadectwo kontroli jakości z dokładną zawartością wit C i pozostałych zanieczyszczeń.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

http://www.ceneo.pl/18809212
dzieki

Cytat:

My też
i my ale ja czekam na to az bedzie gotowa,

Cytat:
pierwsze i te z trefla

ja CHYBA
na mikolaja

PIESKA na smyczy z fisherprice

po choinkę

te klocki co Mika wstawiała
klocki squigz
tylko zastanawiam sie czy 24 czy 50
ale wieksze chyba lepiej

na urodziny bo ma 2.01 jeszcze nie wiem

w domku w pl czeka na nia konik bujany bo oddalismy do reklamacji
zaluje ze nie wzielam drewnianego
i rowerek biegowy moze on bedzie na urodziny

albo te koraliki co szklanka wstawiala

i szukam tez torebeczki dla niej takiej przez ramie

pod choinke jeszcze jakies drobazgi zeby miala duzo prezentow
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:59   #2576
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nancy ja poluje na ksiazke kucharska dla aktywnych

Schudnac musze..... Cholera min 5kg do stycznia

Little a Tobie jak idzie?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Nie idzie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja wlasnie do pracy jadę. Chciałam się pochwalić że Daria znowu rano zrobiła siku do ubikacji
Ooo brawo!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Serdecznie dziękuje za wszystkie ciepłe słowa i życzenia dla siostry. Wczoraj eeg powtarzali po nieprzespanej nocy i neurolog stwierdził, że był to napad padaczkowy. Natomiast co do torbieli nic nie powiedzieli. Powiedział tylko że napad nie był związany z torbielą, po czym ordynatorka nie chciała dać skierowania do neurologa po wyjściu ze szpitala. No to mój ojciec jak tam wpadł.. do dyrektora, tak skierowania w zębach przyniosła...
Także Bomba dzisiaj na 90 % wychodzi ze skierowaniami, z lekami, diagnostyka skąd, dlaczego i czy ma wpływ torbiel na funkcjonowanie - w Krakowie. Tutaj już nic nie zrobią.
Oby ta torbiel nie byla niczym powaznym ;/ Tez mialam robione EEG po omdleniu z drgawkami do teraz nie mam wynikow, bo glupie cipy nie chcialy mi wydac, a bylam za malo asertywna zeby sie klocic

Cytat:
mój S nie toleruje zieleniny, ale jak zmiksuje -to nie widać
poza tym nie tylko natka jest bogatym źrodłem wit c

bo tu chyba niewiele z nas ma psiaki- ja mam więc powiem tyle- u nas zwykłą foliówka załatwia sprawę, nie kupuję specjalnych woreczków bo to jeden shit- mówiąc dosadnie ,zwykłe woreczki śniadaniowe i już
no chyba,że masz jakiegoś psa giganta po ktorym trzeba łopatą ogarniać

aaaa i kciuki za robote

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

aaaaaaaa powiem Wam rewelacje- jaka zaje...a jest nasza służba zdrowia

dzwonie umowić się na ktg (małą jest owinięta pępowiną) prywatnie- odmowiono mi nieważne,że jeszcze kilka tyg temu jeżdziłam tam co drugi dzień, zmieniły się procedury i gdyby coś bylo nie tak na zapisie to oni nie biorą odpowiedzialności

w szpitalu bez wsazań medycznych, tak o dla mojego spokoju też nie wykonują, musialabym przyjechać z jakąś dolegliwością by wykonano mi ktg
ch..uj że dziecko jest owiniete pępowiną a ja odchodzę od zmysłów i nie spie po nocach
niech to szlag, w przyszłym tyg mam wizytę u gina i będę się upierać by położył mnie do szpitala, ja nie chce osiwieć

przepraszam za słownictwo ale zagotowałam się, przecież tu chodzi o życie mojego szkraba
Zawsze mozesz pojechac na ip i sciemnic troszke, ze slabo czujesz ruchy

Cytat:
http://allegro.pl/sliczny-namiot-nam...728394495.html cena dośc okazyjna chyba co? my mamy ale możne komuś sie spodoba
Mamy taki( zaplacilam chyba 15-20 zl wiecej) Byl szal przez jakis czas, tate zaciagala do niego

Cytat:

Ja odkrylam, ze mamy kanal TVP Abc, na ktorym non stop leca stare bajki

Cytat:

Witam się Dziewczyny

Spoko u nas tez sie nie zapowiada na odpieluchowanie

Mialam racje- to byli oszusci! Probowali zalozyc mi konto w banku, ale to tak latwo nie idzie. Musialabym zrobic im przelew potwierdzajacy lub wyslac skan dowodu( a tego nie zrobilam, w sumie nie wiem czemu wyslalam w kwestionariuszu nr dowodu ale na to nic zrobic w sumie nie moga).Opieprzylam goscia przez telefon i sie troche zooral jak mu wyjasnilam w jakis sposob probuje zalozyc na mnie konto Jutro pojde na policje i przekaze im maile i nr konta z ktorego zrobili mi falszywy przelew(mam od nich dyche ). Napisalam na fejsie do wlascicielki firmy pod ktora prawdopodobnie sie podszywaja, ale nie odczytala jeszcze ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 18:06   #2577
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Są ale takie malo kolorowe, tzn ja nie chce pstrej ale tam jest chyba jasno drewnianą z białym blatem.

Meneq ja też bym chciała rowerek biegowy ale w zimę i tak go nie użyje.. wiec moze bez okazji kupimy na wiosnę
Stary 2014-11-06, 19:34   #2578
Kija80
Zadomowienie

U nas puzzle leżą w kącie, młoda nie jest zainteresowana. Ma fazę na rozpoznawanie literek, pokazuje A B T M D E S O W Gadać nie bardzo umie ale wie która literka jest która Za to starszak miał 17,5 miesiąca kiedy zaczął budować takie normalne puzzle 30elementowe, parę tygodni później nauczył się układać 60tki. Mam gdzieś nawet zdjęcia na potwierdzenie. Jak teraz patrzę na Anię która jest 3 miesiące starsza niż on wtedy, to sama w to nie wierzę On miał wtedy zabieg operacyjny, parę dni był unieruchomiony i w tym czasie go olśniło jak to się robi, wcześniej nawet nie próbował. Nie mieliśmy żadnych megapuzzli czy kilkuelementowych, tylko 30tki z kubusiem puchatkiem. Miał wtedy taką fazę na puzzle, że wykupiliśmy wszystkie proste 30tki w sklepie (proste w sensie kubusie i inne bajki disneya, taki z wyraźnymi kolorowymi postaciami)
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 19:52   #2579
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh slyszalam ze zima znowu licha bedzie
Little brawa za czujnosc moze do policji pojdziesz hihi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-11-06, 20:07   #2580
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Bokeh slyszalam ze zima znowu licha bedzie
Little brawa za czujnosc moze do policji pojdziesz hihi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
U mnie w tym momencie termometr pokazuje 15 stopni

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości