Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 10:53   #691
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Napisane przez martusia1499 Pokaż wiadomość
wzięłam poduchę i ćwiczyłam na niej
:d

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:53   #692
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
zaprowadziłam małą do przedszkola i kupiłam po drodze śliwki suszone (bo córa mi zjadła te z biedronki). Zrobiłam sobie owsiankę z suszonymi śliwkami
Dzisiaj na obiad w końcu spełnię marzenie o daniu ma.ko makaron z brokułami, kurczakiem i sosem serowym już nie mogę się doczekać

też tak robię sos ale najczęściej daję z puszki pomidory (czasem je blenduję, ale zepsuła mi się nakładka blendująca i muszę kupić nową)

Ja do wózka będę miała kocyk. A zestawy które podałaś jak najbardziej są ok

ma.ko Bepanthen MAŚĆ http://www.wapteka.pl/bepanthen-baby...nthen_Baby_100
Alei smaka naroobilas na taka owsianoe, jak robiłas?
Taki SOS najlepsZy bez ulepszaczy.
Ją chyba też zostanę przy moduły, w razie w spiworek można dokupić.
a w domu ro nie za chlodno? Nie trZeba pod pajaca np body? Albo kadtanika?
Dzieki a co myslisz o kremie ziaja do pupy po przewijaniu?

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
ma.ko pieluchy ! czemu nikt mi nie przypomniał wcześniej, właśnie zapłaciłam za zamówienie No nic kupię w sklepie stacjonarnym, bo już chyba nie będę nic więcej zamawiać od tego sprzedawcy
Napisz do sprzedawcy maila i domowisz. dla niego to kasa więc na pewno sie zgodzi

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
mako - czapki rozmiar 40,
DZiękuję

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Widzę ze ładnie obkupione w kosmetyki a ja jeszcze nie mam nic
Ją na razie mam tylko zaplanowane.
Aaa i raki krem z nivea baby w plastikowym pudełku dla mnie na brzuch i piersi na teraz bo boję sie używać tych na rozstepy prEz moje alergie

Segreguje ciusaki i kiepsko mi idzie haha. mam na 56 i 62 i takie nieoznaczone pomiędzy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:01   #693
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:

nie no, ja się nie czepiam, to tak samo, jak z sudocremem. Jest grupa rodziców, która wszędzie i zawsze stosuje sudocrem, a potem zdziwienie, że nie działa nic....... jak jest problem.
W sumie też miałam na myśli stosowanie w razie czego nie na co dzień

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

LindaC dzięki dobra kobietko, na pewno zerknę na tą stronkę
Stary 2014-11-07, 11:05   #694
ewka555
Zakorzenienie

hej.
obudziłam się znów spuchnięta i z bólem głowy. nie mam już siły na te migreny, naprawdę strasznie mnie to męczy, i przez ten ból ciągle chodzę i warczę na tżteta ehhhh

ja od poniedziałku chyba sie wezme za pranie ubranek, bo przeciez tone tego mam, tylko sie wkurzam, bo nie wiem jak ukladac...
bo chcialam jedną szufladę na 56, drugą na 62 oprać i wypasowac, a te wieksze poki co w karton, tyle ze mam duzo nieoznaczonych typu 0-3msc, early days i jeszcze inne albo w ogole bez metki i nie wiem jak to zrobic ;/
podpasowywac "na oko" te nieoznaczone do rozmiarowek ? wrr
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:09   #695
LindaC
Wtajemniczenie

dziewczyny po cc - lilijka, alb, Kinga - powiedźcie mi co trzeba dla siebie wziąć do szpitala na tą cc Czy potrzebne te podkłady poporodowe, majtki siatkowe, wielkie podpachy itp.?
Stary 2014-11-07, 11:12   #696
Kinqaa
Zakorzenienie

Ewka 0-3 to jest 62.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
dziewczyny po cc - lilijka, alb, Kinga - powiedźcie mi co trzeba dla siebie wziąć do szpitala na tą cc Czy potrzebne te podkłady poporodowe, majtki siatkowe, wielkie podpachy itp.?
Siatkowych majtek nie mialam:P po prostu kupilam zwykle gacie,białe plus duuuze podpachy te właśnie na polog. Ale ja bylam przygotowana na naturalny i w sumie nic mi nie zabrakło te same rzeczy chyba na cesarke wystarcza.
No wiadomo ręcznik jakiś, szlafrok, koszule... sama juz dokładnie nie pamiętam :P

you have lost a diamond

Stary 2014-11-07, 11:19   #697
LindaC
Wtajemniczenie

dzięki Kinga. A Ty nic nie czułaś podczas cc? Dobrze byłaś znieczulona? Matko - historia lilijki mrozi krew w żyłach
Stary 2014-11-07, 11:22   #698
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Kinga. A Ty nic nie czułaś podczas cc? Dobrze byłaś znieczulona? Matko - historia lilijki mrozi krew w żyłach
Czułam niestety. ..ale to zależy od znieczulenia i kobiety. Moje znajome nic nie czuły .a ja tak. Mialam znieczulenie w kręgosłup ,ale chyba przestało działać na ten czas akurat

you have lost a diamond

Stary 2014-11-07, 11:26   #699
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ewka 0-3 to jest 62.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Siatkowych majtek nie mialam:P po prostu kupilam zwykle gacie,białe plus duuuze podpachy te właśnie na polog. Ale ja bylam przygotowana na naturalny i w sumie nic mi nie zabrakło te same rzeczy chyba na cesarke wystarcza.
No wiadomo ręcznik jakiś, szlafrok, koszule... sama juz dokładnie nie pamiętam :P
dzięki Ci
a te early days albo newborn to rozumiem, że najmniejsze, czyli jakieś 56 tak ? ...

dziewczyny, a jeśli chodzi o czapeczkę... mam dużo czapek, ale takich cienkich, bawełnianych, wiadomo, że dziecko będzie jeszcze w śpiworku i pod kocykiem, ale powinnam kupić jakąś grubszą czapę na spacery, tak ? tylko jaką? bo w polarowej to mam wrażenie będzie się pocić...
no i jaki rozmiar na początek ? na jakieś 62? te rozmiary czapek mnie dobijają
Stary 2014-11-07, 11:29   #700
Kinqaa
Zakorzenienie

O rozmiarach czapek nie pomogę, bo tu inaczej jakos
A ja mam cienkie czapeczki jak na razie. Może jedną cieplejsza jakąś kupie, ale na pewno nie polarowa raczej,bo za gruba rzeczywiście.

Te newborn to na pewno 56 ... u nas tez jest tiny baby to dla wcześniaków ja takich małych w ogóle nie kupuje,ze względu,że wiem będzie w miarę duże dzieciatko.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-07, 11:33   #701
LindaC
Wtajemniczenie

Kinga OMG
Stary 2014-11-07, 11:34   #702
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
A patrzyłaś w sklepie stacjonarnym czy w necie ? Bo ja tylko w internecie a już kilka razy się nacięłam że w sieci był stary skład w sklepie jakiś inny. Chusteczki nawilżane Huggies też mnie zaskoczyły. Poleciałam je kupić bo była jakaś promocja ale zerknęłam na skład i się okazało, że dołożyli konserwant na samą górę +kilka innych niżej i się zdenerwowałam Może z nivea też tak jest teraz
Patrzyłam w drogerii jak oglądałam kosmetyki dla dzieci... Dlatego już sama nie wiem co jest dobre a co nie

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:37   #703
czarnadamaxd
Rozeznanie

Tz mial kiedys operowane kolana i tez czul
Stary 2014-11-07, 11:38   #704
simonee
Zakorzenienie

Kinga nie pamiętam tej nazwy mimo że wczoraj mi to mówiła

Eirene na cc jest się przytomna tylko znieczulona od pasa w dół i oni zawsze sprawdzają czy się czuje
Stary 2014-11-07, 11:38   #705
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
O rozmiarach czapek nie pomogę, bo tu inaczej jakos
A ja mam cienkie czapeczki jak na razie. Może jedną cieplejsza jakąś kupie, ale na pewno nie polarowa raczej,bo za gruba rzeczywiście.

Te newborn to na pewno 56 ... u nas tez jest tiny baby to dla wcześniaków ja takich małych w ogóle nie kupuje,ze względu,że wiem będzie w miarę duże dzieciatko.
u mnie też raczej nie bedzie małe dziecko, ale te co mam 56, albo nawet 50 to dostałam
ja od razu na 62 i 68 kupowałam;p
Stary 2014-11-07, 11:46   #706
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Patrzyłam w drogerii jak oglądałam kosmetyki dla dzieci... Dlatego już sama nie wiem co jest dobre a co nie
Hm, w takim razie też muszę zobaczyć zanim kupię, dobrze, że napisałaś
Stary 2014-11-07, 11:47   #707
jasowaa
Raczkowanie

Witajcie

tak sie sklada, ze wg wszystkich znakow na niebie i ziemi tez bede styczniowa mamusia 2015 porod przewidziany na 9 stycznia, jestem z Katowic
niedawno dopiero przestalam pracowac, wiec dopiero sie wdrazam we wszystkie tematy okolociazowe, przygotowania, zakupy, wyprawki, i caly ten emocjonujacy czas. dlatego chetnie poczytam rady bardziej doswiadczonych i przygotowanych mam.
dodatkowo od ok 2 tygodni wiem, ze borykam sie z cukrzyca ciazowa, takze choc nikomu jej nie zycze, dobrze wiedziec, ze nie jest sie sama...

Pozdrawiam Was zimowe pieknosci z brzuszkami !
jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:58   #708
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
http://m.asos.com/mt/www.asos.com/Ne...t_v_frompage=0

Znalazłam taka kurtkę ciazowa, zastanawiam sie nad oddaniem tej z hm.
Mi się ta nie podoba.

Cytat:
Ja mam cc z wyboru. Nie chcę rodzić naturalnie. W jednej nerce córki nadal jest zastój ale nie jest to wskazanie do cc. W tym momencie nie można z tym nic zrobić - będą ją badać po porodzie i wtedy podejmować decyzje. Pierwszą cesarkę miałam w Żeromskim i byłam bardzo zadowolona i nic nie czułam w czasie operacji. Teraz mam lekarza z Kopernika i on by chciał tam zrobić cc. Ewentualnie może się ze mną umówić w Ujastku i się zastanawiam jeszcze bo żaden ze szpitali mnie nie przekonuje w 100% i każdy ma jakieś wady i zalety. Co do potrzebnych rzeczy to będę się dowiadywać w szpitalu, ale ogólnie do połogu potrzebne jest to samo przy cc i sn. A majty najlepiej takie które nie uwierają miejsca cięcia.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:58   #709
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
Witajcie

tak sie sklada, ze wg wszystkich znakow na niebie i ziemi tez bede styczniowa mamusia 2015 porod przewidziany na 9 stycznia, jestem z Katowic
niedawno dopiero przestalam pracowac, wiec dopiero sie wdrazam we wszystkie tematy okolociazowe, przygotowania, zakupy, wyprawki, i caly ten emocjonujacy czas. dlatego chetnie poczytam rady bardziej doswiadczonych i przygotowanych mam.
dodatkowo od ok 2 tygodni wiem, ze borykam sie z cukrzyca ciazowa, takze choc nikomu jej nie zycze, dobrze wiedziec, ze nie jest sie sama...

Pozdrawiam Was zimowe pieknosci z brzuszkami !

witam

chłopiec czy dziewczynka?

a jakie miałaś wyniki jeśli mogę wiedzieć?

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:58   #710
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Alei smaka naroobilas na taka owsianoe, jak robiłas?
Taki SOS najlepsZy bez ulepszaczy.
Ją chyba też zostanę przy moduły, w razie w spiworek można dokupić.
a w domu ro nie za chlodno? Nie trZeba pod pajaca np body? Albo kadtanika?
Dzieki a co myslisz o kremie ziaja do pupy po przewijaniu?
Owsianka: 2 czubate łyżki płatków owsianych (ja najbardziej lubię błyskawiczne z firmy kupiec), szczypta soli, cukier (wg uznania, lubię słodsze, więc daję 2 łyżeczki), 3 śliwki suszone pokrojone na cząsteczki. Zalewam odrobiną wrzątku i zagotowuję. Jak woda zostanie wchłonięta przez płatki (tak fajnie napęcznieją) to dodaję mleka i zagotowuję-podgrzewam. Smacznego.

Wiesz co z tym po domu, to córkę tak nie ubierałam, bo było ciepło w miarę, ale jak teraz będzie nie wiem. Najlepiej sprawdzić na karku, czy nie za zimno, bo nóżki i rączki będą zawsze zimne.

Jakiś Ziaji miałam krem, ale nie pamiętam jaki. Nie wypowiem się.

LindaC, simonee hehe historie się zdarzają. Jedynym wyjściem była narkoza, ale byłam już po wyciągnięciu dziecka i tak jak pisałam, za bardzo bałam się tej rurki.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:01   #711
alb
Zadomowienie

A i moja koleżanka czuła cięcie po znieczuleniu w kręgosłup to ją szybko usypiali.
Stary 2014-11-07, 12:05   #712
dusiolka
Zakorzenienie

Hi
W temacie to do kapieli mam oillan i krem tez z oillana -nie ma żadnej parafiny/olejów mineralnych tak jak w Oilatum czy emolium jesli sie nie mylę. Mam tez mydełka w kostce nawilżające z oillana. Jeszcze dokupie sudocrem napewno. No i jakis krem na mrozy..

Dla siebie po skończeniu oillana dla mam kupiłam nowa serie hipp dla kobiet w ciazy -tanie nie sa te preparaty ;p zakupiłam masło do ciała i krem na istniejące rozstepy.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:07   #713
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
co mogę powiedzieć: paczka podpach wystarczy (potem spokojnie te zwykłe), miałam majtki siateczkowe (chyba ze 3-4 szt), podkłady poporodowe, a i ważne zapas wody duży (strasznie mnie suszyło) i jedna mała butelka 0,5l z tym dziubkiem, aby wygodniej się piło i nic nie rozlewało To jest ta złota rada (skorzystałam z niej przy laparoskopii)
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
hej.
obudziłam się znów spuchnięta i z bólem głowy. nie mam już siły na te migreny, naprawdę strasznie mnie to męczy, i przez ten ból ciągle chodzę i warczę na tżteta ehhhh

ja od poniedziałku chyba sie wezme za pranie ubranek, bo przeciez tone tego mam, tylko sie wkurzam, bo nie wiem jak ukladac...
bo chcialam jedną szufladę na 56, drugą na 62 oprać i wypasowac, a te wieksze poki co w karton, tyle ze mam duzo nieoznaczonych typu 0-3msc, early days i jeszcze inne albo w ogole bez metki i nie wiem jak to zrobic ;/
podpasowywac "na oko" te nieoznaczone do rozmiarowek ? wrr
marsz do lekarza.... te puchnięcia i dodatkowo migrena to nic dobrego
jak masz wyciętą metkę to na oko dopasuj
0-3m to 62
0-0 lub newobrn to 56
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jeśli chodzi o czapeczkę... mam dużo czapek, ale takich cienkich, bawełnianych, wiadomo, że dziecko będzie jeszcze w śpiworku i pod kocykiem, ale powinnam kupić jakąś grubszą czapę na spacery, tak ? tylko jaką? bo w polarowej to mam wrażenie będzie się pocić...
no i jaki rozmiar na początek ? na jakieś 62? te rozmiary czapek mnie dobijają
powiem tak: masz targowisko, bazar w pobliżu? Przejdź się do stoiska dziecięcego i poproś sprzedawcę o zimową czapkę dla noworodka. Ja tak zrobiłam. Mała trochę się topiła, ale nie było źle. Polarowa nie, lepiej taka "wiskozowa" nie wiem jak to się nazywa, ale taka ciepła.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:09   #714
TOMORROW
Zakorzenienie

Linda C -współczuję, że tyle musisz przejść, żeby doczekać się swojego szczęścia
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
najwiecej przybierają dzieci od 35t.
o matko, to ja ładnego klocka urodzę, myślałam, że pod koniec właśnie mało rosną...
Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
mi coraz ciezej.. pracuje do konca listopada tak ustalilam z szefowa...
podziwiam, że tyle masz siłę pracować, tym bardziej, że Twoja praca to raczej nie ulga dla kręgosłupa
Cytat:
Napisane przez lilova Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z innej beczki... Co macie kupione albo co planujecie kupić do pielęgnacji dzieciaczków? Do kąpieli, smarowania (krem, balsam, czy jakaś oliwka) i do pupci?
z Babydream-do buźki na zimę i lotion do ciała
z Hipp-płyn do kąpieli (nie podoba mi się ich instrukcja użycia-"niewielką ilość wlej do wanienki"...czyli ile
z Musteli-do pupki
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ja mam:
linomag czerwony
ten czerwony to nie dla dzieci, kwas borny kumuluje się u dzidzi i może powodować wiele działań niepożądanych, w tym też bardzo niebezpieczne
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Napisz do sprzedawcy maila i domowisz. dla niego to kasa więc na pewno sie zgodzi
jeśli to ten nasz polecony sprzedawca, to lepiej zadzwonić, mnie na 2 maile nie odpowiedział

mnie w nocy też strasznie bolą nogi-zawsze ta, na którym akurat boku śpię-biodro i udo, aż mi się płakać chce, muszę wtedy złapać się rękami za tyłek i przekręcić na plecy (inaczej nie dam rady), unieść tą nogę i pomanewrować w miejscu w lewo i prawo, żeby rozruszać staw biodrowy-i dopiero wtedy jestem w stanie wstać z łóżka
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:10   #715
bajlaga
Zadomowienie

Dzień dobry

lilijka współczuję przeżyć związanych z poprzednim porodem... dzielna jesteś! Oby teraz wszystko było dobrze, bez takich ekstremalnych przeżyć

ewka555 kiedyś coś słyszałam, że drugie imię to ma być jakiś patron czy coś takiego nie wiem, nie znam się, bo drugiego imienia nie mam, ale takie mniej pospolite drugie imiona nie podobają mi się, ani Lena ani Liliana, choć imiona są ładne

a czapeczki to widziałam mają różne rozmiary, albo takie jak ciuszki 56,62 albo podają obwód głowki, ja mam zamiar ubrać pod spód bawełnianą czapeczkę, a na to grubszą

lilova do kąpieli mam płyn z Hippa, smarować niczym Młodego nie będę, jedynie mam krem z Nivei na każdą pogodę przed spacerkiem na twarzyczkę, do pupy mam Bepanthen, oliwkę mam z Hippa taką w razie coś, ciemieniucha czy inne ciu*lstwo :P

Szczeperka ja mam puder z Babydream, używam go do twarzy, więc jakby co mogę się z Małym wymieniać, ale zapewne nie będziemy używać, obstawiam mąkę
a krem na każdą pogodę Nivea ma akurat okej skład

jasowaa hej

tomorrow nie wiem co ten Nasz sprzedawca Cię tak nie lubi mi odpowiedział bardzo szybko na mejla i mogłam zamówić przedmioty poza allegro, mejlowo

po intensywnym poranku idę w końcu się położyć i jakieś ruchy Młodego wyczuć...

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-07 o 12:12
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:12   #716
alb
Zadomowienie

Cytat:
Owsianka: 2 czubate łyżki płatków owsianych (ja najbardziej lubię błyskawiczne z firmy kupiec), szczypta soli, cukier (wg uznania, lubię słodsze, więc daję 2 łyżeczki), 3 śliwki suszone pokrojone na cząsteczki. Zalewam odrobiną wrzątku i zagotowuję. Jak woda zostanie wchłonięta przez płatki (tak fajnie napęcznieją) to dodaję mleka i zagotowuję-podgrzewam. Smacznego.

Wiesz co z tym po domu, to córkę tak nie ubierałam, bo było ciepło w miarę, ale jak teraz będzie nie wiem. Najlepiej sprawdzić na karku, czy nie za zimno, bo nóżki i rączki będą zawsze zimne.

Jakiś Ziaji miałam krem, ale nie pamiętam jaki. Nie wypowiem się.

LindaC, simonee hehe historie się zdarzają. Jedynym wyjściem była narkoza, ale byłam już po wyciągnięciu dziecka i tak jak pisałam, za bardzo bałam się tej rurki.
Ja dzisiaj jadłam placuszki z ricottą z karmelizowaną gruszką i do tego kawusia z syropem waniliowym

Jak byłam jeszcze w szpitalu to jedna pielęgniarka stwierdziła że córka ma zimne rączki i trzeba ją zagrzać więc założyła jej skarpety na rączki wsadziła w rożek i jeszcze pod kołdrę. Córka była cała mokra. A na sali było 25 stopni
Przygotujcie się że możecie trafić na zupełnie sprzeczne zalecenia od lekarzy i położnych.
Stary 2014-11-07, 12:15   #717
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Mi się ta nie podoba.
Ja juz sama nie wiem co myślec, ta z hm nawet po wymianie jest jakas duza, niby jeszcze urosnę ale powinnam juz w niech chodzic bo sie jest zimno a jeszcze nie moge. Spróbuje ja jeszcze przymierzyć na grubszy swetr. A mniejszych od S juz nie ma.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:17   #718
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jadłam placuszki z ricottą z karmelizowaną gruszką i do tego kawusia z syropem waniliowym

Jak byłam jeszcze w szpitalu to jedna pielęgniarka stwierdziła że córka ma zimne rączki i trzeba ją zagrzać więc założyła jej skarpety na rączki wsadziła w rożek i jeszcze pod kołdrę. Córka była cała mokra. A na sali było 25 stopni
Przygotujcie się że możecie trafić na zupełnie sprzeczne zalecenia od lekarzy i położnych.

gdy u mnie w pokoju temp. wynosi 22 stopnie to już mi gorąco jak nie wiem, a jestem lekko ubrana, a co dopiero 25 stopni i jeszcze tak opatulone dziecko... ja chyba wychowam małego eskimoska
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:17   #719
elvira44
Wtajemniczenie

Wlasnie weszłam na net na sklep H&M i sa nowe ciuszki dla bobasów, chyba nowa kolekcja. I nawet torba do wózka z mata do zmiany pieluszki. Ciekawe jak na żywo wyglada.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:22   #720
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

gdy u mnie w pokoju temp. wynosi 22 stopnie to już mi gorąco jak nie wiem, a jestem lekko ubrana, a co dopiero 25 stopni i jeszcze tak opatulone dziecko... ja chyba wychowam małego eskimoska
czytałam gdzieś, że dla dziecka najbardziej optymalna temp to 20 stopni.
25 to dla mnie już Sahara.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości