Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 18:22   #2641
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ano to fsjny prezent wam robi
Ale pyszności szykujesz. Miłego weekendu w gronie rodziny

O ja! Ale masz tych rzeczy
Ja ostatnio kinder czekoladki w poczekalni jadłam i mały kopał całe usg ale obrócić się nie chciał.

Crystal- skąd by tu wziąść gorącą czekoladę ślinotok....
a kakao w domu masz? bo to może być zamiennik ewentualnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:31   #2642
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio robilam porzadki z ubraniami dla maluszka to spisywalam sobie co kupione w jakich rozmiarach i co dokupic wieksza polowa jest kupiona
Wolowine w winie jak ostatnio, bo to wychodzi mi najlepiej I salatke kukurydziana, nie znam jej dokladnej nazwy, ale jest pyszna i przystawki rozne przed obiadem W koncu nareszcie moja mama do nas przyjezdza z rodzina Byla tylko raz u mnie od ostatnich trzech lat, a ja do niej jezdze co dwa trzy miesiace

Masz wizyte u ginekologa? Ja przed wizyta wypilam kubek goracej czekolady w poczekalni to maluszkowi tak posmakowalo ze robil dyskoteke do wieczora, nawet TZ i ginekolog mial okazje uslyszec podczas badania serca jak kopie hi hi hi
też większą połowę mam i jak tanio haha
a poza tym robię literki co wcześniej pisaliśmy te wyszywane
jedną już mam zrobione!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:34   #2643
aneta_s13
Rozeznanie

Beznadziejny dzień u mnie... mam dośc. Miło więc poczytać co u was zjem coś słodkiego i pójde spać niech już będzie jutro...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:34   #2644
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Kakao mnie tak nie zadowoli.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:36   #2645
nouvelle2
Zakorzenienie

przychodzę do Was z promocjami
chodzę sobie po Wizażu i wyłowiłam takie cuś z posta ciężarnej wizażanki:
1. http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy...754009681.html kupiłam je akurat u nich stacjonarnie, na marywilskiej są po 25zł, opisane niby jako ciążowe ale wg mnie są one po prostu nieuciskowe z wyższym stanem, ocieplone polarkiem, nie prześwitują, bardzo polecam. Rozm L/XL wcale nie jest wielki, po prostu leggi są dłuższe. Oczywiście dla ciężarnych polecam też jak najbardziej
2. http://allegro.pl/r-62-george-body-k...684236051.html i jeszcze coś dla przyszłych mam bo widzę, że też tu zaglądają użytkownik ma bardzo konkurencyjne ceny a rzeczy firmowe, dobre jakościowo, polecam

i pamiętajcie, że jak kupujecie przez aplikację z kartą Visa, to nie płacicie za przesyłkę, więc np. to body z linka będzie Was kosztowało faktycznie 3,99zł

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jedną już mam zrobione!
A Ty te literki szyjesz z jakiegoś wykroju? Sorry za być może durne pytanie, ale ja jestem totalny cieć jeżeli chodzi o szycie

Stary 2014-11-07, 18:44   #2646
smv
Zakorzenienie

Co to za aplikacja Visa niech ktoś wytłumaczy bo głupia...
Stary 2014-11-07, 18:53   #2647
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
https://kupony.allegro.pl/visa/ tu masz tak opisane w skrócie. To działa przy zapłacie przez apl. allegro w telefonie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 18:56   #2648
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio robilam porzadki z ubraniami dla maluszka to spisywalam sobie co kupione w jakich rozmiarach i co dokupic wieksza polowa jest kupiona
Wolowine w winie jak ostatnio, bo to wychodzi mi najlepiej I salatke kukurydziana, nie znam jej dokladnej nazwy, ale jest pyszna i przystawki rozne przed obiadem W koncu nareszcie moja mama do nas przyjezdza z rodzina Byla tylko raz u mnie od ostatnich trzech lat, a ja do niej jezdze co dwa trzy miesiace
ale będzie uczta rodzinka na pewno się ucieszy

Cytat:
Ja mam część rzeczy po siostrzeńcu, wzięłam takie ładniejsze po nim Gdybym miała sama kupować, to pewnie połowa tego by była
no ja właśnie też mam jeszcze sporo rzeczy dostać, więc (chyba) chwilowo się wstrzymuję, a jeśli już to będę kupować na 68 cm lub większe

Cytat:
jedną już mam zrobione!
pokaż zdjęcie! ja kompletnie nie mam takich zdolności, ale może mamie bym pokazała...u mnie to nie za dużo roboty nie to co u Ciebie, trochę więcej literek

Cytat:
1. http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy...754009681.html kupiłam je akurat u nich stacjonarnie, na marywilskiej są po 25zł, opisane niby jako ciążowe ale wg mnie są one po prostu nieuciskowe z wyższym stanem, ocieplone polarkiem, nie prześwitują, bardzo polecam. Rozm L/XL wcale nie jest wielki, po prostu leggi są dłuższe. Oczywiście dla ciężarnych polecam też jak najbardziej
2. http://allegro.pl/r-62-george-body-k...684236051.html i jeszcze coś dla przyszłych mam bo widzę, że też tu zaglądają użytkownik ma bardzo konkurencyjne ceny a rzeczy firmowe, dobre jakościowo, polecam

i pamiętajcie, że jak kupujecie przez aplikację z kartą Visa, to nie płacicie za przesyłkę, więc np. to body z linka będzie Was kosztowało faktycznie 3,99zł

nie działają mi te linki spróbujesz jeszcze raz proszę?
Stary 2014-11-07, 19:01   #2649
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale będzie uczta rodzinka na pewno się ucieszy

no ja właśnie też mam jeszcze sporo rzeczy dostać, więc (chyba) chwilowo się wstrzymuję, a jeśli już to będę kupować na 68 cm lub większe

pokaż zdjęcie! ja kompletnie nie mam takich zdolności, ale może mamie bym pokazała...u mnie to nie za dużo roboty nie to co u Ciebie, trochę więcej literek

nie działają mi te linki spróbujesz jeszcze raz proszę?
http://allegro.pl/bezszwowe-legginsy...754009681.html

http://allegro.pl/r-62-george-body-k...684236051.html

a teraz?

Stary 2014-11-07, 19:09   #2650
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

A Ty te literki szyjesz z jakiegoś wykroju? Sorry za być może durne pytanie, ale ja jestem totalny cieć jeżeli chodzi o szycie
Nie wiem czy to wina mojego kiepskiego internetu ale nie otwierają mi się te linki z allegro, wyrzuca błąd mogłabyś wrzucić je jeszcze raz?
Ja chyba zamówię jutro legginsy z linku, który wrzucałam kilka dni temu z panelem i ocieplane. Licytuję też kilka ciuszków z H&M MAMA, ciekawe czy uda mi się coś zdobyć

Wybraliśmy się z TŻ i jego babcią na wieś, jesteśmy w okolicach Nowego Targu i mój internet mobilny doprowadza mnie tu do szału dlatego jednak sobie za dużo nie pocytuję ale przynajmniej będę na bieżąco i czasem się odezwę

Z ciuszkami dla dziecka podobno szaleje moja babcia i mama ale pojadę do nich dopiero w przyszły weekend, więc zobaczę ile naprawdę nakupowały, nigdy nie mówią mi prawdy przez telefon W ogóle latem pisałam Wam jak boję się powiedzieć mojej babci, że zostanie prababcią a ona teraz się wkręciła w temat maksymalnie, chodzi ciągle coś oglądać, kupuje ubranka, mamy dzięki niej becik i ręczniki jestem niesamowicie zaskoczona

Zazdroszczę Wam zdobyczy z lumpków, ja do swojego miasta nie jeżdżę za często a w Krakowie nie trafiłam jeszcze na fajnie zaopatrzony
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 19:16   #2651
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to wina mojego kiepskiego internetu ale nie otwierają mi się te linki z allegro, wyrzuca błąd mogłabyś wrzucić je jeszcze raz?
Ja chyba zamówię jutro legginsy z linku, który wrzucałam kilka dni temu z panelem i ocieplane. Licytuję też kilka ciuszków z H&M MAMA, ciekawe czy uda mi się coś zdobyć

Wybraliśmy się z TŻ i jego babcią na wieś, jesteśmy w okolicach Nowego Targu i mój internet mobilny doprowadza mnie tu do szału dlatego jednak sobie za dużo nie pocytuję ale przynajmniej będę na bieżąco i czasem się odezwę

Z ciuszkami dla dziecka podobno szaleje moja babcia i mama ale pojadę do nich dopiero w przyszły weekend, więc zobaczę ile naprawdę nakupowały, nigdy nie mówią mi prawdy przez telefon W ogóle latem pisałam Wam jak boję się powiedzieć mojej babci, że zostanie prababcią a ona teraz się wkręciła w temat maksymalnie, chodzi ciągle coś oglądać, kupuje ubranka, mamy dzięki niej becik i ręczniki jestem niesamowicie zaskoczona

Zazdroszczę Wam zdobyczy z lumpków, ja do swojego miasta nie jeżdżę za często a w Krakowie nie trafiłam jeszcze na fajnie zaopatrzony
linki wrzuciłam jeszcze raz, zobacz czy teraz jest ok?
Nowy Targ to znajome mi rejony. Mam rodzinę w Nowym Sączu, często jeżdże na narty do Krynicy, więc to takie "moje" klimaty

Fajnie, że prababcia tak do tematu podeszła Super, że masz akceptację całej rodziny

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:

Co Ty mi tu za herezje opowiadasz?? (nie no żartuję) Pomieszkiwałam przez dwa lata w Krakowie i trochę tam złaziłam Mieszkałam przy Rynku, a potem w tych blokach obok G. Krakowskiej, więc zwiedzałam te lumpki w centrum. Kilka fajnych jest przy takiej małej ulicy, odchodzącej od ul. Szlak i generalnie w okolicy tej ulicy. Raz na dwa/trzy tygodnie jeździłam do tego wielkiego lumpa/hurtowni, ale za cholerę nazwy nie pamiętam Nie wiem czy kojarzysz, taki kilkupiętrowy, łażenia na cały dzień
znalazłam: http://www.artus94.pl/ tutaj jest pokazane, jak dojechać

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-07 o 19:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 19:24   #2652
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
linki wrzuciłam jeszcze raz, zobacz czy teraz jest ok?
Nowy Targ to znajome mi rejony. Mam rodzinę w Nowym Sączu, często jeżdże na narty do Krynicy, więc to takie "moje" klimaty

Fajnie, że prababcia tak do tematu podeszła Super, że masz akceptację całej rodziny
Jak wrzuciłaś ponownie to się otworzyły ale nie zdecydowałam się na edytowanie posta bo samo okienko odpowiedzi ładuje mi się dobre dwie minuty

No cóż, ja nie bardzo miałam ochotę na wyjazd ale babcia TŻ się uparła a ja nie chciałam spędzać tylu dni bez niego Głównie dlatego, że to nieduża chatka ale bardzo zima - trzeba sobie napalić w piecu kaflowym, żeby było cieplej i ciepło szybko umyka. Ale z drugiej strony przez wyjazd nie muszę nic robić w domu, mogę się relaksować i spokojnie ogarniać rzeczy na uczelnię, żeby kolejne tygodnie mieć luźniejsze

Najbliższa rodzina ostatecznie się cieszy i do daje mi dużo wsparcia
Reszta dowiaduje się powoli, reakcje są różne ale nie mam z nimi na tyle częstego kontaktu żeby się tym przejmować
Rozwaliła mnie tylko reakcja siostry mojej babci, jej córka ma 29 lat i zdaniem cioci nie wypada, żebym ustatkowała się szybciej niż ona
Stary 2014-11-07, 19:27   #2653
emily863
Zadomowienie

Cytat:
nie liczyłam, zapomniałam Ale stwierdzam tak na podstawie tych stosików poszczególnych rzeczy, że za dużo jest tych mikroskopijnych rzeczy. Mnie więcej przedstawia się to tak:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 15 legginsów/spodni/półśpiochów
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
- 20 body na krótki rękaw
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

a reszta to jakieś pojedyncze sztuki z innych kategorii. To jest taka lista z pamięci, także są to orientacyjne ilości. Pewnie połowy nie wykorzystam No chyba, że mała będzie ulewać.
Rzeczywiście mnóstwo tego. Oby nie okazało się, że Zosia będzie większa niż 56 cm
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 19:38   #2654
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście mnóstwo tego. Oby nie okazało się, że Zosia będzie większa niż 56 cm
Myślę, że nie powinna być większa. U nas w rodzinie rodziły się same kurdupelki, u tż raczej też dzieci były mniejsze No chyba, że wyhoduję wielkoluda na tych moich witaminkach

rosiek, nie wiem czy zauważyłaś, bo edytowałam posta i dopisywałam Nakreśliłam Ci tam troszkę sytuację lumpeksową w Krakowie, ale jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać
Taki domek jak opisujesz, z piecem kaflowym, bardzo miło mi się kojarzy Uwielbiam piece, otwarte kominki.... Moim marzeniem jest np. kupić na wsi jakiś staaary domek, wyremontować go i mieszkać Ale to się raczej nie spełni, bo jedyne co mam na naszej działce budowlanej to drewniana szopa, taka z 10 mkw

Stary 2014-11-07, 19:40   #2655
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Musisz odpocząć dobrze, że zostałaś w domku Ja ostatnio tak herbatę na dwa podejścia robiłam :/

Już pisałam, że Helenka to piękne imię U nas na razie na czoło wysuwają się Błażej i Jan (niestety to bardziej popularne, ale tak ma na imię mój tata). Ale do decyzji jeszcze dalekaaaaa droga

Na pewno wszystko będzie dobrze Staraj się jak najmniej o tym myśleć. Wiem, że to niełatwe, mnie też na początku było trudno. Leżałam w domu i płakałam, teraz staram się czytać książki, oglądać filmy i seriale i grzebać w Allegro i oczywiście czytać forum.

Koniecznie daj znać po USG. Trzymam kciuki

O, widzę mój ulubiony klej magiczny Życzę powodzenia w tworzeniu i pochwal się potem

Nouvelle2 Pięknie wyglądasz sukienki też super I widzę moje ukochane Kenzo Teraz niestety nie dam rady ich używać

Mordka_1985 Dzięki! Myślałam, że po całej serii zastrzyków i leków będzie już tylko lepiej... A tu znowu wszystko wraca :/
U nas miał być Jaś w przypadku chłopaka, tz bardzo chciał to imie ze względu na zmarłego ojca. To kieeeeeeeedys tak od niechcenia zgodziłam sie ze będzie Jaś a jak dziewczynka to ja wybiorę, i łobuz jeden pamiętał o tym, myślałam ze zapomni

Cytat:
O sobie nie wspomne a nie mam nic a nic

Ja mam jedne jedyne skarpeteczki jakies od kolegi w pracy dostałam. A tak to ZERO
Cytat:

O jaaaa mam chyba torebkę czekolady do picia schowana na czarna godzinę, idę szukac
Cytat:

Musisz za zakupy zapłacić przez aplikacje Allegro na telefonie i tam zapłacić za pomocą kart visa
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 19:55   #2656
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Myślę, że nie powinna być większa. U nas w rodzinie rodziły się same kurdupelki, u tż raczej też dzieci były mniejsze No chyba, że wyhoduję wielkoluda na tych moich witaminkach

rosiek, nie wiem czy zauważyłaś, bo edytowałam posta i dopisywałam Nakreśliłam Ci tam troszkę sytuację lumpeksową w Krakowie, ale jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać
Taki domek jak opisujesz, z piecem kaflowym, bardzo miło mi się kojarzy Uwielbiam piece, otwarte kominki.... Moim marzeniem jest np. kupić na wsi jakiś staaary domek, wyremontować go i mieszkać Ale to się raczej nie spełni, bo jedyne co mam na naszej działce budowlanej to drewniana szopa, taka z 10 mkw
Do tej pory krążyłam głównie w okolicach Słowackiego/Mickiewicza jak miałam przerwy w zajęciach i nie znalazłam miejsca do którego chciałabym wrócić ale kiedyś wybiorę się na eksplorację Szlaku i okolicy o Artusie też nie słyszałam a mieszkam nie tak daleko, może 10 minut samochodem więc dziękuję kiedyś się wybiorę na buszowanie

Taki domek jest fajny ale z drugiej strony gdyby był moją własnością czułabym chyba presję, że muszę tam jeździć i z czasem traktowałabym to jako obowiązek...

Ja mam nadzieję, że w przyszłości dziecko mnie nie przerośnie, moja mama jest ode mnie pół głowy niższa i czasem się z niej nabijam nie chcę doświadczać tego samego
Stary 2014-11-07, 20:05   #2657
martunka88
Rozeznanie

Uliczkaz jeśli nie spotkamy się w najbliższym czasie na zajęciach gimnastycznych to na pewno trafimy na siebie w styczniu na wykładach i ćwiczeniach
trzymam kciuki za Maluszka, ma jeszcze dużo czasu by wada zniknęła

Naliczyłam już 3 JANÓW na wątku, jejku w przedszkolu może być zatrzęsienie no ale już z mężem ustaliliśmy, imię się nam bardzo podoba i najwyżej będziemy go wołać jakąś nietypową odmianą imienia zamiast klasycznie Jaś
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 20:43   #2658
aaakarolina
Wtajemniczenie

teraz działa, dziękuję jak zobaczyłam te leginsy to przypomniało mi się, że miałam takie kiedyś, więc jak wrócę do domu to muszę poszukać, może akurat będą dobre. W ogóle leginsy to teraz dla mnie zdecydowanie najlepsza opcja, więc jak znajdziecie gdzieś fajne i w miarę dobrej cenie to dajcie proszę znać

a tak w ogóle nouvelle jesteś mistrzem promocji, rabatów itp
Stary 2014-11-07, 20:51   #2659
niunia_ona
Zakorzenienie

jestem dwie literki zrobione
D i M hehe
myślałam że się nie uda
robię wg tej stronki
a potem na logikę :P
http://miszmaszka.blogspot.com/2012/...literke-b.html

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 20:57   #2660
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
teraz działa, dziękuję jak zobaczyłam te leginsy to przypomniało mi się, że miałam takie kiedyś, więc jak wrócę do domu to muszę poszukać, może akurat będą dobre. W ogóle leginsy to teraz dla mnie zdecydowanie najlepsza opcja, więc jak znajdziecie gdzieś fajne i w miarę dobrej cenie to dajcie proszę znać

a tak w ogóle nouvelle jesteś mistrzem promocji, rabatów itp
bo u mnie w rodzinie zakupoholizm to choroba genetyczna, z cioci na mnie przelazło Staram się szukać fajnych rzeczy za niskie ceny, bo o ile dla siebie mogę kupić sweter za 200zł, bo wiem że będę w nim chodzić co najmniej 3 lata, tak dla dziecka kupowanie drogich rzeczy po prostu się nie opłaca. Te nasze maluchy będą tak szybko rosły

Teraz chciałabym nastawić się na bardziej uniwersalne rzeczy, jeżeli chodzi o płeć. Chodzi mi tu o ciuszki, pościel, ewentualne zabawki itd. Szkoda mi będzie sprzedawać wszystko, jeżeli drugi dzieć okaże się chłopcem A przy tych uniwersalnych to jest wielka oszczędność, jeżeli wszystko mamy po starszym
Chociaż ja to bym mogła mieć i trzy dziewczynki ale tż chyba by się załamał

Najbardziej z całego macierzyństwa przeraża mnie karmienie piersią, tzn. problemy z tym związane. Śledzę sobie na bieżąco po kolei wszystkie wątki 'rodzące' i praktycznie każda z mam ma na początku ogromne problemy z kp. A ja to już pewnie w ogóle będę miała przekichane, bo ani moja mama ani moja siostra nie miały mleka praktycznie w ogóle. A ja tak bym chciała karmić piersią Na dodatek wiem, że u nas w szpitalu położne zamiast pomóc w tym względzie, to jeszcze przeszkadzają swoim zachowaniem i terrorem...
Mam już laktator, mam te 'nasutniki', muszę zgłębić temat herbatek wspomagających laktację i będę walczyć we łzach...

Stary 2014-11-07, 21:01   #2661
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
bo u mnie w rodzinie zakupoholizm to choroba genetyczna, z cioci na mnie przelazło Staram się szukać fajnych rzeczy za niskie ceny, bo o ile dla siebie mogę kupić sweter za 200zł, bo wiem że będę w nim chodzić co najmniej 3 lata, tak dla dziecka kupowanie drogich rzeczy po prostu się nie opłaca. Te nasze maluchy będą tak szybko rosły

Teraz chciałabym nastawić się na bardziej uniwersalne rzeczy, jeżeli chodzi o płeć. Chodzi mi tu o ciuszki, pościel, ewentualne zabawki itd. Szkoda mi będzie sprzedawać wszystko, jeżeli drugi dzieć okaże się chłopcem A przy tych uniwersalnych to jest wielka oszczędność, jeżeli wszystko mamy po starszym

Najbardziej z całego macierzyństwa przeraża mnie karmienie piersią, tzn. problemy z tym związane. Śledzę sobie na bieżąco po kolei wszystkie wątki 'rodzące' i praktycznie każda z mam ma na początku ogromne problemy z kp. A ja to już pewnie w ogóle będę miała przekichane, bo ani moja mama ani moja siostra nie miały mleka praktycznie w ogóle. A ja tak bym chciała karmić piersią Na dodatek wiem, że u nas w szpitalu położne zamiast pomóc w tym względzie, to jeszcze przeszkadzają swoim zachowaniem i terrorem...
Mam już laktator, mam te 'nasutniki', muszę zgłębić temat herbatek wspomagających laktację i będę walczyć we łzach...
ja też się obawiam karmienia piersią
tym bardziej że moja mama miała cieżko z pokarmem praktycznie wg.
a tak bym chciała karmić długo i by maleństwo pomogło mi schudnąć dzięki karmieniu piersią.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-07, 21:08   #2662
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
D i M hehe
myślałam że się nie uda
robię wg tej stronki
kurde, fajne to Jeszcze Cię trochę pomęcze, a więc:
1. skąd masz materiał? kupowałaś taki z metra czy np. jakiś ciuch z lumpa?
2. do środka pakujesz zwykłą watę? nie odkształci się to w praniu?
3. da się to uszyć na maszynie?

A w ogóle to trochę roboty będziesz miała, Dominika to długie imię dosyć także podziwiam!

Cytat:
ja też się obawiam karmienia piersią
tym bardziej że moja mama miała cieżko z pokarmem praktycznie wg.
a tak bym chciała karmić długo i by maleństwo pomogło mi schudnąć dzięki karmieniu piersią.
to będziemy obie wyć w marcu A jeszcze takim nastawieniem i strachem możemy się psychicznie zablokować i będzie Wiem też, że jest coś takiego jak przyszpitalna poradnia laktacyjna, ale nie wiem na ile jest ona pomocna.

dziewczyny, a który Linomag jest ok? Bo słyszałam, że Sudocrem ma niefajny skład i lepiej stosować Linomag. Tylko, że tych Linomagów też jest kilka...

Stary 2014-11-07, 21:13   #2663
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, fajne to Jeszcze Cię trochę pomęcze, a więc:
1. skąd masz materiał? kupowałaś taki z metra czy np. jakiś ciuch z lumpa?
2. do środka pakujesz zwykłą watę? nie odkształci się to w praniu?
3. da się to uszyć na maszynie?

A w ogóle to trochę roboty będziesz miała, Dominika to długie imię dosyć także podziwiam!

to będziemy obie wyć w marcu A jeszcze takim nastawieniem i strachem możemy się psychicznie zablokować i będzie Wiem też, że jest coś takiego jak przyszpitalna poradnia laktacyjna, ale nie wiem na ile jest ona pomocna.

dziewczyny, a który Linomag jest ok? Bo słyszałam, że Sudocrem ma niefajny skład i lepiej stosować Linomag. Tylko, że tych Linomagów też jest kilka...
kupiłam z lumpa takie atłasowe coś , apaszka chyba to była
do środka pakuję watę
szyję ręcznie jak masz maszynę umiesz na maszynie to polecam , pójdzie szybciej , ja niestety ręcznie nie mam maszyny i nie umiem na maszynie
z karmieniem ja narazie się wstrzymuję o negatywnym myśleniu , będzie co będzie na to wpływu nie mamy kochana
na siłę się nie da , będzie mleko dam małej, nie będzie to trudno.
tylko te moje kg zostaną i ciężej będzie bożeeeeeeeeeee

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 21:25   #2664
ewka5891
Zakorzenienie

Nouvelle (słownik w telefonie na podstawie liter podpowiada wyraz biurokracja) śliczne sukienki, wygladasz rewelacyjnie

Asiulek bardzo fajne ciuchy

Crystal fajnie, ze znalazlas wozek który Wam sie podoba, oby na żywo tez był ok

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:41   #2665
Uliczkaz
Raczkowanie

martunka88 Ja ciągle mam nadzieję, że te skurcze w końcu się skończą... i uda mi się poćwiczyć, a przede wszystkim pośmiać i zrelaksować
Ja już chyba pisałam, że z tymi imionami naprawdę nie przewidzisz. Moja Ola (a przecież to bardzo popularne imię- zwłaszcza, kiedy się rodziła) nie miała od przedszkola swojej imienniczki. Z kolei ma w klasie 3 Dominiki Będzie, co ma być. Grunt, żeby nie skrzywdzić Dzieciaczka

nouvelle Moja mama karmiła każde z nas (a mam troje rodzeństwa) bardzo krótko, a ja, mimo niewielkich piersi- karmiłam 13 miesięcy. Swego czasu zastanawiałam się nawet nad oddawaniem swego mleka dzieciaczkom, które go potrzebują. Także musisz być dobrej myśli Nie ma na to reguły
Dla mnie Kenzo są teraz stanowczo za słodkie i zbyt długo się utrzymują

mon9 Hehehe, czyli należy do tych pamiętliwych Zupełnie tak samo jak mój A. Ale ma to swoje plusy W naszym przypadku wybór imienia jest jeszcze trudniejszy, bo musi się ono podobać 3 osobom Starsza siostra strasznie się przejęła i traktuje to wręcz jak misję

Dobranoc, życzę Wam i Maluchom spokojnej nocy.
Na szczęście zastrzyk działa też nasennie
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:44   #2666
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
D i M hehe
myślałam że się nie uda
robię wg tej stronki
no to gratulacje i powodzenia dalej pokaż później efekty

Cytat:

ja też się trochę boję karmienia, ale narazie jestem nastawiona bardzo pozytywnie i wierzę, że sobie poradzę. Moja mama 4 dzieci na swojej piersi wykarmiła więc może ja też dam radę tutaj dużo zależy od głowy więc nie ma co się źle nastawiać i co najważniejsze nie słuchać tysiąca rad w okół. Przykre, że tyle się słyszy o położnych w szpitalach, które wręcz krzyczą na świeżo upieczone mamy, a skąd niby ktoś przy pierwszym dziecku ma wiedzieć jak powinno się karmić... mam nadzieję, że trafię na kogoś pomocnego,a jak nie to będę starała się nie przejmować...

nouvelle a laktator i inne "bajery" kupowałaś już czy od kogoś dostałaś?
Stary 2014-11-07, 21:46   #2667
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Córka musi jeszcze 4 dni brać antybiotyk ale juz ma pozwolenie na wyjście z domu.
Potem poszłam na lumpki i wreszcie coś wygrzebałam oto moje łupy za całe 23 zł. ]
Super zakupu rzeczywiście wyglądają jak nowe

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
moja teściowa chyba tak sie przejęła tym, że mam leżeć, że dzisiaj wszystkie okna mi pomyła aż dwa, ale należało im się już to tylko głupio mi było trochę, że ja tylko patrzę...
Zaprosilabym ją z chęcią do siebie

Cytat:

Najbliższa rodzina ostatecznie się cieszy i do daje mi dużo wsparcia
Reszta dowiaduje się powoli, reakcje są różne ale nie mam z nimi na tyle częstego kontaktu żeby się tym przejmować
Rozwaliła mnie tylko reakcja siostry mojej babci, jej córka ma 29 lat i zdaniem cioci nie wypada, żebym ustatkowała się szybciej niż ona
Nie wiem jak moglas sie tak wybić przed szereg hehe

Cytat:
D i M hehe
myślałam że się nie uda
robię wg tej stronki
Bardzo fajnie to wyglada, chętnie tez bym zrobiła takimalfabet ale raczej beztalencie do szycia ze mnie.

Pisalyscie o karmieniu piersią, nie ma co sie martwić na zapas. Ja wychodzę z założenia, że laktacja jest w głowie i duże znaczenie ma nasze nastawienie i chęci do karmienia. Tez miałam rożne myśli z młodym, na początku poranione sutki ale wiedziałam, że chce karmić piersią i to mi dawało sile. Nie uważam podanie mm za czego złego, jednak ja miałam taki cel a nie inny. Nie mówiąc juz o tym ile zaoszczedzilam na mleku

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:03   #2668
nouvelle2
Zakorzenienie

Licze na to, że z biegiem czasu, jak już maluchy będą na świecie, stworzymy tutaj jakieś kółko wsparcia w kp i damy radę z tym tematem...

aaakarolina laktator pożyczyłam od przyjaciółki, ręczny Avent, a nakładki dała mi nówki zapakowane, bo jej jedne zostały Także mam w spadku.

znalazłam u mnie w mieście łóżeczko Hensvik za 100zł. Tyle, że ja nigdy nie kupowałam niczego tak u kogoś osobiście, ale przez internet (nie wiem czy wiecie co mam na myśli). Mogę się rozmyślić po obejrzeniu tego łóżeczka? Chodzi mi o to, że umówiłabym się na oglądanie, a potem jakby coś mi nie pasowało- zrezygnowałabym. Czy jak już kliknę, że kupuję, to kaplica?

Stary 2014-11-07, 22:40   #2669
mkluke
Raczkowanie

Wróciłam z USG... trochę mnie pocieszył ten lekarz... powiedział, że to nie dziecko jest za nisko, tylko wód płodowych jest za dużo, a to jak na razie nie jest takie straszne... uff

a tak poza tym to wszyscy, czyli my, rodzina, znajomi obstawiali, że będzie chłopak i co... DZIEWCZYNA
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:51   #2670
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nouvelle (słownik w telefonie na podstawie liter podpowiada wyraz biurokracja) śliczne sukienki, wygladasz rewelacyjnie

Asiulek bardzo fajne ciuchy

Crystal fajnie, ze znalazlas wozek który Wam sie podoba, oby na żywo tez był ok
mam nadzieje ze spodoba nam sie na zywo

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Licze na to, że z biegiem czasu, jak już maluchy będą na świecie, stworzymy tutaj jakieś kółko wsparcia w kp i damy radę z tym tematem...

aaakarolina laktator pożyczyłam od przyjaciółki, ręczny Avent, a nakładki dała mi nówki zapakowane, bo jej jedne zostały Także mam w spadku.

znalazłam u mnie w mieście łóżeczko Hensvik za 100zł. Tyle, że ja nigdy nie kupowałam niczego tak u kogoś osobiście, ale przez internet (nie wiem czy wiecie co mam na myśli). Mogę się rozmyślić po obejrzeniu tego łóżeczka? Chodzi mi o to, że umówiłabym się na oglądanie, a potem jakby coś mi nie pasowało- zrezygnowałabym. Czy jak już kliknę, że kupuję, to kaplica?
Chyba kaplica a nie ma nr. telefonu zeby sie skontaktowac osobiscie i umowic na spotkanie ?
Tez podczytuje inne watki, i w kazdym prawie o problemach z kp troche mnie to przeraza...
Chce karmic dwa trzy miesiace tylko. Wiec zobaczymy co wyjdzie Moja mama miala jakies zapalenia ze mna i z siostra, wiec nie karmila nas w ten sposob, mowi ze okropnie bolalo

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG... trochę mnie pocieszył ten lekarz... powiedział, że to nie dziecko jest za nisko, tylko wód płodowych jest za dużo, a to jak na razie nie jest takie straszne... uff

a tak poza tym to wszyscy, czyli my, rodzina, znajomi obstawiali, że będzie chłopak i co... DZIEWCZYNA
Super ze wszystko dobrze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości