Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 13:36   #2911
Chemisette
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Niby mam termin na 26 grudnia ale zaczynam pakować torbę, dokupię kilka rzeczy i włożę i będę miała z głowy. Lepiej wcześniej niż żeby tż gonił po domu i szukał, mówi mi że on nie wie gdzie co jest.

U mnie na obiad krokiety z barszczykiem czerwonym
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:37   #2912
Justyssia87
Rozeznanie

co chwile coś mi sie przypomina, zamiast od razu i wszystko w jednym poście, to tak bede pisac co 5min

laski, wy macie jakiś plan porodu? Polozna na sr cos wspominala ze da nam plan porodu tylko dodrukuje..i zapomniala, do dzis nic nie mam, a powinnam?wy macie? Ja przy pierwszym porodzie nic takiego nie miałam.

i co z tym szczepieniem dziecka w pierwsza dobe?wiem temat poruszany co chwile..ja mialam nie szczepic bo dla mnie to za wcześnie...ale wzw b by sie przydalo chyba, bo to na zółtaczke?a w szitalu mozna ją złapać to nie wiem. może tlyko gruźlice olac i dac na wzw?ja sie jkaos strasznie boje tych szczepień

Ja do swojego maluszka znowu mówie że ma sie rodzic w dzień, ja w nocy nie jade nigdy wiecej porodu w nocy, keidy ja taka śpiaca wiec mu powtarzam że rodzimy sie w dzień i najlepiej za tydzien :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:44   #2913
Basjenia
Zadomowienie

zrobisz jak uważasz ale gruźlica jest bardzo realnym zagrożeniem. dużo osób podróżuje i nawet nie wiadomo kiedy to wraca razem z nim.... ostatnio lekarka na sr mówiła że coraz częściej trafiają dzieciaki z gruźlicą bo łapią od nianiek czy gospoś zza wschodu.... tam to dość duża zmora jest...
warto poczytac naukowe pisma popatrzeć na statystyki...u mnie szpital daje wybór szczepienie refundowane lub engerix-którego ja sama używam-za dopłatą..
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:50   #2914
Justyssia87
Rozeznanie

oto mój makaron... za gruby dziwnie sie go gryzie w zupie

basjenia-ja tez jestem z atymi szczepionkami ale chodzi o to że to pierwsza doba i to mi się szybko wydaje..ja bym chciala najlepiej po miesiacu gdzies zaczepic dziecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makaron2.jpg (95,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makaron.jpg (88,2 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-11-06 o 13:51
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:54   #2915
Basjenia
Zadomowienie

też myślę o tym żeby to nie było jednak zaraz w pierwszej dobie ale....cóż trzeba czytac...
podsyłam ciekawe zestawienie http://www.euvac.net/graphics/euvac/...hrepublic.html
euvac mnie wogóle nie przekonuje natomiast engerix bardziej.zwłaszcza że moja mama jako lekarz też mi go podawała...jest jeszcze jakaś trzecia nazwa już nie pamiętam ale chyba nie dostępna w polsce...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:59   #2916
Ringo6
Zadomowienie

Kostki rosolowe i inne tego typu wynalazki to zlo w czystej postaci. Ja mojej tesciowej bardzo prosto przetlumaczylam -przeczytalam jej sklad i poweidzialam co jest czym i do czego sluzy. A najbradziej trafilo do niek kiedy powiedizalam, ze po maczce chleba swietojanskiego i gumie guar sie tyje . Dla mnie to jest nienormalne, ze w prostych skladnikach jak smietana potrafia byc ulepszacze i zagestniki, a co dopiero jeszcze dodatkowo sobie ten syf dokladac do jedzenia. Ja jeszcze niespakowana, tzn to co mam tutaj, to jest w wializce, oprocz szlafroka, bo kozystam z niego, a reszte mam u tesciowej i wezme jak przeprowadze za 2 tygodnie. Jeszcze musze umyc meble w pokoju meza i lozeczko, komoda i tam gdzie ja bede to mam wszystko zrobione. Aha i wyprac te ciuszki, ktore niedawno dostalam. Moj to ma luz i twierdzi, ze zewszystkim zdaze, ale ostatnio go oswiecilam, bo jak sie budze, to mowie, kosknczoy mamy tydzien i powiedzialam mu, ze za 2 tygodnie bedzie 36, a to juz 9 miesiac, a on "o Boze, to ty bedziesz niedlugo rodzic!" i az wczoraj zamowil mi 2 biustonosze do karmienia, tylko musze czeka na az 20 dni. Mam nadzieje, ze przyjda szybciej.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:07   #2917
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Moj to ma luz i twierdzi, ze zewszystkim zdaze, ale ostatnio go oswiecilam, bo jak sie budze, to mowie, kosknczoy mamy tydzien i powiedzialam mu, ze za 2 tygodnie bedzie 36, a to juz 9 miesiac, a on "o Boze, to ty bedziesz niedlugo rodzic!" i az wczoraj zamowil mi 2 biustonosze do karmienia, tylko musze czeka na az 20 dni. Mam nadzieje, ze przyjda szybciej.
możesz pokazać jakie zamówiłaś bo ja przeglądałam dziś też właśnie i zakochałam się w takich koronkowych usztywnianych
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:10   #2918
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

antosia ja po pierwszej ciąży miałam cyce całe w pręgach jak tygrys a teraz tak słabo je widać, że musiała bym dobrze naciągnąć skórę na piersi, żeby je dojrzeć.
Pocieszasz mnie, dzieki
Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Antosia do wtorku jeszcze mam czas spokojnie A może któraś awaryjnie wejdzie przede mnie ??
Hehe, ale już zaczynam to przezywać
Ja raczej nie nic sie na to nie zapowiada, i dobrze bo jeszcze ciut za wcześnie
Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Wy pakujecie torby a ja stwierdzam ze mam czas szyjka twarda zamknięta a do tp jeszcze 2 miesiące więc luz ale właściwie to wam zazdroszczę bo wydaje mi się ze jako tako przygotowana jestem i zwariuje do konca roku
Ja niby mam szybciej (dokladnie 6 tygodni do terminu- dziś równe skończone 34), ale też chyba zwariuje z tym czekaniem
Torby nie pakuje, ale moze dlatego ze mam o wiele krószą liste od Was i wiem, ze moge przed samym wyjazdem do szpitala w 15-20 min spakowac, bo wszystko co trzeba juz jest, a nawet dokumenty mam przy sobie na codzień w torebce
W ogole niby wszytsko porobione Zostało mi trochę doprasowac ciuszki. Chyba wezme sie za gotowanie na zapas i generalne porządki z myciem okiem W między czasie dalej bede szukac tych naklejek na scianę, albo czegoś innego czym bym mogla udekorowac kącik malucha
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Mnie też spojenie boli. Jak dłużej pochodzę bądź leżę za długo na lewym boku. Wtedy to ciężko mi wstać
Możecie mi opisać ten ból spojenia
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:14   #2919
maczuma
Rozeznanie

A przy okazji kostek rosołowych - oto przepis na taką domowej roboty. Ja mam zamiar niedługo ją zrobić, po porodzie na szybką (i zdrową) zupę jak znalazł
Stary 2014-11-06, 14:34   #2920
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Pocieszasz mnie, dzieki

Hehe, ale już zaczynam to przezywać
Ja raczej nie nic sie na to nie zapowiada, i dobrze bo jeszcze ciut za wcześnie

Ja niby mam szybciej (dokladnie 6 tygodni do terminu- dziś równe skończone 34), ale też chyba zwariuje z tym czekaniem
Torby nie pakuje, ale moze dlatego ze mam o wiele krószą liste od Was i wiem, ze moge przed samym wyjazdem do szpitala w 15-20 min spakowac, bo wszystko co trzeba juz jest, a nawet dokumenty mam przy sobie na codzień w torebce
W ogole niby wszytsko porobione Zostało mi trochę doprasowac ciuszki. Chyba wezme sie za gotowanie na zapas i generalne porządki z myciem okiem W między czasie dalej bede szukac tych naklejek na scianę, albo czegoś innego czym bym mogla udekorowac kącik malucha

Możecie mi opisać ten ból spojenia
Kiedyś pisałam, że ten ból to jakbym hardcore sex przeżyła
Hmm to taki ból jakbym mocno się uderzyła i teraz przy każdym ruchu boli. Mnie na ogół najbardziej po prawej stronie boli a dziś doszedł całościowy ból
Dzwonili do mnie z poradni i mam przełożona wizytę. Minie 3 tygodnie, nie za długo?

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:39   #2921
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
To Cię podziwiam bo mam termin 2 dni po Tobie a już mam zamiar się pakować w pełni
Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Ja też podziwiam ja mam termin jeszcze po Suqub a część rzeczy mam już naszykowanych, jeszcze staniki do karmienia muszę dokupić i kilka pierdółek, nie chce później zostać w lesie
chociaż ja z dzieckiem tajną umowę podpisałam, że prędzej niż 1 stycznia się na świat nie pcha
Staram się po prostu nie spinać bo jak zacznę się spinać to stres zacznie mnie brać a w dalszej kolejności strach. Także staram się podejść na spokojnie do sprawy. Jak się spakuję na początku grudnia to do porodu będę miała jeszcze 3,5 tygodnia położna mówiła żeby mieć przygotowaną torbę jakieś 4 tygodnie przed terminem. Tak jak któraś pisała nie chcę się denerwować widokiem torby i się o nią potykać. Jest jeszcze czas. Jak spakuję torbę to dla mnie będzie oznaczało że to"już" i to czekanie będzie mnie wykańczało psychicznie. Także im później tym lepiej. Jak już kupię wszystko to kwestia max godziny żeby wsadzić wszystko do torby.

Cytat:
Ja powtarzam do Małej, że wcześniej niż 10 grudnia to niech nie szykuje się. Chociaż chciałabym aby tak 19 się urodziła.
Ja też chcę żeby mały urodził się w tym roku. Znając złośliwość losu urodzi się w styczniu chociaż termin mam na 24.12. to sama wyliczyłam sobie na 17.12. - wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia a od tego dnia 38 tygodni a nie jak od OM 40. Także staram się go przekonać żeby urodził się w tym roku

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Madziqqq, mój jak narazie trzęsie portkami tylko w kwestii pakowania, resztę jakoś ogarnia, dzięki SR zmieniło mu się podejście i trochę wyluzował...
Komody i łóżeczko już gotowe czekają, komody zapakowane, wszystko poukładane. Jak tylko kupiliśmy meble to mąż się doczekać nie mógł i w ten sam dzień do północy siedział i skręcał
Mój to oaza spokoju jak na razie. Nic go nie rusza. Niczym się nie denerwuje i mówi że ma zamiar zajmować się małym że to kwestia wprawy i że nie może się doczekać aż go weźmie na ręce.
Stary 2014-11-06, 14:41   #2922
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
co chwile coś mi sie przypomina, zamiast od razu i wszystko w jednym poście, to tak bede pisac co 5min

laski, wy macie jakiś plan porodu? Polozna na sr cos wspominala ze da nam plan porodu tylko dodrukuje..i zapomniala, do dzis nic nie mam, a powinnam?wy macie? Ja przy pierwszym porodzie nic takiego nie miałam.

i co z tym szczepieniem dziecka w pierwsza dobe?wiem temat poruszany co chwile..ja mialam nie szczepic bo dla mnie to za wcześnie...ale wzw b by sie przydalo chyba, bo to na zółtaczke?a w szitalu mozna ją złapać to nie wiem. może tlyko gruźlice olac i dac na wzw?ja sie jkaos strasznie boje tych szczepień

Ja do swojego maluszka znowu mówie że ma sie rodzic w dzień, ja w nocy nie jade nigdy wiecej porodu w nocy, keidy ja taka śpiaca wiec mu powtarzam że rodzimy sie w dzień i najlepiej za tydzien :P

ja mam plan porodu, dostałam w szpitalu, ale ja rodzę w prywatnym (mają umowę z NFZ), byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej i lekarz kazał wypełnić, podpisać z czym się zgadzam, czego sobie życzę itp.

jak już wiadmomo wszem i wobec, ja nie będę szczepić

co do gruźlicy to wystarczy wejść na link: http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka

i przeczytać: "W świetle aktualnej wiedzy szczepionki BCG wykazują relatywnie niską skuteczność w zapobieganiu najczęstszej, płucnej postaci gruźlicy oraz wyższą skuteczność w zapobieganiu ostrym, ogólnoustrojowym postaciom gruźlicy, tj. gruźlicze zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych."

najczęściej występuje gruźlica płucna przed którą ta szczepionka i tak nie chroni!
dodam, że Niepożądane Odczyny Poszczepienne po tej szczepionce można zgłaszać przez ROK czasu po podaniu,więc można się tylko domyślać jaką ma siłę rażenia.

Co to WZW B, to "Do zakażenia najczęściej dochodzi poprzez bezpośredni kontakt krwi zakażonego z błonami śluzowymi i uszkodzoną skórą", wg mnie pobyt noworodka w szpitalu nie naraża go na zakażenie żółtaczką.

Jak sie boisz to czytaj, czytaj i czytaj, jak będziesz gotowa to podejmij decyzję.
W szpitalu mogą mówić, że później na gruźlicę nie zaszczepisz w przychodni, ale to nie jest prawda. Jak zdecyzujesz szczepić to przychodnia musi ściągnąć dla ciebie tą szczepionkę!

Lecę do gina
Stary 2014-11-06, 14:49   #2923
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Roksi- jeszcze jedno pytanie, jak długo gotujesz ten makaron?ja go gotowalam 9min chyba i ciągle nie umiem ocenić czy jest surowy czy nie. A powinien byc taki klejący po wyciagnięciu? I kolejne pytanie, rozumiem, ze reszte makaronu moge ususzyc i zapakowac sobie do torebk ilub pudeleczka i zjeśc kiedyś tam?

Ja na obiad mam rosół z domowym makaronem, kotlet z piersi, ziemniaki i fasolka szparagowa ugotowana i kompot z aronii, a z szybkich obiadów to mozes zrobic sos slodko kwasny z biedronki ze słoika i ryż
Ja to zawsze zagniatam i wałkuje makaron, a teściowa raz raz go kroi,bo tak jak ona to robi to ja bym palce sobie poobcinała i gotuje. Ale ona gotuje krótko, bo jak tylko zacznie się woda dobrze pienić to przecedza.

Ja nigdy nie suszę makaronu, nawet przed gotowaniem zazwyczaj gotujemy wszystko na raz i do lodówki potem.
Weź sobie troszkę tłuszczu na patelnie i makaron podsmaż na chrupko posól odrobinę i posyp sobie białym serem pychota
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 15:21   #2924
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Kiedyś pisałam, że ten ból to jakbym hardcore sex przeżyła
Hmm to taki ból jakbym mocno się uderzyła i teraz przy każdym ruchu boli. Mnie na ogół najbardziej po prawej stronie boli a dziś doszedł całościowy ból
Dzwonili do mnie z poradni i mam przełożona wizytę. Minie 3 tygodnie, nie za długo?

ja mam wizyty co 3 tygodnie teraz teraz miałam po 32tc. kolejna po 35 tc, później kolejna 38 tc a później to się zobaczy co się będzie działo tydzień później święta, a 2 tyg później sylwester no i kiedy ja mam urodzić jak same imprezy po drodze :P

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja to zawsze zagniatam i wałkuje makaron, a teściowa raz raz go kroi,bo tak jak ona to robi to ja bym palce sobie poobcinała i gotuje. Ale ona gotuje krótko, bo jak tylko zacznie się woda dobrze pienić to przecedza.

Ja nigdy nie suszę makaronu, nawet przed gotowaniem zazwyczaj gotujemy wszystko na raz i do lodówki potem.
Weź sobie troszkę tłuszczu na patelnie i makaron podsmaż na chrupko posól odrobinę i posyp sobie białym serem pychota

mmm taki makaronik to mi TŻ nieraz serwował bo teściowa często swój makaronik zarabiała tyle, że nie na słono a na słodko
Stary 2014-11-06, 15:25   #2925
Chemisette
Rozeznanie

Hej dziewczyny bo zabieram się za pakowanie torby do szpitala i mam związku z tym pytanie czy bierzecie ze sobą krem na rozstępy do szpitala? Bo słyszałam że po porodzie też lubią "wychodzić"
Stary 2014-11-06, 15:26   #2926
Ringo6
Zadomowienie

Madziqqq.... zamawiałam z chin (a co mi tam), bo i tak nie wiadomo, czy będę karmić (nastawiam się na tak) i stwierdziłam, że i tak są lepsze niż te zwykłe szmaciaki (w tych za nic świecie chodzić nie będę) i chce taki z gąbkami, ale u nas są drogie. Zamówiłam takie:
-http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-100-cotton-maternity-bra-stage-wireless-nursing-bra-front-opening-buckle-full-cup-breast/1862625676.html -cielisty beż
-http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Women-Breast-Feeding-Bra-For-Nursing-Maternity-Women-Underwear-Nursing-Maternity-Bra-Wireless-Underwear-Nursing/32222627951.html -ciemnoszary.
Jak się sprawdzą i będą ok, to sobie dokupię, bo miała czekać jak w lidlu się pojawią, ale się chyba nie doczekam.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-11-06, 15:39   #2927
Roksape
Zadomowienie

Justysia no faktycznie troszkę grube te kluseczki
Następnym razem to placki rozwałkuj na grubość 1 cm i krój na jak najdrobniejsze niteczki. Mi pewnie też by nie wyszło tak za pierwszym razem, ale od czego jest praktyka

A ja podłóg Was to już dawno powinnam być spakowana. Tylko... Tż nie dostał drugiej części wypłaty z września, a zaraz powinien dostać za październik. Wczoraj wrócił taki zdołowany, że myślałam, że zaraz się rozpłacze. Zresztą mi też chciało się płakać. Dzisiaj kolejne podejście, a jutro ma przyjść kurier z papierami i muszę 250 zł zapłacić, bo w końcu poprosiliśmy o pomoc w spłacie pewną firmę zajmującą się oddłużaniem... I powinnam być jutro u lekarza ! Ja nie wiem komuś się wydaje, że jak nie zapłaci to jest z czego żyć... Co za powalone czasy, porozsyłałam jego CV gdzie tylko mogłam, ale zapewne bez odzewu
Ja nie wiem ta moja ciąża to taka pechowa, że już gorzej chyba być nie może
Stary 2014-11-06, 15:54   #2928
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
ja mam wizyty co 3 tygodnie teraz teraz miałam po 32tc. kolejna po 35 tc, później kolejna 38 tc a później to się zobaczy co się będzie działo tydzień później święta, a 2 tyg później sylwester no i kiedy ja mam urodzić jak same imprezy po drodze :P

mmm taki makaronik to mi TŻ nieraz serwował bo teściowa często swój makaronik zarabiała tyle, że nie na słono a na słodko
Ja miałam co 2 tygodnie. No nic muszę czekać. Nie planuje jeszcze rodzić
Ogółem to hormony mi szaleją i przed chwila się popłakałam. Chyba nie wytrzymuje tego wszystkiego co się wokół dzieje

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:14   #2929
basiabasia989
Rozeznanie

wsunęłam michę lecza na obiad, potem naszła mnie ochota na deserek więc znalazłam grześka, a potem wsunęłam jeszcze całą czekoladę... boż...widzisz i nie grzmisz
Stary 2014-11-06, 16:19   #2930
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Sasia Ty diablico!!! Kocham maltsesers a u siebie w calym poznaniu nie moge ich znalezc ; ( oddalabym wszystko za paczke tych kulek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przesłać Ci?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:26   #2931
minka26
Wtajemniczenie

haj dziewczyny, jestem po lekarzu, niby wszystko ok, ale załamałam się, bo mała się odwróciła i będę miała cc
płakac mi się chce

musze zadzwonić do szpitala w którym mam rodzić i zapytać co w takiej sytuacji, czy mam przyjechac jeszcze raz, żeby z tamtejszym lekarzem umówić sie na wizytę, żeby omówić wszystko czy jak
Załamana jestem
Stary 2014-11-06, 16:32   #2932
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
haj dziewczyny, jestem po lekarzu, niby wszystko ok, ale załamałam się, bo mała się odwróciła i będę miała cc
płakac mi się chce

musze zadzwonić do szpitala w którym mam rodzić i zapytać co w takiej sytuacji, czy mam przyjechac jeszcze raz, żeby z tamtejszym lekarzem umówić sie na wizytę, żeby omówić wszystko czy jak
Załamana jestem
Ale może jeszcze się odwróci przecież jeszcze nie masz terminu glowa do góry

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:47   #2933
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
płakac mi się chce

Załamana jestem
Ktory tydzien teraz masz? Lekarz mowil, ze to pewne? Moja mala tez sie kreci i sama nie wiem co to bedzie, bo raz jest tak, a raz glowa w dol, a ostatnio w nocy jak sie obudzilam to czujam jak dwa razy sie obrucila i nie wiem jak teraz jest ulozona. Kiedys mialam wrazenie, ze w poprzek brzucha.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-11-06, 16:52   #2934
19Inka90
Wtajemniczenie

Wrocilam, "zlozylam" lampke,obrazilam Sasie ,nadrobilam was (FAKEN wam sie klawiatury dzisiaj pala czy co Wam ?? )

A wiec zakupy do konca zrobione boje sie sprawdzic stan konta
Stojac przed polka z kremami plakalam ze nie zapisalam numeru do Promolci bo serio chyba bym dzwonila
Co myslicie o produktach z babydream ?? w koncu wyralam Nivea bo to znanei lubiane ale jeszcze pare rzeczy mi brakuje a pamietam ze cos o babydream pisalyscie ale nie pamietam co...

Co do mojej dzisiejszej wizyty,lekarz wywnioskowal to twierdzac ze moja szyjka znika w oczach,brzuch wykazuje tendencje skurczowa,mala juz bardzo nisko Pierwszy szok minal, i zobaczymy co bedzie bo do mnie to nie dociera

Minka
Kochana moze Lila jeszcze raz sie obroci

Roksape trzymam kciuki zeby tz znalazl jakas uczciwa prace,bo to co ten jego szef wyprawia to sie w glowie nie miesci ...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:56   #2935
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka babydream są fajne poczytaj -> blog sroka
Kurde ciekawe co mi powie gin :-/

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:11   #2936
basiabasia989
Rozeznanie

właśnie się zważyłam i jestem przerażona jak mi któraś mówiła, że przytyła w ciąży 20 kg to robiłam wielkie oczy jak to możliwe...a tu patrzę dzisiaj 70kg...do ja do porodu przez te 2 miesiące jak nic dobije do 75...i będzie +20 a ja jestem teraz ciągle głodna

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Minka właśnie a który tc masz? Może ma szanse się jeszcze obrócić przecież chyba jeszcze nie rodzisz???
Stary 2014-11-06, 17:15   #2937
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
płakac mi się chce

Załamana jestem
O masz Ci los ! Trzymam kciuki, żeby jeszcze mała się odwróciła jak należy ! Nawet nie wiesz jak rozumiem Twój smutek teraz...

Inka oj też bym chciała... póki nic nie znajdzie to i tak będzie gdzie jest. Szef często płacił 10 albo całość, albo połowę do 26 i jakoś to było. Tu już 6 a drugiej części nie ma, zaraz przecież 10. Od kilku dni byliśmy na łasce teściów, ale im już też kasa się skończyła. Masakra jakaś i tyle powiem szczerze, że powinien wrócić za godzinę, ale boję się jego powrotu, żeby mi nie powiedział, że nic nie ma...

Poza tym dobrze, że jesteś przygotowana. Mnie też coraz częściej brzuch pobolewa i już dzisiaj czułam te bolesne krzyżowe... mam nadzieje, że do andrzejek dotrwam jakoś, później niech się dzieje wola nieba
Stary 2014-11-06, 17:16   #2938
Chemisette
Rozeznanie

Roksape - strasznie Ci współczuje i mam nadzieję że tz szybko znajdzie pracę, wiem że jest ciężko (mój brat długo szukał) ale jak znajdzie to już odetchniecie. Trzeba szukać do skutku. Trzymaj się kochana

Cytat:
płakac mi się chce

Załamana jestem
Nie załamuj się, jeszcze zdąży się odwrócić, mój cały czas się kręci, a teraz bardziej w poprzek leży. Ma jeszcze trochę czasu, nawet dzień przed może się odwrócić.

Dziewczyny a przymniecie mnie do klubu Do kogo mam pisać w tej sprawie? Do Inki?
Stary 2014-11-06, 17:17   #2939
Roksape
Zadomowienie

Basiabasia nie martw się, zejdzie Ci ja już też mam z 70 i na śniadanie trzy jajka, o 11 pół chałki z masłem, zupa na obiad i kisiel teraz,a do kolacji to jeszcze daleko
Stary 2014-11-06, 17:26   #2940
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Wrocilam, "zlozylam" lampke,obrazilam Sasie ,nadrobilam was (FAKEN wam sie klawiatury dzisiaj pala czy co Wam ?? )

A wiec zakupy do konca zrobione boje sie sprawdzic stan konta
Stojac przed polka z kremami plakalam ze nie zapisalam numeru do Promolci bo serio chyba bym dzwonila
Co myslicie o produktach z babydream ?? w koncu wyralam Nivea bo to znanei lubiane ale jeszcze pare rzeczy mi brakuje a pamietam ze cos o babydream pisalyscie ale nie pamietam co...

Co do mojej dzisiejszej wizyty,lekarz wywnioskowal to twierdzac ze moja szyjka znika w oczach,brzuch wykazuje tendencje skurczowa,mala juz bardzo nisko Pierwszy szok minal, i zobaczymy co bedzie bo do mnie to nie dociera

Minka
Kochana moze Lila jeszcze raz sie obroci

Roksape trzymam kciuki zeby tz znalazl jakas uczciwa prace,bo to co ten jego szef wyprawia to sie w glowie nie miesci ...
a co sasia taka obrażalska? no nie wierze
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości