|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
dzien dobry :ziewa: niedziela wstawac! :ziewa: moj maz nie ma litosci
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Śluz z krwią, tego mi było trzeba, świetnie. Od 4 nie śpię z nerwów i się zastanawiam co robić. Chyba to nie był czop bo tego śluzu mało, łyżeczka może.
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
bimbunia, a boli cie cos? Jakies inne objawy. Podobno czasmi czop schodzi etapami, ale to jeszcze nie oznacza porodu. Moze zadzwon do twojego gina i zapytaj co masz robic.
09.12.09r. 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2014-11-09 o 08:06 |
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Moj nie-mąż tez mnie obudził o 6
Ja dzis robie drugie podejscie do zakupow. Mam w planie zjawić się na otwarcie chyba o 10 więc powinno byc jeszcze malo ludzi To chyba moje ostatnie zakupy przed porodem, bo mnie wszystko boli.Skrzatek ja nie pytalam lekarza (swoją drogą, ja nie mam swojego lekarza. przy kazdej wizycie losowo przypada mi jakis gabinet ) o te bole, bo dopiero na dniach je poczulam, a poza tym są bardzo znosne nie są niepokojące więc w ogole sie tym nie przejmuje. Bimbunia zadzwon do swojego gin zamiast sie stresowac |
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maczuma, Skrzatek dokładnie nie można nic pomóc a tak by się chciało :-( dlaczego nie może być łatwiej chociaż z tym w życiu
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Bimbunia a masz jakies bole? Tak jak mowia dziewczyny - najlepiej zadzwoń do swojego gina. I nie martw się kochana
![]() Wczoraj byliśmy na 30ur naszego przyjaciela, najadlam się a dziś boli mnie żołądek. Chyba jeszcze pospie. |
|
|
|
#3157 | ||
|
Zadomowienie
|
Tez wyszlam z takiego założenia
Cytat:
Cytat:
Rozklada mnie jakies chorobsko mam nadzieje ze uda mi sie jutro dostac do rodzinnego.
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
najlepiej zadzwonń do gina on Cię uspokoi
![]() pół nocy nie spałam tylko się przewracałam, brzuch mnie bolał okresowo i się napinał |
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
A mój doktor chyba przypadkowo nie powiedział, że jak wody mi odejdą to mam jechać na porodówkę..
Boli mnie okresowo i kręgosłup, wzięłam no-spe forte i jakoś mnie nie puszcza... boshe jeszcze z dwa tygodnie W nocy to całkiem masakra,nie mogę spać na boku, jak się odwracam na drugi to strasznie mnie boli w kroczu...
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Sofia the first - Gratulacje wizyty
![]() U mnie w sklepach też się pojawiły choinki, bombki, można nawet już kupić paczki ze słodyczami na prezenty i kalendarze adwentowe. Trusia - współczuję Twojej koleżance, musi być jej bardzo ciężko Trudno odnaleźć się w takiej sytuacji, nie wiadomo co powiedzieć![]() Ringo- dobrze powiedziałaś ciotce. Te wszystkie "złote" rady nie są wcale takie dobre. A co do imienia, nie rozumiem wtrącania się w jego wybór, to Wasza córeczka i Wasza sprawa, a nie bo jej się podoba inne i chciała by aby miała inne imię. Ciotka w ogóle nie powinna się wtrącać. Skrzatek - witaj Może tym razem uda Ci się wytrwać do terminu.Bimbunia- o kurczę, lepiej zadzwoń do gin jak radzą dziewczyny. Paulinkus - a próbowałaś się leczyć domowymi sposobami? Myśmy byli wczoraj oglądać meble a Agata Meble, Bodzio Meble i w Abrze. Wypatrzyłam ładne meble do salonu, ale muszę jeszcze pochodzić. Jak zawsze chodziłam szybko to teraz nie mogę bo zaczyna kuć mnie szyjka i brzuch twardnieje. |
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
A ja układam obiady na tydzień i szukam czegoś bezmięsnego...
Kurde, właśnie zaczęłam 9 mc
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma to jak to jest ze Ja jutro zaczynam 9 miesiąc ??
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie próbuję zrozumieć i wyjaśniać, bo nie ogarniam tego liczenia, tak mi pokazuje asystent i tego się będę trzymać
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mamy tą samą koleżankę... Ehh w takich chwilach nie rozumiem tego świata i tego jak potrafi być niesprawiedliwy...Cytat:
ja do tej pory czułam się rewelacyjnie ale od kilku dni już nie jest tak kolorowo - ale nie narzekam ![]() Dobrze odpowiedziałaś ciotce, ehh niektórzy nie rozumieją, że ich dobre rady nie są wcale takie dobre a z tym imieniem to już przegięcie Cytat:
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() roksi- dobrze ze z małą wszystko dobrze i dobrze ze ktg beda ci robić, mi lekarz w ogóle nic nie proponuje a i wizyty wymyslił sobie co 4tyg dalej..juz mnie wkurza. Skoro tak Cię teraz boli to moze i faktycznie coś się szykuje kochana no..kiedyś musi bimbunia- a ta krew to żywoczerwona czy taka brązowa bardziej? Może przejedź się na ip, nic nie tracisz w sumie, a moze cos się zaczyna dziać też. Pojedź i bedziesz spokojna nie ma co się zamartwiac reszte dnia hasiap- współczuje tych ciuszków, naprawde :/ idzie się wkrzyć taki piękne komplecik,on mi sie tez tak podoba ringo- ah te ciotki nie przejmuj się, nie byłas nie miła, to ona mogłaby się zastanowić czy zbytnio wścibska nie jest, ale strasze osoby już tak mają, co zrobić, ale wg mnie dobrze jej powiedziałaś ![]() A mi coś wczoraj wieczorem strzeliło w brzuchu i się przestraszyłam. nie czułam tego ale słyszałam takie pyk raz a potem drugi raz i dzisiaj też, bardzo to dziwne myslałam że to jakaś kosć mi strzeliła, ale ewidentnie od brzucha to słysze i nieee mam pojecia co to jest ale pokłóciłam się z męzem wczoraj, ryczałam jak bóbr i sie wystarszyłam ze to z tego potem mnie ejszcze brzuch bolał i w ogóle ehh.Któras pisała o probiotyku żeby małemu dawać, przepraszam nie pamietam która, ale tak daje mu, ale teraz go biegunka jeszcze złapała tzn od rana czyli jakas jelitówka, kupie nifuroksazyd i mu dam i bede nawadniać bidulek mój kochany Uciekam miłego dnia
|
|
|
|
#3166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój gin od razu powiedział, że on sugeruje cc, ale ja i tek nie rodzę tam gdzie on pracuje, tylko jadę do innego miasta, to tez powiedział, żebym pojechała tam jeszcze raz i zapytała jak oni chcą mnie przygotować do cc, jakie badania, kiedy przyjechać itp. Tamten szpital też na szczęście przy położeniu pośladkowym robią cc. Cytat:
Cytat:
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Trusia w którym tygodniu była ta twoja koleżanka??
bardzo to przykre |
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak pisałyście zadzwoniłam do lekarza. Krew była świeża czerwona, ale było jej mało, śluzu, którego normalnie nie mam było znacznie więcej. Lekarka powiedziała że jeśli dobrze czuję ruchy, ciśnienie mam dobre i nie mam dużych boleści to nie ma się czym niepokoić ALE jeśli krwawienie się powtórzy to już natychmiast jechać na ip. Dzięki za słowa otuchy, strasznie się zestresowałam. Myślę że to kara za to że wczoraj do 2 byłam na weselu i jednak za duży to był wysiłek dla mnie juz. Do grudnia zero "imprez" dla mnie
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
10tc :-(
Ja się kiepsko czuję dzisiaj zmęczona jestem i spojenie łonowe mnie boli ech
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Bimbunia to teraz odpoczywaj
Patrzylam na listę i sporo Mamusiek przede mną kiedy ruszamy?
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie polowa miesiąca tu taka cisza wszystkie się pięknie trzymamy w dwupakach
Chociaż tyle dziewczyn nam poginelo ze w sumie nic nie wiadomo
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
To kto pierwszy? :-D jak teraz taka cisza to strach co będzie po porodzie
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia na tym wątku od poczatku w weekendy jest cicho
A może my tu gadu gadu a ona cisza bo rodzą
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak :-D ukradkiem :-o
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętajcie jak się cieszylam że moja Emilka będzie miała z kim się bawić bo siostra TŻ jest w ciąży ??
Właśnie się dowiedzialam że serduszko u maleństwa nie bije Siedze i płacze nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak to musi bolec
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
:-( Inka który tydzień? To okropne
|
#3178 | |
|
Rozeznanie
|
tak piszecie kto pierwszy kto pierwszy a mi się ostatnio wkręciło, że ja urodzę przed terminem, do tej pory można powiedzieć, ze nie czułam ciąży a ostatnio czuję się jak lokomotywa, wielka gruba i sapiąca
stopy mi puchną tak, że butów nie zapinam, dziś przyniosłam kozaki z tamtego roku to ledwo dałam radę wsadzić stopę a potem wyjąć nie mogłam no jednym słowem maskara, byłam dziś na szmatach i się troszkę poschylałam grzebiąc w koszach to tak mi dziwnie się zrobiło i słabo, że aż się przestraszyłam noc miałam tragiczną co się przekręcałam z boku na bok to coś mi w spojeniu trzeszczało aj jak stara baba dosłowniedobra ponarzekałam, wyżaliłam się od razu lżej a teraz idę coś zjeść bo z nudów to tylko do lodówki zaglądam ![]() matko jedyna Hasiap za 2 dni o tej porze będą cię ciąć :O:O:O ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
tak mi przykro, nie potrafię sobie wyobrazić nawet takiej sytuacji
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia nawet nie wiem dokładnie... Jakoś chyba 8/9 tydzień
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-D poza tym chce skończyc 37 tc minimum i koniec zaciskam nogi i już :-D
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Ja dzis robie drugie podejscie do zakupow. Mam w planie zjawić się na otwarcie chyba o 10 więc powinno byc jeszcze malo ludzi
To chyba moje ostatnie zakupy przed porodem, bo mnie wszystko boli.
nie są niepokojące więc w ogole sie tym nie przejmuje. 

mam nadzieje ze uda mi sie jutro dostac do rodzinnego.

Trudno odnaleźć się w takiej sytuacji, nie wiadomo co powiedzieć
nie przejmuj się, nie byłas nie miła, to ona mogłaby się zastanowić czy zbytnio wścibska nie jest, ale strasze osoby już tak mają, co zrobić, ale wg mnie dobrze jej powiedziałaś
myslałam że to jakaś kosć mi strzeliła, ale ewidentnie od brzucha to słysze i nieee mam pojecia co to jest
ale pokłóciłam się z męzem wczoraj, ryczałam jak bóbr i sie wystarszyłam ze to z tego
:-D poza tym chce skończyc 37 tc minimum i koniec zaciskam nogi i już :-D