Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 17:16   #2791
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
brzmi pysznie, nie robiłam,muszę spróbować. Daria lubi?
Lubi zjadla dziś z nami rosołek , kluski, mięsko i kapustke
Stary 2014-11-09, 17:24   #2792
marsi11
Zakorzenienie

Hello
Jaka zdrowka kochana
Debrah teraz juz jestem pewna,ze kupie naklejki

Moge sie wyrzalic? Chyba niedlugo zaczne rodzic bo mam takie wahania nastroju,ze tz najchetniej bym zabila
Dopadly mnie dzis skurcze przez 2 h regularne co 4 min tz powiedzial to idz sie polo zajme sie malym po czym wlaczyl sobie horror i posadzil Leosia kolo siebie myslalam,ze zamorduje to tesciu sie zlitowal ja po scianach chodzilam, wzial go do siebie po czym tak nafaszerowali mlodego slodyczami ze poza batonami ilizakami nie zjadl kompletnie NIC
Trzymajcie mnie bo bede mordowac
Na sam koniec poprosilam zeby szanowny malzonek posmazyl kotlety bo juz nie mialam sily to ten foch,ze mu film przeszkodzilam ogladac
Wŕrrrrrr zaraz z siebie wyjde!!!!!! Chlopy to debile!!!!!!!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:37   #2793
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie w domu kołomyja niesamowita. Moja siostrzenica poczuła się super dorosła i się wyprowadziła z domu. Nie wiemy gdzie jest i z kim. Po prostu się spakowala jak nikogo nie było w domu i tyle po niej.
Oby poszła po rozum do głowy....
U nas ostatnio też siostra szwagra zwiała z domu na miesiąc, też nagle, też z jakimś fagasem... Tyle że ona z uu, więc "jakieś" wytłumaczenie jest. Ale wróciła i "nic" się w ogóle nie stało
Ale co w tej rodzinie się dzieje, to... Siostra tż pokłóciła się konkret ze swoją t., ta jej Julką o podłogę rzuciła(!), obsmarowała całą rodzinę, na koniec goniła M. z siekierą... W tygodniu M. mieszka normalnie w domu rodzinnym, tylko na weekendy tam jedzie, bo jak jest jej mąż, to mamunia grzeczna jak aniołek...

Marsi, ja nie w ciąży, a tak samo bym zareagowała jak Ty
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 18:40   #2794
e_vel
Wtajemniczenie

Zajrzałam do klubu po dłuuuugiej nieobecności i Marsi?! Ty będziesz mieć córeczkę? Ostanio jak czytałam to miał być synek... kurcze, wieki mnie tutaj nie było. Jakie imię? Arielka?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 18:51   #2795
hope01
Zakorzenienie

Evel, Laurko hej zostańcie już!

Córeczka Marsi będzie Marinką

Strasznie mnie przybiła wiadomość o Antosiu .....

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:09   #2796
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Evel, Laurko hej zostańcie już!

Córeczka Marsi będzie Marinką
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:18   #2797
elllmi
Zakorzenienie

hej

nadrabiałam trochę wczoraj i teraz ciąg dalszy

pytanie mam: którąś z Was byłaby chętna na takie buty rozmiar 22 http://www.casu.pl/trzewiki-1xc6690-w-123247.html ? kupiłam Filipowi, zamówiłam od razu dwa rozmiary do sprawdzenia i będę odsyłać jedne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:58   #2798
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Wiecie ze Maly Antos Ratajczyk zmarl???? Biedny Aniolek nie potrafie przestac plakac Boze jaki swiat jest niesprawiedliwy co Ci rodzice teraz przezywaja......

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48860186]
Wczoraj się dowiedziałam, że mam być chrzestną dla obecnie 4miesięcznego Alanka drugie dziecko szwagierki. Cieszę się, bo nie mam chrześniaka żadnego i pewnie więcej się nie trafi [/QUOTE]

Ja mam dwoje chrześniaków ale oboje mieszkają bardzo daleko i baaardzo rzadko się widzimy niestety więc tą chrzestną to jestem tak od święta. Jedyne co to chrześnica ma już 11 lat więc już czasem pogadamy po prostu przez telefon

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej
Jednak nie pomylka :/ wyniki spadly mi na 8.8 wiec jednak jestem z betonu. Zaraz obchod wiec może coś się dowiem.
Leżę na patologii i od wczoraj już dwa bardzo poważne przypadki ratowali! Jeden teraz, wszyscy latają po oddzialea drugi wczoraj w nocy na mojej sali. Dziewczuna w 25 tc bez wód plodowych krwawila w sumie nie wiadomo z kad?! Najprawdopodobniej odkleja się łożysko. Lekarz mowi ze jak to sie powtorzy to nie beda w stanie uratować dziecka. Szok! !! Ja chcę do domu. Tylko się naogladam .

Hej ewel
Marsi jak samopoczucie?
Deli jak piec?
Neti a co zpraca meza? Udalo coś się znaleźć?
Szaju gratulacje
Kciuki za Twoje zdrówko i tego maleństwa

Cytat:
Hej.

Dziewczyny u mnie w domu kołomyja niesamowita. Moja siostrzenica poczuła się super dorosła i się wyprowadziła z domu. Nie wiemy gdzie jest i z kim. Po prostu się spakowala jak nikogo nie było w domu i tyle po niej.
Nieźle :/

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
wpadam jak burza na chwilkę między nauką a zajmowaniem się dzieckiem i domem
Dalej choruję, kaszlę jak zepsuty traktor, ostatnio lekarka chciała mi dać silniejszy antybiotyk, a na moje, że jak kp i to prawie 2-latkę stwierdziła: To Pani odstawi, kto to widział takie duże dziecko karmić, jak to wygląda i że przecież mogę dać butelkę..... No więc lekarkę zmieniłam Ale dalej nie jest dobrze, mam już niezle tyłyna uczelni+te, które wynikały z x-letniej przerwy Na szczescie Ola już dobrze.
Widzę, że wpsominacie dopowiadanie przez dzieci słów, my to stosujemy w piosenkach i wyliczankach. Nasz repertuar: stary niedzwiedz, wpadła bomba, hu hu ha nasz zima zła, dziki dzik i Pani Zosia (to chyba mało pedagogiczne) - a może pomożecie znaleźć inne rymy do tego fragmentu:
a ten mąż mąż mąż pije wciąż wciąz wciąż
troche wina troche wodki i od tego jest malutki
ja nie mam pomysłu
Niestety też nie mam pomysłu na zmianę w rymowance

Cytat:
Hello
Jaka zdrowka kochana

Moge sie wyrzalic? Chyba niedlugo zaczne rodzic bo mam takie wahania nastroju,ze tz najchetniej bym zabila
Dopadly mnie dzis skurcze przez 2 h regularne co 4 min tz powiedzial to idz sie polo zajme sie malym po czym wlaczyl sobie horror i posadzil Leosia kolo siebie myslalam,ze zamorduje to tesciu sie zlitowal ja po scianach chodzilam, wzial go do siebie po czym tak nafaszerowali mlodego slodyczami ze poza batonami ilizakami nie zjadl kompletnie NIC
Na sam koniec poprosilam zeby szanowny malzonek posmazyl kotlety bo juz nie mialam sily to ten foch,ze mu film przeszkodzilam ogladac

Cierpliwości życzę
A u Ciebie ciąża już donoszona?

Meneq, przyszły mi pieluszki I faktycznie dużo fajniejsze, przede wszystkim mięciutkie to wypełnienie a i "pas biodrowy" też delikatniejszy. Mojej już nie będę przestawiać bo za drogi interes a i też nie ma sensu jak pampersy jej odpowiadają ale jak kiedyś się pojawi drugie maleństwo to możliwe że na początek kupie takie
Mam tylko pytanko, czy te dla maluszków też mają podział dla chłopców i dziewczynek? Bo na stronie nie było opcji wyboru a te co kupiłam dla bratanka jeszcze nie zostały przekazane ale wydaje mi się że prześwituje przez opakowanie wzór z kokardkami Więc nie wiem czy nie są przypadkiem jakieś różowe...?

Szaja, pomęczę Cię trochę Czy możesz mi podesłać jakiegoś linka do ceratki jakiej używasz do prac plastycznych? Ostatnio pisałaś że używasz jakiejś grubszej. I może masz jakiś sklep internetowy do polecenia albo sprzedawcę na allegro gdzie byłyby właśnie takie produkty typu blok, pędzelki? I właśnie poleciłabyś jakieś pędzelki dla takich maluchów? Pewnie głównie będziemy malować palcami ale pędzielki też chciałabym pokazać. I ostatnie pytanie Czy masz jakiś patent na to żeby do czegoś powyciskać farbki żeby od razu nie zużyć całej, zwłaszcza że pewnie będą ze sobą mieszane? Myślałam o nakrętkach od słoików ale może lepsze by było coś głębszego. Będę wdzięczna za rady
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:29   #2799
hope01
Zakorzenienie

to jest świetne! http://allegro.pl/b-toys-klinika-wet...710845197.html

ale cena :/

za to ja chyba Dadusiowi kupię od tego producenta to http://allegro.pl/b-toys-super-mikro...753316985.html toć on śpiewać uwielbia

Stary 2014-11-09, 20:34   #2800
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ciężaróweczki kochane nie czytajcie http://wyborcza.pl/1,75478,16938875,...yl_sie_na.html

Dziewczyny jak często myjecie włosy swoim pociechom??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:43   #2801
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość

Ja mam dwoje chrześniaków ale oboje mieszkają bardzo daleko i baaardzo rzadko się widzimy niestety więc tą chrzestną to jestem tak od święta. Jedyne co to chrześnica ma już 11 lat więc już czasem pogadamy po prostu przez telefon

Kciuki za Twoje zdrówko i tego maleństwa

Nieźle :/

Niestety też nie mam pomysłu na zmianę w rymowance

Cierpliwości życzę
A u Ciebie ciąża już donoszona?

Meneq, przyszły mi pieluszki I faktycznie dużo fajniejsze, przede wszystkim mięciutkie to wypełnienie a i "pas biodrowy" też delikatniejszy. Mojej już nie będę przestawiać bo za drogi interes a i też nie ma sensu jak pampersy jej odpowiadają ale jak kiedyś się pojawi drugie maleństwo to możliwe że na początek kupie takie
Mam tylko pytanko, czy te dla maluszków też mają podział dla chłopców i dziewczynek? Bo na stronie nie było opcji wyboru a te co kupiłam dla bratanka jeszcze nie zostały przekazane ale wydaje mi się że prześwituje przez opakowanie wzór z kokardkami Więc nie wiem czy nie są przypadkiem jakieś różowe...?

Szaja, pomęczę Cię trochę Czy możesz mi podesłać jakiegoś linka do ceratki jakiej używasz do prac plastycznych? Ostatnio pisałaś że używasz jakiejś grubszej. I może masz jakiś sklep internetowy do polecenia albo sprzedawcę na allegro gdzie byłyby właśnie takie produkty typu blok, pędzelki? I właśnie poleciłabyś jakieś pędzelki dla takich maluchów? Pewnie głównie będziemy malować palcami ale pędzielki też chciałabym pokazać. I ostatnie pytanie Czy masz jakiś patent na to żeby do czegoś powyciskać farbki żeby od razu nie zużyć całej, zwłaszcza że pewnie będą ze sobą mieszane? Myślałam o nakrętkach od słoików ale może lepsze by było coś głębszego. Będę wdzięczna za rady
No mój chrześniak mieszka... 5minut pieszo

A już, popatrz:

to jest coś takiego -zwykła cerata, ale na podkładzie z fizeliny - masz jakiś targ, ryneczek obok? ja mam taki sklep ze sprzętem agd i kobieta ma stojak przed sklepem wystawiony z takimi ze 20 wzorów ma:

http://allegro.pl/cerata-na-metry-ob...756368661.html

http://www.tekstyliadomowe.pl/index....roduct_id=2666

a tu widzę na płótnie:

http://allegro.pl/niemiecka-cerata-n...747882275.html

one są droższe, bo zwykła cerata kosztuje kilka zł, a taka gruba ponad dychę na pewno, taniej nie kupisz, ale... no kupiłam 3 lata temu i dobra do dzisiaj

składam sobie potem w kostkę, chowam i już

Sprzedawca na all - nie wiem, bo ja w centrum miasta mieszkam i pod nosem mam dobrze zaopatrzony papierniczy i ceny ok, ale...

Polecam do malowania pędzle lepszej jakości, nie najtańsze - prosta rzecz, z tych tanioszek wypadają włosy. Masakra. I dla dzieci nie cienkie, a raczej grube, powiedzmy grubość małego palca okrągły to minimum, a płaski na szerokość kciuka.

Patent mam musisz kupić takie farby (nasze mają półtora roku i nic się nie dzieje):

http://allegro.pl/farby-plakatowe-50...694856675.html

kupiłam żółtą, niebieską, czerwoną - i już mam prawie wszystkie kolory, do tego brąz i róż - i po odrobinie wlewam do pojemnika plastikowego na kostki lodu kupiłam taki za 2zł z półokrągłymi miejscami bo akurat taki w sklepie typu mydło i powidło był i fajnie, bo nie niszczy się całej farby od razu, a można mieszać i mieszać

Polecam do malowania też np zużytą szczoteczkę do zębów, kawałek gąbki, kant tektury - możesz pomalować całą kartkę i niech dziecię tekturą rysuje no i - absolutnie nie wyrzucaj tekturek z domu ja maniacko wycinam i z opakowania po kaszy czy ryżu, i tekturkę z nowych rajstop chowam, i jak jakieś pudełko większe to wycinam - na tym się lepiej dziecku maluje niż na kartce, bo nie przemaka od razu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Fewciu, myję Dorci włoski co kilka dni

Dziewczyny, Dorcia nas rozwaliła dzisiaj pojechaliśmy do auchan na chwilę, no wiadomo, multum zabawek, młoda podeszła do regału, aż oczy jej się zaświeciły do ujrzała buteleczki z mlekiem dla lalek, ale fajne takie - wzięła jedną i... podała Agatce, dopiero potem wzięła dla siebie :d

---------------------

hope, też to oglądałam, tego weterynarza, ale cena nie dla mnie tzn. inaczej, gdybym się na to cudem szarpnęła, to nic więcej by nie dostała

Ale popatrz na to:

http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...iem-24657.html też łądny, Smoby ma doskonałą jakość

http://allegro.pl/duzy-domek-buda-z-...771435069.html

http://allegro.pl/klein-duzy-zestaw-...747549523.html klein też jakość dobra
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 21:04   #2802
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: dzięki za porady co do malowania, o to samo miałam pytać

Fundacja Jedyna Taka (ta od miss na wózkach ) jakiś projekt ma robić i szukają mam na wózku, z Krakowa, napisałam, może jakas fajna inicjatywa ?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 21:53   #2803
s i l v e r
Zakorzenienie

Fewciu, my myjemy włoski tak co 3 dni.

A ja mam pytanie. Myjecie dzieciom ząbki rano i wieczorem czy tylko raz dziennie? ?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-09 o 21:54
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:09   #2804
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.
Właśnie weszlam zobaczyć czy wiecie o Antolku
Po poprzedniej wiadomości mamy Antosia czułam że już nie da rady dłużej walczyć Słabo oddychal biedulek Matko tak mi szkoda tego maluszka i jego rodziców,tyle wycierpieli ,tyle walczyli To jest strasznie niesprawiedliwe Mam nadzieję że teraz już nie cierpi a tam na górze ktoś się nim odpowiednio zaopiekuje.

o kurde:/ mam nadzieję, że jednak zaraz wróci Jej rozum:/
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Kaputa z pieczarkami. Gotuję kapustę. Przyprawiam. Pieczarki smażę z cebulką i potem wszystko mieszam uwielbiam!
oo też taką kapustkę uwielbiam
Cytat:
Hello
Jaka zdrowka kochana

ehs:/ baty podwójne dla Tż!
Cytat:

Strasznie mnie przybiła wiadomość o Antosiu .....
mnie też
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ciężaróweczki kochane nie czytajcie http://wyborcza.pl/1,75478,16938875,...yl_sie_na.html

codziennie, ale u nas to wiadomo jakie są włosy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48868910]No mój chrześniak mieszka... 5minut pieszo

A już, popatrz:

to jest coś takiego -zwykła cerata, ale na podkładzie z fizeliny - masz jakiś targ, ryneczek obok? ja mam taki sklep ze sprzętem agd i kobieta ma stojak przed sklepem wystawiony z takimi ze 20 wzorów ma:

http://allegro.pl/cerata-na-metry-ob...756368661.html

http://www.tekstyliadomowe.pl/index....roduct_id=2666

a tu widzę na płótnie:

http://allegro.pl/niemiecka-cerata-n...747882275.html

one są droższe, bo zwykła cerata kosztuje kilka zł, a taka gruba ponad dychę na pewno, taniej nie kupisz, ale... no kupiłam 3 lata temu i dobra do dzisiaj

składam sobie potem w kostkę, chowam i już

Sprzedawca na all - nie wiem, bo ja w centrum miasta mieszkam i pod nosem mam dobrze zaopatrzony papierniczy i ceny ok, ale...

Polecam do malowania pędzle lepszej jakości, nie najtańsze - prosta rzecz, z tych tanioszek wypadają włosy. Masakra. I dla dzieci nie cienkie, a raczej grube, powiedzmy grubość małego palca okrągły to minimum, a płaski na szerokość kciuka.

Patent mam musisz kupić takie farby (nasze mają półtora roku i nic się nie dzieje):

http://allegro.pl/farby-plakatowe-50...694856675.html

kupiłam żółtą, niebieską, czerwoną - i już mam prawie wszystkie kolory, do tego brąz i róż - i po odrobinie wlewam do pojemnika plastikowego na kostki lodu kupiłam taki za 2zł z półokrągłymi miejscami bo akurat taki w sklepie typu mydło i powidło był i fajnie, bo nie niszczy się całej farby od razu, a można mieszać i mieszać

Polecam do malowania też np zużytą szczoteczkę do zębów, kawałek gąbki, kant tektury - możesz pomalować całą kartkę i niech dziecię tekturą rysuje no i - absolutnie nie wyrzucaj tekturek z domu ja maniacko wycinam i z opakowania po kaszy czy ryżu, i tekturkę z nowych rajstop chowam, i jak jakieś pudełko większe to wycinam - na tym się lepiej dziecku maluje niż na kartce, bo nie przemaka od razu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Fewciu, myję Dorci włoski co kilka dni

Dziewczyny, Dorcia nas rozwaliła dzisiaj pojechaliśmy do auchan na chwilę, no wiadomo, multum zabawek, młoda podeszła do regału, aż oczy jej się zaświeciły do ujrzała buteleczki z mlekiem dla lalek, ale fajne takie - wzięła jedną i... podała Agatce, dopiero potem wzięła dla siebie :d

---------------------

hope, też to oglądałam, tego weterynarza, ale cena nie dla mnie tzn. inaczej, gdybym się na to cudem szarpnęła, to nic więcej by nie dostała

Ale popatrz na to:

http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...iem-24657.html też łądny, Smoby ma doskonałą jakość

http://allegro.pl/duzy-domek-buda-z-...771435069.html

http://allegro.pl/klein-duzy-zestaw-...747549523.html klein też jakość dobra[/QUOTE]
o super! zapisuje bo też ostatnio o ceraty Cię pytałam

silver ząbki myjemy 2 razy dziennie, bo zawsze domaga się rano żeby umyć razem ze mną

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-11-09 o 22:13
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:18   #2805
Konto usunięte

Misiu, przepraszam, kompletnie nie widziałam

Silver, rano i wieczorem zęby.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:23   #2806
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
to jest świetne! http://allegro.pl/b-toys-klinika-wet...710845197.html

ale cena :/

za to ja chyba Dadusiowi kupię od tego producenta to http://allegro.pl/b-toys-super-mikro...753316985.html toć on śpiewać uwielbia
Fajne

Cytat:

My co 2-3 dni bo ostatnio nie lubi, wcześniej codziennie ale u nas włosków jeszcze nie za dużo i cieniutkie więc to też łatwiej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48868910]No mój chrześniak mieszka... 5minut pieszo

A już, popatrz:
[/QUOTE]

To super z chrześniakiem

Za rady z malowaniem bardzo bardzo dziękuję
Bazarek mam blisko ale zawsze się ograniczałam do piekarni i stoisk warzywno-owocowych więc nawet nie wiem czy mają takie rzeczy jak ceraty, przejdę się może jutro i zobaczę, jak nie będzie będę zamawiać na all.
To samo z papierniczym, do tej pory nie miałam potrzeby więc nie jestem zorientowana, kojarzę jeden, też się przejdę i zobaczę jaki mają asortyment a jak coś to all
A patent z pojemniczkiem na kostki lodu super, właśnie czegoś takiego szukałam w myślach tylko nie znalazłam Muszę tylko też dokupić ale to nie problem Tak więc dziękuję
A co do kartonów to już od jakiegoś czasu zostawiam pudełka bo Mała bardzo lubi malować w ich środku kredkami Najlepszę są te na tyle duże żeby można było w nich usiąść i jednocześnie malować pozostałą powierzchnię

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Fundacja Jedyna Taka (ta od miss na wózkach ) jakiś projekt ma robić i szukają mam na wózku, z Krakowa, napisałam, może jakas fajna inicjatywa ?
No pewnie, jak już będzie wiadomo co to to daj znać

Cytat:

A ja mam pytanie. Myjecie dzieciom ząbki rano i wieczorem czy tylko raz dziennie? ?
My póki co myjemy zawsze wieczorem ale właśnie się ostatnio zastanawiałam czy nie myć też po śniadaniu...
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 23:08   #2807
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Co do przechowywania, my na razie trzymamy bezpośrednio na normalnych półkach ale chcę zamówić taką u stolarza żeby wyeksponować i też mieć dla Julki bardziej pod ręką te które akurat są na topie.
https://kaszkazmlekiem.wordpress.com...ca-biblioteka/
podoba mi się taka półeczka na książki, jakiś czas temu chyba Laurka taką planowała robić
a kuchnia cudna

Cytat:
Aczkolwiek zastanawia mnie teraz : któraś dziewczynka z wątku (lub chłopiec ) też ma już kuchnię w swoim posiadaniu? Ja jakoś nie myślałam jeszcze, chociaż faktycznie gary kiedyś miała, takie małe plastikowe, już się pogubiły, jakoś myślałam że to jeszcze nie cZas.
u nas Filip już "gotuje" zupki, najczęściej podczas kąpieli wlewa wodę do kubeczka, dodaje piany i daje mi do spróbowania, z zastrzeżeniem "mama tylko na niby, to jeśt pjawdziwa ziupka" jakbym miała więcej miejsca, to kupiłabym mu jakąś kuchnię

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48857612]
A tu popatrzcie, jak samemu można cudownie zrobić:

http://purplesageoriginals.blogspot....epurposed.html[/QUOTE]

ale świetne tylko zdolności trzeba mieć jakieś; Bokeh

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ahhh, no i powoli, po cichu mogę się pochwalić, że w dzień nie używamy już pampersów od wczoraj ani razu nie posikała się w majteczki, zawsze ładnie woła dziś byliśmy na urodzinach moich siostrzeńców, wzięliśmy ze sobą nocnik i było to samo a ja wracaliśmy, to ania zawołała sisi, zapytałam czy wytrzyma jeszcze chwilkę (bo byliśmy już prawie w domu) powiedziała że tak, i wytrzymała! jak tylko weszliśmy do domu szybko poleciała do toalety na nocnik i się wysiusiała. chyba nie muszę mówić, że jestem z niej dumna?!
brawo
u nas już też pampersów nie używamy w dzień; chyba, że jakieś dłuższe wyjście bez możliwości skorzystania z toalety, to wtedy ubieram

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
Nie było mnie tak dawno, że nawet nie pamiętam ile czasu. Ale przywołana do tablicy przez Nawijkę jestem

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle mam nieziemski ubaw od dwóch dni z mojej Malizny bo nauczyła się mówić "to nie tu" i "to nie ten". I leży sobie cwaniara przy uu i nagle się podnosi i jak z armaty zaczyna "to nie ten, to nie ten, to nie ten" i leci na drugą stronę Albo przerzuca poduszki na łóżku i sama do siebie "to nie tu, to nie tu"
Cytat:
kochana <3
u nas jest przy kp " nie tą, inną, drugą!", "tamtą!", albo "mniam, dobre było Madziu, drugą proszę" - z ostatniego leję najbardziej, pełna kulturka jak w restauracji ,

A, chyba was nie pytałam - tez wasze dzieci mają już etap " moje" "nie dam" ?
Tzn tak mówi na prawie wszystko jak zostaje jej wytłumaczone czyje to to uznaje własność czyjąś (chyba, że strasznie się jej to podoba i chce obejrzeć bardzo bardzo), ale swoich rzeczy bardzo broni, ( mi da, ale np babci nie bardzo).

genialne obydwie

a co do "moje" i "nie dam", to u nas najgorsze już chyba minęło, była walka o wszystko, szczególnie z Lolkiem i Leosiem, ale teraz jest nawet w stanie pożyczyć na chwilkę jakąś zabawkę ale dalej zaznacza, że coś jest Fifusia i mozna tylko pożyczyć; zwraca też uwagę na rzeczy innych osób, np. jak napiłam sie kiedyś pepsi, to powiedział, żebym tego nie piła, bo to tatusia; jak wzięłam sok malinowy, to kazał mi zostawić, bo to jest dziadzia do piwka itd.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Czuję się przywołana do porządku

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
c
wczoraj byłam tego samego zdania
ale fakt, no nie popisał się

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Jakie imię? Arielka?

Cytat:
codziennie, bo i tak zawsze moczy włosy podczas kąpieli

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48868910]
Dziewczyny, Dorcia nas rozwaliła dzisiaj pojechaliśmy do auchan na chwilę, no wiadomo, multum zabawek, młoda podeszła do regału, aż oczy jej się zaświeciły do ujrzała buteleczki z mlekiem dla lalek, ale fajne takie - wzięła jedną i... podała Agatce, dopiero potem wzięła dla siebie :d[/QUOTE]

mysli o siostrze

Cytat:
wieczorem zawsze, a rano różnie to bywa, bo mnie w tygodniu nie ma, a moja mama zapomina często

no to teraz co u nas:
ja mam długi weekend od piątku do wtorku TŻ teraz był przez cały tydzień w domu, więc też było inaczej, nie miałam sama wszystkiego na głowie; fajnie tak, jak jest druga osoba, która zajmie się małym wieczorem, a ja mogę spokojnie się umyć, poczytać książkę...jak tak ciągle jestesmy tylko w dwójkę, to się przyzwyczajam, że nie mam praktycznie czasu dla siebie i jakos to leci, ale jak wypadnie jakiś dłuższy czas z TŻ, to potem ciężko mi sie znowu przestawić

oczywiście na początku mojego wolnego Fifi złapał katar, potem doszedł kaszel, a na koniec zapalenie napletka już dzien wczesniej łapał sie co chwilę za siusiaka, ale zazwyczaj tak robił przed sikaniem, więc jakoś specjalnie się tym nie przejmowałam; ale w piątek już mówił, że go boli, no i cały czerwony był, więc od razu do lekarza, dostaliśmy maść i już jest lepiej; a na początku było strasznie, w dwójkę nie mogliśmy sobie dać rady żeby mu posmarować, tak plakał, że aż sine wargi miał jak czekalismy u lekarza, to w kółko powtarzał, że "Fifi chce pokazać lekarzowi siusiaka", a jak do gabinetu wszedł ktoś inny, to już krzyczał to na cały głos, także wszyscy mieli z nas ubaw

Stary 2014-11-10, 00:55   #2808
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Czesc!
majulmi rozroznienie na dziewczynki i chlopcow jest dopiero od rozmiaru L pieluchomajtek. W zwyklych wogole nie ma jak rowniez w S i M pieluchomajtek. Rzeczywiscie wzor moze byc rozowawy z kokardkami.
szaja skarbnico pomyslow! Swietne propozycje z farbami!
Zeby rano i wieczorem od prawie roku (tyle, ze u nas bardzo latwo o niedobory fluoru) a wlosy codziennie od urodzenia.
mala odnalazla sie siostrzenica?
evel, laurka witajcie!
My juz po uroczystosciach, wszystko wyszlo cudownie, nawet nie spodziewalam sie, ze moze byc tak dobrze; bylismy na najsmaczniejszej kolacji mojego zycia, rodzinki mimo bariery jezykowej tez dobrze sie bawily. Najbardziej wzruszajace byly zyczenia skladane nam w tym dniu przez zupelnie obcych ludzi, ktorzy akurat byli w poblizu. Moi rodzice dzis wyjezdzaja a jeszcze tydzien bedzie z nami bracik.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-11-10 o 00:57
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 01:12   #2809
elllmi
Zakorzenienie

meneq, to Wy już po????? gratulacje!
pokażesz jakieś fotki?

ogłoszenie
: od 22 listopada w Lidlu będą zabawki, oczywiście wpadły mi w oko te drewniane: fajny domek dla lalek, mebelki, kolejka, puzzle...

Stary 2014-11-10, 01:15   #2810
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

pastą, jak instrukcji, raz dziennie

Cytat:

co parę dni

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
majulmi rozroznienie na dziewczynki i chlopcow jest dopiero od rozmiaru L pieluchomajtek. W zwyklych wogole nie ma jak rowniez w S i M pieluchomajtek. Rzeczywiscie wzor moze byc rozowawy z kokardkami.
Zeby rano i wieczorem od prawie roku (tyle, ze u nas bardzo latwo o niedobory fluoru) a wlosy codziennie od urodzenia.
evel, laurka witajcie!
My juz po uroczystosciach, wszystko wyszlo cudownie, nawet nie spodziewalam sie, ze moze byc tak dobrze; bylismy na najsmaczniejszej kolacji mojego zycia, rodzinki mimo bariery jezykowej tez dobrze sie bawily. Najbardziej wzruszajace byly zyczenia skladane nam w tym dniu przez zupelnie obcych ludzi, ktorzy akurat byli w poblizu. Moi rodzice dzis wyjezdzaja a jeszcze tydzien bedzie z nami bracik.
gratulacje
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 01:37   #2811
sarah67
Zadomowienie

Debrah

zakupilas ksiązkę: "jak byc dobrym mezem i ojcem"?

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Dziewczyny
znacie tę autorkę może?

http://aros.pl/ksiazka/jak-wychowac-dziecko-dwujezyczne

Marsi
ojjj uwazaj na siebie
godzina 0 coraz bliżej
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 06:18   #2812
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Zazwyczaj co drugi dzień.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Cytat:

Rano i wieczorem.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 09:06   #2813
gojka24
Zakorzenienie

Ale cisza.

Cytat:

klask i:

Cytat:

Rano i wieczorem, niby na paście mamy napisane raz dziennie,ale staramy się dobry nawyk ćwiczyć

Wczoraj Tż przyniósł z biedronki ulotkę z zabawkami. Jeszcze na stronce jej nie widzę. I zgłupiałam co diecku kupić.

Pisałam Wam, że mymy straszny problem ze spacerami? Tak sobie myślę, żeby jej wózek kupić. Może skupi się na pchqaniu go i będzie szła? Kręgosłup mi już siada, bo albo ją noszę albo muszę wózek z 2 piętra z dzieckiem znieść. My ndal używamy wózka espiro atlantic, sama spacerówka ok 18 kg waży.
No i mam dylemat, nie chcę tkiej najtańszej badziewnej. PAmiętam, że mając 9 lat bawiłam się lalką, więc chciałabym aby ten wózek jej posłużył. Wybrałam 3 i nie wiem na który się zecydowac? Pomożecie?

1.http://allegro.pl/smoby-wozek-dla-la...763586915.html
2. Ten ma być w bedronce od 8.12 za 99zł http://allegro.pl/smoby-gondola-woze...741027366.html
3. http://allegro.pl/doris-wozek-dla-la...754148327.html Kolor czarny w kropeczki/róż albo ciemny róż/czarny.

Szaja Ty chyba kupiwałaś ten ostatni? Przyszedł już? Jak jakość, warto?

Cenami się nie sugerujcie, bo może taniej troche znalazłabym na all. Tutj podałam pierwsze lepsze linki, o sam wózek mi chodziło.

Byli u nas wczoraj goście z dzieckiem 2 lata 2 miesiące. Dziecko nic, kompletnie nic nie mówi.. Jedyny dźwięk jaki z siebie wydaje to pisk, ale za to jaki.. Po godzinnej wizycie do dziś głowa mnie boli. A rodzice po takim pisku uśmiechy na twarzy i brawo biją dziecku:mu r:

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

AAA i te kuchenki, które pokazywałyście przepiękne. Właśnie myślę z czego by tu P. zrobić. Albo zaprojektuje i znajomy mi powycina płyty i sama całą zrobię. Właśnie w biedronce od 17.11 jeśli dobrze pamiętam ma być zestaw za 39.90 chyba. Komplet garnków i przyborów kuchennych metalowych. Chciałabym kupić na zaś ale nie wiem czy to dobry pomysł czy nie lepsze plastikowe? Cichsze. Kuchenkę może udaloby mi się zrobić na urodziny i dorzuciłabym te garnki do kompletu.
W planach mam zrobienie jej warzywa i owoce z filcu. Myślę, żeby zrobić takie w kawałkach na rzepy łączone , żeby dało się łączyć ale i kroić drewnianym nożem. W ikei chyba takie są.
Pomysłów mam kupę, ale teraz to pewnie nie będę miała kiedy ogarnąć to wszystko.

Przepraszam za błędy, klawiatura mi się tnie strasznie ostatnio.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 10:07   #2814
hope01
Zakorzenienie

hej, wiecie co.. pogrzebałam w internecie za opiniami i zamiennik Duplo czyli klocki Jixin warto kupić. Dla mnie super bo ile taniej od Duplo a Dawid uwielbia i chce mu zestawy jeszcze dokupić. Szał u sąsiada jest na kolejkę Duplo, która kosztuje ok 190 zł a Jixin kupuje za około 60 a są kompatybilne z Duplo

Stary 2014-11-10, 10:25   #2815
Konto usunięte

Cytat:
Czesc!
evel, laurka witajcie!
wszystkiego najlepszego w takim razie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
meneq, to Wy już po????? gratulacje!
pokażesz jakieś fotki?

ogłoszenie
: od 22 listopada w Lidlu będą zabawki, oczywiście wpadły mi w oko te drewniane: fajny domek dla lalek, mebelki, kolejka, puzzle...
eeeej a skąd wiesz??? pokaż ulotkę

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Debrah

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Dziewczyny
znacie tę autorkę może?

Marsi
ojjj uwazaj na siebie
godzina 0 coraz bliżej
nie znam

Ja niespodziewanie wolne, D. w nocy temp., P. do pracy a potem mają coroczną imprezę, niech idzie a ja na dzisiaj l4. Wysłałam dyspozycje, co mają z pierwszakami robić ale fajnie, bo idzie koleżanka z biblio, taka moja dobra, więc ok. A Dorka poszła spać, w sumie nic poza tym, leciuteńko zaróżowione gardło i tyle, ale żadne leki nawet nie wchodzą w grę. Obserwujemy. Gdyby nie to, że muszę l4, to ani bym nie szła do lekarza.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Hope, niestety tyle samo negatywnych opinii widziałam o jixin

Gojka, powiem tak, my ten wózek co kupiłam mamy dla Agatki (dostała na 3ur), tyle że pod inną nazwą identyczny jest, i polecam bardzo - co ważne: rączka regulowana, więc nawet gdy dziecko urośnie to nie trzeba nowego kupować tak szybko, jest LEKKI - docenisz na spacerach no i jest torba a ten plastikowy smoby odradzam, co prada firma solidna (wózka nie widziałam, ale inne zabawki znam) ale tak - do ew. noszenia za dzieckiem mega nieporęczny, koła plastikowe więc i głośne, i mogą się drzeć szybko, i może się źle prowadzić - w tym naszym piankowe, nie zdzierają się bo jednak wózek z lalką mało ważą, łatwe do czyszczenia (przecieram ściereczką mokrą taką czyszczącą i tyle), a i jak sama mam nieść, to po prostu biorę i tyłem ciągnę.

No i smoby jednak plastik, mimo porządności to na spacerze nietrudno o uszkodzenie.
Stary 2014-11-10, 10:27   #2816
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik,Szajka - ma 18 lat i jest ślepo zakochana także tego...
To co ona ostatnio odwalała,kłamała to przechodzi ludzkie pojęcia
No tak, to już "dorosła" jest Znalazła się?

Cytat:
Hello
Jaka zdrowka kochana

Niestety prawda.

Cytat:

My raz dziennie. Zresztą ostatnio problem mamy, bo Domcia chce wyjadać pastę, a jak jej nie chcę dać, chowam to urządza histerię.

A włosy co drugi dzień myję.

Cytat:
Czesc!
evel, laurka witajcie!
ooo to gratulacje i wszystkiego najlepszego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 11:00   #2817
Konto usunięte

Jest ulotka biedronkowa

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...entow-od-17-11

Podobają mi się te zestawy mega city, ale drogie, 50zł za takie maleństwo?

Ja pomijam, że to jest zabawka ze smyka obstawiam, że ten sam producent, są identyczne, popatrzcie:

http://www.smyk.com/smiki-domek-dla-...y-dla-dzieci-p
Stary 2014-11-10, 12:34   #2818
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Debrah

Dziewczyny
znacie tę autorkę może?

Marsi
ojjj uwazaj na siebie
godzina 0 coraz bliżej
Sarah zapomniałam juz kiedys mialam Ci pisac ta serię co mamy Cieszynskiej do nauki czytania jest też w niemieck iej wersji

Szaja dziękuje za propozycje ksiazek rozjasnilas mibw glowie zamówiłam smoki i eksperymenty
Musimy kupic o rezenty dla 2 chłopców takie porzadniejsze i dla 5 cos mniejszego oczywiście Julek dochodzi i wczoraj na arosie wydalam 200 zl swoje pozycje odpuscilam ale prawie mamy wszystko jeszcze dwie zabawki dokupic
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 12:38   #2819
hje
Zakorzenienie

Fewciu, Pola włosy przy każdej kąpieli moczy, ale szamponem myję jej 2 razy w tygodniu.

Cytat:
Raz dziennie, albo rano, albo wieczorem.

Pola spadła w nocy z łóżka Ale na szczęscie siadła na pupie od razu.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 12:39   #2820
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hejo,

Mam mega duzo na glowie wczoraj opier....dostalam od t.za zalegle faktury i musze to ogarnac a jeszcze treningi nowa praca od srody......

Pochwale sie i nasza biblioteczka, dzisiaj sie doczekalam w koncupietraszko zachwycony, jego ulubione ksiazeczki sa na tej najnizszej poleczce i sam sobie wyciaga

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20141110_002.jpg (68,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20141110_001.jpg (76,4 KB, 51 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości