![]() |
#2911 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Witam się
![]() ![]() ![]() Niunia Ona- ja też wchodze się przywitac i zmykam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zapewne Twoje maleństwo śpi ![]() ![]() Zaraz dzidzi wstanie i Cię kopnie, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() to chyba hemoroid. nie zawsze są na zewnątrz, czasami są w odbycie i poprzez fizjologiczne prawy mogło coś się tam otrzeć i poleciała krew ![]() ![]() dobrze, ze nei boli. mnie dziad tak bolał, że ho ho ho. pomógł mi Procto-hemolan ![]() ok, leceeeeeeeee na otwarcie szmateksu ![]()
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
to moze i ja pojde na SZPER
![]() ![]() w pytaniu na sniadanie leci o kapieli dla maluszków ...o jejciu juz chce swojego małego pipciuszka!!!!!!
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A ja kiedy nie zajdę na szmatki to mam w myślach "tylko kupić coś na literki" i co? jak kupuje takie ładne to mi szkoda później tego pociąć a o takim ze specjalnym kupieniu tylko i wyłącznie zastosowaniu i poświęceniu napisowym zapominam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dopiero teraz was nadrobiłam ale naskrobałyście stron przez weekend. Widzę że rozpętała się gorąca dyskusja na temat czym przykrywać dzieci. Ja moją córkę przykrywałam kołderką i nie uważam żebym jej szkodziła w żaden sposób, synka też zamierzam tak samo przykrywać nie sądzę żeby mógł sobie przez to coś zrobić. Każda zrobi jednak jak uważa.
smv- ja też panikuję jak mi się często brzuch robi twardy bo boję się przedwczesnego porodu, moja siostra tak miała tylko że ona miała bolesne skurcze w 26 tc jak jej się brzuch napinał, mnie jak na razie nic nie boli więc myślę że taka już moja uroda zobaczymy na wizycie 19.11 co moja gin powie, mam nadzieję że szyjka się nie skraca EdithS- zaraz wyruszam po rogale bo mam na nie straszną ochotę, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I owszem czasami nieświadomi rodzice, którzy skaczą aż nad tym dzidziusiem, robią mu niestety krzywdę, bo jak ma taki krasnal ćwiczyć swoje mięśnie jak one są unieruchomione bo zapatulony? Podobnie jak w za mocno ściśniętym różku któremu mówi się ![]() ![]() ![]() A co do nagiego dzidziusia to tylko przy kąpielce, wtedy niech się nacieszy i sika z radości, poza tym ja na pewno też gołego dziecka w życiu bym nie zostawiła. Ja planuje na samiuśkim początku dzieciaczka ubierać do spania w pajacyka z polarku, który jest bardzo cieplutki i wtedy do przykrycia tylko i wyłącznie pielucha bambusowa, czy jak to kto tam nazywa, bo jest "oddychajaca" nawet jjak sobie położysz na twarz to wiesz że oddychać się przez to da ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smv jeśli to hemoroidy to współczuje i leć do ginki może coś zaradzi. Bo czytałam, że przy porodach mogą pęknąć. mon9 pamiętam, że też chcesz rodzić na żelaznej, u kogo w wawie prowadzisz ciążę? napiszesz mi pw gdzie chodzisz i ile mniej wiecej kosztuje wizyta? ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz rację to inny świat, ja już jestem poprzestawiana myślowo od tego wszystkiego co widziałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
Ja od rana czuje sie masakrycznie, źle spałam, bolą mnie plecy , mam tkliwy brzuch, wzięłam nospe- pierwszy raz- moze pomoże , dobrze ze dzisiaj urlopuję. Nie wiem ile czasu dam radę jeszcze do pracy jeździć.. MARCIA chodziłam do Babka Medika przy Arkadii, dr radzikowska, świetna i konkretna babka. Ale ze względu na możliwość obniżenia kosztów jeżdzę teraz do przychodni w Piasecznie- mamy tam znajomego gina. Radzikowska bierze 180 za wizytę i chyba 200 za usg- ale jest super dokładna, wszystko opowiada i nagrywa film ![]() Możesz spokojnie zmienic lekarza na innego z NFZ, niestety nie trafiłam jeszcze na takiego z NFZ któremu bym zaufała. Mi badania wszystkie do ręki oddawali, wyniki tylko spisywali sobie do karty. A bierzesz na Żelaznej swoja polozna? Niestety w Warszawie w przychodniach przyszpitalnych często nie ma terminów zeby sie zapisać. Ja dzwoniłam w czerwcu chyba do kilku przyszpitalnych przychodni i na inflanckiej pierwszy wolny termin na styczeń ![]() Edytowane przez mon9 Czas edycji: 2014-11-10 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ale wczoraj naskrobałyście stron!
![]() odnośnie dyskusji na temat przykrywania, ja nie kupuję pościeli, ale tylko dlatego, że naczytałam się na temat możliwości zakrycia sobie główki kołdrą i chyba nie byłabym w stanie spać, bo cały czas bym wstawała i sprawdzała czy wszystko jest ok. Chociaż prawda jest taka, że pewnie my wszystkie kiedyś byłyśmy przykrywane kołdrami i pięknie wyrosłyśmy ![]() ![]() marcia45 czy pieluszki tetrowe z tesco są dobrej jakości? crystal gratuluję zakupu wózka! jest śliczny ![]() ![]() niunia_ona to może wszystkim zrobisz takie literki jak Ci tak dobrze idzie? ![]() ![]() ![]() Smv cieszę się, że humor już lepszy. Jeszcze chwila i masz wizytę i tylko potwierdzisz, że wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
![]() co do zakupów ja też nie mam ochoty na kupowanie rzeczy sobie, ale dla dziecka mogłabym kupować tonami ![]() ![]() ![]() dla mnie teraz najlepszym zestawem są leginsy+dłuższa bluzka lub tunika. Mam 2 pary spodni ciążowym z lumpeksu, ale narazie są na mnie za duże, ten pas nie ma jeszcze się na czym trzymać. EdithS czy mogę prosić o rogala?? ![]() ![]() dziewczyny powodzenia na łowach w lumpkach, ja dzisiaj chyba w domu, bo pogoda nie zachęca do spacerów, ale jak tylko wrócę do siebie to będę szukać nowych lumpków ![]() miłego dnia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
mon9 chyba urlop nas tak dołuje
![]() ojustyna dzięki za wsparcie, idę odebrać nowy dowód to może na lumpki wstąpie i humor mi się poprawi
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzień zaczął się beznadziejnie. Najpierw nie spałam cala noc, bo jak po 2 udało mi się zasnąć, to od 3 siostrzeniec się obudził na rzyganko i kaszel, bo jest chory. miałam jechać do Bydgoszczy odebrać zaproszenia, ale akumulator padł. A teraz jestem w szpitalu po zwolnienie i czekam od godziny na lekarza, który nie wiadomo gdzie jest i nie wiadomo czy przyjdzie. Jest mi duszno, chce mi się jeść i pić, ratunku niech ten dzień się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
Myśle ze spokojnie w 200 mies sie zmieścisz. Usg przeciez co wizyta sie nie robi ![]() Do której szkoły rodzenia idziesz bo tam kilka położnych ma swoje szkoły- bezpłatne dla osob z Warszawy. To daj znać jakie sa tam terminy i kogo wybierzesz. Ja tak w czerwcu sie wkurzylam jak obdzwanialam te przychodnie ze Stwierdziłam że Mam to gdzieś i zapisuje się prywatnie. Wow odkryłam w iPadzie funkcję że mogę dyktować to co chcę napisać i pięknie wszystko mi pisze samo ![]() ![]() O I do swoich dolegliwości mogę dodać to że strasznie ciężko mi się Oddycha Jakby tlenu mi brakowało Edytowane przez mon9 Czas edycji: 2014-11-10 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co do wózkowych zakupów, to znalazłam swój ideał http://www.youtube.com/watch?v=9oBRr8jscZY czar prysł jak zobaczyłam cene
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi to dodatkowo jeszcze chyba miednica się już powoli "rozchodzi" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
aakarolina to moja pierwsza ciążą, więc znajomość pieluch średnia. Jedynie porównywałam w pepco to te w dotyku mi bardziej odpowiadają, są jakby grubsze. Żałuje, że nie wzięłam jeszcze różowego kompletu. Kosztowały 20 z groszami z 30 iluś. Wklejam foto, zrobiłam jedno z kartką a4 dla porównania rozmiaru. Wrzucam też spodenki co wczoraj zakupiłam
![]() mon9 jak sie dodzwonie zdam relacje co i jak. Dziś poczytałam opinie odnośnie naszego szpitala i są bardzo zachęcające. Żeby tylko nas przyjęli a będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
![]() Tyle piszecie, że nie jestem w stanie Was nadrobić, jeśli zrobię sobie jakiś dzień przerwy w czytaniu... Poprzeglądałam tylko zdjęcia Waszych zakupów i tyle... może później wrócę do czytania ![]() Wiecie co, próbuję ogarnąć się z tym, że będziemy mieli dziewczynkę ![]() ![]() ![]() Tylko mam problem, bo nie cierpię różu... chyba od zawsze... mam chyba kilka worków z ciuszkami do przejrzenia po siostrzenicach TŻ i tam jest wszystko takie przeraźliwie różowe... ale jakoś będę musiala wreszcie się przemóc... Będzie ciężko... A co do ruchów dziecka, to nie czuję ich jakoś bardzo mocno, raczej tak delikatnie... TŻ w sobotę wieczorem przytknął ucho do brzucha i jakby to powiedzieć dostał kopa w twarz... hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak tylko dostaniesz zwolnienie to wracaj do domku, kocyk, herbatka i może jakieś słodkości pomogą? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
A ja mam czasami dość tych kopniaków. Na serio! Mój mały jednego dnia jest spokojny a następnego tak mnie kopie, że aż niedobrze mi się robi. Widać to nawet pod 3 warstwami ubrań. Boję się co będzie dalej, a jak w pierwszej ciąży córa mnie po żebrach kopała. Ała! Nie wiem jak 400gram może mieć tyle siły
![]()
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Różowy jest fajny jak się ładnie zestawi kolorystycznie a nie róż od góry do dołu i jeszcze każda rzecz w inny wzorek. Ble! Ja lubie swoją córkę w niebieskościach i granatach.
#2931 |
Zakorzenienie
|
Z życia szpitala: właśnie wydaja obiad i rozdają takie wyprawki w kartonikach + pampersy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Ja byl ubierala dziewczynke na rozowe hi hi lubie poprostu ten kolor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypije kawke i pierwszy raz zobacze ten lumpeks u mnie co znalazlam moze cos bedzie fajnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
O rety ja doczlapalan do domu. Dupsko mnie boli od chodzenia ale uwaga - kupiłam za grosze 4 sztuki body dla dzidzi... Stałam w lumpie i zastanawialam się brać or not... Stwierdziłam że jak jest 50% to wezmę a co się ma stać to się i tak stanie... Bo niestety ciągle chodzą za mną źle i czarne myśli że urodze przedwcześnie i martwe (nie umiem tego z głowy wybic ;(;()
Ubranka unisex nic specjalnego ale za 2 zł to sorry... Nawet do mycia podłogi będzie taniej niż w śklepie szmatka. Jestem z siebie dumna że się przemoglam ![]() Dzwoniła teściowa i pytała się jak się czuje a ja mówię że ok i w piątek mam wizytę może sie dowiem kto mieszka mi w brzuchu. A ona ze ma nadzieję że dziewczynka bo ma dość chłopaków (brat TŻ ma dwójkę synów) i ona sama też urodziła dwóch chłopaków... Bardzo bym chciała małą pipcie ![]() ![]() Robię pierogi z brokylami czosnkiem i feta - majn debiut ![]()
#2934 | |||
Zakorzenienie
|
Ja też nie kupuję pościeli , w sobotę kupiłam śpiworek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja w środę zobaczę swojego Skarba ![]()
![]() |
#2935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj leżę od rana, nic mi się nie chcę... pogoda nie zachęca, ale muszę się wybrać niestety do przychodni bo lekarstwa mi się skończyły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
wróciłam dopiero
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
jak ja bylam mała to w sklepie ubrania byly na kartki, potem juz w wieku przedszkolnym to mama mi przywozila z Turcji i Rumuni ubranka a moja babcia, ktora pracowala w sklepie z materialami i ubraniami zawsze mi pod ladą chowala "te lepsze". Ale pamietam ze glownie byly to kolory granatowe, czerwone..nie pamietam nic rozowego.
Za to w podstawowce byl czad bo ciocia wyleciala do HAmeryki i przysylala nam paczki z najlepszymi ciuchami jak na tamte czasy w PL. Brat mial same ubrania markowe a ja z ksiezniczkami z Disneya, pieskami 101 Dalamtynczyków zaczynając od majtusiów po sandałki i spinki do włosów...nikt takich nie miał. Nie zapomne jak sandalki z Piękną i Bestią pogryzł mi pies kolezanki na dzialce, ale mialam ochrzan w domu pamiętam ..łaaa czad. a teraz gdzie sie nie wejdzie ciuszkow pelno, szkoda ze jakosciowo w PL te z Chin sa faktycznie do niczego bo teraz ciotka tez nam czasami wysle te ich Chinskie ubrania ale jakosciowo nie do porównania z naszymi sklepowymi.. ach wsomnienia... zrobilam pierogi, teraz je tylko ugotowac ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
dla mnie to całe woombie wyglada brzydko, dziecko jak dzdzownica/poczwara...kazdy ma swoj gust ale to nie dla mnie..nie wierze ze w naszym łonie (ang. womb) dziecko tak jest scisniete (az w takim stopniu)
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Smv
WOOMBIE jest bardzo elastyczne, dziecko moze spokojnie ruszać w nim raczkami i nożkami a czuje sie bezpieczniej, bo pod koniec ciazy jest juz mało miejsca ze nawet trudno jest zmienic pozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Mowie tylko na podstawie co w internecie widziałam być może jest fajny ale wygladowo to nie podoba mi się dzieciaczek
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.