|
|
#2551 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
No i nie wiem jak uWas ale u nas sorter idzie jak burza, mamy rakiete i garnek i super sobie radzi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Ola ja uwielbia, bawi się nimi często. Teraz to już układa sama. One są fajne, bo jest różny stopień trudności.
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh fajny ten namiot
![]() Debrah my własnie mamy te 2. fajne są, Hania sama wyszukuje żeby ułożyć fewciu Blanka jaki słodziak ja dzisiaj odkryłam śliczną bajkę na mini mini Parauszek. i co się okazało. to polska bajka
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marsi, ja już czekam na czerwonego newsa ![]() Cytat:
jaki słodziak ![]() ![]() ![]() Cytat:
dzięki za linki, też na pewno któreś wezme. Ogólnie to jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze pociechy? Bo ja mam wrażenie, że nie mamy nic stosownego do wieku, a pomysłu brak... Cytat:
Witam się Dziewczyny ps, Czy już tylko my zostałyśmy w pieluchach?
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
ale u Was chociaż progres w żłobku
![]() A Julka usiądze i może siedzieć 30 min i nic.. A jak tylko założę jej pieluchę to nasika. mika, my chyba też do 18-stki się nie odpieluchujemy
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja a mogłabyś jakies tytuły o nocniku podrzucić , mamy KUPĘ ale bez efektów może więcej poczytamy i cos się uda
Dajcie linka do sklepu Aros na allegro nie mogę znaleźć
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez jeszcze pieluchowe
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
U nas woła kupę robisz ale ostatnio musi przy tej czynności stać i trzymać się mojej szyi siku cos ostatnio nie woła ale na nocnik nie usiądzie i koniec wiec zostajemy w pieluchach , nawet z pania psycholog już rozmawiałam na ten temat mamy próbować ale jak próbować jak nie chce siąść na nocnik
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem dziewczynki
Szybko odniosę się do tego do czego muszę i piszę co u nas, bo pewnie jesteście ciekawe![]() Cytat:
A co do psa to pogrubione mnie rozwaliło. Mam małego psa, ale jak ręką przez woreczek? Brzydzę się dlatego szukam czegoś jednorazowego. Sprzątam i wyrzucam. Chyba właśnie wytne z tekturki prostokąt, zrobię rynienkę i do woreczka. My też w pieluszkach i daleka droga przed nami jeszcze. No to teraz piszę. Pierwszy raz spotkałam się z rozmową o pracę na dworze Bardzo miło, wszystko ładnie pięknie, ale problem z dzieckiem, bo od 2.5 roku przyjmują, a w wyjątkowych sytuajach młodsze. No, ale że zrobiłam dobre wrażenie i mam wykształcenie, to zostałam zaprowadzona do dyrekcji. Rozmawiałam z właścicielem, bo to prywatne przedszkole. A pani dyr od razu, że przecież my się znamy. no to zaczełam, że tak że prktyki, wolontariat, badania do pracy przeprowadzałam. No i tekst, że od 2.5 roku przyjmują itp. Aż właściciela pyta: Potrzebujemy pracowanika? No tak. No właśnie, to musimy pomóc. Właśnie zaniosłam dokumenty. Muszę kupić tylko ciapki, pościel, przynieść ubranka na zmianę i pampresy. Resztę daje przedszkole. Zaczynam od środy, Paulinka jutro na 9 ma przyjść, będę z nią na sali. W poniedziałek jeszcze pójdze i zobaczymy jak dalej. W razie Wu może zostać w grupie popołudniowej od 16 do 18 a potem te ost pół godz ze mną może być jak będę ogarniała. Rewelacja poprostu. Mogę powiedzieć, że wolontariat się opłacaAaaa i w weekendy czasem bede musiala pracowac, na osobnej umowie za osobne pieiądze, bo wlasciciel ma dom weselny i czasem biezre pracowaikow. Chyba, że chcę to mogę co weekend. Chciałabym, ale szkoda mi dziecka. A teraz lecę pozałatwiać sprawy i ogólnie się ogarnąć, bo z wrażenia mam tak dzień rozbity, że szok.. |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leos ma fazę na gumowe zwierzaki (Sylwietta o tym pisala) furore robi "kuliś" oraz chum (świnka) a take ciufcia i" ja chce pisiała" Mika- my mamy o pieluszkach Tupcio Chrupcio a co ja mam powiedzieć, za chwilę będe mieć drugiego srajtka w pieluszkch, chyba nic innego nie bedę robić tylko przewijać ra jedno raz drugie ![]() Gojka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-11-06 o 13:53 |
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- wymyśliłam sobie ejszcze, że na prezent na dwa latka kupimy kuchnię drewnianą, dziś gotowała duplo i karmiła królika ![]() No i nie wiem wszystkie takie drogawe ![]() Jakie macie pomysły na prezent na urodziny? Na mikolaja, na swieta?
|
|
#2565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też nie wiem czy dobry, sama się nad tym zastanawiałam, ale przeraża mnie fakt przebierania co chwilę, bo Julka dużo pije i dużo leje ![]() marsi, Leo niezły agent a z tymi pieluchami to powinnaś teraz mega rabaty dostawać, bo zobacz jaki na Was interes robią, od dwóch lat, kupujesz non stop, a kolejny rok lub dwa przed Tobą ![]() ![]() gojka, gratulacje i powodzenia ![]() bokeh, ja nie mam pomysłu, dlatego czekam na wszelkie Wasze propozycje i na pewno coś się znajdzie
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2014-11-06 o 14:05 |
||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli nie zje, to znaczy, ze organizm ma wystarczajaco duzo zelaza i wiecej juz nie potrzebuje
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq - ale jak to się ma do naszego mega niedoboru żelaza, kiedy NIE jadła?
|
|
|
|
#2568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy profilaktycznie? Tylko nerki obciazasz a i takz moczem zostanie natychmiast wyplukana ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Poloz pieluche na nocnik ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Brawo! ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Na ur. rowerek biegowy. Na zupelne odpieluchowanie jeszcze za wczesnie i nie zima. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Moze organizm akurat na tym etapie nie potrzebowal zelaza? W kwestii niedoborow ufam naturze, instynkt podpowiada, co zjesc i co jest potrzebne. Zapotrzebowanie jest osobnicze a widelki to statystyka. |
|||||
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
meneq, moj s mial 20 miesiecy jak zupelnie pożegnal się z pieluszką (nauka trwała 3 dni) zostawał tylko pampers na noc ale i tak nigdy go nie zmoczyl
myslalam,że z Leosiem też łatwo będzie a tu krok do przodu dwa w tył Bokeh a kuchni nie ma przypadkiem w ikei
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakiej porze roku? Bo poza latem to sukcesu szybkiego nie wroze |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Hope- a mogłabyś zmierzyć długość wkładki tych bucików?
Na rozmiar 24/25 wypada o ile dobrze pamiętam 15-15,5 . Mogłabyś zobaczyć jak wychodzi to w rzeczywistości? I jaką wy macie długość stópki? (my 13,5 ale wiadomo potrzebuje o 1cm większe).
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, tak jak na metce 15 cm / 15,5 - ciężko cm wsadzić. Ale to futerko w środku się rozbije jeszcze
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
pstryn pytałaś chyba jakie kupiliśmy butki, coś takiego
http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/cat-2687/332996 ale całe czarne z małyma autkiem z boku no mi najbardziej zależało żeby były nieprzemakalne i mega ciepłe, no i one takie są chcieliśmy takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece no ale na zimę one średnie zaczynam staż w środę :boisie:
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i my ale ja czekam na to az bedzie gotowa, Cytat:
![]() ![]() na mikolaja PIESKA na smyczy z fisherprice po choinkę te klocki co Mika wstawiała klocki squigz tylko zastanawiam sie czy 24 czy 50 ale wieksze chyba lepiej ![]() na urodziny bo ma 2.01 jeszcze nie wiem w domku w pl czeka na nia konik bujany bo oddalismy do reklamacji zaluje ze nie wzielam drewnianego i rowerek biegowy moze on bedzie na urodziny albo te koraliki co szklanka wstawiala i szukam tez torebeczki dla niej takiej przez ramie pod choinke jeszcze jakies drobazgi zeby miala duzo prezentow |
||
|
|
|
#2576 | |||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byl szal przez jakis czas, tate zaciagala do niego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mialam racje- to byli oszusci! Probowali zalozyc mi konto w banku, ale to tak latwo nie idzie. Musialabym zrobic im przelew potwierdzajacy lub wyslac skan dowodu( a tego nie zrobilam, w sumie nie wiem czemu wyslalam w kwestionariuszu nr dowodu ale na to nic zrobic w sumie nie moga).Opieprzylam goscia przez telefon i sie troche zooral jak mu wyjasnilam w jakis sposob probuje zalozyc na mnie konto Jutro pojde na policje i przekaze im maile i nr konta z ktorego zrobili mi falszywy przelew(mam od nich dyche ). Napisalam na fejsie do wlascicielki firmy pod ktora prawdopodobnie sie podszywaja, ale nie odczytala jeszcze ;/
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meneq ja też bym chciała rowerek biegowy ale w zimę i tak go nie użyje.. wiec moze bez okazji kupimy na wiosnę
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
U nas puzzle leżą w kącie, młoda nie jest zainteresowana. Ma fazę na rozpoznawanie literek, pokazuje A B T M D E S O W
Gadać nie bardzo umie ale wie która literka jest która Za to starszak miał 17,5 miesiąca kiedy zaczął budować takie normalne puzzle 30elementowe, parę tygodni później nauczył się układać 60tki. Mam gdzieś nawet zdjęcia na potwierdzenie. Jak teraz patrzę na Anię która jest 3 miesiące starsza niż on wtedy, to sama w to nie wierzę On miał wtedy zabieg operacyjny, parę dni był unieruchomiony i w tym czasie go olśniło jak to się robi, wcześniej nawet nie próbował. Nie mieliśmy żadnych megapuzzli czy kilkuelementowych, tylko 30tki z kubusiem puchatkiem. Miał wtedy taką fazę na puzzle, że wykupiliśmy wszystkie proste 30tki w sklepie (proste w sensie kubusie i inne bajki disneya, taki z wyraźnymi kolorowymi postaciami)
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh slyszalam ze zima znowu licha bedzie
Little brawa za czujnosc moze do policji pojdziesz hihi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

22.05.2008
14.08.2011

też Cię widzę, mam nadzieję,że u Was wsio ok

Na rozmiar 24/25 wypada o ile dobrze pamiętam 15-15,5 . Mogłabyś zobaczyć jak wychodzi to w rzeczywistości? I jaką wy macie długość stópki? (my 13,5 ale wiadomo potrzebuje o 1cm większe).