|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Niby mam termin na 26 grudnia ale zaczynam pakować torbę, dokupię kilka rzeczy i włożę i będę miała z głowy. Lepiej wcześniej niż żeby tż gonił po domu i szukał, mówi mi że on nie wie gdzie co jest.
U mnie na obiad krokiety z barszczykiem czerwonym
|
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
co chwile coś mi sie przypomina, zamiast od razu i wszystko w jednym poście, to tak bede pisac co 5min
laski, wy macie jakiś plan porodu? Polozna na sr cos wspominala ze da nam plan porodu tylko dodrukuje..i zapomniala, do dzis nic nie mam, a powinnam?wy macie? Ja przy pierwszym porodzie nic takiego nie miałam. i co z tym szczepieniem dziecka w pierwsza dobe?wiem temat poruszany co chwile..ja mialam nie szczepic bo dla mnie to za wcześnie...ale wzw b by sie przydalo chyba, bo to na zółtaczke?a w szitalu mozna ją złapać to nie wiem. może tlyko gruźlice olac i dac na wzw?ja sie jkaos strasznie boje tych szczepień Ja do swojego maluszka znowu mówie że ma sie rodzic w dzień, ja w nocy nie jade |
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
zrobisz jak uważasz ale gruźlica jest bardzo realnym zagrożeniem. dużo osób podróżuje i nawet nie wiadomo kiedy to wraca razem z nim.... ostatnio lekarka na sr mówiła że coraz częściej trafiają dzieciaki z gruźlicą bo łapią od nianiek czy gospoś zza wschodu.... tam to dość duża zmora jest...
warto poczytac naukowe pisma popatrzeć na statystyki...u mnie szpital daje wybór szczepienie refundowane lub engerix-którego ja sama używam-za dopłatą.. |
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
oto mój makaron... za gruby
dziwnie sie go gryzie w zupie ![]() basjenia-ja tez jestem z atymi szczepionkami ale chodzi o to że to pierwsza doba i to mi się szybko wydaje..ja bym chciala najlepiej po miesiacu gdzies zaczepic dziecia
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-11-06 o 13:51 |
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
też myślę o tym żeby to nie było jednak zaraz w pierwszej dobie ale....cóż trzeba czytac...
podsyłam ciekawe zestawienie http://www.euvac.net/graphics/euvac/...hrepublic.html euvac mnie wogóle nie przekonuje natomiast engerix bardziej.zwłaszcza że moja mama jako lekarz też mi go podawała...jest jeszcze jakaś trzecia nazwa już nie pamiętam ale chyba nie dostępna w polsce... |
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Kostki rosolowe i inne tego typu wynalazki to zlo w czystej postaci. Ja mojej tesciowej bardzo prosto przetlumaczylam -przeczytalam jej sklad i poweidzialam co jest czym i do czego sluzy. A najbradziej trafilo do niek kiedy powiedizalam, ze po maczce chleba swietojanskiego i gumie guar sie tyje
. Dla mnie to jest nienormalne, ze w prostych skladnikach jak smietana potrafia byc ulepszacze i zagestniki, a co dopiero jeszcze dodatkowo sobie ten syf dokladac do jedzenia. Ja jeszcze niespakowana, tzn to co mam tutaj, to jest w wializce, oprocz szlafroka, bo kozystam z niego, a reszte mam u tesciowej i wezme jak przeprowadze za 2 tygodnie. Jeszcze musze umyc meble w pokoju meza i lozeczko, komoda i tam gdzie ja bede to mam wszystko zrobione. Aha i wyprac te ciuszki, ktore niedawno dostalam. Moj to ma luz i twierdzi, ze zewszystkim zdaze, ale ostatnio go oswiecilam, bo jak sie budze, to mowie, kosknczoy mamy tydzien i powiedzialam mu, ze za 2 tygodnie bedzie 36, a to juz 9 miesiac, a on "o Boze, to ty bedziesz niedlugo rodzic!" i az wczoraj zamowil mi 2 biustonosze do karmienia, tylko musze czeka na az 20 dni. Mam nadzieje, ze przyjda szybciej.
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja raczej nie nic sie na to nie zapowiada, i dobrze bo jeszcze ciut za wcześnie![]() Cytat:
![]() Torby nie pakuje, ale moze dlatego ze mam o wiele krószą liste od Was i wiem, ze moge przed samym wyjazdem do szpitala w 15-20 min spakowac, bo wszystko co trzeba juz jest, a nawet dokumenty mam przy sobie na codzień w torebce ![]() W ogole niby wszytsko porobione Zostało mi trochę doprasowac ciuszki. Chyba wezme sie za gotowanie na zapas i generalne porządki z myciem okiem W między czasie dalej bede szukac tych naklejek na scianę, albo czegoś innego czym bym mogla udekorowac kącik malucha![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm to taki ból jakbym mocno się uderzyła i teraz przy każdym ruchu boli. Mnie na ogół najbardziej po prawej stronie boli a dziś doszedł całościowy ból ![]() Dzwonili do mnie z poradni i mam przełożona wizytę. Minie 3 tygodnie, nie za długo?
|
|
|
#2921 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż termin mam na 24.12. to sama wyliczyłam sobie na 17.12. - wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia a od tego dnia 38 tygodni a nie jak od OM 40. Także staram się go przekonać żeby urodził się w tym roku ![]() Cytat:
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam plan porodu, dostałam w szpitalu, ale ja rodzę w prywatnym (mają umowę z NFZ), byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej i lekarz kazał wypełnić, podpisać z czym się zgadzam, czego sobie życzę itp. jak już wiadmomo wszem i wobec, ja nie będę szczepić ![]() co do gruźlicy to wystarczy wejść na link: http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka i przeczytać: "W świetle aktualnej wiedzy szczepionki BCG wykazują relatywnie niską skuteczność w zapobieganiu najczęstszej, płucnej postaci gruźlicy oraz wyższą skuteczność w zapobieganiu ostrym, ogólnoustrojowym postaciom gruźlicy, tj. gruźlicze zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych." najczęściej występuje gruźlica płucna przed którą ta szczepionka i tak nie chroni! dodam, że Niepożądane Odczyny Poszczepienne po tej szczepionce można zgłaszać przez ROK czasu po podaniu,więc można się tylko domyślać jaką ma siłę rażenia. Co to WZW B, to "Do zakażenia najczęściej dochodzi poprzez bezpośredni kontakt krwi zakażonego z błonami śluzowymi i uszkodzoną skórą", wg mnie pobyt noworodka w szpitalu nie naraża go na zakażenie żółtaczką. Jak sie boisz to czytaj, czytaj i czytaj, jak będziesz gotowa to podejmij decyzję. W szpitalu mogą mówić, że później na gruźlicę nie zaszczepisz w przychodni, ale to nie jest prawda. Jak zdecyzujesz szczepić to przychodnia musi ściągnąć dla ciebie tą szczepionkę! Lecę do gina
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie suszę makaronu, nawet przed gotowaniem zazwyczaj gotujemy wszystko na raz i do lodówki potem. Weź sobie troszkę tłuszczu na patelnie i makaron podsmaż na chrupko posól odrobinę i posyp sobie białym serem pychota
|
|
|
#2924 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam wizyty co 3 tygodnie teraz tydzień później święta, a 2 tyg później sylwester no i kiedy ja mam urodzić jak same imprezy po drodze :PCytat:
mmm taki makaronik to mi TŻ nieraz serwował bo teściowa często swój makaronik zarabiała tyle, że nie na słono a na słodko
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny bo zabieram się za pakowanie torby do szpitala i mam związku z tym pytanie czy bierzecie ze sobą krem na rozstępy do szpitala? Bo słyszałam że po porodzie też lubią "wychodzić"
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Madziqqq.... zamawiałam z chin (a co mi tam), bo i tak nie wiadomo, czy będę karmić (nastawiam się na tak) i stwierdziłam, że i tak są lepsze niż te zwykłe szmaciaki (w tych za nic świecie chodzić nie będę) i chce taki z gąbkami, ale u nas są drogie. Zamówiłam takie:
-http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-100-cotton-maternity-bra-stage-wireless-nursing-bra-front-opening-buckle-full-cup-breast/1862625676.html -cielisty beż -http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Women-Breast-Feeding-Bra-For-Nursing-Maternity-Women-Underwear-Nursing-Maternity-Bra-Wireless-Underwear-Nursing/32222627951.html -ciemnoszary. Jak się sprawdzą i będą ok, to sobie dokupię, bo miała czekać jak w lidlu się pojawią, ale się chyba nie doczekam.
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Justysia no faktycznie troszkę grube te kluseczki
![]() Następnym razem to placki rozwałkuj na grubość 1 cm i krój na jak najdrobniejsze niteczki. Mi pewnie też by nie wyszło tak za pierwszym razem, ale od czego jest praktyka A ja podłóg Was to już dawno powinnam być spakowana. Tylko... Tż nie dostał drugiej części wypłaty z września, a zaraz powinien dostać za październik. Wczoraj wrócił taki zdołowany, że myślałam, że zaraz się rozpłacze. Zresztą mi też chciało się płakać. Dzisiaj kolejne podejście, a jutro ma przyjść kurier z papierami i muszę 250 zł zapłacić, bo w końcu poprosiliśmy o pomoc w spłacie pewną firmę zajmującą się oddłużaniem... I powinnam być jutro u lekarza ! Ja nie wiem komuś się wydaje, że jak nie zapłaci to jest z czego żyć... Co za powalone czasy, porozsyłałam jego CV gdzie tylko mogłam, ale zapewne bez odzewu Ja nie wiem ta moja ciąża to taka pechowa, że już gorzej chyba być nie może
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogółem to hormony mi szaleją i przed chwila się popłakałam. Chyba nie wytrzymuje tego wszystkiego co się wokół dzieje
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
wsunęłam michę lecza na obiad, potem naszła mnie ochota na deserek więc znalazłam grześka, a potem wsunęłam jeszcze całą czekoladę... boż...widzisz i nie grzmisz
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
haj dziewczyny, jestem po lekarzu, niby wszystko ok, ale załamałam się, bo mała się odwróciła i będę miała cc
płakac mi się chce ![]() musze zadzwonić do szpitala w którym mam rodzić i zapytać co w takiej sytuacji, czy mam przyjechac jeszcze raz, żeby z tamtejszym lekarzem umówić sie na wizytę, żeby omówić wszystko czy jak ![]() Załamana jestem
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam, "zlozylam" lampke,obrazilam Sasie ,nadrobilam was (FAKEN wam sie klawiatury dzisiaj pala czy co Wam ??
A wiec zakupy do konca zrobione boje sie sprawdzic stan konta Stojac przed polka z kremami plakalam ze nie zapisalam numeru do Promolci bo serio chyba bym dzwonila Co myslicie o produktach z babydream ?? w koncu wyralam Nivea bo to znanei lubiane ale jeszcze pare rzeczy mi brakuje a pamietam ze cos o babydream pisalyscie ale nie pamietam co... Co do mojej dzisiejszej wizyty,lekarz wywnioskowal to twierdzac ze moja szyjka znika w oczach,brzuch wykazuje tendencje skurczowa,mala juz bardzo nisko Pierwszy szok minal, i zobaczymy co bedzie bo do mnie to nie dociera ![]() Minka Kochana moze Lila jeszcze raz sie obroci ![]() Roksape trzymam kciuki zeby tz znalazl jakas uczciwa prace,bo to co ten jego szef wyprawia to sie w glowie nie miesci ...
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Inka babydream są fajne poczytaj -> blog sroka
Kurde ciekawe co mi powie gin :-/
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
właśnie się zważyłam i jestem przerażona
jak mi któraś mówiła, że przytyła w ciąży 20 kg to robiłam wielkie oczy jak to możliwe...a tu patrzę dzisiaj 70kg...do ja do porodu przez te 2 miesiące jak nic dobije do 75...i będzie +20---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Minka właśnie a który tc masz? Może ma szanse się jeszcze obrócić przecież chyba jeszcze nie rodzisz???
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inka oj też bym chciała... póki nic nie znajdzie to i tak będzie gdzie jest. Szef często płacił 10 albo całość, albo połowę do 26 i jakoś to było. Tu już 6 a drugiej części nie ma, zaraz przecież 10. Od kilku dni byliśmy na łasce teściów, ale im już też kasa się skończyła. Masakra jakaś i tyle Poza tym dobrze, że jesteś przygotowana. Mnie też coraz częściej brzuch pobolewa i już dzisiaj czułam te bolesne krzyżowe... mam nadzieje, że do andrzejek dotrwam jakoś, później niech się dzieje wola nieba
|
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Roksape - strasznie Ci współczuje i mam nadzieję że tz szybko znajdzie pracę, wiem że jest ciężko (mój brat długo szukał) ale jak znajdzie to już odetchniecie. Trzeba szukać do skutku. Trzymaj się kochana
Cytat:
Dziewczyny a przymniecie mnie do klubu Do kogo mam pisać w tej sprawie? Do Inki?
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Basiabasia nie martw się, zejdzie Ci
ja już też mam z 70 i na śniadanie trzy jajka, o 11 pół chałki z masłem, zupa na obiad i kisiel teraz,a do kolacji to jeszcze daleko
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

nic sie na to nie zapowiada, i dobrze bo jeszcze ciut za wcześnie

tyle, że nie na słono a na słodko 
Kochana moze Lila jeszcze raz sie obroci