Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 20:28   #3241
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

I nigdy nie przeprasza bo uważa że nić się nie stało i już jest spoko - niecierpie tego
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:30   #3242
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
I nigdy nie przeprasza bo uważa że nić się nie stało i już jest spoko - niecierpie tego
To moj nie przeprasza bo to nigdy nie jego wina
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:31   #3243
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
O to to! Właśnie.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:35   #3244
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
No widzicie a mój strzelec a też baran..
Jak coś nie po jego myśli to od razu się denerwuje, bluzga i wyszukuje czegokolwiek żeby wbić szpilę. Czasem to zupełnie niedorzeczne bo ja mówię np. o tym że nie sprząta o on do mnie że ja nie naprawiłam jeszcze auta itp. Byle bytego drugiego człowieka oczernić. A potem się obraża jak stwierdzam żeby się opanował:P W mojej ciąży to on ma humory. ZReszta w 1wszej też tak miał
to rzeczywiście chyba nie od znaku zodiaku zależy, bo ja też słyszę : a Ty to (i tu litania cała leci ). I ostatnio się pożarliśmy, bo mi znów wyjeżdża, że mam humory od hormonów, bo chciałam, żeby po mnie wyszedł, było ciemno, bałam się iść, a ubezpieczenia w aucie zapomniałam opłacić, a jemu się nie chciało i mnie tym wkurzył. To od poniedziałku do wczoraj się nie odzywałam.

Cytat:
Moze..ale to ja bede sie tam katowac i tesknic za nim,a pewnie na nim to wrazenia nie wywrze..
Kochana człowiek zawsze się przejmuje, bo taka już natura, ale z czystej przekory czasem warto

Cytat:
och, mój przeprasza, ale jak hahaha, jakbyś mu broń do głowy przystawiła, cicho i przez zęby i głównie dopiero jak z nerwów się rozryczę ( co mnie we mnie wkurza) a też udawać, że nic się nie stało, ale ja mu nie pozwalam

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Mój przeprasza dla świętego spokoju uznając również, że to moja wina
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:36   #3245
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
to rzeczywiście chyba nie od znaku zodiaku zależy, bo ja też słyszę : a Ty to (i tu litania cała leci ). I ostatnio się pożarliśmy, bo mi znów wyjeżdża, że mam humory od hormonów, bo chciałam, żeby po mnie wyszedł, było ciemno, bałam się iść, a ubezpieczenia w aucie zapomniałam opłacić, a jemu się nie chciało i mnie tym wkurzył. To od poniedziałku do wczoraj się nie odzywałam.

Kochana człowiek zawsze się przejmuje, bo taka już natura, ale z czystej przekory czasem warto

och, mój przeprasza, ale jak hahaha, jakbyś mu broń do głowy przystawiła, cicho i przez zęby i głównie dopiero jak z nerwów się rozryczę ( co mnie we mnie wkurza) a też udawać, że nic się nie stało, ale ja mu nie pozwalam

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Mój przeprasza dla świętego spokoju uznając również, że to moja wina
Stary 2014-11-06, 20:39   #3246
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
skąd ja to znam

nie będzie tż dziś źle stanął na drabinę i upadł klejnotkami w sam środek więc jest poobijany hlip... ale powiedział, że może do rana przejdzie i na dzień dobry ładnie mnie przytuli

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:40   #3247
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ale nie każda ta glukozę musi robić chyba tylko jak coś z cukrem jest nie tak? ja dziś robię te rogaliki :P wtedy nie robiłam bo mąkę kupowałam 3 dni :P ja dziś muszę z Tż rozmowę przeprowadzić bo zaczął coś wczoraj mówić że ja wygodna jestem i że boi się czy ja sobie dam rade jak się dziecko urodzi z wstawaniem w nocy, czy mu się nie załamię itd. A zaczęło się od tego że mu powiedziałam że chce mieć wózek z możliwością zamontowania fotelika samochodowego bo to bd dla mnie i dla dziecka wygoda... i tak siedzę i myślę o co mu chodziło on chyba jest za mało uświadomiony w wychowanie że prawie każda mamuśka ma kryzys ze zmęczenia, że większość się załamuje... nie wiem o co mu chodziło...muszę się dowiedziec bo mi to spokoju nie daje... alebo się czepiam albo mi się wydaję że on we mnie nie wierzy? bo wspieraniem bym tego nie nazwała jeszcze mnie nastraszył i zaczęłam się przejmować czy faktycznie sobie dam rade?
Jak wy to widzicie?
Nie rozumiem co wozek mial z tym wspolnego, przeciez chcesz tak po to by ulatwic sobie zycie i zeby sobie wlasnie lepiej dawac rade.

Moj tez we mnie nie wierzyl i jakos mlody zyje
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:43   #3248
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

dość tego obgadywania TŻetów - baranków ;P idę się kąpać, jeszcze tu wrócę
Stary 2014-11-06, 20:46   #3249
madelinem
Zadomowienie

sprawdzam czy da się dodać zdj z aplikacji. Nie mam jak wejść na kompa a chciałam pokazać poduszkę. Jak się nie da to wrzucę jutro.

I zaraz biorę się do nadrabiania

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Nie widać. Lipa.

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:46   #3250
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA jaki zestaw avent jak pokazalas mam wlasnie zamiar kupic tyle ze ja z laktatorem

My puszczamy codziennie kolysanke co w karuzelce nad lozeczkiem wisiec bedzie wtedy dzidzius bedzie moze kojarzyl ze jest u mamy

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:50   #3251
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Nie ma się czego bać. Ja wtedy wypiłam duszkiem i musiałam siedzieć godzinę w laboratorium. Te które mają problemy z cukrem to robią to obciążenie większą dawką i siedzą 2 godz.

Ja tez wypilam i mnie strasznie mulilo przez 1,5 godz potem nie wytrzymalam i zwymiotowalam.Ale lekarka powiedziala, ze 1,5 godz starczy i juz sie powinno wchlonac.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja wam powiem, że jestem podirytowana bo wszyscy mi próbują wmowic (łacznie z moim ginekologiem ?!), ze nie moge czuć jeszcze ruchów (pierwsza ciaza, 17w2d) a ja czuję już od tamtego tygodnia i jeestem na 100% pewna, że to dzidzia bo tego NIE DA SIE nie rozroznic z czasem.. mało tego nagralam filmik jak dzidzia kopie i widać to nim
.
Mi tez nikt nie wierzyl jak czulam w 17 tym tygodniu. 18ty to nie wcale tak wczesnie, normalka .Tyym bardziej ze tala szczuplutka jestes.
Stary 2014-11-06, 20:53   #3252
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Oba ladne.
Ja zabiore na wyjscie ta zebre z hmu.
hmm.. przeciez ja tez mam zebreke, ale chce cos jeszcze

dziewczyny zmaowilam poduszke, ta motherhood, 139 zl, ale mysle ze warto. do tego u sprzedawny zmaowilam pare pieluch tetrowych bialych i z nadrukiem i dwa smoczki 0-3msc aventu.

no to w calosci z poprzednimi zakupami 350 zl poszlooo.. :/ a gdzie tam jeszcze.
dobra teraz jak wszystko przyjdzie, robie liste i kupuje tylko to czego nie mam.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Nie poradzę, bo żaden mi się nie podoba i wyglądają na jakoś dziwnie szyte
nie ma sprawy, rozumiem, rzecz gustu

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:54   #3253
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
T

Jezeli watek jest o listopadowo grudniowych a napewno 10 z nich urodzilo juz w październiku, to raczej wczesniej nawet jezeli 2 tygodnie przed terminem, to np mi robiloby to dużą róznice czy urodze 1 kwietnia, czy jednak 14. ale to juz zalezy jak kto na to patrzy

Pozatym nigdy nic nie wiadomo jak bedzie, ja wole byc miesiac wczesniej juz zabezpieczona na 100%
Porod 3 tygodnie przed terminem juz jest uznany jako normalny i dziecko nie jest wczesniakiem.Nie no miesiac wczesniej na pewno trzba byc gotowym.
Stary 2014-11-06, 20:56   #3254
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
SONIA jaki zestaw avent jak pokazalas mam wlasnie zamiar kupic tyle ze ja z laktatorem

My puszczamy codziennie kolysanke co w karuzelce nad lozeczkiem wisiec bedzie wtedy dzidzius bedzie moze kojarzyl ze jest u mamy
to jak ja. puszczalam muzyke z pozytywki ale bolala mnie reka od ciaglego nakrecania i puszczam brzuszkowi to:
https://www.youtube.com/watch?v=gn_HzbUMD-A

JAŚ

Stary 2014-11-06, 20:58   #3255
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Jestem już w prawie połowie ciąży, bo dziś początek 20 t.c. a wciaż mnie muli, mdli, jak jestem poza domem zawsze muszę kupić coś do picia albo sok albo wodę smakową, bo mi niedobrze. Na słodycze nie mam chęci co jest dla mnie szokiem bo zawsze je uwielbiałam, a teraz ble, jedynie na jakąś kanapkę miewam ochotę, na owoce i obiad normalny, a tak to nic mnie nie kręci, nawet BigMaci od jakiegoś czasu
Mozemy sobie reke podac.Ja to znowu kebaba wcosne i parowki i jablka.Dzisiaj zbraku parowek zrobila takie placko nalesnikowe rano i zzjadlam z dzemem to mnie pol dnia mulilo i potem bym wielki paw.
Stary 2014-11-06, 20:58   #3256
Majka232
Zakorzenienie

Już po wizycie kuzynki i powiem Wam, ze nie było źle. Byłam w obcisłej jeansowej koszuli i nie zauważyła ciąży

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
MAŁA - to u nas za to po 11.11 wchodzą z remontem do przyszłego pokoju bejbików i gabinetu R więc chociaż z tym coś robimy.

Nie no ale poważnie to ja przed wylotem do brata tzta chce mieć już też wszystko kupione i tylko wózek i foteliki zostawię na potem
Nie boisz się porodu w samolocie ewent. za oceanem?

Cytat:
Butle kupuje avent natural. Sprawdzone u nas i polecam
też kupię te butelki

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Kto zamawiał placuszki ziemniaczane ?
Ej! Mam ogromna ochotę na placki

Cytat:
Heloł!

Dopiero wróciłam do domu, idę odgrzać babkę ziemniaczaną ( ach, mama to jednak mama ) i Was czytać, dziś bez TŻeta to mam czas
Nie no nie wytrzymam - następna jeszcze z babka wyskoczyła

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
5-10-15, jakies promocje sa, dostalam maila ze do -50%, jak ktoras interesuje to prosze: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/promocje/
widze ze bodziaki po dychu, wiele bluzeczek na lato w fajnych cenach

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

pewnie dlatego ze ma watrobke ale ja watrobki w kaszance nie liubie i wygrzebuje

Nie lubię tego sklepu - jakość marna, ceny kosmos, wygląd ubranek wg.mnie słaby

Cytat:
hehe
Ja mam 6mandarynek i je zjem wszystkie mniam!

Kochana na ostatnia chwile tez bedzie ciezko
Wow, Sonia AŻ sześć?

Cytat:
moj tz tez baran.
a znak zodiaku Ryby :P
Mój znak zodiaku to baran. Jestem trochę uparta, lubię planować i żeby było jak chcę ale nie jestem (chyba) taka wredna jak faceci-barany...

Cytat:
upatrzylam sobie dwa zestawy dla dzidzi do szpitala, ktory ladniejszy:
1. http://allegro.pl/wyprawka-dla-nowor...735028014.html
2.http://allegro.pl/wyprawka-dla-nowor...757208029.html
Mi żaden za bardzo się nie podoba, nie lubię takich typowo-niemowlęcych ubranek, ja na wyjście ze szpitala planuję kupić zestaw z h&m http://www.hm.com/pl/product/24089?a...rticle=24089-I u mnie w sklepach nie ma tych wszystkich wzorów :/

Cytat:
Tak jak mój
Stary 2014-11-06, 21:02   #3257
madzixx88
Zakorzenienie

dzięki za wsparcie, chyba zbyt spanikowałam
ale mąż postawiony na równe nogi, był poza miastem i po moim telefonie płaczącym przyjechał w 10 min chyba

aaa zapomniałam Wam powiedzieć przyszło dziś to polo-body z Benettona, jest boskie stan idealny.
ale mama mnie wkurzyła tekstem, że używane ubranie kupiłam bo "chyba mnie stać na to, żeby dziecku nowe kupić" :/ i że nie wiadomo kto to nosił, w jakim proszku prał, że alergie bla bla..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:07   #3258
rosarioV
Zakorzenienie

Znalazłam sobie na olx spodnie jeans ciążowe za 40 zł z c&a napisałam do babki o przymiarkę, pokazałam tż i powiedział że jak będą dobre to mi da i mam je sobie kupić wydają sie ładne i w miarę zadbane tylko rozmiar niby M a przed ciążą nosiłam s/m żeby nie były za luźne ;/

Stary 2014-11-06, 21:08   #3259
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam

nie będzie tż dziś źle stanął na drabinę i upadł klejnotkami w sam środek więc jest poobijany hlip... ale powiedział, że może do rana przejdzie i na dzień dobry ładnie mnie przytuli
Cytat:
dość tego obgadywania TŻetów - baranków ;P idę się kąpać, jeszcze tu wrócę
Cytat:

no to ja tez zakupie
Cytat:
hmm.. przeciez ja tez mam zebreke, ale chce cos jeszcze

dziewczyny zmaowilam poduszke, ta motherhood, 139 zl, ale mysle ze warto. do tego u sprzedawny zmaowilam pare pieluch tetrowych bialych i z nadrukiem i dwa smoczki 0-3msc aventu.

no to w calosci z poprzednimi zakupami 350 zl poszlooo.. :/ a gdzie tam jeszcze.
dobra teraz jak wszystko przyjdzie, robie liste i kupuje tylko to czego nie mam.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

nie ma sprawy, rozumiem, rzecz gustu
kochana czekaj teraz na paczki,ktore Cie uciesza;*
Cytat:
Już po wizycie kuzynki i powiem Wam, ze nie było źle. Byłam w obcisłej jeansowej koszuli i nie zauważyła ciąży

też kupię te butelki

Wow, Sonia AŻ sześć?

Mój znak zodiaku to baran. Jestem trochę uparta, lubię planować i żeby było jak chcę ale nie jestem (chyba) taka wredna jak faceci-barany...

Mi żaden za bardzo się nie podoba, nie lubię takich typowo-niemowlęcych ubranek, ja na wyjście ze szpitala planuję kupić zestaw z h&m http://www.hm.com/pl/product/24089?a...rticle=24089-I u mnie w sklepach nie ma tych wszystkich wzorów :/

Tak jak mój
kochana 6 bo sobie wydzielilam, ze 6 wczoraj i 6 dzis, bo bym juz dawno zjadla..
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ale mąż postawiony na równe nogi, był poza miastem i po moim telefonie płaczącym przyjechał w 10 min chyba

aaa zapomniałam Wam powiedzieć przyszło dziś to polo-body z Benettona, jest boskie stan idealny.
ale mama mnie wkurzyła tekstem, że używane ubranie kupiłam bo "chyba mnie stać na to, żeby dziecku nowe kupić" :/ i że nie wiadomo kto to nosił, w jakim proszku prał, że alergie bla bla..
przeciez wypierzesz jeszcze. oj ta mama..
ech.

kochanego masz Meza,naprawde.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Znalazłam sobie na olx spodnie jeans ciążowe za 40 zł z c&a napisałam do babki o przymiarkę, pokazałam tż i powiedział że jak będą dobre to mi da i mam je sobie kupić wydają sie ładne i w miarę zadbane tylko rozmiar niby M a przed ciążą nosiłam s/m żeby nie były za luźne ;/
moga byc za duze, ale fajnie ze masz mozliwosc przymierzyc
Stary 2014-11-06, 21:10   #3260
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Sylwia mow co masz!

Prosze po bananku
mniaam

Cytat:

Tak jak mój
piona ja też zodiakalny baran i jak czytam te opisy znaku to idealnie do mnie pasuje

super te zestawy z h&m, u mnie chyba 4 do wyboru są w sklepach ale na allegro widziałam do kupienia wszystkie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:13   #3261
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Mozemy sobie reke podac.Ja to znowu kebaba wcosne i parowki i jablka.Dzisiaj zbraku parowek zrobila takie placko nalesnikowe rano i zzjadlam z dzemem to mnie pol dnia mulilo i potem bym wielki paw.
Bidulka, łączę się w bólu

Cytat:
mniaam

piona ja też zodiakalny baran i jak czytam te opisy znaku to idealnie do mnie pasuje

super te zestawy z h&m, u mnie chyba 4 do wyboru są w sklepach ale na allegro widziałam do kupienia wszystkie

Ty jesteś moja siostrą forumową, a jak masz na imię tak jak w nicku to coraz więcej mamy wspólnego
Gust ubrankowy już zauważyłam że podobny
U mnie jest zebra, piesek, I love mum and dad i jakis ciemnoróżowy chyba myszka

U mnie chyba nie było tego różu Bourjois nr 35..

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2014-11-06 o 21:15
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:14   #3262
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
moga byc za duze, ale fajnie ze masz mozliwosc przymierzyc
no kurcze nie wiem... niby są wymiary podane nogawki biodra i pas i szczerze po moim przytyciu 7 kilowym są jakby idealne takie jak mam przymierze to zobaczymy... a babka z mojego miasta to sobie dojade tam gdzie mieszka i przymierze

Stary 2014-11-06, 21:14   #3263
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
A
Co do glukozy, to w Pl jest chyba obowiązek aby każda ciężarna miała to badanie. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam, bo w Uk mają podejście do tego takie, że jak nie ma obciążenia w wywiadzie medycznym (cukrzyk w rodzinie, otyłość itp), to tego nie robią. Obawiałam się wtedy że jednak moge tą cukrzycę mieć i coś tak próbowałam położną oszukać, że mam taki przypadek w rodzinie, ale ona na mnie wtedy spojrzała i powiedziała, że ja na pewno cukrzycy nie mam (wróżka chyba jakaś!) Powiedziała też, że samym badaniem mogę sobie cukrzycę wywołać (podobno są takie przypadki) i mi tego nie zleci.
Teraz mam inną położna i też jej naściemniałam tyle, że ta jest w porządku i od razu mnie na to badanie umówiła
Tez slyszalam ze tym badaniem mozna cukrzyce wywolac, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Stary 2014-11-06, 21:14   #3264
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
zestaw z hm tez mam, mimo to chce cos takiego, lubie takie zestawy

JAŚ

Stary 2014-11-06, 21:17   #3265
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Boze jaki mnie bol, skurcz(?)zlapal na kilka sekund w okolicy pepka!!!! Akurat z mama gadalam przez tel i siedzialam normalnie na krzesle..tak sie wystraszylam, ze sie az poryczalam co to moglo byc?
Teraz leze i juz jest ok
To pewnioe jelita, macica zapwne jest jeszcze nizej i bys na wiekszej powierzchni czula.
Stary 2014-11-06, 21:17   #3266
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

też kupię te butelki

Wow, Sonia AŻ sześć?

Tak jak mój
U mnie wśród znajomych mam 3 koleżanki barany, dwóch chłopaków, mojego TŻeta, syna koleżanki i córkę drugiej i coś z tą upartością jest, bo naprawdę, od 4 do 30 latka każde musi postawić na swoim

Ja mam z tych zestawów pandę, jest świetna i chcę jeszcze liska ale u mnie nie było

Ale my wszystkie mamy ziemniaczane fazy! Hehe, chyba w ziemniakach jest coś, czego kobietkom w ciąży brakuje

Cytat:

A co mama tan snobistycznie Ja mam alergię na tak dużo rzeczy, że łatwiej wymienić na co nie mam a na szmateksach uwielbiam kupować i wiem, że ani mi ani dzidzi mi się nic nie stanie. W sklepie też nie wiesz, kto macał przed Tobą itp..

Poza tym powiedz mamie, że kupowanie używanych jest ekologiczne, ratuje planetę i zmniejsza ucisk niewolniczo pracujących ludzi w fabrykach w krajach trzeciego świata Wpisuje się więc w trendy dzisiejszego społeczeństwa

Kurde jakoś mi szkoda tyle kasy na tę poduchę, z drugiej strony mam dosyć wtykania sobie między nogi uciekających poduch no i później będzie gorzej, co tu robić
Stary 2014-11-06, 21:20   #3267
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Ja jeżeli chodzi o kosmetyki to nie szaleję :p
Kupuję oliwkę i krem ochronny i pielęgnacyjny bambino i płyn do kąpania oraz żel z hippa
Potem dokupię szampon bambino, ale to jak dzieciaki zm1,5 roku będą miały
Ja kupowalam krem do twarzy, krwem ochronny na mroz i wiatr, przeciwsloneczny, balsam, oliwke, puder, plyn do kapieli, krem do tylka.Szamponu nie bo moj synek mial skape owlosienie i dalej nie uzywam.
A kupowalam to 6 tygodni przed terminem jakos.Teraz mi sie nie spiesz bo i tak mlodemu kupujemy to bedzie na spole.
Stary 2014-11-06, 21:20   #3268
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde jakoś mi szkoda tyle kasy na tę poduchę, z drugiej strony mam dosyć wtykania sobie między nogi uciekających poduch no i później będzie gorzej, co tu robić
tez mialam dosc myslalam, ze dam rade, ze powtykam co mam i bedzie ok, ale w nocy wszystko ladowalo na podlodze a ja wstawalam niewyspana. mysle ze warto, ale to indywidualna decyzja..

JAŚ

Stary 2014-11-06, 21:20   #3269
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no kurcze nie wiem... niby są wymiary podane nogawki biodra i pas i szczerze po moim przytyciu 7 kilowym są jakby idealne takie jak mam przymierze to zobaczymy... a babka z mojego miasta to sobie dojade tam gdzie mieszka i przymierze
powodzonka!
Cytat:
U mnie wśród znajomych mam 3 koleżanki barany, dwóch chłopaków, mojego TŻeta, syna koleżanki i córkę drugiej i coś z tą upartością jest, bo naprawdę, od 4 do 30 latka każde musi postawić na swoim

Ja mam z tych zestawów pandę, jest świetna i chcę jeszcze liska ale u mnie nie było

Ale my wszystkie mamy ziemniaczane fazy! Hehe, chyba w ziemniakach jest coś, czego kobietkom w ciąży brakuje

A co mama tan snobistycznie Ja mam alergię na tak dużo rzeczy, że łatwiej wymienić na co nie mam a na szmateksach uwielbiam kupować i wiem, że ani mi ani dzidzi mi się nic nie stanie. W sklepie też nie wiesz, kto macał przed Tobą itp..

Poza tym powiedz mamie, że kupowanie używanych jest ekologiczne, ratuje planetę i zmniejsza ucisk niewolniczo pracujących ludzi w fabrykach w krajach trzeciego świata Wpisuje się więc w trendy dzisiejszego społeczeństwa

hahah dobre.

mi sie mega podobaja ciuszki hmowe dla dzieci, sa przepiekne.
Stary 2014-11-06, 21:22   #3270
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
radzila bym za papierki. wyjdzie mniej niz monetek, zaoszczedzisz! :P

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

no to ja podsmazylam sobie na zloto cebulke.. doprawilam ja.. i dodalam.. [uwaga uwaga] swojska KASZANKE i zrobilam na cieplo!
Aaaaa,nawet mi nie mów o kaszance, bo teść ostatnio swiniobicie robił,a kaszanki nie zrobił,myślałam że się poplacze normalnie bo takiego smaka na nią miałam
Ale może bym tak w sobotę na obiad zrobiła...hmmm...

Sylwia,jakoś mnie te zestawy nie przekonują,nie lepiej samemu skompletować? Tam nawet body nie ma
Te z hm są super i jeszcze fajne sa w smyku podobne
Ja ostatnio kupiłam za 24zl na promocji

Muszę w ogóle przez te parę wolnych dni przejrzeć to co mam i odebrać od szwagierki ciuszki i przejrzeć i jak mi współlokatorka przywiezie tą pake z allegro to spisać czego ile mam,żeby wiedzieć co jeszcze trzeba. Na poczatek to chyba do 68 wystarczy mieć nie?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości