|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Lilijka - co za historia
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilijka
ale historia Ewka Zuzanna Lena ładnie Lena Zuzanna tez fajnie
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzę spać po 22 a budzę się o 5
Moja córeczka wczoraj była bardzo aktywna prawie cały dzień kopała! Dopiero w nocy spała. Dziś nie wiem jak będzie ale już zaczyna szaleć. Lilijka ja nie przeczytałam bo się boję czytać opowieści "przed i w trakcie porodu", lepiej mi idzie oglądanie na TLC porodowki chociaż czasem też mi się robi słabo. ..
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-07 o 06:47 |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, z lewą nogą lepiej, prawa masakra. Zastanawiam się, czy to nie przypadkiem jakiś zator, zakrzep czy kit wie, czuję, że coś siedzi, mąż próbował kilkakrotnie mi pomasować, ale nic nie dawało efektów.....
wtedy odniosłam wrażenie, że po prostu go wybudzili i jakiś nieprzytomny do mnie przyszedł..... ![]() simonee moje dziecko wczoraj siedziało jak mysz pod miotłą (bo tatuś w domu), a przedwczoraj szalało jak nie wiem. Nie wiem, czy słyszałyście wczoraj w TV, ale jedna z pacjentek zaczęła czuć w trakcie operacji, jednak nie miała jak to zgłosić, bo podano jej też leki zwiotczające mięśnie...
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień.
Witam się i idę syna obrobić do pkola. Dziś moja kolej na zawożenie, a tak mi się nie chce. Paaada! Później poczytam, co wczoraj naskrobałyście. Lilijka, szkoda , że się tak męczysz Odkąd syn wrócił do pkola, przesypia noce i nie przychodzi do nas do łóżka, a ja lepiej się wysypiam Sama nie wiem. Wstawałam raz na siku, raz obudził mnie twardy brzuch i za każdym razem wydawało mi się, że bolą mnie nogi
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Witam ranne ptaszki
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że kupiliśmy fotelik do samochodu zestaw z bazą recaro privia grafitowy. Mieliśmy kupić sam fotelik bez bazy na początek a bazę zamówić później, ale wysępiliśmy zniżkę 10% przy zakupie zestawu więc kupiliśmy za 1050 zł. A i poza tym że fotelik jest bardzo bezpieczny to ma 4 lata gwarancji - gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad zakupem ![]() Wczoraj wieczorem pochłonęłam taką mieszankę, że sama się dziwię że się nie porzygałam najpierw mleko bananowe potem śledź w śmietanie a na koniec to wszystko popiłam spritem...
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzisiaj domowe przedszkole u mnie... Znajoma przeprowadziła swoją córkę do mnie,bo wcześniej zaczyna jakies szkolenie do pracy za godzinę zaprowadze dziewczyny do szkoły. A po szkole druga koleżanka spytała się czy mogę odebrać jej syna i posiedzieć 2 godziny Na szczęście cała trójka chodzi do tej samej klasy Mam nadzieję, że podczas porodu którejś podrzucę młodą hehe
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Poszlismy spac wczesnie i wczesnie sie obudzilismy ale leze, mam lenia i niechce mi sie wstawac szykowac pokoju:/ Dostalam kupon nowy na all ale 30zl na odziez... wiec mi niepotrzebny:/
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Alb to się dziwie, ze nie mialas po tej mieszance 2w1 jak ostatnio nasza Justyna
|
#640 | |
|
Buc
|
Cytat:
to i tak spoko, w Wwa to koszt 2-4K. Połozna 1,5K i akurat z tego mam zamiar skorzystać. btw, musze się wziąć za sprzątanie zaraz bo jutro mam najazd teściowej.
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Nasza Justyna dzisiaj wstała i pierwsze co udała się do toalety. Wykonując tę nieprzyjemną czynność myślałam o was, współczując tym, które przez to przechodziły na początku ciąży.
Poza tym melduję że powoli zbieram dupę i jadę do koleżanki do świnoujścia tylko muszę najpierw podjechać i kupić ciężarówkę z naczepą dla starszego syna a dla młodszego paczkę biszkoptów. Moja mama straszliwie panikuję, że ja w takiej zaawansowanej ciąży ruszam się z domu. Tłumaczę jej mamo spoko, to tylko 100km w jedną stronę, poza tym tam też jest szpital. I mam od niej zakaz noszenie dzieci, mówię mamo to ty nie wiesz że w ciąży nic bardziej od małych dzieci mnie nie denerwuje. Moja koleżanka jest fotografem i zamierzam ją wykorzystać, dlatego z tej okazji ogoliłam swoją Bożenkę, jak ją udało mi się dostrzec to myślałam że padnę, powiadam wam dziewczyny nigdy w życiu się tak nie zapuściłam jak teraz. |
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
Ale paskudna pogoda
![]() Umówiłam się na dzisiaj do diabetologa prywatnie, bo tam gdzie gin mi dał skierowanie przyjmą mnie dopiero 24 listopada a ja się tak schizuję, że postanowiłam umówić się jak najszybciej obojętnie gdzie byleby tylko ktoś mnie uspokoił i powiedział co mam robić Może jestem przewrażliwiona, ale w stresie robię różne dziwne rzeczy i mój to się nawet nie zdziwił tylko powiedział dobrze kochanie w takim razie pojadę z tobą
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz Cię pokieruje co robić a tak to byś się ciągle niepokoiła czy wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda straszna. .. i u mnie . Zimno,wilgotno,deszczowo. Ja dziś nie wychylam nosa spoza domu. Jedynie zaprowadze dzieci do szkoły
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Asia sliczne czapki a wjakim rozmiarze?bajlaga taaa, nie jesteś sama ![]() dusiolka co cały dzień sie nie odzywałaś? brawurka kiedyś robiłam spaghetti z fixem, ale od kiedy byłam na diecie, to już teraz robimy bez. Nawet mój małż częściej robi niz ja haha. Tak na 4 talerze to mniej więcej biore 40-50dkg mięsa mielonego (teraz z wołowiną robimy mniam). na patelni podsmażam posienaką cebulkę i czosnek, dodaje mięso, sole. Jak sie podsmaży, to albo daje zblendowaną puszkę pomidorów, albo takie coś http://www.cirio1856.pl/index.php?se...assata-rustica (ostatnio małż kupił w pracy 12 butelek i juz sie konczy haha bo daje to do wszystkiego - do sosów, pomidorówki itp), doprawiam mega ostrą przyprawą z chilli i gotowe wiadomo makaron, na makaron troszke parmezanu ale ja scieram zwykłą goude hihi i sos ![]() justyna no to niezłe miałaś przeboje. Ta stan błogosławiony jak nic ![]() udanego wyjazdu i uważaj na siebie ![]() Kinqaa na zdj to wasz wózek z "wkładką"? daj namiary na sprzedawce ![]() simone placki ziemniaczane ![]() eirene no też mnie zdziwiło to co nam powiedzieli o tym ZUSie ![]() LindaC o kurcze ale się porobiło u CIebie. Obyś jeszcze wytrwała te 2 miesiące a później bedzie już lepiej duuuuużo zdrówka ![]() fashion śliczna czapeczka ![]() all zostało CI jeszcze coś? to zaraz bede u CIebie ![]() My jutro jedziemy do Wro na zakupy to pewnie obiad w KFC :Slina: ewka ja bede liczyła dzisiaj, bpo jutro jedziemy na zakupy i chcę dokupić to czego brakuje ![]() lilijka ale Ci się trafiło dobrze, żę cc wykonywał ten drugi, bo tego pierwszego to bym alb za fotelik ![]() Ja dziś muszę policzyć ciuszki i jutro dokupić co trzeba. Tylko sie zastanawiam co. No bo jak takie maleństwo bedziecie ubierały w domu? w pajace same? albo podu+spiochy/półśpiochy, skarpetki? i ewento kocyk? No bo na wyjście, to na to jeszce jakiś dresik, albo cieplejszy pajac, czapa i kombinezon tak? A w ogóle wszystkie kupiłyście jakieś ciepłe koce do wózka, albo ciepłe śpiworki? Wczoraj w tej paczce co małż dostał od szefowej znalazło się kilka pajacyków, body, 2 pary spodenek (tylko jedne mają różowy kwiatek, wiec coś się naszyje), 2 sliniaczki i spiworek do spania ![]() dobra ide sie ogarnąć, zrobie mężowi liste zakupów, a później policze te ciuszki i zobacze ile czego brakuje. A w ogóle to dziś się wyspałąm
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko to jest wkładka z minky :P pierw można do gondoli później do spacerówki pasuje
na Facebooku wpisz "Pokochaj Minky" i pooglądaj. Ceny ma w sumie duże, bo jak spytalam o taka wkladke to z różnymi bajerami typu poduszeczka , mufka (to na ramę wózka, aby mamie ręce nie marzly) z przesylka wychodzi ok.300zl. Więc jeszcze się zastanawiam.
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki... Co macie kupione albo co planujecie kupić do pielęgnacji dzieciaczków? Do kąpieli, smarowania (krem, balsam, czy jakaś oliwka) i do pupci?
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
ma.ko a poza ciuszkami masz całą resztę ? bo mi się wydawało że już mam ale jak wczoraj dokładnie sprawdziłam z listą to się okazało, że jeszcze sporo brakuje, nie wiem jakim cudem
|
#649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja dziś bez porównania lepiej się czuję ![]() Cytat:
tak mi sie dobrze je myło że mogłabym więcej ale juz teściowa mi zabroniła kulary-cwaniak:szkoda że Tobie nie ma kto pomóc bo to zawsze jakaś ulga i wiesz że możesz liczyć chociaż na 1 osobę, a ta szwagierka to niech nie przesadza bo ileż można szczególnie że Ty nie możesz biegać i jej obsługiwać ![]() Cytat:
super że kupiliście i że zadowolenie bije od Ciebie ![]() ojej ale MIX! pięknie zaszalałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oczywiście pochwalisz się fotami
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
lilova
do kąpieli HIPP do buźki na spacery nivea baby na każdą pogodę do pupy jakby coś się tam zaczęło dziać bephanten, w razie większych problemów sudocrem dokupię do smarowania ciałka póki co nic nie kupuję, będę dodawać do kąpieli troszkę oliwki babydream, chyba, że dziecko będzie potrzebowało nawilżenia wtedy coś pomyślę ![]() I to chyba na tyle, jak mi czegoś będzie brakowało to kupię później w miarę potrzeb
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
kinqAA o kurde, to dla mnie za dużó, Ale sliczne
livoa ja póki co na początek kupuje do kąpieli i po kąpieli mleczka z Hippa i oliwke tez z Hippa. A do buzi na mróz krem nivea na każdą pogodę. Jest duża szansa, ze synek bedzie alergikiem po rodzicach niestety, wieć jesli mu nie pospaduje Hipp, to wtedy sie zaopatrze w jakieś emolienty dopiero. martusia poza ciuszkami mam 15 pieluch, 2 ręczniki z kapturkiem, 1 gruby kocyk, 2 rożki bo dostałam, komode i nosidełko. A poza tym zrobione mam 3 listy - dwie do kupienia na all - zamówie po niedzieli, i jedną na gemini. I wtedy zobacze czego jeszcze brakuje, a co kupiłam niepotrzebnie haha. A wózek, kołyskę i łóżeczko małż zamówi w grudniu.
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
jadę i wracam w niedziele. Trzymajcie się dziewczyny.
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie ja też sudocrem kupie na ewentualne odpażenia, ale wezme mały i bepanthen, ale nie wiem który, bo niestety jest ich kilka
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alb, to niezla cena - ja dalam 1230 :/ jak to 4 lata gwarancji? tak jak kupujesz to daja w karcie tyle od razy czy muszisz sobie przedluzyc? Nie wiem bo ja odbieram za 3 tygodnie dopiero ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- ktory w koncu szpital? i sn? |
|
|
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
zaprowadziłam małą do przedszkola i kupiłam po drodze śliwki suszone (bo córa mi zjadła te z biedronki). Zrobiłam sobie owsiankę z suszonymi śliwkami
![]() Dzisiaj na obiad w końcu spełnię marzenie o daniu ma.ko makaron z brokułami, kurczakiem i sosem serowym już nie mogę się doczekaćCytat:
Cytat:
ehhhhCytat:
ale najczęściej daję z puszki pomidory (czasem je blenduję, ale zepsuła mi się nakładka blendująca i muszę kupić nową)Ja do wózka będę miała kocyk. A zestawy które podałaś jak najbardziej są ok O tak lekarza to bym justyna powodzenia w trasie Montanka a pomyśleć, że dopóki pracowałam to nic mi nie dolegało (tzn tak uciążliwego), a teraz..... od poniedziałku sypię się jak stara babcia ![]() lilova z kosmetyków jak najmniej. Będę miałam Hipp Płyn do mycia ciała i włosów. Później spróbuję z serii Babydreams. Do buźki na dwór Nivea Baby Krem na każdą pogodę. Do pupy zielony Linomag (dostępny w aptece), a jak coś to Bepanthen, w ostateczności Sudocerm (mam jeszcze z dobrą datą ważności po córce najmniejszy pojemniczek) ![]() smerfetka a jak przeziębienie, moje na razie okiełznane. ma.ko Bepanthen MAŚĆ http://www.wapteka.pl/bepanthen-baby...nthen_Baby_100
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
ma.ko pieluchy ! czemu nikt mi nie przypomniał wcześniej, właśnie zapłaciłam za zamówienie
No nic kupię w sklepie stacjonarnym, bo już chyba nie będę nic więcej zamawiać od tego sprzedawcy
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam: linomag czerwony emolium do kąpieli próbki kremów nivea na odparzenia. takie w tubkach, ale raczej ich nie użyję. sudocrem a chcę dokupić: alantan oliwkę krem do buzi do kąpieli coś i do smarowania ciałka. kupię babydream, chyba że będzie promocja na hipp. jeżeli coś nie podpasuje, to sama zużyję ![]() justyna udanego weekendu. ja dopiero wychodzę z łóżka
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krem na zimę jeszcze nie wiem jaki - nie chciałabym nivea... ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Kupujecie puder/zasypkę do pupy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Lena Zuzanna tez fajnie

zestaw z bazą recaro privia grafitowy. Mieliśmy kupić sam fotelik bez bazy na początek a bazę zamówić później, ale wysępiliśmy zniżkę 10% przy zakupie zestawu więc kupiliśmy za 1050 zł. A i poza tym że fotelik jest bardzo bezpieczny to ma 4 lata gwarancji - gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad zakupem

za fotelik
:
kulary-cwaniak: